HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár-Dab.Docler 7-2

2010.03.21. 14:52 kerusz

Két harmadban is döntetlent játszott a Dab.Docler a Sapa Fehérvár AV19 vendégeként az OB I. döntőjének második mérkőzésén, de a középső harmad minden kérdést tisztázott. A megbetegedett Sevela hiánya miatt egy kapussal kiálló Acélbikák az első percben első lövésükből szerezték meg a vezetést, Pozsgai remek passzal hozta helyzetbe Magosit. Ezt Kovács Csaba valamivel több mint két perc múlva emberelőnyből egyenlítette ki. Bár kicsit aktívabb volt a bajnoki címvédő, de mindkét csapatnak voltak helyzetei, lövései szép számmal. A szünet után két gyors hazai gólra a fiatal Virág Tamás válaszolt egy távoli találattal, ezután viszont beindult a Volán-henger. Három és fél percen belül három találattal, amelyek közül az első kettő emberelőnyös helyzetben esett, mindent eldöntött Jarmo Tolvanen csapata. A harmad vége előtt 3 perccel Benk újfent előnyből megszerezte saját maga második, csapata hetedik gólját is. Érdekes, hogy a Volán-gólok között tulajdonképpen a vendégeknek is megvoltak a helyzeteik, de a védőmunka és a gondolkodásbeli sebességkülönbség mindent eldöntött. A harmadik játékrész a korábbiaknál kevesebb eseményt hozott, a Fehérvár nem nagyon akart, a Dab nem nagyon tudott gólt szerezni, maradt a 7-2, folytatás kedden, Dunaújvárosban.

364 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sevelaval még akár jobb eredmény is lehetett volna.
A keddi, újvárosi meccsre a klub két ingyenes szurkoloi buszt biztosít, amit ezúton is köszönünk! A buszok 4 óra után indulnak a jégcsarnoktól, jelentkezni a szokásos módokon lehet. Többen mondták, hogy ők 4-ig dolgoznak, valószínűleg az egyik busz később fog indulni, tehát aki a korai indulás miatt nem jönne, az is érdeklődjön, mert az egyik busz őket is megvárja.
Valaki aki kint volt megírná milyen volt? Persze csak ha végeztetek a délutáni sörözéssel:)
köszi előre is:)
BENK ANDRIS!!!! 2 gól :))))) Szép volt!
Ennek így nincs sok értelme
@barnabas7: Matiné hangulat, főleg újvárosi szurkolás. Semmi extra.. többnyire szép gólok!
Csak egy kérdés a Volán drukkerektől:

Számotokra milyen értéket képvisel egy magyar bajnoki cím ilyen körülmények között?

Mi fontosabb, az EBEL vagy OB1?

Nem piszkálódásból kérdezem, csak érdekelne.
@miki78: És Árpi lövésébe akkor ezek szerint beleért még Benk? Megmondom őszintén én tv-ből nem láttam, csak azt hogy Pire lő.
remélem csütörtökön teltház lesz, és jó hoki.

köszi miki78!
@freddyD:Hidd el jobban örültünk volna ha most mi gyilkolnánk Linz-t az EBEL elődöntőben!!Ne minket bacogass ha az összes magyar klub képviselője anno leült egy asztalhoz és ezt a döntést hozták feleslges itt nyújtani a rétestésztát ebben az ügyben!!Újvárosiak,hogy-hogy kettő-hétre jöttek?Nem tudták egy napot kell ma csak Fehérváron töltniük?:))
@csatoimi: Lehetséges, de Kiss Tomi is szuperül védett nagyrészt.

A meccs maga jó hangulatú volt, Kiss Dani is nagyot játszott szerintem a mai meccsen. S bár a Volán 5 fával nyert, lehettünk volna közelebb is, ha egy-két helyzetünk befelé pattan. No, de mindegy, szép volt, jó volt így is. A két szurkolótábor pedig igen szimpatikus volt.

(Zárójelben: Nagy Gergő nagyon sportszerű mindkét meccsen, múltkor mikor a Lalit tette a palánkra, utána odament elnézést kért, most odapiszkált a Kicsinek, tőle is bocsánatot kért. Így kéne mindenkinek...)
Nem könnyű ezt a Dunaújvárosnak megoldani. Olyan mintha az utolsó bécsi meccs után két nappal a kifacsart Volánnak a szlovák bajnokkal kellene döntőt játszania, a szlovák bajnok pedig kipihenve érkezhetne az első meccsre...
@freddyD: Mindegyik fontos szerintem!
@barnabas7: Mi úgy láttuk kint, hogy beleért, de most a jegyzőkönyvet nézve neki is adták a gólt!
Gratulálok a DAB-nak az első harmadhoz! Szerintem Fisera nem illik a csapatotokba.
@freddyD: Az OB 1 nek van értéke!!!
Valszeg azért vagytok elkeseredve ,mert látjátok a valóságot.
Látjátok azt,hogy amikor elment a Volán az Ebelbe akkor még a Dunaferrel kiélezett harcok folytak.Most pedig!3 kemény év munkájával egy szintet feljebb lépett a Volán.Ezt nevezik tudatos csapatépítésnek.Nem elkenődni kell!!! Mégtöbbet edzeni.Amikor pedig az éles meccsek vannak nem megelégedni azzal,hogy 1-2 góllal nyertek.Amennyit lehet annyit kell ütni.Jó példa erre K.Á.Nemrég hallottam egy újvárosi szülőtől.
59 :0 ra nyertek a gyerekek utánna még futottak büntetésből.A mester azt mondta simán meglehetett volna a 60. Miért nem hajtottak!!
Továbbá azért is van értéke az OB1-nek mert így legalább látják hova is kellene fejlődni.
Habár ahogy ma is játszott a Volán ,tisztelet illeti a játékosait ,hogy nem akartak alázni!!
Szerintem annyira fölösleges itt "hisztizni", hogy a Volán kevesebb, mint 10 meccsel megnyerheti a bajnoki címet + ekkora különbség van közte és az aktuális ellenfél között. Mikor játszana egy itthoni csapat olyan ellenféllel, mint a Volán? Inkább legyen ez a rendszer és szembesüljenek azzal a fiatalok, hogy hova lehet még fejlődni, minthogy legyen egy idétlen szuperkupa egy meccsel,ahol kap a gyengébb csapat egy 10-est azt hello. Kell, hogy érezze minden magyar csapat,hogy van bőven hova fejlődni. És ha már ezeknek a srácoknak köszönhetjük nagy rész Sapporot, akkor meg hagyj játszanak magyar csapatként a magyar bajnokságban.
Egy négy meccses alázással miben fejlödik bármelyik csapat is a volán ellen?
Mert ha még az EBEL-en kivül visszajátszanának a magyar bajnokságba (ami ugye lehetetlen) egész évben még lehetne is tanulni tölük.
Sajnos ez a reális különbség a két csapat között. Remélem kedden itthon kikorizzuk a belünket, és egyszer meglepjük a Volánt, ez a meccs lesz az egyetlen esélye az Újvárosnak. Hajrá Kohász
@fekete8: Van aki ezt alázásnak veszi, van olyan játékos aki pedig tanúlságnak!!!Egy játékos minden mérkőzésből tanúl,ha van egy kis esze,ha nincs,akkor alázásnak veszi.-(
@fekete8: Minden egyes meccsből lehet tanulni.
Szerited annak idején nekünk jó szívni a continental cup-ban, meg az első idényben az EBEL-ben? De felhasználva a tapasztalatokat előbbre léptünk...
Nyert a Volán Gratulálok nekik ... Még 2 meg nyert meccs és bajnokok... Behúzzák és ünnepelnek ...
@miki78: Köszi, akkor már minden világos.

Azon agyalni hogy fölösleges-e a Volánnak az OB1 címvédés csak annyit, hogy ha nem lenne fontos, akkor nyilván nem a legerősebb csapatukkal állnának ki, és nem hajtanának tisztességgel. Szerintem.

Hajrá Volán
@freddyD:

Szerintem erre a kérdésre nem lehet jól válaszolni.
Ha nem szerepelne a volán az ob1-ben akkor az lenne a baj. És menne a fikázás, hogy jó hogy megnyerték, de igazából egy foghíjas mezőnyben, a legjobb magyar csapat részvétele nélkül.
Ha meg szerepelnek akkor amik fenntebb is olvasható kifogások jönnek: csak 8 jobb esetben 10mérkőzést játszanak. A tudásbeli és minőségbeli különbség miatt 5-7 góllal aláznak mindenkit.

Szerintem aranyközépút nincs ebben.

A stúdióban Ancsin mondott egy jó dolgot még:
az sem jó hogy ha a Volán elszipkázza a jó játékosokat. Mert ha egy középszerű mellől elviszik a jót, akkor ő hogy fog tudni fejlődni?
@bakker81: Sokmindennel egyetértek de azért nem mindennel. A három év kemény munkája amiről beszélsz, az nem szakmai volt elsősorban, hanem gazdasági. Igazán emberfeletti munkát Ocskay Gábor végzett. Őt nehéz lenne überelni. A tudatos csapatépítés, meg az,hogy leigazolok minden számottevő magyar játékost, az nem ugyanaz. Írod azt, hogy többet kellene edzeni. Szerinted más csapatoknál nem edzenek annyit, mint a Volánnál? Nem gondolom, hogy itt van a kutya elásva. Azt mondod látják a játékosok, hogy hová kell fejlődniük. Igen, látják. A hazai közegből kitermelődő játékosok megint nálatok fognak kikötni. Persze, nyílván a legjobbak fognak odamenni, ez nem kérdés, ezzel hatványozottan erősödtök majd megint. Akik nem jutnak oda, azok ugyanannyit dolgoznak mint azok, akik nagyobb tehetséggel vannak megáldva. Változás akkor lehetséges, ha újabb tőkeerős csapatok jelennek meg, és akkor újra a klubbokban folyó szakmai munka döntheti el azt, hogy ki a jobb. Egyenlőre ugyanis a gazdasági versenyben nincs csak ellenfeletek. Jó példa erre a Medvescak esete, mert azt ugye Te sem gondolod, hogy Ők az egy év alatt elvégzett tudatos csapatépítésüknek köszönhetik ezt a hatalmas ugrást, amit a tavalyi csapatukhoz képest elértek. Nem kérdés, hogy jelenleg mindenkinél jobbak vagytok, de azt annak tulajdonítani, hogy a többi csapatnál a játékosok nem végeznek megfelelő munkát azt szerintem Te sem gondolod komolyan.
A mai első harmadhoz gratulálok a mieinknek, a másodikhoz a tieiteknek, a harmadikat meg felejtsük el. Remélem kedden lesz esélyünk a győzelemre, mert a pályán nem mindig a jobb képességű csapat nyer. Bár ha a lelküket kihajtják a mieink, én akkor is elégedett leszek.
@Licsimi: köszönjük. én pedig gratulálok a Volánnak - egy pici szerencse hiányzott a szorosabb eredményhez, de a korong nélküli játék és a védőmunka impozáns különbsége sajnos mindent eldönt. sajnos megint volt felesleges kiállításunk, meg ajándékba adott korong is szép számmal, azt viszont hozzátenném, hogy egyáltalán nem voltam elájulva ma a Volán védelemtől sem. a győzelem megérdemelt, a különbséget is kb. reálisnak láttam ma, de a negyedik sorunk párszor megfirkálta a "cicázó" hőseiteket, ugye, figyelted, Imi? :)
és még valami, nem fogom a bírói tevékenységre a mai eredményt, a helyzeteket ui. be kell lőni, és meccs előtt megesküdtem Retyének, hogy csak alapos indokkal köszörüljük rajtuk a klaviatúrát - muszáj is gyorsan hozzáfűznöm, hogy nagyon szépen koriztatok, Retye! :) -, de a most meglehetősen indiszponált Martz számomra egyértelműen verekedést kezdeményezett Szilassy letaglózásával, ami a szövetség elődöntők előtt hozott határozata értelmében végleges kiállítást, valamint automatikusan és mérlegelés nélkül két meccses eltiltást ér. és lehet, hogy egyesek ezt fölösleges mantrázgatásnak érzik, de minden esetben számon kérem innentől a következetlenséget - itt jegyzem meg, hogy a végjátékban Lecsót is büntibe kellett volna zavarni a Palkó elleni támadás miatt.
amúgy nagyon szórakoztató kis meccs volt, szerintem a két tábor együttműködése is példás, Raon mester és Laci, itt mondanék egy (illetve kettő) rövid köszit a szimpatikus szurkolásért - az első harmad végén a "Magyarország, Magyarország!" megakorrekt volt, köszi, köszi!
Üdv, és reméljük, kedden látunk egy még ennél is jobb meccset!
Olvasva a hozzászólásokat valóban egyelőre nincs igazán jó megoldás.Ha a Volánnak lenne még egy kis pénze erre a dologra, az un. második csapatát feltúrbozva(!) indíthatná az OB-ben, azzal, hogy csak meghatározott számú játékos játszhatna a "nagy csapatból" itt is, ott is. /Ezt csinálja a Salzburg, és elég jól kijön belőle,igaz nem nyer bajnokságot a National ligában és néha az EBEL-ben sem./
Így lehetne komolyan versenyezni, persze egyáltalán nem biztos, hogy a végén a Volán nyerne....A döntés tehát a Volán kezében van, amíg magasan ők teszik be a legtöbbet, nincs mese, a szövetség hozzájuk kénytelen alkalmazkodni!
Tény, hogy a három variációból az elmúlt három évben egyik sem szolgált a nagy többség megelégedésére, mert az ilyen meccseken aratott gyözelmeknek ki tud igazán örülni, a vesztesek lelkiállapotáról már nem is beszélve..:-(((
Ha a DAB-nak lenne egy minőségi, légiós első sora,lásd SC Csíkszereda korábban, akkor sokkal szorosabb meccsek lehetnének.Ez pedig "csak" pénzkérdés, de nem egy lehetetlen küldetés, mint mondjuk az EBEL indulás.Tanulni egész évben pedig tőlük is sokat lehetne, nem hiszem, hogy 4(?)meccsen annyit ellehetne lesni Ackeströmtől vagy Aléntól.Ez persze minden MOL ligás csapatra is érvényes.
@gogosz: Neked van igazad, pénz kérdés az egész.
@csatoimi: nemcsak az.. épp te írtad, hogy Szuper még több pénzért se ment Csíkba..
@miki78: Mint ahogy Palkó sem...
@Nyuszí O_o: Örülök, hogy elégedett voltál velük.
Azért a Kóger féle sor ma is kitett magáért. :P
Kóger mindenképpen nagy jövő előtt áll. Sofi, ha szed magára egy kicsit több alázatot, akkor Ő is ott lesz a csúcson...
@Licsimi: Palkoval azert nem jott, mert a Volan vegul megadta amit igertem neki.
@budaijegesmedve: a srácok helyett persze nem nyilatkozhatunk, de a mi lelkiállapotunk nagyon rendben volt mindent összevetve ma, hidd el. az első harmadban jól mentünk, a másodikba picit belealudtunk, de voltak helyzeteink, még ziccereink is végig, én pl. vigyorogva jöttem ki a csarnokból :) van egy olyan furcsa érzésem a lebonyolítás rendje kapcsán, hogy jó megoldást nem fogunk találni - az mindenesetre furi lesz majd, hogy az arany mellé egy-egy Volán-játékos megkapja a bajnokság legjobb csatára és védője címet is, és a legjobb kapust persze, de hát dönteni megint nem mi fogunk :)
@Henry The Navigator: tudom, ez is lerágott csont, de fontos nyomatékosítani: idén a Dab a hazai viszonyok átlagához képest nagyon éles és nagyon precíz négysoros játékot alakított ki, amelyből kiesett a magyar bajnokság legponterősebb játékosa, ebből fakadóan a négy sor közül hármat át kellett variálni, lényegében egyetlen támadó trió (Magó és a két kanadai légiós) maradt változatlanul. abszolút történelmietlen, ebből fakadóan természetesen eredendően téves és igazolhatatlan feltevés, de mégis megkockáztatom: Galanisz Nikandrosszal a mai csapatunk keményebb játékot mutatott volna, több Dab-góllal.
@csatoimi: Ha nem is kizárólag, de komoly részben valóban pénz kérdése. Mert azért vannak játékosok, akik a több fizetéstől sem lesznek jobbak.

Minőségi edzők kellenek és minőségi légiósok. Szerencsére a szlovák extraligás múlt önmagában már kevés ahhoz, hogy valaki az OB I-ben meghatározó játékos legyen. Onnan is a jobbakat kell elhozni, az pedig pénzbe kerül. Havi párszáz euroért nem lehet meghatározó játékosokat szerződtetni, márpedig egy légiós minden körülmények között legyen húzóember.
@csatoimi: Palkoval azert nem jott ossze . . .
@csatoimi: Palkót tudtommal az EBEL más csapatába is hívták, de nem ment..
@Licsimi: Hát igen, Sofival az a baj, hogy túl gyakran száll le nála a vörös köd...
@Henry The Navigator: @csatoimi: De írhatott volna SC-t is szerintem, mert az a Ramstedt-Wallenberg páros nagyon rendben volt tavaly.
@miki78: Igen, csak penzt nem igertek annyit mint a Volan. Duplajaert barki elmegy barhova, Szuper volt az egyeduli kivetel.
@gogosz: "játékosok nem végeznek megfelelő munkát azt szerintem Te sem gondolod komolyan."
Nagyon komolyan gondoltam.
Belegondolsz hány elvesztegetett év volt Vladóval akkor megértesz.Most jött a J.P. helyre rántotta a csapatot nagyjából.NAGYJÁBÓL.Itt olvastam ,ha meg lesz a lé akkor jövőre is őlesz az edző.
Még is mit vártatok a sok elvesztegetett év után???Egy év alatt kiütitek a Volánt?
Nézd meg a Starst.Odament Vili és ő is elég jól rendbetette a csapatát.Én nem írtam ,hogy nem edzenek rendesen.
Most ,ha bunkó lennék azt írnám ,miért nem igazoltátok le ti őket.-)
Tisztában vagyok vele ,hogy pénz is kell a dologhoz de ne mindig erre korlátozódjon már le.
Nézd nekem az tudatos csapat építés ,ha valaki visszajön külföldről,legyen az fiatal vagy öreg és beépítem a csapatba,amennyiben megüti a szintet.
A Medvescsák igen rossz péplda erre! Ő megvásárolja a játékost és honosítja.Én nem ezt látom a Volánnál.
@csatoimi: :)Egyébként az akkori HC első sora szerinted EBEL szintű volt? OFF: Április 17.-én vagy 18.-án lesz Valceában a Győr meccse. Jegyet tudtál vetetni?
@kerusz: nekem ma Sofi játéka kifejezetten tetszett, hajtott, keményen, ütközött, majd az alázat is összejön az évekkel - ha lesz ereje és ideje kivárni. amúgy roppantul tetszik, hogy a fiatalokat forrófejű hebrencseknek írjuk néha, és közben pl. rendre elfeledkezünk, mi milyen hülyék voltunk 20-25 éve :))
@bakker81: hát igen, a honosítás motívuma többségében valóban kimarad :)
@Henry The Navigator: Hát Mihály Árpinak nem igazán volt szüksége időre ahhoz, hogy felvegye az EBEL ritmusát.
Sokkal jobbvol a meccs, mint a pénteki(köszönjük a fair meccs beosztást, gondolom máshol is az erősebbet támogatják). Amúgy meg fehérvári dunaújvárosiak dunaújvárosi Dunaújvárosiak 5-1 (Virágújpesti nevelés).
Amióta elment a Volán az EBEL-be, ha jól emlékszem csak két magyar magyar csapatnak sikerült megvernie őket, az egyik a HC, a másik az Újpest. Nem azért, mintha unszimpatikus lenne a Volán, de reménykedtem benne, hogy az Újvárosnak is sikerülni fog, de sajnos nem úgy néz ki, hogy ez összejöhet. Akárki akármit mond, a tavalyi döntő óta is láthatóan fejlődtek a fehérváriak, ami a szisztematikus munka mellett az erős bajnokságban való részvételnek köszönhető.
@Nyuszí O_o: ja, azt tudtátok, hogy az Ingolstadtban (DEL) játszik egy tehetséges magyar (nevű) fiú? csak azért kérdem, mert pár év múlva fájó szívvel ugyan, de nekünk is körül kell majd nézni a világ hokipályáin, amikor először kapunk egy nagy maflást a honosítottaktól hemzsegő Horvátországtól.
@bakker81: Valóban, a Volán csak vásárol, szerencsénkre a honosítás nem szükséges...
@Nyuszí O_o: Sofi rengeteget fejlődött.
@Nyuszí O_o: Ez tényleg egy olyan pech, amit én is nagyon bánok, mert kíváncsi lettem volna, Nika játékára. MacSweyn, Korol és Fisera viszont nem minőségi légiósok. MOL szinten jók, de semmi különös, igaz megfizethetőek.
@kerusz: na igen, én is erre gondoltam(Mihály Árpival és sortársaival kapcsolatban).
@forestjr: abszolút igazad van, de az erősítő tényezők mellé még írnék néhány apró motívumot, OK? Lássuk sorban, méghozzá névsor szerint, ne legyen sértődés :) - Godó, Mihály Árpád, Vas Jankó, Vas Marci - a légiósok összehasonlításához nem láttam elég meccset, de talán egy fehérvári drukker elvégzi a szükséges összehasonlító vizsgálatot. (igaz, a gyengítő tényezőkhöz is kell egy név - sajnos. :( )
@Licsimi: én is tudnék egy-két nevet, aki nem illik a Volánba, de ne menjünk ebbe bele...
@Nyuszí O_o: "Martz számomra egyértelműen verekedést kezdeményezett Szilassy letaglózásával,"
Nem csalódtam benned-))D
Remek poén volt!-)
Nézd meg ismétlésben mi történt!!
A másik hatalmas poénra nem is reagálok-)))
@Henry The Navigator: A tavalyi elso sor az Ebelben is jo lett volna, persze ebben a felalitasban: Suur-Zabludovszkij, Stefanka, Mihaly.

Igerte egy srac, hogy segit ha kell, csak az a baj, hogy nekunk is akkor kezdodik a vb.
@Henry The Navigator: akkor az országban nincs minőségi légiós?
@fekete8: Te hol láttál alázást?A nagy arányú győzelem és az alázás közt van némi különbség.
Amúgy meg a helyzeteket be kell lőni!
@Henry The Navigator: bocs, mi a MOL Liga és az OB1. szintjén gondolkodunk - ezért utólag is elnézést :) (Fisera az elődöntőkre jött vissza.)
@kerusz: szerintem is .Ma már volt egy passza is.Vagy kettő?? Nem emlékszem-))
@gogosz: Ez elmúlt két évben kit igazoltunk itthonról?Pedrót kivéve.
Nekem tetszett a meccs, mondjuk a második harmadban apró darabokra hullott a védelmünk, ez nyilván kevésbé, de semmilyen teher nincs a játékosokon és felszabadultan támadnak, néha kicsit eszetlenül is, de inkább ezt, mint beállni bunkervédekezni, hátha megússzuk közte hárommal (amiből persze épp az ellenkezője szokott kisülni).

A másik, hogy szerintem nincs ezeknek a meccseknek tétje vagy éle vagy hogy mondjam, számomra elképzelhetetlen a hoki kis szurkapiszka nélkül, ez meg ezekből a keretekből teljesen hiányzik, Martz-et és Fiserát leszámítva (néhol Lecsó volt "határozott"). És ez is érthető, három héttel a VB előtt.

Nálam Kiss Dani volt a mieink legjobbja, 18 éves hátvédként ilyen jól játszani, gratula!
@bakker81: Senki nem akarta kiütni a Volánt. Hol írtam ezt? :) A tudatos csapatépítésről Nekem nem az a véleményem, mint Neked. Nálam az, amikor több játékos közül, több klubb kiválasztja azt a kategóriájút, akire szüksége van, majd az addig is prosperáló csapatába azt beillesztve, erősíti Vele. Itt sem konkurencia, sem választék nincs. Ergo a legjobbak összegyűjtését (azt a párat aki van) én nem nevezném annak. Ha holnap a Fradi leigazolja a csapatod 80 százalékát, tudsz velük konkurálni? Nem. Még sokáig nem lehet. És ne gyere avval, hogy igazoljuk le őket, mert én nem ezt mondtam. Én azt hangsúlyoztam, hogy nem a csapatok edzéseken való hozzáállása miatt alakult ki ez a különbség. Szakmailag mindenki megteszi a Tőle telhetőt de a versenyt nem ott vesztették el hidd el.
@kiralyfi: Sértődj csak! :))
Fisera, mivel nem bírta a tempót, ezért inkább könyökölt, akasztott stb. 8 perc lett a jutalma...
@gogosz: A tudatos csapatépítés nem egészen erről szól.
" Én azt hangsúlyoztam, hogy nem a csapatok edzéseken való hozzáállása miatt alakult ki ez a különbség."
Hanem azért,mert Fehérváron több a fizetés?Ezt ugye nem hiszed el magad sem.
olán kivenné az összes légióst a játékosok közül.A Volánnál is azok játszanának akiknek lehetősége van az esetleges válogatottságra és a válogatottban számontartott játékosok.Mert az tényleg nem tartom valószinűnek,hogy 4 vagy 7 meccsen oly sokat lehetne tanulni a Volán "minőségi légiósaitól".Vagy játszanak meccsenként 1 harmadot a többit a Volán hazai játékosai.
@kerusz: Melyik hazai csapatban játszott?
Mert egyelőre arról volt szó,hogy elszipkázunk itthonról mindenkit.
Árpi pedig egyelőre légiós!
@bakker81: Jogos volt a felháborodása, mert nem volt szép se Káka lökése, se Fisera könyököse. de!!! Ök ezért megkapták a 2+2 percet, és nem mentek bele verekedésbe. Nathan pedig 3-at ütött fejre, majd jégen továbbcsépelte Zsuzsit.Ez szerintem verekedés kezdeményezése, de majd jön egy végzett hokibíró és elmondja mi számít annak.
@bakker81: csak nyugodtan, reagálj :) a Káka-Martz csatához: ott álltam a plexi mögött, másfél méterre az esettől, teljesen egyértelmű volt. de ha már ilyen éles szemű vagy, akkor magyarázd el légy szíves, abból a meccshelyzetből hogy jöhetett ki -4 perccel a Dab. köszi :)
ja, becsszó, nem fogom tovább ekézni a bírókat, de megint volt egy pici hazai pálya - összemérhetetlenül korrektebb bíráskodással, mint a tavalyi meccsünkön itthon -, ami számomra egyszerűen érthetetlen: jobb a Volán, gyorsabb, fegyelmezettebb, látszik, hogy más szinten nyomják és más szinten gondolkodnak a játékról és a játék közben, és akkor még meg is kapják a hazait, nem fér a fejembe. mielőtt nekem estek, megjegyzem, hogy pont ennyire háborított föl, amikor a Volánnal csinálták ugyanezt az EBEL-ben - ha van még valaki, aki emlékszik a felháborodás hőfokára hasonló hazafújások miatt.
üdv
Upsz az eleje lemaradt.
Szal,jó kis meccs volt a mai.Akkor lenne tanitó-tanuló meccsnek nevezni......
Egyébként átigazolásról jut eszembe, valamit az ellen is ki kellene találni, hogy valaki az utolsó pillanatban leigazoljon hat-nyolc-tizenkettő darab játékost, mert ez sem kedvez a minőségi bajnokságnak. Sokkal jobb, ha az alapszakaszt is MOL-szinten minőségi légiósokkal játékosokkal játszák végig a csapatok, mintha csak a középszakaszt. Az EBEL-ből ebben is sokat lehetne tanulni...
@kiralyfi: Volán szintű nincs szerintem. @Nyuszí O_o: Én csak a Volán és a többi csapat közötti különbség lehetséges és gyors csökkentését vázoltam, tudván persze, hogy amíg nincs pénz addig ez úgysem valósul meg.Fisera ma a felesleges kiállításaival inkább sújtotta a csapatát, Korolt alig láttam játékban, ettől még sokat tettek azért, hogy a DAB döntős lehessen és ez a lényeg.:)
@tudatlan10: A nevedet kiérdemled. Olvass a sorok között, elsőre nem sikerült megértened mit írtam, fuss neki mégegyszer, hátha sikerül. :)
@gogosz: Mert gondolod,ha holnaptól kétszer annyi fizetést kapsz,kétszer annyit fogsz teljesíteni is?
És miért mondják azt nálatok a játékosok,hogy a J.P. előtti edzésmunka elfecsérelt idő volt?
@gogosz: Talán magyarázd el überokos!
Én sem virágnyelven fogalmazok.
@vaze: Egyetértek, én is erre gondoltam.
@tudatlan10: ha még egy valaki jelentkezik aki nem érti, akkor megteszem :)
@gogosz: lehet, nem is tudod, milyen fontos okosságot írtál le most. kedves jó fehérvári srácok, abban a pillanatban, amint a Volánnal szemben feltűnik hazai páston egy másik opció, nagyon összemegy majd a mellény, ami most még okkal és joggal jó nagy rajtatok. számomra egyre kevésbé kétséges, hogy feltűnik - most még nem tudom, bosszankodjak-e miatta vagy örüljek neki, a hoki távlatos érdekeit tekintve talán jó, a mi terveink és jövőnk fényében már nem biztos, hogy annyira. de ne legyenek illúzióitok: a tiétekből sem.
@gogosz: Kishitű barátom!!!
Már többször leírtam itt a blogon,hogy nálatok is vannak minőségi játékosok!
Jóó. A Niká most sérült.Magosi,Mestyán,Pozsgai,Hegyi,PapV.,Orbán,Azari és Kis Ákos ,ha normálisan játszik.Ő hozzájuk hozni egy minőségi légiós sort és már a haladás útján is vagytok.
Én nem írtam azt ,hogy most nem edzettek!!
@Stommy: hagyd el, ezt a motívumot az ismétlésből biztos kivágták. :)
@gogosz: "Szakmailag mindenki megteszi a Tőle telhetőt de a versenyt nem ott vesztették el hidd el."
Ezt el is hiszed?Sorolj fel az elmúlt 5 évből az ideit kivéve 5 minőségi edzőt!
Le lehetne már zárni ezt az egészet.Parttalan a vita.Idén is a Volán fejére kerül a korona és kész.Mi többiek(DAB,UTE,Stars,FTC,Miskolc)a partvonal mellől figyelhetjük a kirakatcsapat szárnyalását.És ebben semmi gonoszság nincs,csak a reálisan nézett valóság.
@Nyuszí O_o: A verekedés kezdeményezése: ha visszaütsz! :))))
@Henry The Navigator: Fisera azért olyan nagyon sokat nem, de ettől meg majd a hazai tábor esik nekem, mindegy, kell egy ilyen fazon is a csapatba, ez is tény, meg az is, hogy a mai mutatványától nekem is vagy 120/100-ra ugrott a vérnyomásom :)
@Nyuszí O_o: Én úgy láttam nektek fújt Gebei.-))
Lehet ott áltál a plexitől félméterre de azt már tudjuk,hogy a Dabosok csak azt látják ami velük történik!Ami előtte azt ugye nem igazán.Vagy mint tudjuk Szappanos esetében ,mivel nincs videó az megsem történt-)))
@bakker81: Azt írtad, hogy tessenek többet edzeni. Én szerintem a mi jelenlegi keretünk ha orrvérzésig edz mindennap, akkor sem lesz veszélyes a tietekével. Én ezt fejtegettem. A keretek kialakítása meg ugye elsősorban pénzkérdés.
@vaze: :) így van, biblikus alázattal kellett volna fogadnia, tartsd oda a másik orcád, Káka fiam, fájni fog, de a büntetés elmarad, hogy gyakorolhasd a megértés és a tűrés parancsát is :)
A légiósokról: nekünk egyelőre több, mint elég Korol és Kurt, csatárokból vannak még páran újvárosiak, nekünk az is fontos, hogy ők játékban legyenek. Így fordulhat elő, hogy az esetek többségében a negyedik sorunk is fent volt ma és tisztességgel helytálltak, még ha kaptunk is gólt-gólokat róluk. Ha kell még légiós, akkor talán a védelembe. Fiserára meg szükségünk lesz, amíg szabadon osztják a szöviben a kilövési engedélyeket! :(
@tudatlan10: Értsd már meg a lényeget! A jó edzők és játékosok nem a fényre jönnek mint a lepkék. Ezt fejtegettem idáig, de csak nem akarod megérteni.
@gogosz: Tetszik nem tetszik és nem csak a Dabra mondom a Volánra ugyan úgy.Miért szerinted ,hogy lehet fejlődni ,ha nem több munkával??
Bemegy a boltba és majd vesz egy kis állóképességet???
@Nyuszí O_o: Ahogy én láttam (1 méterrel mögötted): Martz odavert Kicsinek és Káka ezt kérte számon nem túl határozottan. Na erre Martz teljesen váratlanul és feleslegesen letaglózta ekkor jött Fisera. A -4-re annyit, hogy az eset előtt Kincsesnek fenn volt a keze (Fisera charging) és Jan kapott még egy kisbüntit durva játékért. Nálam azért valahogy úgy nézett volna ki a dolog, hogy Martz és Szilassy 2+2 durva játék, Martz 2 testreütés, Fisera 2 durva játék (Fisera másik 2 perce nem ide tartozik). Martz egyébként egy ritka alja faszi, tavaly is kihgúzta a gyufát Vychodilnál, akkor is a kapussal kötekedett és most is megtaláltatta magát Fiserával. Szerintem még lesz folytatása.
@Nyuszí O_o: Láttad miből alakult ki??
Őszintén!!
@bakker81: egyértelmű, hogy Gebei nekünk fújt, a Volán a második harmad végéig a kettősöket nem számítva összesen 6 percet kapott jogtalanul, a Dab 12 perc kisbüntetést szorgoskodott össze teljesen jogosan, a második játékrész 4 büntetéséből pedig nagy-nagy örömünkre 3 fehérvári gól is született, alattomosságból ismét jelesre vizsgáztunk, és kérünk engedélyt meghunyászkodni :)
@Licsimi: Sajnos nagyon meglátszim rajta a kihagyott 2 hónap. Belassult, bizonytalan. A sérülése előtt egy nagyon biztos pont volt a csapatban, most megint utol kellene magát érnie. De amíg az ellenfélnél olyanok vannak, mint Martz, addig szükség van rá.
@check: ÚÚÚÚÚRRRRIIIISSTEEN!!!!
Nézzétek meg a felvételt ,mielőtt sületlenségeket hordtok itt össze vissza!!!
@gogosz: Akkor ezek szerint sem az edző,sem az idei légiósok nem a fényre jöttek.
Márpedig idén az edzőtök minőségi(a Volán padra is elfogadnám),és a légiósok sem rosszak.A kapus és Kurt főleg.
@bakker81: nem, dehogy láttam, pont meg akartam dönteni a kígyós játékcsúcsom a mobilomon, bocs, névval nem viccelünk, de csak idevésem, hogy bakker :)
@Nyuszí O_o: Igen, az ő megszerzésüket is a szisztematikus munka (pénz,pénz,pénz) realizálhatta.
@Nyuszí O_o: Nem vicces!
Megmondom miért! A kállításokat azért kaptátok mert lassúak voltak a játékosok! Egy nem reklamált miatta!
Vazeg ti valami ferde szemüveget vesztek fel meccs előtt??
@tudatlan10: "Volán padra is elfogadnám" - kérem moderálni, vagy mivel büntetik a blogon az aljas indokból elkövetett tippadást? :)
@bakker81: Most már igazán megvilágosíthatnál minket tudatlan kezdőket, hogy mi is történt és mi lett. Végül is te vagy mester :))
@Nyuszí O_o: Nem láttad a felvételt!!
Nem is vitatkozom.
Szemét bírók elcsalták a meccset ezért nem nyertetek.Na meg persze azért mert Niká nem játszott.Amúgy fordított lenne az eredmény.
@forestjr: tudom, de nem tegyünk már úgy, mintha ez valami elképesztő nóvum volna, könyörgöm. ez a szópárbaj azért alakult ki, mert többen kétségbe vonták a csapatunk tisztességes és kemény edzésmunkáját, ami azért meglehetős túlzás szerintem. na mindegy, én most egy időre kiszálltam, azzal búcsúzom, mint az AC/DC végén: maradjatok együtt!
üdv.
@Nyuszí O_o: A mi vezérünk nem kedveli,pedig én már tettem lépéseket.))
De elég lesz a nyári edzésterve is,hogy végre lássák,nem futtatni kell a játékosokat.
@bakker81: Ne ferdítsél légyszíves, nem ezt írták. Az a baj, hogy néha teljesen normális vagy, néha meg... inkább nem mondok semmit, mert személyeskedésnek veszed :)
@check: Nézd meg a felvételt,ha láttad utánna amit beírsz elfogadom!
Semleges szemmel próbáld figyelni az eseményeket!!
Nem vagyok mester,de elfogult szurker sem!!
Nem veszitek észre, hogy teljesen feleslegesen hergelitek magatokat? :)
Az itt vitatkozó fehérváriak úgyse fogják bevallani, hogy Martz durva volt, az újvárosiak pedig azt, hogy Káka teljesen feleslegesen lökte a kapuvasra az ellenfelet.
@Spigott: Kicsit berágtam! Bocsánat mindenkitől!
Azt még hozzáteszem, hogy Fisera ütközését az esetnél a stúdióban szabályosnak látták. :)
@bakker81: figy...komolyan, de tényleg nagyon komolyan kérlek, hogy olvasd vissza csak a mai hsz-eimet, mielőtt véletlenül olyat írsz le a hozzászólásaim kapcsán, amiket én sosem írtam volna. nem kérek sokat: legyen egy csöpp eszed. ahhoz viszont ragaszkodnék. bevezető kérés: áruld már el, hogy - bocs - hogy a mézes lófaszba láttam volna a felvételt, amikor a meccsen voltam. bocs, de az idővihar-generátorom kint maradt a kocsiban, úgyhogy ha találtál a földi tér-idő kontinuumra érvényes magyarázatot, szólj. sakkozd ki, hívd segítségül a logikát, ahogy a nagy fiam szokta idézni apát. köszi.
üdv.
Nekem csak annyi a véleményem, hogy a korcsolyázó mennyiség és a sebesség megszerzése nem pénz kérdése. Ha ennyi edzéssel nem megy akkor edzek többet ha úgysem akkor még többet..
A pénz ebben az esetben csak másodlagos.
Mondom szerintem.
@gogosz: Mert elfogultak :D :D :D
@gogosz: tengerentúli szabályok szerint vagy európai szabályok szerint? :)
Bárki megnézheti a Volán Kontinentális Kupa szereplésén a felvételeken. Ott is három nap alatt három meccset játszott a Volán, sokkal esélyesebb és tehetősebb csapatok ellen. Mégis ért el figyelemre méltó eredményeket.

De nem is olyan attitűddel kószáltak a jégen, mint a DAB. Meggyőződésem, hogy ez a jelenlegi DAB is sokkal szorosabb és jobb meccseket játszana a Volánnal, ha végre úgy igazán harcolnának magukért és egymásért, és nem ez a lesz ami lesz alapon hokiznának.
@[Roller]: A helyszínen sem éreztem különös eseménynek Fisera ütközését. Némileg meg is lepett, hogy szabálytalannak ítélték (volt előtte és utána is komolyabb hit és ott nem volt következmény)
@kerusz: A Volán nem vásárol, hanem a játékosok bejelentkeznek, hogy szeretnének itt játszani! Csak néhány példa: Tokaji Viktort nem vette meg a Volán a Huddingéből, hanem hazajött és leült Ocskayval tárgyalni. A Vas testvéreket sem vette meg senkitől a Volán, hanem hazajöttek és a Volánban akartak játszani. Emlékezz csak Jankó Újvárosban edzett, amikor a Brynasból megjött, de szó se volt róla, hogy ő ott akarna maradni.. Ladányit se vette a Volán sehonnan.. Pedró tudtommal Toki és Ladányi kérésére jöhetett a Volánba. stb... ne tegyünk már úgy, mint aki nincs tisztában a tényekkel!

A Volán egyedül a légiósokat hívta, de ezt bárki megteheti, ha van hozzá évi 30-40 ezer eurója/fő.
@brunzwik: "Nekem csak annyi a véleményem, hogy a korcsolyázó mennyiség és a sebesség megszerzése nem pénz kérdése."

Igazad van, de ezeknek a játékosoknak a megszerzése, akik ebben jobbak, az már igen.

"Ha ennyi edzéssel nem megy akkor edzek többet ha úgysem akkor még többet.."

Ebben is igazad van, sosem szabad feladni, törekedni kell a különbség eltüntetésére, de itt nem erről van szó. Itt olyan képességbeli különbségek vannak, amit nem lehet csak az edzésmunka különbségére fogni.

Lényegében a magyar válogatottat kellene megszorítani a második vonalnak. Nyílván nem véletlenül Ők a válogatottak. Ezeknek a játékosoknak a többsége kb 5-10 éve Magyarország legjobbja és bérelt helyük van a válogatottban.
Leírom én mit láttam! HA TE NEM EZT FOGOD LÁTNI A FELVÉTELEN,DUNAÚJVÁROSBAN A MECCS ELŐTT A JÉGEN BENYALOK!!!
Mihály Á korcsolyázott be a védekező játékosok gyűrűjébe.Ott valamelyik Dabos(Ficsera) játékos félig leszakította a fejét,a sisak is leesett róla.
Középen érkezett Marzt N.Mivel a bíró a sípjába fújt elkezdi leereszteni a karjait.Majd jön az általam egyébként nagyra becsült Kákalaki Akka és hátulról rálöki a kapuvasra Marztot.Marzt féltérden odaver Kákalakki combjára egyett.Az valszeg visszaszól.Akkor Marzt bever neki egyet,majd leviszi a jégre.
Következő jelenet ,mint ahogy azt megszokhattuk az igen korrekt Dunaújvárosiaktól ,hárman esnek neki Maztnak.
Ennyi!
Ezért kapott Ficsera is 2+2.
@check: igazándiból nem a konkrét esetre válaszoltam. Nem tudom a mai közvetítés milyen volt, mert kint voltam a meccsen, az előzőt néztem tv-ben. Engem spec irritál, hogy másról sem tudnak beszélni, csak hogy a tengerentúlon ez nem tilos, a tengerentúlon ez nem kiállítás, a tengerentúlon ez így van... Meg egyébként sem követik a meccset, úgyhogy amit mondanak az számomra nem mérvadó
Azért lett 7-2, mert a Jobb nem tudta belőni a helyzetét. Végig arra játszottak a srácok, hogy lőjjön végre gólt, ugyanis eddig még nem lőtt ebben a szezonban.
Inkább macska egér harc volt, a helyszínen érezni lehetett, folyamatosan nevetgéltek a fiúk. Természetesen ez az 1. harmadra nem igaz, de a másodikban nem erőlködtek, a harmadikban, pedig már nem akartak semmit...
@[Roller]: micsoda szép kapu van fehérváron :-)
@Pierre: de a tengerentúlon másmilyen kapu van!!! :)
Milyen figyelemre méltó eredményről beszélsz?! 3 év alatt 9 meccsen 1gőzelem, 8vereség, 15-41es gólkülümbség...
@[Roller]: ennél még a "nyakidegzsábaZoli" is jobb...
@bakker81: ne kiabálj már, mert megvakulok! :)
@Stommy: jah ez KCS-nak szólt!
Martz-el kapcsolatban maradjunk annyiban, hogy fineszes játékos, mindig őt ütik meg először... ügyes...
@Nyuszí O_o: nézd vissza a tévében azt a bizonyos Szilassy Martz esetet, pont fordítva volt, jól ítéltek Retyéék! Ami a meccset illeti no comment, de az bizti, hogy a keddire nagyon kell készülni, mert sztem újvárosiak pihentették a kapust, hogy kedden egy szoros meccset játszhassanak, minket meg elaltattak, legalább is megpróbálták. Csütörtökön nyerni kell, id. Ocskay Gábornak névnapja van, ennyi jár neki. Sajnos pont csütörtökre esik egy másik évforduló is, :( de muszáj neki ajánlani az aranyérmet és söpréssel! Tehát fiúk harcra fel!
@Pierre: Tolvanen mester qrvára beépítette Jobbot is a csapatba.
@Licsimi: ez a Fisera valóban nem. tavaly jobb volt.két harmadot lehoztunk xre sztem az nem rossz. tulképp nem érdekel, ha a volán beleszarik, meg edz, és azért ilyen. vagyis de, mert ez "a válogatott gerince". szóljatok a csontkovácsnak.
@banyszi: de szerintem a válogatott közelében van (talán)
Ma legalább kicsit ő is kapott teret!

Mint ahogy az Ob1 rájátszásának legjobb csatára Balu is!!! :-)
@gogosz: Lehet, hogy szted a játékosoknak bérelt helyük van a válogatottban, de ezért minden áldott nap meg kell dolgozniuk becsületesen. Arról nem ők tehetnek, hogy még igy is a legjobbak, nyomukba sem ér egyetlen fiatal sem!
@bakker81: A végén kezdem: Fisera nem 2+2-t kapott, hanem 2 slashing és 2 charging (összegben nyilván egyenlő).
Igen Mihály ment a kapu elé és a védés után Fisera odébtette, talán kissé nagyobb vehemenciával és igen leesett a bukója. De azért nem szakította le a fejét... Én azt láttam,hogy Martz még kotor egyet, Szilassy ennek vetett véget (tényleg nekiesett Martz a kapunak) majd visszafordulva bevert egy keményet Zsuzsinak majd a jégen folytatta. Az általad DAB-os szokásnak emlegetett eset nem történt meg, Fisera mindenkit félrelökve ugrott rá Martzra és némi küzdelem árán a vonalasok szedték le róla.
Én ezért írtam, hogy én hogyan osztottam volna le a büntiket.
Ha a te olvasatodban nézem, akkor Fisera 2+10 fejre irányuló támadás, Szilassy 2+10 hátulról lökés, Martz 2 testreütés és 25 VK verekedés kezdeményezése... A zéró tolerancia jegyében.
@bakker81: ez az idővihar-generátor nagy ötlet, te mondatszinten alkalmazod, elkezded múlt időben, váltasz jelenre, befejezed múltban, picit figyelj, mert így nehéz kronologikus sorrendben állítani a történéseket. két apró kérdés, de előtte hadd kérjem, a neveket igyekezz pontosan írni (a véletlen elütések - Marzt=Martz - persze OK, de a névferdítés elég gusztustalan eljárás).
szóval a két apró kérdés, elfogadva, hogy minden úgy történt, ahogy te láttad, Miszter Sasszem:
- a tökéletes légiós (Martz) miért üt combra? (mi a szándéka vele? mi az oka, hogy odaüt?)
- a tökéletes légiós (Martz) egy visszaszólásért miért üt még oda egyet?
(amúgy ezt, és részemről pontosan ezt - a messze időn túli, teljesen oktalan odabaszást neveztem verekedés kezdeményezésnek, de azért köszi, hogy segítettél a rekonstrukcióban).
és persze idegességre jó a negró, töltött málnás cukor, miegyéb (szegény apukám mindig azt mondta, aki ideges, szopogasson aranyeret, de én ezt nem írom neked, mert tisztellek). az indulatok sosem vezetnek sehová, a múltkor 2-3 órát hsz-eltem le totál begőzölve Nika sérülése után, és alig volt valaki, aki megértette volna, hogy mit is veszítettünk az ő kiesésével... veszítettünk=mindenki, aki szereti a magyar hokit, és még hisz a csodákban.
üdv.
@[Roller]: @Pierre:
Tengerentúlon minden máshogy van, a Volvo-t is csak a tengerentúlon lehet kapni.
Ne mondja senki, hogy Fisera soha nem kap büntetést, csak most igy jött ki neki, mert messze ő vezette a kiállitás perceket.
Mai meccsen a legjobb jelenet, mikor Balú izomból neki passzolta a Tokinak,hogy ezt kezeld le :) ott mindenki röhögöt :)
@check: azért az sem véletlen, hogy a jó fisera pihent kb 1 harmadot, ugye?
@banyszi: Félreértettél, illetve én fogalmaztam rosszul! Úgy értettem, hogy a helyük megkérdőjelezhetetlen!
@Pierre: Legyen igy, kívánom neki és Maklárinak is, hogy minél előbb épüljenek be a csapatba, mert ez csak igy megy, a jobbakkal kell sokat játszani, küzdeni, akarni, alázattal viseltetni a játék iránt. Balu mindig jól lőtt, tudom lassú, mint szurkoló (és nem más) nehezményeztem is, hogy soha egyetlen egyszer sem próbálta ki az EBEL-ben a mester. Sztem ezt is Sator mester sugallta, készülnek már a VB-re.
Hali mindenki. Rövid véleményem:
1.) Pozsgai nagyon ügyes volt, jövőre szívesen látnám nálunk!
2.) A Volán fiatal sora megint nagyon jól pörgött, tetszett a produkciójuk!
3.) Szegény "Kicsi" bőrében nem lettem volna, pokoli lehetett neki, h elég jól védett, de esélye sem volt... :-(
4.) Martz "verekedés-kezdeményezése" senem volt szép látvány, senem lett eléggé megtorolva, sajnos.
5.) Lencsés nem tudom mit szedett be meccs előtt, de folyton ütött-vágott mindenkit, nem is értettem mi baja lehet pl. Vas Marcival...
6.) A DAB szurkolók hozzáállása is eléggé tetszett a 3. harmadban! RESPEKT! ;-) És zúgjon továbbra is a RIA-RIA-HUNGÁRIA!

PEACE!
@Norbee00: Neked javaslom, hogy keresd meg egy kb. 2 hete írt hsz-emet, ahol kiszámoltam egy hasonló hsz után, hogy mi mennyi...
Ez lemaradt az elöző irásról, hogy a Martz vs Szilassy teljesen jogos volt mindkettőnek a 2+2, Martz mindig is ilyen volt, nem tudom min vitatkoztok, Martzet meg azért birja a fehérvári közönség ,köztük én is, mert amilyen passzokat az valami elképeztő, hogy lát a pályán.
@miki78: És tényleg!! haverom kérdi W.DC.ből mehetne-e a Volánba, és, hogy mennyit fizessen, hogy megtarthassa a 8-as számát!
@Pierre: Nem hát. Itt van a válasz: @check:
@sutyi2: ne írj olyanokat, mint az 1. pontban, mert jön rögtön a reakció, hogy felvásárlunk mindenkit :)))
@check: Nézd meg majd a felvételt!Tartom a szavam ,ha nem igaz amit leírtam.
@vaze: OKÉ!
Egyébként qurvára nem értem az igen éles szemű Dab szurkerek azt hogy a pitlibe nem veszik észre,hogy Kis t. eldobja azütőjét?? Valyon ezt jobb helyeken mivel büntetik??
@Nyuszí O_o: ne haragudj, de azt kell írjam, keresd meg a gyógyszered.:)
@miki78: Akkor is ez a véleményem, és attól, h ez pár embernek nem tetszik, még akkor is tartom azt a véleményemet, h a válogatottba kelleni fognak nemsokára a fiatal, tehetséges védők, és ha hosszűtávon azt akarjuk, h meg is állják a helyüket a szlovén, ukrán, norvég, osztrák, olasz csatárok ellen majd a VB-ken, akkor irány nekik az EBEL, vagy külföld, szerintem, mert nincs mese, a MOL ligában egyszerűen nem fognak tudni gyorsan és magas szintre jutni.
@check: Nem hát. Itt van a válasz: @check:
Annyi kiegészítéssel, hogy sokszor úgy jön ki nála a dolog, hogy megy akar, oda akar érni egy korongra, amire oda szokott (de most leeresztve nem) elmennek belőle 2 az egyben, kimarad, visszaér kifulladva védekezik és jön a kiállítás. Ez konkrétan a mai meccsen is megtörtént, a kiállításban gólt kaptunk.
@banyszi: azért az ebelben egyik védőnk sem engedheti meg magának, hogy ennyit támadjon, bár lőhetnének többet szó se róla.
Jó kis csapat ez!!! :-)
@check: én megnéztem a Mol Liga statot
Név GP 2p. 5p. 10p. 20p. 25p. PIM
Fisera Jan 17 13 3 2 4 1 166
sziasztok
nos játszottunk egy jó harmadot és sajnos a Volán is
a harmadik azt gondolom elhanyagolható
bakker: majdnem úgy történt, ahogy láttad
azt felejtetted ki, hogy a 22-es kiskakas megütötte a kapust
Káka ezért lökte rá a kapura
utána pedig ő kezdeményezett verekedést
kísértetiesen hasonlít az eset a tavalyira, akkor Vichodyl picsázta el, idén Fisera fogja...(tavaly Rackot ütötte folyamatosan)
amúgy pl Kiss Ákos kiállítása teljesen felesleges volt, Orbáné vitatható, a végén pedig nem értettem, hogy Balu és Fisera kakaskodása miért nem ért egy párost (ennyit a bírókról)
nálunk szerintem is Kiss Dani volt a legjobb és külön gratula Virágnak a góljához
az első harnadban maximális koncentráció mellett úgy érzem partiban voltunk, de utána sajnos megint az öltözőben maradtunk és ezt a Volánnál gyengébb csapatok is büntették már többször is
@check: amit írtál az a Pirés szitura igaz, de az hogy b@szkodja a falhoz a magyar válogatott húzóembereit, az kicsit más szitu egyrészt, másrészt egyetlen másik játékosra nem volt jellemző egy a stílus.

Amúgy 1 valamit nem értek. Azt gondolja bárki, ha ott a Martz kap egy VK-t akkor szorosabb, vagy bármi fordalat történik? Vagy ezen ment el a meccs. A szar kiállítások miatt lőttük a gólokat? Azért van különbség a 2 csapat között?
Nem tényleg van pénz fehérváron, senki nem vitatja, akkor kell, hogy legyen különbség, máskülönben hiába való Csicsó bá', meg a menedzsment fáradozásai...

ennyi.
sutyi2 a másik posztban már bejelentkezett Szélig Viktorért, és tényleg milyen jó lesz a magyar jégkorongnak ha a teljes válogatott a Volánban lesz, a többiek lehúzzák a redőnyt, szponzoraik meg majd átállnak a Volánhoz, "oszt jó napot!" Legalább nem kell babrálni ezzel a Magyar Bajnoksággal! :( :( :(
@Pierre: már a múltkor valakinek leírtam, ilyenkor a Balu vereti magát a kapuban, a Godó, vagy a Palkó állt a helyére, hogy meg ne ugorjanak a NHL-t megjárt veteránok. Mellesleg mindketten (Godó, Palkó) remekól lőnek a kékről is.Egy próbát meg ért volna, sztem.
hopp Pozsit kifelejtettem, Dani mellett az ő játékával maximálisan elégedett voltam, illetve kövezzetek meg, de szerintem Lecsó is teljesen ott volt
@1885*: A mostani válogatott húzóemberei már nem sokáig tolják sajnos a válogatott szekerét, addig meg van idő a Fradinak, Stars-nak, DAB-nak új alapokra helyezni a dolgokat. Nem?
@sutyi2: Nameg a Miskolcnak is, természetesen. Legalábbis jó lenne 3-4-5 éven belül éles meccsek lennének, még az ideieknél is élesebbek, magasabb szinvonalúak!
@sutyi2: Na látod látod egy csapatot máris likvidáltál. Persze, a szponzorok élnek-halnak a lehetünk esetleg másodikok kategóriába önteni a lovét....főleg ma itt, Magyarországon...
@Pierre: Senki nem gondol ilyet és senki nem a Volánt hibáztatja, sőt Martzot sem (sőt azt is gondolom, hogy tényleg nem is érne ez annyit). Ez igazából a szövetségnek szól. Mert nagy nehezen megszültek pár szabályt a rájátszás előtt: www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_1255
De úgy látszik, hogy még ezt sem tartják be és ennek adunk hangot. Egy kis következetességet várnánk el.
@check: @Nyuszí O_o: ma dolgoznom kellett, a neten néztem a meccset, így elég jól láttam mindent.
Az említet esetnél Fisera keményen, de viszonylag szabályosan ütközött Árpival, akinek ettől lerepült a sisakja, de ebből még nem is volt gond.
Martz ment középen, és megállt a kapus előtt. Az ütője a kapus előtt volt, de egyértelműen látszott a mozdulat, ahogy nem odapiszkál, hanem a kapust kikerülve elveszi az ütőt.
Azt meg lehet érteni, ha a tavalyi Martzot ismerve ezt a Dabos játékosok félreértették (mert idén már nem csinált ilyet), de amit Szila művelt, az nem volt szép. Hátulról rálökte a kapuvasra Martzet, aki fejjel előre szépen koppant is a vason. Erre fel csapott oda a comjába Martz, és amikor Szila elnézéskérés helyett visszaszólt, kapott párat a képébe is. Erre az addig nyugodtan szemlélődő többiek is becsatlakoztak, Fiserával, Árpival. Ennyi volt az egész.

Szóval ez most egy elég egyértelmű helyzet volt, Szila szerintem örüljön, hogy ennyivel megúszta (meg persze mi is örüljünk, hogy Martzet nem a kapuvasról kellett összevakarni).

A meccsről amúgy mindent elmondtatok, folytatás kedden.
Nyuszi O_o, köszi a kedves szavakat, de ezúttal Laciékat illeti, én nem voltam ott. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@OliBLOOD: Azért jól mutatja, hogy az idei döntő közelebb van egy gálához, mint egy döntőhöz, mert egy kis kakaskodásra ennyi hozzászólás érkezik. Egy éles döntőben harmadonként legalább 2 ilyen szokott lenni. A maradék meccseken max a légiósok fognak valamit mutatni a hoki ezen oldalából.
@Nyuszí O_o: Te nem akarsz soha semmit megérteni.A végsőkig állítottad a hülye összeesküvés elméleted.
Valakinek igaza van rögtön csúsztatsz.
Visszafordítom! Ezt mi csináljuk a Magosival és véletlenül megsérül(mondjuk kulcscsont törés) Már itt sápítoznál,hogy direkt leszedtük a másik veszélyes játékosotokat.Gondolkodj ember! A dolgok oda ,vissza működnek álltalában.
@1885*: Elsősorban szerintem nem azért jönnek vagy nem jönnek a szponzorok, mert valaki első lesz vagy második. Ha eljő az általam kívánt kánaán (4-5-6 erős csapatos MAGYAR liga!), akkor megtelnek a csarnokok, a TV-k talán rákapnak jobban a közvetítésekre, több gyerkőc húz korit, és remélhetőleg a MAGYAR bajnokság lesz olyan csábító, h ne csak az EBEL-es AV kapjon nagy szponzorokat. De jó is lenne... És akkor már mindegy, h a Volán becsatlakozik-e, vagy sem. Mert attól, h a DAB a Volán ellen lesz ezüstérmes, majdnem ugyanannyit ér, mint pl. a Fradi ellen az arany. Legalábbis nagyon remélem, h a szponzorok is így látják.
@bakker81: igen, a dolgok oda-vissza működnek
ezért kapott Káka Martztől
viszont Martz verekedést kezdeményezett és ez ugye vk
Nyúl egy szóval sem mondta, hogy Káka nem érdemelte meg a kiállítását....
@Norbee00: Még egyszer kérlek, hogy keresd vissza a vonatkozó kommentemet, most nincs kedvem kiszámolni megint (emlékeim szerint e stat alapján a VF-VK ügyeket leszámítva - amiket nem szabálytalanságért kapott - 41 perc körüli szám jött ki, ami egy bekktől abszolút nem sok.
@sutyi2: Na most szerintem ezt Te is pontosan tudod, hogy nem így van. A nagyhalak megeszik a kishalakat, ami az ő szempontjukból még érthető is...ja és kánaán, persze, szerinted hány éve igérik, hogy befedik a Kisstadiont, hogy csak 1 példát említsek hirtelen. Ami az utánpótlást illeti, miután a szülő fizet mindent vagy szinte mindent, szerinted hova viszi a többség a gyerekeket...megmondom, ahol gyorsabban eredményes lesz vagy ahol kevesebbett kell fizetni, esetleg együtt a kettő..Ja a TV-ről meg inkább ne is beszéljünk amikor sakkmagazint adtak a pénteki DAB _Stars helyett
@Theutus: Én kérek bocsánatot Martz helyett ,hogy nem ment el lesütött szemmel és merte számonkérni azt ,aki ok nélkül a kapuvasra lökte.
Tipikus esete a másik visszaütött című dolognak.
@sutyi2: a hazai jégkorongban sajnos ma még nincs annyi pénz, hogy szponzoroknak megérje még egy Volán szintű csapat összekovácsolása - ez legyen a ti szerencsétek
ha vmi csoda folytán nálunk illetve bárhol lenne annyi pénz, hogy anyagiakban veletek konkurálva tudatosan tudnának csapatot építeni valszeg 2 éven belül lenne eredménye a dolognak (lásd pl Zágráb)
és onnantól nektek is rázós lenne, mert nem lenne egyértelmű, hogy mindenki hozzátok igazol akáér a pénz, akár a fejlődése érdekében (illetve valszeg a kettő együtt)
de addig a következő dolog fog történni: a mostani 30 feletti játékosaitok elmennek majd nyugdíjba és a helyükre érkezni fognak tőlünk, a Starsból a fiatal tehetségek
és sajnos minden marad a régiben
ellenben a magyar jégkorong fejlődésének az tenne jót, ha minél több csapat állna a mainál jóval szélesebb anyagi bázison
@Pierre: Kit "baszkodott" falhoz? Szerintem a válogatott húzóemberei bírják a kemény bánásmódot ha erre gondoltál, lásd pl. Vas Marci, aki vissza is adja.
A VK-ra vonatkozó megjegyzésed teljesen téves, ugyanis senki nem mondta, hogy emiatt ment volna el a meccs (vagy egyáltalán a jv-k miatt). Mindössze kialakult egy kis vitatkozás a szitunk, különösen annak fényében, hogy alig másfél hete a szövetség jelezte, hogy mostaztánzérótoleranciaésiszonyatosanszigorúakleszünk... Nem lettek... A volán jobba a DABnál, szerintem reálisan 3-4 góllal mindenképpen. Éppen ezért nem igazán kellemes érzés, ha még kicsit jobban is védik őket a kelleténél ill. nem egyformán mérik a dolgokat. Konkrétet is mondhatok, Fisera-Horváth A., Fisera ment ki botfogásért asszem, pedig Balu akasztotta be a hóna alá a botot korábban. Minimum páros, de inkább fordított.
@Theutus: "éles szemű Dab szurkerek azt hogy a pitlibe nem veszik észre,hogy Kis T. eldobja az ütőjét?? Valyon ezt jobb helyeken mivel büntetik??"
Ja pont ezt megent nem láttátok.
Na erről ennyit-((
@Raon: "kapott párat a képébe is".Ugye ezt hívják verekedés kezdeményezésnek?Amúgy az eset úgy történt,ahogy leírtad.
@bakker81: próbáld értelmezni, hogy mit írtam és utána nem kell bocsánatot kérned
@1885*: Utánpótlás: egyetértek, de nem viheti mindenki pl. a Volánhoz a gyereket. Kisstadion: irreleváns, h fedett-e vagy sem. Kishal-nagyhal: mint látod, Szlovéniában van 2 nagyhal, mégis érzésem szerint egy kicsikét előrébb járnak nálunk. Nameg lásd lettek. Bár nem a KHL-es indulás miatt vannak stabilan A csoportban, de ott is van egy nagy csapat, mint itthon a Volán, és azért mégis működik úgy ahogy a válogatottjuk. Mert ne feledjük el, első a válogatott! Bár ez a lettes azért nem valami jó példa, mert ők már korábban is jók voltak... Mindegy, csak eszembejutott! :-) TV: nem tudom az okát, de jó lenne, ha összekapnák magukat! Mert sakk MAGAZIN-t(!!!) lehet adni előtte is és utána is...
@bakker81: Ez mikor is volt? Rémlik egy hasonló szitu,a mikor Kicsi elvesztette a botot, de nem hinném, hogy eldobta volna.
@bakker81: mondtam, hogy ebben nincs igazad
nem én fújtam a sípot, tehát ne is rajtam kérd számon a dolgot
volt olyan "lesetek" is, ami szerintem nem volt az, de a bíró befújta
egyetlen dolgot nem akarsz tudomásul venni: a szövetség ígért valamit és nem tartotta be
ezt az egy dolgot kértük számon csupán
@Theutus: Hidd el, jobban örülnék, ha lenne még 1 EBEL csapat itthon, mondjuk a DAB, és mehetnénk EBEL meccsre hozzátok, és el-el is kapnátok minket. Az se zavarna, ha pl. Balu, Godó, Szuper lenne a csapatotokban. Én szeretem a Volánt, sőt imádom, már ca. 15 éve, de a válogatottat sokkal sokkal jobban tisztelem, becsülöm, szeretem, imádom! Ők adnak igazi örömöt! Ezügyben bevállalnám, h ne a Volán legyen az egyetlen magyar "óriás".
@Theutus: helyesen: mondtam, hogy ebben nincs igazad?
@bakker81: Egyébként ha tényleg eldobta a botot, akkor nyomni kellett volna neki a 2 percet. Ezt gondolom!!! Elégedettségi indexed emelkedőben? :))))
@check: Tv-ben is háromszor ismételték,nem merték rá mondani teljes biztonsággal hogy dobta.Elérted már a szintet?:)
@bakker81: Azért azon gondolkozz el, hogy Te voltál a legnagyobb hanggal felénk, amikor Gröschl kiiktatta Nikát, hogy túlzásba esünk. Utána meg azt írod, hogy " Ficsera" meg félig letépte Árpi fejét egy olyan esetnél, ami véleményes volt. Ebben nem mindenki értett egyet veled. Ha jól emlékszem volt valami ígéreted, ha nem így történt minden ahogy leírod. :) Kár volt felelőtlenül ilyet tenned. :)
A stúdióban is ezt gondolták először.Utánna már nem annyira.A vége felé volt. nem érdekes különben.Nem múlt semmi rajta.Viszont nagyon sportszerűtlen és iszonyú balesetveszélyes.
Az bosszant isten igazából,hogy annyira egyoldalúan nézik egyesek a meccset ,hogy felmegy a pumpa.
Minden elismerésem a dunaújvárosi fiatal jégkorongozóké, ennyire futja az energiájukból.
Minden reményem abban áll, hogy talán egyben marad a csapat a következő szezonra.
Galanisz igencsak húzó játékosunk szerintem és a grössssl tudta hogy kit kell kiszedni az alba volán köszönje meg gröslnek, hogy a legnagyobb értékünk nem lép ellenük pályára.
a végeredmény ugyanez lenne talán, de Galanisz igazán megérdemelné a bulihokit.
Galanisz Wonderful Champion Player :)
@check: Ebben igaza van Bakkernak, tényleg eldobta a botot Kicsi.
@foma: Nekem nem tűnt úgy, de ha határeset volt, akkor simán mindenki másképp látja.
@bakker81: Te vagy az első, aki itt a blogon nyilvánosan is bevallja, hogy saját magától ki tud akadni :)))))))))))))
@FOXMULDER: "az alba volán köszönje meg gröslnek, hogy a legnagyobb értékünk nem lép ellenük pályára." <-- bocs, de ezen most jót mosolyogtam. :-) Szerintem sokan még rajtam kívül.
@gogosz: El tudom fogadni, semmi gond, 2 perc járt volna érte.
@sutyi2: Amúgy meg mielőbbi felépülést neki!
@sutyi2:azt hiszem nálunk is sokan szeretnék, mert azért van némi színvonalbeli különbség az Ebel és a Mol liga között és azt gondolom, hogy mi is megérdemelnénk, hogy egy színvonalasabb bajnokságban szereplő csapatnak szurkolhassunk (mi sem ma kezdtük)azonban amíg nincs jobb addig kénytelenek vagyunk a Mol ligában szurkolni a csapatunknak
ne értsd félre a dolgot: egyáltalán nem zavar, hogy jó sok újvárosi játékos kergeti nálatok a pakkot...azt gondolom, hogy becsülettel küzdöttek és kitartottak nálunk, amíg lehet, de örökké nem lehet fillérekért játszani, ha van jobb ajánlat - azt gondolom megérdemlik, dolgoztak érte eleget -
szerintem a válogatott sikereinek nálunk is mki ugyanúgy örül, mint nálatok
@check: Látod látod,a határeset.Majd ha nem szint alatti leszel,neked is változnak majd a határok.:))Innen fentről minden más.Meglátod majd.
@sutyi2: persze, nem viheti mindenki Fehérvárra a gyereket, csak egyszerűbb megközelíteni a XI. II. I. kerületekből, mint a pesti klubokat, és gondolom nem kell magyarázni ez nem csak földrajzi kérdés, tehát ők leviszik hozzátok, Ti kimazsizzátok a legjobbakat...aztán azok a szülök újabb és újabb szponzorokká válnak, vagy hoznak új szponzorokat...a Kisstadiont szimbolikusnak szántam, de mindegy...megvallom a Szlovén jégkorongban nem vagyok otthon, itthon egyenlőre azt látom egyre nagyobb a szakadék, de végülis nem én fogom megoldani...be is fejezném itt.
@foma: Nekem egy aranyfokozatú Dózsa-szponzor ne osztogassa az észt :))))
@bakker81: még azt nem mondtad, hogy kedden a meccs előtt vagy a meccs után lesz ama bizonyos műsor?
csak, hogy tudják mikor engedjenek be a jégre:D
@1885*: Utánpótlás: egyetértünk kb. mindenben, amit leírtál! Mondjuk egy 1-2 éven belüli újabb A csoport változtathatna ezen, bár számottevő változás Sapporo után sem ment végbe, már amennyire én tudom, sajnos. A Kisstadion-t is értem én, de más, sokkal fontosabb dologra sincs pénz, szintén sajnos. :-( Én is befejeztem, hiszen átbeszéltünk majdnem mindent! :-)
@check: úgy látszik az arany fokozat is kevés, minimum gyémánt fokozat kell jövőre:)
@sutyi2: :) további szép estét! Azért az A csoport gyönyörű volt! :)
@Theutus: Remélem azt már nem érem meg.Nem mintha ez a fokozat is annyira vonzott volna.:(
stabil A csoportra 2 esetben lehet esélyünk:
1. ha nem csak egy kirakat csapat lesz hazánkban
2. ha honosítunk pár jó képességű játékost
megjegyzem, hogy az én ízlésemnek ez utóbbi kevésbé tetszik (gondolok itt pl Dubekre, Sikorcira, Ondrejcikre, Martzre)
@foma: arra is van megoldás: végrendelet:DDD
@foma: én büszke lennék rá, hallomásból tudom felmerült a neved, mint az Ute elnöke:)
@Theutus: "ellenben a magyar jégkorong fejlődésének az tenne jót, ha minél több csapat állna a mainál jóval szélesebb anyagi bázison "

Pontosan! Ehhez pedig muszáj a hazai bajnokságot vonzóbbá tenni.
@kiralyfi: oda is kell egy rendes ember:)
@kiralyfi: Már csak Te hiányoztál nekem..Meccsen voltál?
@gogosz: Én voltam .Mert nem láttam semmi szándékos összeesküvést benne.
Számotokra azaz ami nem veletek esik meg ,minden véleményes.
De tudod mit. Mégjobban felborzoljam az idegeiteket.
Nem tartom emberileg ferrnek Nikát.Ahelyett hogy ő cáfolta volna ezt a hülyeséget a hallgatásával még tovább hergelte a szurkolókat.
Volt itt már nem egy sérülés ami komoly volt vagy még komolyabb mert a játékos elveszítette az egyik szemét.(nem kákára gondolok)Mindegyik adott utánna riportot,felsem tételezték a másik játékosról,hogy direkt volt.Neki egy Qrva szó nem hagyta el a száját ez irányban."sejtelmesen mosolygott"
Jó játékos elkell ismernem! Mint ember meg egy nulla.Lett volna vér a pucájában azt nyilatkozza :"egy rossz leütközés után ,nagyon rosszul estem."
Ilyen egyszerű a történet.Persze ezt utólag is megtehetné de nem teszi.Minek?Ő a szegény Niká most.
@foma: aranyló húslevessel a kezemben:)
@foma: igen, de ha a Nagy Volán csinál ilyet, akkor az csak a szenvedő fél súlyos sérülése esetén számít szabálytalannak...
Itt lehet, hogy tévedtek a bírók, de ezt senki nem vitatta szerintem. Meg azért a kapu előtti jeleneteket általában máshogy szokták megítélni, és persze más a büntetés, ha a mezőnyben történik ugyanaz.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@foma: de ne terelj, leendő újpesti elnök úr:)
@Raon: hol voltál tegnap Testvérem? nagy rendezvény volt tegnap itt kb.3000 résztvevővel:)
@bakker81: Gyere le az anyagról gyorsan.
@kerusz: a kérdés az, hogy mi teszi vonzóbbá a hazai bajnokságot?
jó lenne, ha szélesebb lenne a bázis és becsatlakozna egy Szeged, Győr, Debrecen, stb., hogy csak pár város nevét említsem
amíg itthon nincs megfelelő bázis addig pedig a Mol liga színvonalát kellene valahogyan megemelni, amit nem tudom hogyan lehetne megvalósítani
szlovák-szlovén-osztrák első osztállyal közös liga + SC?
nem tudom, nem nekem kell megoldani, én csak szimplán imádom a jégkorongot
@kiralyfi: Akkor most már értem, miért írta: "...innen fentről..."
@Theutus: Egy baj van ezzel kapcsolatban .Nekem van igazam.Tehát fordított a helyzet!
Meccs előttre gondoltam csatlakozhatsz te is.
Kicsit vicces lesz ,hogy sorba kell álljatok ,hogy benyalhassatok.
@check: mindent nekem kell elmondanom?:)
@Raon: bakker81 kolléga órák óta ezt vitatja
@bakker81: tévedhetetlen az Úr?:)
@bakker81: Szerintem tényleg halgass magadra, és fejezd be ma a kommentelést. Érezni, hogy nem tiszta a fejed, tényleg berágtál. Ilyenkor nem mindig tud reális maradni az ember.
@bakker81: Nika több helyen is nyilatkozott, kár, hogy nem olvastad...
ellenben te sem válaszoltál arra, hogy meccs előtt vagy meccs után?
mert, ha nem válaszolsz, te vagy az, aki nem ember:)
@bakker81: folyamatosan gondolkodom. becsszó. az Oli által idézett következetességet tettem szóvá, szerencsére most a gondolkodás közben folytattam egy háttérbeszélgetést, és már tudom, miért nem kapott mindkét (!!!) játékos - Káka és Martz - véglegest, de nem merem ide beírni, sőt, nem is fogom, hiába könyörög bárki, a válaszom nem lesz, annyira méltatlan a sportághoz. és csak mellékszál, hogy igazam volt-e vagy sem, kedves mindenki.
téma lezárva részemről, szívesen beszélgetek a meccs többi momentumáról, és pl. arról, hogy milyen tiszteletre méltó volt - ismét, sokadszor - a táborotok ma, bár ez őszinte sajnálatomra kevesebb visszhangot vált ki a körötökben (mínusz Raon, hello, akkor is jó volt, ha ott voltál, ha sem!), mint egy sarkos és határozott vélemény a bírói következetességről.
üdv.
Egyébként hova süllyedünk?
Egymás seggének kinyalását kinálgatni....
Mintha a Kék Osztrigában lennék..
@Theutus: "nálunk illetve bárhol" - most én a bárholt érzem sanszosabbnak, nem látok nagyon bele a háttérbe, de erőteljesen csodálkoznék, ha pl. az elvben a fehérvárinál is nagyságrendekkel tőkeerősebb Budapesten, esetleg egy-egy komoly vidéki bázison (elsősorban Debrecent és Miskolcot számítom ide) ne motoszkálna már nálunknál sokkal okosabb agyakban, hogy hú, de jó lenne valahogy meglovagolni azt a hype-ot, ami most a hoki világában tapasztalható. ebből a szempontból egyébként a mostani döntőnek az égvilágon semmi jelentősége, a döntő momentum - számomra legalábbis egyértelműen - Ljubljana lehet: a már említett csoda, vagyis a feljutás esetén a folyamatok felgyorsulhatnak, egy esetleges kudarc (harmadik vagy annál rosszabb helyezés) megint évekre odázhatná el a helyzet radikális javulását, ami (ez benne a csavar, kedves fehérvári szurkertársak) Fehérváron a helyzet érzékelhető romlásával járna.
OFF
Mekkora gólt vágott Wideman a Bruins-Rags meccsen! :)
@Nyuszí O_o: Akkor csak jól hallottam én is.
Valamelyik fövárosi csapatnál komoly terveket szövögetnek a jövöt illetően.
@bandog: És én tudom is melyiknél!:)))
@foma: most akkor hová mész elnöknek?:P
@gogosz: én nem láttam benne szándékosságot, de ha így van, az sima 2 perc, ki kellett volna állítani. ahogy Lecsót is a végén (Palkó ellökéséért), ezt is írtam korábban, csak a felment pumpa miatt nem vették észre az olvtársak :)
@foma: Szevasz foma barátom. :)
Melyiknél?
@FOXMULDER: ez elég nagy hülyeség volt, Fox, már ne is haragudj, de aligha hiszem, hogy bármely oldal bármely szurkolója megköszönne egy ilyet. főleg, hogy ok- és alaptalan lépés is lenne, a látottak fényében mindenképp.
@kiralyfi: dolgoztam testvér, így alakult. Be kellett hoznom a héten összegyűlt lemaradást, így nyugodtabb leszek a csütörtök-pénteki eltávon. :)

@check: szerintem nem ő...
@bakker81: mester, szerintem is inkább egy sör/bor, és más adó a megoldás. Egy ilyen nyaló sort azért nem ér egy vita sem (meg gondolj bele, a meccseinkre gyerekek is járnak, tényleg ezt akarod nekik a csarnok előtt mutatni? :) ).
@Theutus: @bandog: Gondolom az Újpest.Ha már engem kérnek fel elnöknek.:))A tervekről gondolom még nem nyilatkozok.De minden bizonnyal grandiózusak lesznek.
@sutyi2: Naiv vagy. Licsimi is megmondta: a Volán szponzorai nagy részének igenis számít, hogy lesz-e magyar bajnok is a csapat.
@Nyuszí O_o: Újváros és Pest az, akik földrajzilag egyáltalán szóba jöhetnek - szerintem. Miskolc, Debrecen + 250-300 km, feltéve, ha az EBEL-t célozzák meg. Debrecen amúgy is elvan a focival és a női kézivel (közösség megtartó erőnek ennyi pont elég),Miskolcnak még a foci is sok, a jégkorong senkinek nem érdeke. Budapesten talán lehetne egy "elitista" szemlélettel piaca a jégkorongnak egy jó VB szereplést meglovagolva.

Dunaújváros lenne a legesélyesebb, ott gyakorlatilag minden más meghalt. Nem tudom, hogy politikailag mi várható ott, de fordulás esetén egy új vezetés kihasználhatná a sport közösség megtartó jellegét és egy jó jégkorong csapatot lenne ma a legolcsóbb csinálni.

Kövezzetek meg, de szerintem egy újabb EBEL csapat rövidtávon a legjobb megoldás a magyar hoki versenyképessé tételében. 2 EBEL csapattal gyakorlatilag a teljes bővített válogatott keret magas szinten versenyezhetne. Egyszerűen nem hiszek abban, hogy az OB1 megfelelő szinvonalú legyen akár középtávon is, újabb meg újabbb magyar csapatok valamilyen regionális bajnoksághoz való csatlakozása sokkal reálisabbnak tűnik.

Hajrá, Magyarország!
Korai volt a Fradi AV 19 elleni 5-23-as gólkülönbségével humorizálni. Ez a DAB produkció se jobb semmivel. Mégha most sokan el is kezdik magyarázni a "valóságot".
@Raon:"
"check: "Ahogy én láttam (1 méterrel mögötted): Martz odavert Kicsinek és Káka ezt kérte számon nem túl határozottan. Na erre Martz teljesen váratlanul és feleslegesen letaglózta ekkor jött Fisera."
Itt száltam el!-)
A bor volt a jó megoldás-)
Nem teszem ki gyermekeinket ilyen szőrnyűségeknek.
jó éjt!-)
@bakker81: Te akkor szálltál el, amikor a seggnyalást ajánlgattál. Tényleg szállj le az anyagról...
@kerusz: Akkor máshogy fogalmazok: Hasonlítsuk össze az EBEL előtti és a mostani szponzori pénzek nagyságát! Előtte is bajnok volt a Volán már pár éve zsinórban, és azóta is az.
Sziasztok! Azt hiszem az első harmad megmutatta, hogy Dújvárosban nem lesz könnyű dolga a Volánnak.
Az Dújváros kapusa tényleg jól teljesített, ha nem tudtam volna, biztosan nem gondolom, hogy ő "csak" a második számú kapus. Mind a kettő csapat kitett magáért, ami igen csak szimpi volt. Benk A. igazán nagy gratulát érdemel a mai teljesítményéért.
HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!
@alpec: hosszú távon csak az lehetne a megoldás, ha az OB1 vagy Mol liga, mindegy minek nevezzük egy erős bajnoksággá alakulna
ha pl a Dújváros vagy egy másik csapat ebel tag lenne az csupán némileg nagyobb létszámú elitet nevelne
ha hosszú távon A csoportot akarunk, akkor igenis az alapokat kellene megerősíteni, tehát egy a jelenleginél jóval szélesebb bázist kellene teremteni a sportágnak
egyelőre azonban ennek ellentettje zajlik, a szövetség meglovagolva egyetlen csapat sikerét sütkérezik a napfényben, de ezt csak addig teheti, amíg pofára nem esünk
pl a mostani idősebb korosztály, ha abbahagyná mi lenne?
lenne ugyan pár tehetséges játékosunk, de a rutinjuk szinte semmi, mivel a langyos magyar bajnokságban játszik a többségük
szóval a magyar jégkorongsport a huszonvalahányadik órában van és sürgősen kellene tenni valamit a túlélés érdekében (természetesen ettől függetlenül, mint a zágrábi példa is mutatja, komoly háttér nélkül is ki lehet állítani egy ütőképes csapatot némileg erősebb szinten, mint a hazai pontvadászat)
nézzük meg mélyebben a dolgokat: adott a Dab csapata
jött egy a mai magyar hokiszintnél nagyobb tudású edző, elvégeztetett egy iszonyatosan kemény és céltudatos alapozást, mellette normális szakmai munkát és a fiúk tönkreverték a teljes magyar mezőnyt (ezt tudta a Stars ellensúlyozni azzal, hogy leszerződtetett egy sornyi nagyobb tudású játékost)
és te is látod, hogy mekkora a távolság a Dab és egy Ebel csapat között (pontosabban egy olyan Ebel csapat között, aki nem nagyon vitézkedett, csupán a kötelezőt tudta hozni) és az Ebelnél azért vannak jóval erősebb bajnokságok
@alpec: hmm. lássuk:
1. a távolság nem mérvadó tétel, Miskolc és Debrecen + 3 óra Fehérvárhoz viszonyítva, és + 2 Pesttől, ez nem lehet akadály. Dunaújváros jól helyezkedett :)
2. az EBEL-szint financiális hátterére ma Dunaújvárosban 10% alatti a sansz, ha nem következik valami elképesztő fordulat, akkor ez nyugodtan lemehet 0-ra. Pesten a háttér az, ami nagyot dobhat, igaz, mi meg a kitűnő összeköttetéseinkben bízhatunk, adott, ugye, a közmondásos boda-öcaline sejtés arról, hogy a "világ nagy teljesítményei mögött ott dolgozik egy magyar elme" mintájára minden honi mutatványban találunk egy dunaújvárosi szálat (a Volán-drukkereknek ezt hadd ne kelljen külön magyarázni :) )
3. Ljubljana mérföldkő lesz, az biztos, szokásos pesszimizmusom azt íratja, hogy kicsi az esély a feljutásra, a realitás nekem a második, de még inkább a harmadik hely, nagy kérdés, mit tesz a mostani tudáshoz a finomhangolás utolsó heteiben Sator mester, illetve mennyire sikerül élesíteni a játékot előbb a lengyelek ellen (ott már sok minden eldőlhet), aztán az angolokkal szemben (akik ellen bizony néha egyértelműen formán kívüli teljesítményt mutatunk), és a házigazda marad a végére legnagyobb falatnak, de odáig is el kell jutni.
4. mélységesen hiszek abban, hogy az EBEL fontos és szükséges állomása volt a magyar hoki felemelkedésének, de az igazi áttörést egy erős hazai - még pontosabban: Kárpát-medencei - bajnokság tető alá hozása jelenthetné szerény álláspontom szerint, amelyben az erdélyi/román, a szerb, horvát, szlovén és magyar csapatok dominálnának, de szlovák és osztrák együttesek is becsatlakozhatnának. a képet erős "nagycsapatok" és stabil közepes gárdák, minimum regionális lefedettséget biztosító utánpótlásnevelő műhelyek színeznék, a háttérben professzionális marketing- és szponzorvadász csapatokkal. persze most majd sokan mondják, hogy ez leányálom, azoknak csak egy válaszom van: Sapporo.
mert az viszont vitán felüli, hogy ideális esetben egy ilyen Kárpát Liga létrehozása 10-15 éves távlat, vagyis örüljünk, ha megérjük :) és persze - mindezzel együtt - valami azt súgja, hogy a következő hetek-hónapok egyik legfontosabb kérdéskörét kezdtük feszegetni. rengeteg hang, álláspont és vélemény lesz, majd itt se árt gondolkodni :)
üdv.
szóval a színes álomvilágból szálljunk le a földre és vegyük tudomásul: a léggömb nagyon könnyen kipukkanhat és az évekre visszavetheti újra szeretett sportágunkat
még nem lenne késő, ha a szövetség már most azon kezdene fáradozni, hogyan lehetne ezen problémákat megoldani és a hathatós közreműködésükkel felépíteni valami működőképes modellt (ezzel szemben a nagy magyar valóság az, hogy a Volán a válogatott érdekeire hivatkozva maximálisan ki van szolgálva és semmi más nem számít....lehet játszatni egy csapattal egy héten öt meccset, meg lehet határozni nagy szigorúan olyan dolgokat, amiket nem tartanak be, lehet olyan bajnoki kiírást csinálni, ami a Volánnak jó, stb...)
ne legyen félreértés, nem a Volánt akarom ezzel bántani, mert azt is tudom, hogy nem a Volán, hanem a válogatott sikerei miatt történik minden így és ugye a Volán a válogatott 85%-a
@Nyuszí O_o: ja, persze a 2. ponthoz az elképesztően nagy fordulat kitételre is lennének ötleteim, de ez már tényleg a fantázia világa :)
@Theutus: nagy vonalakban egyetértünk, egy tényezőt kihagysz a számításból, mégpedig azt, hogy az utánpótlásnevelés terén igazi áttörést hoztak az elmúlt évek, komoly korosztályos bajnokságok vannak (sajnos junior éppen nincs), vagyis a képlet kb. úgy fest nálam, hogy a jelenlegi gerinc (Palkóék/Godóék) után még következik néhány kellemes évünk (Nikáék/Sofiék), utána jöhet egy mélypont - bár én e téren magamat is meglepően optimista vagyok -, ám ezt követően azokból a gyerekekből, akik az elmúlt 5 évben kezdték el a korábbiaknál sokkal jobb körülmények és háttér közepette megismerni a sportág alapjait, megint stabilizálódhat egy aranygeneráció - és ha utánaszámolunk, ez pontosan az a 10-15 éves távlat, amiről az előbb írtam.
hogy ne mondjak mást vegyétek a fáradságot és menjetek rá a szövetség honlapjára és nézzétek meg alaposabban a Mol Liga/Ob1 menetrendjét
ősszel nagyjából heti két meccs mindenkinek,néha 3
ezzel semmi baj nem lenne
aztán év végén egy hónapos szünet majd az utóbbi egy hónapban játszottunk 18-20 meccset (most nem akarom pontosan kiszámolni) és ezt megspékelték azzal, hogy ezen a héten a mai volt az ötödik jelentősebb tétmeccsünk
szóval egy szövetségnek nem csak a válogatottra kellene odafigyelnie, hanem a válogatottat esetleg a későbbiekben adó háttérbázisra is rá kellene néha pillantani (persze tudom, hogy a Mol/Ob1 csak 1/16-od hasábot ér meg a magyar sportújságban, szemben a világhírű focink 8-10 oldalával, kvázi ezzel teher foglalkozni)
tényleg az lenne a kérdésem, hogyan tovább, ha véletlenül nem úgy sikerülne a vb, ahogy mindannyian reméljük?
hogyan tovább akkor, ha válogatottunk erőn felül teljesít és megnyeri a vb-t?
hogyan tovább akkor, ha a válogatottunk gerincét képező 30 feletti játékosok befejezik a játékot?
@Nyuszí O_o: magam is írtam, hogy vannak fiatal tehetségeink - pl Somogyi, Szirányi, hogy ne csak a Dab legyen - de szeretnék arra célozni, hogy mit látunk a Volán ellen?
ha nem lesz egy ütőképes bajnokságunk a közeljövőben a vetélytársak válogatott szinten simán leköröznek bennünket
ha vmi csoda folytán Dújvárosban is összejönne a pénz az Ebelre természetesen örülnék neki, mert a kedvenc csapatomat látnám egy jó bajnokságban, de hosszú távon az sem lenne megoldás, mivel csak az elitizmust bővítenénk 25-ről 50 tagúra, amely létszámból kb 15 légiós lenne, tehát a mostani 15 helyett mondjuk 30 jégkorongozót jelentene
ez hosszabb távon nemzetközi szinten kevésnek tűnik nekem - ne legyen igazam
@Nyuszí O_o: "(sajnos junior éppen nincs)" - még!
@Theutus: Mintha magamat olvasnám.... :)
yah szóljatok nyugodtan, ha nagy baromságokat firkálnék összevissza...
@kerusz: egyetlen dolog zavar nagyon a dologban
a Volán szurkolói a jelenlegi szövetségi attitűdhöz még asszisztálnak is, mivel ők - nyilván nem indokolatlanul - nagyon jól elvannak a saját csapatuk nyújtotta eufóriában
és nincs egyetlen hang sem a tömegből - lásd Brian élete - aki azt mondaná: emberek gondolkodjunk el, mert azért nem minden tökéletes
@Theutus: mit kéne csinálnunk? Tüntessünk? Mindenki azt akarta, hogy nyerjünk még az EBEL-ben és akkor most nem lenne miről beszélni.. Ott vannak az illetékesek, oldják meg! Jövőre jobbak leszünk, bejutunk a 4-be és nem jövünk az OB-ba... nincs ezen mit rágódni..
@Theutus: pedig nagyon úgy fest, hogy igazad van. de mondom, nagy választ adhat a kétkedéseinkre Ljubljana - nem véletlenül említettem a lengyeleket, tízcsapatos bajnokság, viszonylag kiegyensúlyozott élbollyal és csak 2-3 lemaradóval, elég komoly merítésnek tűnik, de az okosat majd biztos a blog hozza, amikor elkezdődik a "Kik ellen lépünk jégre a vb-n?" című sorozat, sok érdekes és elrettentő vagy éppen optimizmusra okot adó adattal :)
@kerusz: igen, örülök is, bár tudtommal nálunk az a korosztály éppen lyukas - de ez már hadd legyen tényleg az én bajom.
@miki78: jaj, nehogy tüntessetek, őrizzen az Isten ilyen meggondolatlanságtól benneteket. örüljetek a csapatotoknak - van rá okotok! -, egy picit tiszteljétek az ellenfelet és az ellenfél híveit (mint a csarnokban!), és az sem baj szerintem, ha csak néha és csak egy icipicit tovább néztek az orrotoknál :) még egyetlen reakció sem jött arra, hogy mi lesz akkor, ha megvalósul esetleg a két EBEL csapat álma - gyorsba' teszem hozzá, függetlenül attól, a másik melyik mai formációból növi ki magát -, pedig akkor aztán hirtelen két kiskakas keresi a gyémánt félkrajcárt a dombocskán, és az már kétesélyes játszma.
@miki78: vagy nem olvastad el az utolsó pár hozzászólásunkat, vagy nem értesz semmit sem:(((
kár...
pontosan erről beszéltem idáig
értsd már meg nekem semmi bajom azzal, hogy a Volán (kvázi válogatott) "élesben" döntőt játszik és nem csak átmozgató edzéseket végez
de ki kell ábrándítsalak, ez nem igazán bajnoki döntő, hanem inkább gálameccsek sorozata
egyrészt a különbségek is nagyok a csapatok között - sajnos -, másrészt elvétve látni egy nagyobb ütközést (ami talán jobb is, mert már így is voltak hangok, hogy "mi az, hogy a válogatott játékost felkenték a palánkra")
nos így tényleg nem sok értelme van a dolognak
illetve mégis van: én örülök neki, hogy a Dab fiataljai szembesülnek vele, hogy a hoki egy sokkal gyorsabb játék, mint amit idáig játszottak
de a jelenlegi helyzetben ennél sokkal több nem történik, mint annyi tudják van hova fejlődniük, azonban nincsen hol, mivel a hazai bajnokság alkalmatlan rá
ettől még egyszer mondom ti még Fehérváron örülhettek, hogy van pénz egy ebel szintű csapatra, de az még messze nem a magyar jégkorong hosszú távú fennmaradását és fejlődését jelenti
@Nyuszí O_o: Én mindig azt mondtam, hogy legyen még egy magyar EBEL csapat, de sokan nem támogatják ezt itt a blogon sem.. Szerintem ennek a fehérváriak örülnének! De az se lenne baj, ha a MOL liga 10 csapattal olyan erős lenne, hogy megérné hazajönni!
Az, hogy az OBI lebonyolítása ilyen szar, arról még továbbra sem a Volán tehet. Nem értem, h mi a gond velünk?
@Nyuszí O_o: Itt egy reakció: @sutyi2:

Nyugodalmas jó éjszakát!
@Theutus: "válogatott játékost felkenték a palánkra" :))) ezt megnézném, hogy ki kit? :)) A fradi ellen már minden kis ütközésért kiállítottak tőlünk, ami az EBEL-ben természetes, pedig ott se túlzottan értékelik ezt.
@Theutus: Még valami! :-)

Hogy a magyar jégkorong hosszú távú fennmaradásának és fejlődésének tekinthetjük-e a Volán EBEL-szereplését azt nem tudom, senki se tudja, de 1x már leírtam 2-3 napja: 2007 - EBEL indulás, 2008 - Sapporo arany. Ezt már a MAGYAR jégkorongtól soha, senki nem veszi, veheti el, és ez a lényeg!!! Ha további rohamos fejlődés nem is lesz, már megérte az EBEL-indulás, szerintem! ;-)
@Theutus: Senki nem mondta, hogy tökéletes, de ez van és jelenleg ez a legjobb megoldás. Láttuk, hogy mit jelentett az EBEL szereplés a válogatott szempontjából. Mint már tudjuk, ha nem jutunk fel, akkor pl. Palkó lemondja a válogatottságot, pedig nagyon jól megy neki. Valóban el kell gondolkozni a jövőn, de ezt már korábban felismerték Fehérváron. Most valóban elsősorban vásárolunk, mert nincs bázisunk, (és nektek is csak azért van, mert szegény ember vízzel főz, így pár éve bevetettétek a juniorokat, mert nem volt más. Ők meg kinőtték magukat.), de azért ne feledjük, hogy ott a miskolci különitmény, valamint a Volán nyerte a junior bajnokságot is. Ahogy hallani, vannak tervek nálunk is utánpótlás téren, úgyhogy lehet, hogy lesz egy kis hullámvőlgy, de utána biztos vagyok benne, hogy ezzel nem lesz gond.
Pár éve egyszer beszélgettünk Vazze-val, és Ő mondta, hogy a Volán kínőtte már a Magyar Bajnokságot (szintén ide tartozik, hogy az a Volán a mainál nagyságrendivel gyengébb volt, Kangyallal és a többekkel) és nem érti miért nem megyünk el pl. az Osztrákokhoz. 3 éve elmentünk, most meg az a baj...
@Theutus: Hogy látod, szerinted mi az, amit a Volán szurkolóinak tenniük kéne a magyar hokiért?
@miki78: tartozom egy vallomással, ha eddig nem jött volna le: én sem támogatom egy másik EBEL-csapat indítását, ki is fejtettem már az imént, miért. @Nyuszí O_o:
@sutyi2: ua., jó éjt!
@beth01: Köszi a gratulációt! Nekem az tetszik a legjobban, hogy négy sorral mentünk az elejétől a végéig és hogy a fiatalok (nálunk ez 1990-91-es évjáratot jelent) is megkapták a bizalmat és éltek is vele! Orbán, Kiss Dani, Virág Tamás ma szerintem nagyon komolyan bemutatkoztak, még ha nyilván követtek is el hibákat...
@miki78: bocs, nem akarlak megbántani, mivel vagy nem akarod meglátni a lényegi mondandómat vagy egyszerűen csak nem érted
teljesen mindegy melyik miatt, de teljesen más kávéházban vagyunk és foszlányokat átkiabálni a túloldalra felesleges
tisztelettel megkérlek rá, hogy vagy ahhoz szólj hozzá, amit feszegettünk vagy ne nekem címezd a kommentjeidet
köszi
@Licsimi: nagyon komolyan kérdezem, szerinted kinek baj, hogy elmentetek?
Az is érdekes számomra, hogy azokat a tehetségeket akiket itt sokan említettek, miért nem viszik el külföldi csapatok? Godó, Szélig,Tőkési stb. még nem volt A csoportos játékos amikor eligazoltak. Akik kinn vannak, 15-17 körül vagy még hamarabb kerültek ki. Nincsen menedzserük vagy drágák vagy senkit sem érdekelnek 19-20-21 éves magyar hokisok? Mert jelenleg az áll előttük, hogy EBEL vagy OB, se Bundesliga, se olasz vagy francia lehetőség még csak fel sem merül. Biztos van oka, de konkrétan én ezt nem tudom, hogy mi.Pár éve ez nem így volt, pedig akkor még nem is volt a Volán az EBEL-ben.
@vaze: Nem rád gondoltam, de elhangoztak itt olyan dolgok, hogy miért nem jön haza a Volán.
@Licsimi: több soron egyetértünk, a bázis tekintetében van egy pici distancia - mi is azért tudtunk pár éve a "kinőtt" juniorokhoz nyúlni, mert volt hová nyúlni, eddig a Volán a bevásárlás stratégiáját alkalmazta, most is hallani pár kiszemeltről, a blogon is feltűnt néhányszor hogy XY jöhet, ZQ de jó lenne, de hát ez nem újdonság, az igazi hozadék az utánpótlásnevelés terén kontúrosodó tervekhez kapcsolódik, az igazi megoldást ugyanis ez - megkockáztatom, csak ez - hozhatja, már amennyiben hosszú távon elégtelennek tartjuk, hogy van egy országos kirakatcsapat, amelyik messze túlnőtt a honi lehetőségeken, magához vonzza az összes játékost, aki komoly fejlődésben és válogatott szerepvállalásban reménykedik, és a nemzetközi porondon kíván bizonyítani. ezen a képen gyökeresen változtathat egy ljubljanai csoda, de hát odáig el kell jutni, nem szeretnék károgni.
és hidd el, nem az a baj, hogy 3 éve elmentetek. hanem hogy mindig rosszkor jöttök vissza :)
@sutyi2:persze, hogy kellett a Volán Ebel szereplése Sapporohoz, sőt nélküle valszeg nem sikerült volna
@Licsimi: nem a jelenlegi lebonyolítási rendszerrel van a bajom >>> olvass már vissza te is
HANGSÚLYOZOM: nem a Volán vagy a Dab szempontjából filozofálgattam most
kizárólag a hazai jégkorong közép és hosszabb távú jövőképét nem látom jelenleg
még egyszer leírom: ettől még lehet Fehérváron + egy másik városban is egy Ebel csapat és helyileg lehet jó jégkorong
azonban, ha nem lesz relatíve rövid távon egy normális színvonalú magyar bajnokság hamar süllyesztőbe kerülhet a mindannyiunk által szeretett sportág
@-d(-_-)b-:
-kijárni, mint eddig is a meccsekre
-az euforikus lila ködből néha kipillantani és észrevenni a kis magyar valóságot, jelesül, hogy pünkösti a királyság (elismerem nem egyszerű)
-mindent, ami nem ártalmas
és tényleg ne legyen igazam...
Majd Kercsó Árpi megoldja az utánpótláskérdést Fehérváron a jövő évtől. Ahogy hallom, ő kezdi meg jövő évtől a Volán-akadémia képzését.
@Lakatos MarlonBrando: még legalább 8-10 Kercsó Árpi kellene a hazai jégkorongba...
@Theutus: De ha Ocskay és Kercsó összefog, és tud együtt dolgozni legalább 10 évet, abból nagy dolgok születhetnek. Nem tudom, mennyire pontos az infó, de abból az akadémiából jutna minden csapathoz játékos.
@gogosz: kívánom, hogy sikerüljön nekik
@Licsimi: jó, hát azt el lehet intézni azzal, hogy ezt a Volánt senki nem finanszírozná ezért a MOL Ligáért vagy OB1-ért. Hülyék mindenhol vannak (a többség az EBEL-t illetően egyetért, remélem, ezt azért te is látod), aki ezt mondja, az is lehet, hogy csak annyit akar mondani, hogy jó lenne, ha ilyen erős csapatok játszanának idehaza. És máris van egy pont, ahol egyetértünk. Én azt nem értem, hogy beszélünk itt egyszerre 10-15-en és mindig van valaki, aki azt találja meg, amin megsértődhet és akkor jöhet a hirig, meg az örihari. Mintha nem is felnőtt emberek kommunikálnának egymással...
hogy ne csak bakker legyen realista én is az leszek
1. a hazai bajnokság színvonal nagyon kevés a komolyabb külföldi erőpróbákhoz - ezt bizonyítja az elődöntő illetve a döntő
2. a Volán oroszlánbarlangot csinált a hazai csarnokból, azonban idegenben minden egyes meccsét elveszítette Ausztriában az alapszakaszban
3. bejutott a rájátszásba (nem túl acélos szlovén csapatokat megelőzve)
4. hősiesen küzdött a Vienna ellen, de végül simán 4-1 arányban elszállt az első körben
5. mindezt harmadik nekifutásra sikerült elérnie, amit a Zágrábnak első nekifutásra sikerült túlteljesítenie (itt szeretnék utalni gogosz marketinges eszmefuttatására)
6a. a Ljubjanai vb-n közel sem biztos, hogy sikerül a harmadik helynél előbbre végeznünk, ha a realitások talaján maradunk
7. 2 éve Sapporoban elsők voltunk, akkor most mi a helyzet? >>> nem csak nálunk fejlődött a hoki, hanem a vetélytársaknál is
6b. nyerünk Ljubjanában - akkor minden csodás?
nem szeretném újra felsorolni a korábban leírtakat
szóval summa summarum minden elismerésem a magyar hokisoknak és sokkal kevesebb a felelős illetékeseknek
@sutyi2: Persze az éremnek mindig több oldala van. Abban a bizonyos szapporói keretben sem kizárólag Volán-játékosok voltak, hiszen az volt az első év, amikor nagyobb számban szerződtek külföldre válogatottjaink. Ladányi Franciaországba Vas Marcit követve (Széliggel), Roger Svédországba, Omar Angliába... Pl. az ominózus magyar-ukrán meccsen 11 pontból csak kettőt szerzett Volán-játékos.
A meccsről nem írnék, már körbe lett járva a téma rendesen, de:

Minden elismerésem és gratulációm a DAB szurkolótáborának!
A fehérvári pudingoknak pedig üzenem, hogy igen kínos volt szembesülni ma azzal, hogy ha nincs dob, akkor semmi nincs. Őszintén mondom, baromi nagyot csalódtam ma ebben a "nagyszerű" fehérvári szurkolótáborban, ahogy mindenhol emlegetve van. Szerintetek a játékosainak hogy esett, hogy hazai környezetben kizárólag a DAB szurkolóit hallották??? Ha páran vettük a fáradtságot és se pénzt, se időt nem spórolva próbálunk tenni azért, hogy legyen némi hangulat Fehérváron, legalább annyira erőltessék meg magukat a többiek, hogy egy hajrá volánt elejtenek, vagy összecsapják a tenyerüket alkalom adtán. (Nem, nem KELL mindenkinek kiabálni, ezt már ezerszer megbeszéltük...de ha valaki olyan eszméletlen nagy szurkolónak hiszi magát, akkor ne csak az internetes világban hangoztassa....akinek nem inge...)
Nem véletlenül most írtam...lehet ha meccs után írok közvetlenül, akkor nem fogalmazok ilyen visszafogottan. Szép estét!
Hajrá Kohász, itthon nyerni kell! (igen komolyan gondolom...)
@edudus: Miért nem volt ma dob, tényleg?Igaz volt helyette dab...
@Henry The Navigator: Volt, csak mivel senki nem volt hajlandó az azon kívüli szurkolásra, úgy gondoltuk, hogy teret adunk a közönségnek. Hallhattuk az eredményt...vagyis nem hallottunk semmit az ég világon...
@edudus: A tévén keresztül tényleg nem jött át az a hangulat, amit az EBEL meccseken tapasztaltam, de ezt a mérkőzés "barátságos" jellegének tulajdonítottam.Nem lehet, hogy ez volt az oka a szerinted csendes szurkolásnak?
@Henry The Navigator: Lehet hangosan is barátságosan szurkolni, lásd DAB tábor...Ebel meccseken se végig a fújolás megy.
@edudus: Persze, csak a DAB tábor gondolom lelkesebb egy Volán elleni meccs miatt, mint fordítva.De te jobban tudod az biztos, én csak tippelgetek, te viszont a legautentikusabb vagy számomra a Volán táborból, hiszek neked.;)Remélem azért a 4. meccsen,lesz szurkolás, skandálás, éneklés meg minden.
A mai meccsen beszélgettem Újvárosi szurkolókkal,tök jó fejek voltak és le a kalappal előttük végig biztatták az övéiket!Kedden remélem mi is hasonlóan nyomjuk idegenben!
@Henry The Navigator: hát amit ismernek kb 3 szurkolói éneket azt mind hallani fogod kb 10x aztán ennyi mert kifogynak...:) szánalmas :P
edudusnak nem válaszolok mert nem akarok a...zni de nézzen magába meg a nagy dobolós brigád,hogy mit tud.Vagy inkább egy kérdés.Szurkoltál már úgy hogy nincs dobolás mellette.Nagyon gyenge volt a mai teljesítményetek,pedig ti is a "nagyszerű" fehérvári szurkolótábor egyike vagytok.Ma kb a fehérvári pudingok egy részei voltatok.A DAB szurkolóknak respect,nagyok voltak.Sajnálhatod hogy most írtad mert azt hittem,hogy nem kell majd fikáznom a mai szurkolást amit (ha tudnád) nagyban befolyásol a dobosok tevékenysége!!! De mivel ma egy 0 volt igy a többiektől csak a tükröt tartották nektek!!
@Buffalo boy: Nem csak anyázva lehet válaszolni valakinek. Nem vagy tisztában néhány kérdéssel, így nem vitatkoznék veled. Kérdésedre a válasz: igen, szurkoltam már úgy, hogy nincs dobolás, régebbóta járok meccsre, mint ahogy a dobokat megvettük. Kívánom, hogy éld át egyszer, mennyire nagyszerű 3-an végigénekelni egy meccset úgy, hogy senki nem hajlandó erre rajtad kívül és utána újra elbeszélgetünk arról, hogy ki a puding és ki nem.
@Henry The Navigator: Hát, hogy már egy bajnoki döntő se váltson ki lelkesedést az emberekből...továbbmegyek egy MEGYEDÖNTŐ....valóban nagyon sznobok lettünk azt kell, hogy mondjam... :S
@Buffalo boy: a szurkolást amit (ha tudnád) nagyban befolyásol a dobosok tevékenysége!!!Miért te hol énekeltél (hát hogy végig azt erőssen kétlem) mondjuk úgy, hogy senki nem hajlandó erre rajtad kívül?
Kicsit nagy a ló alattad nem?
@edudus: Miért te hol énekeltél (kétlem hogy végig) mondjuk egy meccset úgy, hogy senki nem hajlandó erre rajtad kívül?
Kicsit nagy a ló alattad nem?
Ja:"A fehérvári pudingoknak pedig üzenem, hogy igen kínos volt szembesülni ma azzal, hogy ha nincs dob, akkor semmi nincs." Ez a pár kedves szó pedig igencsak elárulja hogy mennyire tiszteled a szurkoló társakat!
@Buffalo boy: Egyedül soha, legalább hárman szoktunk, nem egy ilyen alkalom volt. Nem nagy a ló alattam, ha ismernél tudnád. Az utolsó bekezdésedre pedig: igenis tisztelem a szurkolótársakat, más kérdés, hogy őszintén meg is mondom nekik a véleményemet.
@Buffalo boy: Mellesleg nem a dobolás a szurkolás alapja, a dobolás maximum a szurkolás kísérője. Szerinted ha doboljuk a dalok alatti a ritmust, akkor majd az emberek arra kezdenek el énekelni? Szerintem ez fordítva működik...
@edudus: türtőztettem magam, hogy ne mondják, hogy mondjuk nagyokos újvárosi vagyok. De:
már pénteken is igen gáz volt szvsz a fehérváriak szurkolása, ennyi ember a vendégben legutóbbi emlékeimben simán leordította a hazaiakat, most csak a dobot hallottam (szinte). 0-6nál jutottak el vmi hangfoszlányok, mikor mi már minden hangunkat kiordítottuk a 2,5 meccs alatt.
Elismerésre méltó hazai jött ki tegnap, és megint semmi: gólöröm, volt két hajrá volán, azt ennyi, amit igazán hallottam. Jó hogy van mindenféle Gipsz Jakab Barátai meg minden, néztem mindenféle csoport tagjait, eléggé csöndben voltak.
no offenz. csak leírtam gondolataim újvárosiként.
@Lazlee:
TV-ben ez azért nem így jött le. Igaz Laciék a TV kommentátor állása alatt álldogálnak.
@Lazlee: Mit vársz egy gálától? :)
"B közép" a szurkolás gerince mindenhol. Ha az nincs, semmi sincs. Ki szurkoljon? A Vip? A jegyesek az ülőhelyeken? Tény, hogy béka segge alatt volt a szurkolás. Más kérdés, hogy a mai meccsen én se tudtam lelkesedni. Az eredménytől függetlenül a leggyengébb meccs volt, amit az utóbbi időben láttam. Egyszerűen nem ragadott magával az egész produkció. Nem tudom, de én csak bosszankodtam, csak a hibákat láttam.
ejnye, csak előjött régi vesszőparipám:) a fehérvári szurkolás. sokan vannak, és emiatt elvész a hang. nem tudom, mit nem lehet ezen érteni:)
@Lazlee: hangterjedés. A maga szurkolói szektorában mindenki úgy hallja, hogy más nem is szurkol az egész világon. :)
De ha nem az újvárosi tábor közepén álltál, hanem mondjuk szemben az ülőhelyen voltál, akkor elnézést, mert ezesetben viszonylag objektíven meg lehet ítélni, melyik tábor hogy szurkolt (bár szemből mindig jobban hallatszik ez, mint oldalról).
Amúgy pénteken mi is csak azt láttuk, hogy mozog a kezetek, hang az nem sok jött el hozzánk (azzal együtt, hogy a mi szurkolásunk - egy évtizedes tapasztalat alapján mondom - a jelenlévők adta lehetőség kb. 30 %-át hozta ki, tehát ritka béna volt).

Amiben viszont maximálisan igazad van, és nem csak neked, az előtted szólóknak is, az a szurkolótábor-mag téma.

Edudus, nagyon szerencsétlen ezt így lekommunikálni, ezzel csak azt éred el, hogy egyre többen fognak, hm.... nem szimpatizálni veled. Egy kicsit erős, hogy kikéred magadnak, még ha épp valamennyire jogos is. Mégis mire fel teszed ezt? Szerinted ezzel segítesz a helyzeten?

A diszkrét utalást is levettem, de csak azt tudom mondani, mint pénteken: oda kell menni, meg kell kérdezni, meg kell beszélni az okokat.

A Volán majd egy évtizede küzd azzal, hogy nincs igazi szurkolótábora. Amint a Laciék elkezdtek, az nagyon szép, így évek óta először nagy nehezen eljutottunk odáig, hogy a szurkolás már ott van valahol a "semmi" és a "valami" között. Az, hogy nem sikerült bevonni másokat, szerintem egyértelmű jelzés arra, hogy ennyi nem elég, valamit még javítani kell. Ez még véletlenül sem kissebbíti a résztvevők érdemeit. Csak ez sajnos még nem elég ahhoz, hogy kialakuljon egy várva várt, igazi szurkolás (pl. az ilyen meccseken, meg akkor, amiko amúgy nem nagyon megy a csapatnak).

Na ilyenkor kell az igazi keménymag, azok az emberek, akik átlendítik a többieket az efféle holtpontokon. És ennek sosem a kikéremmagamnak lesz a módja... Jó példát kell mutatni, húzni a többieket, megismertetni velük a dalokat, jól kombinálni a rigmusokat, jó hangulatúvá teni a szurkolást - és akkor lesz, aki követni fog. Akkor sem lesznek annyian, mint szeretnénk, de többen lesznek, mint most. De hogy kikérjük magunknak... ez az út szerintem nem vezet sehová.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
A keddi, újvárosi meccsre a klub két ingyenes szurkoloi buszt biztosít, amit ezúton is köszönünk! A buszok 4 óra után indulnak a jégcsarnoktól, jelentkezni a szokásos módokon lehet(szurkoloibusz@gmail.com illetve telefon). Többen mondták, hogy ők 4-ig dolgoznak, valószínűleg az egyik busz később fog indulni, tehát aki a korai indulás miatt nem jönne, az is érdeklődjön, mert az egyik busz őket is megvárja.
@Raon: van igazad, de pl. te se nagyon szurkoltál Erzsébeten a szombati meccsen, láttalak, végigbeszélted vkivel.
Tegnap egyébként volt előttünk (álló, eredményjelző felőli buli magassága) 7-8 ember, főleg 20 év körüli srácok, nem voltak kicsit sem szomjasak, de a harmadik harmadban csak az ő hangjuk hallatszott. A végére nagyon berágtak a VIP-re, azt nem értettük miért. Én mondjuk tegnap ki sem nyitottam a számat, én is rossz formában voltam, pedig szoktam szurkolni; főleg akkor oltogatom a többbieket is erre, amikor vesztésre állunk. Mikor az egész csarnok énekel, mert 3-mal megyünk, akkor csöndben vagyok.

Nem igazán szóltam hozzá a miért indul a Volán a bajnokságért vitához, csak jelezni szeretném, hogy van aki (pl. én) fontosabbnak tartotta a magyar bajnokságot megnyerni, mint pl. ahogy a Zágráb járt. Mondjuk a nézőszámon és a hangulaton látszódott, hogy kisebbségben vagyok/vagyunk ezzel.
Még annyit, hogy a Volán nem a semmiből érte el, hogy ennyivel jobb, mint a többi. Velünk is söpörték fel a jeget annó, mi is mentünk semleges BS-be döntőt olyan rájátszást játszani, ami csak a fradinak kedvezett, stb. Hudákék jobbak voltak sokáig, de ráadásul ütöttek, vertek minket, amin a szimpatikus zöld drukkerek jól szórakoztak, és ha lehetett, ők is próbálták a jégen látottakat a lelátón véghez vinni.
Nem sírni kell, dolgozni, szenvedni rohadt sokat, aki kijár legalább 15-16 éve, az emlékszik, tudja miről beszélek. Aztán vagy bejön vagy nem
Áldás, békesség!
(de azért Lecsót vki kezelgesse meg, mert nagyon rázza a pofonfát-))
@Raon: Korrekt , korrekt ,korrekt!

üdv,
Thomas_AV
Blue Line Legion
Ehhez a vitához csak annyit, hogy a nézőszám pontosan tükrözte, hogy a szurkolók mennyire veszik komolyan ezt az OBI-et. Mondhat bárki bármit, ezek a meccsek a túlnyomó többséget nem hozzák lázba, aki kimegy, az is csak azért, mert szereti a csapatát és hokit akar nézni. Szinte borítékolható volt, hogy nem lesz szurkolás, én legalábbis nem vártam.

Az meg már régi téma, hogy Fehérváron nem olyan nagy és hangos a tábor, mint máshol. Ez elsősorban a szervezetlenségnek köszönhető. Hiába van 5-10 lelkes ember, de ez még önmagában nem sokat ér. Persze ha megy a csapatnak és nagy a tét, akkor belendülnek a többiek is, de alapból nem.

Ahhoz hogy jobb legyen az egész, ahhoz kellene egy hangos, egy vezérszurkoló, kellenének dalok szöveggel stb. Egy példa: www.youtube.com/watch?v=bBpjZ52lVsk
na, jó ez csak illúzió, de jó nézni :)))
@miki78: 3.10-nél ajánlom megfigyelni, hogy kell himnuszt énekelni.. mert az is szégyen, hogy se tegnap, de pénteken nem énekelte senki a himnuszt.. tisztelet a kivételnek!
@mannisenmaki:
> van igazad, de pl. te se nagyon szurkoltál Erzsébeten a szombati meccsen, láttalak, végigbeszélted vkivel.

Ez így van, bár csak részben. Az első kettő harmadban valóban inkább beszélgettem (botrányosan rossz mecs volt, a döbbenettől magamhoz kellet térnem), kb. a harmadik harmadra jöttem bele, akkor már nagyjából véggikiabáltam az egészet.

Viszont én sehol nem írtam, hogy végigszurkoltam a meccset, és mindeki bacca meg elöről-hátulról, amiért egyedül kellett gürcölnöm.

De szerintem nem is ez itt a lényeg, hanem hogy az előremutató dolgokkal kellene foglalkozzunk egymás kritizálása helyett. Mindenki a saját portáján, ugye, és ha ott minden rendben van, akkor lehet számonkérni másokat, esetleg (de akkor sem szerencsés akármilyen módon).
Én is tudom magamról, hogy ha nem olyan a meccs, vagy nem sikerült bevonnom az ismerősöket, akkor nem szurkolok (pedig hangom van hozzá, megtehetném). Sznob vén szemétláda vagyok, ez van - nekem meg ezen kell változtatni.

Sokan vannak, akik nálam ezerszer lelkesebben véggiszurkolják a meccset, de a magányos hangjuk elveszik a tömeg süket csendjében. Ezért kell az összefogás, ezért kell a szervezettség. Ezért nem mindegy, hogy a keménymag milyen irányba viszi el a szurkolást, milyen példát mutat.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: OK, ez korrekt volt.
Éljen a jó szurkolás!
Kell egy jó ellentábor, néhány "Parasztok nincsen hangotok..." és mindjárt megjönne a hangja mindenkinek :)
@Raon: Lehet, hogy nem éppen szerencsésen fogalmaztam tegnap. Más kérdés, hogy ilyenkor az elkeseredettség, a tehetetlen düh és nem a számonkérés beszél belőlem. Elnézést, ha valakit vérig sértettem a kommentemmel, más kérdés, hogy talán néhány embert gondolkodásra késztettem.
Szani, igazad van. De tudod jól, hogy nem bírom megállni. Sajnálom. :)
@edudus: Csak nyugodtan,majd Ljubjanában kiszurkoljuk az A csoportba a bejutást,és ott minden magyar ugyanannak a csapatnak fog szurkolni!
Hajrá Magyarország!!!
@Lazlee: @Enzo Molinari: Köszönöm szépen hogy igazat adtok így vagy úgy de benne van amit én próbáltam sugalni de....:P hagyjuk
@Raon: Korrekt!!! És kösz hogy te is értesz!!!
Komolyan egy délben kezdődő, megjósolható végkimenetelű meccsből vontok le következtetéseket? Arra emlékeztek, hogy mi volt amikor 1-5-ről álltunk fel a Linz ellen az utolsó harmadban...?
Sok-sok torok kell, és máris jobb az egész. Meg nem mindig ugyanaz a 4-5 rigmus...
@Szoljanka: Kreativitás kérdése így van az egész ,semmi más ,hogy ki és mikor talál ki újabb nótákat (ha már a régiek nem mennek) ,ritmusokat,zászlókat, koreográfiát.
(a gyűjtés dolog is jó ötlet volt az egy-két Ebel meccsen, kár hogy abba maradt,vagy túl későn indult el ez a kezdeményezés.) várjuk majd a látványt belőle! :)

Aztán Pl. Nekem nagyon tetszett az Sport Club dob nélküli szurkolása még a Mol Liga elődöntőben! régebbi Magyar nóták alapjaira Magyar szöveggel rigmusok!

és nem BITTE! hanem Köszönöm! és nem Nulla ,hanem az épp aktuális ellenfél eredménye! :)

Peace!
@Thomas_AV: miért nem mennek a régiek?
Ekanait már régen láttam, de pl. a Kozmix-es induló szerintem simán jó lenne a hangosban is, vannak benne énekelhető részek is, meg kéne kicsit vágni, a játékosok neve nélkül is jó (főleg, hogy alig van van már abból a névsorból)?
@Thomas_AV: na erről ne is beszéljünk... ez az amit valahogy nagy elmével kitaláltak.De ha ezt meg magyarázza valaki hogy 4:2-nél mi a búbánatért azt obégatják,hogy nééégy:nulllaaa na akkor minden elismerésem.
@mannisenmaki: bocsi,félreértettél ! :)
nem a bulik alatti zenékről beszéltem ,hanem a szurkolói nótákról ,amit énekelgetnek az emberek!:)
Ekanai jól teszi a dolgát , bár mehetne kicsit több Prodigy is :) ;)
@Thomas_AV: értettem, az egy új bekezdés volt, ott az átkötés a hangosítással, hogy annak a refrénjét jól lehetne énekelni is.
Én is kértem már valamelyik meccs előtt az Invaders must die-t, a válogatott előtt elég ütős volt.
Hülye helyzet, előre megjósoltam. A Volán szurkolóit nem hozza lázba a csapatuk győzelme, én meg majdnem pezsgőt bontottam otthon az első harmad utáni döntetlenért. Nem tesz jót a sportág megítélésének az ilyen döntő. Megoldás kell gyorsan. Én pl amíg ilyen különbségek vannak, nem a döntő meccseit közvetíteném, hanem az elődöntőket. A döntőből elég lenne csak a negyedik meccs, az ünnepléssel.
Zárójelben jegyzem meg, hogy van itt még egy dolog, amit már párszor említettünk, de nem változott.
A "hangos" is bekapcsolódhatna a nézők szurkolásra bíztatásában, nagyon jól működik ez Graz-ban, Bécsben ( Wir freien die ganze nacht ), Zágrábban (Serbus Plavije ) ...
@Szoljanka: Erre már kitalálták a megafont, csak megfelelő ember kezébe kell adni :)
Elődöntő 5. meccsén remekül működött. Régen látott hangulatot teremtett újvárosba.
@Thomas_AV: @Buffalo boy: Na ezt viszont én sem értem a mai napig sem.

@Szoljanka: Ebben is teljesen igazad van. Nem tudom, hogy nálunk miért nem lehet egy olyan embert odatenni a helyi kommentátori székbe, aki képes együtt élni a közönséggel.

Továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy ez a bajnoki döntő, ahol akkora hangulatnak kéne lennie, hogy leszakad a plafon. Ne legyünk már olyan sznobok, hogy "egy DAB ellen" nem szurkolunk. Nem csak akkor kell szurkolni, amikor emberfelettit mutat a csapat (Linz elleni 1-5), hanem akkor is, amikor szükségük lenne egy kis "hajszolásra".
@OliBLOOD: Megafonunk nekünk is van..más kérdés, hogy senki nem használja...
@Thomas_AV: A gyűjtésből összegyűlt pénzből volt a legutóbbi élőkép, valamint a maradékot a döntő utolsó meccsén esedékes meglepetésre tartalékoljuk. Sajnos idén nem jött annyi össze, hogy nagyobb dolgokat tervezhessünk. Majd jövőre! :)
@edudus: erre írtam a megfelelő embert. Nálunk is először Jogász próbálkozott vele több-kevesebb sikerrel. De neki megafon nélkül jobban ment :) De amint megfelelő mentalitású ember kezébe került onnantól nagyon ütött.
@edudus: Nem sznobság, vagy nem sznobság kérdése ez, hanem egyszerűen nem hozza az embereket (köztük engem sem )lázba egy Fradi, vagy Dab elleni meccs (ezzel nem lenézve e két csapatot ),mint egy végsőkig kiélezett EBEL meccs... Pláne nem délben...:S
@Szoljanka: Gondolod a panzerlied zenéjére írok magyar szöveget.:)Az tűzbe hozná őket?-)
@OliBLOOD: Szerintem nem teljesen ugyanazt a hangulatot éri el a hangos, mint egy megafonos "vezérdrukker "...
Például míg Zágrábban 6500 üvöltik, hogy Joel, mikor bekorcsolyázik Pripc, azt megafonnal nem tudod elérni...
@bakker81: Nem, az Ő zenéikre kell magyar szöveget írni, hanem sajátokat feleleveníteni, behozni...:)
@Szoljanka: Én sem azt mondtam, hogy életem meccse volt a tegnapi, vagy akármelyik a magyar rájátszás meccsei közül. Nem is azért szurkolok, mert annyira lázba hoznak azok a meccsek, hanem azért mert ugyanazok a srácok korcsolyáznak a jégen itt is, akik 1-5-ről fordítottak a Linz ellen. Nem a meccsnek kell szurkolni, hanem a csapatnak. Főleg, még motiváció is lett volna, egy kiváló ellentábor. Kár, hogy azt kell írni lett volna.

Őszintén remélem, hogy rámcáfol csütörtökön a fehérvári közönség és megkövethetek mindenkit a tegnapi "kirohanásomért"! Holnap pedig irány mindenki Újvárosba! Gyerekek, kaptunk két INGYEN buszt!!!! Töltsük meg! Hajrá Volán!!!
@Szoljanka: Nézzek más zene után? -) Pedig jó lett!-)
Nyomjál valami ritmust ide megpróbálok írni valami ütőset.-)
Ezt a diskurzust végigolvasva hirtelen a Happy Hippos ugrott be :) Ne akarjatok olyanok lenni :D
@edudus: Viszont engem két dolog tud motiválni a szurkolásra: az egyik, hogy mennyire jó a meccs, a másik, hogy a körülöttem állók mennyire szurkolnak..
Újvárosban ott leszünk!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
BLL
@bakker81: Itt álljunk meg egy szóra! Elvesztettem a fonalat...:))))
Mit írtál, és milyen zenére?
:)
szöveget a panzerlied-re!
@edudus: Újvárosban valszeg nehéz lesz túlkiabálni a hazai tábort, de próbálkozzatok:)
@Szoljanka: azért az Ebel meccseken sem túlzottan hangos a csarnok...oké, biztosan vannak kivételes meccsek, de azon a pár meccsen, ami nem ütközött a Dab meccsekkel nem volt valami parázs hangulat
és a Pannon Kupán sem
@Theutus: Én már azzal is elégedett lennék, ha a mi szektorunkban csak a mi szurkolásunkat lehetne hallani. Akkor rögtön úgy érezné ott mindenki, hogy lekiabáltuk az újvárosi tábort.. :P
@edudus: egy Ebel meccsre elmegyünk segíteni, de a Dab ellen nem ígérem:)
@Theutus: Változó, vannak meccsek mikor jobb a szurkolás, van mikor kevésbé. Nagy átlagban azért EBEL meccseken van hangja a fehérvári publikumnak. Mint tudjuk idegenben mindig jobban megy, ha ott lettél volna pl. a playoff első meccsén Bécsben megláthattad/meghallhattad volna...
Azért ti sem nagyon szurkoltatok Újvárosban, sőt a csarnok is csak jó félig volt...
de a dobjaitok tetszenek:)
egyébként akkor volt a leghangosabb a fehérvári tábor a vasárnapi meccsen, amikor a meccs vége felé Jogász megadta a jelet a fehérváriaknak (is), hogy mindenki szurkoljon
@Szoljanka: Önnek uram email -je érkezett! Nézze meg-))
@Thomas_AV: Ha voltál kint mondjuk Bécsben,akkor tudhatod,miért nulla,és miért nem az aktuális.Vagy menj ki egy Bayern meccsre,érdekes,az ellenfél neve után ott is nulla áll.Legközelebb Tiéd a pálya!
@bakker81: Na de hova? :))
Még nem jött meg...
@Szoljanka: így igaz, nem mindig egyforma az ember kedve
nekem illetve a családnak a döntő első napján hangja sem volt, csak suttogni bírt mki, mert az elődöntő betett a hangszálaknak
a döntő első meccsén én pl. inkább nézni akartam a játékot, kíváncsi voltam a Volánra
idegenben pedig, ahogy te is mondottad kötelező...
a nézőszámon én is meglepődtem, mert lényegesen kevesebbek voltak, mint az elődöntőben (valszeg sokan azt tekintették a döntőnek illetve kézilabda meccs is volt nagyjából egy időben)
kíváncsian várom, hogy holnap hányan leszünk...
remélem telt ház lesz, mert van sansza annak, hogy a szezonban az utolsó meccsünk lesz hazai pályán
@Szoljanka: Erre az inda netesre küldtem.
Bemásolom ide:
Íme itt jön már!Megjött a Volán!
Oly sok harc után ,ismét jégen a brigád.
Mert nyertünk mi már béécsben és küzdöttünk a Salzburg ellen is.
Hát jól figyelj társam és üvőltsd ,hooogy Volán!
Rakd alá a panzerlied zenéjét és énekeld-))
@bakker81: OK, megpróbálom elénekelni..:)
@kiralyfi: Hol voltál délben? Várhattam a levest...:))
Holnap átszököm hozzátok, csak legyél ott!
:)
@Theutus: Mondjuk az elég vicces volt... :DDDDD

@Jussi: Bécsben szerintem nem nullát mondanak. De lehet tévedek.
süti beállítások módosítása