HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az a dolgod, hogy elállj az útjukból

2010.02.27. 14:26 F. Kapus

Remélem, még nem értünk fel a csúcsra, mondta Ron Wilson, az amerikaiak szövetségi kapitánya, miután csapata pillanatok alatt kivégezte a finneket az olimpia elődöntőjében. A kanadaiak nehezebben jutottak tovább a szlovákokkal szemben, de az biztos, hogy a döntőben egyenlő erők csaphatnak össze vasárnap este. Addig azonban még lesz egy bronzmérkőzés is, amely fölöttébb izgalmasnak ígérkezik. A két vesztes közül Finnország csalódottabb, míg a szlovákok tudják, a nagy generáció talán utoljára érhet el igazán kiemelkedő eredményt. Ez az összecsapás vasárnap hajnali négykor kezdődik. Hajtás alatt sok-sok nyilatkozatot kínálunk, az alanyok nemcsak hátra, előre is tekintenek.

Egyesült Államok–Finnország 6-1

Ron Wilson amerikai szövetségi kapitány: "Az volt a taktikánk, hogy nekik megyünk és hibákra kényszerítjük a finneket. Gyors támadójátékot terveztünk. Egyből meg akartuk őket lepni a gyorsaságunkkal. Nem tudtunk volna jobb kezdést elképzelni. A kispadunknál fantasztikus hangulat uralkodott. Ha nagyon jó kapusod van, sokat mozgó védőid és remek csatáraid, akkor edzőként már csak az a dolgod, hogy elállj az útjukból, hagyd őket dolgozni. Nem azért jöttem az olimpiára, hogy mindenáron az edzői képességeimet fitogtassam. De remélem, még nem értünk a csúcsra. Úgy érezzük, felkészültünk a feladatra, és minden mérkőzésen egyre jobban játszunk."

Patrick Kane: "3-0 után éreztem, megvan a mérkőzés. A sorunk jól játszott, sok lehetőséget alakítottunk ki. Az első 12 perc őrületes volt. Soha nem vettem részt hasonlóban. Úgy tűnt, minden cserében gólt lövünk, csodálatos volt ezt átélni. Jó lett volna hatvan percig így játszani, de kellett üzemanyagot hagynunk a tankban. Fantasztikus érzés, hogy az aranyért játszhatunk."

Brian Rafalski: "Szárnyaltunk. Kaptunk a sorstól egy lehetőséget, hogy visszavágjunk a 2002-es vereségért a döntőben."

Dustin Brown: "Csak a győzelem volt a fontos számunkra, és az, hogy a mérkőzés abban a mederben folyjon, amit szeretnénk. Azt hiszem, a csapatban mindenki átérzi, milyen fontos és nagy csata vár ránk."

Zach Parise: "Még mindig nem gondolom, hogy mi lennénk a döntő esélyesei. Az a fontos, hogy a meccs előtt biztosak legyünk benne, felkészültünk egy nehéz csatára. Meglepett, hogy hamar ekkora előnyre tettünk szert. Finnország kevés gólos, kis különbségű meccseket játszott eddig. Főleg védekezni akartak, de a gyors fordulások utáni gólok kifejezetten kényelmessé tették a dolgunkat."

Ryan Miller: "Hamar elkaptuk a fonalat, remek csapatmunkát mutattunk be. Jó meccset jáűtszottunk, semmi esélyt nem hagytunk ellenfelünknek. Egy csomó mindenben nincs elég tapasztalatunk, de ezt tehetséggel pótoljuk."

Jukka Jalonen finn szövetségi kapitány: "Kiváló meccset csinált ellenfelünk, különösképpen az első harmadban. Amit ott mutattak, az döntő erejű volt. Két emberhátrányos védekezésünket is elrontottuk, ilyet nem szoktunk csinálni. Az amerikaiak pedig természetesen kihasználták ezt. De az egész meccsen domináltak, nem lesz könnyű elfelejtenünk ezt a csatát. Nem igaz, hogy Kiprusoff kérte, cseréljem le, az én döntésem volt. Mint ahogy az is, hogy a bronzmeccsen ismét védeni fog."

Teemu Selanne: "Amikor egy meccset hat perc alatt elveszítesz, az azt jelenti, nehéz estéd lesz. Ezen a szinten hat gólt kapni egy harmad alatt teljes K. O. Nem tudom, mi történt. Ez olyasmi, amit soha nem akartam megtapasztalni, egész hihetetlen. Egyáltalán nem voltunk vetélytársak. Ha a bronzmeccsre gondolok, az jut eszembe, remélem, szombaton tudok majd mosolyogni. Most el kell fogadnunk ezt az eredményt, mert még nincs vége az olimpiának."

Niklas Hagman: "Az első harmadban minden párharcot ők nyertek meg. Kikaptunk, de szombaton még így is éremért játszunk. Mindenkinek túl kell tennie magát a történteken."

Saku Koivu: "Ki kell elemeznünk, miért nem álltunk készen az első 10-15 percben."

Miikka Kiprussoff: "Nem az én dolgom, mikor cserél le az edzőm. Ez az ő feladata, szerintem jókor tette. Hatalmas csalódás számunkra, ami történt. Ez most nehéz, de muszáj, mert mindjárt a bronzért játszunk. Másik arcunkat kell mutatnunk. Az első gól előtt rossz passzt adtam, azt hittem, az egyik védőnk jön. Sajnos nem néztem fel még egyszer a passz előtt, az ilyen lehetőségeket pedig az amerikaiak kihasználták."

Sami Lepisto: "Ez nem a mi napunk volt. Kiprusoff hibája után  már nem tudtunk csapatként működni, kínos mérkőzést játszottunk. A semleges zónában mindig eladtuk a korongot, állandóan megkontráztak minket. Szombaton jó néhány nagy játékosunk utolsó mérkőzése következhet a válogatottban. Értük akarunk nyerni, mert a finn jégkorong nagy alakjai. Legalább valamit vissza kell adnunk nekik, hiszen az aranyért akartunk játszani, de nem sikerült."

Kanada–Szlovákia 3-2

Mike Babcock kanadai szövetségi kapitány: "Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy vasárnap megmutathatjuk, miért jöttünk Vancouverbe. Az Egyesült Államokkal különösen jó érzés játszani, más, mint bárki mással. Ez döntő lesz más szempontból is. A junior-vb-t ők nyerték, a női olimpiát mi, most jön a csúcspont. Elsőre kikaptunk, Miller számára könnyű feladatot jelentettünk. Ezt nem szeretnénk még egyszer megtenni. Kevés kipattanónk volt múltkor, de ezen változtatni szeretnénk. Még nem döntöttem el, ki véd a döntőben. A világ három legjobb kapusa áll a rendelkezésemre. Azt kell kiválasztanom, aki ezen az egy meccsen a legjobban fog védeni. Egészen elképesztő, mennyire nem passzoltunk, mennyire nem a saját játékunkat adtuk a mérkőzés végén."

Sidney Crosby: "A vége egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, nem volt okunk ennyire leülni. Az első meccsünk az amerikaiakkal intenzív volt, most még feljebb kell raknunk a lécet. Tudjuk, ez lesz a legnagyobb tesztünk."

Roberto Luongo: "Keményen dolgozó Szlovákiát győztünk le, megérdemelték, hogy idáig jutottak. Nagy csapattal játsszuk a döntőt, amely egyedüliként még nem vesztett az olimpián. Végre kell hajtanunk a meccsre tervezetteket. Izgalmas két nap vár rank, alig bírom ki vasárnapig."

Patrick Marleau: "Vasárnap intenzív játékot várok magunktól. Hevesen támadunk majd, ezt csináltuk az egész tornán. A célunk az volt, legyünk ott a döntőben, teljesen mindegy, kivel játszunk. Hazai pályán az olimpiai aranyért menni olyan, mint a Stanley-kupáért küzdeni otthon."

Duncan Keith: "Az utolsó percekben látszott, hogy a szlovákok nem adták fel a mérkőzést, egyfolytában jöttek rank."

Scott Niedermayer: "Csomó jó meccset játszottak az amerikaiak eddig. Mi is hetek óta dolgozunk, hogy a döntőben lehessünk. Megérdemeljük, de még utoljára nyernünk kell."

Jan Filc szlovák szövetségi kapitány: "Szívvel-lélekkel küzdöttünk, vágytunk a sikerre. Nem volt szerencsénk a végén. Még nem tudom megmondani, sikeresen szerepeltünk-e az olimpián. A sikert számunkra az jelentené, ha érmet szereznénk. Sokat akarunk tenni ezért. Sok játékosunk utolsó olimpiáján vesz részt. Ez a nagy generáció együtt nőtt fel. Ezek az utolsó lehetőségeik pályafutásuk során."

Richard Zednik: "Amikor vesztesz, soha nem lehetsz boldog. Főleg nem akkor, amikor esélyed van az egyenlítésre, és az olimpiai aranyért játszhatnál. Hogy idáig jutottunk, nem pusztán szerencse kérdése. A kanadaiak emberelőnyös gólt lőttek, és nehéz volt visszazökkennünk a meccsbe. Kicsit későn jöttek a remek perceink. Mindenki elhitte a csapatunkból, hogy ki tudunk egyenlíteni, de Luongo utunkat állta."

Marian Hossa: "Megpróbáltunk az első tíz percben jó védekezéssel kezdeni. Még 0-3-nál is igyekeztünk türelmesen játszani. Ők egy kicsit leeresztettek, lőttünk előbb egyet, majd még egyet, hirtelen nyílt lett az utolsó öt perc. Nagy lehetőségünk volt néhány pillanattal a vége előtt, de ez a kanadaiaké csapat, amely ellen valaha játszottam. Mindenünket kitettük a jégre, nehéz helyzetbe hoztuk Luongót. Ha Demitra belövi helyzetét a legvégén, az csoda lett volna. De így is büsze vagyok a csapatra. Szombaton még megmutathatjuk, hol tartunk. Álomszerű lenne, ha éremmel utaznánk haza."

Pavol Demitra: "Luongo megmentette Kanadának a meccset. Visszajöttünk a végére a csatába, és két-három fantasztikus védést mutatott be. Mondtam is neki a kézfogás során, nem gondoltam volna, hogy megfogja. Aztán persze sok szerencsét kívántam a döntőhöz. Túl nagy tisztelettel voltunk Kanada iránt, nagyon nulla-nullát akartunk játszani velük. A bronzmeccs megfelel következő mérkőzésnek. Harmadikok akarunk lenni. Soha nem adjuk fel, ez most is látszott."

Michal Handzus: "Azt gondoltam, akkor lesz igazi esélyünk, ha mi lőjük az első gólt. Ehhez képest az utolsó harmad előtt 3-0 volt oda. Nem adtuk fel, de nagyon nehéz volt Kanada ellen játszani. Túl későn lőttük az első gólunkat. Még így is volt esélyünk a végén, nem is egy. Nagyon kemény így kikapni."

89 komment

Címkék: olimpia döntő elődöntők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszi F. Kapus a cikket! nagyon jó!
Hajrá Szlovákia!
- na és persze Júú-ee-sszéé
Koszonjuk F. Kapus, jo ilyeneket olvasni. Elkenyeztettek, mint mindig. Szimpatikus nyilatkozatok, szlovak reszrol is.
Hajrá Kanada! Remélem most is bent van a lucky looney a jég alatt mint 2002-ben.
Ez a tegnapi finn-usa rémálom volt számomra. Felfoghatatlan, ami az első negyedórában történt.

Méltatlan volt az elődöntőhöz, pedig az egyik legegységesebb csapat volt a finn együttes.

Úgy gondolom a két legjobb csapat játsza a döntőt és hatalmas küzdelemre lehet számítani!
Sajnálom, hogy végül egyetlen "kis" csapat sem jutott döntőbe, de az az igazság, hogy nem érdemtelenül jutott be az USA és Kanada. A döntőt úgy nézhetem, nekem mindegy, ki nyer.

@csatoimi: Szerintem ezen a szinten már alap a profi és sportszerű nyilatkozat. Az a ritka kivétel, ha nem ilyet olvasol.
jo lett a cikk. nagyon jok a meccsek, van drama rendesen. es persze jo hoki. hajra Kanada!
Teemu miatt nyerni kell a finneknek holnap hajnalban.
Minden erröl szól Vancouverben Kanada-Usa döntö.A nimbusz"felépült"!Szocsiba pedig nem megyünk.Mert,úgy járunk,mind Naganóban,Torinóban.
Ezt nevezik Észak-Amerikában,és a fórumon is egyes blogozok fairnak.
Az álomdöntő egyik legjobb verziója lesz ami következik - mivelhogy már élek egy ideje, rengeteg világbajnoki, olimpia meccset, döntőt láttam életemben, a legrégibb mérkőzés, amire már tisztán visszaemlékszem még most is, az 1958-ig évi csehszlovák-svéd mérkőzés volt amit a a "csehók" nyertek 4:1-re. Akkor kb. 50-en ültünk a Švermove Závody nevű ipari üzem klubjában Zólyomban egy mai szemmel kis képernyő előtt - de már akkor is élvezhető volt a kép. Azóta csomó "álomdöntőt" láttam, most kiváncsi vagyok vajon ez is olyan hatással lesz-e rám mint a régiek. Szeretnék még egy a Magyarország-Kanada álomdöntőt megélni, de keményen kell dolgoznom (futás, jóga,orgonálás, hegedülés,úszás, hegymászás, filmezés, stb.) magamon, hogy 120 évesen még élvezni tudjam a győzelmünket :-)))
Szép összeállítás, Luongo szavaiból az is visszaköszön, én miért drukkoltam Szlovákiának, amit pedig Demitra mond az utolsó helyzet megbeszéléséről, arra fölfigyeltem már hajnalban a pacsinál, csak én a lassítás alapján másképp fordítottam.
Demitra: - Majdnem bement, bázz! (vigyor)
Luongo: - De a majdnem az mindig nem, geecc! (széles vigyor!!!)
Az egész olimpia egyik legszebb pillanatai voltak amúgy.
@tolsztoj: ne légy ilyen pesszimista? :)
a 100. szülinapodra megajándékoznak a fiúk.

Nekem egy prágai-vb az első A-csoportos élményem, talán 1985-ből...
Azt is a csehek nyerték egy góllal a szovjetek ellen. Akkor még tetszett a csehszlovák hoki, aztán ahogy nyílt a csipám, úgy távolodtam el tőlük és kezdtem megkedvelni a finneket.
@konovalenko: LOL savanyú a szőlő, kiderült hogy a KHL egy nagy NULLA?
@MacPhisto: Szerintem nincs olyan ember a foldon, aki azt kepzelne, hogy a KHL jobb mint az NHL. Meg Oroszorszagban sem.
@MacPhisto: Hát Észak-Amerika erröl hires otthon nyerünk,Naganóban szétverjük a szállodát.
Szocsiban nem kell,mert nem megyünk,azért vigasztaljon hogy az nhl,ben tavaly az alapszakasz,és a rájátszás legjobbja is "Észak-amerikai" volt.Ennyi.
@Bpstars: Bár a próféta szólna belőled....:-(
@tolsztoj: @Bpstars:máma mindig melléütök :-)))))))
Gyerekek, ha hiszitek, ha nem, itt tartom a ket Golden jegyet a kezemben!!! Can't wait 'til tomorrow! Go CANADA GO!!!!
hala egnek itt este 10 a hajnal 4, igy valoszinu belenezek, de a lenyeg a holnapi derby, asszem 2 vagy 3-kor lesz
GO USAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
amugy en par eve nem nezek hokit, dehat az olimpia az olimpia, es annak idejen is gyors volt a jatek de meg tovabb gyorsult
csak neztem ki a fejembol tegnap
olvastam mi is jok vagyunk meg lelkesek, de asszem ez a sebesseg es korongbiztonsag mas dimenzio
Most néztem a Kanada-Szlovákia ismétlését. Hihetetlen, amit a szlovákok a kanadaiakkal műveltek az utolsó percekben.
@thor80: nagyon feljottek
az USA-Finnen meg az elso 3 perc a finneke volt
aztan jott a kapushiba es osszeomlottak
mar sajnaltam Oket
de lehet holnap mi kapunk 6-ot
Csatlakozom BpStars-hoz, mivel nekem is az a bizonyos vb volt az áttörés.
Az idősebb Knézy Jenővel nem is lehetett az ember semleges a játékot illetően, én Neki köszönhetem a játék szeretetét.
Ami pedig a tegnapot illeti én nagyon köszönöm Szlovákiának, hogy az elődöntők presztízsét megmentette az utolsó harmad-béli komoly attakkal!
Az USA-finn sajnos ezen sokat csorbított, de a döntő mindenért kárpótolni fog minket.
Sokan sírnak, hogy miért nem az oroszok döntőznek a házigazdákkal, de az a negyeddöntőjük alapján nyilvánvalóvá vált, hogy az oroszok most könnyűsúlyúak a fináléhoz. A döntőt én 16:9-ben, plazmatévén nézem az egyik barátomnál. Leszünk legalább öten! M.
@Maratonista:
Knezyrol mindig az jut eszembe
"Canadai modra belott korong"
nem mindig kedveltem a stilusat, most mar ertekelem
ez erdekes
mi annak idejen, mindig canadanak drukkoltunk, meg amerikanak meg a svedeknek apammal
csak ne a csehek meg az oroszok
de akkor mindig az oroszok nyertek
/rafogtuk hogy a canadaiak otthon hagytak a legjobbakat, aztan Harlamovek kimentek a Canada kupara es szarra vertek oket/
az egy nagyon nagy orosz csapat volt
egyszer a svedek is nyertek asszem 1-0-ra nagy makkal
most a 2 legjobb van a dontoben ez nem vitas
@tolsztoj: igen, és még azt az icipici szerencsét is említsd, ami ahhoz kell, hogy azt a 120-at jó egészségben töltsd :))
Az orosz-kanada meccset mindenki nagyon várta - én is - s lett egy nagy vicc belőle. A finn-usa meccsek már több éve a kedvenceim, most meg egy nagy lófax lett abból is.
Ezek után már nem szurkolok senkinek, csak annyit akarok, hogy kiegyenlített, szinvonalas meccsek legyenek, ahogy ezen a szinten illik.
@hagyma: ne félj, azóta a kanadaiak is megtanulták az orosz sítlust - lásd Kanada-Oroszo. :)
@MacPhisto: Gratulálok ehhez az igen magvas hozzászóláshoz.
@Nyuszí O_o:
en nem felek
de a fonokom canadai es qrwa nagy unneplest csapott hogy megvertek a noknel
most az almom hogy hetfon reggel kitegyem az USA todayt a faliujsagra
@kovacsistvan: Nem kell megharagudni. A KHL a masodik legjobb bajnoksag. Ezt Te is jol tudod. En mindkettot szeretem, most mar egyre tobb mezem van onnan is, orok halam es koszonet erte, ecsnek. Kepzeld, a Dinamo Moszkvas Omark mezemet, alairatta vele. Melto helyre fog kerulni, nagyon orulok neki. Ezuton is nagyon koszonom.
@csatoimi:
korrekt
es tudod miert csak a masodik?
mert aki tud es teheti az jon ide
nagyon sajnálom, hogy nem sikerült Szlovákiának! Az amerikai edző viszont hatalmas arc! Ki nem ugrál, nincs a Scooter-klipben, álé, álé! :)
@csatoimi: Ezért nem a te hozzászólásodhoz írtam, mert az igaz.
"LOL savanyú a szőlő, kiderült hogy a KHL egy nagy NULLA? "
Nagy nulla?! Azért nem folytatom, mert ki kellene moderálnom magam.
Lepisto nyilatkozatával értek egyet. Szerintem is ott ment el a meccs, utána már csak bolyongtak a pályán kellett volna egyet verekedni :), csakhát a vb-n is elkenték a szájukat az amcsik :).
@Nyuszí O_o: Persze még jobb lenne, ha nem kellene addig várni:-)
Különben most néztem meg a szlovák TV összefoglalóját a mérkőzésről - valóban már csak a szerencsén múlott (na meg Demitrán, aki nem tudta megemelni jobban a korongot), hogy nem lett 3:3.
Persze még ezzel sem lett volna vége, de a nagy Manitou így akarta hogy legyen...
Különben nem tudom, hogy ismeritek-e azt a tényt, hogy még a nagyon mély "cucilista" időkben a csehek internacionális kötelezettségen belül, na meg a hálás csehszlovák pártvezetés "benyalása" eredményeként kötelezték a cseh jégkorongszakembereket, és jégkorongozókat, hogy megtanítsák az akkor még "szovjeteket" jéghokizni - ez annyira sikerült nekik, hogy a ruszkikat aztán évekig nem tudták megverni - egész a 60-as évek végéig...
@kovacsistvan: Az ilyen bekopeseket nem kell felvenni, csak egy rosszul sikerult vicckent kell kezelni, jo lenne, ha meg sok ilyen nulla bajnoksag lenne a foldon. En nagyon szeretnem.
@csatoimi: Ez egy ilyen nap, én ma eleresztettem egy megjegyzést a játékvezetés stílusával kapcsolatban, mert nekem nem tetszik a tengerentúli stílus; erre kaptam a fejemre, mert szidtam a játékvezetőket. Hadd támadjak egyszer én is. Meg az is zavar, hogy holnap választanom kell a két Volán-meccs között.
@csatoimi: Én is arra hajlok, azt kényelmesen tudom nézni a tévében, és így még az olimpiai döntő elejét is látom.
@kovacsistvan: volan meccset nezel olimpiai donto helyett???????
muhhaha
amugy nem tudom mi a 2 volan
de tenyleg
gondolom az egyik hoki
@hagyma:
Ha nem tudod mi a Volán, akkor mi töknek irkálsz ide a tengerentúlról?
Most egy torna alapján kijelenteni, hogy a két hazai csapat döntője miatt, a KHL semmi az NHL-hez képest az egy hülyeség. Ezek szerint a svájci bajnokság már-már a legjobb, hiszen csak ők játszottak egyaránt végig kiélezett meccset az amcsikkal és a kanadaiakkal. Hány éves a KHL és milyen múltja van az NHL-nek? Engem is idegesít ez a végtelen fölényesség egyesek részéről.Na majd Szocsiban...
@jágör68: ...hmm, jo kerdes. Peldaul a 2-3 oras ut miatt elegge lemaradok barmirol de eszembe sem jutna az olimpiat valasztani. Pedig Nagano ota az Olimpia a csucs...de az EBEL playoff az EBEL playoff! :)
@hagyma: Tudod, van Tisza Volán és van Alba Volán. A kérdés az volt, hogy kimegye-e az OB I/B-s meccsre, vagy nézem a tévében az EBEL-t. Ha nagyobb lenne az értelmi szinted, mint egy hagymának, akkor tudnád, hogy az olimpiai döntő és az EBEL-meccs nem esik egy időpontba.
Úgy nézem, az olimpia ideje alatt sok-sok nem idevaló ember idetévedt a blogra.
@hagyma:
"rafogtuk hogy a canadaiak otthon hagytak a legjobbakat, aztan Harlamovek kimentek a Canada kupara es szarra vertek oket/"

Aztán visszamentek a Szuba és a kanadaiak hülyére szopatták őket.
Sajnos nem tudom mi az a volán, de írok ide egyet a tengerentúlról.

GOLD CANADA GOLD!!!!!

:P
@kovacsistvan:
"Úgy nézem, az olimpia ideje alatt sok-sok nem idevaló ember idetévedt a blogra"

Szerintem ezt a fajta hokisznobizmust nyugodtan lehet hanyagolni.
@bagyula: ...amugy felveszem a dontot es hazateresem utan megnezem :)
@kovacsistvan: Tudod,ha rákattintasz a nickemre,láthatod,nem ma jöttem ide.))
Hogy támadtalak?Kérdeztem,mi volt a gondod a játékvezetéssel.Látom,a nagyra szabott zakó frusztálttá tesz.
@Kisangyal: Ezt nem hiszem el :D
Amúgy az USA nyer, mer' rájuk fogadtam! 2x is! :D
Valahogyan látom, hogy az észak-amerikai templomokban legalább 3 órával az eredeti vasárnapi mise/istentisztelet kezdés előtt megtartják a szertartást és minden pap/prédikátor/felkent vezető együttesen mondja az áldást a csapataikra.
De egyik, az Istennel közvetlen kapcsolatot "tartó" reverendás sem sejti, hogy Isten melyik válogatottat ajándékozza meg a diadallal! Bezzeg lehet, hogy egy cigány jósnő azonnal mondaná a tutit! M.
@Jussi: Nem rád gondoltam. Ha már zakó: akinek nem inge, nem veszi magára :)
@Walmer: Miért? Szerinted a "szlotákia" és társai jégkorongblogra való szavak?
@jágör68:
baratom
a 2 volan
az alba volant tudom
a tisza volant nem
sorry
@kovacsistvan: oreg
ha lenne egyaltalan ertelmi szinted, tudnal fogalmazni a

"és így még az olimpiai döntő elejét is látom."

ez azt jelenti, hogy az elejet latod de nem vegig a volan miatt

ha azt akartad mondani, hogy az elejet sem mulasztod el, akkor azt kellett volna irni, vagy azt, hogy latom elejetol

understand???

imadom ha kioktatnak
@Walmer:
ez is teny de nagy tores volt mikor megnyertek a Canada kupat
ma mar maskeppen latom
az egy fantasztikus szovjet csapat volt
@kovacsistvan:

ja es mi a faszbol kene tudnom mikorra esik az EBEL meccs?????
az olimpiai hokitornarol van szo nem az Alba volanrol, meginkabb nem a Tisza Volanrol
@Kisangyal:
ne izelj mar angel
GO USA!!!!!!!!!!
bar ugy remlik te Vancuverben elsz:)
@hagyma: Méééér Vancouver hol van??? :D

Ha néha bekukkantanál tudnád, hogy már átköltöztem egy pöppet közelebb hozzád comcéd. :)

Akkoris: GO CANADA GO!!!!!

Ma még nem tudom kinek szurkoljak, de szerintem nem a szlovákoknak fogok...
Most komolyan, szerintetek Parise gólja (2. amerikai gól a finnek ellen) bent volt? Visszanéztem vagy 100x a felvételt, és szerintem az a korong nem lépte át a gólvonalat... Először a keresztvasat, majd a baloldali vasat találta el, aztán kifelé pattant... Szerintem. Azt sem értem, hogy miért nem mutatták meg a felső kameraállást, amely egyértelműen megmutatta volna az igazságot.
Ha ez így van, akkor viszont ez egész egyszerűen egy kibaszott csalás. Azért, mert a bírók és döntnökök kezében mindenféle technikai segítség ott van, hogy meghozzák a helyes döntést és néha mégsem teszik. Sajnos túl régóta nézek NHL-t és válogatott tornákat ahhoz, hogy feltűnjön, hogy néha a jégkorong döntéshozói megragadnak ilyen-olyan eszközöket, hogy az eredményeket a kívánt irányba tereljék egy picit. Nyilván ebben az esetben Észak-Amerikában egy USA-Kanada döntő a kívánatos...
@Kisangyal:
hat tudom
azt nem tudtam koltoztel
/de csak canadan delul?/
mai meccsetn en sem tudom, nem hoz nagy lazba de megnezem
@hunberga:
szerintem bent volt es nem vagyok elfogult
nem hiszem hogy barkit meghatott volna canadaban egy canada-Usa donto
amugy canadaban a fo sportag a hoki
itt kozel sem
negyedik a 4 nagy kozul
canada-USA donto helyett canada-Finn donto
ez valahol lemaradt
szamomra is meglepo modon a finnek osszezuhantak az elso gol utan az egesz elso harmad egy horror volt
komolyan sajnaltam oket
meg Mary is, pedig O aztan total amerikai
@hagyma: Természetesen tisztában vagyok vele, hogy hol áll népszerűségben a jégkorong az USA-ban, én is éltem egy fél évig New York-ban. Bár anélkül is lehet ezt azért tudni.
A lényeg, amit mondani akarok, hogy pontosan ez az, amiért az amerikaiaknak ott kellett lenniük a döntőben. Akiknek az Észak-amerikai hokihoz közük van, mind azon dolgoznak, hogy ezt megváltoztassák, és népszerűbbé tegyék a sportágat, ezzel pedig az NHL-t, mert így TÖBB PÉÉÉÉNZT tudnak belőle kisajtolni, ez pedig a Kanadának is jó, mert több pénzt tudnak ők is az iparágba visszaforgatni.
Nincs baseball-szezon, nincs NFL-szezon, ennél jobb alkalmat arra, hogy a sportágat reklámozzák, nem tudnak találni. De nyilvánvaló, ha az amerikaiak nincsenek ott a döntőben, a fanatikusokon kívül a kutya nem fogja megnézni. Még érdekesebb, ha Kanada ellen játszanak, mert a legutolsó paraszt is hallott már Kanadáról, és nyilván felkapja rá a fejét, hogy ellenük megy a küzdelem...
Na mindegy, egy szó, mint száz, sajnos nagyon is el tudom képzelni, hogy ez előfordulhatott.
Egyébként azt, hogy bent volt, mivel tudnád alátámasztani? Nem kekeckedés, csak érdekelne. Mert én az NBC közvetítését néztem, és Olczyk is azt mondta, hogy a kapuvasról jött ki. Majd az NBC visszajátszásait néztem meg vagy 100x, és az a korong egyszerűen nem megy át a gólvonalon...
@hunberga:
en nem tudom alatamasztani
bent lattam
most is eppen ismetlik
erdekes
de nem tudom elkepzelni, hogy azert iteltek golt amit mondassz
@hagyma: Belül, átköltöztem a másik oldaladra. :)

GOLD CANADA GOLD!!!!!
@hagyma: Kikockáztam minden szögből, néztem úgy, hogy balra van billentve a fejem, úgy is, hogy jobbra, akkor sem volt gól szerintem...
Sajnos sok példát láttam már egyértelmű és megmagyarázhatatlan bírói tévedésekre, mind nemzetközi téren, mind az NHL-ben, hogy el tudom képzelni sajnos ezt is. Nem mondom, hogy biztosan így volt, sőt, az amerikaiak enélkül is egészen biztos, hogy bejutnak a döntőbe... Mindenesetre érdekesnek találom az esetet.
Hajrá Kanada...úgy lenne illő, hogy az USA elleni zakó után, most ők nyernének. De tényleg csak illem kedvéért! :)
@hagyma: Nem hinném, hogy kettőnk közül én vagyok a hülyébb (bár lehet, mert leállok vitatkozni...)

""és így még az olimpiai döntő elejét is látom."

ez azt jelenti, hogy az elejet latod de nem vegig a volan miatt"

ELEJÉT IS!!! Ismered az "IS" szót? Azt jelenti, hogy az elejét IS, és a végét IS látom.

Ne játszd itt a kemény gyereket, hogy "ha lenne egyaltalan ertelmi szinted, tudnal fogalmazni".
Hehehehehe! Ezt megkapták! :P

@kovacsistvan: Nekem úgy tűnik inkább te vagy a hűdenagyonkeménygyerek, bocsi.
@Kisangyal: Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy kötözködés van a blogon. Belátom, igazad van. De Hagyma is "túlzott keménységgel" jött.
FINNORSZÁG-SZLOVÁkIA 5-3
Ez szép munka volt gyerekek, a harmadik harmad egyenesen mestermunka! SUOMI név így továbbra is jól cseng. Most sem tértek haza érem nélkül, nagy gratula!!!
@hunberga: akkor biztos a brutál magyar jégkoronglobbi miatt adták meg nekünk japánban a divizió 1-es vébén azt a gólt a házigazdák ellen, ami bent sem volt és amivel gyarkorlatilag feljutozzunk az A-ba.

Az amerikai lövés bennt volt, még a finnek sem tiltakoztak ellene, csak te, a hivatásos mögélátó.
@hunberga: Igazad van, ha nem segitik a birok, az amerikaiak nem jutnak a dontobe. Ember, Te tenyleg nem lattad, hogy csak egy csapat volt a palyan es az, az USA volt?
@Kisangyal: hat igen
onbizalom az van
hehe

sajnos nem tudtam nezni
a mait mindenkeppen
@csatoimi: szeretnek en is egy mihaly arpis mezt...

:)
@csaboti: Ird meg privatban az elerhetosegedet.
Szia Imi,

Irtam neked privatot, megirtam a hotmail cimemet. Arra kuldhetsz valaszt.
csak óvatosan ezentúl a hozzászólásokkal ,mert akár újra zárolva is lehetne tenni az egész blogos hozzászólásokat...
amúgy ha tényleg szájkaratézni akartok akkor ezt a
forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9118043
indexfórumon tegyétek meg és nyissatok egy szájkarate topikot. amint látom ott nem nagyon szűrik meg a hozzászólásokat...
kérlek Titeket ne itt rontsátok el mások szórakozását egymás pocsmondérozásával!
Köszönöm!
Thomas_AV ...::: BLL :::...
@Thomas_AV: Jól érzed, hogy lezárások lehetnek.
@Walmer: Meséld már mi volt az a hülyére szopatás a 81,es Canada Cupa után Moszkvában?Igaz ott szegény Harlamov sem játszott ,mert halott volt már.A te nagy szopatásod a 72,es super series lehet mikor a 8 . meccset hozta Kanada Moszkvában,és ezzel lett összesen 4:3 Kanada javára,egy meccs döntetlen lett.Egy nagy köcsög vagy.
@Walmer: okostojás, a divízió 1-ben nincsen videóbíró... úgyhogy esélyük sem volt a bíróknak, hogy visszanézzék...
@csatoimi: "Nem mondom, hogy biztosan így volt, sőt, az amerikaiak enélkül is egészen biztos, hogy bejutnak a döntőbe..."

Ezt írtam... Tanulj már meg egy magyar mondatot értelmezni... Jeeez...
mi ez a rengeteg idegroncs itt :)? Tavasz van, s ébred a nép? www.youtube.com/watch?v=33wPudAT4x8&feature=related tanuljatok :).
@hunberga:Pontosan tudom, de a baromságod szempontjából ez irreleváns
@Thomas_AV:
Mivel a Finnország-Szlovákia mérkőzés kommentjeit zárolták, itt ragadom meg a lehetőséget, hogy felháborodásomnak hangot adjak: Eddig ebben a bolgban azt szerettem, hogy túllépett a szlovák-magyar viszony boncolgatásán és nemzetigésgtől függetlenül a hoki volt fontos. Miért kell mindenhová nemzeti ellenségeskedést keverni??? Annak ellenére, hogy a szlovákoknak szurkoltam, tudom, hogy a finnek megérdemelten nyertek ha az utolső harmadot veszem alapul. A szlovák hokisok is beismerték, hogy ott sokszor hibáztak, habár néhány kiállítás vitatható volt...amiből páran azt a következtetést vonták le, hogy a szlovákok szerint a bírók ellenük fújtak. Könyörgöm, ennek mi köze a szlovákiai magyarokhoz, vagy bármely más határon túli magyarhoz? Miért mindig azoknak nagy a szájuk, akik saját bőrükön sosem tapasztalták, hogy pl. felvidékiként milyen Szlovákiában magyarnak lenni, vagy átérve a Duna túlpartjára, Magyarországon szlovákká válni? Egyébként én még Csehszlovákiában születtem, akkor nekem szerintetek hol a hazám nagyokosok? Nem ott ahol a szívem van? Egyébként meg minden hokikedvelőnek szíve joga annak a nemzeti csapatnak szurkolni, akinek akar ettől még nem lesz se jobb, se rosszabb ember. A játékosok sportteljesítménye előtt hajtasz fejet, és a szlovák fiúk igenis jók voltak, megérdemelték volna a bronzérmet, de a 4-ik helyen sincs mit szégyelniük. Szép volt fiúk!!!
süti beállítások módosítása