HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenki csatárt szeretne játszani

2010.02.09. 10:07 F. Kapus

Reijo Ruotsalainen, a Red Bull Salzburg védőspecialista finn edzője hétfőn megkezdte budapesti programját. Egyórás jeges és kétórás elméleti oktatást tartott a magyar szakembereknek. A jeges edzést követően videóinterjút készítettünk vele, amit tovább után megtekinthetnek. A kétszeres Stanley-győztes jégkorongozó, korának egyik legjobban korcsolyázó játékosa fontos gondolatokat ismertet az anyagban.

24 komment

Címkék: ruotsalainen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Számomra kicsit felszínesen beszélt a dolgok állásáról, egy ilyen kaliberű edzőtől én többet vártam volna, persze lehet hogy Top Secret ami odabent folyik...

Kérdésem az, hogy ezt Ő(k) ingyen vállalják, vagy azért valami juttatás fejében, s ha igen, akkor mekkora lehet ez az összeg?
Nagy dolognak tartom, hogy ilyen szakembereket tudunk idehozni, sokat lehet tanulni ezektol az uraktol. Barkinek is az erdeme, hogy itt volt/van az uriember, hatalmas koszonet erte.
Kíváncsi vagyok, kire gondolhatott - ugyanakkor picit csalódott is; egy szem értékes védőről beszélt, és félek, hogy nagyon igaza van.
Én arra is kiváncsi lennék, voltak-e nagy hiányzók azok közül, akik kinn voltak? (játékos, edző egyaránt)
Kíváncsi vagyok, kire gondolhatott - ugyanakkor picit csalódott is; egy szem értékes védőről beszélt, és félek, hogy nagyon igaza van.
na, ez kétszer ugrott fel, szorika - még annyit hozzá, hogy természetesen nagyon üdvös, hogy egy ilyen kaliberű szakember legalább ilyen röpke látogatás erejéig, de foglalkozik a srácokkal. és ha csak egy rizikós védelmi szituációt sikerül megoldani a segítségével, már megérte.
@serjtankian: azért azt tegyük hozzá, hogy a riporter sem szakadt meg, amikor kitalálta ezeket a kérdéseket... Szerintem ilyen általános kérdésekre ilyen általános válaszokat lehetett adni, és ebben teljesen jól teljesített az úr. Nyilván ha bele kellene menni a részletekbe, mondott volna sokkal konkrétabb dolgokat is.

Az meg óriási dolog, hogy egy ilyen szakember egyáltalán eljött ide, becsüljük meg rendesen!
@sakic: ez nem a játékosoknak tartott tréning volt. Egyébként Bill Sájevics és Tilu volt ott, akik jelenleg is aktív játékosok. Amúgy ott volt Kercsó, Baróti, Pék, Fekti... Elnézést ha valakit nem említettem meg, vagy esetleg nem szúrtam ki a csapatból.

Az oktatást egyébként ha jól tudom, akkor DVD-re is rögzítették. Így remélhetőleg azokhoz is eljuthat az anyag, akik nem voltak jelen.

Vasárnap este a meccs után még nem tudtam hová tenni azt a Salzburg kabátos fazont, akit itthagyott a busz. Este 10-kor még nekiállt egy jókora szendvicsnek az előtérben, majd kereket oldott. Tegnap aztán összeállt a kép.
reijot szeressük. a Top 100 Rangers Greats 82. helyezettje.
@M.Lac: oké,jogos, trénereknek tartota, de ezek szerint Te is ott voltál. Én furcsának találom, hogy nem volt kinn több játékos az élvonalból vagy a fiatal hátvédek közül. Téged jobban érdekelt a dolog, mint sok magyar tehetséget.
@csatoimi: Igen, ez baj, de azért említsük meg, hogy legtöbbjük iskolában volt abban az időpontban.
@F. Kapus: Ha fiatal hatved lennek es egy ilyen vedospecialista tartana jeges es elmeleti oktatast, aki nem mellesleg ketszeres Stanley kupa gyoztes is, elkerenzenek meg az aznapi orakrol is.
@durex26: Egyetértek! Őszintén szólva nem nagyon értem, hogy Tolvanen miért is mondott le róla illetve miért mellőzi ennyire. Mintha olyan nagyon jól állnánk védőkből. Mondjuk nem ez az egyetlen amit nem értek vele kapcsolatban. De majd a playoff valamelyest választ ad erre is! Üdv.
@suomi 1995: azért mondott le, mert 4 pontot ér a számításban, és valljuk be, jelen pillanatban nem ér annyit (de remélem pár éven belül fog)
@sziszi_15: azért azt tegyük hozzá, hogy a most igazolt Nils Horgersson nem sok értelmes megmozdulást mutatott az eddigi meccsei alatt, lőni nem tud, helyezkedésben kajla, ha előremegy, védő létére elfelejt visszazárni, ha meg helyzetbe kerül, a legnagyobb ziccerből sem találja el a kaput... az arckifejezését nézve úgy összességében nagyon zavarja minden, ami körülötte történik a jégen. Öt meccsen -3-as mutatót össszeszedni úgy, hogy nem egy lőtt gólnál volt a jégen, nos, szép teljesítmény. :(
Volt egy gólpassza, egyszer szépen leütközött valakit, meg a múltkor volt egy szép mentésre, kb. ez eddig az össz. érdemi mérlege. Nem tudom, mennyit kér ezért, de ilyen alapon kár volt Botit elküldeni, sőt, akár még Maklári is kaphatott volna helyette jégidőt, ha ők hibáznak, azt az ember legalább könnyű szívvel meg tudja bocsátani.
Jó lenne ilyenekre még több pénzt áldozni! Ha nekem gyerekem lesz és szeretni fogja a jégkorongot, meg tehetsége is lesz hozzá, csak hátvéd lehet belőle! :) az új svéd fiúnak meg lehet, hogy csak idő kell, a legutóbbi meccsén már nem is hibázott annyit, ha jól emlékszem...
@vaze: Ha lesz, akkor muszáj lesz szeretnie a jégkorongot, tudom én... Ott fog felnőni a csarnokban. Legfeljebb a mahjong lehet konkurrencia neki.
felhívnám ama blog szerkesztőinek figyelmét:
"Igaz, hogy Ön volt akkoriban a legjobban korcsolyázó?
Igaz.
Köszönöm az interjút!"
:D
Reijo Routsalainen finn edző igen tartalmas gyakorlati edzést és elméleti oktatást tartott a hazai edzők részére. A bemelegítő korcsolyázásnál olyan mozgás sort mutatott, amit nem volt könnyű az ő elvárásainak megfelelően utánozni. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem elég a gyakorlatokat elmagyarázni, prezíz végrehajtását is meg kell követelni.
@csatoimi:

Tudod szülőként nem értek veled egyet, de nincs ezzel baj.
Lehet én sem engedtem volna hogy a gyerekem iskola helyett, hokizzon. Jelen állás szerint ebből nem lehet meg élni, nem lehet egzisztenciát építeni. Nézzük meg mi lesz a mostani 18 19 20 éves játékosokkal. Sorban állnak a légiósok mögött filléreket kapnak, ha kapnak (BERTA ügy) mert az idegenek elviszik a lóvét. És elment az életüknek az a szakasza ahol meg kell alapozni az egészet. Nem kell mindenkinek egyetemet végezni de egy szakmát is meg kell tanulni, és be kell gyakorolni, azt nem 6 évesen kezdik el mint a hokit. Nincs jövő kép, amíg egy szakma egészen más, abból meg lehet élni.
Nyilván ha felnőnek a gyerekeim és sportolni akarnak az én szememre is ráereszkedhet a köd, de jelenleg így látom a helyzetet ahogy leírtam.
Nagyon nagyon hangsúlyozom ez csak az én privát szülői véleményem, nem kell vele egyet érteni
@Calgary: Ez az a felfogás, amely miatt a magyar jégkorong elvesztett sok fiatal tehetséget. Pl:Zalavári Miki. Apaként részben egyetértek, csak hát szurkoló is vagyok.(meg lányom van)
süti beállítások módosítása