HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sűrű a mezőny a másodosztályban is

2010.02.18. 21:19 kerusz

Rég írtunk utoljára az OB I/B-ről és az amatőr bajnokságokról, ideje felvenni a fonalat. Annál inkább, mert mindenhol közeledik a végjáték. Ráadásul pénteken vérbeli Lehel–FTC retrómeccset rendeznek. Négy bajnokságban 28 csapatról adunk körképet.

A másodosztályban idén négy csapat indult, ketten nyolc, ketten tíz mérkőzésen vannak túl. A mezőny az OB I-hez hasonlóan itt is tömör, nincsenek előre lefutott meccsek. Egyedül a szegediek lógnak ki lefelé, de csak a szerzett pontokat tekintve. A táblázatot vezető 19 pontos Debrecen, a 17 pontos MAC és a 16 pontos Jégtörők között 3 pont a különbség, a Jégtörőknek kettővel kevesebb mérkőzésük van. Nagyon jól kezdte a szezont a MAC, első hat mérkőzésén összesen egy pontot vesztett, azóta viszont négyből négyszer kikapott, kétszer is nyolc góllal. Ezzel övé a szezon legnagyobb különbségű vereségének kétes dicsősége. Hasonló hullámvölgye volt a Debrecennek is, egy négymérkőzéses sorozatban egyetlen pontját Szegeden érte el hosszabbításban elszenvedett vereségével. A vesztett pontokat tekintve a két említett riválisuknál stabilabban szereplő Jégtörők állak legjobban, de még kétszer játszanak a listavezető Debrecennel. Így igazából mindkét csapat elmondhatja, hogy saját kezében van a sorsa. A küzdelem csak az alapszakasz-helyezésekért megy, hiszen mind a négy csapat résztvevője a dunaújvárosi final fournak március 20-21-én.

Az idősebbik amatőrliga, a MAJL is csatlakozott a nem várt eredményeket szállító bajnokságok sorához. A csapatok túljutottak már az alapszakaszon, és a rájátszásból is lement két forduló. A két ötös csoportra osztott mezőny első három helyezettje a felsőházban, a többiek az alsóházban folytatják. Az A csoportban az újonc és a felnőtt jégkorongba hosszú évek után visszatért Szombathelyi Pingvinek lett az alapszakaszelső, mellette a Ferencvárosi Pingvinek és a Fehérvári Jegesmedvék folytathatják a jobbak között. A tavalyi bajnok Jégvelednek bombameglepetésre csak az alsóház jutott, így biztosan nem lesz címvédés. A B csoportban az UTE, a sokszoros bajnok Hevület és negyedik MAJL-idényében először a White Sharks jutott a felsőházba. További részletek a liga honlapján, illetve a hidegfronton.

Ugyancsak az alapszakasz vége felé járnak a NAJB-ban. A két legnagyobb figyelemmel kísért csapat, a ferencvárosi öregfiúkat tömörítő Skate Trek Masters és a Jászberényi HC az A csoportba került. Mindketten kiemelkednek a mezőnyből, nem csoda, hogy a tabella első két helyét elfoglalják. A Skate Trek mindenkinek legalább tízgólos verést osztott ki, egyedül a jászberényiek voltak kivételek, ők szoros mérkőzésen 5-2 arányú vereséggel távoztak Káposztásmegyerről. A nagy rangadó visszavágóját 19-én, péntek este 8 órai kezdettel rendezik Jászberényben, remélhetőleg népes szurkolótábor előtt. A másik ágon az OB I/B-ből az elmúlt két évben távozott két csapat került össze, közülük a Hargitai Farkasok állnak jobban, vezetik a csoportot. Nincs tőlük jelentősen lemaradva további három csapat: a Jégsólymok, az újonc Kaposvár és a Hockey Monkey. A másik volt OB I/B-s Hokillák viszont valószínűleg, a Budapesti Műszaki Főiskola pedig biztosan az alsóházban folytatja. Minden további részletet statisztikákkal, eredményekkel itt is a liga fentebb ugróhivatkozott honlapjáról lehet megtudni.

Sopronban is fejlődik a jégkorong. A helyiek tavaly bronzérmesek lettek a burgenlandi amatőrligában, idén már két csapatot indítottak. Az alapszakasz véget ért, a soproniak első csapata az ötödik, második csapata a nyolcadik helyen végzett. Az idei lebonyolítási rendben az 1-4. és az 5-8. helyért folytatódik a küzdelem, így a tavalyi érem megismétlésére nincs mód. Az alsóházi elődöntőben a két magyar gárda mérkőzik egymással. Részleteket itt is a liga honlapján találnak.

24 komment

Címkék: majl najb amatőr bajnokságok ob i/b

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jövő héten jönnek Vargyasék Szegedre, remélem lesz olyan jó meccs, mint a Debrecen ellen.
de jó látni, hogy szaporodnak a csapatok az amatőr bajnokságokban is.
Azt azonban nem éertem, miért nem szerveznek egy egységes országos ligát? Vagy legyen területi rendezés, de a végén azért ez érjen össze valahol!
ez a négycsapatos másodosztály egy vicc. ráadásul a magyar kupában se indulhatnak. még edzőmeccseket se játszanak a felsőbb ligás csapatokkal. hermetikusan el van választva az ob1 és az ob1/b, nehogy közbejátszon a másodosztályú csapatok számára valami fejlődési lehetőség vagy motivációs tényező.
évről évre ugyanaz a kis társaság, max annyi változatosság van benne, hogy kétévente eggyel kevesebben lesznek.
valamit kelleni kezdene az ob1/b-vel, mert mostani formájában szánalmas.
a debrecen meg meneküljön innen olyan gyorsan, ahogyan csak tud.
@Senderos: Az egész csak pénz kérdése...Én a saját börünkön tapasztalom,hogy mennyire nehéz az ob1-es indulást összehozni és ott egy valamire való csapatot elinditani.Sajnos kevés a felnőtt minőségi játékos,ha a kezünket a szivünkre tesszük akkor azt mondhatjuk,hogy ez a 5 csapat is épphogy "kivan".Ami biztató az az,hogy az utánpótlás bajnokságokban lefelé egyre nagyobb a piramis (5,7,11,18).Pár évnek el kell telnie és akkor talán nem álom lesz a 10 csapatos OB1...
Volt szerencsém még a debreceni U20-as vébén találkozni a Hidegfront szurkolói csoport 1-2 tagjával.:) (JÉGVELED hokisok szurkolói) hát le a kalappal előttük hogy saját sállal és nem gyenge szurkolói öblös hanggal rendelkeztek! :) Magam részéről szívesen látnám őket a Volán Playoff meccsein,mint a Blue Line Legion szurkolói csoport kisegítéseként, persze nem kevés sör és egyéb szeszesital társaságában! :) keresek is egy-két debreceni képet gyorsan ,a közös szurkolásról
drukkerfoto.hu/kep/17684/?u20-jegkorong-vilagbajnoksag-donto
drukkerfoto.hu/kep/17754/?u20-jegkorong-vilagbajnoksag-donto
drukkerfoto.hu/kep/17763/?u20-jegkorong-vilagbajnoksag-donto
:)
@Thomas_AV: Ott volt a srác most legutóbb Fehérváron a KAC ellen! :)
BLL
@Szoljanka: ez nagyon jó hír! :) irtam is e-mailt gyorsan neki(k)! :)
@Thomas_AV: Ejnye-bejnye... Nem elég, hogy a Volán mindenhonnan elszipkázza a tehetséges játékosokat, már a szurkolókkal is ezt kell csinálni... ;-)
@Senderos:
Első és legfontosabb dolog, ne oszd be mások pénzét, csak a tiedet.
Második nézd meg utánpótlás csapataik számát, na abból lehet valami, de abból hogy a jelenlegi jászberényi öregek mellé hoznak maximum 3, 4 jó játékost, és kullognak az OB 1 végén súlyos milliókért, na az mennyire jó lenne.
Add össze, a jégbérletet, a zsűrit, az orvost, a bírókat, csak a bírók utaztatásából finanszírozni lehet legalább 2 utánpótlás csapatot egy egész éven át.
Látszik hogy egy, 1 bites buta szurkoló vagy.
Ott lebeghet előtted a Lehel példája, volt 5 szovjet import játékosuk, végig 1 soroztak egy egész bajnokságot, nyertek 1 bajnoki címet, és ennyi, vége, elfogyott a lóvé nincs hoki a városban 20 évig.
Miért nem iszol kannás bort gyógyszerrel, utána rágsz egy kis kavicsot, és a konnektorba vizelsz, és ezzel elérsz a csúcsra, már ami a képességeid alapján neked kijár, akár az istentől, akár a párt titkártól.

Komolyan felbosszantottál ezzel a sok okossággal.
@Calgary:
Te min kaptad fel így a vizet?
Tényleg szar az OB1/B ebből a szempontból.
Senderos nem is említette a pénzt.
@Calgary: Sikerült neked is megvillantani a képességeidet...
Könnyű leszarozni a másodosztályt,de ebben a szar osztályban elég sok verejték van így is, nem is beszélve arról,hogy van ahol tagdíjjal és késő esti edzésekkel kell számolniuk a játékosoknak.
Persze amúgy szar az egész,de a miénk!
Annyi bizonyos,hogy ha rosszabbul is játsszuk,de sokszor jobban élvezzük a hokit mint a profik.
@lakota:

"amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten"

Ha azt akarod hogy célba érjen a mondandód, az Ő nyelvét kell használnod!
T. Calgary

Nagyon sok ˝okos˝ dolgot írtál a Lehelről. Egy-két részletet azért pontosítanék:
1. A bajnokcsapatban 6 ukrán játékos játszott.
2. Soha sem egy soroztak, mert volt egy nagyon jó második sor.
3. Ha 20 éve nem lenne hoki a városban, hogy szerezhettek volna a bajnoki cím utáni
években még két második, egy harmadik, egy negyedik, és egy ötödik helyezést. Közben még összehoztak egy MK győzelmet is, és ennyi, vége…

Remélem, hogy nem bosszantottalak fel.
@juta73:

Szerintem a lehel 1989-90-ben nyert bajnokságot akkor még létezett a Szovjetunió ebből arra következtetek hogy a szovjet import kifejezés nem hibás.

De félretéve a viccet, nem szándékoztam megbántani senki a Lehel hívek közül. Az viszont tényleg felbosszant, hogy átgondoltan fejlesztik az utánpótlást a városban, sok gyerek sportol, és akkor jön ez a buta egy bites, és okoskodik.

Ha valakit is megbántottam a hozzá szólásommal Jászberényben elnézést kérek nem ez volt a szándék és nyilván volt némi költői túlzás.
@Senderos:
Debrecenben már vagy 25 éve van jégkorong, de még egy értelmes játékost nem tudtak kinevelni, nemhogy egy csapatot.
@jagr: Tudod, hogy ki az ifibajnokság harmadik legjobb góllövője?
@Calgary: Továbbra sem értem mi bajod Senderos hozzászólásával, nem a csapatokat fikázte, hanem az OB1/b elhanyagolt helyzetét (legalábbis az én olvasatomban). A másodosztályt tényleg jó lenne kicsit összefogni, pl. a NAJB-os Skate Trek Masters-nek, vagy a Jberény A-nak is jobb helye lenne ott, de amíg az amatőr ligák 10, ill. 12 csapattal futnak addig a 4 csapatos OBI/B nem lesz vonzó.
Teljesen igaza van Senderos kollegának, Calgary reakcióját igazából mint jóérzésű ember nem értem,és nem is értékelem, kevés a mérkőzés szám, ezen kéne javítani, meg jól jönne a ligának ha más csapatok is csatlakoznának a derbykhez, a magyar kupa felvetésében is tökéletesen igaza van Senderos kollegának, nekem életem legjobb 5 hokiélménye közé tartozik, hogy láthattam a magyar kupában a Miskolc és a Chicago mérkőzését a kisstadionban, kell az osztályok közötti összecsapás.
Holnap Tisza Volán-Jégtörők meccs Szegeden. 15 óra helyett 18:30-kor. Remélem örül, akárki is változtatott időpontot, hogy a játékosok és a nézők is lemaradnak az Alba Volán tévés meccséről, sőt, a vendégek éjszaka érkeznek haza.
süti beállítások módosítása