HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kanada és az USA nagyon belecsapott

2010.02.15. 14:49 DrVodka

A vancouveri olimpia jégkorongilag a női tornával kezdődött, megkésve ugyan, de elkezdjük ennek a versenynek a tudósítását is. Ebben régi olvasónk, egyszersmind új szerzőnk lesz segítségünkre. A hölgyek mezőnye nyolccsapatos, két négyes csoportban kezdődtek a küzdelmek. Favoritnak a kanadaiak és az amerikaiak számítanak, esetleg két észak-európai nemzet lányai szólhatnak bele érdemben az érmek elosztásába, de az oroszokat és a svájciakat sem kell lebecsülni. Kína és Szlovákia az eddig látottak alapján kilóg lefelé. Minden gárda bemutatkozott, az első négy meccs alakulását ismertetjük.

Eddig az esélyesebb csapatok nyertek. Az A csoportban svédek kötelező 3-0-s győzelmet arattak Svájc felett. A másik meccsen pedig a hazai csapat – amelynek cserekapusa a magyar származású Shannon Szabados volt – igazi örömjátékkal ajándékozta meg a szurkolóit, északi szomszédaink nagy bánatára. Kanada az első harmadban 7 gólt lőtt Szlovákiának, újra beállítva a saját maga által tartott olimpiai gólrekordot. Hozzátettek még hatot a második, majd ötöt a befejező harmadban. A 18-0 megint csak olimpiai csúcs. A kanadai csapatban két játékos, Jayna Hefford és Meghan Agosta is mesterhármast ért el. A játék képe, a statisztika és az eredmény is elképesztő hazai fölényt mutatott. A kapura lövések aránya 67-9 volt. A szlovák kapus, Zuzana Tomcikova nem sok segítséget kapott a védőktől. A kapitány Miroslav Karafiat nem volt nagyon elkeseredve: "A kanadai csapat más szinten játszik, mint a szlovák – mondta. – Mi most csatlakoztunk a nagy jégkorongcsaládhoz, ahol sokat tanulhatunk. Az a módja a fejlődésnek, hogy ilyen jó csapatokkal mérkőzhetünk. A kanadai játékosok nagyszerűen korcsolyáznak, ez túl nagy hátrány volt számunkra." Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a szlovák női jégkorongválogatott nem képvisel jelentős játékerőt, emlékeztetőül egy 2008. őszi eredmény: Szlovákia-Bulgária 82-0.

A B csoportban az Egyesült Államok Kínával csapott össze, és meggyőző játékkal, egy tucat góllal 12-1-es győzelmet aratott. A kínai együttes az utolsó percekig hajtott, nem adta fel, a becsületgólt 2 és fél perccel a vége előtt lőtte be emberelőnyben. A kapura lövési statisztika egyértelmű amerikai fölényt mutat, 61 lövéssel szemben 7 kínai próbálkozás volt. Az ázsiaiak 6 emberhátrányból négyet kivédekeztek, csak kettőt tudtak gólra váltani az amerikaiak. Érdekesség, hogy a 12. tengerentúli gólt 59.21-nél bizonyos Julie Chu szerezte, aki minden bizonnyal kínai származású.

Érdekesen alakult a csoport másik mérkőzése, amelyen Finnország harcolt Oroszországgal. Az oroszok számára jól indult a mérkőzés, a 7. percben emberelőnyben megszerezték a vezetést. Ám ezzel el is lőtték puskaporukat. Kettős előnyből a 10. percben egyenlítettek a finnek, majd sorozatos támadásaik eredményeképp a második és a harmadik harmadot egyaránt 2-0ra nyerték, 5-1 lett a vége.

50 komment

Címkék: olimpia női torna

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A mérkőzések összefoglalóit a

www.eurovisionsports.tv/olympics/

linken, a "Highlights/Ice hockey" menüpont alatt mindenki megnézheti.
Faja nagyon.annyira cukik igy beoltozve!Jo ez a kis osszefoglalo!Go Canada!
A noi hokit ha nézem akkor a U12 korosztály jut az eszembe.Pénzkidobás semmi más.
Azért ha a kanadai válogatottat nézzük, az nem u12... Nagyon komolyan nyomják! :)
@Dukla Trenčín: remélem nem sokan oszták a véleményedet...
Azt pedig halkan jegyzem meg Neked, hogy márciusban pont a szlovák női U18-as válogatottat látjuk vendégül egy tornán.
Sok csapatsportban örömmel megnézem a női szakág képviselőit, de hogy a örök szerelmem, a hoki női verziója mennyire hidegen hagy azt elmondani se tudom...
Fogalmazzunk úgy, hogy inkább ez, mint a Cosmopolitan olvasás...:D
Én azon akadtam fenn, hogy kanadai női hokisok többen vannak, mint a svéd hokisták összesen!
Amúgy szerintem aranyosak... néha elmosolyodom rajtuk, de vegyük példának a 8. usa gólt kínának... az bizony férfi munka volt!

Megnézném Sebestyén Júliát ütővel a kezében! :D
@fradigy: Akkor támogasd a magyar noi hokit ezerrel!!!Orulok hogy neked izgalmas.Az nagyon fontos!!!
Szerintem is nagyon cukik hosszú hajjal meg rácsos arcvédővel. Vajon a köröm is ki van festve a cuki kesztyűk alatt? nyam- nyam....
Éljen az új postoló, DrVodka!:-P
Írhatnál a férfi mezőnyben edződő női hokisokról is, van felnőtt szintem nem is egy.
Az szolja le aki korizni se tud.az a rohej a netes blog,illetve forumokba.baratom kockulj az valo neked nem sport...magyar szinvonal latszik!Orulj, h van mit nezni a tv-be ha már te béna vagy!!!!(azoknak akik fikazzak a temat)
off: Lesz idén All-Star? Ha igen mikor?
Azért ne legyünk soviniszták, ennyi erővel sok női sportot lefújhatnánk. A nő kosárlabdát, focit... megszoktuk, olyan mintha mindíg lett volna. És csinosan csillog a szemük a rács alatt.
Business az busiess: www.rollerhockeymonkey.com/rinky-hockey-fur-glove.html
@Dreamliner25:Gondolom ez nekem szolt. 1993-ban voltam utoljára edzésen a Lokomotívánál Robert Královič keze alatt.Mivel nekem is vannak gerinc problémáim abba kellet hagyni.Tehát korizni tudok,ha nem is ugy mint akkor.Ott láttam eloszor noi Levicei hokisokat.Nagyot nevettunk az bisztos.Ja és nagyon orulok hogy van mit néznem.De te is orulhetsz,hogy láthasz egy kis profihokit,nem valami béna noit,ami neked csucs.Hogy ha még nem voltál vb,akkor gyere el 2011 Bratislava,Košice,és láthatod élloben.Mert én ott leszek!
@Dukla Trenčín: tudod ez olyan, mint amikor valaki szidja ezt, vagy azt a TV ill. rádióműsort. Olyankor mindig elgondolkozom, hogy kötelezi valaki vagy valami ezeket az embereket, hogy nézzék, hallgassák??? Ugyanez vonatkozik a női jégkorongra is, senkinek sem kötelező nézni, egyedül annyit kérnek az ebben a szakágban tevékenykedők, hogy ha valaki nem segít, legalább ne akadályozza a munkát...
@MeLa: Igazad van.Nem nézem.Nem is akadájoztam soha,de mint szolás szabadcság,demokrácia a sportban a rendcerváltás ota megmondom nevetséges.Nem noknek valo az biztos.Szeretem a noi sportokat de nem hoki,foci,vagy a ami rosszab noi box.
@Dukla Trenčín: nézd én megértem, hogy különböző véleményen vagyunk, mert ez így természetes, de szerinted ki fogja megmondani azoknak a csillogó szemű 6-7 éves kislányoknak, akik jelentkeznek egy-egy egyesületbe jégkorongozni, hogy menjenek és műkörizzanak vagy short trackezzenek , mert ez a sport számukra "nevetséges"...

A másik dolog, hogy a női jégkorong - eltérően a férfitől - mindenhol a világon amatőr módon zajlik, tehát a sportolók a versenyzést munka vagy tanulás mellett végzik.

Arról meg aztán már végképp ne beszéljünk, hogy a sport milyen hatással van az egészségre.
@Dukla Trenčín: Neked könnyű, a szlovák bajnokik színvonalához vagy szokva. Miközben az összefoglalót néztem, nekem az az érzésem támadt, hogy egy Miskolc vagy egy Fradi bizony komolyan megszenvedne ezekkel a csajokkal.

Nem vagyunk egyformák, én pl. fociban is szeretem a női labdarúgást.
@Dukla Trenčín: elmondtad , hogy szerinted nevetseges es kessz most mar akar be is foghatod, ha ok szeretik csinaljak aki szereti nezni nezze ,te nem nezed en sem nezem de nem akazgatok jelzoket mas tobb eves kitarto munkajara azert mert nekem nem tetszik
*akasztgatok-elnezest elirtam
@Dukla Trenčín: még egy gondolat: a női kézilabdát miért nem akarja senki megszüntetni? Pedig sokkal durvább sport mint a női jégkorong.
@MeLa: Mert ott azért van valami esztétikai látvány is, ha érted mire gondolok :) Zácsik, Pálinger, Bódi, Nagy Ivett... soroljam még;)
Szerintem jó a női hoki
Ha nekem a bnőm szeretné annyira a jégkorongot mint ők áá :D
bezzeg, csak azt kapom, hogy megint már a hokit nézed.. :D
@eradam:
Szerinted a mi hokis lányaink között nincs helyes lány?
Meglepődnél, mennyi szép van köztük.:-)
@Tillasz:
Nem lehetne róluk egy külön topik- képekkel?? :DDD
A legjobb választás:
szép és korcsolyázni is tud
Nyam- nyam
Megneztem a Kanada-Szlovak meccs osszefoglalojat. Sokszor szeretnem ha a szeredai jatekosok is ugy tudnak helyezni a korongot loveskor mint a kanadai lanyok :) Hihetetlen szep golokat uttek. A mi fiaink meg csak bele a kapusba :)
Vagy lehet itthon nem tanitjak ? :)
@Tillasz: ami késik, nem múlik... ;) Hamarosan elkészül az új weboldal, lesznek rajta képek is.
@Dukla Trenčín: Mond minek képzeled magad? Valami felsőbbrendű fajnak? Ha nem tetszik a női hoki, akkor ne nézd, ne írj róla, fogd be! Ezek a lányok súlyos pénzeket áldoznak arra, hogy ott lehessenek. Nyílván az olimpián a top csapatokon kívül a többi mind saját költségén van ott elenyésző szövetségi támogatással a háta mögött.
Hazai szinten havonta súlyos pénzeket fizetnek azért, hogy játszhassanak, edzésre járhassanak. Meg fogsz lepődni, még 3 gyermekes anyuka is űzi ezt a sportot. Aki nem tehetős, az is csinálja, mert szereti. Inkább becsülni kéne és nem kinevetni.
Ha szeretik csinálják és ennyi. A férfi műkori sem különb, az inkább olyan lányos sport, mégis természetesnek veszi mindenki.

Van néhány nevetséges sportág az olimpián és szerintem a női hoki pont nem az a kategória.
@pokerface: hagyd, Náluk ez másképp van. Ott legalább annyira ért mindenki a hokihoz, mint itthon nálunk a focihoz...
@Dukla Trenčín:
Na nem tudom Eu-ban hogy van, mert Kanadában tanultam meg korizni, de hadd mondjam el hogy megy ez erre. Mi hetente egyszer játszunk, kb. húszan jövünk össze. Tíz dolcsi a beugró, a kapus ingyen játszik. (180 dollár a jég másfél órára). Van öt-hat nő a többi férfi. Van úgy, hogy ott a babakocsi az ajtó mellett abban alszik a kicsi. A nők ugyanannyi "állami támogatást" kapnak mint a férfiak: egy lyukas garast (sem).
Mi csak a játék kedvéért játszunk, senki nem számolja a gólokat, és még ellenfél sincs csak csapattársak. Ugye valamit csinálni kell a hosszú téli estéken, főleg mikor nincs olimpia.
Szóval ha nem tetszik ne nézd, neked egy filléredbe sem kerül, de ne is trutymálj le valakit csak azért mert szerinted gyenge a lövése a kék vonalról.
Tudod, vannak olyan helyek a világon ahol egy nő pont annyit ér mint egy férfi.
@Dukla Trenčín: nemrég itt a blogon azon áradoztál mekkora király a női hoki, főleg a szlovák női hoki, most meg egy nagy zakó után 180 fokos ellenvélemény. nagy király vagy:)
@kiralyfi: Lehet, hogy a szlovak ferfi hokirol is meg fog valtozni a velemenye az olimpia utan. :)
@csatoimi: miutan kapnak az oroszoktol 18-at :D
@qx92: Annyit lehet nem, de jol megpakoljak oket, az biztos. :)
Elég jól nyomják ezek a csajok akárki akár mit mond!
Kíváncsi lennék a magyar Férfi válogatottra mit csinálna ellenük.Gondolom ha az agresszív játék mehetne megtörnék a csajokat , de technikailag és gyorsaságban nem rezegne a léc.
@roenick:
Hát én, mint aki valamilyen szinten elkötelezett vagyok a női hoki irányában, simán kikapnának a lányok, úgy is hogy nincs testjáték. Az U-20-as fiú csapatunk azonban megizzadna.
@kiralyfi:1: Azt akkor arra értettem,hogy a szlovák noi jégkorongcsapat kint van a Vancoveri téli olympián,míg más országok férfiválogatottjának sem sikerul talán soha kijutni.2:Ha szlovákok tizadikek lesznek akkor is ugyanoda a profi csapatokba mennek vissza ahová valok.De gondolom csak három érmet osztanak ki.Valakinek kell lenni 4,5,6,7,....stb.Leht hogy az orosz,vagy kanada sem visz aranyat.Akkor meg mivan?Nem tudnak hokizni? 2006Torinoban 5-dik helyen végeztunk,csoportelsok voltunk.Vertuk az usa,svédeket,ororszokat.Csak a csehektolkaptunk ki nagyon szoros mecsen.Nem bukuknk el rajtuk,akkor talán,meglett volna az elso aranyunk.Nem a svédeké,akiket 3-0ra vertunk Torínoban.Nyugottan meg is kovezhettek a noi hoki véget.Ez van.Jo szurkolást királyfi.
Azt tudja valaki hogy a nőknél a rács\teljes arcot fedő plexi kötelező-e? (gyanítom mert mindenki viseli, bár lehet hogy ugye csak a szép arcokat védi (nem állna jól egy nőnek az "Ovechkin mosoly":-D)
Hozzánk régen járt egy lány is edzésre, és kicsit ezért maradhatott tüske bennem. Tök rossz érzés volt mert nem mertél leütközni vele (mégiscsak egy lány) ha pedig véletlenül mégis megtetted ő rád förmedt hogy óvatosabban a női hokiban nincs kontaktus ő ehhez nincs hozzászokva (ők ez az természetének a hibája volt). Szal én csak a rossz emlékek miatt nézek kicsit sandán erre a sportra, azon kívül hogy elismerem tényleg komoly felkészülés és tudás van mögötte a nagy csapatoknál. De pl a női box mögött is aztán hát izé... részemről nézze más:-D
@ComLo: Szia! Igen kötelező a teljes rács vagy plexi. A nyakvédő 18 éves korig kötelező, utána már "csak" javasolt. A fogvédőt nem tudom...
@MeLa: Fogvédő nem kötelező.
@jágör68,@Tillasz: kérésre elkészült az U18-as női válogatott "official" weboldala:

www.u18whockey.hu/
süti beállítások módosítása