HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dab.Docler nyerte a középszakaszt

2010.03.07. 21:40 Hblog

A visszatérő cseh hátvéddel, Jan Fiserával erősödő Dab.Docler a Miskolcot 3-1-re múlta felül, míg a Vasas Bp. Stars 6-1-es győzelemmel teljesítette az FTC elleni feladatot. Vasárnap az első és a második helyezett is megnyerte tehát hazai mérkőzését, így nem változott a sorrend közöttük. A dunaújvárosiak az alapszakasz után a középsőt is megnyerték. Igaz, csak bónuszpontjaik miatt, a 16 mérkőzés alapján a jégen a Stars volt a jobb, ráadásul mind a négyszer megverték elődöntőbeli riválisukat. A Dabnak jár a pályaelőny a bajnoki döntőbe jutásért folytatott párharcban, amely szombaton kezdődik. Három mérkőzés van hátra az elődöntőkig. Kedden és szerdán az UTE és Miskolc játszik egyet oda és vissza, s ha mindkettőt a borsodiak nyerik, akkor egy nagyon izgalmas FTC–Miskolc következhetne pénteken. A harmadik helyezettre a Sapa Fehérvár AV19 vár.

166 komment

Címkék: ob i

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért annak nagyon örülök h megint a Dab szívja meg a kiírást. Mert nem a logikusan adódó, utolsó bejutóval játszanak, hanem a másodikkal, hogy a másodiknak nehogy már a Volán legyen a "jutalma". így e leggyengébb megnyerte a Volánt, a szakaszgyőztes meg megkapja a másodikat. parádés, csodás, remek.
@eradam: Nyerje meg a Dab a Volánt?
@eradam: hát, ne haragudj, én meg a te logikádat nem értem. Miért kéne a 3-iknak könnyebb ellenféllel játszania, mint a 2-iknak?
@eradam: A kiiras igy a legjobb. Ha ugy lenne ahogy te mondod, kepzeld milyen menet lett volna a masodik hely elkeruleseert. Sok Zagrab-Volan meccset lattunk volna.
@munkagep: Az elsőnek kéne a legkönnyebbel nem? Na most az nem a 2. szerintem
akár honnan nézzük játék erőben és tudásban van esély arra h a két legerősebb jusson a döntőbe mert a starst nem mondanám technikásnak mert van 2 pont termelő soruk azt ennyi az erősitések folyamán a DAB viszont egész szezonban jo egy két hullámvölgyet leszámítva!Nagyon egységesek is!

a 3 csapat közül játékban is talán a DAB mehet legtöbbre a volán ellen.
Semmi gond, nyerünk így is :) remélem :)
@csatoimi: Én ezt értem, épp ez a gondom. Azért hogy ne a második szívjon (meg ne legyen az amit te is mondasz) most az első járt rosszul... és nem meglepő ez megint a Dab.. nem először... Na mindegy
@eradam: nem tudom mi nem tetszik a Volan negyediknek erkezik a rajatszasba ( a 3-kal jatszik ugy hogy a palya elony a 3-ik helyezetnel van=> a Volan a 4-ik helyre erkezik)
Szerinted a dab a Volan ellen kellene jatszodjon elodontot?
@eradam: De ez az a kiiras, ahol mindenkinek hajtania kellett, hogy kerulje el a Volant. Feled esetleg meg lehetett volna annyi engedmenyt tenni, hogy az elso azt valaszt, kit akar. Ahogy volt ket evvel ezelott.
@csatoimi: na, az volt eddig a legbénább kiírás!
@Ringleader: Miert? Mert nem kerultetek be? :)
@Ringleader: Neked szeretni kéne azt a kiírást :D
Üdvözlégy Fisera, kegyelemmel teljes, az erő van teveled, áldott vagy te a szurkolók között, és áldott a te öklödnek ereje. Jézus! Menekül Szabina, Svasznek, Roger, Gröschl a legalja, imádkozz érettük, bűnösökért, most és az orcájuk szabása után. Ámen
@csatoimi: az elődöntőbe nem, mert ugye az SC a Fradit választotta, nekünk meg maradt a Volán (farm), ami addigra nem a farm csapat volt már...mindenesetre abban a bajnokságban rajtunk kívül senki másnak nem termett babér a Volán (nem a farm) ellen...igaz csak egy hosszabbításos vereség :-)
Szirányi újabb gól! Congrats!
Már meg is válaszoltad magad :)
@Ringleader: Ha jol emlekszem Ocskay utotte be hosszabbitasban es igy lett 2-1, aztan meg 5-1 a kovetkezo meccsen?
@eradam: hát igen, évek óta csak nekünk sikerül valamilyen pozitív eredményt elérni a Volán ellen az OB1-ben, pedig minden évben más-más a favorit (DAB, HC, Stars), sajnos idén erre már nincs lehetőségünk! Megadtuk a lehetőséget másnak a bizonyításra! ;-)
KÖSZÖNÖM a dunaújvárosi szurkolóknak, hogy végre úgy élvezhettük a meccset, mint eddig! Végig szurkoltuk az egész meccset (0. perctől a 60-adikig), mint a régi szép időkben... :) Köszi Jogász ;)
HAJRÁ KOHÁSZ!!!
És grat a maciknak is a mai meccsért. Jók voltatok ti is :)
HAJRÁ KOHÁSZ!!!
@csatoimi: Így van, a kékvonalról! Húú, Gonda mekkorát lepkézett annál a gólnál RIP 19!
@Ringleader: Ivan Dornic volt az edzo, aki aztan a HC edzoje is lett.
@csatoimi: még ugyanabban az évben, csak mivel nálunk voltak jó játékosok is, akikkel "megcibáltuk az oroszlán bajszát", addig a HC-ben nem igazán...nem is lett belőle semmi :-)))
@Ringleader: na jó, egy volt, de azt mi idén leigazoltuk! :-)))
@Ringleader: Volt ott tobb is. Nekunk akkor nagy dicsoseg volt, hogy elso felnott evunkben egybol dontot jatszottunk.
és ezzel ki is merült a kassza...
@Theutus: Nem, ra egy evre megnyertuk a MOL ligat. Azt, amit ti is az iden. Starsos vagy, ugye?
@csatoimi: Az a HC még bírta volna pár évig. :(
@kerusz: Semmilyen HC nem birta volna tovabb. Csak zsebbol, nehez ezt hosszu tavon csinalni. Nincs sajat palyad, nincs semmid, ezt hogy lehet birni? Budapest nem bir el ket rendes csapatot, nemhogy Csikszereda.
@csatoimi: Két rendes csapatot simán elbírna Budapest, a két rendetlent bírja el nehezen...
Mitől lett első a Volán? Persze értjük, tudjuk mindannyian, hogy a Volán a legerősebb csapat. Vagy legyen 4.? Az sem jó, hiszen kiüti az elsőt és az eddig legjobbnak még a 2. helyre sem lesz esélye. Maradjon meg az OB1 azoknak akik végig küzdték egymás ellen a szezont.
Megoldás: Eddig nem vett részt az OB1-ben a Volán, akkor ne is induljon!
Mielőtt megköveznének a Volán szurkolok ezért folytatom. A kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, a következőt kellett volna tenni: az OB1-et hagyni békén és a Volán kihívhatta volna a bajnokot 2-3 nyert meccsig tartó viadalra. Nevezzük Szuper Kupának, ha megnyeri mondhatja, hogy ő volt a szezonban a legerősebb, de nem lett Országos Bajnok mert nem itt szerepelt.
@csatoimi: Nekem az volt furcsa ,hogy hc- sc meccsek után a hozzászólások kb 96% a igen gyűlölködő volt.Nem nagyon szerette egymást a 2 tábor.Olyasmi volt,mint itt anno 10éve ,mikor volt vidi,és gázszer az nb1 ben.Nemhogy örült volna a sok hot dog fejű,hogy hetente láthat (néha 2x is)nb1es foci meccset,inkább ahol tudtak,keresztbe tettek a gázszernek,( egész magas városi szinten is )sikerült is elüldözni őket stadleriába,majd megszüntek rá 1évre.
@csatoimi: izé...khm...ne sértegess
@Pentele: A Mol Ligát "békén hagyta" a Volán - a szavaiddal élve. A magyar bajnok igenis legyen a legjobb magyar csapat - máskülönben semmit nem ér ez a cím.
@exL:1: Sajnos ez igy volt. Ezert nem tudtam en SC tamogato lenni, pedig sokat tudtam volna segiteni a csiki hokinak. Barat a barattal veszett ossze, lekopkodtek jatekosainkat, pedig csak orulni es tapsolni kellett volna, mert tobbet soha nem lesz ilyen. Az emberi butasag nem ismer hatarokat.
@KCs: Dehogy nem! Az lesz az Országos bajnok aki végig játszotta az Országos Bajnokságot és meg is nyerte. Lehetőséget kell adni a Volánnak, hogy bizonyíthasson, de külön rendszerben, hiszen nem ebben a sorozatban vett részt.
@csatoimi: a mieinket is leköpdösték... :(
@KCs: akkor mi lett volna, ha a Volán továbbjut az EBEL-ben a legjobb négy közé?
@csatoimi: ez tipikus magyaros szokás,szerintem a génekben hordozzuk.Ha megdöglött a lovam,nehogy már örüljek a szomszéd szép lovának,hanem dögöljön meg az is,ha máshogy nem,mérget neki.
@exL:1: Sajnos, ilyenek vagyunk :(
@csatoimi: De a tavalyi HC azért jóval nagyobb pénzből dolgozott, mint a tavaly előtti, ugye?
@kerusz: Igen. Ezert is tudtuk megnyerni a MOL ligat.
@csatoimi: hát ezért mondtam, hogy a tavalyelőtti költségvetéssel később fogyott volna el a pénz
@kerusz: Ha nem akarsz valamit tovabb csinalni, ugysem csinalod. Nem csak penz kerdes volt teljesen. Nagy volt az ellenszenv is, mindenki azt sem birja sokaig. Ahogy jottek az eredmenyek, ugy nott az utalat is. Lasd a Stars esetet is. Mar senkinek nem szimpatikusak.
@Pentele: Azért az sem lenne a legjobb megoldás, ha a válogatott 90%-a csak edzéssel készülne Szlovéniára.
Értem én a kiírást.
De mit keres a Volán az elődöntőben?
Hány meccset játszott az OB-ban?
@Pentele: Teljesen igazad van! És ezt Volán Drukkerként mondom.(Én is a Palkovicsékkal kezdtem csak én a lelátón) Én emlékszem még a régi szép időkre mikor itt Fehérváron és Újvárosban mentek a két csapat között a csaták akkor még utáltuk Ladányiékat mert annyi gólt kaptunk tőlük,hogy szegény Budai zsákban hozta haza őket:)!
De ez a múlt,és a versenykiírást nem a Volán írja hanem az MJSZ és ők úgy döntöttek kb 20 éve,hogy az előző év bajnokának alanyi jogon jár a Magyar Bajnoki döntő.
Sajnálom azokat a csapatokat akik végigküzdötték a bajnokságot és a legjobbak közül a Volán által elesnek a bajnoki cím megszerzésétől.
De ilyen a kiírás és passz.Lásd Foci EB a rendező ország automatikusan indulhat selejtezők lejátszása nélkül.
@a. Bárd: Persze, igazad van! Viszont ez nem az OB1-nek (mint liga) problémája ez a szövetség, szövetségi kapitány gondja.

El kell dönteni mit akarnak a MOL ligával és OB1-el! A MOL ligát felkarolja valaki (nem a szövetség) osztrák példa szerint és az OB1 fölé teszik, akkor az OB1 lehet a magyar egyesületek szezonzáró bulija.
Mert ez így gáz, hogy van két sorozat, de egyik sincs rendesen szervezve.
@csatoimi:
Miért, voltak valaha szimpatikusak?
Amúgy nem az eredményességük, hanem az igen rossz kommunikáció miatt is.
Hasonlóan a HC-hez. ("Székely Bilbaó.")
Amúgy a HC megítélése az Újvárosi junior bajnoki döntő miatt szintén rossz volt. A Kupa döntő pedig csak rontott a helyzeten
@LBogár:
Szerintem mind a 3 csapat méltó a címre.
@Tillasz: Abban az ujvarosi junior bajnoki dontoben ugy csaltak, hogy szegyen volt meg nezni is. A Magyar kupa donton a HC azt tette, nagy kozfelhaborodasra, amit ma majdnem az egesz magyar es roman mezony tett, a szabalyok engedte lehetoseggel elve, meg igazoltak jatekosokat. Nekem tavaly az egyik legszimpatikusabb csapat a Stars volt, az iden nem lattam annyi meccset, hogy velemenyt mondjak. Groschl cselekedetet persze en is elitelem, de attol a csapattal semmi bajom.
. . . de attol a csapattal meg semmi bajom.
Ha most a Miskolc kétszer nyerne az Újpest ellen az azért sok találgatásra adna okot. A bajnokság elején ilyen nem fordulhatott volna elő... Ha becsületes az Újpest akkor most se fog.
@Szentmihály_: A bajnokság elején nem fordulhatott elő, hogy a Stars nyerjen a Dab ellen! A végén meg fordítva! Mégsem találgat senki olyan értelemben, ahogy azt felvetetted. Ha nyer kétszer a Miskolc, az azért lesz, mert be akar jutni az elődöntőbe. Ha meg nem, akkor nem érdemli meg. Ilyen egyszerű. Ráadásul két győzelem esetén a Fradi még mindig a saját kezében fogja tartani a sorsát.
Érdemes megnézni a JégkorongTV tegnapi Stars-FTC meccsről készült összefoglalóját és a véleményeket:

www.jegkorong.tv/index.php?video_id=100307vf

Nekem nagyon tetszett Peterdi gólja a 10. percben. Szép teljesítmény volt! :)
Hajró Pedró!
Remélem ott lesz a válogatottban is Áprilisban.
Na most hogy kiokoskodtuk magunkat a verseny kiírásból és a csíkszeredai(HC)hoki történelemből, kérdezek aktuálisat. Fisera csak beugróként tért vissza vagy marad mostmár a szezon végéig? a háta bírni fogja? Mi a helyzet a többi sérültünkkel? Korol?! Erdélyi?!
@orion66: Nocsak, Pedró nem csak a DAB ellen tud jól játszani? :)))))) Nagyon szép volt az első gólja, nagy gratula.
@Stommy: Harom meccs van hatra a szezonbol, azt meg kibirja valahogy. :)
@Stommy: Végig marad mostmár! A háta rendbevan
@csatoimi: Na ezért , most kapni fogsz :)
@csatoimi: szerintem nem lehet összehasonlítani a HC és a Stars esetét. Az, hogy itt milyen a hangulat, szerencsére nem befolyásolja az emberek meccsrejárási szokásiat. Ide a csapatok szurkolói járnak, akinek már rögzült identitástudatuk van, nem hinném, hogy őket kell megcéloznia egy új klubnak.
A HC esetében tényleg volt a városon belül egy nagy ellenérzés és az SK teljesen elnyomta a csapatot.
Itt Bp-en teljesen másképpen működik a dolog. A Stars nem az Újpesti érzelmű emberekre épít, míg Szeredában Nektek az SK hokibarátokból kellett volna bázist építeni.
A Starsnál jelenleg nagyobb a nézőszám, mint a másik két fővárosi alakulatnál. Nem tudom ez meddig fog tartani, de most így van. Az Icecenterbe meccsre járók közt szerintem %-ban nagységrendekkel több család, gyerek és női néző van, mint máshol. Igaz kevesebb a vérbeli fanatikus. Mint mindennek ennek is meg van a jó és a rossz oldala. De a Starsnak ez a koncepció maradt, hiszen nem rendelkezik olyan bázissal, amire az Ute mondjuk építhet.
Úgy tűnik, rengetegen szeretik a hokit komolyabb elkötelezettség nélkül, akiket okos üzenetekkel meg lehet szólítani. Az elmúlt 2-3 év igazi boom a hokiban, sokan keresik a helyüket és oda mennek, ahol tudnak azonosulni a vezetéssel, csapattal, koncepcióval. Ami itt megy néha a blogon, az szerintem néha felér egy cégnév rontással, de ez van. Ezzel nem lehet mit csinálni. Amit néha érzek, hogy sokan annak örülnének, ha nem lenne Stars, pedig együtt lehet csak előrelépni, mert ahol több ütőképes csapat van, az a sport fog fejlődni.
Biztos sok hibát követett el a Stars is, de minden nem mehet tökéletesen. Majd az idő eldönti, hogy jó utat válaszott-e!
@FrankK: Akkor mennyit kapnek, ha a szmajlit nem teszem oda. Igy meg valahogy kimagyarazom. :)
@Bpstars: "Amit néha érzek, hogy sokan annak örülnének, ha nem lenne Stars"

Aki ennek orulne, az a jegkorongot nem szereti.
Nem lehet a ket csapatot osszehasonlitani, az biztos, mert egy Budapesten masok a lehetosegek, en csak arra akartam ravilagitani, hogy egy uj csapat megjelenese, meg ha ne adj Isten az a csapat eredmenyes is, mekkora frusztracioval jar. Ha gyenge vagy es mindenki megverhet, akkor szimpatikus vagy es meg dicsernek is.
Ha nem játszhatna a Volán a Magyar Bajnokságban, mit csinálnának a Világbajnokságig? Ott van a válogatott gerince, addig nézelődjenek? Ez nem a szövetség , és a szövetségi kapitány gondja, hanem a miénk.

Másik eshetőség lehetne amit már Pentele is írt, hogy a Mol Liga az egész szezonban tart, március végéig, és a Mol Liga legjobb magyar csapata a magyar bajnok, ahogy azt hiszem Ausztriában is van. Csak akkor megint előjön ugyanez a probléma, hogy mi lesz a Volánnal, ha kiesnek a negyeddöntőben, vagy tegyük fel be sem jutnak az EBEL play-off-ba, másfél hónapig csak nézelődnek, és úgy mennek a VBre. Sehogy sem tökéletes ez az egész, de én még mindig azt mondom dunaújvárosiként, hogy a Volán magyar bajnoki indulása nélkül az OB1 nem lenne az igazi.
@csatoimi:
Az emlékezet érdekes dolog. Ha Neked ez a véleményed elfogadom, bár akkor vagy nem voltál ott, vagy nem értesz a hokihoz. Egyiket sem feltételezem Rólad, így maradjunk annyiban, hogy sokaknak nem ez volt a véleménye.
Amúgy megköszönném, ha mondanál olyan magyar csapatot, aki 3 mérkőzésre igazolt szezon közben 6 játékost. (Azt meg ne feszegessük, hogy a sárga kártyát ki, és hogyan állította ki.)
@FrankK: van olyan csapat amelyik benne van a rájátszásban és van olyan csapat, amelyiknek csak történelme van, igaz az is meglehetősen rövid:P
@Bpstars:teljesen jól látod, a Starsra szüksége van a hazai jégkorongnak
a viszonylag alacsony népszerűségi mutatótokról kizárólag pár játékosotok tehet (de ez asszem már ki lett vesézve)
és asszem nem tett jót a "hírneveteknek" az sem, hogy a klubigazgató hivatalos nyilatkozatban nyilvánvalóan hazudik ((ő tudja)ha megnézed a meccsről készült videót tenmagad is láthatod)
játékosként becsültem, a másik oldalon pedig majd kiderül, hogy mit tud elérni
egyébként meg nem kell ezt annyira túllihegni, a szurkoló már csak ilyen
ki-ki vérmérséklete és intellektuális öröksége kapcsán nyilvánul meg
pl. a Volánnal elég régóta tart a rivalizálás, ha éles a helyzet ott is megy az adok-kapok, de ennek ellenére szinte mindenkinek vannak a másik táborban jó ismerősei, haverjai, nb. barátai
és ez igaz pl. az Ute drukkerekkel kapcsolatban is
és biztos vagyok benne, hogy ez a Stars szurkolókkal is ki fog alakulni - legalábbis bízom benne
@Stommy: Korol vasárnap még erősen sántikált.
@Tillasz: ezt a székely Bilbao dolgot nem igazán értem, mint hasonlatot (a Bilbaoban asszem mindig kizárólag csak baszkok játszanak - legalábbis így tudom, persze tévedhetek), a HC-ről nem lehetett ugyanezt elmondani (mármint, hogy kizárólag székelyek alkották volna a keretet)
@Bpstars: Hidd el, ateltem mar mindezt. Ahogy a HC megerosodott, szalka kezdtem lenni sok ember szemeben. Ugy lettem rossz ember, hogy soha senkinek nem vetettem, keresztbe nem leptem senki elott. Maffiozonak kialtottak ki, minden marhasaggal megtoltottek minden forumot, hogy hitelesebb legyen alneveket irtak be valodinak latszokent, a frusztracio akkora volt, hogy teljesen sosem fog elmulni. A valosag meg az volt, hogy a szazszor leadozott penzembol a jegkorongot tamogattam es tamogatom a mai napig is, el tudsz Te kepzelni egy piti kis feketezot, aki evente euro szazezreket fordit a hokira? Mindezt nyilvanosan? A mesebe nincs ilyen. Ezt hatartalan szeretet es rajongas nelkul nem lehet csinalni. Csak mivel nem SC-s voltam es ok tobben voltak, ez sult ki belole.
@csatoimi: nálatok a hoki fejlődése végett legalább akkora szükség lenne HC szintű csapat(ok)ra, mint ahogy nálunk is kellene még pár csapat
azonban a jelek szerint nem volt szerencsés dolog pont Csíkszeredára vinni a csapatott (tudom, sok helyszín között nem lehetett válogatni, mivel jégpályákkal nem vagytok ti sem vastagon eleresztve)
@csatoimi: Ugye te nem pásztor vagy? :)
A HC és a Stars között csak annyi a hasonlóság, hogy mindkettő jégkorong csapat. Remélem abban, hogy VOLT, nem fognak hasonlítani.
@Tillasz: Mindenki annyi jatekost igazol es akkor, amikor ugy erzi, hogy szuksege van ra. Erre van szabaly, ezt nem mi szabtuk meg. A magyar bajnoksagban is bevett szokas, hogy a rajatszasra beerositenek a csapatok, hatot azert nem tudnak hozni, mert most mas szabaly van. Arra a kupa dontore ha jol emlekszem, az Ujpest is hozott uj jatekosokat.
@gogosz: Bekepasztor. :) Remelem en is, hogy a Stars sosem szunik meg. A HC sem szunt meg, csak atalakult. Lathatod, mindenhol ott vagyunk. :) Mindenkit besegitunk a rajatszasokba, aztan meg bajnokokat is avatunk. A tavaly volt egy MOL liga arany ermem, most lesz egy Magyar bajnoki arany ermem. Nem is olyan rossz ez. :)
@csatoimi: Erre speciel nagyon rosszul emlékszel.
@csatoimi:
Rosszul emlékszel, és másra válaszoltál.
De végül is mindegy. HC már nincs, sajnos ezt már akkor lehetett tudni.
Remélem a Vasas nem jut hasonló sorsra. (De egyetlen egy csapat magyar se!)
@Theutus:
Amikor megalapították, ez volt a jelszó. A csapat tényleg fiatal székely legényekből állt, így indultak a hazai junior bajnokságban, ahol a döntőig jutottak. Aztán elindultak egy másik úton, aminek a megszűnés lett a vége.
@Tillasz: A HC szempontjából kicsit későn érkeztek-érkeznek az új (fedett) pályák Erdélyben. Ha el lehetett volna vinni a csapatot Kézdivásárhelyre, Marosvásárhelyre, Brassóba, akkor még ma is létezhetne valamilyen szinten.
@kerusz: Nem hiszem. Akkor hozott az UTE ket uj jatekost.
@Tillasz: így már érthető a dolog...pl. azon az ominózus kupadöntőn inkább szlovák "Bilbao" volt néhány székely légióssal megspékelve:)
@Tillasz: Sic transit gloria mundi!
@Tillasz: Ezt a jelszot Te talaltad ki es nem az alapitok. Ti azt szerettetek volna, hogy azokat a fiatal szekely legenyeket mindig elverjetek, de legyen kivel jatszatok es meg akar szimpatizaltatok volna is veluk. A Mol liga gyoztes HC nem tetszett mar, mint ahogy a Mol liga gyoztes Stars sem.
@csatoimi: A HC-vel és a Starssal semmi bajom, elhiszed?? Na jó! A Stars esetében hazudtam. :)
Akkor a Dab-ot a magyar kupa miatt utálják? :)
Ja, és akkor a Volánt mindenki utálja, mert Ők mindig győznek mostanában. :)
@gogosz: A DAB az egy regebbi csapat, az o sikereit mar megszoktak. Persze ezert meg nem szeretik a fovarosi szurkolok, de elfogadjak.
@gogosz: A Volan eseteben nezd majd meg a kommenteket az elodonto es a donto alatt, akkor majd meglatod Te is :)
@csatoimi: adott egy város és abban a városban egy hokicsapat, a hokicsapatnak megvan a szurkolótábora
a szurkolóknak az adott közegben nem csak egy hokicsapat az SC, sokkal több annál (ezt azt hiszem nem kell bővebben magyaráznom nagyon sokan tudják miről van szó)
és gondolod, hogy ezek az emberek egyik pillanatról a másikra a HC szurkolói lesznek?
egy szimpla szurkoló sem váltogatja a csapatát, mint más a zoknit vagy az alsógatyát
az identitását a legtöbb ember nem adja fel pusztán azért, mert valakiknek kedve és pénze van egy csapatot csinálni...de ez még nem minden
szerintem az ott élő emberek/szurkolók döntöttek és az nem a ti javatokra történt
@Theutus:
Így, így...:-)
@csatoimi:
Lehet, hogy öreg vagyok, de szenilis még nem. (Klasszikusokat meg csak pontosan szabad idézni) Az, hogy Te erre nem emlékszel, nem a Te bűnöd.
Amúgy én nehezen tudnék bárkit és bármikor megverni. Engem az nem zavar, hogy ki milyen csapatot hoz össze, csak akkor ennek megfelelő legyen a cél ismertetése. (Ez a fő gond a Vasasnál is számomra.)
Egyszerűen: Vagy dugunk, vagy szűzek maradunk. De, ha már a dugást válsztjuk, legalább ne legyen túl erős PR a szűzességünk mellett.
@Szentmihály_: Nem szorul rá a csapat, hogy megvédjem őket, de még a feltételezést is visszautasítom.
A Miskolc saját erejéből fog nyerni. :)
És pénteken mi is ott leszünk! :)
Egyébként a szezon elején az sem fordult elő, hogy kétszer vertük volna a STARS-t, a középszakaszban ez is megesett.
@Theutus: Ki mondta, hogy ezek az emberek a HC szurkoloi kell legyenek? Hogy dontottek ezek az emberek es nem a mi javunkra? Nem ertem ezeket a hulyesegeket.
@Tillasz: Azt sem tudod, hogy kik alapitottak a HC-t, nemhogy idezd oket. Mondtam mar, hogy nektek mi a bajotok, Te meg most ujbol elkottyintottad, itt az uj mumus, a Stars. Szuzek sehogy nem tudtok maradni, meg... a Stars Titeket.
Az elv olyan, mint a fing. Tartja az ember, amíg tudja.
Klasszikus most nem jutott eszembe:)
@csatoimi: "meg... a Stars Titeket."
Ennyire még nem láttalak felindultnak. :)
@Theutus: Ha már itt tartunk, a vélemény meg olyan mint a seglyuk! Mindenkinek van! :)
@Theutus:
Azért a Volán házatáján ismerek ilyen embereket:((
Sajnos:((
Nem Cs.Imiről van szó.
Már akik minden gátlás nélkül csapatot váltanak!
@Theutus: "a szurkolóknak az adott közegben nem csak egy hokicsapat az SC, sokkal több annál" - itt a pont.

anyaországról nézve híres a Székelység az összefogásáról, amiről mi (magyarországi) magyarok sajnos nem vagyunk híresek valljuk be. erre nem mondom azt h szánt szándékkal, de "valaki/valami" szépen megosztja a várost. értem én: a szándék a versenyhelyzet teremtése és ezzel a Székely jégkorong fejlődése volt (versenyhelyzet 2 szeredai(!) csapat között tökéletesnek látszó terv), de ezzel sikerült megosztani egy egységes(!) Székely várost. én már akkor mondtam az SC fórumon, h Csíkszeredának sok a két csapat...
@csatoimi: egyébként vicc, h még mindig a HC vs SC témán lovagolunk.

inkább térjünk vissza a témára: bezzeg az a kib*sz*tt sztársz... :)
@csatoimi: Most minden mondatod a helyén van. Köszönöm, hogy leírtad ezeket, helyettem!

@Tillasz: Neked nem a Stars céljával van gondod - éppen tojsz bele, hogy 8 v. 4 ifi-junior játszik a felnőttbe!
Veled ellentétben én viszont tudok az ellenfélnek is drukkolni, mert a srácokat látom nálatok, akik komolyan üzik ezt a sportot. És minden miattuk van!
Ott voltam a tavalyi stars-mac döntőn, ahol két olyan játékos korongozott nálatok, hogy legszívesebben autogrammot kértem volna tőlük. Büszke voltam rájuk, hogy ők is egy szekeret tolnak velem, velünk.
Ezt a közös szekértolást felejtik el páran,a mikor alaptalanul belerúgunk a másikba.
@gogosz: Ahha! Is!-)
Mondjuk aki a N.Gergő faterjával összeveszett itt.
Az nem véletlenül a Dunaferr házatáján volt ???-)
Svéd vonal! Rémlik -e?
Most Volán drukker és ész osztó!-))
@gogosz: Nem vagyok felindult, csak az ur kezdte el a dugasos hasonlatokat, ezek meg azok a hasonlatok, amikbol mindenki tud eleget. :)
@bakker81: Nekem remlik. Nekem is sokszor kiosztotta mar. :)
@Bpstars: Ebben a temaban barmikor tudok segiteni, atmentem mar rajta, gyakorlatom van. Egybol kiszurom azokat az embereket, akik az eredmenyek utan a jovonket busuljak. :) Szamithatsz ram.
@kerusz: Kerlek segits ki, hisz Te jobban tudod ezt. Nevek alapjan nem jon be, hogy kiket igazoltatok a donto elott, ne kelljen felhivjam a szovetseget, mert Te jol tudod ezt.
@bakker81: Alig tudtam megallni akkor, hogy ne szoljak bele.:) Szemelyesen ismerem a Gergot, az egyik legszimpatikusabb, legrendesebb srac a Volanbol. Tisztelet megado, meg minden. Szivet/lelket kiteszi a palyara, megertettem az apukajat, hogy rosszul esett neki, mikor az ur alaptalanul megtalalta.
Ez a hsz Theutus 11.20.53.-kor irt véleményére készült eredetileg.(Azóta, mivel volt más dolgom is,később érdekeseket olvastam).
Nagyon közel álló ebben az esetben a véleményünk. Bpstars azon szurkolók egyike, akit szivesen és figyelemmel olvasok. Mindig is hangoztattam, hogy a Stars-ra nagy szüksége van a jégkorongnak.Van egy érdekes és talán még kicsit szokatlan helyzet.Hokiszeretőként kellemes dolog, hogy közel azonos, 1/2 órás távolságra, van két jégcsarnok, viszont érdekes helyzet alakult ki. Megszületett az Ice Center-el és a Stars megalakulásával együtt egy kettősség Újpesten, amit sokan nem tudnak kellö módon kezelni. Igaz, hogy a kerület újkori kialakulásával eltünt az a lokálpatriotizmus, ami az igazi szurkolótábor kialakulásához szükséges, és ez még nem tapasztalható jelenlegi hokivárosainkban sehol,ilyen kettősség talán eddig a Csikiak-nál volt csak.Idő kell,hogy helyére kerüljenek a dolgok és egy "erőszakosnak tünő nyomulás",megspékelve nem kellően megfontolt nyilatkozatokkal, nem könnyiti a helyzetet.Félretéve az emlegetett egyéneket, akiknek nagymértékben köszönhető a negativ megitélés a csapattal szemben,tapasztalható,-nem találok jobb kifejezést-,némi féltékenység is. Az érdekes, hogy a legkevesebb Újpest-ről, a szélsőségeseket leszámitva. Lepkehálóval kéne összefogdosni azokat, akik hokit akarnak csinálni bárhol, bármikor.Elfogadnék pár fővárosi kerületet, vidéki várost, ahol a hovátartozás lenne a legfőbb gomd. Már sokan vagyunk hokiszeretők, de még keveseket szerethetünk és igy könnyen találhatunk célpontot, akiket bármiért is de "megtalálhatunk".
@csatoimi:
Ismerem a faterját.-)
Pókerarc-)Én így hívom magamban.Egy szemrebbenés nélkül végignézi a meccset.A gólnál,üvőlt.
Utnna mintha,nem történt volna semmi,pókerarc vissza-))
Nem hallottam tőle soha,hogy egekig emelte volna a fiát.
Volt olyan,:mondom neki,most elég jól ment nem?
Háát.nem volt rossz de.....
@Uteapu: A Te velemenyed elott mindig fejet kell hajtani. Barcsak mindenki igy gondolkozna, mint Te.
@bakker81: Nem bántásból mondom, de az úr azt hiszem, soha nem volt Dunaújváros-drukker. A valakije sem, de persze, ha ők az ellenkezőjét állítják, akkor azzal nincs mit vitatkozni, ebben az esetben tévedtem.
@bakker81: Akkor tole orokolte a Gergo, en is mindig megszoktam dicserni(persze csak ha megerdemli)erre o mindig azt mondja, hogy jobb is lehetett volna. Nem esett messze az alma a fajatol . . . :)
@csatoimi: Ezt megtiszteltezésnek veszem.Köszönöm.
@csatoimi:
Hát, ha Kurkó János György nincs közöttük, akkor tényleg rossztól idéztem. A többit meg elfelejtetted, pedig nem is olyan rég volt.
@Bpstars:
Szerintem Te még azt sem tudtad, kik azok - akiket én állítólag nem szeretek -, amikor én már láttam Őket játszani. A nicked még fel sem merült, mert még csak elvi szinten sem volt meg az egyesület. Szóval hülyeségeket ne írjál már le. Bizonyára Te is a kezdetek óta viseled ezt a nicket , így tudod a frankót.
Csendesen elárulom, hogy bármelyik Sztárszossal jóban vagyok. De attól még egy dolog az elv, és más a gyakorlat, de erről legkevésbbé a játékosok tehetnek.
Én meg szeretem az egyszerű embereket.
@csatoimi: Imi, tényleg nem tudom, mit kellene Neked mutatni ahhoz, hogy elhidd, senkit nem igazolt az Újpest a Magyar Kupára. Itt van egy korabeli cikk az utazó keretről.

utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=106

Minden ott pályára lépő játékos jóval a Magyar Kupa-döntő előtt került Újpestre és számos bajnokit játszott már hetekkel korábban Újpesti színekben, továbbá mind maradt is a szezon végéig.

A Magyar Kupa _után_ volt még két újpesti igazolás, ők azonban nyilvánvalóan nem az MK döntő kedvéért érkeztek. utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=117 Volt egy harmadik igazolás is, de ő nem együtt érkezett az előbbi kettővel: utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=126 viszont ő is az MK után jött.

A Magyar Kupa négyes döntő előtti utolsó érkező Zlocha volt, de ő is már november közepén Újpesten volt: utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=27
@vaze: A volán előtt ,ott volt a Dunaferr jégkorong házatáján .Nem? Edzőt,játékost ,ő vitt oda .Nem?
Az akkori híradások szerint,a csapat megmentőjének aposztrófálták.Nem?
Akkor mi volt ha nem dunaferr szurker és istápoló?
@kerusz: Akkor tevedtem, vagyis rosszul emlekeztem. Lehet az a ketto jart a fejemben, akik a kupa donto utan erkeztek. Mindenkitol elnezest kerek ezert.
Szeretném, ha Imi kijelentené itt, hogy Stars-Volán döntő lesz! :)
@vaze: Hogy is hívták ezt a svéd vonalas palit??
@bakker81: Hát ha mmár nálatok van, akkor nem tudom mi volt...
@gogosz: Szerintem csak azt tudja kijelenteni,hogy a Volán döntőt fog játszani:))D
Ahogy itt valaki idézte antialkoholista Sthol bucit:Stars vagy Dab,Dab vagy Stárs?????-)))D
@gogosz: Stars-Volan donto lesz!!!!! Csak a kedvedert. :)
@gogosz: Mindig mellenyulok, ebben bizol, ugye? :)
@gogosz:" Hát ha mmár nálatok van, akkor nem tudom mi volt..."
Én csak elmondtam vannak ilyen emberek is.
Hogy ,mi volt és milyen ember az ilyen,nyílván mindenki eldönti magában!
@csatoimi: Az jó lenne :D. Tudnák feszíteni a dedikált Pire mezben, amit megköszönök újfent, és persze az élményszámba menő beszélgetést :D.
@bakker81: ezt most így hirtelen nem tudom, hogy szabad vagy etikus-e, mármint közzétenni abban a kontextusban, hogy hozzátartozók lettek itt megemlítve ésatöbbi, de ebben a minden szempontból pozitív hangvételű cikkben megtalálod a nevét:
jegkorong.blog.hu/2008/04/27/9_benk_andras
Szerintem meg úgy is Fradi-DAB döntő lesz!:-)
@durex26: Szivesen, barmikor. Mikor kint vagyok, hivlak es meg eldumalunk. :)
@Tillasz: ez igen, bemondtad a tutit, ezt már szeretem! :)
@Tillasz: Az lenne a legjobb, mert ha egy ilyen csapat mint a Volan nem jut dontobe a Fradi miatt, azt jelenti, hogy nagyon jol all a magyar jegkorong es ennek mindannyiunknak csak orulnie kellene.
@vaze: Én sem írom le a nevét,de őrejá gondoltam.
Nem ebből a cikkből ,de végül is kiderül ,Ő bizony ott ténykedett Dunaújvárosban.
Majd ,fogta magát,amikor @rba került a dunaferr és a Volánhoz pártolt.
Te nem így emlékszel?
Ha az emlékezetem nem csal,(már pedig miért is tenne ilyet?:dd)utánna vette a kezébe Azari úr a dolgokat.
@bakker81: szürke veréb vagyok én ahhoz, hogy ilyeneket mondjak! :)))))
@vaze: :)))D
A válaszaid alapján,inkább KORREKT!-)
@vaze:
De azzal még nem örvendeztettelek meg, hogy a Fradi nyeri a bajnokságot.:-)
@Tillasz: max. a zöld asztalnál! :) De tudod, mit? Akkor legyen is úgy! :)))
@csatoimi: Eddig egy párszor mellényúltál a tippekkel. Velem együtt! Remélem most is folytatódik a sorozatod. :)
@vaze:
A zöld asztalt ma kár említened!:-)
@gogosz: De most el kell keseritselek, mert nincs biztos tippem. :) 50-50% a DAB-Stars.
@csatoimi: Szerintem 55-45 ide a pályaelőny miatt. Nikával 65-35-re tenném.
@Tillasz: mikor, ha nem ma vagy szerdán? :)
csatoimi 2010.03.08. 14:35:14
@Tillasz: Az lenne a legjobb, mert ha egy ilyen csapat mint a Volan nem jut dontobe a Fradi miatt, azt jelenti, hogy nagyon jol all a magyar jegkorong es ennek mindannyiunknak csak orulnie kellene.

errol dumalok mar miota... nem sirni kell hogy jaj jaj Volan, hanem tessek itt a lehetoseg, vert lehet izzadni es meg lehet nyesni a Volant. Akinek sikerul, azelott mindenki kalapot fog emelni. Tobbieknek meg meg van hova fejlodniuk. ENNYI!
@gogosz: Nikaval en is tobb eselyt adnek Nektek.
Kicsit későn: Pedró mekkora gólt hozott össze!

Én asszem annak szurkolok a legjobban, hogy ne legyen már több sérülés a VB-ig...
A konkurenciától:

"Az elnökség hétfõn foglalkozott a sérülésekkel járó verekedésekkel tarkított két múlt heti Dunaújváros-Vasas mérkõzéssel. Az élvonalbeli klubok egyetértettek abban, hogy a középszakaszt és a szombaton induló rájátszást sportszerû légkörben kell befejezni. Döntöttek a különféle durva sportszerûtlenségek új büntetési tételeirõl, ezek szigorúbbak lesznek a mostanáig érvényben lévõknél."

Ja, és elutasították a Miskolc óvását.
@facsipesz: www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_1255
Borítékoltam a dolgot... Annyira Magyarországra jellemző ez... Annál is inkább, mert a bandázsra vonatkozó tétellel a szövetség kvázi elismerte az esetet.
@check: a kulcsmondat Radványié: ezek a szankciók eddig is szerepeltek a szabálykönyvben. Tehát, történt valami? Majd szerda után okosabbak leszünk. A bandázs meg, ha jól tudom, eddig is kiválóan volt szabályozva: bármeddig érő kötésben pályára léphetsz és semmilyen kötéssel nem bunyózhatsz.
@vaze: Hát igen, Pronger ugyanilyen bandázsban játszva nyert vancouveri olimpiát. De vsz csak a starsosokat majmolja :)
@F. Kapus: és bunyózott is benne? Nyilván! :)
@vaze: Most nem, mert nem kellett, de aki egyszer megszokja, hogy így játszik, az így is marad. :)
@vaze: Ezért mondtam, hogy jellemző ez ránk... Történt egy két fennforgás bizonyos eseményeken, nagy port kavart, aztán nem történik semmi. Sem a történtekre vonatkozóan, sem egyes megnyilvánulásokkal kapcsolatban...
@F. Kapus: Fodor ezt mostanában szokhatta meg (örökre), mert a 0-7-es meccsen még nem volt rajta :))))
@F. Kapus: ja, hogy most pont nem! Értem, és akkor mégis mit nem értesz? :)
@vaze: "a verekedést kezdeményező játékosnak automatikusan kétmeccses eltiltás jár"

Khhmm!
Amit idáig nem feltételeztem,az most ennek a pontnak a hatására,feltételezhetővé válik.
Azaz az "alaptomos" játék.:)
Ne legyem igazam a játéké legyen a főszerep,de ezt a pontot egy rutinos öreg róka,kapásból megoldja.-)
@vaze: az olimpián Pronger feltűnően tisztán játszott, még szimpla kiállítása is alig volt neki
meg is lepődtem azon, hogy ilyen fegyelmezetten végig bír játszani egy tornát (én pl. ezért tartottam relatíve gyenge pontnak, mivel európai szabályok szerint sok kiállítást szokott szerezni - igaz Kanadának általában tengeren túli bíró vezetett
a tárgyaláson tulképpen semmi nem történt, egyedül a verekedés elbírálása lesz szigorúbb
@check:ennek a tárgyalásnak a célja nem a múlt tisztázása volt, hanem egyeztetések a következő mérkőzésekkel kapcsolatban
igaz nem gondolom, hogy bármi is történni fog, miután az egyeztetések között szerepel, hogy a rájátszásban mindenki tiszta lappal indul:)
ami a múltban történteket illeti: a 49-es esetét véleményem szerint érdemes volt felterjeszteni, a többire meg igaz a középkori mondás:ha a szarral harcolsz, ha megbírod is, ha megbír is szaros lészesz (a verekedéshez minimum két ember kell)
@bakker81: igazad van/lehet, de ez nem visz előre, ugyanígy lehet azt is előrejelezni, hogy fel fog javulni a játékosok színészi teljesítménye. Az mondjuk érdekes, hogy az ebelben csökkentették a bunyók büntetési tételét a rájátszásra, de hát mi mindig szerettünk éppen ellenkező irányba haladni, fő hogy látványos intézkedés legyen, az értelem nem annyira fontos! :)
@vaze: Az EBEL-ben idén a rájátszás ideje alatt születtek a legszigorúbb fegyelmi ítéletek (eltiltások).
@vaze: Sok mindent nem értek, de éppen most miből gondolod, hogy nem értek valamit? :)
@KCs: de, ha jól tudom, a bunyóért járó büntiperceket alapesetben levették 2+2re
@F. Kapus: hát onnan, hogy Pronger kesztyű alatti bandázsának annyi köze van Foci és Cica verekedés közbeni bandázsához, mint a vaktölténynek az igazihoz. De lehet, hogy ez egy olyan újabb dolog, amit én nem értek! :)
@Theutus: Szeerintem ez csak PR, hogy ne hullámozzanak tovább a dolgok. Én igenis azt vártam volna, hogy kivizsgálják az esetet. Nem tudom miért kell mindig belelépni ugyanabba szarba állandóan. Az egyes megnyilvánulások kapcsán pl. Kangyal kamuzására gondoltam ill. arra, hogy a cserepad milyen magatartást tanusít fennforgás esetén. Ezek nem egyeztethetők össze a sportszerűséggel semmilyen szinten.
Felkérném az érintetteket, hogy a jövőben tartózkodjanak a meccsek időpontjainak tologatásától, ha lehet. Ne kelljen már 10 percenként az MJSZ honlapot csekkolni, hogy mikor lesznek a meccsek, mire megszervezi az ember a dolgait, változik és kezdheti elölről.
süti beállítások módosítása