HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyar dobosok a zágrábi arénában

2010.03.08. 13:53 F. Kapus

A Medvescak Zagreb első EBEL-szezonjában máris az elődöntőig menetelt. A negyeddöntőben 4-2-re verték az alapszakaszgyőztes Grazot. A fehérvári és a zágrábi jégkorongszurkolók között a szezon kezdete óta remek kapcsolat alakult ki. Ennek folytatásaképpen három Volán-mezes hokifan is ott volt a zágrábi táborban. M.Lac beszámolója következik, remek fotókkal és videókkal.

"A Volán után talán most már a Medvescaknak szurkolunk a legjobban. Bár már napokkal a meccs előtt elfogyott minden jegy a hatodik Medvescak–Graz meccsre, csak egy sms-ünkbe került három belépőt szerezni zágrábi barátainktól. Szaneeval és Edudussal hárman keltünk útra, három dobbal. Kirándulásunkat a Sektor B szurkolói klub tagjai titokban próbálták tartani, hogy meglepetésként dübörögjenek majd fel a dobok együtt. Szerdán azonban a horvát klub egyik alkalmazottjához – mint később kiderült, az ő közbenjárására lett jegyünk a Dom Sportovába – is eljutott a hír, miszerint magyar dobosok érkezése várható a csütörtöki meccsre. Ő aztán megszellőztette ezt az információt, minek köszönhetően a reggeli újságok leközölték a meccset beharangozó írásaikban, hogy Volán-drukkerekkel bővül a Medvescak-tábor. Akihez az újsághírek nem jutottak volna el, azok a rádióból értesülhettek érkezésünkről.

A meglepetés elmaradt, de helyünk biztosított volt, természetesen a hangadó szurkolók közt, a Sektor B megszokott helyén. Próbáltunk is mindent elkövetni a horvát csapat sikeréért. Sajátunkként buzdítottuk őket a mérkőzés alatt. Horvát nyelvtudásunk még hagy némi kívánnivalót maga után, ám a nóták dallamait tökéletesen elsajátítottuk. Érdekesség, hogy a kezdő ötösök felkonferálása után a helyi szpíker, TJ minket is felkonferált, mire a helyi publikum lelkes üdvözléssel válaszolt. A meccs hangulata egyszerűen pazarnak volt mondható. A horvát szurkolók lelkesedése egy pillanatra sem hagyott alább. A hatvan percet végigdalolták, így nekünk, dobosoknak sem volt pihenőnk a harmadok alatt. A nagyszerű hangulatról árulkodik az alábbi videó is.

Ami pedig a találkozó után történt, az egy olyan pillanat volt, amelyet talán el sem hiszek, ha nem a saját szememmel látom és a saját fülemmel hallom. A győzelemmel a Medvescak bejutott az EBEL legjobb négy csapata közé, a horvát szurkolók percekig éltették kedvenceiket, s egy emberként skandálták a sampioni rigmust. Majd egyszeriben váltottak, és több ezren belekezdtek az Alba Volán éltetésébe. Másnap a sportnapilapba egy olyan képet tettek be, amelyen mi is jól látszunk.

Azt hiszem, ez a videó elmond mindent, amit kifejezni nem is igazán lehet. A horvátokban igazi barátokra leltünk, akikkel jól megértjük egymást. A közös szurkolásra sem kell sokat várni, hisz megígértük, továbbra is fel-felbukkanunk náluk, ha olyan időpontban meccselnek, hogy az összeegyeztethető az Alba Volán szereplésével. Külön motiváció, hogy a Red Bull Salzburg lesz az ellenfelük az elődöntőben. Ám nemcsak mi, hanem ők is tettek fogadalmat. Mégpedig azt, hogy legkésőbb az OB I. döntőjében ismét ott lesznek az Ifjabb Ocskay Gábor-jégcsarnokban. De ha a szezon hátralévő része mégis úgy alakul, hogy ezek az alkalmak nem jönnek össze, akkor sincs minden veszve. Legkésőbb a divízíó 1-es világbajnokságon ismét találkozhatunk barátainkkal. S bár ott mindenki saját válogatottjának szurkol majd, a remek hangulat és a barátságos légkör borítékolható."

Végezetül megmutatjuk a mérkőzés bő összefoglalóját, benne a gólokat és az ünneplést is. Érdemes megfigyelni, hogy a szervezők mobil lelátókat tettek a pálya és a lelátók közé, gyakorlatilag csak a csere-, a büntetőpadok és a zsűrifülke az, ahol nem állnak négy sorban az emberek a palánk mellett.

59 komment

Címkék: videók fehérvár ebel medvescak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez hihetetlen! gratula!!!
Jó lett nagyon, jó volt újra átélni! :) Köszi M. Lac és F. Kapus! :)
hat hoki ez is! nem is akarmilyen! elismeres, respect a kuldottsegnek - nem kevesbe a vendeglatoknak!

szloveniaban megkiserlunk "mi" (_leguralmistak_) is hozzatenni valamit a hangulathoz...
Ja igen...a videóért jogdíjat kérek.. :P :DDDDDD
El sem lehet mondani, milyen érzés kavargott bennem, amikor több ezer horvát torokból hangzott fel az Alba Volán rigmus.... Még mindig kiráz a hideg, ha megnézem ezt a videót! Fantasztikus!:)
Igény esetén tudunk kölcsönözni egy használható zászlót az RBS meccsekre, ugye Scofi?:-)
hát ez döbbenetes :) nagyon jó e sorokat olvasni!
Kb. olyan hangulat lehet meccseken, mint nalunk, csak nagyban (nagyobb csarnok=tobb nezo)www.youtube.com/watch?v=TEMnwbdlDrI&feature=related;
Na erre mondom ,hogy nagyon NAGY Tisztelet!
esetleg a Dobosok mellett ilyet is látnék szívesen egyszer :)
www.youtube.com/watch?v=pSL3TFlZTEo
Nagyon jó érzés ilyet látni és hallani !Ugye lehet így is !Jó lenne ilyet személyesen átélni !!!!!! Már vagy tízszer láttam,de most is futkosott a hideg a hátamon.Örülök,hogy ti ezt személyesen átélhettétek ! De mégiscsak : HÁJRÁÁÁÁÁ VOLÁN !!!!!!!
Parádés, ahogy a második gólnál kiszedi a játékból a védőt, az akciót követő játékos.
Nagyon jó beszámoló! Jók a videók.
Gratula, jó látni az ilyet!

Mellette kérdezném, hogy ha tud valaki olyanról, aki letöltötte real playerrel az telesport.hu-ról az olimpiai döntőt, írjon nekem. Én arról már lemaradtam, és nagyon kéne. A válaszban azt írja az mtv, hogy 48 óra múlva le kellett venniük.

Segítsetek!

Előre is köszi.
Irigylem a horvátokat. Mind pénzügyileg, mint "etnikailag".
Hatalmas 5let, nagyok vagytok!Egy ilyen gesztus mindennél többet ér!:)
Respekt! ZIG ZAG MEDVESCAK!
Remélem előbb utóbb osztrák torkokból is hallhatjuk az Alba Volánt:)
Intézekdjetek:)

Nagyon jó videók, grat hozzá.
@hokifan526: Ezt nem hiszem, hogy felül lehet múlni! :) vagyis remélem Ljubljanában sikerül! ;)
Ez rohadt jó! :) grat!
Minden tiszteletem a Tietek! A hideg is kirazott, vegignezven ezt. Derek emberek vagytok, ez nem vitas. A kovetkezo mezem egy Medvescsak mez lesz, koszonet Nektek. Eljen a horvat-magyar baratsag!
@edudus: Nincs, de meglesz. :) Koszonet erte Nektek is, amikor megneztem azt a videot ahol a Volan nevet skandaljak, a konnyem is kiesett. Egy meccsre en is elmegyek a Salzburg elleneben es akkor megveszem a mezt is.
@sakic: Köszi, ezt eddig nem vágtam, bár én csak co.uk-t találtam.
Szintúgy csak csatlakozni tudok: Gratulálok azoknak akik kit voltak, öröm ilyet olvasni gyűlölködő világunkban.
HAJRÁ VOLÁN

(Szlovéniában a szlovén szurkerek elbujhatnak a horvát-magyar küldöttség elől:):))
AMacik már akkor nagyot nőttek a szememben, mikor Ocskay Gabis molinóval jöttek Fehérvárra! Azt hittem, hogy ezt nem lehet űberelni, de a videot látva, úgy érzem, lehet....
Eddig is nagyon bírtam a horvátokat, többször jártam arrafelé és nagyon szimpatikus nép, de ez most még erősödött!

Zig-Zag Volán!!! :D
Minden elimerésem a volán szurkolóké és a zágráb szurkolóké ez a kapcsolat remek. A horvátok hozzá vannak szokva a nagyszabású sporteseményekhez. Nézzük csak: fociban inkább a válogatottuk villog, de nem igazán vannak 2-300 néző előtt meccseik; kosárlabdában világélvonalban vannak, világbajnokok voltak nemis oly régen; kézilabdában nem kell őket bemutatni, válogatott és klub szintem is világverők; vizilabdában ők is császárok, bár a klub póló egy kicsit kezd lemaradni... és most megérkeztek a jégen is. Minden csapatsportban világszínvonalon játszanak és szurkolnak!!!! ha kihagytam volna vmit akkor egészítsétek ki nyugodtan...
Egy-két-há-négy....Medvescak!

Zig-zag....Fehérvár!
Köszönet érte, nekem is kijöttek a könnyeim, hihetetlen.
Tavaly a bajnoki döntőben az Újpest kapcsán éltem át a szurkolói élet netovábbját, de ez még attól is nagyszerűbb.
Zig-Zag Fehérvár :)
Nagyon komoly!!!
El tudom kepzelni milyen elmeny volt nektek, es mindezek mellett egy nagyon szep es ertekelendo dolog ami kialakult a ket tabor kozott, csak gratulalni tudok ugy a csapatnak mint szurkoloinak es nem utolso sorban nektek is!
Hajra Zagreb fejjetek meg a teheneket!!!
@Thomas_AV: Ha sikerül szereznem egy egyszerhasználatos baritonkürtöt, esetleg egy vállalkozókedvű trombitással összehozhatnánk egy "rezes szekciót"...

A repertoár nem tűnik olyan vészesnek:)

Ha beszerzed a trombitást, kerítek hangszert, na?...
ZIG-ZAG Medvescak!
Rendesek ezek a horvátok, na. Bár nem Volános vagyok, szerintem kinézek majd az OB I-döntőre, ezt jó lenne átélnem :)
el lehetne küldeni a kedves transzparens-mutogató bécsi szurkolóknak ezt a videót, hogy "we prefer to belong here"...
Maci drukkerként mondom,hogy jó volt látni!!! és a hangulat sem lehetett semmi. 2éve voltunk egyszer szlovák bajnokin ,rájátszáson kosice-skalica 8400 néző full ház de ott mindenki a "helyén" volt vagyis nem voltak mobil lelátók de itt(ott) Zágrábban kisebb stadion van.
"Hátadzott a borsóm" ahogy Tornyi mondaná:)
És nem semmi lesz a labanczoknak ha a Medvék játszák majd a döntőt a wiennával és meg is nyerik!:))
Ez olyan lehet mint amikor a miskolc speedway csapata(salakmotor) tavaly megnyerte a lengyel!!! 2ligát és feljutott az elsőbe(van még extra liga az a csúcs)rajtunk kívűl még a letteknek van csapata ami nem lengyel!
Lengyelben ez nemzeti sport ,olyan a szurkolás mint a focimeccseken több ezer ember megy szervezetten idegenbe is!
íme www.youtube.com/watch?v=PjJVWjDsCuw&feature=related
www.youtube.com/watch?v=Z16ivbhzvi8&feature=related
bocs hogy nem a hokival kapcsolatos de sokan nem tudtátok,hogy technikai sportban is van szurkolás!:)
Ill a fehérváriak akik voltak a diósgyőr meccsen megtudták milyen a hazai pályán a hangulat,és ha még nem lennénk utolsók!
HAJRÁ MISKOLC! hoki,foci,salakmoci!!!
@barnabas7: A szlovénos részt el is felejtheted, ugyanis pont ezen a meccsen barátkoztam össze néhány szlovén sráccal, voltak Ljubljanából és Jesenicéből is. Igaz, hogy 5 fecske nem csinál nyarat, de már abban az irányban is megvan a barátság! :)
@polarbears: Nagyon OFF, de voltam tavaly Miskolcon egy Speedway futamon a Rallye prológ előtt...nemsemmi volt. Szerintem ezek az emberek elmebetegek.. :DDDDDDDDDDD Elnézést, hogy nem témába vágó, de nem bírtam kihagyni.
@polarbears: @edudus: (Off kicsit még..)

Hoppá, köszi!!

Tavaly voltam a páros EB-n, hihetetlen fíling.
És most olvasom, hogy a miskolci csapat megnyerte a lengyel II. ligát, idén az elsőben indul, és hogy szupersztárokat igazoltak (Nichols, Dryml-testvérek).

Ott kell lenni, hatalmas lesz:
www.speedway.hu

A hokival pont nem ütközik:))
Hali emberek! Megy majd ki valaki 11-én Zágrábba???
@polarbears: Ez nem semmi, hogy így szurkolnak egy félig-meddig technikai sportban...
Óriási elismerés ez, nagy gratuláció a résztvevőknek.

Hivatalos formában: nemrég alakult szurkoli csoportunk őszinte elismerését fejezi ki a BB-nek a példaértékű nemzetközi kapcsolatokért. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Ez fantasztikus élmény lehetett számotokra! Ilyet nem mindennap hall az ember, hogy egy másik nép szurkolói egy magyar csapatot éltessenek! Ezt kellene mutogatni a médiában. Ez a HOKI!!!
köszi a biztató szavakat a salakosok nevében is!
ez a jó benne mire a hoki véget ér akkor kezdődik a salakszezon!:))
ez a két kedvenc sportom!!!! ja és a jégmotor:)))
ha időtök engedi gyertek el április 5én megnézni egy jó versenyt a Rzeszow fog jönni,állítolag vagy 500! lengyel szurkoloval!!! ők vannak a legközelebb"csak" 300km-t kell utazniuk ide!!
nem tudom a VOLÁN menniyt utazik de a Miskolc most vagy kb.10.000km-t fog lenyomni az alapszakaszban!
gdansk,poznan,grudziadz,gniezno,stb..
még annyit mikor itt volt a Pannon kupa(hoki):) és itt volt a lengyel csapat is (megvertük öket), volt itt 3srác Sanokról nekik is van hokicsapatuk 1.osztályban szintén vagy 300km,és kissé jól beszittyóztunk velük a meccs után:))
úgyhogy :polak, wegry dva bratanki
(lengyel,magyar,két jóbarát)
még velük jó a kapcsolat oda-vissza az eu-ban sztem (meg a horvátokkal):) inkább ők mint a labanczok!
Hát Ti mindenhol ottvagytok!Gratulálok,remélem találkozunk nemsokára!!!Szép volt!
@edudus: Nincs kedvetek eljönni Egerbe márc. 24-én az Eger-Partizan Belgrad euroliga meccsre? Kevés a dobos :-)
A tét a finalfourba jutás, ez az első meccs...
@aeroan42: Lehet jegyet kapni? En szivesen elmennek, igaz dobolni nem tudok, de lelkesen szurkolnek Biroseknak.
Üdv mindenkinek!

Ma fogok infót kapni, hogy szombaton lesz-e szurkolói busz. Addigis, akinek ilyesmire lenne igénye, dobjon egy e-mailt a szurkoloibusz@gmail.com -ra vagy hívjon fel/írjon smst, csak hogy tudjam, hogy tényleg van-e rá igény.
@edudus: 4312 km az idei távolság :) meg a te 250-ed hozzá :D
Most tudtam hanggal megnézni (munkába csak kép van)Edudus,Szanee,M.Lac nagyon nagyok voltatok hogy ezt elértétek,nagyszerü dolog.
A vb-n biztos hogy a Horvátok nekünk szurkolnak!
Gratula mégegyszer!!!
@edudus: Ezt a 250-et én is értettem:))
Ezzel tartoztál az ördögnek:)))
Salzburg-Zigzag meccs élőben:
www.myp2pforum.eu/threads/33571-EBEL-today-LIVE/page2 ( és a szokásos NASN for NHL/DEL/EBEL need VLC !! linkre katt;) )
@csatoimi: a jegy vásárlásban szívesen segítek! Biztos a telt ház, időben kell megvenni. Ha komolyan érdekel, szólj!
@Thomas_AV: Salzburg-Zigzag meccs élőben:
Köszi, most működik a link! A 2. harmad után 2:0 a Bikáknak.
@kapusLaci: áh, csak a Google meg egy számológép kellett hozzá :)

Továbbra is várom az igényeket a szombati busszal kapcsolatban!!!
@sutyi2: jó lenne, de nem hinném, hogy jegyhez lehet még jutni..
süti beállítások módosítása