HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az ifiválogatott sűrű programmal készülhet

2010.02.07. 09:13 hokikori

Mindhárom korosztályos válogatottunk komoly feladat előtt áll. A kölykök és a serdülők nemzetközi mérkőzéseket játszanak, az ifjúságiak az áprilisi világbajnokságra készülnek. A tavasz tehát nemcsak felnőtt csapatunkról szól majd. A vb-beosztás miatt a juniorok általában az aktuális naptári év decemberére készülnek, így ez a korosztály az első félévben nem végez érdemi munkát. Programok, keretek, célok következnek.

Az U14 tehetséggondozó program 2010-et egész napos összetartással indította. A szezon hátralévő részére edzőmérkőzéseket terveztek a szakvezetők az A és a B csapat részére. A C csapat foglalkoztatására ebben a szezonban szakmai okokból nem kerül sor. A tavaszi tornákra való felkészüléskéntl serdülő korosztályú magyar klubcsapatok ellen lép pályára a társaság. Az edzőmérkőzések időpontját a kölyök- és a serdülőbajnokságok miatt nem lehet előre lekötni, egy adott mérkőzés előtt nagyjából két héttel tájékoztatja a szakmai stáb az érintetteket. Egy ilyen megméretésen már túl is van a gárda.

A további program eseménydús lesz. Az A csapat a prágai World Selects Invitational Tournamenten vesz részt április 20. és 25. között. Ez a torna az utánpótlás korosztályok világbajnokságának tekinthető, kizárólag válogatott, illetve tengerentúli metodika szerint AAA tudásszintűnek nevezett csapatok vesznek részt rajta. Tavaly már járt itt a magyar szelekció. A Prágába utazó csapat 3-4 napos felkészítő edzőtáboron is részt vesz. Ennek pontos dátumát a következő hetekben véglegesítik. A B csapat a hazai Golden Puck Tournamenten veszi fel a versenyt a kihívókkkal, március 26. és 28. között a budapesti Icecenterben. A végleges keretek természetesen még nem alakultak ki.

Az U16 a sikeresnek mondható decemberi négyes torna után folytatja a közös munkát. A serdülőválogatott soron következő összetartása február 15-16-án az Icecenterben lesz. Napi két jeges edzés és elméleti oktatás is szerepel a programban. Marton Tibor és Szongoth Kristóf szándéka, hogy a csapat március-április környékén egy külföldi tornán újból lehetőséget kapjon a gyakorlásra. Ugyan véglegesen elfogadott terv még nincs, de létezik olyan forgatókönyv, amely szerint a szlovák és a cseh U16-os válogatottal is összemérheti tudását a magyar korosztályos alakulat. Ha ez az út összejön, az is lehet, hogy az ifjúsági világbajnokságon nem szereplő 1993-as születésűekkel kiegészített U17-es csapat utazna. A fiataloknál a csapatvezetők nemcsak a pályán mutatott játékot, a sportolók életvitelét, az élsportolóktól elvárható magatartást és mentalitást is számításba veszik, amikor elküldik a meghívót a keret tagjai részére.

A februári összetartásra meghívott serdülők. Kapusok: Berényi Balázs (Alba Volán 19), Vay Ádám (Hoba Bratislava, SVK), Zaka Norbert (MAC). Hátvédek: Arany Máté, Füri Martin, Reiter Attila (Alba Volán 19), Kiss András, Korbuly Gergely (MAC), Czobor Róbert, Dörök Bence, Postás Ciprián (Bp. Stars), Garbacz Ádám, Ratkai Ádám (UTE). Csatárok: Ritó László, Tóth-Jávor Ádám (Miskolc), Kozma Dániel, Majoross Kristóf, Schmál Kristóf (MAC), Bajler Bence, Dósa Krisztián, Fliszár Zalán, Gágyor Péter, Németh Árpád (Bp. Stars), Hamvai Szilárd, Lénárt René, Magosi Erik (Dunaferr), Bata Dániel, Mach Márton, Orosz Donát (UTE), Vincze Péter (Alba Volán 19).

A legnagyobb kihívás előtt az U18-as korosztály áll. Ifjúsági válogatottunk a lengyelországi divízió 1-es világbajnokságra készül. A még hátralévő két és fél hónapot a lehető leghatékonyabban kívánják kihasználni. Szerepel a programban egy-két napos összetartás, több edzőmeccs külföldi partnerekkel és egyhetes edzőtábor közvetlenül a vb előtt. Míg a februári eseményeken az itthon játszó legjobbakra számítanak az edzők, addig a legutolsó felkészülésre már a külföldön játszó fiatalokat is várja a csapatvezetés. Az edzők szándéka szerint közvetlenül a vb előtt kétszer is megmérkőzne a már légiósokkal kiegészített csapat a szlovákok U17-es válogatottjával. Az egyeztetések folynak, és ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor az orosz U16 után újabb erős korosztályos válogatott érkezhet Magyarországra.

Az U18-as válogatott itthon játszó tagjai februárban újabb összetartáson vesznek részt. Három mérkőzés erejéig nyugati szomszédunk klubcsapatainál vendégeskednek. 2010. február 11-én csütörtökön az Icecenterben találkozik a csapat. A délelőtti jeges edzést követő ebéd után útra kelnek, és 18.15-kor a Vienna Capitals juniorcsapatával mérkőznek. A bécsiek a két ötös csoportból álló osztrák juniorliga alsóházának alapszakaszát vereség nélkül, nagy fölénnyel nyerték meg. A következő nap 18 órakor a Graz U20, míg 13-án délelőtt a Graz U18-U20 lesz az ellenfél.

Az ifjúsági keret. Kapusok: Hajek Márk (UTE), Hortay Olivér (FTC). Hátvédek: Bereczki Gergő, Géczi Gergely (Bp. Stars), Kukucska Balázs, Sommer Tamás (UTE), Erdélyi Tamás, Varga Arnold (Dunaferr). Csatárok: Farkas Tamás, Reiter Richárd (Alba Volán 19), Fodor Zoltán, Ódry Tamás, Szirányi Dániel (Bp. Stars), Komáromi Dávid, Papp Csaba (Dunaferr), Könczei Áron (Debrecen), Dömötör Róbert, Pichler Ádám (UTE), Nagy Krisztián (MAC), Sebők Balázs (Karpat Oulu, FIN).

22 komment

Címkék: ifjúsági kölyök serdülő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesz miből meríteni Gabbának.
Ifi keret: A kanadai lista első 10-12.-helyezettjéből csak a miskolciak
nincsenek a keretben. Mi rosszat tehettek, mert még a 27. nevét is ott találom, de őket nem...
Tudom, a kanadai lista sem szentírás, de azért jelent valamit, hogy dupla annyi pontot szerez valaki, mint a másik, és még sincs ott a keretben.
@moszkvicssluszkulcs: Elvileg számít a kanadai lista ugyanis tavaly az lett mondva a srácoknak, hogy ifiben már nézik az edzők a táblázatot!Csak akkor sok ember nem lehetne benne a válogatottba ezért ezt a dolgot is törötlték mint azt is,hogy valaki a teljesítményéért legyen válogatott...Én úgy hallottam,hogy a budapest stars a válogatott egyik oszlopos hátvédje elvan tíltva!Akkor az nem hat ki a mostani válogatott meccsekre?
@F. Kapus: Gondolom, ha valaki lista 7.ként nincs ott, más pedig 27.ként ott van, akkor:
-valami gebasz van a rendszerben...
-Miskolc megint szív...
-valami régi sérelem, gond, probléma...
????
u 14 be Gallo vilmos mért nem játszot?
Az U-18-ban az alábbi változások történtek:
Iskolai elfogaltság miatt Hortay O. helyett Pleszkán J. Géczi G. eltiltás, Papp Cs. sérülés miatt nem lesz ott, helyettük utazik Korpos G. és Orosz Sz. Lehetséges még Németh A. hazaérkezése.
Kedves hoki120!
Gallo Vilmos a svéd U15 elitben a Flemingsberg csapatában együtt játszva Hári Norbival, valamint Kovács Robinnal mindhárman ontják a pontokat és ha így megy nekik tovább akkor valóniszűleg
a final four-ba juttatják a csapatukat.
@moszkvicssluszkulcs: Gondolom nem a 45.helyen lévő Korpos Gergelyre gondoltál a miskolcból!?Hiába van kevesebb meccse akkor is nevetséges a magyar válogatott összeállítása!Tisztelet a kivételnek!Kár,hogy a válogatott oszlopos hátvédje nem tud utazni a csapattal!
Eddig az U-18-as válogatottban több, mint 50 gyerek bizonyíthatta alkalmasságát. (És ezen felül van 5 külföldön játszó, akik ugyan nem játszottak még, de helyük lenne, lesz a csapatban.) Mindenki kapott és kap bizonyítási lehetőséget. Igaz eddig egy serdülő korú miskolci nem kapott meghívást, de "balszerencséjére" Ő még serdülő korú. Ja és csatár.
Szóval nem kell üldözési mániában szenvedni sehol, legfőképp pedig nem kell nevetségesnek nevezni egy csapatot, amely messze nem az amelyik a VB-re utazni fog. De a mostaniak közül is bizonyíthat bárki, hogy Krynicán a helye.
@Tillasz: Hát azért van 1-2 érdekes név a csapatban....aki ismeri ezt a korosztályt az úgyis tudja aki meg nem annak nem mondanak semmit a nevek.Néha túlzásokba esünk,háborgunk dehát a manager fejével nem tudunk gondolkodni.Szándékosan írtam managert és nem edzőt...Most ennek a csapatnak drukkolunk,hajrá fiúk!!
Nincsenek könnyű helyzetbe sem az edzők, sem pedig a fent nevezett játékosok. Csatárok tekintetében Fekti, Meretei, Kovács, Németh, Nemes, Hardi, Hentes, Galló, Hári mellett nagyon meg kell küzdeni a srácoknak ahhoz, hogy a vb-n résztvevő csapat tagjai lehessenek. Remélem a még kiadó "3-4" üres helyre nem egy egyesület fogja adni a leendő játékosokat. Kívánom, hogy valóban a legjobbak kerüljenek kiválogatásra.
Kedves Szülő!
Minden korosztályban volt már arra példa, hogy egy sok szempontból meggyőző csatár akár még védőt is ki tudott ütni a poziciójából. A fent említett külföldön játszó csatárok közül több már játszott védőt is a klubcsapatában. Nem lehet abból kiindulni, hogy a védők már nyeregben vannak, míg a hazai tehetséges csatároknak elhanyagolható esélyük van a bekerülésre. Nem látok én abban gondot, hogy ennyi srácot kipróbálnak az U18 szakvezetők. A helyzet valószínüleg hasonló, mint a nagyválogatottnál.
Az utazó keret egy része már most név szerint megjósolható, míg a kiadó helyekért komoly harcot fognak vívni a srácok.
@hokikori: én abból indultam ki, hogy az általam fent nevezettek csatárok, és hozzászólásom csak a támadókra vonatkozott, védőkre nem. Ennyit a nyeregben levésről...
Az szakmai kérdés, hogy adott esetben ( ee, eh, sérülés, gyenge forma, stb... ) valamelyik csatár hátvédet játszik, vagy sem. Gondolom a vb-re 12/13 csatár lesz nevezve, s ennek kapcsán kelt a korábbi hozzászólásom, mert ebből mi minimum 21 jelölt van. Ennyit az elhanyagolható esélyről...
Én nem mondtam, és nem utaltam arra, hogy gond lenne a srácok kipróbálása. Ennyit az U18 szakvezetőkről...
Utolsó két mondatoddal egyetértek. Ezzel kapcsolatosan remélem, hogy " a még kiadó "3-4" üres helyre nem egy egyesület fogja adni a leendő játékosokat."
Sajnálom, hogy korábban nem voltam érthető...
@Szülő: Na pont erre a névsorra gondoltam én is.Az itthoniak közül még hozzátenném Papp Cs.Farkas T. Fodor Z./?/.
Védők : Varga A.Erdélyi, Sommer, Bereczki , Nagy R.Dömötör,Gőz B.meg akárki.
Na ezzel a gárdával nagyon nagy esély lenne!!!!!
Ez csak egy vélemény, nyilván az edzők máshogy gondolják majd.
Kapusok.Hajek, Hortay
és lehet tudni hogy megy e prágába?
@quovadis (és nemcsak neki): Jajj, nagyon sokat gondolkodtam, hogy írjak-e! Nem is tudjuk, mekkora lehetőség maradt ki tavaly májusban Minszkben, amikor nem jutott fel az U18 a legjobbak közé. Valahol olvastam, hogy a külföldön játszók sérelmezték, hogy nem mindenki kűzdött teljes erejéből a feljutásért. Nekem a "nem mindenki"-be beletartozik a hazai közvélemény is. Akkor volt olyan hang, hogy nem lehet más a cél, mint a feljutás, és természetesen őket lehurrogták a legnagyobb hangúak. (A középszert megszokni könnyebb, a kiugró eredményt elvárni majd csak évek múlva lesz reális.) Aztán már bánhattuk az elszalasztott lehetőséget.

November elején volt Minszkben egy négyes torna, amit fölényesen a németek nyertek a szlovák, fehérorosz és a dán csapat előtt. Karácsony táján aztán volt egy másik torna, ott meg utolsók lettek a németek, Svájc, Csehország, Finnország, Szlovákia mögött. Nem tudom milyen erős a német csapat, de jó lesz rájuk figyelni!

Na, ezt csak azért írom, mert szerintem most már eljött az ideje annak, hogy igenis a legjobb formában levők legyen a pillanatnyi válogatottban. Ezek a srácok már elég idősek ahhoz, hogy ellentétben az alsóbb korosztályokkal, a hozzászólásokban név szerint lehessen említeni őket. Szóval a lényeg: a kapusok közt vitték volna Hortayt, de szegény alig véd, mert felnőttben ott van előtte Budai, ifiben, meg juniorban a Fradinem indult. Védett vagy 40 percet, ellentétben Pleszkánnal.
Más: a szövetség honlapján az U18 programjában van/volt egy négy nemzet tornája. Tavaly is elmaradt ez a torna, úgy látszik most is ez van. Szerintem nem lesz még egy hétvége áprilisig, amikor lenne egy komoly torna, tehát megint nem lehet teljes csapattal felkészülni a VB-re. Profibb menedzselést érdemelne az utánpótlás, írom ezt úgy, hogy sem a tavalyi, sem a mostani felkészülésről nem tudunk semmit, mert a szövetség nem ad elég hírt. HELP!
@gabe63: na ez mind igaz amit leirtál!!Megjegyzem tavaly elvitték azt a Rajnát aki Mo.egyik legtehetségesebb kapusa azonban tavaly nem védett szinte semmit!!A külföldön játszókról annyit, hogy majdnem mindenkit meg tudtam nézni a neten, kőkemény bajnokságokban játszanak nehéz meccseket, és legtöbbjük túl van már a 60-ik meccsén is!Valószinű ha a magyar bajnokság nem lenne ennyire gyenge kevés meccsel/lsd.junior/ akkor kis hazánkból is több játékost lehetne válogatni nem csak légiósokat,ha egy itteni ifikorú játékos játszott mondjuk ifiben és juniorban is a kettő idáig nincs 30 meccs!!!Ha mondjuk nevezték is 1-2 felnöttre és neagy isten játszott is azt még ad hozzá,igy is rohadt kevés!!!Hát ezért mennek külföldre a fiatalok, a meccsek minőségéről már ne is beszéljünk..
süti beállítások módosítása