HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Eduard Giblak Újpesten

2010.02.23. 12:23 kerusz

A Dab.Docler elleni két elbukott mérkőzés után változtatásra szánták el magukat a vezetők Újpesten. Szerdától Eduard Giblak lesz a szakmai munka vezetője a felnőttcsapatnál, áll a klub közleményében. Nem válnak meg az eddigi edzőpárostól sem. A csapatot az elmúlt és a mostani szezonban eddig összesen három ezüst- és egy bronzéremig vezető Pék György és Baróti Zsolt tagja marad a stábnak, pontos feladatuk Giblák érkezése után tisztázódhat. Az edzőként komoly eredményeket elért Giblak a 2004-2005-ös szezon elején érkezett Újpestre, vezetésével hosszú idő után először szerzett érmet a csapat. Nemcsak a felnőtteket, hanem a juniorokat is ő vezette, mellettük pedig az U18-as válogatott kapitánya is volt. 2006 októberében bontottak szerződést vele.

40 komment

Címkék: pék ute giblak baróti

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Természetesen kicsiT már késő
@fraind: De legalább felismerték, hogy változtatni kell! Igaz már a szezont így kellet volna elkezdeni. :S
Ez a lépés nem erősitések után lett volna helyén!
Hanem már akkor is mikor a sajtó elött szidta a csapatot hogy alkalmatlan a keret a célokra, de az edző dolga a legjobbat kihozni az adott keretből!Motiválatlan az ÚTE idén tavalyi tűz sehol és ezt nem csak ott kell keresni hogy gyengült a keret.

Érdekes megoldás amit választottak de szerintem Péket csapat közelébe se kellene engedni jeleneleg uj edző irányítson és ne igy 3sba, 3felé evezésnek nincs értelme
Öltözői pletykák szerint Pék feladata a kapus nélküli játékelemek fejlesztése és a kapuslehozatali stratégia kidolgozása lesz.
Már valóban ideje volt. Sőt, már inkább késő, de ugyebár jobb későn, mint soha.

Remélem most a csapat valóban megmutatja mit is tud.

@nagypi: hahaha
@nagypi: :)))

Lehet, jövőre újra megyek UTE meccsre!?
Jó ute-ra szüksége van a bajnokságnak.6 meccsel a vége előtt lehet kissé elkésett lépés volt, bár kitudja ,annyi meglepetés született a középszakaszban, egy huszáros hajrával odalehet érni az ígéret földjére.Lehet Pék mesternek az lesz a munkaköri leírásában,hogy minden reggel és este imádkoznia kell a bazilikában a volán tovább jutásáért a P-O.- ban.
@Khrys84:

Nem húznak 3-an 3 felé. Giblak megkapta a teljeskörű szakmai vezetői felhatalmazást.

Ez azt jelenti, hogy Giblak vezeti az edzéseket (távollétében Baróti, de Giblak edzésterve alapján), ő határozza meg a csapat programját, ő jelöli ki a keretet, ő állítja össze a sorokat, ő határozza meg a taktikát és ő meccsel.

Pék emberi kvalitásainak és kétéves szakmai munkájának vezetői megítélése pozitív, ezért esetleges eltávolítása, netán "kirúgása" a szakmai stábból fel sem merült.

Ez, persze, lehet, hogy csalódás a rajta itt most idétlenül és meglehetősen humortalanul élcelődőknek, de attól még így van. Gondolom, ha kirúgták volna, akkor most az lenne a probléma, hogy "hogy lehetett így elbánni szegény emberrel két ezüstérem után, pár meccsel a vége előtt".

Pék egyébként nem szorul a védelmemre, de azt azért elmondanám, hogy a szívét-lelkét adta a csapatért és a nyilatkozatai nem semmitmondó általánosságok. Mielőtt besértődik rajta a megbírált játékos, sor, vagy csapat, esetleg érdemes lett volna elgondolkodni az elhangzottakon.

A váltási folyamatban egyébként mindenki maximálisan korrekt volt, Péktől Barótin át Giblakig, beleértve a vezetőket is. Meglátjuk, mi sül ki belőle.
"Nem válnak meg az eddigi edzőpárostól sem." - ez az öszvérmegoldás csak a problémákat odázza el, de nem nyújt igazi megoldást.
@fabot: Bárcsak a legnagyobb probléma Újpesten Pék személye lenne...
Remélem, még időben. Különben csak só a sebekbe. Hajrá lilák.
@hokikori: a különbségek azért elég nyilvánvalóak...
@hokikori: Ezen az elven elindulva ezt is berakhattad volna, még frissebb is:
jegkorong.blog.hu/2009/03/03/ted_satort_menesztettek
@OliBLOOD: Ez nem jó. Itt a Volánról van szó. :)
@OliBLOOD:
Ted Sator is maradt a szakmai stábban annak idején???
@hokikori: Ott Énekes az állandó beépített ember.
@hokikori: Miért, Vladó maradt a szakmai stábban annak idején? Első hírek arról szóltak, hogy marad, de valójában nem maradt.
@OliBLOOD: J-P. teljesen új ember volt, tehát nem volt földtől elrugaszkodott gondolat, hogy fordítanak a tandemen, annál is inkább, mivel a játékosok valójában már J-P-t tekintették első számú edzőnek. Vladó eleinte el is fogadta az új felállást, csak aztán a gyakorlatban nem működött. De nem kívülről hoztak harmadik edzőt, ami nem baj, csak alapvetően különbözik a két vagy három eset.
@vaze: "alapvetően különbözik a két vagy három eset" Én is erről beszélek :) Ameggyire ideillik JP, ugyanannyira Sator, hiszen van annyi különbség mindegyik között :)
Egyébként szerintem az Újpest megtette amit tudott. 19-re húzott még egy lapot. Láttunk már olyat, hogy bejött.
@vaze: Én még most se fogom teljesen azt az alapvető különbséget :) . Most földtől elrugaszkodott gondolat, vagy nem baj, hogy nem kívülről hoztunk edzőt? (alapvetően kívülről hoztuk, mert Giblak nem tegnapelőtt távozott az Újpest vezetőedzői posztjáról) Pék mester elfogadta az új helyzetet, ugyanúgy, mint Vladó, és hol a garancia, hogy itt is működni fog a dolog?
@forestjr: Vladó lényegében nem fogadta el, mert a felállás nem működött és el is ment kicsivel később
@check: Most már biztos meg fogtok kövezni, de még mindig nem értem. Én úgy tudom, hogy Vladó elfogadta, majd kicsivel később távozott. Nálunk Pék elfogadta, és még benne vagyunk a "kicsivel későbben", ergo még bármi megtörténhet. A dolgok jelen állása szerint én nem látok alapvető különbséget, de örülök, hogy Ti biztosra veszitek a tandemünk zökkenőmentes működését :) . Persze nem ettől a kis "vitától" fognak megváltozni a dolgaink, csak csodálkoztam a hirtelen "elhatárolódásoktól" .
@forestjr: bocs, elhatárolódásokON.
@forestjr: nagyon nem fogalmazok ma jól: nem minősítettem az UTE döntését, majd az idő eldönti, idő mondjuk semmire sincs, Vladó nem igazán fogadta el a helyzetet, bár nyilván neki is megvan a maga története, szóval csak annyit próbáltam mondani, hogy ez a párhuzam a végtelenben sem fog találkozni... :)
@vaze: ÉS ha Pék elmegy két meccs után? :) (bár nem tartom valószínűnek)
@forestjr: tökéletlen párhuzam akkor lehetne, ha Baróti és Pék helyet cserélt volna, nem ez történt, ennél egyszerűbben nem tudom mondani
Péknek nemszabadna a csapat közelébe sem lenni! Iritálja a játékosokat!!!
@vaze: Hehe, tényleg, látod egyből így kellett volna nekem elmagyarázni, mint egy kétéves hülyegyereknek :). A lényeg, hogy úgy emlékeztem, hogy JP egyből vezetőedző lett, és lejjebb tolta Vladót, de leesett, hogy másodedzőként kezdte, utána cseréltek helyet.
@forestjr: előttem is csak az a feladat, mint a Volán előtt: egyszerűsíteni, egyszerűsíteni, egyszerűsíteni! A propos: ufók ezek, meg kéne nyerni, de ha netán mégse, akkor se bírok rájuk haragudni! És - vessetek a mókusok elé, de - nekem Hethéssyvel sincs bajom!
@vaze: Csak a nyakát ne tartaná úgy... :)
@vaze: csak jabka mester el ne olvassa ez utóbbi megjegyzésedet... :PPPPP
Ez az Újpest kiégett,itt nem edző hiba volt ! Jövőre a Starsba fognak jelentkezni a meghatározó játékosok !! Úgy,hogy kezdjetek szemét szerződéseket alá h...sítani!!
@Boby80: Miért, a Stars nem bízik a tehetséges fiataljaiban?
Pék nyilatkozatának utolsó mondata megvan? "azt sem tudni, lesz-e pénz a profi hokira Újpesten". Jó, tudom, erős jellemhiba kora reggel ilyen szennylapot olvasni, az sem igaz, amit kérdeznek, de ez azért beb@szna, elég rendesen. Tudtok erről valamit?
süti beállítások módosítása