HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jesenice-Olimpija döntő Szlovéniában

2010.03.21. 16:50 kerusz

Az esélyesek vívhatják a döntőt a szlovén bajnokságban. Az EBEL-ből hamar kipottyant Jesenice és Olimpija mellett a hónap elején befejeződött Slohokej Liga négy legjobb csapata játszott a szlovén bajnoki címért, két hármas csoportban. Nem írhatjuk, hogy nem történt meglepetés, hiszen a Triglav Kranj szerzett egy nagy skalpot, legyőzték az Acroni Jesenicét.

A B csoportban minden az előzetes várakozások szerint történt, bár a Maribor a harmadik fordulóban 830 lelkes szurkolója előtt szoros meccset játszott a HDD Tilia Olimpija Ljubljanával. Hamar vezetést szereztek, amit sokáig tartottak is. Az egyenlítés után ismét sok időre volt szüksége Hocevaréknak a győztes találat megszerzéséhez. Az 1-2 minden volt, csak nem nagy győzelem az EBEL-résztvevő számára. Végeredményben a zöld-fehérek minden mérkőzésüket megnyerték, a Maribor pedig oda-vissza verte a HK Olimpiját, így az EBEL-csapat mérkőzhet az aranyért, a Maribor pedig a bronzért.

A másik ágon a Triglav Kranj megnehezítette a saját dolgát. Az első fordulóban aratott hazai győzelem után a visszavágón kikapott a Jesenice mladitól, az EBEL-induló farmcsapatától, és bár az egymás elleni eredmény nekik kedvezett, az Acroni ellen kellett bravúrt elérniük, ha megnyugtató módon akarták a saját kezükben tudni a sorsukat. Az ötödik fordulóban hazai pályán 500 néző előtt fogadták az Acronit. A vendégek szereztek vezetést, a hazaiak fordítottak, majd a vendégek egyenlítettek, és a rendes játékidőben 2-2 lett az eredmény. A hosszabbításból éppen hat másodperc telt el, amikor Milan Hafner kihasználta a Makrov térdhasználata miatt kapott emberelőnyt, megszerezve ezzel a győzelmet csapatának. Ez a bravúr azonban végül csak a csoport második helyére volt elegendő.

A két EBEL-csapat vasárnap kezdi meg a döntőt, amelyen négy mérkőzést kell nyerni a bajnoki címhez. A Maribor és a Kranj hétfőtől játszik a bronzért. Azé lesz az érem, aki háromszor győzni tud a másik ellen.

44 komment

Címkék: bajnokság szlovénia döntő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mily meglepő :) náluk legalább lesz tétje ennek is!
Mi lenne itt, ha két magyar csapat is indulna az ebelben, bele se merek gondolni...
:)
Azért annyira nem kell cinkosan mosolyogni ezen, mert:
1.) komoly balhé volt belőle, hogy a Bled és a Slavija nem indulhatott, bár az sem jelentett volna több játéknapot,
2.) a szlovén bajnokságban az elejétől a végéig részt vett a két EBEL-csapat és nem csak az elődöntőnél kapcsolódtak be.
@kerusz: nem volt nehéz nekik, mivel egyik sem jutott az EBEL 8-ba.. és hány csapat is van a szlovén bajnokságban?
@kerusz: farmcsapattal? Mert a heti 3 meccs mellett máshogy nem tudom elképzelni, de mivel nem néztem utána, csak feltételezés ez részemről.
Kerusz, nem tudod estleg, él e még az az EBEL szabály, hogy szezon kezdéskor meg kell adni 15 játékos nevét, akik nem léphetnek jégre más bajnokságban, amíg tart az EBEL ?
Tudomásom szerint a Slohockej alapszakaszát 27 meccs után a Triglav nyerte, és második lett a Jesenice farm/junior,2/fakó vagy hogyishívják. Az Olimpia 5-ik lett az alapszakaszban. Gondolom a Medvescak sem a nagycsapattal lett 7-ik itt.
Elnézést, az 5ik a HK Olimpia lett. Nem a HDD Tilla Olimpia.
@miki78: Nem olvasod figyelmesen a cikkeinket :-( . Ott van a linkelt anyagokban a válasz a kérdéseidre. Mondhatnám, hogy olvass utána... ;-)

Tehát ugye. A szlovén bajnokság március 9-én kezdődött, éppen egy héttel azután, hogy a Volán befejezte szereplését az EBEL-ben. A Volán tehát pont ugyanúgy tudott volna elindulni egy szlovén mintára szervezett magyar bajnokságban is.

Ennek a cikknek a második mondatából szerintem aránylag világosan az is kiderül, hogy a szlovén bajnokságban 4+2 csapat indulhatott. A második kérdésedre így a helyes válasz: Hat csapat indult a szlovén bajnokságban. Kihagytak másik kettőt, akik csak a Slohokej ligában játszhattak (Bled, Slavija). Aránylag egyszerű fejszámolással ebből kijön, hogy bár hat csapat van a szlovén bajnokságban, de nyolc szlovén felnőtt csapat van.
Pontosítom magam, az ötödik a HK Olimpia lett és nem a HDD TILLA Olimpia.
@sutyi2: Ezt írtuk március 10-én: "Szlovéniában kedden este kezdődött a hatcsapatos villámbajnokság a két EBEL-csapat és a Slohokej Liga négy legjobb szlovén csapata között. Az első játéknapon a Maribor az Olimpija farmcsapata, a Triglav pedig a Jesenice farmcsapata ellen nyert egyaránt 4-1-re. Aki figyelemmel szeretné kísérni az eseményeket, a linkre kattintva minden fontos információhoz hozzájuthat."

jegkorong.blog.hu/2010/03/10/a_maribor_nyerte_a_slohokej_ligat (utolsó bekezdés)
@kerusz: Köszi szépen, nem olvastam! ;-)
@DrVodka: Itt van a Slohokej liga komplett staisztikája: www.slohokej.net/?page_id=8501
@kerusz: Teljesen világosan értettem én, csak azért kérdeztem, mert a hozzászólásodban enyhe keserűséget éreztem amiatt, hogy bezzeg a szlovénoknál tudtak játszani az elejétől a végéig! Most ki ne találjuk már, hogy azért is a Volán a hibás, mert az OBI lebonyolítása nem olyan, mint a szlovénoknál..
@kerusz: köszi. Egyébként kérdésem leginkább a jövőbeni megoldáskeresére irányult. Hiszen minden szempontot figyelembe kell venni az ilyen "kétlaki" életet élő csapatoknál. Megjegyzésem nem a villámbajnokságnak szólt, hanem a 2-es pontban elhangzottaknak. Tisztelettel, nem vitát generálni akarok, megoldást szeretnék.
@miki78: Nem, semmi keserűség nincs bennem amiatt, hogy bezzeg ott végig játszott a két EBEL-csapat.

A legtöbb itthoni ellenérv is tartalmazza, hogy egy végigjátszott szezon után nem engedni learatni a babért nem az igazi. Ugyanis az OB I., bármilyen hihetetlen is, szeptember eleje óta tart. A Volánon kívül minden más csapat lenyomott 32 OB I-es mérkőzést még mielőtt a Volán bekapcsolódott volna.

Ez volt az idény legelső OB I-es meccse: 2009.09.11 péntek 19:00 Ferencvárosi TC - Vasas Bp. Stars 5:4 bü. (1:1, 3:2, 0:1, 0:0, 1:0)
@kerusz: OK, de még mindig nem értem, hogy mi volt a célja ennek a mondatodnak:
"2.) a szlovén bajnokságban az elejétől a végéig részt vett a két EBEL-csapat és nem csak az elődöntőnél kapcsolódtak be."

Most őszintén, ki tehet erről, hogy itt nem így van? Segítek: MJSZ. Ott pedig tudtommal minden klub képviselve van, most utólag megy a felesleges morgolódás. Mindenki tudta, hogy jön a Volán, ha nem jut a 4 közé. Csak akkor még az volt a duma, hogy olyan sokat fejlődött a MOL liga, hogy megnehezítik majd a Volán dolgát. Most, amikor mindenki számára világos, hogy a MOL liga és az EBEL között a szakadék nagyobb lett, most egyből nemkívánatos a Volán.

Nem baj, jövőre remélem nem kell a Volánnak itthon játszani és akkor lehet bajnok a Dab vagy a Stars! Szerintem Palkoék idén se akarták ezt...
@DrVodka: Mindenki azt szeretne. Bevallom, én nem nagyon tudok most jó megoldást. Szerintem fontos, hogy a Volánnal minél többet játszhassanak az OB I-es csapatok, lehetőség szerint mindenki. De annak, hogy a Mol Liga döntője és a Volán EBEL-szereplésének vége közötti másfél hónapban a semmiért gyilkolják egymást a csapatok heti négy meccsen, sok értelmét nem látom.

Füge írt egy aránylag kedvemre való javaslatot valahol. Olyasmit javasolt, ha jól emlékszem, hogy a Mol Ligát kellene kiterjeszteni az EBEL szezonnak megfelelően jó hosszúra, eldönteni a címet, és aztán egy külön villámbajnokságot csinálni aztán a Volánnal együtt a magyar csapatoknak, de úgy, hogy mindenki játszik ott elejétől végig.
@kerusz: Ez egy jó javaslat, csak 10 csapat kell hozzá és lemásolni az EBEL menetrendjét. De valamiért ezt tavaly sem tudták az illetékesek megoldani...
@miki78: nem kell hozzá 10 csapat.
@kerusz: A javaslat tényleg jó, de kivitelezhetetlen. Te is tudod, hogy az EBEL csapatok általában heti 3 meccset játszanak, sokszor idegenben. Edzeni nincs ideje a volánnak sem közben, ráadásul gyakran alszanak a buszon. Mikorra gondolod beilleszteni az itthoni meccseket?
@miki78: A ki tehet róla-típusú kérdések nem annyira érdekelnek, inkább a hogy lehet jobbá tenni-típusúak. Nyilván minden megoldásba bele lehet kötni.
Meg lehet oldani több körrel is. Ezt az ötletet én is támogatnám (bár tudom, hogy a támogatásom nem ér sokat az ügyben :) ). Meg augusztus végére kéne egy magyar kupa.
@banyszi: Szeptembertől márciusig: EBEL/MOL. Márciusban: OB I.

Senkinek nem kell közben itthoni meccseket játszania.
@kerusz: és ezt rajtad kívül más nem tudja?
@banyszi: De, Füge biztosan... ;-)
@kerusz: akkor az MJSZ elnökségébe vele:)
@banyszi: hááát...elég sokan tudják/tudjuk, elég régóta megy itt az ob1-vonalon erről a szó, csak ti akkor még egy magasabb régióban cseréltetek eszmét az EBEL-meccsek tapasztalatairól, nem bírtatok ilyen himmi-hummi dolgokkal foglalkozni :)
ja, és persze mindig az a legjobb megoldás, ha egy javaslatra alapos átgondolás előtt/helyett rábökjük, hogy kivitelezhetetlen.
@kerusz: Ezt Videó Tóni írta, legalábbis tőle olvastam, de attól még jó javaslat.
@banyszi: Mármint az információval, ugye? :)
Szerintem mindegy is, mi lesz a megoldás. A lényeg az, hogy a 32 OB1-es meccshez, amit a csapatok lenyomtak szeptembertől, hozzá sem mérhető az az 54 ebel-fordulóval, amiben a Volán ellébecolt egy egész szezont. És ezért pofátlanság, hogy idejönnek és elveszik a bajnoki címet azoktól, akik tényleg megérdemelnék.
@F. Kapus: :)) most egy pillanatra elképzeltem Fügét MJSz-elnökként, lila mezben, hóna alatt a hokicsocsóval, nem szebb, mint a mai első gólunk vagy Virág lövése, de simán dobogós :)
@-d(-_-)b-: :) hibátlan, gratula! ha tudnád, mennyire hiányolom ezt a tónust az itt megnyilatkozó Volán-hívek nagy többségétől - max. riszpekt, komolyan :)
@-d(-_-)b-: Látszik, hogy EBEL-csőlátásod van. Nem, nem kérem, hogy számold össze, egy OB I-es csapat hány meccset játszik a szezonban, de semmiképpen sem 32-t.
Azt is vegyük észre,hogy időszűkében is vagyunk, mindjárt itt a VB! Tök jó lenne a MOL liga/EBEl/OB1 függetlenítése, és lenne egy 2-3 hetes villámbajnokság, ami után akár lehetne egy 3 napos torna, ami a Szuperkupáért menne, de ehhez egy napnak 32 órából kéne állnia :D
pont most folyik az a bizonyos 2-3 hetes villámbajnokság. Méghozzá 4 csapat részvételével, ahol a Volán indul, egy amolyan "minikörből" továbbjutott 3 csapattal... Az OB 1 alapszakasza tulajdonképp a MOL liga volt. Vagy nem?

Persze, ki lehetne bővíteni, hogy a Volán ne 3, hanem mondjuk 5-6 csapathoz csatlakozzon. De nem látom, milyen lényeges dolog változna. (Nyilván ebben az esetben nem 3-4 nyertes meccsig tartanának a párharcok, hanem mondjuk 1 teljes kör, majd 1-2 döntőzik)
úgy gondolom ez a szlovén megoldás egy 10-es skálán eggyel jobb, mint a mi 2009-2010-es OB1-es variációnk. Azonban ez sem alternatíva.

Mindenesetre, ha jövőre ismét lesz Volán, akkor nincs szükség rá, hogy a végjátékra beengedjék az Ebel-csapatot. Valamilyen átjárást kell biztosítani, meghatározott feltételek mellett a 'farm' és az Ebel-volán között. Persze akkor meg majd jön az a porbléma, hogy vki ellen a farm fog bukni, vkit meg az erős csapat ver x góllal...
a Mol Ligávan 24 meccset játszott mindenki és ennek az eredményei számítottak bele a magyar bajnokságba is
a döntő + 2 meccs volt
a magyar kupa szintén 2
a középszakasz 16 meccs volt
az elődöntő nekünk 5
tehát összesen 49 meccset játszottunk a döntőig
a Mol liga nyugodtan lehetne + egy körös vagy kellene még + 2-3 csapat, így el lehetne érni egy optimális mérkőzésszámot
az időbe nyugodtan beleférne, mivel ha jól emlékszem dec 29. után valamikor január végén játszottunk először a középszakaszban
kázi szeptember elejétől a 49 meccs nem annyira sok, havi átlagban 7 meccset jelentene
a bibi az, hogy az elmúlt 30 napban - vasárnapi döntős meccsel - játszottunk 19 meccset
lehet egyet elszámoltam most így fejben, de nem ezen van a lényeg (ha lehet ne kössetek bele)
tehát idő lenne egy normális Mol vagy akármilyen liga megszervezésére és mellette/utána egy oda-vissza 2 körös bajnokság is simán beleférne gond nélkül, csak azt az egy hónapos szünetet kellene elfelejteni és normálisan elosztani a terhelést
Nem lenne rossz egy amolyan középeurópai "vígasz" kupa. Ahol a rájátszásba nem, vagy abból hamar kiesett csapatok indulnának. Pl. EBEL 2 utolsó csapata, plusz a magyar élcsapatok, esetlen más bajnokságokból (nem ismerem annyira a szlovák-horvát-szlovén bajnokságot). Így ezen csapatok is játszathatnak legalább néhány tétmeccset, ráadásul talán a nemzetköziségnek lenne pénz- és nézőcsalogató hatása.

A MOL ligát is lehetne bővíteni, bár gondolom, nem egyszerű. Akár 1-1 körre beszállhatnának az OB 1/B-s, vagy az ifi csapatok. Ezáltal a hátország is fejlődhetne. A magyar bajnoki rájátszás meg a szezon legvégén, egy négyes döntő keretében. Pl. egy teljes kör egymás ellen (oda-visszavágó), majd a két legjobb döntőzik, a másik kettő pedig bronzmeccs. A 4 csapat pedig: Volán, illetve a MOL liga legjobb 3 magyar csapata.
@kerusz: bocs, azt hittem, te írtad, hogy

"A Volánon kívül minden más csapat lenyomott 32 OB I-es mérkőzést még mielőtt a Volán bekapcsolódott volna."

Jó lenne, ha nem saját magadat cáfolgatnád.
Elég durva meccs lehetett: Jesenice - Olimpija 8:7 :O
süti beállítások módosítása