HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ez előnyére válik a magyar jégkorongnak

2010.02.19. 15:27 kerusz

Először pihen az OB I. középszakaszában az eddig legtöbb pontot vesztett Újpest, a Ferencváros a Vasas, a Miskolc a Dab.Docler ellen próbál gyarapodni. A középszakasz eddigi eredményei azt mutatják, nincs papírforma, mindenkinek tennie kell a győzelemért.

Este hatkor a Miskolci Jégcsarnokban a Dab.Docler vendégszerepel. Bravúros hét van eddig a házigazdák mögött, talán a legelfogultabb Jegesmedve-fanok sem számítottak arra, hogy a Vasas Budapest Stars ellen hatból öt pontot megszereznek. "Nagyon jöl jöhet mindez a végelszámoláskor – mondta erről Mayer Péter vezetőedző. – Természetesen ennek akkor lesz értéke, ha a továbbiakban is tudjuk folytatni a pontszerzést. Szeretnénk úgy játszani, hogy a rájátszásba jutás álmát életben tudjuk tartani. Nem lesz könnyű megismételnünk a keddi-szerdai teljesítményünket, de törekedni fogunk rá. Jó csapat látogat hozzánk, amely tudja, hogy meg kell tennie mindent  ellenünk a győzelemért. Számunkra az a kérdés, tudunk-e hatvan percet úgy végigdolgozni, mint kedden és szerdán. Csak ha igen, akkor lehet itthon tartani a pontokat. Nagyon tanulságos volt ez a hét eddig, arról szólt, hogy csak magunkkal szabad foglalkoznunk, fegyelmezetten, a taktikát betartva, nem hagyni kizökkenteni magunkat az elhatározottakból. Ma estére kicsit javult a helyzetünk, Láda Balázs, Maklári és Petres játékra jelentkezett. Sajnos a szerdai bemelegítéskor Kis Attila lábfejében eltört az egyik csont, így ő néhány hétig harcképtelen lesz."

"Nagyon sokat fejlődött a Miskolc ebben az évben, erős kézzel vezetett, veszélyes csapattá vált. Két győzelmet arattak a héten, ez óriási erőt ad nekik, kemény meccsre számítok nagy és lelkes közönség előtt – válaszolt kérdéseinkre J. P. MacCallum, a dunaújvárosiak mestere. – Duschek remekül védett a Vasas elleni mérkőzéseken, úgy tűnik, elkapta a fonalat. Győzelmünk kulcsa az lehet, ha komoly forgalmat, sok helyzetet alakítunk ki a kapuja előtt. Mindenki egészséges, teljes kerettel utazunk Miskolcra."

A Ferencváros este héttől a Vasas Budapest Starst fogadja Pesterzsébeten. "Mint mindig, most is jó játékot várok – mondta Szergej Oreskin vezetőedző. – Természetesen nyerni szeretnénk, hiszen minden pontra nagy szükség van a középszakaszban, sűrű a mezőny. Nagyon fontos lesz a fegyelmezettség és a taktika betartása. Remélem, sok néző lesz nálunk ma este, és jó hangulatot teremtenek."

Glen Williamson, a káposztásmegyeriek kanadai mesterét a Miskolc elleni mérkőzésekről is kérdeztük. "Nem hiszem, hogy nagy meglepetés lett volna ez az eredmény – válaszolta. – A Miskolc rengeteget fejlődött, jobbak és jobbak lettek az idény alatt. Ráadásul kiváló volt a kapusuk, nehezen tudtunk gólt szerezni. Ez rá is nyomta a bélyegét a csapatomra, egyre görcsösebbek lettek a játékosok, rengeteg nagy helyzetet hagytunk ki. A bajnokság kiegyenlített lett, és ez csak előnyére válik a magyar jégkorongnak.

Ma este ahhoz a Ferencvároshoz megyünk, amelyik szintén rengeteget fejlődött szeptember óta. Legutóbb megverték a Dab.Doclert is, ez mutatja, milyen veszélyesek. Három dolog dönthet ma este. Az egyik, hogy melyik csapatnak sikerül szervezettebb játékot játszania, a második a stabil és megbízható védekezés, a harmadik természetesen az, hogy melyik csapat használja ki jobban a helyzeteit. Teljes kerettel állunk ki, a csatársorba Strenk Hunort nevezzük, a védelemben nyolcadik játékosként ott lesz Géczi Gergő, szeretném, ha mindkettejüket sokszor be tudnám küldeni a pályára."

82 komment

Címkék: ob 1 williamson mayer péter maccallum oreskin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örülök, hogy ilyen szoros a véghajrá. Nincs lefutott meccs, minden csapatnak a maximumot kell nyújtania.
Mindent bele!
Hajrá Macik!!!
Baromi szimpatikusak Williamson nyilatkozatai...

Korrekt figura lehet
@a. Bárd:
Hát igen!
Mert különben megkérdezhetnék, hogy lehet kikapni egy MOL Liga győztes csapatnak - amely 6 válogatott szintű játékossal erősödött azóta - egy olyan csapattól egymás után kétszer, amelyik 6. lett ugyanabban a sorozatban és serülések tizedelik.
@Tillasz: Tehát bunkó, csak titkolja.
@Tillasz: Erre a jó válasz ez: Úgy, ahogy az oroszok kikaptak a szlovákoktól, illetve a kanadaiak ixeltek a svájciakkal. :)
Kéretik arról sem megfeledkezni, hogy a nemzeti amatőr bajnokság A csoportjának első és második helyezettje ma este csap össze a jászberényi jégpályán:
www.jaszberenyhc.hu/plakat.jpg

ill:

najbhoki.hu/cgi-bin/index.cgi?page=70

Levezetésképp ajánlatos utána a Fehéroroszország–Svédország mérkőzés megtekintése:D
"kemény meccsre számítok nagy és lelkes közönség előtt – válaszolt kérdéseinkre J. P. MacCallum"

A kocsonyafesztivál Miskolcon éppen ma és holnap lesz, ebből adódóan én sajnos kevés de reméljem annál lelkesebb közöség lesz:)
@kisby: ...kevés de annál lelkesebb közönségre *számítok*.

Mire a mondat végére érek már nemtudom hogyvolt az eleje..:D
Nem tudja valaki, hogy mi ez a hirtelen kapuscsere nálunk?
@check: Hát hogy legyen esélye a Maciknak!:o)
@check: Ja már sejtem, rosszul írták be először. Közben már vezet is a Miskolc :(((
nem örülök, mennek a Macik, meccs előtt azt mondtam, hogy fontos lenne vezetést szerezni, most nagyon összeállt a Miskolc, nem szabad, hogy elhitessük velük, hogy - sokadszor is - megtréfálhatnak minket.
@qwertzuiop05: úgy néz ki működik a taktika :)

Gondolom Kicsi is kezdett, csak rosszul lett kitöltve az online jegyzőkönyv.

Hát, fel kell kötni azt a bizonyost
és sajna megint a Nika-féle sor kapta...ez sem jó hír.
@csillagok:
Ez Neked miből jött le?
@sziszi_15:
Bizonyára Bykov mester a mérkőzés végi nyilatkozatában kihagsúlyozta, hogy milyen jót tesz az Olimpiának, hogy a Szlovákoknak ilyen jó csapatuk van!:-) (De írhattam volna, hogy Babcock ugyanezt mondja, csak Ő a svájciaikat emeli ki.)
@Nyuszí O_o: Hát, ezzel sajnos már elkéstünk :S
Miskolc-Volán döntő lesz, Palkovicsék meg majd pislognak a kocsonyában.
@Lajos a mizse: Nem értem miért kell hülyeségeket beszélni!

A Miskolc veri ki a Volánt az elődöntőben :)
@Lajos a mizse: Igen, biztosan így lesz. Ti viszont sehol nem vagytok, lesztek.
Go Macik Go!!!
BLL
A fenébe!!!

Lehel - Skate Trek Masters meccs is lesz (erre megyek), aztán menni kellett volna Volán meccsre is.

De így sem látom semmiképpen a Fehéroroszország-Svédországot. :(

De pozitív, hogy van választék legalább.
Ja, és a MOL liga meccseket ki is hagytam...
Spigott mester, mit hallani a meccsről? egy gól lesz végig? vagy próbálkozunk, mint a kiskutyusok minden bokornál? (OFF megyek pár fotó erejéig a sporttörténelmi Dújv-Szentes OB1B-s férfi vízilabdára ON)
@Nyuszí O_o: Annyit mondott nekem, hogy egál meccs eddig, mert nem pörgünk még eléggé.
ejj előnyben rosszul cserélünk...
hát igen, most kicsit nyugodt vagyok egy rossz cserénél, élőbe meg tudok bolondulni, de láttam, másnak is megy: Szlovákia ma reggel 3x csinálta meg, 2x észre is vették :)
élőbe=élőben, persze :)
ez aaaaz, Kiss Ákos, 4 a 3-ra, ha jól látom. de jó lenne, ha most ő is elkezdene aktívan pontokat gyártani, jót tenne neki is biztos, a múltkori átemelős találata hatalmas volt.
2 perc kettős hátrány a harmad végén?

Hát nem hiányzott, az biztos :S
hoppá 2 perec -2ben :(
Ezt jó lenne beütni...
Hajrá Macik!!!
Halacska nagyon szór minket
Zsuzsi is kiment. Harmadszor megy ki a meccsen...

Mi a franc van ?velünk? már meccsek óta?
Úgy néz ki a Fradi nem tud nagy ellenállást kifejteni a Stars ellen...

Bár ki tudja. Nyertek ők már otthon idén 0-2-ről meccset
GÓÓÓÓÓÓÓÓL =)))))
Kurt!!!!!!!!!

Mennek az előnyök, gyerekek! :)
végreeeee
OLÉÉÉÉÉÉÉ :)
Iszonyat módon mentek az előnyök már az UTE ellen is... voltak időszakok még a MOL alapszakaszában is, amikor egyszerűen semmit se tudtunk kezdeni az előnyökkel, felállni sem tudtunk, szerdán meg végig a kapuhoz szorítottuk az ellent... remélem ma is ez megy :)
Ez gyors volt, Cizek :D
Hát, tiszavirág életű volt... :(
Itt az újabb előny!

Meglátjuk :)
Itt az újabb előny!

Meglátjuk :)
ottvaaaaaan!!!!

Most már bírjuk ki
Fenébe, 3 hátrányos góllal veszítünk...
@Xardas: szerencsésebb kezed van ;)
és ismét Ákos, és megint emberelőny :)
Kurt, ott vaaaan :)
Nah Kurt is beköszönt a végére :)
És eldölt :)))

Baromi kemény dió ez a Miskolc!
Vége, 2-4, nagyon nehéz lehetett és akkor még finom voltam :)
Érdekes meccs lehetett, minden gólszerző duplázott :)
Gratula a maciknak, nagyot küzdöttek. Úgy látszik 2-nél több gólt kell lőni a Miskolc legyőzéséhez, ami viszont nem egyserű feladat.
vicces ma mindenki 2 golt utott a Dab Miskolc meccsen Cizek 2 Kiss 2 Macsweyn 2 :)
@Lajos a mizse: Halakkal játszottatok? :D én azthittem hogy a Dab játszik ma Miskolcon
@Lajos a mizse: Gecijól védekezik akkor Hal, ha 14 percnyi emberhátrányt, köztük két perc kettős fórt is kivédekezett :)
@Spigott: jaaah és még aszisztot is ad magának a góljai elött :))))
A DAB köszönje meg a győzelmet a HÁROM H_LYÉNEK! Legalább 4 alkalommal lesen állították meg ziccerben a miskolcot, kiállításokban tévedett ide is oda is, miskolcnak kb 4, dab-nak 2 nem megadott előny. A dab első harmadban kereste a korongot, a második harmadban volt 5 perc mikor egykapuztak, harmadik harmadban kiegyenlített küzdelem folyt. A 3. gól előtt kaptak ajándék előnyt, a 4. már mindegy volt...Azt nem értem miért lehet minen idegen csapatnak MISKOLCON végig pofázni a bíróval???
@gezemuze1: nektek is volt 6 emberelőnyötök, mégse ütöttetek be 1-et sem. itt kezdődik az egész
köszönjük 3 hülye:)
persze tudom, megint a bírók csaltak, nem lőttek gólt, folyamatosan kiállítottak a maciktól stb.
nem láttam a meccset, de az nagyon érdekes, hogy, ha zakó van, akkor csak és kizárólag a bíró a hülye...
Miskolcon a bíró mindíg az... gyertek el 2-3 mecsre, meglátjátok. Ha győzelem van, a játékvezetés legtöbbször akkor is értékelhetettlen. Ahogy sokan nem veszik komolyan, lenézik a Miskolcot, úgy a bírók is... Ezen nincs mit magyerázni, ez tény. Idővel, eredményekkel lehet ez ellen csak tenni...de így igen nehéz. Ma a dab nem hogy győzelmet, de még pontot sem érdemelt volna, de ilyen a sport, több gólt lőttek. Ennyi! Gratula nekik!
halacska konkrétan a seggemet kinyalhatja... lehet megint okoskodni, hogy a Miskolc meccsek után miért mindig a bíróval kell foglalkozni, de ez a mostani már egészen gusztustalan volt. hát mindegy, ez van...
Miskolcon a bíró mindíg az... gyertek el 2-3 mecsre, meglátjátok. Ha győzelem van, a játékvezetés legtöbbször akkor is értékelhetettlen. Ahogy sokan nem veszik komolyan, lenézik a Miskolcot, úgy a bírók is... Ezen nincs mit magyerázni, ez tény. Idővel, eredményekkel lehet ez ellen csak tenni...de így igen nehéz. Ma a dab nem hogy győzelmet, de még pontot sem érdemelt volna, de ilyen a sport, több gólt lőttek. Ennyi! Gratula nekik!
@kiralyfi: tudod, az a baj, hogy tényleg, és ezt abszolút Dunaújváros-drukkerként mondom. elképesztő - és tényleg az eredménytől, pontosabban a győztes kilététől függetlenül az -, hogy a bíróink mennyire nem tudják hozni az OB1. szintjét. elképesztő, hogy minden meccsen VAN (nem lehet, talán, esetleg, akad hanem van, van, van) rosszul megítélt leshelyzet, fölösleges kiállítás, meg nem adott fór. komoly gond ez, és nem csupán az eredmények alakulása miatt. a jégkorong veszélyes üzem, még akaratlanul is előfordulhatnak benne súlyos sérüléssel járó esetek, és ha egy játékszituációban a játékosok azt tapasztalják, hogy nincs gyeplő, ami fogja őket - következetes, határozott és egyértelmű bírói tevékenység révén (munkát már nem is merek írni) -, akkor elmennek, mert elmehetnek a könnyebb ellenállás irányába. ne legyen igazam, de egyáltalán nem csodálkoznék, ha ennek az áldatlan helyzetnek egy súlyos sérüléssel járó eset vetne véget - viszont akkor meg már rossz esetben nagyon-nagyon gáz lesz azt mondani, hogy hoppá, erre korábban is gondolhattunk volna.
Érdekes a legutobbi UTE-DAB meccsen is végig pofázhatták az újvárosiak a meccset,de amikor Vitya(Kiricsenko)számonkért egy szabálytalanságot,amint alkalom adódott ki is álitotta ez a kis féreg, aki akárhol vezetett az utobbi időben sehol nem sikerült még közepesre sem vizsgáznia.
@juhi66: Valamit elnézhettél akkor, légyszíves nézzél már utána, hogy a legutóbbi UTE-Dab-meccsen kik kaptak fegyelmit dumálásért?
@Spigott: nem fegyelmit kapott, hanem 46.57 -nél kiállítás magas bottal való játékért .Nem azt írtam,hogy fegyelmit kapott.OLVASSS!!!!!!!!
1. A második harmadban sorra hagytuk ki az előnyöket, ez óriási hiba. De az előnyök, egy kivétellel(6 játékos)jogosan kaptuk, mert az újváros nehezen viselte az eredmény alakulását.
2. A Dab a mérkőzés több szakaszában is a kapunkhoz szögezett és ránk erőltette az akaratát.
3. Az idény folyamán 4. alkalommal fordult elő, hogy kapu előtti kavarodásból gólt lövünk, csak a bíró hamarabb sípol. Így jártunk most is.
4. De, akárhogy is játszott a dab, halassi igen jól tudta, hogy kell belenyúlni a meccsbe nevetsége kiállításokkal. Nem mondom, hogy mindegyik jogtalan volt, de mégis.
Ezt a meccset halasi nyerte meg a dabnak. Ez van.
Persze tudom, kettős előny 2 percig...
Akkor ne dumálj arról légyszíves, hogy a mieink büntetlenül végigdumálhatták a meccset...
@Spigott: 13.20 Korol fegyelmi,42.15 Erdélyi fegyelmi!
@Spigott: NA SZEVA! HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!
Pék mester megbukott!Elvesztette a játékosok támogatását a tegnapi értekezleten.
@kjampek: Ezt most komoly? Mert viccnek azért elég rossz. :) mármint szerintem nem tegnap...
süti beállítások módosítása