HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szlovénia dánokat és kazahokat vert

2010.02.13. 16:45 F. Kapus

A Nagano Cup 2010 második napján Szlovénia 4-3-ra verte Dániát büntetőkkel. A dánok 3-1-re vezettek az 56. percig, ezután két fiatal, Jeglic és Urbas gólt szerzett, utóbbi a 60. percben. Mivel a másik meccsen a kazahok 3-1-re felülmúlták a japánokat, két nap után meg is nyerték a kupát a közép-ázsiaiak. Így ebből a szempontból szombaton tét nélküli meccseket játszottak. A szlovén válogatott remek kapusteljesítménnyel 4-1-re verte Kazahsztánt. Hocevar kapus 46 lövésből egyet engedett be, vb-riválisaink mindössze 19-szer kísérleteztek, ebből négy sikeres volt. 0-0-s első harmad után a másodikat 3-0-ra nyerték Sivicék. A dánok zárásként 4-2-re legyőzték a japánokat.

Az asiagói EIHC-tornán két nap után még csak az dőlt el, hogy az ukránok nem nyerhetnek. Az egy nappal korábbi fantasztikus osztrák siker után nyugati szomszédaink az olaszokkal nem bírtak, 0-0-val ért véget a meccs. A büntetőket Olaszország lőtte jobban, 1-0-ra nyert. Az olaszok után a franciák is megverték Ukrajnát, ők 4-3-ra.

Az olimpiai felkészülés utolsó meccsén a svájciak visszavágtak a fehéroroszoknak a két nappal korábbi vereségért, Winnipegben 11 ezer néző előtt 6-2-re nyertek.

13 komment

Címkék: ausztria szlovénia válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy felkészülési torna eredménye szinte semmit nem jelent később, nem is a legjobb összeállításban játszottak pl. a szlovénok, dánok.
Ettől függetlenül a szlovéneknek az osztrákokkal vannak egy szinten játéktudásban, a tavalyi évben az olimpiai selejtezőn ez ki is derült. /Kopitar nélkül!!!/Az osztrákok meg egy kicsivel jobbak , mint mi, ez viszont a VB.-én derült ki /0:6!!!/
Mi következik ebből? Óriási bravúr kell ahhoz, hogy a szlovéneket otthonukban legyőzzük.Persze csak azután, ha a többieket is már megvertük, ami szintén nem kis bravúr lenne...
A helyzet szerintem nehezebb, mint Japánban volt, mert akkor ott csak két erős ellenfél volt, itt pedig négy lesz.Lengyel, brit, és az EBEL-en és Satoron megedződött horvátok, húúúú.......
Még ha Mihály Árpi és Martz is játszhatna sem mernék nagy összegben fogadni a feljutásunkra, de még a második helyünkre is csak óvatosan.
@budaijegesmedve: Horvátok ?
Arra két 2 játékosra gondolsz aki a 3.4.sorban játszik néhány percet. Ők nem lesznek ellenfelek!
@FrankK: ...és mi van, ha ahogy az EBEL-ben, feltünnek a John -ok és Mike-ok, akik mind horvát állampolgárok, és korábban a legerősebb ligákban is játszottak. Jelzem Japánban sem vertük már olyan könnyedén őket, sokáig 0-0 volt, és a vége is csak 3 lett.Ráadásul tkp. hazai pályán fognak játszani ők is, min. 3000 ezer szurkolóval a hátuk mögött!!!Kemény meccsnek ígérkezik ez is, ebben biztos vagyok.
@budaijegesmedve: EBEL-en és Satoron a horvát válogatottból alig valaki edződött.
@budaijegesmedve: Két évig megszakítás nélkül horvát csapatban kell játszaniuk, mielőtt horvát válogatottak lehetnek. Most a nagy részük a hatodik hónapjánál tart, kisebb részük még ott sem. Ez a probléma majd 2012-ben okozhat gondot.
@budaijegesmedve: Jó hogy így van. Az erősebb ellenfelekkel szemben, akik ellen kevesebb az esélyünk általában sokkal jobb eredményt érünk el, mint azokkal, akik kb. mi szintünkön vannak vagy picit feljebb. Ilyenkor valamiért nagyobb a koncentrációnk és kisebb a nyomasztó teher. Valóban eggyel több erős ellenfél lesz most, bár Ukrajna akkori játékerejével szerintem egyik sem ér fel. És segíthet minket a nagy szurkolótábor, a két évvel több EBEL-tapasztalat, a jó sorsolás. És ha nem jutunk fel, akkor sem történik semmi. Játsszunk jól, és kész!
@F. Kapus: Persze, igazad van, ez csak egy játék...Csakhogy a szlovákiai VB A csoportjába lehetne feljutni.
Ez viszont felmérhetetlen /pozitív/erőket mozgathatna meg a jégkorongunk környékén, nagyon nem mindegy, pont ebben a helyzetben , sikerül-e visszakerülni!
Először is a Medvescsak nem a horvát válogatott, bár így sem kell lebecsülni őket, a lengyelek nagy kérdőjel, egyszerűen nem lehet tudni mi lesz, remélem verni tudjuk őket legalább egy pici góllal, érdekes a britektől valahogy nem tartok, a Szlovének viszont (esetleg Kopitarral) legalább olyan nehéz ellenfél lesznek mint az Ukránok voltak - ráadásul otthon játszanak - nos nem tudom, nagy bravúr kell ahhoz hogy bekerüljünk az "A"-ba...
@kerusz: ha gyárilag kettős állampolgárok, akkor nem kell, ha nem játszottak más válogatottban.
A szlovének nagyon jók, tudjuk róluk. De nem kell őket túl dimenzionálni... a szlovének szlovén játékosokkal az utolsó két helyen végeztek az ebelben, ezen kivül van 1 jó soruk ,ami külföldön edződik és ennyi, valószinüleg Kopitár meg nem jön a vb-re. Szerintem egy nagyon kiegyenlített küzdelem lesz majd a miénk. Nekünk meg van az első három sorunk, most meg csak a 4-et keressük. Szerintem nem max 2 ember kerülhet be ,hanem 3-4 simán. Vannak jó fiatal játékosaink,akik mellet ha van 1-1 tapasztaltabb, jobb játékos akkor feltudnak mellé nőni, mert nem arról van szó ,hogy töketlen hülyegyerekek lennének,hanem csak nem volt idejük összeszokni. Én kíváncsian várom majd a kerethírdetést ,hogy mi lesz majd Pozsgaival,Hegyivel,Azarival,Galanisszal,Kissel,Magosival meg Bertával. Szerintem képesek lennének megállni a helyüket, egy jól összerakott sorban. Iramot tudunk menni a szlovénekkel, technikailag nem jobbak nálunk, egyedül az a fő kérdés, hogy agressszivitást nézve ki fog okosabban játszani.

Lengyelektől nem tartok, mert nem rosszak, viszont évek óta nem volt különösebb sikerük,max az ,hogy eltudták kalapálni a kazahokat egyszer az elmúlt 3-4 évben.

Jó lenne,ha hamar kialakulna az utazó keret,hogy legyen idő összeszokni, mert a magyar-osztrák-norvég tortnára már a rendes csapattal kell kiállnunk, sőt még előtte 1 edzőmeccs simán beleférne még a felkészülésbe.
@budaijegesmedve:"Japánban sem vertük már olyan könnyedén őket, sokáig 0-0 volt, és a vége is csak 3 lett."
Akkor csak annyit adtak ki magukból a fiúk amennyi a biztos győzelemhez kellett. Nem sok értelme lett volna teljes erővel 6-8 góllal megverni őket, s azután fáradtan kiállni a sorsdöntő ukránok elleni meccsre. A 3-0 egy taktikus győzelem volt. Utána 2008 nevemberében az olimpiai selejtezőben, igaz ithon, simán vertük őket.
A szlovénok otthonukban nagyon kemény ellenfelek lesznek. Sajnos ők több jóképességű játékosból válogathatnak mint mi, nem is beszélve Kopitarról! Azért nem vagyunk esélytelenek,de nehéz lesz!
@kerusz: @Lajos a mizse: Na most akkor hogy van?!
Lesz a horvátoknak kanadai soruk vagy sem?
Ahogy az EBEL-ben simán lett, félek tőle összeteszik a válogatottban is...
Kerusz, nem tudnátok ezt valahogy a horvát kollegáktól megtudni. Csak ajánlom figyelmedbe, hogy ha felmész a Zágráb honlapjára, majdnem az összes gyerek , akinek angol keresztneve van , horvát nemzetiségüként van feltüntetve!
@budaijegesmedve: Nem lesz, megnyugodhatsz efelől. Az számít, hol született a játékos, illetve hol játszott korábban. Ahogy Kerusz írta, 2012-ben játszhatnak először a (vissza)honosítottak, kb. ugyanaz a helyzet velük, mint Mihály Árpáddal, két évet megszakítás nélkül le kell játszaniuk itt. A horvátok az állampolgárságot azért intézték el ilyen gyorsan, mert így nem négypontos légiósnak számítanak az EBEL-ben, mert igazság szerint ők egy 90 pontos csapatot (19 légiós és néhány horvát válogatott) vásároltak össze erre a szezonra, csak náluk könnyebb ügy az állampolgárság megadása, mint nálunk.
süti beállítások módosítása