HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tovább éleződik a bajnokság

2010.02.21. 20:51 kerusz

A vesztett pontokat tekintve utolérte a Ferencváros a Vasas Budapest Starst, miután ma este idegenben győzött. Hegyi Ádám és Budai Krisztián vezérletével vágott vissza a csapat a pénteki hazai vereségért. A Stars szerzett vezetést, de a második harmad végén már a Ferencváros vezetett. Williamson mesternek már a 35. percben ki kellett kérnie az idejét. A harmadik harmadban nyomott a Stars, fel is zárkóztak egy gólra, de Hegyi ismét visszaállította a kétgólos különbséget, ami már nem is változott, hiába töltötte az utolsó két perc nagyobbik részét Ondrejka kapus a kispadon, hogy 6 mezőnyjátékossal támadhassanak. A végeredmény 2-4. Az este másik mérkőzésén kiderült, hogy sok volt a Jegesmedvéknek az e heti négy mérkőzés. Az első harmadot megnyomták a hazaiak, a játékrész közepén bő egy perc alatt két gólt ütöttek. Gyors gólváltás következett a középső harmadban, amelynek a végén a miskolciak még egy vasat ütöttek, de a harmadik harmadra elfáradtak, így hiába védett jól helyszíni emberünk szerint Duschek, csak a különbség lehetett kérdéses a végére. A Dab 7-1-re győzött.

26 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez az, gyerekek! holnap Fradi - és ma egy hibátlan színházi élménnyel és egy örömhírrel lettem gazdagabb; és most davaj, davaj Szbornaja :))
NYERT A VOLÁN!!!!!!!!!!!!!!!
Gratula a győzteseknek (a Volánnak is)!
A vesztett pontok elég csalóka, hisz a Stars hozott pluszban 4-et.
a 2. harmadban nagyon nagyot alakított a Fradi, a többit meg intézte Budai, de nekem igazából 1-2 után már nem igazán volt meleg a helyzet. szép volt, fiúk.
s ez hatványozottan szól a fehérváriaknak is, sőt.
@Rock me Amadeus: Tényleg kivágták Péket?

Jó kis meccs volt, Hegyi Ádi óriásit játszott, a 3. gólunk gyönyörű volt, egyből utána jött a Sztárz időkérés, ha jól emlékszem.
Sajnos kipukkadtunk a hétvégére...
másik helyszíni emberként, ha 10+ ütünk, az se meglepő, 4 99%os helyzetet hagytunk ki. Miskolcban az idegenlégiós sor próbálkozott, a fehérváriak messzebb vannak az EBELtől mint voltak... Nálunk mind a 4 sor nagyon szellemesen játszott. (bár apám azért csak odabökte, hogy szar, az olimpia után :( )
A már EBELes fehérváriaknak gratu.
ide is belokom, szep volt fiuk, jo volt kintlenni a meccsen!
Szegény Macik nagyon fáradtnak tűntek, mi ezúttal végig négy sorral tudtunk menni, ami rengeteget jelent, egyáltalán nem látszott fáradtnak a társaság sőt, mind a négy sor hatalmas lendülettel játszott. Ejj, ha Virágot nem akasztják ziccerben, a nap gólját lőhette volna, pedig volt pár nagyon szép gól a mai meccsen :)
Szép volt Fradika! Csak így tovább előre! Menekülés a győzelembe!
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Virág milyen nagy talentum! És J.P. láthatóan nagyon bízik benne, mert Őt végig benne hagyja a sorban, míg a társait meccs közben rotálni szokta.
@gogosz: Virág, meg úgy általában a negyedik sorunk hatalmas tehetség, de már igazán üthetnének egy gólt, mert ma legalább három bennük maradt. Most a juniormeccsekről nem beszélek, amikor annyira önző, hogy a Csata helyében én már a 30. perctől nem játszatnám
@vaze: maradjunk abban, hogy Virág tehetséges, és juniorban önző. Gazsi, Győri... sehol nem lesznek 2. sorosak se soha. Pistát meg mióta írtad nézem, hát nagy király 1személyes jégkorongban, valóban.
@Lazlee: Gazsi 87-es, Mestyán 89-es, Győri 90-es, de alapvetően igazad van
@Lazlee:
Győri mellé csak a megfelelő társat kell megtalálni!:-)
@vaze:
Igazat szóltál juniorilag.
@vaze: Egy tehetség, soha nem olyan mint a többség. Lehet, hogy a juniorban önző, de a felnőtben próbálkozik, és van önbizalma. És ez nagyon fontos. Egyébbként az a személyes véleményem, hogy egy igazán jó csatár (bármilyen sportágban) önző! Első szándékban mindig törjön gólra! Tudom, ez csapatjáték, de minden csapatjátékban vannak sztárok, akik húzzák a szekeret. Ahogy előttem is írták, a negyedik sorunkból ilyen karizmatikus játékos, aki meghatározó szerephez juthat a jövőben, rajta kívül nincs. Sőt, még a harmadikban sincs. Szerintem. Persze nem bánnám, ha megcáfolnának a játékukkal a többiek. :)
@gogosz: gyere ki egyszer egy jr-meccsre és látni fogod, hogy miről beszélek, mert erről elméleti síkon vitatkozni eléggé értelmetlen
@vaze: Ok. Kimegyek. Nem vitattam amit mondtál. Én más megközelítésben beszéltem róla. Nyílván egy fiatal játékos máshogy játszik a saját korosztályában, mint az idősebbek között. Ott azért van visszatartó erő a többi rutinos játékos részéről. Ha visszanézed, én általánosságban írtam meg a véleményem nagy részét.
@gogosz: igen, akartam is írni, hogy elviekben még akár igazad is lehet, de azért ne feleedjük, hogy in concreto Virág Tamásról beszélünk, akit én is ügyesnek tartok, de azért nem egy Ovecskin. Ha hármasával-négyesével ütné a gólokat juniorban, még megérteném (legutóbb szerintem nettó 10 percet biztosan birtokolta a korongot a hatvanból, ehhez képest egy apró gólocska, khm), de nem ez a helyzet és attól tartok, ha többet passzolna, több gólja is lenne. Ez a jégkorong már csak egy ilyen abszurd játék.

Mondom, kedvelem a játékát, drukkolok neki, hogy kezdjenek el gólokat lőni az OB1-ben is, de ami sok, az sok...
@vaze: Ha a Jonkl, Virág, Mestyán összetételben többet fognak játszani, elkezdik majd a gólgyártást is. Miskolcon nagyon jól ment ez a sor. Egyébbként figyelem azóta Mestyánt. :)
Önzőség:
Nos én inkább azt mondanám, hogy kishazánkban gyakran másként értelmeznek bizonyos viselkedésformákat, mint a világ fejlettebb részén. A blogon a fenti észrevételeken kívül gyakran értékeltek már hazai játékosokat önzőnek, úgy az utánpótlás, mint az ALBA VOLAN játékosai közül. Véleményem szerint a modern csapatsportágakban az egyik legfontosabb feladat a játékszer megtartása, míg a másik a játékszert nem birtokló csapattársak optimális elhelyezkedése. Ahhoz hogy a második előálljon az elsőnek is meg kell tudni valósulnia. Amennyiben képtelen a csapat a korongot birtokolni, úgy nem is lehet felfejlődni. Ameddig képes egy játékos a koronggal forgolódni addig a többiek különböző alakzat felvételével helyzetbe tudnak kerülni.
Én a korongot megtartani képes játékosokat inkább nevezném felelősség felvállalónak és az önző jelzőt annak hagynám meg aki folyamatosan azt bizonyítja, hogy a megszerzett koronggal kizárólag a kapu megcélzását tartja fontosnak és ritkán képes a társait helyzetbe hozni. Igen kevés játékos képes a korong biztonságos és tartós birtoklására. Az én szememben a blogon leggyakrabban önzőnek titulált játékosok közül
a fentiek miatt mindenképpen felmentést kap a negatív jelző alól Mihály Árpi és a fiatalok közül
Hári Janika és Galló Illés.
@hokikori: Holéczy Roger a legnagyobb "önző"! :)
@hokikori: Én óvatosabban kezdenék "szakmázni"...
Kedves KCs nem vagyunk egyformák és ez korántsem baj! A különbözőség tehet emberek közösségét csapattá. Igaz ez egy iskolai osztályra, egy szerelő brigádra ugyanúgy mint egy jégkorong csapatra. Vannak akik bevállalósak és vannak akik óvatosabbak. Azt hogy vállald el a felelősséggel járó, bizonyos mértékig kockázatos dolgokat azt nem annyira könyvből olvasva lehet megtanulni, azt jóval inkább a környezetből érkező impulzusok, minták, jelek és az ezzel együtt járó nevelés alakítja ki. Ebben a mi kis országunk sajnos még el van maradva sok más a csapatsportágak területén eredményesebb országnál.
Hári Janika fogalmazta meg az egyik interjúban, hogy be kell vállalni az egyéni akciókat és ha nem jön be az nem feltétlenül kudarc. Ha csak olyan játékosok vannak egy csapatba akik nem vállalják be a cseleket, mert attól tartanak, hogy elveszítik a korongot azok nem vonnak magukra az ellenféltől plusz játékost és így nem alakulhat ki a csapatsportok modern támadási taktikájának fő szabálya a bejátszandó területen meglévő emberelőny.Minden sorban szükség van egy bevállalós, vagy ahogyan azt itt a blogon többen megfogalmazzák egy "önző" játékosra. Aki a magyar focit nézi az gyakran megállapíthatja, hogy igen kevés olyan játékosunk van aki megvárja amíg rámegy az ellen és képes a cseleket bevállalni. Szinte égeti a labda a lábakat olyan gyorsan szabadul mindenki a játékszertől, mintegy azt üzenve, hogy az én részem kipipálva alkosson a másik.
Ne jussunk el a mi sportágunkban idáig, ne önzőzzük le a bevállalós srácokat, hanem bátorítsuk a kreatív megoldásokat keresőket.
lehet itt spekulatív alapon okoskodni, már elnézést, de én mint néző tökre nem vagyok kíváncsi arra, ahogy valaki élő szövetű bójának nézi mind az ellen, mind a saját játékostársait. Ettől persze még nem dől össze a világ! :)
süti beállítások módosítása