HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Otthon kapott ki a listavezető

2010.02.16. 21:41 kerusz

Nem sikerült hazai pályán nyernie a megerősödött Újpestnek. Dubek ügye rendeződött, már magyarként léphetett pályára, így a szezonban először Pék György teljes négy sort nevezhetett. Helyszíni emberünk beszámolója szerint a jó iramú mérkőzésen az Újpest játszott enyhe fölényben, ám a Dab.Docler sokkal jobban használta ki a helyzeteit, ráadásul a kevesebb emberelőnyből is több gólt lőtt. Az Újpest mindent megpróbált, de a kiegyenlített mérkőzésen hadilábon állt a helyzetkihasználással. Galanisz góllal tért vissza, a végeredmény Újpest-Dab.Docler 1-4, továbbra is nehéz helyzetben vannak tehát a lilák. Nem panaszkodhatnak a szurkolók, hogy ne lenne nyílt az OB I. középszakasza. Ma ismét borult a papírforma, a jelentősen  megerősödött és ellenállhatatlannak tűnő Vasas Budapest Stars hatvan percen keresztül üldözte a négy kulcsjátékosát nélkülöző Miskolcot. Berta négy perccel a vége előtt hosszabbításra mentette a mérkőzést, az 5 perc alatt már nem esett újabb gól, a büntetőket pedig a Miskolc lőtte jobban, 2-3 lett a vége. Gergely Csaba a hosszabbítás leteltekor még teljesen érthetetlenül levadászta Tóth Adriánt, a produkció jutalma nem is lehetett más, mint 5+20 perc. Továbbra is a Vasas vezet, de a mezőny sűrűsödik.

49 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bravó Gergely!!!
A srácoknak meg grat,remélem holnap nem folytatódik a tendencia...
Furcsa volt a mai meccs. Újpest a kapu előtt nagyon nem találta magát. Tőlük ilyet még nem is láttam. Jópárszor ziccerben nem találták el a korongot, vagy ha az megvolt, akkor a kaput. Végre ismét kihasználtuk az előnyöket. Nika visszatérésével ismét 2 éles sorunk lett.
Bíráskodás elég furcsa volt. Korol 10 perce előtt Macsweyn egy megkerülős csellel vitte be a harmadba a korongot, de csak az alapvonalnál érte utol. Vonalbíró befújta a lest, majd a jelzése alapján szándékosnak minősítette. Valószínűleg ez lett szóvátéve, de a harmadunk előtt jött a buli. Onnan szerintem sehogysem lehetett volna.
Halat miután leütközték az első harmad végén teljesen elvesztette a fonalat és mindenkit szórt ki. Lencsést pl azért, mert beefogták az ütőjét és az újpesti olyat színészkedett, hogy Lecsót majdnem lerántotta a botjánál fogva.
Na megint pontot loptunk a sztársztól, és tartalékos csapattal. Lehet, hogy holnap kikapunk, de ez akkor is szép teljesítmény a csapattól!
Brumm!
Szép volt fiúk!! Remélem újra visszataláltunk a régi útra! HAJRÁ DAB!!!
Egy 'illetékes' írja már meg, hogy ma példul kb. mennyit volt jégen Rusznyák Szilárd, kösz!
@qwertzuiop05: Nem tudom,de gyorsan hazaért Szili :D
@OliBLOOD: Most látom, hogy a jegyzőkönyv alapján volt egy késleltetett páros kiállítás :) Vége előtt kb 10-15 másodperccel Lencsés és Kadlubiak egy kicsit kakaskodtak, de ment tovább a játék. Jegyzőkönyv szerint pedig kaptak végül 2-2 percet.
@Miskolcifan: Ráadásul 4. soros bekk volt ma! Ez szerintem nem sok játékperc.
@OliBLOOD: Nálam még nincs lezárva a jegyzőkönyv :O .
Jó volt nézni a Mestyán, Jonkl, Virág sor játékát is. Nagyon jó kis negyedik sor ez! :)
@Magilla Gorilla: Ez a nick :DDD Eszembe jutott az a Maci Laci rész :)))
Szépen elcsalta eza három szem.t a meccset !!!!!!
nem voltam kint a meccsen de ez a "Gergely Csaba a hosszabbítás leteltekor még teljesen érthetetlenül levadászta Tóth Adriánt, a produkció jutalma nem is lehetett más, mint 5+20 perc." mondat kellőképpen fel.aszta az agyamat!!!
----@{@{&#&#>&>#&&#>#>@@---- ...na kiszitkozódtam magam!
Adrián remélem nem sérült meg----
SZÉP VOLT MACIK! SZÉP VOLT VOLÁNOS FIATALOK!
@Thomas_AV: Lőtt büntetőt,úgyhogy remélem nincs semmi komoly.Az kéne,hogy még ő is megsérüljön,akkor holnap már tényleg nekem kéne játszani :DDD
@Thomas_AV: Ha nem voltál kint ne is ítélkezz !! Mert csak neki ment az öreg a suhancnak mert pofázott ! És akkor most már tudjátok kire mondtam,hogy elcsalta meccset ugye haszonka !! !
@Magilla Gorilla: A stílus maga az ember!
És ez Rád is igaz.
@Boby80: nem csalta el senki a meccset. Volt egy enervált Stars és egy jól küzdő Miskolc. Ez lett az eredmény.
@Bpstars: Már válaszoltál is előre a kérdésemre. Az lett volna, hogy mi történhetett ott nálatok, mert idén még nem nagyon panaszkodtatók a játékvezetőkre.
Ez a bíróval való foglalkozás hatalmas divat lett már egy éve lassan. Jó lenne játékkal is foglalkozni nem folyamatosan a bírókkal, mindenki tudja milyenek, nem kell őket bemutatni, mégis minden meccs után a bírók teljesítményét olvasom csak. :)
@Thomas_AV: Fehérváron is volt egy szimpatikus beszólása pénteken: kapott 2 percet, miközben lekorcsolyázott csak ennyit mondott: fehérvári gecik...
Olvasom az NSO-n Pék György meccsértékelését, ahol mindenképpen első két helyen szeretne végezni a csapatával, a Volánt elkerülendő. De itt most annyi bizonytalansági tényező van, hogy még senkinek nem érdemes számolgatnia. Nemhogy első kettőbe, de még négy közés sem lesz könnyű senkinek sem bekerülnie, annyira kiegyenlítettek az erőviszonyok. És ugye a Volán sem egy párharcra tervez az EBEL-ben. Szélsőséges esetben megismétlődhet akár még a MOL liga esete is, ahol az alapszakasz negyedik nyeri meg a bajnokságot. :)
@gogosz: leszámítva, hogy Mestyántól csak örökölni lehet a korongot vagy az ellentől visszaszerezni. Az Újpest a 3. gólunk után már nem nagyon akart semmit se csinálni. Mondjuk, a 2. harmad elég demoralizáló lehetett...
@gogosz: én spec. nem vagyok egy panaszkodós fajta.
@vaze: nem volt nagy kedvem hívni :( bocs.
@vaze: Egyrészt én nem úgy láttam, hogy nem akartak semmit csinálni, mert a kiállításaink is azért jöttek sorban, mert nagyon küzdöttek a Lilák. Nem ment Nekik a góllővés ma az biztos, de azt, hogy nem akartak, azt nem mondanám. Megkockáztatom, holnap talán még sokkal nehezebb lesz Őket legyűrni. A két kapus közötti különbséget is meg kell említeni. Mig Sevelából áradt a magabiztosság, addig Szőke abszolut önbizalomhiánnyal küszködött, ami kihatott mindkét csapat játékára. Mestyán önzősége nem tűnt fel, de majd ezután figyelni fogom! :)
@Bpstars: Ezért is akartam tárgyilagos infókat a meccsről.
@gogosz: az első harmad kiegyenlített játékos hozott, ami kissé meglepő volt az előzmények ismeretében. A Miskolc a kezdeti lámpaláz után talán ráérzett, hogy lehet keresnivalója és egyre jobban rákapcsolt. Van két jó soruk, akik veszélyesek és most már hátul is jól szűrnek. Saluga mindenhol feltűnt. Elől, hátul, ütközött, épített.
Szerintem még Nagy játszott jól a Miskolcnál. Amúgy nem játszol jól a Stars és az idő előrehaladtával, már látszott, hogy nem is tudnak felpörögni.
Nem volt durva a meccs, semmi különleges dolog nem történt.
@Bpstars: Akkor ezek szerint csak újra bebizonyosodott, hogy a Miskolcot igenis komolyan kell venni mindenkinek.
Érdekes mérkőzés volt a Stars-Miskolc - örülök, hogy végül sikerült megszerezni a győzelmet, nagyon ideges voltam a végén, a hosszabbításban érett a Stars-gól... Holnap az otthoniak szurkoljanak!
Örülök, hogy van olyan stars szurkoló. aki higgadtan el tudja fogadni, ha néha kedvenc csapata vagy az arc miatt, vagy más okok miatt, de nem nyer.
Azért én nehezen értem meg, hogy Pesten 150 néző előtt játszanak hazai pályán...NS írta, amit tudom meg kell szűrni, de gondolom azért van benne valami...
Nekem csak annyi pici megjegyzésem lenne, hogy a Macik még nem játszottak 2x egymás után jól. És tegnap jól játszottak.
Ma akkor, ezek szerint...
Ne így legyen légyszi, légyszi, légyszi...
@kiralyfi: "Örülök, hogy van olyan stars szurkoló. aki higgadtan el tudja fogadni, ha néha kedvenc csapata vagy az arc miatt, vagy más okok miatt, de nem nyer."

Ugyan nem láttam a meccset, de biztos vagyok benne, hogy a bírók csalták el az egészet!!:)))

(Lazán: orosz-lett: 2. harmad, 4 perc alatt 4 gól (7-2))
UTE-DAB

Az első két harmad kifejezetten jó meccs volt, látszott az Újpesten, hogy új erőre kaptak. Viszonylag sportszerű meccs volt, a bíróval sem volt gond (kivéve a harmadik harmadot, ahol enyhén szólva kisiklott a keze alól a meccs).

Ez az az olyan meccs, amelyre igaz volt, hogyha nem lövöd be a helyzeteid, akkor az megbosszulja magát. Teljesen bejött. Az Újpest az első két harmad után akár vezethetett is volna 1-2 góllal, ehelyett a harmadik harmad elején a kapott gólnál láthatóan szétestek és évekig lőhettek volna kapura, nem ment volna be. Vergődtek szegények, igaz Sevela is jó formában volt.

Szőke azt hiszem az első harmad végén valami orbitálisat védett, szerintem azt már mindenki benn látta, helyette Bontovics rettenetesen gyengén játszott, lekorcsolyázták, nem volt helyén és elszórta a korongokat.

Ja és ritkán láttam ilyet, hogy a nézőtér hangosan nevet, mikor 3 gól hátránynál 30 mp-cel a vége előtt időt kér Pék úr és lehozza a kapust.Nagyon epikus volt...

Igazából a középszakasznak egy reális célja már csak a harmadik hely lehet. Az elődöntőbe jutás már bravúr volna.

Nincs jó hangulat a nézők között sem, tavaly mennyivel más volt
Valóban megérdemelten nyert a Miskolc. Egyébként szerintem nagyon rossz meccs volt, nagyon sok hiba mindkét oldalon, főleg a starstól pattant el a korong, valamint a sok felesleges verekedés. Tényleg, még nem is láttam Rogert verekedni. Na most ez is volt. Annak ellenére, hogy a Satarsnak szurkolok akkor is a legszimpatikusabb csapat a Miskolc, és gratulálok nekik!
@kiralyfi: ÁÁÁÁÁÁ

Kápmegyer már nem Pest, annyira kint van.

Egyszerűen csak Kangyalföld :) :)
@freddyD: ráadásul újfent hogy bejött a kapuslehozás! nemhiába gyakoroljuk annyit! :-/
Akkor is: hajrá lilák!
És amit kifelejtettem:
Amíg ilyen (nagybetűvel) POCSÉK az emberelőnyök kihasználása, addig nem is nagyon lehet álmodozni arról, hogy idén még megvernénk a DABOT, Starst...

Az Újpesti keret nagy része szerintem kiváló játékosokból áll, de nem tudnak csapatként olyat produkálni, mint pl egy DAB. Nem hinném, hogy nekik jobb csapatuk lenne, de remekül harmonizálnak egymással. Mint a lilák tavaly...
@Bpstars: Semmi baj, megfordult a fejemben, hogy felhívlak az eredmény ismeretében, de nincs bennem elég gonoszság az ilyenekhez! :)

@gogosz: én már figyelem egy ideje, a valós képességei finoman szólva sincsenek összhangban azzal, amit gondol magáról. Vagy nem tudom, de korong-irigy, az biztos, remélem, Jonkl helyre teszi! :)

@freddyD: Mintha csak Szikiéknek lenne elképzelése az ilyen helyzetekre, de ez változni fog, ha jobban összeszoknak a sorok, Borbás így is nagyon jól odaér a kapu elé, csak nem jön a pakk...
@freddyD: jah, és bárki bárkit bármikor bárhol megverhet...
@vaze: De lassan az az érzésem, hogy ez igaz mindenkire, kivéve az újpestre ;)
Hihetetlen, hogy eddig minden DAB meccset elbuktuk. Tegnap lett volna rá esély, de a harmadik harmad mindent elrontott
@freddyD: Szerintem a második harmad tette be a kaput! Akkor (több) minden kimaradt, majd 38.20-nál lőttünk egy szólót, aztán a harmadik harmad elején még egy gólt és ekkor az UTE feladta (túl fáradt nem lehetett, mert nem volt akkora irám), pedig ez eddig nem volt szokása... Nekem ez volt a furcsa, lehet, hogy mára spóroltak (majd idegenben)! :)
@a. Bárd: "Kangyalföld" :D

Így már értem miért a Vasas:)
@Bpstars: A törölt háesz mely kitételével nem értesz/értettél egyet? Különösen a mérkőzés végén történtek fényében...
@Thomas_AV: Kár, hogy nem kapott egy jó nagy verést ott ez az egyed a cselekedetéért.
@Szoljanka: Ez komoly?

"Fehérváron is volt egy szimpatikus beszólása pénteken: kapott 2 percet, miközben lekorcsolyázott csak ennyit mondott: fehérvári gecik..."

Ha igaz, akkor soha többé be se hívnám a válogatott keret közelébe sem az ilyen aljas trógert.

Remélem ebből nem lesz sértődés, meg vita, mint az Azari-ügyből... :-)
@qwertzuiop05:
Szerintem nem játszott, ült a padon a többi 4. soros társaságában.
Nem igazán értem,mert a DAB végig 4 sorozott. Végre vagyunk elegen, még sem játszanak, sőt úgy láttam, hogy Rafi sem játszott a 3.harmad közepétől.
@avessik: Érdekesség még, hogy a DAB az első perctől a 3. sorával játszott az UTE első sorával szemben, Míg Galaniszék az UTE 3. sorával szemben játszottak legtöbbször.
süti beállítások módosítása