HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Zalai Titánok és a Bp. Stars máris bajnok

2010.03.07. 10:09 hokikori

A kölyök korosztály 2009/10.évi magyar bajnoka a Zalai Titánok, míg az ifjúságiaknál a Bp. Stars nyerte az aranyat. A döntő rangjához méltó küzdelemben dőlt el mindkét bajnoki cím sorsa. A juniorok bronzérméért pedig bejelentkezett a szerb csapat.

A 14 éven aluliak párharcában volt izgalom bőven. A mindent eldöntő utolsó mérkőzésen a csapatok váltott vezetése mellett telt. A hazai pályán játszó Zalai Titánok egygólos előnye birtokában a MAC bő két perccel a vége előtt kapuslehozatallal próbálkozott egyenlíteni, de ez nem járt sikerrel. Két gólt is lőttek az üres kapuba Kercsó Árpád tanítványai. A MAC Népstadion A csapata tehát közel volt a bajnoki címhez, de ebben az évben az ezüstérem jutott a budapestieknek. A legfényesebb érmek a Zalai Titánokhoz kerültek.

A 18 évesek döntőjében a söprés dacára rendkívül szoros összecsapások jellemezték a vetélkedést. Ugyan a harmadik mérkőzés hozta a legnagyobb gólkülönbségű győzelmet, de ez csak kétgólos volt. A végeredmény már az első harmadban kialakult. A Stars az UTE-MAC otthonában nyert 2-0-ra. Érdekesség, hogy a kapura lövések számát tekintve minden harmadot az ezüstérmesek nyertek meg. A Bp. Starsnak sikerült azt a bravúrt véghez vinni, hogy az egész szezon alatt nem találtak a jégpályán legyőzőre.

A junioroknál is elkezdődött az érmekért folytatott küzdelemsorozat. Az ötcsapatos mezőnytől az Újpesti TE elbúcsúzott. Az aranyéremért zajló párharc első mérkőzése sajnos nem a pályán dőlt el. Itt a Bp. Stars vezet 1-0-ra, de hétfőn az EBEL-es és OB I-es fiataljaival felálló székesfehérvári csapat a küzdőtéren vehet revansot. A harmadik helyért folyó küzdelem váratlanul nagy harcot hoz. A fokozatosan feljavuló szerbiai csapat megtréfálta a Dunaferr SE-t.

Az első mérkőzést az utolsó pillanatokban a sírból visszahozva, a hosszabbítás után még megszerezte a győzelmet a Fejér megyei gárda a Crvena Zvezda ellen, de a második meccs már a végig vezető belgrádi csapaté volt. A Dunaferrnek igyekeznie kell, mert ha nem nyeri meg ezt a párharcot, még az is megeshet, hogy az utánpótlására eddig méltán büszke Dunaújváros hosszú idő után minden korosztályban érem nélkül maradva fejezi be a feltörekvő generációk magyar bajnokságát.

48 komment

Címkék: ifjúsági kölyök junior

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy gratula a mieinknek az ifi aranyhoz és a Titánok kölyök csapatának!

Emellett minden résztvevő csapatnak, nagyon színvonalas volt mindkét bajnokság!
Nagy gratula a Titánoknak,nehéz szezon kezdés után megmutattátok hogy ti vagytok a legjobbak!
Szép volt fiuk!!!
A junior döntőről szólnék pár szót,érdekes...Történt,hogy a Stars jelezte,hogy nem tud megjelenni a 03.02.-i meccsre,ezért az egész döntő közös megegyezéssel eleve 03.09.-én indult volna(lásd Volán honlap).Erre elsején a Stars újfennt jelezte,hogy mégis jó nekik az eredetileg kiírt másodika,de ekkorra már a Volán jelezte,hogy ha már egyszer megegyeztek,ne variáljanak az utolsó pillanatban.A meccs elmaradt(Székesfehérváron lett volna,és a Stars sem jelent meg!!!),és erre a versenybíróság a Stars-nak ítélte a meccset 5-0-val,ezzel vezet a Stars.Érti ezt valaki?!?
Ja,és ráadásképp a második és harmadik meccsen is a Starsnak adta a pályaválasztói jogot!Megmagyarázná ezt valaki,hogy ez miért történik?!?
@váradi: erre igazán kíváncsi lennék én is! Hogy a fenében történhet meg egy ilyen? És hogy a szövetség semmit sem tesz és össze vissza variálnak a szövetség hivatalos honlapján! Elég vicces...mellesleg a volán fiataljai ott voltak a pályán a mérkőzés időpontjában , a Stars nem jelent meg... Gratula a szervezőknek és a stars vezetôségének! Nem fogjuk magunkat könnyen adni!!!
@váradi: Ez a magyar valóság leginkább

Kercsó Árpinak gratulálok ugy nézem egy hasonló generáció nő fel a kezei alatt mint dunaújvárosban. most meg meglehet nézni h hol van az újvárosi utánpótlás köszi Kőhalmi és TAkács.
Mi ez a sok versenybírósági eredmény a junior bajnokságban?
A Zvezda feltámadása meglepetés, vagy ennyire legyengült a Dab junior?
@váradi: Ez így tényleg nem tűnik túl fernek.
@váradi: Ez elképesztő - ilyen eljárást minimum meg kellene óvni - az egészben nincs semmiféle logika, gondolom részrehajlás annál több...
Az U-14 válogatottba miért nem hívják meg a székely fiúkat (Szabó Pál Krisztiánt, Rokály Norbertet)? Legalább jelzés értékkel a B válogatottba. Nem férnének be?

Jelezni nekik, hogy a magyar szövetség magyarként tekint rájuk, és akár magyar válogatottak is lehetnek, és Csíkszeredából vagy Erdély más településeiről is elérhető a magyar címeres mez! Ne járjunk úgy, mint Mihály Árpival, hogy leghamarabb 2012-ben mutatkozhat be VB-n.

Szabó Pál Krisztián már 2006 óta a magyar bajnokságba játszik…. Elvileg az IIHF-nél már magyarnak számítana. Ilyenkor kellene elkezdeni gondolkodni (előre) a honosításon és gesztusokat gyakorolni a szövetség részéről……Nem később harcolni majd a román szövetséggel, aki esetleg majd 16 évesen megpróbálja elvinni egy divízió III-as U-18-as VB-re.

Szerintem az lenne a cél (magyarként gondolkodva), hogy a legjobb kárpát-medencei magyar válogatottat küldjük, majd később ( mondjuk 2013-ban), az U-18-as VB-re? U-14 egyfajta előszobája az U-18-nak…
@váradi: azért közben annyi történt, hogy megállapodtak egy új időpontban a felek. A Fehérvár azonban nem állt ki az általa javasolt időpontba az Ebelre hivatkozva. Miközben a jégen éppen a junioroknak van edzés beírva arra az órára (kedd, este).

Mellesleg az első, ami az eszembe jutott, hogy mennyire komolytalan az egész. Egy junior-döntőt VB határozattal indítani...
Inkább kapjunk ki a jégen, mint nyerni a zöld asztal mellett!
Hogy kinek áll szándékában elbagatelizálni az U21-es bajnokságot, arról is meg vannak az A és B-verziók.
@horivan:
Ezen már sokszor gondolkoztam én is!
De szerintem IIHF szerint nem magyarnak számítanak, mert a román szövetséghez tartozó klubban szerepelnek.
De lehet rosszul gondolom, nem ismerem a vonatkozó szabályokat. Remélem kijavít valaki okosabb:)
@horivan: Az ilyen lehetőségekkel tényleg élni kellene.
Nem IIHF eseményre bárkit el lehet vinni.
Ifi döntő.
Az első két mérkőzés nagyon szoros volt, hozzáértők szerint lehetett volna 1:1, 2:0, 0:2. A harmadik meccs az első kettőhöz képest gyengébb színvonalú volt. A Stars megérdemelten nyert, rutinosabb, taktikailag fegyelmezettebb csapat volt a döntő során. Az UTE-MAC csapata viszont az alapszakaszahoz képest játszott jobban a Stars ellen, hiszen a döntő előtti mérkőzéseken 3,4 gólos vereségeket szenvedtek.
Garutálok mindkét csapatnak. Az itt játszó válogatott kerettagoknak pedig sikeres felkészülést az U-18 -as VB-re.

Nem tudok gratulálni viszont a Stár honlap szerkesztőjének, aki amellett , hogy ( jogosan )méltatja az Ifi csapatot az aranyérem megszerzéséért, belerúg néhányat a az ezüst érmes csapatba.
- "UTE és a MAC ifjúsági korú játékosaiból összeverbuvált csapat" Az évad elejétől így játszik ez a csapat, nem összeverbuvált.
- "A középszakaszban ott folytatta a csapat, ahol abbahagyta. A jégen nem talált legyőzőre. A zöld asztal mellett azonban egy UTE elleni mérkőzés három pontját a kerületi riválisnak adták"
Az a mérkőzés egyértelműen a Star hibájából ered, játszattak egy olyan játékost, akit nem lehetett volna. Annak ellenére, hogy mérkőzés elején az UTE-MAC csapata erre figyelmeztette a helyi zsürit.
- "A döntőben így azzal az UTE-MAC vegyescsapattal találkoztunk, akik két versenybírói határozatnak köszönhették a második helyüket az SC Csíkszeredával szemben:"
A két Versenybírósági határozat közül az egyiket épp a Stars kezdeményezte, mivel sok sérültjük volt így nem álltak ki az UTE-MAC csapatával szemben, felvállalva a 0:5 eredményt. Miért kell ezt úgy beállítani, mintha az UTE-MAC akarta volna így, és csak ennek köszönheti a döntőbe jutását?

Az UTE-MAC csapata úgy gondolom méltó ellenfele volt a döntőben a Stars csapatának, a Stars pedig hozta a "köelezőt" és nyerte a bajnokságot.
@horivan: Mielőtt beírsz egy ilyet, tájékozódhatnál. Nemrég szerepeltek mindketten az U14-es szelekcióban.
icehockey.hu/index.php?pg=news_5_1184
@F. Kapus:
Én a mostani cikkben nem találkoztam a nevükkel:
icehockey.hu/index.php?pg=news_5_1252

De megnyugtattál!
@Bpstars: -Az új,megállapodott időpont,mint már írtam és a Volán honlapon is szerepel,2010.03.09.!Ekkor kezdődött volna a döntő,valóban,kedden!Én sem értem,mire megy ki a játék,de gusztustalan,hogy fiataloktól ily módon veszik el a bizonyítás lehetőségét mindkét részről,a VB illetékesei!Szerinted mi lehet a háttérben?
Minden infó érdekel,mert a fehérvári szülők sem értik ezt az egészet!!!
@horivan: Csak arra gondoltam, ha ennyire követed az U14-es válogatott körüli helyzetet, akkor azt az infót is olvasnod kellett, hogy egyelőre keresik a végleges A és B keretet, minél több játékosnak lehetőséget adnak Prágáig. Ezen kívül is számos oka lehet, miért nem játszanak most.
@F. Kapus:

Pont külföldön voltam abban az időben....
Ez a cikk kimaradt!

Örülök, hogy a szövetség figyel erre! Ha nem is kerülnek a prágai utazó keretbe, a korábbi gesztus is sokat érhet a gyerekeknek, szülőknek!
@Khrys84:
A két fentnevezett aljadéknak,semmi köze nem volt hozzá.Ők a dunaferr jégkorong szakosztály ellen követtek el bűncselekményt!! Szabályosan ,kifosztották,sőt ,minuszba vitték a clubbot.
Kercsót az akkori szülői gárda ,zavarta el.
Azon játékosok szülei,akik most a felnőttben nyomják.
Igaz,hogy rá pár hónapra a többség,meg is bánta de visszacsinálni már nem lehetett.
@hoki_40: sajnos a másik oldal érveit kihagytad a hozzászólásodból.
A csapatodnak gratula, ők becsületesen lejátszották a meccseket!
felettük meg szépen hozták a döntéseket...
@Borsy:
"A Zvezda feltámadása meglepetés, vagy ennyire legyengült a Dab junior?"
Ha végignézed a belgrádi csapat eredményeit, láthatod, hogy a kezdeti 8-10 gólos vereségek szépen lecsökkentek 1-2 gólra. Mindegyik magyar csapat a Sztárok, a Fehérvár is megküzdött ellenük a szezon végére. Először az UTE-MAC hullott el, majd a Dunaferr csapata nyert meg két hosszabbításos meccset. Tegnap kikaptak, bár az utóbbi mérkőzésekhez képest, most először volt felfedezhető, hogy az egyéni képességek "csillogtatása" mellett csapatként is próbálnak funkcionálni. Sajnos ez a sorozatos kapusbetlik mellett - 6 gólból 5, 15 m vagy annál nagyobb távolságból született - egy végtelen flegma emberhátrányos védekezés miatt is kevésnek bizonyult.
A Zvezda - és ez mindenképpen Szakács Feri munkáját dícséri - hihetetlenül egységes csapat benyomását kelti. És itt is igaz: "Sok lúd, disznót győz!".
@hoki_40:
Szerintem, ha hiteles információt szeretnél olvasni, akkor ne a Blikket olvasd.
Bár abban legalább helyes lányok vannak!:-)
Gyerekek csak Magyarba ilyen nehe'z a honosita's,mivel a korma'nyzatott nem e'rdekli a hoki.Na bezzeg ha foci vagy vizi polo vagy ma's nya'ri sport lenne akkor nem volna proble'ma.Az e'n fiam ma'r ketto" e've csina'lja a honosita'st
mert ilyen lassan megyen. Slovenek,Romanok,Nemetek 14 nap alatt elinte'zik ha na'luk akarsz ja'tszani e's akarnak.Igy teha't a sok SZekely gyerek sose nem lesz Magyar hokis.
De va mostan sok jo' 95,94,93,92-es hokis akik lesznek a ko"vetkezo" genera'cio.A MAGYAR hoki aranykora lesz.
@horivan: Nem mindegy hogy szekely vagy dunan tuli vagy hova valok.A magyar a'lam nem akarja a
sok sze'kely gyereket de ugy ne'z ki hogy Kercso mester mendenhol aranyat csinal minden mi a va'ros neve
@kanada09: Vizilabdában azért nem olyan nagyon van szükségünk honosítani hálistennek, Gergely Pistát honosították még az athéni olimpia előtt, jégtáncban meg most Hoffnann Nóri párját Zavozint, mert különben nem tudtak volna indulni Vancouverben.
@Bpstars: A másik oldal érvei ott vannak a csapat honlapján, az idézett cikkben. Ezenkívül nem tudom milyen érvei vannak még. Az egyik,általam hivatkozott 0:5 -ről is van cikk :www.bpstars.hu/hirek.php?method=hirReszletek&cleanNewsURL=2010-01-30/paratlan-seruleshullam-az-ifi-csaptunknal.
Csak azért szólaltam meg, mert nem hiszem, hogy szüksége van ilyen fajta kommunikációra egy olyan csapatnak, aki megérdemelten nyerte meg a bajnokságot.
Érdekes dolog ünnepelni a bajnokságot,hogy a fél csapatotnem is ő edzi!De neki meg a sok értelmi fogyatékosnak ez nem számít.Így van BERNIKE?
@hoki_40: nem érvek voltak, hanem tények. Amúgy nem ezzel van gond, hogy mást olvasunk ki belőle, hanem, hogy miért nem lehet lejátszani a meccseket. Kb 126 mérkőzést halasztottak le az U-bajnokságokban, ezeket is le kellett volna játszani.

Mielőtt bárki szóvá tenné, a junior bajnokság döntőjénél végképp nem értem, miért nem a jégen dőlnek el a meccsek.

Én kb ennyit szerettem volna hozzáfűzni.
@Bpstars: Nem akarok kötözködni, bár annak látszik.
A tények:
- az egyik mérkőzésen jogosulatlan játékos játszott ( ez a Stars hibája volt ). Lejátszottuk a meccset nyert a Stars a jégen, a szabályok szerint 0:5 az ellenfélnek.
- a másik mérkőzést a Stars adta fel, mert sok sérültjük volt. Ezt a mérkőzést a Stars lejátszhatta volna serdülősökkel ( valószínűleg nem nyertek volna ),nem tette, inkább feladta a mérkőzést.

Ezeket a tényeket úgy beállítani, hogy emiatt került be a döntőbe az UTE-MAC csapata nem szerencsés!

Abban maximálisan egyetértek, hogy nem kellene halasztani mérkőzést. Szerencsére már sok csapat van, így nehezen lehet beilleszteni a versenynaptárba a halasztott mérkőzéseket. Arról nem is beszélve, hogy a halasztott mérkőzések a fenti példa okán is feszültésget okoznak.

Azt kellene elérni, hogy az évad elején kiírt versenynaptárat MINDEN csapat kötelezőnek érezze magára nézve. Úgy látszik, hogy az eljárási díj nem elég ösztönző erő a halasztás kiiktatására. Magam részéről 0:5 -tel díjjaznék minden halasztási kérelmet, kivéve, ha fű nőtt a jégpályán :).
@hoki_40: nem veszem kötözködésnek! Korrekt dolgokat írsz.

Én is azon gondolkodtam, hogy mit lehetne tenni a le nem játszás ellen, talán ilyen esetben mindkét felet büntetni kellene. Szerintem rögtön lenne időpont. Azt is elhiszem, hogy nehéz beilleszteni a programba, mert a jéghiány a legnagyobb gond. Mondjuk a legkifizetődőbb is soxor.
Az ifibajnokság lezárult. Az indulatok a lelátón maradtak, fair küzdelemben dőlt el a bajnoki cím sorsa. Dícséret illeti mindkét csapatot ezért. Mától új feladatokra kell koncentrálniuk a gyerekeknek, kinek a serdülő, kinek a junior küzdelmekre, illetve a korosztályos válogatott szereplésre. Szép volt srácok, minden jót a továbbiakhoz!
Szégyellje magát a szövetségben dolgozó honlapkészítő ,hogy egy szót sem írnak az IFI bajnokságról.
Kedves gm!
"Az ifibajnokság lezárult."
Na és ki nyerte a bronzérmet?
Én egyenlőre még csak az első két hely sorsát látom eldöntve. A többivel mi lesz?
@hokikori: 2 verzió :) "Az ifi bajnoki címért a küzdelem lezárult" :) A többi mérkőzés pedig valószínűleg ugyanolyan jó iramú lesz, mint a döntő meccsek voltak.
@gm: Így-így 2 verzió :) azzal a kiegészítéssel, hogy akinek még van miért küzdenie az U18-ba az még koncentráljon ám ide is no meg az adandó új feladatokra is egyaránt.
@hokisok: Te miről beszélsz? Miért vagytok velünk elfoglalva? Olvasom ugyan, amiket ide írtok..titeket minősít..de szerencsére, már semmi közünk egymáshoz. ..Ha bármi fájdalmad, hívj fel! 06 30 4 700 007
Kedves sportársak magyarázza már meg nekem valaki mi történhetett a Volán serdülőcsapatával a rájátszásban. Kiváncsian várom a kritikus vélaményeket! köszi
@hokikori:
Farkas Simonnak, egy volt Bp. Stars játékosnak tavalyi aranyérem után, ahogy az országos Rogers TV mutatta, most csak ezüst jutott. Az idei torontoi döntőben 2:2 (Simi 1+1) lett a végeredmény, de sajnos büntetőkkel csak ezüstre futotta az középiskolai O'Connor Bluesnak, amely tele van Midget AA játékosokkal - mint Kovács Öcsi vagy a Hardy Ricsi - és csak egyedül Simi AAA játékos.
Így nagyon büszke vagyok a 90 kilós Fiamra, mert ez az eredmény bizonyára ér annyit, mint Otthon vagy Európában akár egy hasonlóan fényes érem.
Heti sok jéggel és két száraz edzéssel készül a 2 hét múlva kezdődő a ROOKIE CAMP-ekre, ahol indul a nagy válogatás!!!!!
@FLI: Super!Good luck Simi!
@FLI: 90 kg ? Komolyan ? Három hónap alatt 10 kg ? Gratulálok.
@FLI: Most komolyan kell ez az ön reklám??
@Kivago Ivan Györgyné: miért baj az, ha valaki büszke a gyerekére?
Nem baj,csak nem kicsit erős ez a sok reklám novella.

"és csak egyedül Simi AAA játékos"
@Kivago Ivan Györgyné: A novellában az a szép, hogy a rendkivül erős mezőnyben - tele vannak AAA játékosokkal az iskolai csapatok! - eljuthattak megint a döntőig!
Remélem a Te gyermeked is szépen fejlődik és bárhol is lép jégre Magyar marad, ami Torontoban nagyon nehéz! Mert ami nem északamerikai, az nem nagyon számít...De kérdezd Sanyeszt, hogy ez miképpen van Moszkvában.
Akkor is örültem, amikor sok jó hírt hallottunk Moszkvából, Stockholmból vagy máshonnét...
De most is volt, aki örült a két éremnek;
pedig Itthon van belőle vagy negyvenvalahány!
(a legtöbbet Kercsó tette hozzá; kösz Árpi!)
kedves blogozok!

Bernit sejtitek karajka és/vagy gagman mögött!
hát eléggé nagy tévedésben vagytok/voltunk.

ha véleményünk erősen különbözik is Berniétől, attól Ő legalább vállalja magát. még ha nem is tetszik.

a fent nevezett két embert sajnos földrajzilag sokkal közelebb kell keresni. sőt......

mindenesetre megköszönöm az aknamunkáját - sunyi sumák modon majdnem tönkretette 18 gyerek álmát.

elnézést kérek mindenkitől, akivel a múlt folyamán szinte azonositottam. tudom hogy nem azok a személyek akikre terelni próbált. (nevet nem irok, de ugyis tudjátok kire gondolok)
süti beállítások módosítása