HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Berta és Dubek a válogatottal készül

2010.02.08. 19:52 F. Kapus

Az eredeti 34 fős bő válogatott keretből három játékos sérülés miatt hiányozni fog a heti felkészülésről. Két hátvéd, Maklári Erik és a nála 20 évvel idősebb Sille Tamás, valamint egy csatár, Nagy Gergő helyett két támadó, Berta Ákos és Vladimir Dubek kap helyet a szelekcióban. Sok egyéb érdekesség mellett fontos információk következnek a szlovéniai vb-jegyekről,és kiderül az is, hogy a román válogatott pénteken is játszik hazánkban.

Maklári Erik, a Sapa Fehérvár AV19 Miskolcra kölcsönadott fiatal védője első meghívóját kapta a felnőtt válogatottba. Szerencsétlenségére az FTC elleni vasárnapi OB I.-es mérkőzésen megsérült, ezért nem tud részt venni a heti programban. "A mérkőzés első harmadának utolsó cseréjében kaptam egy szabályos ütközést a palánk közelében, a bal vállam zúzódott. Fájdalmat éreztem, de a kórházban a röntgenezés után kiderült, nem tört vagy repedt el semmim. Végeztek egy terheléses vizsgálatot is, kiderült, a szalagjaim sem sérültek mélyen, nem engedik szétcsúszni a csontokat. Így csak kellemetlen, de nem súlyos sérülést szenvedtem. Biciklizem, lábra dolgozhatok, pár nap múlva gyógytornázom. Ez a hét sajnos nem a válogatott mellett telik számomra, de annyi szerencsém van, hogy jövő hétre jó eséllyel felépülök, így legalább bajnoki meccset nem kell kihagynom."

A fiatal bekktől érdeklődtünk, hogy érzi magát Miskolcon, mik a tervei jövőre, mikorra lesz kész EBEL-szintű feladatokra. "Nagyon jól érzem magam Miskolcon, úgy tudom, elégedettek velem. A játék nem megy rosszul, kisebb hullámvölgyek voltak, nem több egy-két mérkőzésnél, általában jól megy. Úgy tudom, jövőre újra lesz farmcsapat Székesfehérváron, így nem valószínű, hogy Miskolcon játsszak. Nem szeretnék eligazolni Fehérvárról, a szerződésem is még egy évig odaköt. Pár éven belül szeretnék odakerülni az EBEL-csapathoz, azt mondanám, maximum két évet adok magamnak ehhez. A Miskolcon játszó fiatal fehérváriak nevében is mondhatom, úgy érzem, jó úton járunk."

A 20 éves bekk mellett Sille Tamás, a Vasas Bp. Stars védője is sérüléssel bajlódik, jelezte, pihenésre van szüksége. A válogatott edzői egyelőre nem tervezik, hogy új védőket hívjanak helyükre. Nagy Gergő ütést kapott a vállára vasárnap, zúzódás-húzódás keletkezett vállában, neki is pihenésre van szüksége. Kóger Dániel sérülése nem olyan súlyos, hogy ki kellene hagynia. Csatárposzton két új érkező lesz kedden, a bajnokságba nemrég visszatért Berta Ákos a Starst, az állampolgársági papírjait a hírek szerint e hét folyamán kézhez kapó Vladimir Dubek az UTE-t képviseli. A hatodik szezonját Magyarországon töltő csatár előtt ezzel megnyílt az út a válogatott felé, ha kiharcolja a helyét, részt vehet a szlovéniai világbajnokságon is.

A heti programot hétfőn még egyszer átbeszélte Ted Sator és Énekes Lajos. Utóbbi számolt be a várható fejleményekről. "A hadművelet kedd délelőtt kezdődik az Icecenterben. Ekkor érkeznek a Mol Liga-játékosok, velük edzünk egyet. Délután megjönnek a Sapa Fehérvár AV19 fiataljai, velük tart Horváth, Ladányi és Tokaji is. Szerdán reggel csatlakoznak a Vas testvérek, továbbá Fekete és Kovács. Palkovics ezen a héten a Fehérvár EBEL-keretével készül, ez eredetileg is így volt. Klubcsapatunk csütörtöktől szombatig két edzéssel készül a jövő heti feladatokra. Az EBEL-esek közül azok szerepelnek a magyar-román mérkőzésen, akik Litvániába is utaztak volna, tehát Benk, Hetényi, Jobb, Kóger, Sofron és Vaszjunyin. Pénteken ők is a Fehérvárban játszanak a fiatal magyar válogatott ellen."

Két pontosítást teszünk a korábban közöltekkel kapcsolatban. A pénteki székesfehérvári válogatott-Fehérvár mérkőzés 18.30-kor kezdődik, a belépők árai megegyeznek az EBEL-alapszakasz tarifáival, tehát a diákjegy nem 600, hanem 700 forint lesz. Az Icecenterben már kaphatók elővételben a jegyek a csütörtöki Magyarország-Románia találkozóra, ezt a meccset a Sport1 Tv is közvetíti. Székesfehérváron csak a mérkőzés előtt lesznek jegyek, addig nincs nyitva a pénztár. Új hír még, hogy a román válogatott pénteken az UTE-val is játszik edzőmérkőzést, a Megyeri úton este hatkor.

Pénteken Ljubljanába utazott Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára és Imre Lajos, a válogatott csapatvezetője. Tisztázni kívánták az áprilisi vb jegyértékesítésével kapcsolatos kérdéseket. Mint ismeretes, az utolsó játéknapon lesz a szlovén-magyar meccs, mindkét ország szurkolói abban bíznak, az dönt a feljutásról. A korlátozás miatt egyelőre elsősorban magyar oldalról indult roham a jegyekért, a magyar szövetség rendelkezésére bocsátott 430 belépő egy délután alatt elfogyott. Ezt követően az interneten vásároltak jegyeket honfitársaink, majd egy IP-cím-korlátozás után megszüntették az online eladást a szervezők erre a mérkőzésre. A meccs- és sikeréhes magyar hokiszurkolók nem vesztették kedvüket, jegygyűjtő túrákat szerveztek Muraszombatra és Ljubljanába, alkalmanként több tíz belépőt importáltak.

A tárgyalás eredményes volt, a felek megállapodtak: azok a magyar szurkolók, akik eddig bármilyen úton-módon jegyhez jutottak vagy foglaltak, megkapják belépőiket, megtekinthetik a rangadót. A szervezők ugyanakkor jelezték, elsősorban a rendőrség kérésére a jövőben kiadandó jegyek felhasználását korlátozni fogják. Olyan jegyeket adnak ki, amelyekkel már csak szlovén szurkolók léphetnek be. Még egyszer rögzítjük, ez értelemszerűen az eddig megvásárolt jegyekre nem vonatkozhat, ebben megállapodtak.

A szlovének ugyanakkor ígéretet tettek arra, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel további jegyeket biztosítanak a magyar szurkolóknak, de már csak az MJSZ-en keresztül. Az ezzel kapcsolatos részletekre a hét folyamán derülhet fény. A két szövetség várhatóan írásbeli megállapodást köt a fentiekről. A kéttagú magyar küldöttséget a nap zárásaként egy rövid terepszemlére invitálták a vb szervezői a Hala Tivoliba.

44 komment

Címkék: magyarország vb énekes románia szlovénia válogatott maklári

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most áldom az eszemet, hogy azon a bizonyos délutánon mi jegyhez jutottunk... Micsoda hangulat lesz ott, már alig várom!
Ez a korlátozás nekem továbbra sem tűnik EU-konformnak...
Útlevelet kérnek majd a beléptetéskor?
Küldenék egy faszkorbácsot és egy anál intruder 2000 készüléket a szlovén szervezőknek (és mindenkinek, aki szereti : ) ), akik ezek után majd nagylelkűen adnak vagy 200 jegyet a MJSZ-nek és részükről a dolog rendezve.
Járjanak úgy otthon, mint mi Debrecenben a fiatalokkal! :)
@Von Siebenbuergen: olyan tájékozottnak tűnsz a témában:-))
Szlovén jégkorong szövetség rövid közleményben tudatta, hogy 2010 -ben zártkörű felkészülési tornát szervez a 2011-ben rendezendő Szlovákiai jégkorong vb-re való felkészülés jegyében, minden kedves honfitársát szívesen látja.
A tornán résztvevő egyéb csapatok küldöttségeinek, csapattagok rokonainak, illetve akkreditációval rendelkező újságíróknak jegyet biztosít.
A rend megzavarására alkalmas eszközök és szurkolók részvétele nélkül.
Ezt a bizonyítványt az Onió nem kéri majd számon? Szittya magyar származásom miatt nem engednek majd be? :)

Hát már mindent lehet ebben az ajrópában? :)
@mike80:
Ne legyen igazam, de ez szokott történni.

Arra változatlanul kiváncsi lennék, hogyan fogják korlátozni a Szlovéniában, személyesen megvásárolt jegyeket? Személyit kérnek az irodában? Akkor ezek után aki kimegy, kérjen meg egy járókelőt, vagy egy szlovéniai magyart?
Nevetséges.
Hú, ez a Szlovén szervezés nagyon ócska! Svájcba online vettünk jegyet és a kutyát nem érdekelte, mi a nemzetiségünk. És a lelátón sem volt ebből gond.
@quitz: Ez OK, én is sokat gondolkodtam a dolgon. Mit mondanánk az MJSZ-re, ha a budapesti vb-n 2500-3000 szlovén szurkolónak adnának jegyet az Arénába ellenünk?
anál intruder 2000 :)))))))))))))) -by south park-
@F. Kapus: A 7000 férőhelyhez képest a 450 jegy nem túl nagyvonalú. Szerintem 2000 az fair. Én a BS-ből átadnék 4000-et. Áruk és szolgáltatások szabad áramlása az EU-ban, az internetes jegyvársárlás korában nem csak visszatetsző, de lehetetlen is. Pl. IP korlátozással vagy VPN-nel én tudok venni jegyet, mintha Angliából venném.
@quitz: Nem 7, hanem 4 ezres az a Hala Tivoli a vb-ken, de ez részletkérdés. Értem az alapelveket, de azért UEFA-rendezvényre, kiváltképp BL- és Eb-meccsre ne próbálj jegyet venni, mert a kardodba dőlsz a szabad áramlás láttán :)
@F. Kapus: Szerintem pedig az EU-n belül egyszerűen nem is lehetne joguk arra hogy korlátozzák a kereskedelmet egy másik EU tagország polgáraival szemben. Igaza van quitznek. Legyenek hasonlóan gyorsak a szlovén szurkolók is :D

@defó: Nem nyert! Top secret!
jegy kaphato még csutortokre?
A magyarok szurkolóitól ments meg minket uram :-)
"A szlovének ugyanakkor ígéretet tettek arra, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel további jegyeket biztosítanak a magyar szurkolóknak, de már csak az MJSZ-en keresztül. Az ezzel kapcsolatos részletekre a hét folyamán derülhet fény."
Nekem még nincs jegyem a szlovén-magyarra, a fentiek alapján lehet, hogy lesz? Kinél érdeklődjünk, MJSZ? T. F.Kapus hilfe!!
@quitz: ez nem teljesen így van. Pl. a Népstadionba, válogatott meccsre is útlevelet kérnek a vendégektől és 3x annyiba kerül nekik a jegy. Általában 10-15%-ot szokták a vendégeknek átadni. A szlovénok meg úgy veszik, hogy most ők lesznek otthon, mi meg a vendégek.. Ha 4 ezer férőhelyes a csarnok, akkor a 450 jegy teljesen korrekt.
@miki78: Igen, csak amíg az UEFA és a FIFA hozott szabályokat arra, hogy kötelezően mennyi jegy jár a vendégeknek, az IIHF rendezvényeken eddig soha, sehol, semmilyen korlátozás nem volt. Egyetlen VB-n sem.
OFF:
Esetleg tudja valaki, hogy Magyarországon melyik csatornán lehet majd a vancouveri hokimeccseket nézni? Most lapozgattam a TV Újságokat, de sehol sem találom... Kezdek aggódni, valaki nyugtasson meg! :) Előre is köszi!
@hunvikics: m1-2, jurosport1-2. aztan h ebbol mennyi hoki, azt tudja a fene... de gondolom lesz belole ugyis poszt itt...
@kerusz: Ez azért úgy igaz, hogy pl. a cseh vb-re komoly IP-cím blokkolás volt, egy hétig csak a csehek vehettek belépőket neten keresztül. Az oka pedig az, hogy nem szoktak ezresével utazni a rendező csapatok ellenfelei. Mondjuk ha a Volán ellenfele a Vienna Capitals lesz a rájátszásban, nem valószínű, hogy a szabad verseny jegyében zajlik majd a jegyértékesítés.
@F. Kapus:

Ettől függetlenül ilyen - mondjuk speciális - esetben, ahol várhatóan két "szomszéd vár" feszül majd a feljutásért és láthatóan nincs benne rizikó, hogy esetleg "rajtuk marad" a vendég országnak átadott jegyek özöne, a 10% elég karcsú.
@Von Siebenbuergen: Dejszen már most kb. 20%-nál tartunk, és még adnak is jegyeket. Szerintem elég korrektek, mindig érdemes a másik oldal fejével is gondolkodni.
A 6400 férőhelyes Dom Sportovában (Medveščak Zagreb) az utolsó EBEL alapszakasz fordulón teltház lesz. A Volán szurkolóknak mindösszesen 100 db jegyet tartalékoltak a szervezők. Minden további tikett gazdára lelt. Ehhez képest a szlovénok nagyvonalúak voltak.
@F. Kapus:

Igen, önszorgalomból, meg néhány önfeláldozó beszerzőnek köszönhetően : )

Egyébként akartam írni, hogy abban teljesen igazad van, hogy mi sem adnánk oda többezer jegyet az Arénában, csak szar ezer dolog mellett kommentelni, mert az ember munkája elveszi a figyelmet a fontosabb dolgoktól, így lemaradt : )
Nem kéne esetleg egy panaszlevelet írni az IIHF-nek?
Ahogy eddig lattam igy is legalabb a felcsarnok magyar szurker lesz. Plusz kapunk meg hivatalosan jegyet, sztem ez egyaltalan nem rossz!
Ennyi erővel a Bosmann-szabály (az Európai Bíróság döntése) is tiltja a magyar légiós-korlátozást.
@Rock me Amadeus: Baromira nem így van, minden klub annyi külföldi játékost szerződtet, amennyit akar.
@M.Lac: Mondjuk legutóbb is Zágrábban elég furcsán zajlott le a jegyek elosztása. A csarnok elötti jegyüzéreknél több jegy volt, mint amennyit a Volán szurkolóknak szántak.
Sokan összetévesztik az egyszerű válogatott meccset, a VB, EB-vel. A szlovénok nem feltétlenül házigazdák, jelen esetben...ők megkapták a lebonyolítási lehetőséget, örülhetnek, hogy hazai pályán szerepelnek, de semmiképp sem korlátozhatják (90-10%-ban) a jegyek elosztását, maximum 50-50%. (bár ahogy látom, lassan ez lesz az arány, hisz az egyik oldalt szinte már elfoglaltuk teljesen) Más nagy rendezvényeken is úgy van, hogy a döntő (bár ez ilyen lebonyolításban nem egyértelmű, csak reménykedünk!) két résztvevője egyformán kap jegyeket és azt a két szövetség osztja szét, a fennmaradt jegyeket a hazaiaknak, valamint VIP-nek tartják.
Egyébként pedig itt a másik divízió (Tillburg, Hollandia) jegyértékesítési oldala:
wc2010.ijshockey.com/tickets/en
bárki, bárhova, bármikor, akár egy meccsre, akár egy egész napra (megjegyzem, hogy a hollandusoknál egy napi jegy kerül annyiba, mint a szlovén-magyar) vehet, korlátlanul jegyet! Hollandia vs. Szlovénia (EU-s mindkettő!!!)
@hunvikics:
Téli Olimpia (február 12-28), jégkorong
Az Eurosport 1 február 21-ig van meg, az M1-2 február 25-ig.

Szerda (Február 17.)
5:45-8:30 Oroszország - Lettország - élő Eurosport 1
15:05-17:15 benne: Oroszország-Lettország - ismétlés M1
Csütörtök (Február 18.)
6:00--8:30 Csehország-Szlovákia - élő Eurosport 1
10:00-11:00 Csehország-Szlovákia - összefoglaló Eurosport 1
14:35-17:15 benne: Csehország-Szlovákia - ismétlés M1
Péntek (Február 19.)
5:55-8:30 Szlovákia-Oroszország - élő M2, Eurosport 1
14:30-17:15 benne: Szlovákia-Oroszország - ismétlés M1
Szombat (Február 20.)
5:45-8:30 Finnország-Németország - élő M2, Eurosport 1
13:30-16:15 benne: Finnország-Németország mérkőzés összefoglalója M1
Vasárnap (Február 21.)
Németország - Fehéroroszország - élő Eurosport 1
Hétfő (Február 22.)
5:55-8:30 Svédország-Finnország - élő M2
Szerda (Február 24.)
5:55-8:30 play off 3. és 4. mérkőzés - élő M2
Csütörtök (Február 25.)
4:00-8:30 3. és 4. negyeddöntő - élő M2
@pityu65: hanykor kelsz kisfiam? HATKOR ANYUUUUU :D

Koszi, mar ki is nyomtattam!
@Dreamliner25: Van téli olimpiás bejegyzés, tessék oda linkelgetni az ilyeneket.
Sziasztok!

Mikor kezdődik a csütörtöki Magyar-Román?
Láda Balázs ismét bekerült a válogatott bő keretébe. Védőnk a novemberi Pannon Kupa után ismét bizonyítási lehetőséget kapott, s reméljük, ezúttal a keretszűkítés után is bent fog maradni, s szerepet fog kapni a Románia vagy az Alba Volán elleni összecsapáson.

Baluról miért nincs szó?Ő a titkos fegyverünk? :DDD
@F. Kapus: Köszönöm! Ott leszek!
@F. Kapus: Jé, az nem hétezres? Tegyék át nagyobba! Ez így rém kínos. Azért a kardomba nem dőlök, legfeljebb nem hagyok ott náluk pénzt, nem ott rúgunk be a meccs után a feljutást ünnepelve.
süti beállítások módosítása