HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Csehország–Szlovákia 3-1

2010.02.18. 08:47 Hblog

Nemcsak a németek, a szlovákok is erősebbnek tűnnek a vártnál. A presztízscsatában északi szomszédaink többet lőttek kapura, ám ez nem volt elég a sikerhez. A 3-1-es cseh győzelemből Elias, Jagr és Plekanec vette ki góllal a részét, a másik oldalon Gaborik talált.

44 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondjuk a szomszédok "belövömaharmadba-nemmegyekutána" taktikáját nem nagyon értettem, valamire biztos jó.
Jagrnak még mindig az NHL-ben lenne a helye... :(
Nem gondolnám, hogy meglepetés lenne e szlovákok jó (és ennél eredményesebb) szereplése.

A németek meg nagyon felszívták magukat, észak-amerikai stílusú hokit játszanak, a svédek meg (egyelőre)nem mentek bele egy keményebb csatározásba.
A svédek meccsét nem láttam, de azt leszámítva ez volt az eddigi legjobb meccs. Továbbra is szurkolok a cseheknek, de tartok tőle, nem ők fognak nyerni, mert hiába bíztató a játékuk, az oroszok pokoli erősnek tűnnek.
Valaki hívja el a cseheket a Pannon Hoki Kupára! :)
Ahhhh mekkora meccs volt. Feloltozve sapkaban salban bakkancsban alltam a tv elott es vartam h legyen vege, nem birtam elindulni meloba :D
HDhoki megural :D:D:D:D
Na akkor ennyit a néhányak által istenített tótokról (ld. még tegnapi kommentem)! Remélem ez lesz a legjobb meccsük az Olimpián. Ja és a jó öreg Jaromir csókoltatja őket.
"Nemcsak a németek, a szlovákok is erősebbnek tűnnek a vártnál."

Ezt a mondatot a szlovakok szempontjabol nem ertem. Szerintem ennyi nagy nevvel a csapatban, nem tuntek erosnek egyaltalan. Inkabb gyengek voltak, ossze-vissza jatszodtak, sok elkepzeles nem volt a jatekukban, igazi helyzetet nem nagyon tudtak kialakitani.
Hudler sérült vagy "már nem fért bele a keretbe"?
---
Jó meccs volt, ha fordítva alakult volna, akkor sem lepődik meg senki, nagy szerencséje volt Vokun és a cseheknek.

Jagr-nek még mindig milyen wristshotja van :O .
@ suomi 1995
Nos én nem "istenítem" a tótokat, csak csatoimi-vel egyetértve megállapítottam, hogy nem lenne meglepetés ha ennél jobban szerepelnének...

Egyébként Hyva Suomi!
@csatoimi: "igazi helyzetet nem nagyon tudtak" ezt nem mondod komolyan :).
@durex26: Hudler és Rachunek kevésnek ítéltetett...
sok év után most legelább ossze tudtak játszani a szolvákok,ilyen osszájékot és kuzdeniakarást csak 2002 ben láttam toluk,az utóbbi évekhez ez fejlodés,
jó csapatjuk van nekik,csak a játékosok oregek már...
@JR V: Máris a barátom vagy! Ezt hallottad már: Ihanaa leionat ihanaa! Üdv.
jagr "semmit" nem csinált. tanári módon beverte a ziccert, adott egy álompasszt magyarul eldöntötte a meccset. sima nhl szint még mindig - hogy verjem agyon egy szívlapáttal sathert.

egyébként kíváncsi leszek mit fog csinálni tavasszal mert lejár a szerződése. szerintem hazamegy a kladnoba.
A szlovákok nagyon is jol játszottak.Nagyon gyors és színvonalas meccs volt.Vokounak sokat koszonhetnek a csehek.A 3-1 nyugottan lehetett volna fordítva is.Aki azt mondja gyengék,nem játszottak jol az szerinten nem tudja mi a hoki.A finnek is nagyon, szép,gyors hokit játszottak,mégha csak a feheroroszok ellen.
@stero: Hacsak ki nem esik a Kladno... Nem igazan megy nekik.

Kulon orom,hogy Cervenka is adott egy asszisztott. :)
@Dukla Trenčín:
Az elmúlt pár évhez képest jól játszottak,de hogy fordított eredmény is születhetett volna.? KIZÁRT DOLOGNAK TARTOM.Az egész meccset nézve ,ez esélytelen volt.Nem azt mondom ,hogy nem voltak lehetőségei a Szlovákoknak,hogy nem hajtottak,de a Csehek egyértelműen jobbak voltak.
A szlovakok holnap az oroszok ellen megmutathatjak, hogy ez csak egy kisiklas volt, ok azert ennel sokkal jobbak.
@csatoimi: :))DD
Szerintem 4 gól lesz köszte az Oroszok javára!:)
4 évvel ezelott megnyerték a csoportjukat utánna meg úgy kiestet a szlovákok mint a sz.ar a valagamból.most nem kell levonni túl sokat a csoportmérkozésekbol.
@durex26: Isten nyugosztalja Ivan Hlinkát! Tudod mit adott a cseh hokitársadalomnak? 98-ban olimpiai aranyat. Az Ő mondata: " A hokihoz 2 fontos dolog kell - tudás és szerencse. Ám a szerencse, csak akkor jön, ha már a tudás megvan." Ezt a válogatott játékán utána 5 évig lehetett látni. Mennyi VB-t is nyertek azokban az években? A szlovákok majd akkor lesznek sikeresek, ha nem nyerik meg előre a meccseket (főleg a csehek ellen), ja persze és majd akkor, ha annyi lesz a kezükben - lábukban, mint amennyi a szájukban, mert ott általában mindig nagy a túltengés. Patrik Eliáš előrejelezte a lehetséges módszert a szlovákok ellen - a harmadba magasan belőtt korongokkal. (Jó lett volna látni is a meccset, nemcsak az elő és utóhangulatot elemezni a médiák alapján, de amint hazaérek megnézem...)
Ezt a sok szlovák kiállított játékos mutatja is - csak szabálytalanságok árán tudták tartani a frontot, állandóan gyengítve vele saját csapatukat. Ezek után mikor jöjjön a szerencse és hogyan ?
@CZECHMAN: tényleg nézd meg a meccset :), sok kiállítás volt, amit hirtelen felindulásból követtek el, vagyis nem azért mert nem tudták tartani a cseh rohamokat.
Én nem mondom, hogy nem érdemelte meg a cseh válogatott a győzelmet, pont annyira játszódtak jól, hogy meglegyen a győzelem. Nem hajtottak kanadai orosz finn szárnyalásra, iszonyat jó taktika, amivel sokra mehetnek, akárcsak a svédek.
---
Hudlernek meg ott lenne a helye, egyik legjobb cseh a véleményem szerint, de majd alázhat a vb-n :D.
@durex26: En sem ertettem, hogy Hudlert miert nem vittek el. Szerinted, nem lehet koze annak, hogy az NHL-bol a KHL-be szerzodott?
@durex26: " pont annyira játszódtak jól, hogy meglegyen a győzelem" - Igen ezt hívjuk "profesorský hokej" -nek - professzori hokinak. Pedig a válogatott már párszor ráfizetett erre a stílusra, nem mindenki ellen és nem mindig jön be. Üdvözlet Felvidékre, ha onnan vagy !
Demitra szavait idéztem,és Robert Pukalovič volt játékos,és edzo szavait a meccs után.De nem baj végulis az ide íro hoki szakértok szerint szarok.Aranyat csak egy vihet.De ezek szerint akkor a tobi csapat szar lessz.De ha csak ilyen szar csapata lehetne magyarországnak,akkor itt nem oroszozna,finnezne,svédezne senki.Meg kell nézni az egésszet.A cseh kommentátor Rober Záruba kommentálta a mecset,azt kellet volna hallonotok,ha ertenétek csehul.Nem írnának egyesek butaságokat.Nem bírták tartani az iramot,meg ilyen stb.De ezen a szinten mit lehet várni.
@Dukla Trenčín: Szerintem nem sok ember van, aki szarozza a szlovákokat, de szerintem kezdenek leszakadni a másik 6 élcsapat mögött, a svájciakhoz lassan közelebb lesznek mint a csehekhez.
@CZECHMAN: Nem-nem Erdélyen át Budapesten Üdvözlet neked Hasek-országba :).
@csatoimi: Nem tudom, ha marad biztos jól jár, na nem anyagilag :), hanem -főleg a sok sérülés hullám után - húzóember lehetett volna, amire csak felkapja a fejét a cseh vezetés :). A több jégidőt biztos megkapta volna, és a tavalyi 57 pontja sem rossz, idén még több lett volna. De szerintem nincs szó bosszúról, hogy KHL-be ment. Ettől függetlenül szerintem befért volna.
@Dukla Trenčín: Szerintem sem szar egyetlen csapat sem, amely olimpián VB-n szerepel, sőt a különbségek néha a minimális szintre csökkennek nagyhatalom és nem éppen nagyhatalom között. De! Szabad egy olyan ország csapatának, amely nyilvánosan kijelenti, hogy ún. saját hokiiskolával rendelkezik, kikapnia éppen a magyar válogatottól, mégha csak torna szinten is ? Illendő ilyen csapathoz, hogy a tavalyi VB-n nagyon szoros meccsen éppen csak a hajrában tudja "elszenvedni a győzelmet" éppen a zöldfülű magyar válogatottal szemben? Tudod, hogy ez alkalomból kinek szurkolt 3/4 Csehország? Olvastad mit írt az akkori nemzetközi sajtó éppen a magyar csapatról és az őket harcban tartó maroknyi drukkercsoportról? Hallottad az éppen általad említett Robert Záruba kommentálását a cseh TV közvetítése során?
@Dukla Trenčín:
Myslím, že čin, hovorí z vás! Jasne, to bolí, keď csapat.Mi off teraz, nie urážky, ty nie! Názory mások.Jeden pivo, možno hovoriť o všetkom:))
Sziszi 15 nagy igazságot mond!
nos az én véleményem :D

tényleg lehetett volna más eredmény az egész, ha hossa a felsőléces lővése bemegy, (csak úgy kongott tőle a csarnok), pálffy amikor egyedül tört kapura belövi, zedniknek volt vagy 3 olyan lövése amikor azthitte gól és feltette a kezét.

Cseheknél ilyen akciókat nem lehetett látni, odamentek lőttek gól. Ezért nyertek, ők nem szaroztak, ráadásul védekezésben magasiskolát mutattak be.

Szlovákok ha akarnak valamit, tartózkodni kell olyantól, mint amikor chara mérgében megüti a botjával másik játékost. (egyálltalán kapitánynak sem szabad ilyet)

Én nem vagyok benne biztos, hogy a orosz szlovák lejátszott meccs már most. Nyugodtan nyerhet mindakét csapat..
@csatoimi: Ősszel még azt mondta Ruzicka, hogy az Európában játszók előnyt fognak élvezni az NHL-esekkel szemben az olimpiai válogatásnál. Vettem észre...
Khmm, szerintem a csehek jobbak voltak, pont ennyivel a 3. harmadban már csak tartották az eredményt. A szlovák öregek , főleg Pállfy megleptek, nem felejtett el hokizni, sokkkal jobb volt, mint gondoltam. De az ő csúcsuk 2006 volt,a cseheké 2002-ben illetve az utolsó Kanada kupán, amit meg kellett volna nyerniűk, mert valóban alegjobbak voltak. A szlovákok esetében most már nem beszélhetünk igazi éremesélyről, még akkor is ha ez a csapat jobb, mint a svájci vagy a német.
Ružička ilyen hülyeséget, hogy az Eu-ban játszók előnyt élveznbek sosem mndott volna, lévén 70 ponttnál magasabb az IQ-ja.
Hudlernek nem ment a válogatottban, a Detroit idiótán viselkedett ő meg a zsetont választotta, ahelyett, hogy 70-80pontos csatár lenne az NHL-ben műkorcsolyázik a KHL-ben. Hemský és egy jó Hudler, ők valóban hiányoznak.
Különben Torinóval ellentétben most jó a hangulat cseheknél, Hadamczikot nem szerették, ráadásul hülye módon Hniličkát tette be kezdőkapusnak az elődöntőben, akit a svédek nem tiszteltek, nem tartottak jó kapusnak, miben igazuk is volt. Vokoun kedve ezzel el is ment, azt szevasz.
Hogy mit tud ez a két csapat az majd az oroszok ellen dől el. A csehek emberelőnyei évek óta borzalmasan fantáziátlanok
@csatoimi: Miről beszélsz ember???A ruszkik úgy legyalázzák a tótokat,hogy még a jég is beszakad alattuk!
azért a bírókat is meg lehet nézni hogy fújtak,szlovákoknak minden apróságot befújtak,bezzeg a 2. gólnál a kutya nem vette észre hogy hogyan szereltél hossát
@CZECHMAN: A lonak négy lába van mégis megbotlik,meg aztán gyenge csapatok ellen rosszabb játszani,mert csak védekeznek.
@fekiaki: Igy igaz,ezt mondta Demitra is!
@WhiteWarrior: Nem szakad be alattuk a jég nefélj.Márt nem tavon hokiznak,mint tenálad.
süti beállítások módosítása