HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szlovákia–Svédország 4-3

2010.02.25. 08:32 Hblog

A negyeddöntők legnagyobb meglepetése a negyedik párban született meg, Szlovákia búcsúztatta a három nagy esélyes közé sorolt Svédországot. Az oroszok után egyik másik óriás távozott. A dekoncentrált svéd védelmet remek kontrákra építve többször is átjátszotta a szlovák válogatott. Az első harmadban nem esett gól, a másodikban előbb a szlovákok, majd a svédek szereztek 37 másodperc alatt két gólt. A negyvenedik percben Demitra mégis vezetést szerzett. A harmadik húsz perc közepén ismét kétgólosra nőtt Szlovákia előnye, de a svédek azonnal szépítettek. Egyenlíteniük viszont már nem sikerült. Helyenként komoly nyomás nehezedett északi szomszédunkra, de célravezető játékkal Hossáék végig tartották az eredményt. Dicséretes, hogy eközben a gólszerzésről sem mondtak le. A végén a szerencse is melléjük állt, de megérdemelték, hősiesen védekeztek, remekül dolgoztak, nem hagyták, hogy ellenfelük rájuk erőltesse akaratát. Érdekesség, hogy a második és a harmadik harmadban összesen hetet lőttek kapura a szlovákok, eredményességi mutatójuk pazar, ugyanis az összes góljukat ekkor szerezték. 4-3-mas győzelmük azt jelenti, hogy az elődöntőben Kanada-Szlovákia következik.

83 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez bazmeg felfoghatatlan, felvételről akartam megnézni a meccset, de szerintem hanyagolom... Az hagyján hogy megint kaptam egy leckét hogy ne fogadjak, de hogy így veszítsenek a svédek...

Tényleg jobb ha meg se nézem.

Nincs mese, a szlovákokat már le kell nyomni a kanadaiaknak.
Megérdemelték a szlovik a győzelmet. Két felesleges kiállításból két gólt is kaptak a svédek, aztán amikor támadni kellett és csak egy biztosító volt hátul, persze jött a kontragól.
De ismerős ez az eredmény valahonnan...
hát érdekes meccs volt.. a svédek 2x elaludtak 1-1 percre és ennyi elég volt. A végén nyomtak, de már nem volt elég idő.
Gratula a szlovákoknak!
Gratulálok szomszédainknak, legalább lesz kinek drukkolni Kanada ellen.
Finn-Szlovák döntőt!!!
Ostoba volt a svéd szakvezetés. Szar volt a válogatás, szarok voltak a sorok és szarul vitték a meccset. Mesélje el nekem valaki, ilyen támadók mellett mit csinál Pahlsson bent a jégen az utolsó percben empty netnél?

Idióták.
Pedig de szerettem volna Finn-Svéd döntőt, Finn győzelemmel.
A francba, Svédeknek szurkoltam. Elismerésem a Szlovákoknak!
őszintén megmondom, nem a kanada-usa döntőnek drukkolok. Finnek remélem adnak a jenkiknek :)
Végre már egy normális eredmény. Kikaptak az oroszok, kiestek a csehek, már csak egyetlen csapat maradt.
Nagyon jó meccs volt, Szlovákia visszatért a G7-be.
Szép munka volt a szlovákoktól. Bár sajnálom az eredményt, szeretem a svédeket, de a kanadaiak szempontjából nézve érzésem szerint ez a kedvezőbb.
Kedves MacPhisto!
Én úgy tudtam eddig, hogy a svéd szakvezető egy igen magasan jegyzett elismert szakember.
Utólag a TV elöl sokan lehetünk okosabbak nála, de eddig még gólt sem kaptak csak bemeneteltek a negyed döntőbe. Ahogyan más nagy csapatot is leptek meg az olimpián kicsik úgy, ez a vikingekkel is megtörténhetett. Miért pont GUSTAFSSON kapja az első piros lapot???
Megérdemelten nyertek a szlovákok. Hosszú idő után van egy klasszis kapusuk, jól játszanak együtt az öregek meg a fiatalok, és végre kihasználják a helyzeteiket. És ők lőttek először gólt Lundqvistnak :D
@hokikori: Mert eddig ő bukta a legnagyobbat?
Kanada - USA döntő lesz, az kell az olimpiának.
@MacPhisto: én szeretem a svéd hokit mert szépem játszanak. de mit vársz egy olyan csapattól ami egy fos detrottyra épül?
miközben néztem a szlovák-svéd meccset reggel elkezdtem öltözni. mit vegyek fel? szekrény kinyit, gaborik póló fel erre két perc múlva akkor gólt húzott henriknek... ráéreztem :)
Kíváncsian várom @Joegep nyilatkozatát, valamint gratulációját és bocsánatkérését @Dukla Trenčín felé! :-)))
BELE VAGYOK BETEGEDVEEEEEEEEEEEEEEE. AZT A .................................... FENE EGYE MEG.
@székely hokis: mibe vagy belebetegedve??? ilyen nel eloszor fordult elo
@stero: LOOOOOOL, Lundqvisttal sohasem fogtok nyerni semmit, mert egy igazi CHOKER :-DDD
@bbking: áááh, olyan már volt 8 éve... Kanada-Finnország döntő kell, bár az inkább nekem ;)
" a leszálló ágban lévő szlovák hoki"
imádom őket

Filc is megmondta hogy az utánpótlással gond lehet.
Majd.
És mint fentebb olvasható Finn-Szlovák döntőt !!!
@leonov: az már tényleg meglepetés lenne, de ahogy már írtam ittmár mindenki nyerhet
Kanada ugy elveri ezeket az idetlen szlovakokat, hogy csak kacagni fogunk vegig.
Szlovákia áll még! És viszoylag sima az útja az aranyig: előbb átlép Kanadán, majd a döntőben, ha nehezen is, de megveri a finneket! :)
@MacPhisto: XDLOLLER. szeretnéd te vörösben látni henrik királyt :-PPPP

osgood who????? csak ne gyere azzal, hogy ő nyerte a kupát. jókor volt jó helyen, 12 egy tucat szint.
@csatoimi: figyu az lehet,de már bizonyítottak a szolvákok,kanada ellen sosem szégyen kikapni, ha kacagni akarunk akkor nézzuk meg ismént az orosz kanada mérkozést...
@csatoimi: én már most is kacagok ahogy agyonverték az agyonsztárolt Oroszokat a Kanadaiak:-))) lehet kikapnak 10-el 20-al de ott vannak a 4 között és ezt nem veheti el tőlük senki...érted?
@vaze: Ennyire faradt Te sem lehetsz. :)
@stero: Persze, azért vezette a két legutóbbi playoffot SV%ban meg GAAban :-D

Szerintem térj vissza az Ovecskin-témára, abban jobban otthon vagy :PPP
Európának európai döntőt, európai aranyat!
Elég sokszor járok át Szlovákiába meccset nézni és még a mai napig is megdöbbent amit a vidéki csarnokok körül látni.
Mint a régi éra ifjúsági filmjeiben.
A kölkök egymás hegyén hátán a csarnokok körül.
Ütővel, pakkal hó/jégkása hógolyózással múlatva az időt várják az edzést, meccset.
Egy Egernél jóval kisebb város csarnokánál is ötven hatvan srácot lehet látni délutánonként.

A mi fiataljaink legtöbbje meg plázázik, csetel, unatkozik.
Valamit viszont jobban csinálhatunk, mert a sokkal kevesebb gyermekből vélhetően érzékenyebben kerülnek ki a játékosok.
Ám én még most is azt mondom, hogy nem a legtehetségesebbek maradnak meg, hanem a legmotiváltabbak.Biztos, hogy nagyon sok srác, aki sokra vihetné, még a jégpályák közelébe sem kerül.

Szerintem Filc erre gondolt.
Persze lehetett benne valamiféle önvédelmi mechanizmus is arra az esetre ha leszerepelnek.
@csatoimi: persze, hogy Kanada az egyértelmű favorit, ám ezen a tornán még nem nagyon láttam olyat, hogy egy csapat kétszer egymás után tudjon lenyűgözően játszani és ez számít majd szerintem mindkét elődöntőn. Ha Kanada megismétli az oroszok elleni játékát, akkor teljesen mindegy, ki az ellenfél, de ne feledjük: a szlovákoknak vérében van a védekezés és nem utolsó sorban csapatként játszanak, nyilván csapatszinten próbálnak meg valamit kitalálni a kanadaiak játékára. Ez is csak sport, bármi megtörténhet. Vagy majdnem! :) Az oroszok megérdemelt és a csehek sajnálatos kiesése után én a szlovákoknak drukkolok, sokat köszönhetünk nekik jégkorongban...
@MacPhisto: nem nehéz vezetni ha játszol vagy 20 meccset és kilehet hozni jobb statot mint mondjuk hatból :-PPPP

és persze lids és az egész detroiti védelem egy rakás szar. osgood az egészet egyedül oldotta meg. leborulok a tudása előtt.
inkább fogd a kiesést sidre és bettmanre azt úgyis nagyon tudod. ezt a napejos szöveget meg hagyjuk. uncsi. :-PPPPP
@vaze: mondjuk most már szerencsére egyre többet Kanadának is! :)
@stero: Na mi köze lehet egy átlagnak a játszott meccsekhez?
Semmi.

Azon kívül persze, ha nagyon szar az átlagod, 4 meccsed lesz csak :-DDDDDDD
@vaze: En most mar Kanadanak szurkolok. Keruljon az arra legerdemesebb helyre az olimpiai arany.
Én továbbra is egy Finn-Szlovák döntőt preferálok.

Finn győzelemmel.
@csatoimi: hát, ez is egy szempont! :))) mondjuk én se fogok a Dunának menni, ha nyernek.
@csatoimi: szerintem a finnek vagy az amcsik,de még a szlovákok is jobbam megérdemelnék
Finn -Kanada és finn arany mindent bele Soumi.
@fekiaki: Miert? Nem Kanadaban talaltak ki a hokit? Nem ott van a legtobb csarnok, a legtobb igazolt jatekos? Nem Kanada adja a vilag legjobb bajnoksaga jatekos allomanyanak a felet?
Még a CAN-RUS meccset sem néztem meg direkt azért, hogy felkeljek reggel megnézni, amint a svédek széjjelverik a tótokat, hát nem jött össze...

Innentől Kanada-Finn döntőt szeretnék, de nagyon.
Finn-Kanada.
Én a finnek fogok szurkolni, de Kanada nyer. Amit ma csináltak az döbbenetes volt.:-)
@bush84: En is ezt a dontot akarom. :)
@csatoimi: ez nem életelismerésért járó díj, ha így vesszuk akkor igen megérdemli,de a tornán nyújtott teljesítménye alapján NEM
@csatoimi: ez nem életmudíj,de ha így veszuk a dolgokat akkor igen,de ha a tornán nyújtott teljesítményrol akkor NEM
A finnek is megérdemelnének 15 év után egy újabb aranyat világversenyen, teli van már a padlásuk ezüst és bronzérmekkel. Méltó módon búcsúzhatna a nagy generáció.
Az milyen lenne, ha a szlovik az oroszok, a svédek után megvernék a kanadaiakat is, majd a döntőben kikapnának, akár a finnektől, akár az amcsiktól...
@vaze: Tömeges öngyilkosság a szlovák öltözőben! :)
@székely hokis: azért állítsd le magad hogy így hívod szlovákiát,én semondom le romániátmnden szutyoknak
@fekiaki: Azért nem kell sztem "népek csatáját" kreálni ebből a tornából, hiszen az olimpia eleve nem erről szól! Hülyék meg mindenhol, minden nemzet fiai között vannak, HUN-on is, SVK-ban is, és még Erdélyben is... Szerintem! ;-) Hajrá fair play, hajrá hoki!
@MacPhisto: csupán annyi, hogy ha pl kiesel öt meccsen ott nem igazán lehet javítani egy statot. ha játszol huszat és kétszer kitömnek mondjuk hat góllal attól még lehet 2.00 a GAA és bőven 90% feletti a hatékonyság.

de matekból sose, voltál erős csak római jogból :-PP
Kicsit azért bíztam benne, hogy 13mp-el a vége előtt gólt kapnak a tótok... Csak, hogy érezzék.
Kanada-Finno. döntő lesz, remélem finn győzelemmel.
@stero: Jaj ne már, ez fordítva is igaz, egy meccsen ha találsz egy SO-t akkor hiába esel ki ötből, jó lesz a statod.

Azért ennyire ne adjuk le, átlagszámokra azt mondani, hogy a meccsek számával azok javulnak, butaság.

Matektól függetlenül.

Van otthon akváriumod?
@fekiaki: tőlem lehordhatod romániát aminek csak akarod . Őket sem szeretem sőt.
@székely hokis: De remélem,azért magadat nem utálod.
volt akváriumom, s. kristófnak viszont sose volt.
Örülök, hogy nyertek a szlovákok.
en is szekely vagyok es nem a szlovak felfogas vagy politika tetszik hanem a hokijuk.Tancolnak a szoreim is hogy a nyalkas muszkak leszivtak....csak ezert is letoltom a Kanada-Orosz meccset orosz kommentel hogy halassam hogy sirnak
Apropo valaki tud magyar kommentarral meccseket tolteni fel?
Akkor innen maradnak a finnek, vagy bármelyik európai csapat. Az USA-nak és Kanadának sosem szurkolok, illetve utóbbinak csak akkor, ha az amerikaiakkal játszanak. :-)
Ez hihetetlen számomra. De kanada úgy is beaprítja a szlovákokat, nagyon remélem.
@jonnglenn: A svédek kiesése után most már én is. :-)
@Ringleader: Igazad van,kurvara cinikus es ironikus voltam, ezert bocsanatot is kerek Dukla Terncintol!
Azt viszont ki szeretnem hangsulyozni, hogy ironiam csak Dukla Trencinnek es nem a szlovak valogatottnak celoztam, hatalmas gratula nekik!!!
@Tillasz: bízom benne, hogy nem tudják megismételni.
Francba, francba...
Kanadaiakat a túlméretezett arcuk miatt rühellem. Messze nem tudnak annyira, mint amennyire verik a mellüket. Kiesett az örök kedvencem úgyhogy hajrá Finnország! Nyomjátok le a nagy arcú NHL sztárokat!
Reszkess Kanada! A szlovák henger Oroszország és Svédország után rajtatok is átgázol! :)
En azt hiszem hogy Szlovakia azert gyozott mert a Svedek nemtudtak mast jatszani mint a korongot paszszolni a kapu mogul a bekorcsolyazo jatekosokra akiket a Szlovak jatekosok jol takartak es nemengedtek figylmetlenul a kapu elotti helyeken befejezni az akciokat (bar ket sved gol ilyen szituaciobol szuletett, de nehez ilyen csapat ellen ugy jatszani hogy semmilyen hiba nekovetkezzen be). Lehet mondani hogy ez a Sved taktika Kanadatol van atnezve de nemtudtak semmi mast jatszani (kombinalni eszt valami mas taktikaval). Es a masodik fontos dolog volt a nagyon magas Szlovak helyzet kihasznalas. Es ez Szlovakoknak bejott nem mind a cseh elleni mecssen. Akkor a mazli Cseheknel ult.
A szlovákok sikere a magyar jégkorongot is segítené közvetve. Én a szlovákoknak szurkolok.
Én szerintem a bronz meccsen egy szlovák-finn vagy egy szlovák-amerkia fog kialakulni...
Melyik adón lesz majd az elődöntő?
Én szlovák drukker vagyok
@KupaiKristof: 21-től az egyesen USA-Finnország, fél négytől a kettesen és az Eurosporton Kanada-Szlovákia.
@KupaiKristof: még beraktad volna a Kanada USA-t és lenne egy biztostutitipped :D.
kovacsistvan
MA lesz Február 26-án 15:30-kor az elődöntő?vagy hajnalban?

ÉS egyébként te dunakeszin laksz?
és valamelyik oldalon fönt vannak a meccsek?Pl.Svédország-szlovákia ?
az nagyon kéne
pLS egy link
süti beállítások módosítása