HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Olimpija Ljubljana 5-3

2010.01.29. 21:58 Hblog

Lendületes első, vacak második és eklektikus harmadik harmaddal érte el a Sapa Fehérvár AV19, hogy már hat fordulóval a vége előtt bebiztosítsa helyét az EBEL rájátszásában. Húsz perc után úgy tűnt, gála lesz ma este Székesfehérváron, Bornhammar, Kóger és Vas Márton góljaival hárommal elhúztunk, de nagyobb is lehetett volna a különbség. Ehhez képest a második menetben teljesen impotens játékot nyújtottunk, az elején ugyan voltak helyzeteink, de nem sikerült semmi, a légiósok szétszéledése miatt tartalékos szlovénok pedig kihasználva idétlenkedésünket szépítettek. Így aztán maradtak izgalmak az utolsó felvonásra is. A 47. perces Mihály Árpád-találat után megint biztosnak látszott, megvan, aminek meg kell lennie, de megint nem sokáig volt közte három. Palkovics másfél perccel a vége előtt tette fel a pontot az i-re, az utolsó szlovén gól már nem osztott, nem is szorzott, 5-3. A Fehérvár ezzel a sikerrel 8.-nál gyengébb már nem lehet a nyílt osztrák bajnokság alapszakaszában, tehát története során először playoffos helyen végez. Két éve, első nekifutásra 10.-ek lettünk, tavaly 9.-ek, most pedig már az a kérdés, az 5–8. pozíciók közül melyiket szerezzük meg, és így ki lesz az ellenfelünk a legjobb négy közé jutásért. Amíg ez eldől, addig is lehet szurkolni a csapatnak, az alapszakasz február 19-én fejeződik be. A mai nap további eredményei: Salzburg–Klagenfurt 3-5, Linz–Jesenice 2-3, Vienna–Graz 2-1, Medvescak–Villach 2-3. Folytatás vasárnap Linzben.

221 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy kerdes : ha peldaul ahogy csikihokis felvetette hogy ha peldaul Salzburg olyan ajanlatott tesz hogy nem lehet nemet mondani akkor lehet olyat csinalni hogy a jatekjoga a Sapanal marad tehat magyar csapatnal csak kolcson adjak a Salzburgnak papiron hogy megmaradjon a valogatottsag
de inkabb maradjon a Volanban es egyszerubb es jobb is szerintem
@bagyula: igazad van a statisztikai eleget dicserik ot nem szorul arra hogy peldaul en (nekem is a legkedvesebb jatekos a Volanbol mint a legtobb csikinak vagy erdelyinek) keljen fenyezem, plane nem a Volan drukerek elott akik egy percig sem vonjak ketsegbe a kepessegeit eredmenyeit es nagyszeru jatekos voltat.
@csiki hokis: az meg nem elfogadhato hogy lebuziz valakit akinek mas a velemenye mert hc ezt tette
@csiki hokis: Árpi jó játékos. Ez nem kérdés.
Modjuk szerintem a Salzburggal mellélőttél, mert oda már öreg. A Bécs viszont valószínű bepróbálkozik, mint ahogy Palkónál is folyamatosan megteszi.
Itt kell eldöntenie, hogy akar-e vállogatott lenni, vagy a pénz fontosabb, bár ahogy én hallottam nincsenek anyagi gondjai, mert Csatóimi gondját viseli. :))
@kocek94: Hat sztem Árpit azért is "istenitik", mert 50ponttal vezeti a hazi kanadait es boven megvan a meccs/pont atlaga, szoval telleg ne vitatkozzunk. Innentol kezdve meg azt is lesz..nam, ha etiop lenne...
Szeeep volt fiuuk! HAjraaaa Volan!!
Egy csöpp elmélkedés a hátralévő 6 meccsről:

Alba -Zágráb- VSV -KAC összevetésben.
Elvben mindegyik csapat képes arra, hogy hozza a meccs/pont átlagot ami 6 pontocskát jelent.
A sorsolás tekintetében a Zágráb helyzete a legnehezebb, 4 idegenbeli játéknappal, többié nagyjából ugyanolyan.
A szerencse az ,hogy a volán még játszik a KAC-al otthon és a Zágrábbal idegenben, ha ezt a két mérkőzést behúzza ,akkor 6-7 pontja is lehet akár.
A Zágrábnak ebben az esetben 3-5 pontra van esélye maximum.
A KAC -nál hozzá lehet számolni azt, hogy a tabella élén álló csapatok esetleg engedélyeznek neki pontokat,ha meg is verik őket, így nekik 8-9 pont is kinézhet még.
A VSV a legnehezebben megjósolható, itt csak abban lehet reménykedni, hogy kicsit rákészülnek a play-off-ra és nem szereznek 4-5 pontnál többet.
Ez esetben a második zóna sorrendje ilyen lehet :
5. VSV
6. SAPA AV
7. KAC
8. MZA
@Licsimi: "akare válogatott lenni vagy a pénz fontosabb"
Tett valaki egyáltalán egy lépést a honositásával kapcsolatban?Mindannyian azt akarjuk hogy MAGYAR VÁLOGATOTT legyen,de semmi mozgás!
Még egy szezont lekellene huzzon a Volánba,és ha sikerülne a nyelvvizsgája:))akkor 2012-töl már MAGYAR NEMZETI SZINEKBE löhetné a golokat!
De sajnos semmit se hallani a honositással kapcsolatba,ami nagyon szomoru....
Biztos vagyok benne, hogy meg fogják tenni, ha még nem tették meg. Azért mert nem hallottunk róla, még lehet, hogy történt valami... Azért nem véletlenül játszott a pannon kupán.
Választási év van szerintem egyszerübb lesz utána elintézni.
Egy csapat jutott a rájátszásba, nem pedig egyik vagy másik játékos! Mindenki hozzátette a magáét!!!
Ha bárki is hiányzott volna, lehet, hogy most nem azon vitatkoznánk, hogy ki a legjobb játékos, hanem azon,hogy ki miatt nem jött össze a PO!
Szép volt srácok!!! Hajrá Volán!!!
@Licsimi: Nagyon szeretném ha neked lenne igazad!
Hajrá Mgyar és Székely jégkorong!!!
@kapusLaci: szerintem az maceras dolog es majd szezon utan a nyaron fog hozza nem hiszem hogy most a PO elott ez kellene a legfontosabb dolga legyen
OFF:
nincs meg valakinek véletlenül DVDn a múlt heti Graz elleni meccs?
@kapusLaci: annyira nem szokták nagy dobra verni az ilyesmit, részben gondolom személyes okokból. De van egy olyan megmagyarázhatatlan érzésem, hogy áprilist követően nem kell éveket várni magyaroknak arra, hogy magyar állampolgárok lehessenek.

@hüjeliba: szerintem sima liba, megverünk mindenkit, nincs miért számolgatni!
@kapusLaci: Ha felnézel a VIP sorba sok ott a politikus a leendő kormányzó pártból, remélhetőleg nem csak szavazatszerzési okból fagyoskodnak ott, hanem mert kedvelik Ők is jégkorongot, illetve a Volánt.
Újvárosi szurkolóként először mondom ki, hogy Hajrá Volán! Mert ez kell a magyar hokinak nagyon! Kell, hogy április 23- án megint álmodjunk egy nagyot.
@hüjeliba: Szerintem is ez a reális, a KAC feljebb jön, a medvék lejjebb, de mivel túl sok a bizonytalan kimenetelű meccs és túl kicsi a különbség, ezért sztem kár aggódni.

Végülis a playoff szempontjából majdnem mindegy, hogy a Linz-Bécs-Salzburg hármasból melyiket kapjuk, kb. ugyanannyi esélyünk van (talán a Linz lenne a legjobb, tőlük még nem kaptunk ki hazai pályán). Csak a 8. helyet és a Grazot azért el kéne kerülni :-)
@jágör68: jegkorong.tv/index.php?video_id=100122av itt láthatsz belőle egy összefoglalót, nem közvetítették, ha jól tudom (én kinn voltam).
Köszönöm annak az embernek aki megtalálta, és leadta a tárcámat a zsűrinél!!!!
@ReignOfdark: Tudom, én is láttam a fehérvár TV jóvoltából- viszont megnézném még párszor- a legjobb eddigi meccs volt, amit láttam. 1000x jobb mint a tegnapi: végig irtózatos tempó, nagy helyzetek...
Szóval a kérdésem továbbra is aktuális- esetleg valaki nem vette fel DVDre????
@peterbalogh: Tudom mit érzel. A feleségem egyszer a nyakláncát hagyta el, ami nagy értéket képvisel, de mégis leadták a zsürinél. Ez egy ilyen hely... :)
@jágör68: Nekem megvan, de várnod kell, mert pont besz@art a DVD író. Csak a merevlemezről tudom megnézni és nem tudom kiírni. Állítólag a jövő héten megjön az új alkatrész...
@jágör68: sajna csaka TV-re vettem fel:/
És nincs meg vkinek véletlenül a szilveszteri volános műsor?:D
@Licsimi: Addig kibírom- mész vmelyik hazai meccsre a következő 2 hétben?
@munkagep: @Licsimi: Én is azt szeretném hogy egy olyan krmány jöjjön aki megfelel minden magyarnak,teljesen mindegy hogy hol él,és természetesen támogassák a sportot köztük a legjobban a jégkorongot.
Remélhetöleg nem "elvtársakbol" fog állni a következö kormány:)))
Jelentős nap volt a tegnapi a magyar jégkorongozás
történetében.Köszönet Volán és fehérvári szurkolótábor.1990 óta 2 dolog van Magyarországon, ami a minőség irányába mutat a jégkorong és a bor.
Grat a fiúknak a rájátszásért! Innentől akármi lesz is at eredmény, én nagyon büszke leszek rátok!!
Sofi tényleg jó, de könyörgöm ki ne lenne jó egy Ladányi mellett??? Milyen passzokat ad? Nagyon jó keze van!!!
Nyissatok I love u Árpi blogot!!!!!
Majd nagyot néztek mikor szívbaj nélkül eligazol!!
Et az edző is egy kalap szar. Szegény Balunak nem megy, inkább leülteti, elengedi a kezét. Inkább tenné jégre, hogy jöjjön kicsit vissza az önbizalma!
Meglepődnék ha jövőre megtartanánk. Ezt az eredmény a fiúk nélküle is hozták volna, sőt megkockáztatom, hogy jobb helyen lettek volna a végére. Szarul nyomjuk az előnyt, a hátrányt, idegenben képtelenek vagyunk nyerni. De sorokoat kevergetni azt nagyon tud!
Azért jutottunk be, mert gyakorlatilag a Magyar Válogatott lép jégre, és nagyin jó kis hokisok!!
@crosby: Ne legy irigy az Arpira. Szegeny Balu mar nem fer be ebbe a csapatba. Az ido eltelik mindenkinek.
@rihiranta&rantasila: Ez az utolsó mondat tetszett =))
@csiki hokis: Dehogy vagyok! Jó játékos nagyon, de minden meccs után 600 kommnet erről szól!! Ennyire azért senkit nem érdekel, csak azt a 3-4 kommentezőt aki ezt erőlteti. Jó játékos. Kész ennyi.
@csiki hokis: Szerintem te nem ismered az irigy szó fogalmát...
@crosby: Ez az első edző évek óta, aki bele tudott érdemben nyúlni meccsekbe. Még Cortinának sem sikerült...
@csiki hokis: Azért Balut nem kell leirni ennyire,még 2-3 jo szezon benne van,ugy a válogatottba akár a Volánba!
Szerintem ma pihentetve volt,valahogy Andersont kikellett probálni ez teljesen normális.
Balu még mindig a lagjobb magyar bekkek közé tartozik Magyarországon,és megálja a helyét az EBEL-ben is.
@kapusLaci: Elmaradt a szmajli a vegerol.
Ezt a (Pamela) Anderssont honosítsuk!
@csiki hokis: Egyértelmű és logikus, hogy Nikit egy gyengébb csapat ellen próbálgatják. Ki kell derülnie,hogy meccsen hogy játszik. Gondolom ezt Balu is megérti, hiszen profi, és nem gondolja azt, hogy ezentúl ő már nem is kap lehetőséget.
Szerintem Árpi sem gondolja azt, hogy ő maga a Volán. És nem is szeretné, ha ez így terjedne el, hogy ő vitte be a PO-ba a csapatot....szerintem.
Úgy látom hc ki lett innen vágva a kommentjeivel együtt... Nem mintha sajnálnám... Ott csúszott félre a srác, hogy 1.) természetesen mindenkinek lehetnek kedvencei egy csapatban, de ez soha nem érhet el egy olyan szintre, hogy a többieket ócsárolja, 2.) ez nem ökölvívás, vagy távolugrás, vagy bármilyenegyéni sport, hanem CSAPATJÁTÉK, tehát MINDENKI hozzájárult a maga módján a sikerhez. Nem ez vagy az a játékos "vitte" a PO-ba a csapatot, hanem a CSAPAT érte el...

HAJRÁ VOLÁN!!!
@AVfan: Ezt hol olvastad? Vagy ki mondta neked?
A Linc ellen kéne valami jó produkcióval előrukkolni, mert a jeszenyice szerintem felidegelte őket ezzel a győzelmével. Valahogy mindig úgy jön ki a lépés, hogy rajtunk bosszulnak az osztrák csapatok. De ilyenkor természetesen rögtön arra kell gondolni, hogy ebelben mindenki eséllyel játszik a két pontért. Miért ne sikerülne most megcsípni a sógorokat? Talán a fiúk felszabadultak most, hogy megvan a PO!
Csodát fogunk látni a PO-ban, ezt most mondom! :D
@advocatusdiaboli: MINDENKI így igaz... furcsán fog hatni, de igaz, hogy ebben benne van Elomo 3 és Benk 5 assistja is! :D Mondjuk Elomo más tészta, mint Benk, de ezt tudjátok!
@Rock me Amadeus:
minden maradéktalanul megvolt!
@Licsimi:
igy van ez egy ilyen hely szerencsére!
@AVfan: A tavaly is volt volan es a tavalyelott is, es megsem volt PO. nem tudom, hogy mit gondol ARPI, de en ugy gondolom, hogy nyugodtan terjedjen csak igy el hisz neki nagyon nagy szerepe volt abban hogy a Volan bejutott PO-ba!Kossz
@figyelok: Csak azért nem reagálok erre a kommentedre, mert tisztelem a csíki embereket. Gondolom te is közéjük tartozol...
Igazából a Volán idegenbe képtelen nyerni hacsak nem a zagreb,jesenice,ljubjana az ellenfél így a playoff-ban ha nincs pályaelőnyük esélytelenek lesznek
@zsolt007: Várd ki a végét, senki nem láthat a jövőbe...Csak egyszer kapjunk el valakit idegenben, onnantól bármi lehet.
Bárki is jusson nekünk a PO-ban, biztosan nagyon sokan fogjuk idegenben is biztatni a csapatot, akár több százan, mint Bécsben, vagy Zágrábban...
HAJRÁÁÁ PIRE, HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@figyelok: pont akkora szerepe van mint a csapattársainak
@csiki hokis: Be fog férni, mivel összesen 7 védő van. Andersson nagyon sokat játszott, speciális játékokban is fent volt végig. Gondolom számára ez egy tesztmeccs volt.
@figyelok: Régebben meg volt egy másik nagy játékos, akiről merem állítani, hogy még magasabb szintet is képviselt. Nem egy emberen múlik, az egész csapat keret jobb lett, mind szélességében, mind minőségében.
A Nemzeti Sportban tuti jó cikk van a tegnapi meccsről és a Volánról!
@csiki hokis: Ha valakinek a Salzburg pénze a fontosabb...@

kapusLaci: Árpi helyett senki nem fogja tudni elkészíteni a kézzel írt önéletrajzát, kitölteni a nyomtatványokat, csatolni mellé azokat a dokumentumokat, amik nála vannak vagy a családjánál.

Lehet, hogy a választás után könnyebb lesz az állampolgárság megszerzése, de az biztos, hogy akkor is kérelmezni kell majd az állampolgárságot és bizonyos adminisztratív követelményeknek eleget kell tenni. Tehát nem VALAKINEK kell tennie az állampolgárság megszerzése érdekében, hanem konkrétan Árpinak is.
@figyelok: A tavalyi és az idei Volán között nem csak Mihály Árpi a különbség.
@kerusz: Pont erre céloztam én is. Lehet, hogy Palko is több pontot szerzett volna, ha...
@kerusz: Nem vonom ketsegbe az igazadat, de az EBEL pontrendszer miatt "masoknak" is fuzodnek ehhez erdekei. Persze sokminden fugg azon is, hogy mi lesz a kovetkezo kormany strategiaja, attol is, hogy mi lesz a playoff-ban es attol is, hogy mi lesz a nyaron (milyen csapattal allunk neki a a jovo szezonnak). El tudok kepzelni, egy olyan helyzetet, hogy az EBEL kezdeteig Arpi megkapja az allampolgarsagot (egy ketharmados torvenyrol van szo!).
Mihály Árpit szeretjük, és tudjuk hogy nélküle valószínűleg sehol nem lennénk. De egy fehérvári kommentátornak mindig is Palkó lesz A legjobb. Én álmomban sem reméltem közel egy éve, hogy valaki - legalább is eredményességben - így képes pótolni a pótolhatatlant.
@Skandinávia-mánia: MINDENKI csak nem MINDENKI EGYFORMAN. Ez is teny, ha teszik egyeseknek, ha nem. Az persze teljesen szubjektiv, hogy ki milyen szamszerusitheto vagy kevesbe szamszerusitheto tenyezot tart fontosabbnak. Ez is teny.
@kerusz: Szerinted ki a Volan legjobb jatekosa?
@Borsy: Lehet hogy Pire is tobb pontot szezett volna ha .....
@Dachstein: Ha ket hasonlo formatumu (de nem egyforma!) jatekost kell ertekelni akkor a szubjektiv tenyezok mindig eloterbe kerulnek! Fennebb irtam errol. Igy van az, hogy egy csiki inkabb Piret tartja fontosabbnak migy egy feharvari Palkot. Mindketto ertheto ezert elitelendo a maskent velekedok lebuzizasa. :) Mert a statisztika sem minden, de a statisztika szerint is Palko nagyobb golvago! :)

Na bagyula, eleget tepted a szadat, leulhetsz! :)
Szerintem igazán leugorhatnátok erről a M.Árpi témáról :-P Semmi értelme. Ez a játék csapatjáték, és mindenkié a győzelem (és a vereség is). Statisztikákkal kardozni sincs értelme. Ennyi erővel mondhatjuk azt is hogy Tommi juttatta be a csapatot a PO-ba, pedig ő nem is ütött túl sok gólt :-)

Persze vannak különbségek és vannak kedvencek is, de egy szinten túl izoláltan nézni egy ember teljesítményét a többiekéhez képest felesleges, ezen veszekedni meg... :-)

A honosítása pedig az ő magánügye, ahogy az is, hogy milyen nemzetiségűnek érzi magát. Ettől sem többet sem kevesebbet nem ér a játéka, ugyanúgy bárki joggal büszke lehet rá (én is az vagyok), akárcsak a Nobel-díjas tudósainkra, akik döntő többségben nem itthon érték el az eredményeiket, és ezeken az érdemeken az állampolgárság nem oszt nem szoroz, ahogyan az aktuálpolitikai helyzet sem. Éppen ezért tisztelheti őket mindenki, és éppen ezért állok be én is a tisztelői sorába :-)
@bagyula: Igen erről beszéltem én is:) De azt ti is érezzétek, hogy attól még, hogy nekünk Palkó a király, attól még tudjuk Árpi mekkora kincs.
ne háborúzzatok már BAZZ!!: inkább nézzétek a KHL all star-t ;) www.khlallstar.ru/
Ha végszót kellene mondani a témáról, az szerintem ilyen lenne:
Minden fehérvári és magyarországi Volán-fan nevében kijelenthető, hogy 100%-ig tiszteljük és szeretjük Pirét is és Palkót is, mert rengeteg pontot szereztek a Csapatnak! Nem érzem, hogy a magyar és székely hokiszeretők között ellentét lenne, vitázni persze lehet, de a playoff-szereplés még hátrávan, így nem érdemes...

A honosításról meg annyit, hogy szívem szerint bárki, aki határon túli, és magyar gyökerekkel rendelkező személy, gyorsított eljárásban kaphatna állampolgárságot, és inkább azokat kéne "váratni, meg macerálni", akinek kevés köze van Magyarországhoz... (pl. egy arab orvos, aki itt tanult, vagy egy felvidéki magyar kapjon hamarabb papírokat? Szerintem egyértelmű...)
@Dachstein: Hogy ne ertenem amikor olyan buszken mutogattam a becsi kollegaimnak Palkonak a ket evvel ezelott szupergoljat (es meg vol neki egy par hasonlo!). Es akkor meg nem beszeltem a magyar valogatottrol! De elfogadom, hogy azoknak akik csikban elnek ezt maskeppen itelik meg. De a ok is el kell fogadjak, hogy ez egy kozos platform ahol viselkedni kell. Elvegre mindannyian magyarok vagyunk es feleloseggel tartozunk egymasert meg ha ez az elmult 90 evben ki is kopott a koztudatbol.
@figyelok: Én elfogult vagyok egyes játékosokkal, és nem csinálok elvi kérdést ilyen ostoba hitvitából. Ha Te ezen akarsz rugózni, hát rugózz.
@figyelok: Azért azt nem szabad felejteni, hogy Palkoval játszott hosszú évekig, neki többet számított volna
kedves erdelyi barataim! megkerhetlek hogy a mult evi HC-SC vita hianyat ne itt eljetek ki??? az is szanalmas volt, ez is az.
OFF:

KUPAGYŐZTES A CSÍKSZEREDAI SPORTKLUB!!!

Nagy -nagy gratula nekik!
@kerusz: Árpinak csak szolni kéne hogy akarunk,ezt elkellene inditsa valaki onnan fentröl a szövetségtöl.Ö pedig a papirjait összeszedné hamar,abba megvagyok gyözödve.
Werenka se ment az osztrák szövetséghez hogy honositsák,hanem forditva,hozzá ment a szövetség,és intéztek mindent.Ez hetek kérdése volt,egyszoval hamar ment.
Mindent lehet csak akarni kell!!!
@kapusLaci: Gondolom Ausztriában jobban nézik az ilyen érdekeket. A női kézilabdásoknál is elintézték.
@Borsy: Hát igen,érdekük mert nincs annyi tehetséges sportolo mint Magyarországon.
Az Osztrák hokit is a sok honositás hozta fel ennyire,velük együtt pedig fejlödtek a hazaiak is.
De ennek van egy hátránya, sok tehetséges fiatal kimarad,nem férnek be hazai csapatokba,vagy csak valahol alacsonyabb ligába kapnak helyet.
Tudja a fene hogy melyik változat a jobb.
De Mihály Árpi helyzete más,ö magyarnak született,és az is marad!
@kapusLaci: AZ NHL-ben is van/volt pár osztrák akik osztráknak is születtek. Vajon ők is a honosítottak mellett fejlődtek?
@kapusLaci: szerinted az, hogy meghívták nem magyar állampolgárként a válogatottba, a szövetség kezdeményezésére, nem elég egyértelmű jelzés? Itt mindenki dedós?
@kerusz: Ebből adódóan Sikorcin, Dubek és Martz is jó eséllyel pályázik. Már csak védők kellenének, belőlük még mindig hiány van. Erre keressük a megoldást!
@Borsy: Konkrêtan Kire gondolsz? Arra a Thomas Vanek-ra aki bevandorlo szuloktol szarmazik es kamaszkoratol Eszak-Amerikaban jatszik(igy nem hiszem valaki is hatraltatta a fejlodeset)? Vagy a rengeteg honositott kanadaira? Pontosits.
@Borsy: Vanek 14 éves korába már kiment Amerikába,anyja Szlovák apja Cseh vagy forditva,ö egyértelmü hogy kint haladt ennyire a hokival.
Másik eset Divis a kapus,pillanatnyilag azt hiszem a Red Bullnál véd,5 évet volt NHL-be a St Luisnál,hogy neki ez hogy alakult ki nem tudom,de nekem sose tartozott a kedvenc kapusaim közé.
A többi osztrák aki megjárta az NHL-t azt nem érdemes emliteni,csak néhány meccsen vettek részt.
De hidd el nekem hogy az osztrákok éveken keresztül azért tartották bent magukat az A csoportba mert jol tudtak honositani,és velük együtt fejlödtek az osztrák hokisok is.
Thomas Pock (ő viszonylag sokat) és Divis is játszott az NHL-ben.Christoph Brandner is szerepelt egy szezont. Andreas Nodl-nak most indul igazán a pályafutása.
@kapusLaci: A honosításos A csoporttal teljes mértékben egyet tudok érteni.
@kerusz: Természetesen egyértelmü a jelzés hogy behivták a válogatottba,örültünk is neki.
De hogyan tovább?
"Itt mindenki dedos" ?
Ezt a kérdést minek és kinek tetted fel?
@kapusLaci: Vanekhoz...Ha majd egy magyar játékos végigjárja az amerikai-kanadai iskolát és utána lesz húzó ember a válogatottban, azt se fogjuk bánni.
@Borsy: Hát azt én se bánnám!
bohocok vagytok ilyesmin vitatkozni
@jágör68: Ha még mindig szükséged van a Graz meccsre DVD-n, akkor azt mi oda tudjuk adni, igaz az csak egykamerás felvétel lassítások nélkül, de az is valami.

info@jegkorong.tv. ide írj légyszi ha kell a meccs.

Üdv: Demeter Laci, jegkorong.tv
@D.Laci:
Huhh, kösz az jó lenne!!! email megy...
@D.Laci: engem a Linz elleni 5-1ről való fordításos meccs érdekelne...
Jászberényiként a Palkó vs. Mihály vitához. Mindkettő nagyszerű játékos, de más stílust képviselnek. Mihály inkább a fizikális hokit képviseli nagyon jól tartja a korongot néha kicsit önzőnek tünik, viszont tegnap az ötödik gólnál olyan önzetlen passzt adott Palkónak. Ezért nem lehet mégsem rá mondani, hogy önző. Palkó lendületes technikás hokis. Csodálatos ritmusváltásaival és cseleivel. Mindketten termelik a pontokat.
@fegya94: Küldj egy mailt az info@jegkorong.tv-re és megbeszéljük, hogy hol, mikor adjuk oda a lemezt. Légyszi a mobil számod is add meg, úgy egyszerűbb.
Mondjatok, ezek utan jovore mi lehet a celkituzes?
Rajatszas + minimum 1 kör?
Csatoimi !
Tudd már meg nekem , hogy Mihály milyen hajlatú tollal játszik :) azt látom , hogy nike de érdekelne ,hogy p92 vagy p88 :) Kösz
@kapusLaci: "Én is azt szeretném hogy egy olyan krmány jöjjön aki megfelel minden magyarnak,teljesen mindegy hogy hol él,és természetesen támogassák a sportot köztük a legjobban a jégkorongot."

A politikusokkal kapcsolatban én soha nem kergetnék illúziókat, okoztak már "ezek" csalódást mindenkinek, szóval ne legyünk naívak. Ilyen "mindenmagyarnakmegfelel" kormány nem lesz soha, mert az emberek különbözőek (sajnos/szerencsére:)).

Mihály Árpit nem akarja megkérdezni a Szerkesztőség, még mielőtt 500 hozzászólásig duzzad a poszt?:)

Nagy Gergőt meg miért nem dicséri itt senki agyba-főbe egy ilyen álom-assist után?....
@facsipesz: Amit Nagy Gergő tett Pintaric-csal, az az év egyik legnagyobb jelenete! Kapu mögötti kamera amit rögzített, az mekkora már? Szegény kapus úgy vonaglik, mintha a kóboráram rázná!
Nagy zsuga volt...
OFF: vki kitudná írni DVD-re a meccset?(ha lehetőleg tv-s kellene)
@facsipesz: miről? hogy jobb-e, mint palkovics?

:)
@RCH: Attól függ szerintem, hogy idén hogyan teljesítünk a rájátszásban, ami ugye egész más műfaj. Szerintem jövőre az osztrák csapatok elleni idegenbeli meccseket és az egymilliószor emlegetett emberelőnyös helyzeteket kell majd javítani. A rájátszásban is ezen csúszhatunk el szerintem, hogy a 4 győzelmet nem_lehet kizárólag hazai pályán összehozni, pedig láttuk hogy a Villachot és a Klagenfurtot sem tudtuk megverni idegenben :-/ Persze a Bécs meg a Linz ellen még bizonyíthatunk, de ezt erősen kétlem.

Lélektani értelemben a mai meccs vagy a Bécs elleni talán fontosabb lehet, mint egy itthoni győzelem a Salzburg ellen...
A fehérvári tábort kiegészítő csíkszeredai szurkolók a Graz elleni meccsen:
www.flickr.com/photos/47077506@N03/4317781569/sizes/o/
Respect és le a kalappal, hogy Fehérvárra eljönnek szurkolni!
süti beállítások módosítása