HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Álomdöntő már biztosan nem lesz

2010.02.22. 08:33 AG 2.0

Vége a csoportkörnek a vancouveri olimpia férfitornáján, néhány gyors következtetés máris levonható. Odáig természetesen nem merészkednénk, hogy megjósoljuk, ki nevet a végén, az azonban biztos, hogy a nagycsapatok botladozása miatt összekuszálódtak a szálak alaposan. Kanada négy, Oroszország két pontot vesztett, ezzel olyan pozícióba kerültek a speciális lebonyolítási szisztéma miatt – erről legutóbb itt írtunk részletesen –, ami kizárja a sokak által várt szuperdöntőt, a két legutóbbi világbajnokság fináléjának a visszavágóját. Azazhogy visszavágó lehet, de már a negyeddöntőben.

A három csoport első helyein az Egyesült Államok (9 ponttal, 14-5-tel), Svédország (9 ponttal, 9-2-vel) és Oroszország végzett (7 ponttal), pont- és gólkülönbségük révén sorrendben a D1-es, a D2-es és a D3-as pozíciót kapták. Ugyancsak direktben negyeddöntős a 6 ponttal, 10-4-gyel legjobb csoportmásodik Finnország. A további leosztás szerint a D5-ös pozíció Csehországé, a D6-os Kanadáé, a D7-es Szlovákiáé, a D8-as Svájcé, a D9-es Fehéroroszországé, a D10-es Norvégiáé, a D11-es Németországé, a D12-es Lettországé. A nyolcaddöntő beosztása a fentiek szerint így néz ki:

Csehország–Lettország
Kanada–Németország
Szlovákia–Norvégia
Svájc–Fehéroroszország

Azt is lehet már tudni, hogyan alakulnak a negyeddöntők:

Egyesült Államok–Svájc/Fehéroroszország
Svédország–Szlovákia/Norvégia
Oroszország–Kanada/Németország
Finnország–Csehország/Lettország

Ami a még továbbiakat illeti, a fenti párosítások közül az első párharc győztese a negyedik csata jobbikjával elődöntőzhet, a második pedig a harmadikkal. Vagyis az előzetesen szuperfavoritnak gondolt három válogatott közül kettő – Kanada és Oroszország – már a negyeddöntőben elintézi egymást, és bármelyik is diadalmaskodik, az elődöntőben lesz kénytelen szembenézni a svédekkel. Már amennyiben utóbbiak természetesen képesek lesznek legyőzni a gyengének egészen kicsit sem tűnő Szlovákiát.

De talán jobb, ha nem szaladunk ennyire előre. Hiszen az eddig történtek alapján még abban sem lehetünk biztosak, hogy a nyolcaddöntők mindegyikét az esélyesek nyerik.

138 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valamit magyarazzon meg valaki
mitol lesz egy emberbol hokiszakerto?
mert sportujsagiro es sok meccset latott vagy edzoi kepesites utan vagy a regi jo jatekosok lesznek es ki donti el hogy ki a szakerto?
@qx92: azért azzal a "cseh extraligásokkal" nagy marhaságot írtál...
az egész csapatban a harmadik számú kapus játszik ott és Cervenka, aki a 7. helyen áll a "világ legjobb hokisai akik nem az NHL-ben játszanak" szubjektív listáján.
@qx92: Például ugy hogy a szlovák tévében a kommentátor mellet vannak még vagy oreg játékosok,edzok,akik segítenek,vagy a bemondonak megmagyarázzák hogy mi miért van.Nálunk például legutoljára Richard Lintner volt a kommentátorral,volt NHL játékos.
@qx92: ez nehéz kérdés egy olyan országban ahol mindenki csak a focihoz ért :-PPPP

egyébként ha játszott vagy dolgozott vki benne akkor szakérthet. de van kivétel is, pl mikor várhidi tologatja a mágnestáblán delpierot.
de hosszú évek alatt rengeteg meccsnézéssel is lehet sokat tanulni.
@konovalenko: ha jól emlékszem kanadában volt egy vébé nem is olyan régen, amit az oroszok nyertek. meg mintha idén a junior vébén is kikapott volna kanada, mint házigizda;-)
@serjtankian: nincs semmi bajom a cseh extraligasokkal csak peldakent hoztam fel
@durex26: hát tényleg hajlamos vagyok kiakadni sok hülyeségen, de olyant azért nem tudok elképzelni, hogy pont a te kommented miatt történjen ilyen
@AG 2.0: Juj, eszt sajnálattal olvasom, gyorsan visszavonok mindent, nem gondoltam volna, hogy ilyen lehet. Van egy söröd, és mentségemre legyen mondva, hogy az írásban nem tudtam belevinni a cinikusságot, tehát messze nem úgy gondoltam, mint ahogy sejtem, hogy értelmezted :D. Na ez jó nagy baromság lett :).
@AG 2.0: Na értelmeztem is amit olvastam :D, szóval előző visszavonva :D.
Én spec az oroszoknak szurkolok, de tényleg ritka nagy barmok kergetik a pakkot orosz mezben. Rengeteg felesleges szabálytalansággal hívták fel magukra a figyelmet, egy jó formában lévő csapat ellen nem lehet ennyi büntetlenül emberhátrányban lenni -a csehek mondjuk büntettek is belőle.

Amúgy aharmadok elejét tényleg megnyomták, már-már űrhokit játszottak vagy 5-6 percig, de a harmadok végén mindig a csehek domináltak.Kíváncsi leszek a végére, itt még bármi lehet!
http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_hockey_at_the_2010_Winter_Olympics_%E2%80%93_Men's_tournament
@FRee: valószínűleg az akét szakértő beszél tehát hülyeséget, akik többször mutatták meg lassított felvételen az egészet a cseh TV-ben (persze ök elfogultak:-)) - szegény Ovecskin, nem tudott kitérni, Jágr ment neki fejjel - akkor miért emelte fel Ovecskin a karját, hogy elérhesse Jágr "mélyen" fekvő fejét?
@tolsztoj: én nagyon nem kedvelem Ovecskint, de azzal az ütközéssel szerintem semmi gond nem volt.
@Walmer: mert nem láttad a sokszor ismételt, lassított felvételt, ahol a dolog teljesen tisztán látható, egyértelmű volt...
@tolsztoj: szemből ütközött, nem volt könyökös, korong is ott volt. mi volt benne szabálytalan?
@Walmer: vállal felugrásból fejbe verte. De ő mindig így ütközik, nagyon ritkán büntetik miatta, dehát Ő Ovecs :).
nagyon nagyon örülök, hogy kipukkadt a kanada oroszország lufi.
@2002: en azert meg remenykedem hogy az oroszorszag lufi nem pukkadt ki csak egy kicsit leeresztett de majd Bikov ismet feltudja fujni a kovetkezo meccsekre
@qx92: úgy értem, hogy a oroszok kanadaiak a legjobbak, ők lesznek döntőbe stb stb
@Walmer: Kár, hogy nem tudom lejátszani - még rajzokkal is mutatták, hogy történt a dolog: Jágr saját magát okolta a gólért - azt mondta, látta, hogy jön Ovecskin,ki akart térni úgy, hogy csinál egy cselt balfelé, és aztán jobbra indul, és kikerüli Ovecskint - de ehhez nem bizonyult elég szemfülesnek -valószínűleg, ezért okolta saját magát a gólért, de akárhogy is forgatom az egészet, Ovecskin fütyült a korongra, felemelte magasra a könyökét, és a felkarral majdenm 90 fokos szögben majdnem "leszakította" Jágr fejét - de már nem kívánok ezzel többet foglalkozni, az eredmény már amúgysem változik.
@tolsztoj: Láttad te reklamálni a Cseh játékosokat, vagy az edzőt?
Semmi baj nem volt ezzel az ütközéssel. nem ugrik bele az ütközésbe, csak utána emelkedik fel, és vállal ütközik. Jagr meg ne hordja a fejét ennyire alacsonyan
Érdekes Upshall utközése sokkal tisztább volt Benkel szemben, csakhát Andris nem egy Jágr típus :), akkor a fejét követelte mindenki itt meg, hát na. Ennyit számít a név :D?
@Ceska: Azért a "cseszkó"ra alliteráló nicked szerint te sem vagy elfogulatlan ebben a kérdésben ;)

Amúgy én ezerszer a ruszkiknak drukkolok a "cseszlovák"ok elleni harcokban, emiatt nem tud meghatni, hogy Jagr Kiváló Sporttárs kapott egy "búbost" - főleg, hogy Jagrnek nem lett semmi komolyabb baja tőle.
@Walmer: Hát igen a 208,as vb az is érdekes volt,nagyon lejtett a pálya,szegény ruszkik nagy nehezen kiegyenlitettek,hosszabitás Rick Nash kiüti a korongot,egyértelmü kiállitás,a birók mégis negyedóráig tárgyaltak róla,talán még Gretzkyt is megkérdezték kiállitás-e?Erre Te nem emlékszel.Itt Vancouverben még ilyenebb is lesz!!
@tolsztoj: a 2+2-es büntetőről nem írnak, hogy miért nem adták meg. Radulovnak járt volna, az ámokfutása alkalmával.
es ma este tenyleg nem lesz SEMMI hoki a tvben?????
@tolsztoj: te lattad az otkozest sehol semmi konyokles nem volt
Jagr lehajtott fejjel a korongal volt elfoglalva Ovecskin pedig vallal az o sajatos stilusaban leutkozte senki nem reklamalt semmit egy clean hit volt a palya kozepen ennyi , ha olyan gonosz utkozes lett volna akkor Jagrrel az ellen reklamaltak volna a csehek de senki nem szolt egy szot sem
@durex26: nem ertem miert mondjatok hogy nem volt tiszta utkozes vallal volta palya kozepen nem volt sem konyek sem terd sem a palanknak nem lokte neki mondja mar el valaki miert nem volt ez tiszta utkozes
@konovalenko: Simán kiszórták. pedig gretzky azt mondta ne tegyék;-)
@durex26: na mondjuk azt én is hiányoltam. Sérülés történt, nem is lehetne mérlegelni.
@Dukla Trenčín: Sidney Crosby pedig egy fennkölt,aranyos szerény fiú.A tengerentúli álom megtestesitöje.Te nem tót vagy,némi magyar szójáték ,hanem lökött.
@qx92: ütközés előtt felugrik, és a vállát belenyomja Jágr állába :). Tehát nem az öreg hordja lent a fejét :), hanem Ovie ugrik fel oda, s még a vállát is emeli, s ez tilos. Ütközésnél egyik fontos szabály, hogy két láb a földön, s a fejre irányuló váll csak hab a tortán. Már mind leszedték a videókat, nem lehet mutatni.
@Walmer: hát nem volt sima tizperc,videó telefonok stb,mondtam nem emlékszel!!!
@durex26: eloszor is ha nem tevedek Ovecskin magasabb mint Jagr tehat nem kellet olyan nagyot ugorjon. De ugrott ez teny viszont mindneki tudja a birok az ellenfelek mindenki ,hogy Ovecskinek ilyen a stilusa. Nem most kezdte el csinalni. Most kezdjuk elitelni azert hogy milyen aljasul utkozik az egy kicsit hipokrata szerintem.Az hogy az ugras tilos vagy nem ebben nem vagyok egeszen biztos de rad hagyom, de en ugy tanultam , hogy vallal kell utkozni.Az mas dolog ,hogy pont Jagr fejet talalta el, dehat Jagr sem mai gyerek tudj ,hogy ez benne van nem ez volt az elso amikor a fejet utkoztek le.
@durex26: Szerintem az az ugras amire te gondolsz az a palank mellet van amikor mar jo tavlorol neki ugrik egyik jatekos a masiknak, Ovecskin ellenben kozvetlen az utkozes elott ugrik fel.Azt nem tudom ez mennyire szabalyos amikor en hokiztam azz ilyenrt kivagtak de mi gyerekek voltunk.
@konovalenko: te emlékszel rosszul. Kb. 4 percig állt a játék.
rajtad kívül mindenki sajnálta, hogy így dőlt el.
@qx92: Ovecskinnel nem ez az ütközés a baj. nekem nagyon tetszett. hanem az állandó könyökhasználat a palánknál történő bodycheckeknél.
nem vagyok nagy szakértő, ezrét inkább kérdezem: nem lehet, hogy ma a Finnek taktikáztak kicsit a Svédek ellen? Az összes többi eredmény ismneretében az övék pont arra volt jó, hogy elkerüljék az orosz/kanadai ágat, viszont legjobb másodikként még egyenes ágon jussanak tovább. Bónuszként ráadásul az általuk felettéb imádott svédeket 'küldték rá' a svéd/orosz ágra így.
@qx92: tévedsz, Jagr magasabb mint Ovechkin, tehát ugrott:)
@qx92: If the player, in the process of checking his opponent drives his shoulder, hand, forearm or hands with the stick in an upwards action in order to make a check to the head or neck area, this action should be classified as CHECKING TO THE HEAD AND NECK AREA and penalized accordingly. Magyarul, ha nyak irányába viszi a vállát büntetendő. A többi mese, rég mondom én is, méégrégebbről stero hogy ez nem szép, nem most kezdjük elítélni.
@Walmer: Haver nem csak én szurkolok a ruszkiknak,vannak itt többen is.Hogy te kinek szurkolsz a magánügyed.És köszönjük az észosztásod.Nem birod Ovecskint, a ruszkikat,csak Kanada,Usa...Hát rajta...mondtam Kanada nyer,BÁRMI ÁRON,és kielégült leszel,ha véletlenül az Usa(kizárt)akkor nem tudom mi lesz Veled....
akkor belöled egy legenda lesz....megmondtad.Phil Espositó örökbe fogad,mert csak ebben a dimenzióban tudsz gondolkodni.
@fabot: Igen valóban a cseheknek szurkolok, de akkor is szóvá tettem volna ha épp egy németet gázolt volna el ily módon. Csak tegnap Jagr járta meg, ennyi az egybeesés.
@badicsekk:
Szerintem ilyen szinten azért nem taktikáztak. Ha csak egy góllal nyernek rendes játékidőben már ők várják alapszakasz-győztesként D1 pozícióból a folytatást, ami ugye azt jelenti, hogy a 4 közé jutásért a svájci-belorusz győztesével játszanak, ami azért bőven könnyebb mint akárki más a nagy 7esből. A döntőbe jutásért meg a svéd/cseh győztesével kellett volna küzdeniük. Ez egy fokkal talán könnyebbnek tűnik a mostani cseh és amerikai kombónál.
Én inkább azt érzem, hogy fejben nem készültek rá annyira a meccsre( lsd. érthetetlenül rossz emberelőny-kihasználás), hiszen ők egy 6gólos vereség ( amire azért csekély esély volt)kivételével, minden más eredménnyel jók voltak a negyeddöntőre,elkerülve a kanadai/orosz ágat ( kíváncsi leszek ezen a meccsen a bíráskodásra...). 2 napos pihenővel fogadják a cseheket, akik ha nem is fognak borzasztóan megizzadni a lettek ellen, de mégis egy meccsel a lábukban játszanak szerdán. Az se bánják igen, hogy a mumus svédek a másik ágon lesznek. Nem lehet egy olimpián minden meccsen jól játszani, ők a tökéletes pillanatban letudták a szar meccset. Abban meg bízhatnak, hogy az amerikaiak esetleg majd csak az egyenes kieséses szakaszban ( akár ellenük az elődöntőben) fognak ki rossz napot.
Az viszont biztos tudatos volt mind az ők, mind a svédek részéről, hogy az utolsó harmadban nem szakadtak meg. Mindkét csapat tudta nincs értelme,hosszú még ez az olimpia, és a tánc még csak most kezdődik igazán.
@AG 2.0: ez a sör súlyos taktikai hiba volt durextől... :)))))
@kovacsistvan: micsoda honnan jutott eszembe?
@serjtankian: nekem ugy tunt hogy magasabb de ez lehet azert is mert nyulankabb a teset felepitese mig Jagr eleg vaskos :D
@durex26: nem tudom szerintem ,hogyha olyan nagyon szabalytalan lenne vagy aljas a birok mar akkor leallitottak volna amikormeg nem voolt ilyen nagyon sztarolva (ergo kozfelhaborodas nelkul lehetett volna eltiltani vagy komolyabb buntetest kiszabni ra)es feltetelezem nem vagyunk okosabbak mint az NHL biroi testulete , ennek ellenere lehet mas velemnyed neked is nekem
test felepiteselirtam bocs
@qx92: "valamit magyarazzon meg valaki
mitol lesz egy emberbol hokiszakerto?
mert sportujsagiro es sok meccset latott vagy edzoi kepesites utan vagy a regi jo jatekosok lesznek es ki donti el hogy ki a szakerto?"
Erre gondoltam.
@kovacsistvan: Dukla emlitette egy azelott levo hozza szolasaban a szlovak hokiszakertoket es ugy fel merult bennem a kerdes hogy ki donti el hogy ki a szakerto vagy ki nem esetleg milyen kepzetseg kell hozza es megkerdeztem kb ennyi
azt magyarázzák meg a nagy hokiszakértök itt ezen a fórumon,hogy pl tavaly az nhl,ben hogy az alapszakasz,és a rájátszás legjobbja is orosz?Pedig gondolom az nhl,lobbi nem eröltette,csak nem tudtak mást csinálni.Ennek ellenére,Kanada és Vancouver OB:1.Kanada..szinte biztos,mert kell.....
@gx92: @kovacsistvan: nemtom hogy van ez nalatok de nalunk vannak sport foiskolak.. ..es ahoz hogy tanicsal ot, elvileg sport szakertonek kene lenned.. ..+a hoki it kicsit nagyon nepszeru nalunk ugyhogy van sok a hokiszakerto.. ..amugy elege nehez avavalni mert ezek az emberek sokat szannak ra hogy europai es tengerentuli hokit (helyszinen ugyhogy utaznak a hoki utan) tanulmanyozzak.. (van ra alam dotacio is) ..ha kene egy-ket kontakt, akkor vlhogy privatan atkuldom (beszelnek angolul es a "oldschoolok" oroszul is) ..ugyhogy ezt a kerdes inkab nekik ted fel.. :)
@qx92: Arra, hogy miért hagyják el, inkább nem térnék ki :).

Ha nézel FoxSport, Espn, esetle NBC (bár ez szar példa) meglátod, hogy ott folyton vannak elemzések mint nálunk a fociba, hogy milyen esetek vezetnek egy-egy gólhoz vagy helyzethez kirajzolva, az eseteket, és olyan részleteket ismersz meg, amire nem nagyon veszel észre, és ezeket szakértők elemzik ki, nagyon érdekes dolgok. Szeretnék annyit tudni :D.
@durex26: Egy pohar bort jobban elfogadott volna. :)
@csatoimi: erre ppróbáltam utalni, de ma mindent félreértettünk, még a félreértéseket is :))

(különben megvolt a taina de murfatlar, lesz belőle poszt a héten :))
@AG 2.0: Na csak hogy meglegyen a századik hozzászólás. Akkor felajánlok egy zestrea de murfatlar chardonnay 2008-ast :). Elnézhetitek a sok baromságért, kimerültem a sok éjjelezésbe, de ma kipihenem magam :)
@csatoimi: @durex26:

elnézzük :)

a küküllő-menti borokról amúgy mit tudni? vannak már jók? mert valahogy úgy alakult, hogy ha odaáti jó bort iszom, az mindig román, persze balla géza dolgait leszámítva
@AG 2.0: Azok a Zsidvei (Jidvei) borok, hanyatlóban vannak sajnos, sok a hamisítvány, én is már csak ismerősöktől szerzem be zugpincészetből. Seprődi József dicsőszentmártoni borait érdemes megkóstolni, ő is híres szakember.
@AG 2.0: Ezert kovetkezoben egy erdelyi magyar borral jelentkezunk. :)
Ovecskin egy kicsit el van szállva!
Pronger-t miért nem akarja soha leütközni??????
Kíváncsi leszek.Az amcsikat sem kell félteni egy kis keménységért_!!_!!!
@FRee: Simán belementek Jagrba az oroszok az orosz gól előtt - ez szabálytalanság, kiállítás
2:1-nél nem adott meg egy gólt a csehek javára - újabb hatalmas bírói hiba

Sajnos ezt a meccset elvezették és a megverték a bírók a cseheket, ennyi.
@roenick: Leutkozi majd Prongert is. :)
"Of course I saw him," Jagr said afterward. "I wanted to make a play. It was just a bad turnover – a bad mistake. The hit doesn't hurt. The mistake hurts because they scored a goal on that play. It's a bad feeling. But I have to come back." --- NHL.COM

Ha megfigyelitek a HIT-eket, vagyis az ütközéseket külön jegyzik minden játékos neve mellett statisztikailag, mert a meccseken, azonkívül, hogy fárasztják az ellenfeleket lélektanilag is fontosak lehetnek, mint ezen is.
Ez egy clean hit volt, bármennyire fáj a cseh szurkolóknak. Nem véletlenül erről ír az nhl.com meccs elemzés bevezetőjében sokáig.

Persze Prongert is ezért szeretik, őt biztos kerülné Ovecskin is, ő egy fokkal még keményebb....
@nr8: Ovecskin senkitol nem fel.
"2:1-nél nem adott meg egy gólt a csehek javára - újabb hatalmas bírói hiba"

szó sincs róla, Jagr benn trónolt a kék mező közepén, a bíró hibázott persze, csakhogy az oroszok kárára, mivel a fújás után a védőharmadon kívül kellett volna lennie a bedobásnak. Megjegyzem, az oroszok az utolsó előnyüket (a harmadikat) a mérkőzés 22. percében kapták, a csehek meg kétszer annyit játszhattak előnyben (közte egyszer kettős előnyben is, így született az első góljuk), azaz nem bírói csalás miatt kaptak ki, hanem mert az ellenfél jobb volt, mint azt ők maguk is elismerték, tessék elolvasni a nyilatkozataikat.
@Blava: az nem volt gol azutan ment at a vonalon a korong miutan a biro sipolt eloszor sem adta meg de a csehek reklamaltak vissza nezte videobiron es ugysem adta meg
@nr8: szerintem nem kerulne ot sem Ovecskin esetleg egy kicsit ovatosabb lenne amikor a kozeleben van de en fogadok veled ,hogy ha ugy adodik Prongert is siman leutkozi legalabbis meg fogja probalni
es akkor most peknek milyen funkcioja van az Utenel
szerintem kar volt megtartani a jatekosoknak szerintem mar herotjuk van tole de majd kiderul ,hogy muzsikal a kovetkezo meccsen az ute
hopa ez az utolso nem ide akart kerulni elnezest figyelmetlen voltam
akkor most már csak leírom a tippemet a végére. Ha bejön, így még hiteles :)

1. Finno.
2. Oroszo.
3. Svédo.
4. Usa
5-8: Kanada, Cseho., Svájc, Szlovákia
@Bpstars: Szerintem a sved nyeri. :)
"Nagyon érdekel még a jégkorong is, és az oroszok két csillagával, Malkinnal és Ovecskinnal már sikerült is megismerkednem. Az olimpiai faluban odamentem hozzájuk, és kicsit remegő lábbal leszólítottam őket, hogy szeretnék egy közös képet. Remélem, lesz a legnagyobb kedvencemmel, Kovalcsukkal is, és az biztos, hogy ha meglátom, Jagrt sem engedem el fotó nélkül."

Ezt Huszar Erika nyilatkozta, aki hatodik lett az olimpian, rovid palyas gyorskorcsolyaban. Ezuton is gratulalok neki. Buszkek vagyunk rad, Erika.
@csatoimi: a svédeket csak az oroszok verhetik meg. Most ez a tippem. :)
Amúgy szerintem ez minden idők legjobb hoki-tornája.
(a sapporoi divI után :) )
A finnek nálam kicsit leszerepeltek, értem hogy a svéd védelem bitang erős volt, de két kétszeres emberhátrányban se tudtak semmit csinálni.

Tippjeim:
Svájc-Usa--> USA,
Finn-Cseh--> Cseh, mert a finnek képesek leblokkolni, a csehek meg nagyon kitartóak.
Svéd-Norvégia--->tökmindegy svédek tuti
Kanada-Orosz---> na erre tiipelni se merek.

Usa-Cseh meccsben bízok, meg a svéd-orosz/kanadára, ezek már kurva jó meccsek lesznek.
@qx92: Én is arra gondoltam, hogy esetleg kerülné az üzközést Prongerrel, de az is lehet hogy már az elején jelezné neki, hogy mire számíthat :)

Sztem is a svédek nagyon jók, könnyen befuthatnak nagyon jól, intelligensen játszanak. Backstrom óriási tehetség sztem.
Tovább véve: USA-Svédország döntőt vizionálok, de mivel mindkét védelem erős, félő hogy bunkerhoki lesz...
Tipp:

Svájc-USA = USA
Suomi-CZ = CZ
Swe-SVK = Swe
Can-Russia = na ezt senki sem tudja
canada-russia= Canada!Tudja valaki!
@nr8: felre ertettel nem hiszem hogy kerulne az utkozest csak jobban vigyazna hogy Pronger ne tudja ugy leutkozni ot mint ahogy o csinalta Jagrrel de arrol meg vagyok gyozodve hogy nem futna el egy jo utkozes elol
@csatoimi: Nem tudom, melyikük tud gyorsabban korcsolyázni :)
@csatoimi: még Voldemort-tól sem?
@qx92: azért szerintem prongerrel qrvára vigyázni a kellene. Egyrészt mert pronger be tud pöccenni, de kegyetlenül, másrászt egy alattomos genyó, harmadrészt elég dörzsölt ahhoz, hogy úgy vágjon oda, hogy az fájjon, negyedrészt meg azért mert fizikálisan komoly különbség van a javára.

Amit vízionálok: brutális open ice hit a semleges harmadban by Chris pronger. sanyit meg úgy kell összekaparni kiskanállal, mint Kariyát anno.
Ja és ne üssön utána brutális felsősarkos gólt, mint tette azt Paulie:-)
@masterroofs: :)) hát itt nagyon akadályozta szegény Nabit, hányan is kettő csapattárs napozik rajta?
@Walmer: tudom ,hogy Prongerrel vigyazni kell de pont ezt irtam ,hogy ovatosabb lessz hogy ne kapjon egy olyan open ice hit-et mint Jagr mert akkor leserlhet akar
ha kanada - orosz meccs lesz, az kb mikor és hol kerül képernyőre? valamit ki kell találnom addigra, hogy miért ne menjek suliba XD
@Buchek8: A kanadaiak 01:30-kor játszanak, kérdés, ebbe belemennek-e az oroszok. Mert nekik jobb lenne a 06:00, akkor Moszkvában 08:00 van.
@kovacsistvan:
A svájci- fehérorosz meccsre mi a tipped?
A fogadóirodák Svájcot tartják esélyesebbnek:D
@jágör68: A német-fehéroroszon is a németekre fizettek kevesebbet. A statisztikákra most nem lehet hagyatkozni, mert különböző csapatok ellen játszottak. A svájci-norvég meccsből kiindulva és a svájci-kanadai meccset nézve fogalmam sincs. Ez tényleg háromesélyes. Ettől függetlenül azt tudom, melyiknek szurkolok.
@AG 2.0: Persze, mint a Spengleren, mi? :D
Max. döntetlen.
süti beállítások módosítása