HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megvan az első magyar arany

2010.02.26. 04:10 F. Kapus

Shannon Szabados fantasztikus védéseinek és shutoutjának köszönhetően az olimpiai döntőben 2-0-ra verte Kanada női válogatottja az Egyesült Államokat. Egy éve még korántsem volt biztos a magyar származású kapus olimpiai szereplése, többen is előtte álltak a sorban. Aztán az olimpia előtt nagyot lépett előre, közvetlen a legendás St-Pierre mögé. A felívelő karrier Vancouverben csúcsosodott ki, sikerült kiszorítania riválisát, mert megbízhatóbbnak tartotta edzője. Melody Davidson jól döntött, amikor Szabadost választotta a döntőre, a férfibajnokságokban edződő kapus imponálóan védte végig az amerikaiak elleni derbit. A kanadaiak örömét fokozza, hogy mumusukat verték, a legutóbbi két világbajnokságot és a Kanada Kupát is az USA nyerte. Kanada ezzel együtt sorozatban harmadszor nyert olimpiát. A 24 éves kapussal szeptemberben készített interjúnkból kiderült, dédszülei vándoroltak ki Edmontonba. Döntőbeli teljesítményével Shannon Szabados lett az olimpia legjobb kapusa, 98,04 százalékkal védett. A bronzérmet hosszabbításban szerezte meg Finnország Svédország ellen, 3-2 lett a vége.

42 komment

Címkék: nők olimpia szabados

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oszinten gratulalok, de mitol lenne ez magyar arany?
Bár nem ide tartozik, de nézzétek meg a MAC oldalán az "A" csoportos vb-re készült Scooter klippet, tele Magyar szurkolókkal, játékosokkal.
Miért magyar?????????? ezek a bulvár címek, vagy nincs tisztába a szerző a fogalmakkal?? elég szomorú
Én is ezt kérdezem. Mitől magyar arany ez?
Az én dédszüleim maradtak a "faluban", nem is lettem olimpiai bajnok!
Viszont tuti magyar vagyok! :)))
"Igen, magyar származású vagyok" ezt a mellékelt linken olvasható tavalyi interjúban nyilatkozta Shannon Szabados. Ha az idegenlégiósokkal erősített klubcsapatok vagy nemzeti válogatottak sikerei elé oda lehet tenni, hogy angol, osztrák, német, svájci, francia, akkor egy magyar származású lányhoz miért ne lehetne? Ez nem az MTI, ennyi szabadságot egy a jégkorong irányában elfogult blog miért ne engedhetne meg magának. A korábbi interjú alapján biztos vagyok benne, hogy Shannon Szabados például nagyon is örül neki, hogy a távoli országban , ahová a gyökerei kötik, foglalkoznak a pályafutásával.
es akkor a magyar himnuszt is lenyomtak eredmenyhirdeteskor? nehez elfogadni, hogy a teli olimpia nem a mi vilagunk, kb olyan szanalmas ez a cim, mint a sportgezas monarchiazas...
@szamarhegy: marhasag. Te lennel a legjobban felhaborodva, ha a magyar valogatottban szereplo osztrak jatekos sikeres szereplese utan "osztrak arany" komment jelenne meg valamelyik hiradasban.

Tipikus magyar jelenseg, hogy ha valami tortenik, amihez a legkisebb modon is kothetoek vagyunk, hangos kiabalassal es sokszor ferditessel probalunk helyet szerezni magunknak.
killerbee, És azt is nehéz elfogadni, hogy valakinek (plusz a családjának), aki most szerzett olimpiai bajnoki címet és nem mellesleg magyar származású, örömet szerezhet ez a sok ezer kilométerrel odébb, a nagyszülők hazájában megírt elismerő írás. Azért brutál hely ez az ország, ahol 10 fikázásra jó ha egy elismerés jut, meg kell nézni a sport fórumokat, ez az igazán szánalmas...
@szamarhegy: nem igaz, nagyon orulok annak, hogy ilyen szep eredmenyt ert el a leany, annak meg kulon orulok, hogy magyar szarmazasu. De ez ettol meg nem magyar erdem.
@szamarhegy: na jó, részben igazad van, de csak annyira, mint amekkora részben Shannon magyar: kb 1/8-ad! A maradék 7/8-ad meg ír, olasz, lengyel, stb..... :)
S1lver, Engem baromira nem érdekelne, hogy az osztrák ilyen-olyan blogokban mit írnának róla, különben meg minden (már akiről tudok) magyar származású sportoló (meg bármilyen szakmában eredményt elérőnek) pályafutását követem és örülök a sikereiknek, és igen egy kicsit a sajátomnak is érzem. Drukkoltam Karch Királynak, Szabó Melindának, Alex Giorgettinek,Szelesnek, Sterbiknek és így tovább...
Ja, és természetesen gratulálok Shannon Szabadosnak! :) Szép napot mindenkinek!
Szerintem ezt ketté kell választani:

1, magyar érem, mert magyar származású, amiről tudja is a hölgy és amit az interjúban vállalt is.

2, nem magyarország éreme, mert egy másik országban született és annak a színeiben versenyezve szerezte.

+1 akár így, akár úgy szerintem örülni kellene neki és nem fikázni.

+2 Ennafatti kanadai-magyar kettős állampolgár, a mi válogatottunkat segíti. Most ezért őt utálni kellene, mert nem itt született?? És ugyanígy a többieket?
A cim nagyon is jo es helyenvalo. A hulye velemenyekre meg szerintem senki sem kivancsi. Ha csak kotekedni tudtok, maradjatok olvasok. Gratulalunk a csajszinak, igenis jol irta Kapus, megvan az elso magyar arany.
megnézhetnénk,hogy hány "magyar" vesz még részt az olimpián..

amúgy szerintem semmit nem jelent,hogy magyar származású

persze a médiának fontosak az ilyen "hírek"

s mindenkinek lehet véleménye,még ha szar is ;)
Furcsa hogy ez ekkora indulatokat kelt.
Viszont ha már Szabados, akkor a Colleen Sostorics nevű mezőnyjátékosnak is utána lehetne járni.
@HAnonymus: És a Samsung Electronics is magyar cég :D Szerintem semmi gond a címmel, itt a blogon ez bőven belefér, persze nem mindenki olvashatta a Szabadossal kapcsolatos írást itt, de még nem késő bepótolni!
@HAnonymus: nincs itt semmi indulat, csak nem mindenkinek indul könnyen a reggel ;)
Magyar arany, de nem magyarországi. A kérdés csak az, hogy hányad részben magyar.
ja és magyar ≠ magyarországi
Tudom hogy nagyon nem ide tartozik de tudja valaki hogy miért van egy Scooter videó klippben non stopp a magyar jégkorong válogatott???????
A zene nem is olyan rossz....

www.youtube.com/watch?v=VlpNp2HBNUE
Világos, hogy nem komoly a cím, de ennyire miért kell miatta kiakadni - nehogy már büszkék legyünk valakire aki magyar származású, ami természetes a szlovákoknál, románoknál, szerbeknél,stb...soroljam tovább?, kb. ugyanúgy említik mint ezt a blogger tette - egy pillanatra sem gondolva komolyan - én felvidéki vagyok, úgyhogy belülről ismerem a szomszédok észjárásat - biztos hogy a környező népekben több nemzeti érzés van mint az "anyaországiakban", de ez már elég régi lemez...még a kádári korszak "terméke" - sokáig fog tartani a szellemi szemét eltakarítása.
jo a cim F Kapus, ne foglalkozz a nyaladzokkal ;)
@.Anakin.: mert F. Kapus elintézte! Sőt Ő maga is szerepet vállalt 2:09-nél jól látható...

Úgy tudum ez a zene a német "A" csoportos VB-re készült.
Ha netán USA aranyat visz Pavel Stasný-val biztos nem fugjuk azt írni,hogy szlovákiának aranya van.Csak aki szlovákiáért kuzd szlovák állampolgárként,azt fogadjuk el.De attol még szép eredmény,mégha nem ismerem el a nok által játszott hokit.
Ezaz, szevasztok, magyar seggbe magyar lofaszt!
Megáll az eszem! Ilyen nincs!
@S1lver: @gftamas: @TheAz: teleszórtok minden olyan blogot, ami azindexhez tartozik szeméttel, ezért kár volt ide írni...
@Csibi45: te vagy a csúcs...ezen mindig elképedek...csak azért regisztráltál egy új nicket, hogy ideszarj. Gratulálok!
@demizson bobby: @killerbee: ti azért megszólaltok itt is rendesen, épp ezért fura, hogy nem értettétek a lényeget. :-)
Kérdem én, bobby barátom, honnan derül ki az, hogy Shannon Szabados "maradék 7/8-ad meg ír, olasz, lengyel, stb"?
@Dukla Trenčín: No, azért mindig megemlítik az újságban, vagy TV-ben - láttam már úgy is hogy "slováci získali medailu" - de persze ők is úgy gondolták, ahogy F.Kapus - aki nem érti annak az ő keszülékében van a hiba...
Úristen...ezen ennyit szarakodni.
@Ringleader: értettem én a lényeget, nyugi, nem kell mindent véresen komolyan venni (ez elsősorban most nem is rád vonatkozik) :)
Maga a cím engem nem zavar, jellemző a "magyarosítás" ránk, én úgy gondolom, hogy ez is ilyen vicces dolog inkább.
Az 1/8-ad -7/8-ad pedig úgy jön ki, hogy az egyik oldali dédszülők magyarok és feltételeztem, hogy a későbbi rokoni kapcsolatokban már nem szerepeltek honfitársaink :)

Egyébként pár napja olvastam ÚJRA a vele készült interjút és meg is lepődtem, hogy milyen szépen előrelépett, csak gratulálni tudok!
@demizson bobby: na, látod ez máris más hangnem, viszont az összes róla megjelent cikket olvasva számomra az jön le, hogy amikor felemlítik neki a magyar származását (mert ugye a neve mindenképp erre utal, és nem románra, szlovákra, izlandira, luxemburgira, svédre, egyébre :-)), úgy tűnik érdeklődik származása iránt. Ezek után persze, hogy más érzés kanadai női hokimeccset nézni, ha Ő véd, illetve örülni az előrelépésének. Úgy is, hogy az érem a nyakában "magyar arany"; ha 1/8-ad részben, akkor is :-)))
A cím vicces és találó, ez egy bloghoz illő játékosság; világos, h MTI főcím nem lehetne.
Mi ezzel a baj?
Shaninek meg gratula!Basszus, ha az ember belegondol, h legtöbbször mennyire a szerencsén múlik, h lehetőséget kapjál megmutatni a tehetséged!
Ennyi negativ h*lyét... Nem MAGYARORSZÁG érme, de örüljünk már neki egy kicsit! Annyira jellemző ez a magyar hozzáállás a kommentezők nagy részéről! Mit tehet ő róla, h az ősei egy jobb élet reményében elvándoroltak x éve? Amúgy meg ha marad itthon, sose jut ki olimpiára, és aranya sem lenne!
A Zagreb csapata tele van kivándorolt horvátok leszármazottaival. Büszkék a horvát gyökereikre. Az NHL-ben korábban és jelenleg is játszott, játszik magyar leszármazott, az alsóbb ligákban még több. A 2008-as népszámlálási adatok alapján csak KAnadában 250.000 ember vallotta magát magyarnak, az USA-ban több mint 1 millió. A válogatottban több olyan játékos volt, van aki így került "haza". Az olimpián nem egy sportoló magyar gyökerekkel büszkélkedhet. Nem értem, miért ne lehetne erre büszke, és mi miért ne lehetnénk rájuk büszkék? Akinek ez problémát okoz, na szerintem annak komoly bajok vannak a fejében...R.Regerh brazil származél, de tudtommal van Libanoni, Nigériai, Görög, Izraeli stb. származék, ők büszkék rájuk. Lakos, Kurányi, Bakos, Pálffy és a listát lehet folytatni. Nekem fontos, hogy mindenütt ott vagyunk, szerintem nekik is számítanak a gyökereik...
Ó basszus, egy kis humorérzék, emberek, egy kis humorérzék!

Vancuverben szopok, megáll az eszem :-)
jo meccs volt nagyon,vadul tolják az ipart a csajok!
Még sosem néztem női hokimeccset. Úgy vagyok vele, mint a női focival, nekem ezek ős férfi sportágak. Bár a női focit nagyon dícsérik. Hogy a hoki milyen lehet...
Azt nem értem,hogy volt pár koment ami tetszet és igazuk volt a srácoknak és levanak törölve miért???
süti beállítások módosítása