HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A jövőben sem ezt az utat fogjuk járni

2010.02.07. 12:30 F. Kapus

Bécsben jócskán az elvárások alatt teljesített a csapat, summázta a pénteken látottakat Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. A magyar bajnok 18 eddigi ausztriai meccséből egyet sem tudott megnyerni. Vasárnap adott a lehetőség a javításra, az egyik legerősebb és legjobb formában lévő riválist, a Red Bull Salzburgot fogadjuk.

"A Vienna Capitals kifejezetten jól játszott, nagyon erős csapat hazai pályán. De így is jóval több ellenállást kellett volna mutatnunk. Nem voltunk fegyelmezettek, úgy tűnt, a motivációval is bajok voltak, sokan tudásuk alatt játszottak. Helyzetbe is ritkán kerültünk. Alapvető gond volt, hogy a hokisaink nagy része a játéktervet sem tartotta be. Ha a sok probléma nem lett volna, tán még az is kevés lett volna a sikeres szerepléshez, így egy percig sem volt esélyünk. Pedig ennél jóval többre vagyunk képesek.

Az első ötven perc nem azt a játékot hozta, amit szerettünk volna. 5-0 után már nyilván egyszerűbb volt sikeresen befejezni egy emberelőnyt, egy gyors kontrából lőttünk még egy gólt. Mindez csak kozmetikázta az eredményt, elégedettségre nem adhat okot.

Kemény mérkőzés volt, végig a bécsiek voltak a keményebbek. Ez látszott abból is, hogy bár gyorsabbak voltak, mégis több kiállítást kaptak. Kifejezetten jó volt a bíráskodás, szerencsénkre a liga egyik legjobb játékvezetője fújt. A végére mindkét csapat játékosai elfáradtak, ebből is következtek az események. Igazából nem volt benne, hogy elszabadulnak az indulatok, még akkor sem, amikor Björnlie szabálytalankodott Mihály Árpáddal szemben az 57. percben. A végén a bécsi Rotter provokálta ki a balhét. Nem nagy hőstett az ellenfél kapusát verekedésre hívni, mert a mamut jelentősen gátolja az egyik felet a mozgásban. A bécsi csatár mégis megtette ezt, de Satosaari megvédte magát, és társai is a segítségére siettek. Ez a néhány másodperc felkorbácsolta az indulatokat, ennek volt folytatása a mérkőzés után is.

Szerencsétlenül jött ki, hogy két egymást követő mérkőzésünkön fordul elő verekedés, ráadásul akkor, amikor nem megy túl jól a csapatnak. A balhé korábban egyáltalán nem volt jellemző ránk, és a jövőben sem ezt az utat fogjuk járni. Bízom benne, hogy a pozitív konzekvenciákat vonjuk le, és helyretesszük dolgainkat. Úgy látom, a csapat mentális ereje nőtt. Senki nem sérült meg, de Benk játékára nem számíthatunk a Salzburg ellen, mert match büntetést kapott. A játékvezető kiszúrta, hogy a verekedéséig nem sok időt töltött a jégen, ezért nem úszta meg annyival, mint a többiek. Úgy gondolom, sem a klubon belül, sem EBEL-szinten nem lesz büntetéses következménye az ügynek, mert nem kaptunk jegyzőkönyv-kiegészítést. (A történtekkel kapcsolatos szakosztály-igazgatói értékelést itt olvashatják.)

Ausztriában az egész szezonban nem sikerül megfelelően játszani, úgy, hogy győzzünk. Ennek több oka van. A kérdést természetesen régóta boncolgatjuk. Vannak, voltak elgondolásaink, hol lehet a probléma, de az ezek alapján történt cselekvések eddig nem sokat segítettek rajtunk. Más út nincs, most már tényleg a végére járni ennek a kérdésnek. Jön a playoff, és a sikerhez idegenben is tudnunk kell nyerni.

A tabellára nézve látszik, a tervezett mennyiségű pont megvan, de az eloszlás egyoldalú. Nemcsak a pontok, hanem a mutatott teljesítmény is ilyen. Az eddigieknél nyilvánvalóan jobb eredményekre lesz szükségünk idegenben is a rájátszásban.

Vasárnap a Salzburgot fogadjuk. Igen komoly ellenfél, remek formában, amely ráadásul potenciális playoffrivális. Sikerült már jó néhányszor borsot törnünk az orruk alá, ezúttal sincs más célunk. Szombaton kicsit átbeszéltük a dolgainkat az öltözőben. Ezúttal több időt hagytunk a meccsértékelésből a játékosokra, szerettük volna az ő szájukból hallani azokat a dolgokat, amik fontosak és döntő jelentőségűek mostanában. Fontos hogy ne csak kritika, hanem önkritika is legyen. Kiderült, amit sejtettünk is: a játékosok teljesen reálisan látják magukat, a teljesítményüket. Mindenki tudta a maga hibáját. Az a fontos, hogy ezt követően kijavítani is sikerüljön ezeket a gyakorlatban. Magyarul, gatyába kell ráznunk magunkat, ez a feladat következik."

A mai mérkőzésre részben megváltoznak a sorok. A harmadikban Ladányi, Vas Márton és Kóger támad, a negyedikben Sofron, Nagy Gergő és Vaszjunyin próbálkozik. A kapuba Tommi Satosaari áll. Ahogy azt már említettük, az 5–8. helyezett között mindössze két pont most a különbség. A Villach az utolsó hely elkerüléséért a jelek szerint eredményesen küzdő Jesenice otthonába látogat, a Medvescak Grazban igyekszik helytállni, a fantasztikus győzelmi szériában lévő Klagenfurt a Linzet fogadja.

191 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@hokista25 csikszeredabol: hallgasd rádión, online mehet, bár most is zene megy - és nálam kb 5 percenként pufferel, nem nagyon tudom, miért...
Anélkül, hogy bármit is elvennék:
Koch, Trattnig, Lynch és a KHL- ből hazatért Lakos ma nem játszanak.
A Jesenice ellen a RB farmcsapat nem tudott gólt lőni...
Soooooooooooooffffffffffffiiiiii 4:0
Nem hiszem el:D
most én rontom el, hogy semmit sem hallok, valami igényjogosultságról mesél a rádió - kapcsoljatok át :))
Red Bullnak 5 lövése volt az első harmadban. Ezek tényleg a "C" csapattal jöttek vagy vmi csoda történt?
sztem ez is valami RB farmcsapatfele, vagy legalabbis azok jatszanak akik kevesebb lehetoseget kaptak mostanig, mert nagyon alazzak oket:) ami ekvegre jom viszont nincs ekkora kulombseg:)
Uramisten 4-0...
@Nyuszí O_o: en is nagyon okos lettem mar, jogasz leszek lassan :)

amugy nehogy ma' elvigyek a grazot a medvek, mert leszpm magam...
Nem igazán hiszem, hogy fakóval jöttek volna, nekik, sem mindegy, hogy hányadik helyen végeznek
Bei Salzburg fehlen heute Thomas Koch, Matthias Trattnig, Doug Lynch und Andre Lakos.

Így már kicsit érthetőbb az eredmény. De ez legyen az ő bajuk. Ez a csapat jött, ezt verjük meg!:) Hajrá fiúk, csak így tovább!!
@PUFI: a radio azt meseli, hogy a RB kozel 60 fos jatekoskerettel rendelkezik, es hogy a "nagy" harcosok pihentetve vannak, a fiatalok kaptal lehetoseget..azert ekkora a kulombseg
Azt a kurva életbe!!!!!! Tudunk mi így is játszani??!!!

JÁTSZIK A CSAPAT!! HAJRÁ VOLÁÁÁN!!!!
@fradigy: örülök hogy működik!!! egyébként a pol.foglyok történetét mindenkinek ajánlom a figyelmébe, bocs az offért... de ez hihetetlen ami ma az oeszágban folyik...
@PUFI: Pontosan! Nehogymár végigmenetelnek 8 pont hátrányt a Graz-cal szemben és az utolsó két pontnál egy statisztikailag messze gyengébb csapat ellen leállnak! :-)
Gyerekek, kis szerencsével ma megvan az 5. hely! :-P KAC-Linz 2-4 :-)
a medvékkaphatnának egy kis téliálmot, hogy elhúzhasson a graz :-))
ha még a jesenice is nyerne akkor megint spiccen lenne a csapat... ne feledjük, utoljára zágrábba megyünk...
Ez a Volán napja lehet, csak Nyerjen a Graz meg a Jesenice is
@Dachstein: Valahogy úgy érzem hogy nem érdekelnek a hiányzók, mert ez a 2 pont nekünk létszükség
Hajrá Volán! - Szabadka
lehet hogy a redbull a volánra készül a rájátszásban??? most engedik játszani a csapatot, kielemzik, aztán meg... mindegy csak agyalok, a bikákat nehéz lenne kiütni, nem kell hogy elemezgessenek...
kac hozott egyett pp2bol
@ReignOfdark:

Az sajna nem lehet meg (ötödik hely ) mert a Villach-ot ponttal kell előzzük mert az egymás elleni összevetésben ők a jobbak
zárkózik a kac 3-4-re...
most hallom, hogy Mihály büntetőt hibázott, és a Vas tesók a padon...
Mihály büntetőt hagyott ki!!!!
5:3 ra játszik a Detdbull!
vas janos es marton hooking? kettos hatrany?
@barnabas7: Jaja, egyetértek!:)
@emu11: Olyan kevés pont a különbség a csapatok között, hogy nem könnyű taktikázni. Szimplán pihennek rájátszásra. Ráadásul nem hiszem hogy az első négynek nagyon taktikáznia kell, az KACon kívül mindenki ellen kb. egyformán nagy esélyük van továbbjutni.
remélem meg lesz ma a shotout... jó lenne már egy a szezonban!
@Dachstein: ne legyen igazad az esélyeket illetően, bár egyetértek veled...
vezet a vsv is... vas újra a padon...
Mihály még nem szerzett pontot, remélem a mi késik nem múlik...
grat linznek Sh1bol utottek
kaptunk egyet... nincs shotout :-(
Az live score salzburgi büntetőt ír.

És gól...:(
4-1
4-1, ezt hallottam, bár ne tettem volna - ez a fehérvári szpíker nem fog agybajt kapni, ahogy hallom, picivel unalmasabb a szövege, mint a vízállásjelentés + a hajóvonták találkozása tilos...
@Nyuszí O_o: az biztos hogy nem ,
össze kéne kötni lédererrel, hátha valami jól sülne ki a mixből :DDDD
valahol a neten lehet majd nézni?
mms://stream02.gtk.hu/fehervar_tv
a villach viszi a 2pontot úgy néz ki, a medvék meg nem akarnak szunyókálni, még mindig ikszre állnak.
Vas Marci mit csinál, hogy mindig kiállítják?
Basszosz, kezdek izgulni...
ebreszto volan mert csak egy harmad volt eddig a mienk..
4-2... ettől féltem. Ne engedjük már fel őket!!!
4-2 nem lesz ez könnyü meccs
@veghist: Ne izgulj! Ez már a miénk! 5-2!!!
Elképesztően jó ma Vas Jankó!!!
ÉS végre az emberelőnyös játék is!
hianyolom Pire pontjait :( ilyen golgazdag meccsen nem szerepel Pire+Palko golja?:((
@mL: Egyetlen gólt sem jegyez az első sorunk. Ez a durva!
Medvék hoznak 1 pontot
A Volán teljes házi kanadai táblázatát hol tudnám megnézni?
@hakke: és a Medvék is hosszabbításban vannak. Fakk.
golgazdag hetvege minden meccs szempontjabol ahogy nezem, s meg nincs vege :))
Sajnos a Medvék idegenben is jók, Grazból hoztak 1 pontot, a kac is egyenlített, a vsv meg idegenben nyer jesenicében...
KAC hosszabbításban.
ez megint nem a mi fordulónk, hiába nyerünk...
Így maradunk nyolcadikok! Nem baj, következőre jön a KAC!
@csudto: hat ha Kac kikap akkor megelozzuk..
Uhh, ez közel volt...
@mL: Nem előzzük meg akkor sem(1 pontjuk már van és jobb az egymásellenijük)
fogadjuk a KACot, és megyünk Zágrábba. Ez 1-4 pontig minden lehet, de mind a kac, mind a zágráb pokoli jó formában van...
a Kac-Linz hol all? mert az ebel.at nem mutat semmit
@mL: Most kezdődik a hosszabbítás
Szerintem egyáltalán nem baj, ha esetleg a 8. helyen végzünk, mert a Graz talán most gyengébb formát mutat, mint mondjuk a Vienna vagy a Salzburg.
jol ertem, h a medvek szereztek 1 pontot grazba?
OFF (vagy nagyonis ON):

Az valami konkrét stratégia a Sportklub részéről, hogy az osztrákok elleni meccset nem hajlandó közvetíteni????
Csak a kvázi-nyerhető meccsekre gyúrnak?

Én kérek elnézést, hogy ma nem tudtam két helyen lenni, ezért lemaradtam erről..
@facsipesz: ha ugy fogalmazok, h csak olyan meccset adnak amit nagyobb eselyel nyerunk, ugy ertheto? :P
@fradigy: és milyen büszkék voltak arra, hogy amikor ők közvetítenek egy meccset akkor mindig pontot szerez a csapat;)
Büntetők jönnek(döntenek) Klagenfurtban!
@Henry The Navigator: es en hogy orulok annak h mar nem mondjak... persze nem azert mert kikaptunk, hanem azert mert rohadtul untam ezt a frazist...
@fradigy: Mondjuk ha idén csak az összes ausztriai meccsünket közvetítették volna, akkor egy idő után enyhén esett volna a nézettség...
6-5, nyert a kac, a francba velük
@Henry The Navigator: ja ja, belga focit biztos tobben nezik... mind1, nem elegedetlenkedek, mert nem szep dolog...
Magyar Válogatott- Red Bull Utánpótlás 5:4
Azért így már nem annyira hízelgő, de majd most lássuk a TVben is!
Ha jól látom a KAC az utóbbi 6 meccsét nyerte = 12 pont és így eggyel visz előttünk! Mi lesz itt Fehérváron köv. fordulóban!?
süti beállítások módosítása