HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dab.Docler keresi a győzelem útját

2010.01.31. 16:58 kerusz

A pénteki mérkőzések visszavágóival folytatódik este az OB I. középszakasza. Este fél hétkor az Újpest a Miskolci Jegesmedvéket fogadja, a Dab.Docler pedig a Ferencvárost.

Sok hiányzója ellenére nem várt módon fölényes győzelmet aratott pénteken az Újpest Miskolcon. "A 9-1 nagyon csalóka eredmény, messze nem ekkora a különbség a két csapat között - kezdte az értékelést Baróti Zsolt. - Mi nagyon egységes, jó játékot tudtunk nyújtani, jól játszott a védelem és a csatársor, és Becze is remek napot fogott ki a kapuban. Fábrynak is elsült a keze, hozta azt a teljesítményt, amit pénteken délelőtt még hiányoltam tőle. Pótolni tudta Sikorcint, ami nagyon nagy dolog. Ma hasonló koncentrálást várunk a csapattól, a pénteki győzelem után nem szabad hátradőlni, kényelmesen játszani, mert a Miskolc jó csapat, és minden megingást megbüntet.

Újabb sérültünk jelentkezett játékra, Rafaj ma már beöltözik, és Sommerrel, valamint Pichlerrel együtt remélhetőleg egy harmadot tud már játszani. Roczanov már Miskolcon is remekül bírta, úgy terveztük, tartalék lesz, de végig tudta játszani a meccset. Sajnos Harmati még nincs meccsre megfelelő állapotban, bár már elkezdte az edzéseket. Ma Szőke Attila kezd a kapuban, a tartalékja Becze lesz, de hosszú még a bajnokság, valószínűleg mindenki kap lehetőséget. Nem történhet meg, hogy olyan kapusnak kell egyszer beállnia, aki már hetek óta nem védett."

"Az idény legnagyobb pofonját kaptuk pénteken - értékelt Mayer Péter, a Miskolc edzője. Pedig a mérkőzés első fele nyílt, kiegyenlített volt. Aztán az Újpest minden helyzetéből betalált, mi meg mindent kihagytunk. Ez fokozatosan rátelepedett a csapatra, kinyíltunk, a kontráik pedig kiemelkedően veszélyesek voltak. 64 lövésből szereztünk egy gólt, az UTE pedig 47-ből kilencet. Borzasztó rosszul esett a pénteki meccs mindannyiunknak, ma nagyon szeretnénk megmutatni, hogy a valós kép egészen más. Jó lenne pontokat is szerezni, hiszen a Ferencváros pénteki győzelme miatt hátrányba kerültünk. Sajnos Láda Balázs továbbra sem játszhat, reméljük, a jövő héten már újra csatlakozhat hozzánk."

A forduló óriási meglepetése volt a Ferencváros biztos győzelme az első harmad után vezetéssel pihenőre vonuló Dab.Docler felett. Ismét bebizonyosodott, hogy a megalkuvás nélkül küzdő zöld-fehérek ellen senki nem mehet biztosra. Oreskin mester az eddigieknél jóval több játékos közül válogathat, hiszen a Budapest Stars hét tehetséges hokisa is csatlakozhat a kerethez. Közülük a védő Bereczki Gergőnek és Nagy Richárdnak OB I-es és Mol ligás tapasztalata is van, mellettük az ugyancsak védő Dorner Benjámin, Ványi Gergő és Vecaj Dominik, valamint a csatár Szirányi Dániel és Fodor Zoltán léphet jégre ferencvárosi színekben a felnőttek között.

"Hiányzó öt játékosunk nélkül is meg kellett volna nyernünk a mérkőzést - mondta J. P. MacCallum. - Az első harmadban jól játszottunk, vezetést is szereztünk, de a második harmadra leálltunk. Kaptunk három elkerülhető gólt, és a harmadik játékrészben nem tudtunk újítani. Sokkal többre és sokkal komolyabb erőfeszítésre lesz szükség ma este, ha vissza akarunk vágni. Vasárnap délelőtt tartottunk egy megbeszélést a csapattal, elemeztük a közelmúlt történéseit, megbeszéltük, hogyan kell közösen visszatalálnunk arra az útra, amin decemberig jártunk. Sokkal intenzívebb játékot várok el a fiúktól ma este, mint amit pénteken láttam tőlük. A sérültek és betegek közül egyedül Lencsés játszik ma este, Hegyire a jövő hét elejétől számíthatunk. Sevela is talán újra edzhet majd a hét vége felé, Galanisz és Jonkl esetében a következő héten lehetünk okosabbak."

101 komment

Címkék: ob 1 mayer péter baróti maccallum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ja, és reméljük nem csak kéthetente lesz Fábry-show!
HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!
Dab oldalán lesz webes közvetítés?
Gyűjtsük csak azokat a pontokat!!

Hajrá LILÁK!!!
Azért vicces, hogy Babic vezeti a meccset. Egyrészt eléggé kötődik a Dunaújvároshoz, másrészt azt kértük, ő ne vezessen nekünk meccset, párat már elcsalt...
Régen lehetett a dab oldalán nézni a mérkőzésket...ez megszünt?
@Teemu: Néha szokott lenni mostanság is,de ahogy nézem ma nem közvetítenek.
Na 8:44nél már 2-0 a Maciknak. Érik a meglepetés az 1-9es hazai zakó után. :))
@kisby: Hát nálunk 2 gól semmi.Kb. 4 gólos előnynél tudok kicsit megnyugodni :D
@Miskolcifan: Én is így vagyok vele de a pénteki borzalom után azért csak megnyugtató kicsit.:D
Lila fiúk, ébresztő!
Újpest remélem nem akarja elásni magát megint az első harmadban.. ez gáz
Most már jobb egy kicsit. Nem volt kiállitás aminek örülök.Maradjon is sportszerü a meccs.
In Németh Peti we trust! :)

Végre, helyreállt a rend újpesten. Csak maradjon is így! Szívós a Miskolc, ezt nem egyszer tapasztalhatták, szóval mindent bele
ha nyerünk 9-2-re hajlandó vagyok elfelejteni a szar kezdést :D
Amúgy döbbenet, hogy 30 percnyi játék után még egy kiállítás sem volt! :O
Na ennyit jelent nekünk 2 gól előny...
De legalább az első sor a helyén van :D
@Miskolcifan: Nyugi. Még nincs veszve. Most újból kezdődik a meccs
Szóltak Varjunak,hogy kiállítani is lehet a meccsen :D D
Az OB1 rájátszás forgatókönyvét hol lehet megnézni? Nem tudja valaki?
@kerusz: Uff, ez kicsit átláthatatlan. Azért köszi
Még mindig több a gól, mint a büntetésperc.
@Rock me Amadeus: Az nem baj. Én csak a gólok elosztását nehezményezem.
@Uteapu: Mi se fogunk minden meccsen sztrájkolni :)
@Miskolcifan: Az nem rossz ha nem hagyjátok elkényelmesdni a csapatomat de engem egy kicsit idegesit.
Latom a volt HC-s legenyek jol nyomjak a Miskolcban, gratula nekik.
Idén nem nagyon lehetne azt állítani, hogy az újpesti csarnok olyan bevehetetlen vár volna...
Ha már kikapunk, legalább a Fradi segíthetne...
Mukodik végre az "új" első sorunk :DDD
Nyugi, jön Fábry Sanyi a végén, kezeket a paplan fölé!
Jól sejtem, hogy ma történelmet írunk? Szerintem még sosem kapott ki otthon az Újpest a maciktól
Nem tudja egész véletlenül valaki hogy,
hogy áll a Dab meccs?
Hát ez csúnya volt... Hiányozni fognak még ezek a pontok a középszakasz végén... Majd ha a Volán ellen játszunk, "örömmel" gondolok vissza a mai napra

Attól függetlenül grat a Miskolcnak. Érett már ez a pofon
ehhez most így nemfűznék inkább semmit..

grat a maciknak!
Na akkor hajítsunk ki valaki(ke)t előlről (pl. Davis), aztán rakjuk be ezt az új védőt.
@freddyD: mé?! söpréssel ütjük őket!
Nagyon kellett ez minden miskolcinak a pénteki este és a múlt hét után...Hatalmas gratula a csapatnak és a biróknak is,mert végre nem fújták szét a meccset.
4. helyről az első helyre ugrottunk a mai győzelmmel :)
Na, helyre állt a világ rendje. Nyert a DAB, meg a Miskolc:))))))))))))))))))))))
Elképesztő az a formaingadozás amire képesek vagyunk.
És elképesztően változatos ez a közép szakasz.
@moszkvicssluszkulcs: Én ezek után szinte biztos vagyok abba,hogy a pénteki meccs sztrájk volt...Remélem most már végleg rendezte a sorokat a csapat és a vezetőség.
Gratulálok a Miskolcnak és a sportszerű játékhoz.
Ekkora loserséget az Újpesttől! Semmi bajom a Macikkal, gratula nekik!

De vétek azt a csomó pénzt meg hátteret, ami Újpesten van, folyamatosan, több szezon óta így elszórni :(
Varjú elvezette a meccset.
@OliBLOOD: elsőőőőőőőőőre! juj juj szupi!
és kik lőtték a gólokat segíts!
"Középszakasz" nevű társasjáték:

Dab-Docler következik.... dobás...szerencsekártya mező ---> Lépj előre 3 mezőt !

Majd szerdán kiderül, hogy a mai dobás mennyit ért :-D

Hajrá Újváros!
@rumanigge: Már holnap jön a következő dobás. Remélem hasonló eredménnyel, mint a mai.
@FOXMULDER: Kis önállóságot. Az igazság az icehockey.hu-n van
www.icehockey.hu/
@rumanigge: 1kérdés: mi lesz szerdán?
@Miskolcifan: Avval, ami van, nem lennétek kint a vizböl.Vigyétek inkább Péket.
@Uteapu: Pék vs Mayer...Nehéz kérdés :DDD
Egy kis plusz pémz meg sohasem árt :)
@freddyD: jólvan na, hát gondoltam ecccerübb, ha Oli leírja gyorsan.
de köcc, az ájszhokiponthu tud mindent!
@Uteapu: Miért akarsz nekünk rosszat? :P
@Miskolcifan: Rendben.Visszavontam. ez tényleg nem volt sportszerü.
Hát ez a Babic hülye :)))
Második harmad felétől még kiállítást se adott, pedig aztán mind a két oldalon voltak elég durva dolgok, törlesztések is, de a síp néma maradt.
Ma se voltunk valami hű de acélosak, elején megint berámoltunk kettőt gyorsan, a végén pedig már vártuk hogy végelegyen. Holnap ilyen játékkal, háááát .....! Majd meglátjuk
Gratula a Miskolcnak, a 9-1 után, is van élet a palánk mellett, ajánlom a Fehérvárnak is!!
Budai ma szenzációs volt, még ezzel a közepes játékkal is nagyon sok helyzetünk volt, de Krinó jól védett, különösen a harmadik harmadban. A védekezésünk meg háááát, nem túl acélos, minden Fradi-kontrában benne volt a gól. Nagyon kell már, hogy felépüljenek a sérültek, betegek, nekünk nagyon jól jön a válogatott szünet.
Budainál első harmad végén meg elgurult a gyógyszer, utána viszont jól védett, még az is belefért neki a végén hogy dobjon egy hasast miközben korizik le :))))
@freddyD: "Majd ha a Volán ellen játszunk, "örömmel" gondolok vissza a mai napra
"...melyik Volán ellen szeretnél játszani????
@869065: Az AV "Szponzorneveéppnincsafejemben" 19, amely csatlakozik majd a rájátszásban
@freddyD: Én remélem nem kerül sor a Volán ob1-es játékára :P Azt hiszem mindenkinek így lenne a legjobb :D
Hát nem tudom miért van, de ahogy megyünk 2-0ra valahogy elkezdünk stresszelni vagy mi. Gyorsan berámoltunk 2 gólt és ahelyett, hogy a szédelgő Fradit kitömtük volna, kaptunk egyet, aztán nagy nehezen a harmad végén begyötörtük a harmadikat. Aztán ennyi is volt... Onnantól megint az akaró, de görcsölő csapat volt a pályán, bosszantó hibákkal. Sajnos azt kell mondani, hogy az volt a szerencsénk, hogy a Fradinak köze nem volt a meccshez, teljesen impotensen támadtak, mert ahogyan esetenként védekeztünk...
Ja: Babicot én bírom mint bírót, de azért könyörgöm, ha megad egy gólt (szerintem is az volt) akkor a nekirontó és majdnem a felezőig őt kísérő Budainak tessék szíves kiszórni a 10 percet már. Megkapta ugyan, mert a harmad végén rávágott a palánkra a bottal, de az akkor a már második lett volna. Nem azért mert így jobb lett volna nekünk, de nagyon ciki volt nézni, ahogy üldözi a reklamáló kapus. Aztán meg lehetett volna azért adni kiállításokat a harmadik harmadban is, elég egyértelmű dolgoknál volt kissé nagyvonalú.
@check: Bőven lett volna miért adni, ide is, oda is. Szerintem elhagyta a sípját
@869065: Önirónia. Nem kell mindent olyan komolyan venni.
@Miskolcifan: Ehhez én is csatlakozom.
Maciknak gratula, szimpatikus csapat ( kivéve Egri ). Bontovicsot tessék elzavarni a csapat környékéről, ennyi korongot még én sem adnék el! Remélem holnap javítunk a fradi ellen!
Hajrá Lilák!
@Miskolcifan: gondolom a 4. helyezett örülne neki legkevésbé. De ha a Volán helyette ugrik be, akkor az elsővel kell játszania, csak szólok! :-P
@OliBLOOD: Hááát...reménykedni lehet, Oli, tetszett, hogy akartak és mentek a fiúk - Spigottnál a pont, Krinó nagyokat fogott, kétszer is megtapsoltam, ami az esetemben ha nem is világcsúcs, de ritka -, de a védekező játékunk teljesen vakon van (hogy miért nem lehet kipöckölni védekező harmadból a pakkot, ha sikerül megszerezni, nekem egyre inkább a szezon nagy talánya). És sajnos még mindig azt érzem, amit hónapok óta egyébként (csak most már az ellenfelek is egyre többször és egyre jobban felnőnek a feladathoz): erő tekintetében nagyot léptünk előre, merészebben ütközünk, agresszívebbek lettünk, de még mindig képtelenek vagyunk hatvan percen át koncentrált, fegyelmezett játékot nyújtani. Ha az első periódusban elmegyünk 3-4 góllal, és a leállás idején nincs nagy szerencséje az ellenfélnek, akkor nyerünk, de ha összetalálkozunk olyan csapattal, amelyik e téren fölénk nő, akkor végünk. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Stars-kudarc ennek a számlájára írható, és nem kérdés, hogy pl. a Volán e tekintetben messze előttünk jár. Tudom persze, hogy kutya nehéz, de valahogy meg kell tanulniuk a srácoknak - máskülönben esélytelen pl. a válogatott szereplésük. És csak magukat okolhatják ezért.
@Rock me Amadeus: "Ha a Sapa Fehérvár AV 19 nincs a négy között az EBEL-ben, akkor az OB I középszakaszának 3. helyezettjével vív elődöntőt, míg a másik ágon az 1. és a 2. kerül szembe - szintén váltott pályaválasztással."
Jaj gyerekek, mi a hozzászólásom után az a jel?:-D
@Rock me Amadeus: Kiesett a szádból a nyelved :)))
@Rock me Amadeus: egyértelmű gúnyjel ecsémbátyám, és hát hát minimum félreérthető ebben a kontextben, na, vágod. :)
@Nyuszí O_o: Ecsémbátyám, én tévedni nem szoktam, max. hazudni! :-P
Azt viszont jó lenne idejekorán fixálni,hogy azonos pontszám esetén mi rangsorol :DDD A mostani tabella szerint az egymás elleni eredmény,de azért volt már ebből kalamajka...
A remélt nagy fordulat meghozta az eredményt, hatalmas gratula a fiúknak!
Hajrá Macik!!!
@CTZ78: Amilyen sűrű a mezőny sztem simán benne van a pakliba...
Megmondom őszintén, hogy a harmadik gólunkból nem láttam semmit, így azt sem, hogy vajon tényleg a gólvonal mögé került-e a pakk, de Babic egyből jelzett, hogy az volt, ráadásul a szünetben egy, a másik oldalon ülő Fradista is azt mondta, hogy szabályos gól volt.
@Miskolcifan: Messze még a vége, bármi lehet, de azért valóban jó lenne időben megtudni az ilyen dolgokat
@CTZ78: Én már csak a rossz tapasztalatok miatt is kérdeztem... :D
@Spigott: nekem háló mögötti elfogultak mondták, hogy egyértelmű gól volt, mint ahogy a meg nem adott is kisles-gól sem volt gól! Nem lehet 35-böl 30-at megnyerni. Úgy értem, büntetlenül! :)
süti beállítások módosítása