HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ha vesztesz, mehetsz haza

2010.02.26. 15:49 F. Kapus

Jönnek az elődöntők az olimpián, este kilenckor az Egyesült Államok és Finnország, hajnali fél négykor Kanada és Szlovákia csap össze. Vancouveri idő szerint csütörtökön csak a péntek déli első meccsen érdekelt két csapat edzett. Kanada sajtótájékoztatót tartott néhány játékos részvételével, Szlovákia nem mutatkozott a színen, hivatalos programba nem bocsátkozott, egyedül Peter Bondra csapatvezető szólalt meg. Az alábbiakban rengeteg nyilatkozattal segítünk hangolódni a nagy csatákra.

Egyesült Államok

Brian Rafalski: "Nagyon türelmes, tapasztalt csapattal játszunk az elődöntőben. Robbanásszerűen tudnak tempót váltani, megérzik, mikor van esélyük ebből előnyt kovácsolni. Kiprusoff kapus statisztikája még a mi Millerünkénél is jobb. Sokat kell dolgoznunk, hogy sikerüljön egy-két gólt lőnünk. A negyeddöntőben 22 percet voltam a jégen. Négy sorunk van, mindenki jó támadásban és védekezésben egyaránt. Az edzőnk remekül érzi, a mérkőzés melyik szakaszában melyik fajta játékban erős soroknak kell a leginkább jégre menniük. Az olimpia rövid torna, két hétig a csúcson kell lennünk. Eddig meccsről meccsre javultunk, ezt kell folytatnunk. Ahhoz, hogy innentől ellenfeleink fölé tudjunk kerülni, két fontos dologban kell jól teljesítenünk: az emberelőnyös játékban és a kapusposzton. Ha ez a kettő a helyén lesz, akkor jó az esélyünk a továbbjutásra."

Ryan Miller: "Megvan a játékrendszerünk, hiszünk benne. A felkészülésben nincs semi változás. A gonolataim ugyanazok, úgy kell készen állnunk minden meccsre, mintha döntőt játszanánk. Izgalmas lesz összecsapni a finnekkel, nagyon szervezett ellenfelünk lesz. Kiprusoff-fal nem foglalkozunk egymással, teszi az ő dolgát, én meg az enyémet."

Erik Johnson: "Csatába indulunk, ez nem vitás. Megnéztük a finnek videóit, felkészülten várjuk a meccset."

Jack Johnson: "A finnek szervezettsége az egyik legnagyobb meglepetés a tornán. Kellemetlen ellenfelek. Mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy az eladott korongok száma alacsony legyen. Egyik legnagyobb pozitívumunk a mentális erőnk."

Finnország

Mióta az NHL-játékosok csatlakoztak az olimpiához, tehát 1998 óta a finneké lehet az első csapat, amely egymás után kétszer döntőbe jut.

Jukka Jalonen edző: "Magabiztos csapattal találkozunk, amely tudja, mi a dolga. De mi is tudjuk, mi a miénk. Ezért is érdekes lesz ez a hatvan perc. Selanne még nem lőtt gólt az olimpián, de miért ne lőhetne pénteken, kulcshelyzetben. Örülünk, hogy az Egyesült Államokat tartják esélyesebbnek, ez nekünk kedvez. Jó dolog esélytelennek lenni. Kevés gólt szereztünk az utolsó két mérkőzésünkön, ez nyilvánvaló. Nem tudunk négy-öt gólokat lőni a legjobbaknak. Jól kell védekeznünk, vissza kell fognunk őket, ha egy, legfeljebb két gólt kapunk, akkor lesz esélyünk nyerni."

Teemu Selanne: "Most, hogy a négy között vagyunk, meg kell mutassuk a nagyvilágnak, mit tudunk. Nem sokan számoltak azzal, hogy a finnek az elődöntőbe jutnak. Kiprusoff remek formában véd, minden mérkőzésen megadja az esélyt a győzelmünkhöz. Minden egy jó kapussal kezdődik ebben a játékban, és a miénk a legjobb. Sajnos az utolsó két mérkőzésünkön rosszul játszottunk emberelőnyben, elégedetlen voltam ezzel. Ez az egyetlen jelentős dolog, amin javítanunk kell. Az USA legyőzéséhez egyszerre kell előre és hátra is jól játszanunk, és a lefordulásokon is dolgoznunk kell."

Miikka Kiprusoff: "Miller remek kapus, de minden meccsemen, egész évben jó kapusok ellen küzdök, úgyhogy ezt a nyomást megszoktam. Kemény fizikai játékot várok, ha maradni tudunk a játékszisztémánknál, nyerünk. Minden csapat jól ismeri a másikat, és nálunk jó a hangulat, így megyünk az elődöntőre."

Mikko Koivu: "Sorként kell jól játszanunk, ez a legfontosabb. Ötfős egységek vagyunk, gyorsabban és erősebben kell fel- és lekorcsolyáznunk. Ez az elődöntő jó meccs lesz, sok és gyors korcsolyázást várok. Hamar tekintélyt kell teremtenünk a pályán. Az amerikaiak védekezése és kapusa kiváló, kemény, de sportszerű meccsre készülünk. Tudjuk, mit kell tennünk, és mi szeretnénk több gólt lőni."

Kanada

Shea Weber: "A németek elleni extra meccs sokat segített. A kezdetek óta az volt a célunk, hogy minél jobbak legyünk. A szlovákoké nem leszállóágban lévő csapat. Ezért is vannak itt. Sok remek játékosuk van, bármikor tudnak gólt lőni. Nem vesszük könnyedén őket. Keményen szeretnénk fellépni az elején, ki akarjuk szolgálni a közönséget."

Eric Staal: "Az oroszok elleni mérkőzésen főleg az elején volt sok helyzetünk, de végül a mi sorunk nem talált be a negyeddöntőben. A szlovákok csapatként jól játszanak. Hátulról egy nagy ember irányítja őket remekül. Zdeno Charát egy az egyben ritkán lehet megverni, elsősorban méretei miatt."

Roberto Luongo: "Jó csapattal játszunk, képzett játékosokkal, akik közül sok csatár az NHL-ben fejlődött évekig. Nekik időt és helyet nem szabad adnunk. Nincs könnyű meccs, itt már minden csapat potenciális olimpiai bajnok."

Corey Perry: "Egy ilyen tornán minden megtörténhet. Ha vesztesz, mehetsz haza. Most Szlovákia ellen készülünk. Láttam a svédek elleni utolsó öt percüket. Van néhány nagy góllövőjük, vannak jó hátvédeik, kemény játékot játszanak. A csapatjátékuk erős."

Szlovákia

Peter Bondra: "Még mindig abban élünk, amit megvalósítottunk a negyeddöntőben. Esélytelenként kivertük az olimpiai bajnokot. Úgy döntött a szakvezetésünk, a meccs előtti napon nem húzunk korcsolyát, este tartunk egy csapatgyűlést, megkezdjük a Kanada elleni közvetlen felkészülést. Láttuk, mit csináltak az oroszokkal, kemény csapat vár ránk. Tudjuk, mit tudnak a kanadaiak, láttuk, mit kell megakadályozni. Esélytelenek vagyuk ismét, náluk sok a sztárjátékos, és csapatként is jók. Szívünket teljesen beleadva küzdünk majd ellenük, ez az, amit mi játszunk. Felkészülünk a mérkőzésre."

Az MTI híre szerint Valószínűleg játszhat az elődöntőben Lubos Bartecko szlovák jégkorongozó, aki a norvégok ellen kedden szenvedett agyrázkódást és vállsérülést. Jan Filc szövetségi kapitány szerint van esély arra, hogy Bartecko jégre lépjen, de az orvosok mondják ki a végsőt szót.

235 komment

Címkék: olimpia elődöntők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyébként ha bírók következetesek akkor 2 usa gólt nem adnak meg, a kapust igencsak akadályozták többször is, ettől fgtlnl a jenkik nagyon jók.
Minden reményem a szlovákokban maradt, de az sem lesz könnyű meccs
Illik? Mi az hogy illik? És ha a finnek nekiállnak gólokat lődözni (tudom, erre kevés az esély) és illemből előtte nem nyomul az ellenfél, aztán ráfázik? Még csak az első harmadban vagyunk riporterkéim!
egy lövést láttam az utsó percben a finnektől.
szeretnem latni a Finn oltozot a szunetben :)
Na Jokinen lőtt egyet 20 perc alatt, nem semmi :(
Mondhatnám, hogy majd most, emberelőnyből, de az emberelőny és a finn válogatott kapcsolata nem tűnik éppen harmonikusnak.
@csipa: Remélem egy vérengző Jalonen van ott, szétrúgja a csapat seggét, innen már csak csoda hoz döntőt.
Még jó, hogy hosszra és besszre is spekulálok:D
Talán a végső győztes tippem bejön- az USA akkor még 6x szorzót ért, amikor megtettem...
Pedig egy finn-szlovák döntő lett volna az igazi
4-0-nál felvettem a finn mezemet, hogy legalább több gólt ne kapjanak. A folytatást ismeri mindenki, azt hiszem nézek egy kis krikettet, utána alvás.
ki fogad velem a kétszámjegyű különbségbe?
@forestjr: az elején kellett volna lehet akkor nem lenne 6 :)
@mil4n: Igaz, amióta felvettem, csak kettőt kaptak.
@mil4n: Gondolom a bronzmeccsért látni fogjuk oket egyut játszani!
@forestjr: én még sírok egy picit!!!! Hol lesz a krikett????
@forestjr: én akkor vettem le, meg a finnmezes plüssoroszlánt eldugtam, hogy szegény ne lássa :).
@istvan77: A finnek már tuti hogy bronzra mennek sajna, a szlovákoknak sem adok többet :(
ennek a meccsnek már lőttek, azt hittem, hogy majd nézek egy szupi elődöntőt, de ezek az amcsik ezt az estémet is elintézték.... ki gondolta volna, amikor a svájciak ellen szenvedtek? Bár nekem a svájciak nagyon tetszenek egy ideje, minden meccsük élményszámba ment!
Valaki tud esetleg példát 0:6- os comebackre Olimpián? :DDDDDDD
Vagy akár NHL- ből? Nekem a tavalyi MTL- NYR 0:5 ugrik csak be
Vegyük azt alapul hogy a leggyorsabb mesterhármas 21 másodperc volt eddig, és van vissza 40 perc :)
ÁÁ, megette a fene az egészet. Én azt szeretném látni, amint KÉT csapat játszik, nem pedig egy széjjelveri a másikat. Így üljön le az ember olimpiát nézni...EHHH

Az meg egyébként külön érdekes, hogy Torinóban, az európai szabvány szerinti pályán szétkorcsolyázták a tengerentúliakat, négyben sem volt se USA, se CAN, most meg pont fordítva, ők oktatnak, pedig az európai válogatottak nagy része is a fostos NHL-ben játszik..
@mil4n: A szlovákokat nem szabad leírni!Vagy nagyon sz...k,vagy k...a jok!De én sem adok sok esélyt a szlovákoknak!
@aeroan42: Talán a kanadaiakkal golfoztak...
@jágör68: igen nekem is az jutott eszembe, de itt esélyt sem látok a finnek feltámadására. Sokkolóval lehetne őket a szünetben feltámasztani!
@istvan77: Énsem írom azért még le őket. Kíváncsian várom az éjszakai meccset.
@forestjr: Én a negyedik gólnál levettem a finn pólómat.
HAJRÁ SZLOVÁKIA!!!Aki azért elítéli a szlovákokat,mert utálni kell őket,az tehet egy szivességet...Én szlovákiai magyar vagyok,és csak azt mondanám: elég szomorú,és szűk látókörő azaz illető,aki csak a politikusokra hallgat..."most akkor utáljuk a szlovákokat"...Azért szerintem nem véletlen hogy ide eljutottunk,és nem is akármilyen játékkal...Kanada nehéz ellenfél,de remélem felemelt fejjel hagyjuk el a játékteret,ha vereséget is szenvedünk...De nem fogunk!!!!!!
@Titiooo: Itt jégkorong van semmi politika :D
@durex26: A kocsiban figyel a finn zászlós, kötött pulóveres rénszarvasom, holnap lehet száműzöm egy ideig a kesztyűtartóba, nem kell senkinek se tudnia, hogy kinek szurkolok :) .
@forestjr: Büszkén kell vállalni kinek szurkolsz akármi is van :)
@mil4n: Ihanaa leijonat ihanaa! A mezt 0-4-nél vettem fel, és a rénszarvast se fogom száműzni!
@Titiooo: Most mirol beszélsz?????Senki nem írta hogy utálja a szlovákokat!!!én is szlovák druker vagyok,és remélem kitesznek ma magukért!
Szerintem Lehtinen leszarja a Tripla Arany Klubot. Hogy ezt mennyit emlegetik...
@forestjr: Nem akartalak megsérteni, remélem nem vtted a lelkedre :)
@Titiooo: én csak ficot és slotát rühellem, de a szlovák hokit tisztelem, szerintem kanada szenvedni fog ellenük, és nem biztos hogy egyáltalán döntőbe jut...
@aeroan42: Szenvedjenek is, nehogy jólegyen nekik
@aeroan42: Nem is tudtam hogy Fico meg Slota hokizik! :-)))
Micsoda humorzsákok ezek a riporterek! Hihetetlen, hogy még mindig nézem a meccset. Hajrá Teemu, hajrá finnek!
@mil4n:
mil4n 2010.02.26. 21:42:48
Pedig egy finn-szlovák döntő lett volna az igazi

Usa - Canada - donto lesz - az hozza a raitinget - ez ellen meg a szlovakok sem tudnak majdenm semmitt tenni -( csak ha Halak hatalmasat ved esetleg)-bettman orul a legjooban
@Titiooo: Tedd a szivedre a kezed. Te sem tudhatsz igazan a szlovakoknak szurkolni. Hajra, Kanada.!!!!!
@mil4n: Dehogy vettem a lelkemre, a 6-0-t viszont annál inkább... :(
@forestjr: Ez a 6-0 tényleg eléggé brutális, azért ennyi nincs a két csapat között
Mostmár azért drukkolok h üssenek becsület gólt
@csatoimi: Én is a szlovákoknak szurkolok! Köcsög kanadaiak bombázták Pestet :)
@mil4n: Ennyi nincs, de még asszony is odavágott, azt mondja, hogy mit vártam, hiszen jobb csapat az amerikai! Mondom neki, hogy bármit, de azért 15 perc alatt hat kapott és nulla lőtt gól minősíthetetlen.
@LBogár: De nem a jégkorongosok bombázták...
Arra leszek kíváncs, hogy ha Kanada bejut a döntöbe, akkor Brodeur visszakerül-e a kapuba. Vagy esetleg már az elödöntőben.
valaki egy streamet pls....
miller time -ez egy jo edzes volt neki a dontore
Thomas yeahh - mitasd meg oreg fiu shout out
Miller megfazott es lecsereltek.
Thomas_AV druszája a kapuban! :D na ez egy jó dolog a meccsen :) :D
na le kéne hozzuk Backströmöt :). Húzzunk bele :D
Finn gól! Jajj de jó!
Na legalább a becsületgól megvan, igaz ebben az esetben nem igazán lehet becsület gólnak nevezni :(
vicces ez a Somos, ha már nem ért a stattokhoz akkor azok értelmetlenek :)
Be kellett bizonyítani a világnbak, hogy az NHL akkor is még mindig a király.
Kanada (és a sok bíró) is ezen lesz.
aha - na hajra Usa - go Slovaks
Nos akkor a vb-n újra nekifutunk. Remélem Rafalski átmenti a formáját a redwingsbe is, kell ez a sok pont.
Na a VB-n legközelebb ujra, de előtte azért még lehet küzdeni a 3. helyért, és kell is.
Azert az elso ket gol tok folosleges volt. Egy kapus hiba meg egy kitalalt kialitas segitett amerikaiaknak es ezen tul mar konnyu volt jatszani. Felek hogy ha masik mecssen szoros lesz az eredmeny majd a zebrak eldontik.
@jágör68: Az NHL nem csak amerikai és kanadai játékosokból áll, ugye? ;-)
@aic: Nem lepődnék meg ha ugy alakulna a köv meccs, akkor a bírok belenyulnának
ne nagyon reménykedjetek, CANADA-t nem fogják megállítani a szlovákok
@aic: Nem lesz szoros. Ne felj.
@Theutus: Igen mert a birok nemengedik.
@csatoimi: Persze Szlovakia folenyesen nyer :)
De nem fog ugy alakulni hogy alkalmuk legyen a bíróknak esetleg beavatkozni.
@mil4n: Lehet vagy mar elejinte elintezik.
Reálisa nézve sima kanada, de akármi megtörténhet :D
@aic: Ember, fogd fel, szintbeli kulonbsegek vannak. Nem kell ide semmi biro.
Kanada nagy nyomas alatt lesz mert a Kanadai kozvelemeny nem gondolja hogy valami nagyobb problema lehetne a dontobe jutas. Eszt kellene kihasznalni ha esetleg sikerulne valami vezetes talalat. Ok mar ugy erzik magukat mint olympia gyoztesek es azt remelem hogy rafaznak es viszavennek a nagy arcbul. Nem szeretem oket mert arrogans, buta nep es nem tudnak vesziteni bar hokiban a legjobbak.
@aic: Ezt miből gondolod, hogy "arrogáns buta nép?" Éltél ott vagy mesélték? Nem akarok kötözködni, csak kérdezem.
@csatoimi: Imi, ha Szlovákia nyer Satan góljával, vigyek neked egy ördögös mezt? :)
@A99.: Mert ismerek nehanyat es eleg muveletlenek es bekepzeltek majdnem olyanok mint az amerikaiak. A legnagyobb dolog amit tudnak az alairni magukat es sokszor nemsikerult rendesen elso probara. Es nem tetszik a kotekezo hoki stilus. Ha hatranyban vannak akkor kezdenek kotekedni es alattomoskodni. 2002-ben amikor Szlovakia ellen jatszottak a negyeddontoben csak az oltozobol jottek es mar kopkodtek es szidtak az ellenfelet.
@F. Kapus: Ha Szlovakia nyer, nekem mar nem tudsz mezt hozni. Terek at az ottusara. :)
@csatoimi: Akkor fürdőgatyát vigyek vagy céltáblát?
Go Canada!!!

Signed,

Arrogant Dumb Canadian. :-)
Most felkeljek 3:30kor?A tengeren tuliak megszorták az europaiakat rendesen,vajon szlovákiára is ez vár???? HAJRá SZLOVáKIA
@F. Kapus: A Volan berletemrol is lemondtam, a Magyar ottusa erdekeben. Atadtam egy szimpatikus es tehetseges fiatal ottusazo lanynak, tehat eleg komoly az atallas valoszinusege. :) De ha Malkin melle meg egy Kane amerikai es egy Crosby kanadai mezre is megtudnalak kerni, mar utalom is a penzt ahova mondod. Na meg persze orok halam is kiserni fog.
@istvan77: Ez var. Ha nem akarod ezt latni, jobb ha alszol.
Már eldontottem,felkelek!Lesz,ami lesz!3tol tobb golt ugy sem kapnak a szlovákok.A játékok alapján,simán verik az USA-t!A szlovákokra gondoltam!
@csatoimi: Ha most pénzt szeretnél nyerni,akkor tedd fel a fizetésed a szlovákokra!Tuttira nyersz!:-)
@istvan77: En felteszem Kanadara, Te meg tedd fel a szlovakokra. Fogadjunk ketten. :)
@aic: nem a bírókon fog múlni a dolog, ez nem a magyar bajnokság és nem a volán az ellenfél:P
@mil4n: Ó hogy szakadna össze az szaros tetves építmény mindenesül,ilyen fos meccset!!!
süti beállítások módosítása