HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dab.Docler–Vasas Budapest Stars 2-3

2010.01.23. 21:56 kerusz

A magyar kupát is beszámítva 26 mérkőzésen keresztül nem talált a rendes játékidőben legyőzőre a Dab.Docler, A Mol Liga elődöntőjében azonban ismét a rendes játékidőben szenvedett vereséget, ezzel meglepetésre a Vasas Budapest Stars lesz a fináléban az Újpest ellenfele. Nem érdemtelenül nyert Glen Williamson csapata, hiszen két harmadon keresztül tökéletesen sikerült megakadályoznia a hazaiakat a kibontakozásban. A második harmad végén Szappanos két gólt szerzett gyorsan, ezzel feladta a leckét Azariéknak. Az utolsó játékrész gyors hazai szépítése után abban reménykedtek az újvárosi drukkerek, hogy végre beindul a csapatuk, de csak nagyon nehezen született meg az egyenlítő góljuk. Két perccel a vége előtt viszont elfeledkeztek a kapu előtt kavargató Holéczyről, és ez végzetesnek bizonyult, 3-2-re nyertek a fővárosiak, a Dab.Docler bronzmeccselhet.

167 komment

Címkék: elődöntő bp. stars mol liga dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnálom a DAB-ot. Meg a tippmixemet...
A holnapi nap már annyira nem érdekel...
Na EZ meglepetés.
Ugye a kiírás kibabrált a DAB-bal. Persze a kiírást meg mindenki ismerte előre, meg el is fogadta.
Ezzel együtt gratulálok a Starsnak, a DAB-nak meg respect az alapszakaszért, megérdemelték volna az első helyet.
Bekaphatja a harci brokit az aki megszervezte a hockey tv-n a közvetítést, aminek a minősége az 1960 -as kenya 2 es állami televizió szintjét sem érte el,GRT érte. Dab honlapon ha otthon játszottak,mindig nagyon jó minőségben lehett nézni a meccseket,kár hogy most ez a hockey tv-nek nevezett borzalom adta.A 2meccsből össz 2harmad volt látható,és + fél hallható.
Nagyon jó meccs volt, grat a Starsnak, megérdemelten nyertek!
Hát azt hiszem erre az esetre mondják, hogy megasz.pás...

Egyébként -annak ellenére, hogy jó edzőnek tartom J.P-t - azért érdekes, hogy a juniorokkal is és itt is egy döntő vagy annak beillő (létfontosságú) meccset bukik el vele a csapata...
Mondtam én emberek, hogy a Stars meglepetést fog okozni!!! :D

Ez a DAB féle győzelmi maraton már gyanúsan sok ideig tartott, valamikor mindenki hibázik.

Holnap ha a lilák mindent beleadnak és kapusposzton erősek leszünk, jó esülyünk van a győzelemre.
Én smeleges szurkoló vagyok de ekkora drámától kiráz a hideg!!! Mély együttérzésem a DAB-os drukkerekkel, óriási lehet a csalódás, de higyjétek el ez az ami még egy szinttel magasabbra emelheti az amúgy REMEK csapatot! Két sima győzelemmel, önkéntelenül is a kiengedés periódusa következne, egyszerűen csak azért mert ilyen az emberi psziché, így viszont legyűrve majd a csalódást kettőzött erővel fognak dolgozni ami mind a dunaújvárosi hoki és a fiatal játékosok jövőjét ezáltal a mgyar hokit szolgálja. Sima bajnoki győzelem következik majd! Fel a fejjel DUNAÚJVÁROS!
Volt szerencsém élőben nézni a meccset...Hát az első 2 harmadban a DAB mintha nem is lett volna a pályán, rengeteg eladott korong, rossz passz. Ez emgbosszulta magát. A Stars nem nyújtott szerintem extra telejsítményt,verhető lett volna, de a győzelmet annyira kellett volna akarni mint a budapestiek akarták.Kedves Halasi játékvezető munkásságát nem tudom hova tenni, főleg Orbán kiállításának jogosságát cáfolnám. A játék alapján megérdemelten nyert sajnos a Stars, de ez, hogy kb semmit nem ért az alapszakasz,szerintem rossz rendszer.
Majd legközelebb, Hajrá Dab!!!
Ute-nak szerintem fekszik a stars stílusa,ha nem sajevics véd,meglesz a kupagyőzelem a liláknak.Amennyit láttam a meccsből,abból 1 dolog foglalkoztat:ki volt az az edző annak idején,aki azt mondta Sájevicsnek " fiam állj csak be a kapuba, nagy tehetséged van hozzá! hogy csaphatta így be szegény kisgyereket???
Szegény Gyurcsány-Bajnai rezsim 4 (8) évet lehúz, végig fölényben, erre 1+1 napos final four lesz.
@DabSztivi: Az alapszakasz semmit, de ez volt az első igazi tét meccs és ezzel pszichésen nem tudtak mit kezdeni az újvárosiak. Hasznos ez, ebből lehet tanulni és fejlődni emiatt jó hogy ilyen a versenykiírás. A válogatott is egy meccst játszik majd a szlovénokkal és a lengyelekkel a vb.-n. Anélkül, hogy a meccset láttam volna nem akarok véleményt alkotni de valószínű, hogy az "esélytelenség" nyugalma és tétmeccs rutin döntött a Bp Stars javára, van ott azért néhány edzett harcos.
@exL:1: Az a Dinamo Moszkva edzője volt...
JP lehet a starsosokat sem ismerte. Az SC, a Brasso es persze az angolok utan. Mindenesetre meglepett a Stars kituno jateka, lattunk valogatott szintu jatekosokat naluk. Egy a DAB-nal is van, Magosi.
szar ez a final four, remélem eltörlik jövőre. Így most 3-4 helyes meccsen teltház lesz, a döntőn meg vagy tízen...
@csatoimi: És Galanisz? Igaz hogy nem játszott.
@Video Tóni: na jó de melyik sportágban??? :-))
@durex26: a Magyar Kupa bezzeg jó volt, mi nem sírtunk.
Benne volt a levegőben, nem játszottunk jól.

Azért azt látni kell, hogy Nika kiválása és Fisera távozása óta nem játszik jól a csapat. Több olyan meccs volt azóta, amit szerencsével hoztunk.

Egyáltalán nincs gáz, amint már írtam, nem cserélném el ezt a szezont a MOL liga döntőért. Menni kell tovább, minden rendben lesz.

És meg kell hagyni, nagyon jó kis kapust neveltünk a Starsnak :)
@lbsz: Galanisz szerintem az. A mai fiatalemberekrol beszeltem.
@Rock me Amadeus: Amikor vesztesz semmi sem jó :) Bezzeg ha nyersz :D
@csatoimi: szerintem nagyon sokan összetennék a kezüket egy olyan edzőért, mint JP.

Bár az se baj, ha másnak nem kell. Nálunk sokáig maradhat :)
@csatoimi: Egy meccs alapján ezt láttad. Azért azt ne feledd, hogy az általad több válogatott szintű játékossal felálló Stars nemrég egy sima hetest kapott otthon ettől a csapattól. Nekem a Stars-ból Holéczy és Rajna "tetszett" leginkább.
@Rock me Amadeus: A magyar kupa, nem bírd számomra jelentőséggel, de jót szórakoztam 6 on 3-as szitun :D.
Egyébként most se sírok, megtettem a szezon elején :D, csak kibujt belőlem ez a meglátás, és leírtam :).
@csatoimi: Szerintem Azari is tehetséges. Egyébként ilyenkor jut eszembe Cortina aki Holécyre, Svasznekre, Kangyalra, Majorossra szavazott a vb-n. Bizony számít a tétmeccsrutin, hiába a tudás ha remeg a kéz.
@gogosz: Javítom! Általad annak tartott.
@gogosz: Igen, csak az egy "baratsagos" meccs volt, ez meg egy elodonto.
Péknek szeme van, Gröschl-t tette az év csapatába.
@a. Bárd: Csak a valogatottal ne erjen el tobb ilyen jo eredmenyt, aztan ha Ti akarjatok, nalatok maradhat. Sikeredzo.
@csatoimi: És? Most akkor szerinted ők jobbak? Egy meccsen bármi lehet, de ők idén nem egy meccset játszottak egymással. És egyik sem volt barátságos.
@csatoimi: Van egy jó hírem számodra Imi! A felnőtválogatott egyik edzője a Stars edzője! Nála jó kezekben lesznek a saját játékosai mert ismeri őket! :) A sikeredző ott nem rontja majd a levegőt! :)
@exL:1: Kenyában nem közvetítenek jégkorongot... még szerencse...
A közvetítést ugyanaz az ember csinálta, aki a DAB meccset csinálja, ugyanazzal a technikával. Mint írtad, a közvetítés két harmadban működött. Ez valóban így van, utána viszont a www.icehockey.hu kezdőlapjára is kirakták, ami szétverte a rendszert. Ami addig stabil volt, utána nem volt az.
DE!
Nem kell nézni a neten. Ha nincs ez a közvetítés, akkor ennyit sem látsz. Ez még valóban fiatal kezdeményezés és vannak benne hibák. Eleddig ebben az éveben 0 MOL Liga meccs volt a TV-ben, a neten ez volt a harmadik+ a DAB meccsek! A TV kb Kenya 2 indulása óta közvetít hokit, a neten ez új! Reméljük mindannyian, hogy előbb utóbb minden flott lesz.
@exL:1: Tisztelt blogozó!A DAB-os közvetítések minősége Miskolcról a legjobb,mert ott jó net van.Ezt azért állítom,mert én csinálom őket....akár csak a http://www.hockeytv.hu-t!Nem állítom,hogy hibátlan lett volna a mostani közvetités,de biztos nem esett volna szét,ha az icehockey.hu-n a linket rakják ki,nem videót.Amennyiben pénzedbe került személyesen adjuk vissza...tisztelettel a stáb.....www.hockeytv.hu/Flashnews/DAB Docler Online
@exL:1: Szerintem szerényítsél magadon egy kicsit.
@csatoimi:
:)
Tovább nem fogok mosolyogni, mert nem szeretem a cinizmust.

Írhatsz bármit, nem fogsz meggyőzni. Bár nyilván nem is akarsz. Sok éve nézem már ezeket a játékosokat, és az a fejlődés, amin idén mentek keresztül, számomra tiszteletre méltó.

Nem nyertük meg a MOL Ligát. Paff. Ez van. Rajtunk kívül ezt még 6 csapat elmondhatja magáról. Koppantunk, felállunk, megyünk tovább. De ezek a srácok sokkal többet tettek le az asztalra, mint az esetleges MOL Liga győzelem. Ismét kezdik megszerettetni a városban az emberekkel a jégkorongot és szép lassan szoktatják vissza őket a csarnokba.

Ennél nagyobb győzelem nem kell. Persze szebb lett volna, jobb, mosolygósabb lett volna ha sikerül, de olyan nincs hogy vki mindig minden körülmények között nyer.
Az egész ezért szép, még ilyenkor is.
1 meccsen bármi előfordulhat,még az is hogy nyer az esélytelenebb,(gyengébb csapat)nemtudom mi lehetett a dab-bal,( hála a sötétközépkori minőségű hockey tv nek)hisz toronymagasan kilógtak mind 2 bajnokságból.nem jött ki a lépés, vagy nyomta őket a tét??fiatal csapat lévén leblokkoltak???bámelyik lehetett.Remélem nem cseszik el hasonló módon az ob 1es középszakaszt
@exL:1: Továbbá ez a közvetítés ingyen és bérmentve volt, azért, hogy ne kelljen a szaros seggedet felemelni a fotelodból, ha érdekel, csak hogy a Te stílisodban válaszoljak.
@kerusz: Szia Kerusz!

azér' holnap szerintem hajrá Stars (Balázs főleg :)

SzD
@kerusz: rendesen kiborultál, pedig nem jellemző. vagy csak nem figyeltem eddig eléggé oda?
@a. Bárd: Ebben osztom a véleményedet. Jómagam is ennek a csapatnak a hatására tértem vissza a jégcsarnokba pár hónapja, és azóta lesem, mikor tudok kimenni. Fiatal játékosok, és eredményesek, megmutatta a válogatott meccsen is az Azari-Galanisz-Kiss sor, hogy mire képesek. Jó újra ennyit látni a dunaújvárosi jégcsarnokban. Hajrá DAB!
@Bertuzzi: figyelj. Ezen a közvetítésen nem kevesen dolgoztak azért, hogy az ilyen exL.1-félék otthon is láthassák ingyen és bérmentve. Ha azt mondja, hogy kösz, hogy toltátok a neten, de szétesett a stream, meg kellene nézni, mi volt, mert ez így élvezhetetlen, az rendben van. De hosz kapjátok be a faszt, meg Kenya2, akkor nincs miről beszélni.
@kerusz: amúgy némi kalibrálással, pl. videogyorsítás csökkentése vagy kikapcsolása sokat tudott dobni a képen (igaz így teljes képernyőn nem volt tökéletes).
@Bertuzzi: @kerusz:

szerintem nem kéne ezen ekkorát mérgelődni

volt már más közvetítés is, ami durván nem sikerült, pl. az orosz-magyar jut eszembe svájcból :)))
@Rock me Amadeus: Nem érdekel. Két opció van: elmegy meccsre és nézi a helyszínen, vagy ha otthon ingyen akarja nézni, akkor elfogadja ami van, és kussol. Legfeljebb megköszöni.
@exL:1: Bár én csak a második meccset néztem online, a minőséggel semmi bajom nem volt, csak a legvégén ment el a kép, de azért nem kaptam dührohamot miatta, átváltottam a szöveges közvetítésre. Igazából csak a kommentátor hangszínével és stílusával volt bajom, de azt sem kötelező hallgatni. Te meg köttess be valami minőségibb netet, azon a kábelen amit a reggeli kávéd után fektettél, soha nem fog rendes minőségben jönni :D
Tudjátok mi számít? Az égvilágon semmi. Dolgozol fáradhatatlanul egész évben kitartóan , motíváltan és jön egy meccs aholnem jön ki a lépés és elveszted azt amiért annyira küzdöttél. Ilyen a sport ,mondják sokan vigasztalóul de én úgy gondolom ez inkább egy sorscsapás volt. És szomorúan veszem tudomásul,/nem i veszem mert kikészülök ha rágondolok/ hogy nem lehet a miénk az atrófea amit igazán megérdemeltünk volna. Jó Istenem! Hol voltál ma este? De nézzünk előre. Azt mondta afiam ma nekem, " Anya ne bánkódj , történnek az életben igazságtalanságok, majd dolgozunk tovább, hogy kétség ne férhessen hozzá, hogy mindenkinél jobbak vagyunk!" Köszönöm szépen! Nekem idő kell, hogy ezt feldolgozzam. Hajrá DAB!!
@kerusz: vegyél már észre te öreg morgós barátom!

mellesleg beszereltem a tt-pályát a szekrénybe ma délután.

SzD :))
@AG 2.0: én nem mérgelődtem, ma különben sincs rá okom :) ajándék lónak meg nem szokás a fogát nézni. amúgy meg élőben néztem az SC-UTE-t, kifogástalan volt a vétel :P
@lodoki: Ja! Szia! Nem jössz ki? Vasárnap este... Olyankor nincs rendelés, a lovak sem döglenek... :DDDDD
@csatoimi: Rajnán kívül, ki volt még válogatott szintü? A játék tördeléséhez nem kell ilyen. ADAB 2/3-on keresztül sajnos felvette a Stars tempóját.
Ja és még valami! Ugyan nem túl stílusos a játékvezetőt szidni de az utolsó 5 percben minimum 2 kiállítást nem fújt be ami persze már csak ha-val kezdődő mondat lehetne de én azért csak elgörcsölök azon , hogy mindem alkalommal kérjük ,hogy csak a Halacsaka ne de ez falra hányt borsó.Sportdiplomáciából 1 es nekünk sajnos.
@horika38: Holéczy mindenképp! Arról nem beszélve, hogy a bulijait kb 90 százalékban elhozta!
@kerusz: Kösz az invitálást, de most a hétvégébe nem fér bele. Most már pizsama + vagyok, megyek aludni. jóéccakát, a többieknek is

SzD
@ircsi 63: És milyen igaza van a fiadnak...

Kizárólag ezzel a gondolkodással érdemes nekiugrani az OB1-nek, csakazértis hangulatban.

És holnap hajrá lilák, mert a végén az a Kangyal féle mutogató show annyira gáz volt (bár már hozzászokhattam volna), hogy esélytelen hogy a Vasasnak szurkoljak.
@ircsi 63: Csatlakozok, azért két ember között bemegy a csatárunk, és véletlenül belebotlik egy stars-os ütőbe...Csak a főbírónak nem tűnik fel. És ez csak egy volt a sokból. Előttem a Stars pár játékosa fairplay-ből levizsgázott (Gröschl), de sebaj, hajrá fiúk, ettől még a DAB a legjobb csapat a ligában, és ez vitathatatlan.
@gogosz: Ez tény, nagyon jól játszott.

Ha nem Kurt állt oda a bulihoz vele szemben, esélyünk sem volt elhozni.
@gogosz: Hol láttál ilyen statisztikát?
@csatoimi: Nem igen értem ,mi a bajod J.P vel. Beszélgess vele . Hidd el enek semmi akadálya nem lenne. Olyan mintha szúrná a szemed pedig azt hiszem rosszul ítéled meg őt. Szerény, képzett, korrekt,lojális és következetes ember. Régóta olvasom hozzászólásaidat amelyekben negatívan írsz róla. Én ismerem őt közelről és kérlek ne ítélj látatlanba!
Azért remélem holnap a két döntőt játszó csapat szurkolói minnél többen megjelennek, mert nagyon nem lenne jó egy hangulattalan, üres csarnokos TV közvetítéssel debütálni a MOL ligát illetően! Mindenki rosszul járna vele.
@ircsi 63: Gondolj bele amikor egy olimpikon az olimpia előtt bukik vagy épp az olimpián. Amikor készül 4 éven keresztül szakadatlanul és egy baromság miatt aztán nem jutsz döntőbe. Vagy van egy ismerősöm, aki kvalifikálhatta volna magát most Kanadába, 4 évig minden időeredménye tuti volt, aztán a kvalifikációs futam előtt valami hülye fogínygyulladás miatt fel kellett adnia az egészet, mert azt javasolták az orvosok h pihenő, mert hetekig kocogni sem fog tudni... Na az óriási csalódás és szívás...
A DAB nem jutott MOL döntőbe, de nyerhet még OB1-et, sőt fiatal csapat lévén elég sok esélye van még örömöt szerezniük egymásnak, a városnak és a szurkolóknak. Mások meg azon vakarják a buksijukat, hogy bakker mi van, ha az a 3-4 meghatározó ember visszamegy, ahonnan jött vagy jobb szerződést kap?
@horika38: A stadionban láttam, de nem tudom a pontos statisztikát. Szerintem nem tévedtem nagyot.
@a. Bárd: Kangyal Balázs hogyan engedheti szerinted ezt meg magának? Van erről is véleményem. "naná, mindenről van " Az egész hokis társadalom"bírók, vezetők" kiemelten kezeli, túlzottan tiszterli és többet engednek meg neki mint másnak. Nem lenne ezzel baj ha ő ezt helyén kezelné. Valami miatt azonban nem teszi ezt és itt most gondoljunk amit akarunk. Egyébként jól teszi amit tesz mert lássuk be ezt következmények nélkül teheti. És ha ezzel megzavarja az ellenfeleket hát, jól végezte dolgát, Ugye?
@pokerface: Nem szerewtném ha a szuper közönség ettől elpártolna vagy csalódna. A fiúk úgy érzik ,hogy mindent megtettek , én azért azt gondolom lehetett volna ennél sokkal többet tenni. Persze töretlenül bízom bennük és imádom a csapatom. Jó éjt!
Nekem a kangyalról az a véleményem hogy egy senki mert aki ezt műveli az nem sportember csak egy utólsó gy....
@lbsz: Szerinted Svasznek, Majoross, holeczy ekkora ászok voltak? Rajna , szappanos sokkal inkább!
Nagyon csalódott vagyok, de ilyen a sport, mindig a Dab sem nyerhet. Mentek a srácok, de ma ennyi sikerült. A Stars nem villogott, de amit csináltak jól csinálták. Az ugyan nem volt szimpatikus, ahogy az elején kivették az amúgy sem sok hátvédünk közül egyet, de hát ez a csapat sosem volt a lovagiasságáról híres. Ettől függetlenül nem volt rossz meccs, és ma nekünk kellett gratulálnunk. Azért, azt nem tudtam megtenni, hogy hazaérve azonnal írjak, mert nem tudtam volna viszonylag reálisan írni, fújni kellett egyet. Ez a fiatal csapat azonban megérdemli a figyelmet, és továbbra is szeretni kell őket, mert megérdemlik. És talán jókor jött ez a figyelmeztetés, és valóban sikerül nekik megmutatni, hogy megértek a nagyobb feladatokra is. Ha nem sikerül ezután semmi, akkor sincs baj, nagyon sok örömet okoztak eddig, és biztos fognak is még.

@csatoimi: látod, sikerült, amit terveztünk, egymás ellen játszunk:)

@ircsi 63: Zsocinak igaza van, meg fogják mutatni, hogy ők a legjobbak, ebben biztos vagyok.Tudom ,Te duplán érzed a keserűséget most, mert családilag is érintett vagy , de Te is tudod, hogy lesz ez még nagy csapat.- ha csak rajtuk múlik...-

A játékvezetésről csak annyit szeretnék írni, hogy nem ezen múlt a vereség, de szerintem Kishal vagy nagyon tisztelte a Stars öregjeit, vagy pedig gyáva volt.
Békesség testvérek!

If you are the first, you are the first. If you are the second, you are nothing.
Szép volt Szapi ! Végre meggyógyult :) Power OF Jászberény
Kangyal? Egy elég ügyes fickó hogy még mindig igy el játszogat bár tény hogy ehez a sporik és az illemtudó ellenfelek is aszisztálnak neki.
@főtisztelendő s/s atya: Atyám! Ezt melyik Apostol mondta???! :)
@kerusz: @Video Tóni:Kemények vagytok mint a Tarzan sarka!!Ha valami nem jól sül el és azt szóvá teszik nem kell a másik fejét leszedni!!
@F.Márk: akkor olvassál vissza, hogy mit tettem szóvá, bakker.
@kerusz:Amire reagáltam!!Bakkerr!!
Amúgy meg a hímvessződet na adogasd oda mindenkinek!:))
@F.Márk: az nem ad támpontot.... :P
eddig csak olvastam a blogot de most, vhogy úgy éreztem billentyűzetet kell ragadnom. nehéz ilyenkor higgadtan kommentelni a meccset. ma kijött az örök igazság: "ilyen a sport". de én sem tudom ezt elfogadni. azért nem, mert mindig volt vmi ami tördelte a játékunkat és emiatt nem tudtunk lendületbe jönni (az elején a bunyó, a palánkszerelés és nem a bírókra akarom hárítani a vereség okát de bizony a "megfelelő" pillanatban belenyúltak a meccsbe - NHLben szokás dobálózni ezzel: nem volt "momentum"-unk, mert nem engedte a ....). valahogy ma a fentiek nem akarták, h nyerjünk. nehéz ezt feldolgozni DE!(habár követem neten a DAB-eseményeket, az egyetem miatt sajnos régen voltam kint meccsen) legutoljára akkor voltam amikor Magosi 4.soros volt. ahhoz képest.... :) írtó jó volt látni, h sokat korcsolyázik a csapat. ilyet még nem láttam, h Szilassy (is) lekorizza az ellent (Szirányit ráadásul)!!!! a starsosok már a f.rkukon is a levegőt vették. állóképességbe brutál jó a csapat, és ami a legfontosabb EZ A MI CSAPATUNK! lehet rá építeni. végezetül pedig: "If you want to win, you have to experience loses and defeat." - Martin StLouis, 2004 (na ezzel fel is fedtem magam pár centericesos előtt...) ;)
@kiralyfi: Orbánt a játékvezető tette ki.
@ircsi 63: Írtam, hogy nem láttam a meccset, így biztos te láttad jól. De a tétmeccsrutin nagyon fontos és sokszor az dönt nem a tudás. A DAB 10-9 szer verné a Starst a statisztika szerint, de tétmeccsen nem ment. Ennek gyanítom az az oka, hogy a DAB-os fiatalok nem bírták kezelni a rájuk nehezedő nyomást. A felsoroltakat csak azért írtam mert Cortina sokak egyet nem értése mellett (én is közéjük tartoztam) a rutinos harcedzett, de kisebb tudású játékosokra szavazott a 4. sorban vb.-n. Igaz hogy nem maradtunk bent, de valószínűleg szakmailag helyesen járt el. Ezt idén két meccs igazolta: Nagy britannia-Magyarország U-20 és a mostani.
@Bpstars: Ehhez csak gratulálni tudok és szerintem jobb lenne ha el gondolkodnál hogy ilyen embereket akarsz-e látni a csapatodban mit a szabina akinek egy perc sem kellett és máris fejre ment könyékkel csak persze ezt megint nem vette észre senki a csodálatos grössről már nem is beszélek aki fejre bottal és utána egy bunyó és persze ez szerintetek mind rendben van meg az is hogy a mindenható kangyal kifelé mutogat a többi vén gy....
Hát ha nektek ez kell ám legyen de akkor a jövőben nem is kell álmodozni vébéről.
@főtisztelendő s/s atya: Dicsértessék! Atyám, jól imádkozott! ;)
@Bpstars: na ,megint egy okos és értelmes szólás...
Lehet itt ráfogni a játéktördelésre, a bírókra, de ezt a meccset mi rontottuk el, nagy volt a teher, nem bírtuk el. Jöttek a hülyeségek, a rossz passzok, rossz egyéni megmozdulások. JP mondta, ilyen keveset még nem látta kapura lőni a játékosait mint ma az első harmadban. Valami nagyon nem stimmelt, rendet kell rakni a fejekben. Ilyen teljesítménnyel nem érdemeltük meg a döntőbe jutást. Ha összehasonlítjuk a ma látott Újpestet a mai Dunaújvárossal, a döntőben esélyünk sem lett volna. Tudom, hogy szar a kiírás, de ezt mindenki tudta előre, ezzel nem lehet takarózni. Tanulni kell belőle, továbblépni, és profitálni azokból amik most negatívumként tűnnek fel a csapat életében. Hajár Kohász!
szerintem is jobb csapat a DAB a többi MOL ligásnal. Nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül. JP jó edző, viszont a fiataloknak még hiányzik a rutin. Az pedig idővel jön. Egy kicsit beképzelt is egy két játékos. Remélem kijózanító ez a vereség. S kérdezzétek csak Azarit, hogy is kell mutogatni!
@ircsi 63: Semmi bajom vele, csak Debrecenben majd leallt a szivem, azota kezdtem jobban figyelni ot, a tegnap peldaul a DAB kispad mogott ultem, az utolso percekben vegig azt neztem, hogy mivel tudja osztonozni a csapatat, hat mit mondjak, eleg csendes volt.

Amugy a kiiras egyertelmu vesztese a DAB volt, egy szezon munkajat nem szabad igy elvenni, ezen jovore mindenkepp valtoztatni kell. A meccs szinvonalahoz csak annyit fuznek hozza, kellemes meglepetes volt szamomra, hogy a Mol ligaban ilyent is latni. Kuzdottek, hajtottak a fiuk derekasan, igazi hokicsemege volt, jo latni ilyen meccseket. A DAB nagyot fejlodott, ez vitathatatlan. A legjobb csapat cimet semmi es senki nem veheti el tole, ez egy rossz kiiras volt. A kapus a tegnap bizonytalan volt, tobbet vartam tole. Magosi jateka nagyon tetszett, de persze az egesz csapaton latszik a fejlodes. A Stars is nagyon meglepett, lattam sok jo teljesitmenyt. Holeczynek mindenkepp a vb-n a helye, Somogyi meg Sziranyi ket nagy tehetseg, remeljuk elnek is vele.
Kedves Újvárosi Szurkolók!

Fel a fejjel, ilyen van! Fiatal a csapat, eddig még nem volt meg az a kudarcélmény, ami segítheti Őket, hogy máskor el tudják viselni az esélyesség terhét. Most már ez is megvan, ennyivel is többek lettek!

Viszont ez a Final Four tényleg baromság! Megy a szenvedés az OB I középszakasszal, hogy ki legyen töltve az idő a rájátszásig, helyette sokkal jobb lett volna egy legalább két győztes meccsig tartó MOL liga playoff...
Kedves ircsi 63!
A tegnapi mérkőzés után azon kár elmélkedni , hogy "kik mekkora ászok voltak", de botorság elvitatni azt, hogy ez Holéczy Roger napja volt.
Csinált tegnap két pontot, amellett 3+0-t, majd minden korongot elhozott a buliból és a harmadik gólnál elnézést a kifejezésért, de hülyét csinálva a hazaiak éppen jégen lévő sorából lőtt egy csodálatos meccs győztes gólt amivel az egész produkcióra feltette a pontot.
Személy szerint ez előtt a produkció előtt emelem a kalapom.
A csapatok összehoztak egy remek befejező harmadot. Az első kettőben pedig az vesse a Vasas Budapest Starsra az első követ aki a nemzeti válogatottunk egy-egy erősebb válogatott elleni eredményes Dávid és Góliát csatája után is a mieink ellenfél játékát tördelő taktikáját kifogásolta.
@csatoimi: látom nem tudsz aludni, már hajnali 7-kor ébren vagy:)
Semmi baj nem történt, ma játszunk egymás ellen egy jó meccset, úgyis ezt szerettük volna,nem?:)
EZ az STÁRS az IFI , JUNIOR GYŐZELEM, UTÁN MÁR CSAK EZ KELLETT A SORBA. Az UTE IS MEGLESZ, SERDÜLŐ , IFI ,JUNIOR, ÉS MA A FELNŐTT.TUDJÁTOK, DOLGOZNI CSAK PONTOSAN SZÉPEN AHOGY A SZTÁRSZ MEGY A JÉGEN .
Tegnapi meccskatasztrófa volt. Ebben a szezonban annyi, de annyi ilyen meccset nyertünk meg, hogyvalami miatt nem játszottunk jól, de sikerült a győzelem, hogy számítani lehett rá, hogy előbb után nem fog összejönni. De pont tegnap? Ez egy hatalmas pofon volt. Egyetlen vereség mennyire meg tudja keseríteni azt a 22 győzelmet, ami előtte volt. :(
Na látjátok én meg mondtam ! Le megy és pofán vág a Stars !!
@korongos4: @Boby80: halihó!
én magam is a starsnak szurkolok, tök személyes okból, de azt gondolom, nem szüksége ilyen stílusú (nagyképű?) beírást tenni...
nem lebaszási, csak baráti gondolatközlési szándékkal írtam

SzD
jobb napot!
tegnap emberbaráti és önvédelmi okból nem írtam, de mivel lényegében egész éjjel ezen a meccsen - meg a helyzetünkön - agyaltam, jöjjön most pár felvetés. elsőként néhány hsz vagy részlet felidézése az elmúlt hét terméséből - nem okoskodási szándékkal, csak egyrészt arra a többször felmerült vádra, hogy a dabosoknak egész addig jó volt a lebonyolítás szisztémája, amíg nem szívtak vele, másfelől arra az arcátlanságra, hogy itt mindenki elkönyvelte a sikert:

1.
Nyuszí O_o 2010.01.17. 21:10:38
@rumanigge: az utolsó tagmondatoddal maximálisan egyetértek, hajrá Kohász, de azért vigyázzunk, nehogy magas legyen a ló. szokásos pesszimizmusom, semmi nem is indokolja, de a MOL Liga lebonyolítási rendje - a végjáték szisztémája - nem kedvez a csapatnak. hiába nyertük toronymagasan az alapszakaszt, hiába voltunk és maradtunk favoritok, és még a hazai pálya is hiába: az, hogy egy meccs dönt, nem nekünk kedvez, állítom - lásd kupadöntő, első meccs, a 46. percig.
és persze ne is legyen igazam. :)

2.
Nyuszí O_o 2010.01.17. 21:27:12
Hogy mindez mire lesz elég a MOL Liga már említetten botrányosan xar rendszerű végjátékában, az kérdés (Oli, sztem már most kezdjünk valami komoly nyomásgyakorlást: jövőre a döntős pozícióért 3, az aranyért minimum 3, de inkább 4 nyert meccs lenne optimális), a helyzet biztató, de a végleges válasszal pont egy hetet kell várni - ha jövő vasárnap ilyenkor (na jó, +1-2 óra) nem itt írok, hanem pl. a Guriban örömködök egy pohár jóféleséggel a kezemben, akkor nincs baj :)

3.
Nyuszí O_o 2010.01.22. 10:13:09
@gogosz: Illúzióim persze nincsenek, és nem mernék egy ujjamba fogadni, hogy nem söpréssel nyerne a Volán, de egy ujjpercembe majdnem. Még azt is megmondom, miért: mert újra az ömlik rájuk mindenhonnan, hogy a magyar mezőnyben verhetetlenek. pedig ilyen - sokszor bebizonyosodott ebben a sportágban - nincs. És pont ezért cidrizek a MOL Liga FF esetében: ha három, esetleg négy nyert meccs döntene, akkor 90% fölé tenném a Dab végső sikerét. Ilyen lebonyolítási rend mellett még jósolni sem merek, pedig nagyon bízom a fiúkban. Csakhogy ilyenkor jön az a bizonyos de: mi van, ha az első körben lecsapják Sevelát?; mi van, ha kapunk két olasz gólt (potyolínó), és kivételesen mi futhatunk az eredmény után? (volt már felállás vert helyzetből, tudom, de ez más szitu, más meccshelyzet; mi van, ha ezek a srácok - mert az összes többi csapat átlagéletkorához képest azok! - mentálisan mégsem akkora teherviselők, hogy elvergődjenek a sikerig? Lehetne sorolni még, de inkább befejezem: az első 45 perc dönt majd a Stars ellen :)) - mondjuk ha Lali 0-0 után 45.17-nél bikkant be, akkor se sírok :)

na, akkor a meccsről: az első két harmad katasztrofális volt, ugyanazt éreztem, mint a Miskols elleni MK-elődöntőben, meccshiány, enerváltság, pontatlanság, rossz megoldások sora, akadozó védelem, gyenge támadásbefejezések - Szappanos második góljánál már nem is csodálkoztam, ilyenkor benne van a játékban, hogy a szerencse is elpártol a csapattól. a harmadik harmad jól pörgött, de megint sokszor tapasztalhattuk az év közben is látott/kritizált túlcifrázást - jókor jött viszont Mestyán gólja, és nagyon jókor Lecsó bombája, amibe beleért Kurt. A következő percek teltek rémálomszerűen: akkor betliztünk újra, amikor megkaptuk/megszereztük a sanszot a fordításra - ilyen helyzetekben eddig 100 százalékot hoztunk.
A bírói teljesítménnyel nem foglalkozom, ez a meccs több nyilvánvaló tévedés mellett sem a síposokon ment el. A probléma szerintem a mentális teher feldolgozásában, pontosabban feldolgozatlanságában rejlik - JP e téren is nagyot tett a csapattal, bárki bármi is állít ezzel kapcsolatban, de azért minden nem sikerülhet, bármmekkora közhely is első olvasatra ez. Lássuk már be, hogy egy sorunkat nem számítva húszas éveik elején járó srácok álltak szemben a rutinrókákkal, akiknek ráadásul volt is miért törleszteniük ellenünk (és most kivételesen sikerült is).
Sokan itt is, más fórumokon is eltemették a csapatot, pedig szinte biztos vagyok benne - egy éjszakányi forgolódás után -, hogy nem kell, nem szabad: még az is lehet, sorsszerűen kellett ez a kudarc ahhoz, hogy a játékosaink megértsék: alázat, koncentráció, fegyelem nélkül bármilyen más sorozatban bármekkorát produkálnak később, büntetlenül nem lehet megúszni a fenti tényezők hiányát. Most azon drukkolok, hogy húzzuk be az SC ellen a bronzot - a tegnap látott 5 harmad alapján (az UTE-SC-ből csak 2-t láttam) erre sem vennék mérget, de nagyon hiszek a CSAPATBAN, utána pedig mutassuk meg az OB1-ben, hogy a tegnap este csak megszakadt, de nem tűnt el nyomtalanul egy szép sorozat!
Hajrá Bikák!
Hát, nem sok ellenszenvesebb csapat van számomra az OB1-ben, mint a Stars, de azt el kell ismernem, tegnap nagyon okosan játszottak. Zárt, pontos védekezésből próbáltak építkezni, és a végén is tudtak újítani. Ettől függetlenül nagyon remélem, hogy ma a döntőben az UTE csúnyán kitömi őket!
Van valakinek infója, hogy van-e esély a helyszínen jegyet venni a meccsekre? Esetleg mindkettőre? :) Sehol nem találok erről semmit...
A tegnap egyetlen pozitívumaként azt lehet kiemelni maximum, hogy Gröschl számára azért segített annyit a közös edzés Kokóval, hogy hellyel-közzel állta a bunyót egy 19 éves gyerekkel szemben, igazi bravúr volt ez is :)
@bsannamaria: Lehet venni minden meccs előtt a csarnokban.
@Spigott: A Gröschl : érdekes dolgot művelt. ütközött egy jófajtát Lecsóval,megnézte ki az, de ellene nem mert odaállni. Aztán ott volt Orbán, csak az Orbán,mert ugye a korong a környéken sem volt, és lehetett látni,mikor felé korizott, hogy mi a szándéka. Ez vagy szándékos jelenet volt, hogy kivegyenek egy hátvédet az amúgy se sokból, ami elég sportszerűtlen, vagy gyáva volt,és egy fiatal sráccal akart okoskodni, de abból sem jött ki jól.
@Pentele: érdekes hozzászólás...
@Pentele: Ne legyél már ilyen kicsinyes b+....
@kiralyfi: Nem nagyon értettem, hogy miért gurult el a gyógyszere. Ha volt ilyen taktikai feladata, akkor miért nem az egyik ponterős embert akarta kivenni? Mindenestre érdekes volt...
@Nyuszí O_o: Ezzel egyet tudok érteni. Így van.
@Pentele: Ha csak a szurkolásért jársz meccsre, akkor igen. Ha szereted is a hokit, akár nyert a csapatod, akár nem, egy döntőt mindig érdemes megnézni előben. :)
@kiralyfi: Ha tárgyilagosak akarunk maradni, és arra az ütközésre gondolsz, ami után elmozdult a kapu, akkor az Orbán volt és nem Lecsó. Szépen odébb rakta Gröschlt, de teljesen szabályosan. Nem tetszett neki, az egyből látszott. Mentális gyengeségére vall, hogy így reagálta le, mert ez ránézve szégyen.
@Bambalazs: Én szeretem a hokit, de azért a látványért amit a Stars játéka nyújt, nem akaródzik kimenni. Az UTE nézhető, sőt, tegnap az SC-vel nagyon jó meccset hoztak össze. Még semlegesként is remekül szórakoztam. Kérdés, hogy az ő játékukat is meg tudja-e folytani a Stars.
@gogosz: nézd meg az összefoglalót, fogod érteni miről írtam:)
J. P. MacCallum: – A Stars az első két harmadban sokkal jobban pörgött, mi nem találtuk a ritmust. A harmadikban már becsületesen küzdöttünk, vissza is kapaszkodtunk, de késői volt a hajránk. Igazságtalan a lebonyolítás!

Na-na, magas volt a labda, hazai rendezéssel.
Ha két meccsen esett volna ki, akkor meg miért nem hárommeccses a döntő stb.
VB-n is az jut majd fel, aki azon a napon nyerni tud.
@kiralyfi: Megnéztem. Én nem erre gondoltam. Még előtt történt az Orbánnal való ütközés. Így látva az esetet még nevetségesebb Gröschl, aki amíg itt volt Fisera valahogy sosem került feszült hejyzet közelébe. :)
@gogosz: a stars mindenkinek a hokijat megtudja fojtani ezt a jatektordeleses csuf hokit jatszottak egesz szezonban ebben jok .... igaz hogy nem latvanyos de eredmenyes
@Rock me Amadeus: Végre neked is lehet sikerélményed. Ez így jó. Túl sokáig kellett várnod rá, és közben nagyon keserűnek tűntél. Előbújhattál most a rejtekhelyedből. Minden szurkolóra szükség van a hokinak, még rád is..
@qx92: Igazad van. Viszont őket is meglehet érteni. Mindenki azzal főz amije van. Az ő játékosállományuk erre alkalmas.
nemtudom kinek az ötlete volt ez a Final Four hogy csak igy egymerközéses körrel odadobjuk a kupát annak akinek kedvez a szerencse.Gondolom a DAB se igy gondolta hogy igy lelehet csusyni a dobogo also fokára vagz netán a jégre
@kiralyfi: egy ősrégi szurkolói nóta jutott eszembe:

"Voltak szép idők ,és lesznek jobbak
ne adjuk fel , a városunkat
tartsatok ki , tartsatok ki ,
szurkoljon hát, most mindenki!!!"
@Kékfehérke: Abba az alsó fokba még nektek is lesz beleszólásotok. :)
ezért nemszabad túlhamar leirni senkit
Ekkora egy igazságtalanságot, vajon más országokban miért rendeznek több győzelemig tartó playoffot?
Nálam a DAB a bajnok.
megirná valaki hogz hol láthatnék egy összefoglalót az esti mérközesről
@Horiko: a tavalyi Mol döntö hánz mérk. állt szerinted
@Rock me Amadeus: Nem értem mi a probléma. Ha esetleg ma a Vasas nyerne, akkor egyből te is belátnád, hogy igazságtalan a versenykiírás. Nem értem miért kellett a tavalyi kiírást megváltoztatni. Nézzétek el nekünk, hogy nem tetszik nekünk a kiírás, mint ahogy nektek se tetszett tavaly az OB1 középszakasza, pedig akkor kevesebb meccsel több pontot kaptatok az alapszakasz után.
@Kékfehérke: Szerintem 2 nyert meccsig tartottak az elődöntők és 3 nyert meccsig a döntő.
@OliBLOOD: ez igy is volna rendjén vagy nem
@Kékfehérke: igazad van felhozhattam volna a tavalyi Mol liga döntőt is.. de nem ez a lényeg.

Ez így igazságtalan, remélem azért ezt hamarosan átgondolják az illetékesek, és jövőre nem így lesz lebonyolítva.
azért az mindent elmond, h egy tudását jóval alulmúló DAB így is visszajött -2ről. :) várható volt egy ilyen "hiába hajtunk semmi sem megy meccs" egy 20+as winning streak után. tanultunk belőle és megünk tovább.... hajrá DAB!
ja és még annyi, h egy színvonalasabb játékvetés általában segíti a hátrányban lévő csapatot, épp azért h izgalmasabb legyen a meccs....
Hát nem erre számítottam én sem...
A közvetítés nem volt jó, DE VOLT! A döntőben én Rajna miatt fogok kicsit jobban a Stars-nak szurkolni.
@OliBLOOD: akkor gyorsan egy elnökségit, nehogy egymeccsen az SC elvigye a 3. helyet.
!!!halasi (direkt így) többet ne gyere újvárosba!!!
Srácok egy meccset ennyi helyzettel akkor is meg lehet nyerni, ha a bírók is ellenetek vannak, de ha Holéczy-t engedjük körbemenni a kapu körül akkor abból jó nem sülhet, sőt nem is sült ki jó...
Fel a fejjel, most kell igazi sportolónak lenni, és felállni a térdre esés után!
Rajna Mikinek minden tiszteletem, Budai azt hiszem mehet nyugdíjba nyugodtan a válogatottból :)
@Pyró: kössz ...ennél részletesebbre gondoltam,mert ezt láttam
Nem tudom, hogy mi a baj most a lebonyolítással, és miért nem volt előtte. Sok ilyen sport van, ahol akár egy rossz megmozduláson évek munkája veszhet kárba (valaki mondta már az olimpiát, vagy hogy egy csapatsportot mondjak, az NFL ben is egy meccs dönt, pedig ott enyhén szólva nagyobb pénzekről van szó)
Az alapszakasz azért volt, hogy utána a leggyengébbként rangsorolttal játszhasson a Dab, nem tudott élni vele, ez van. Egy edzőm mondta mindíg, hogy ha egy csapatnak komoly céljai vannak, hazai pályán nem kaphat ki...
A versenykiírással ezek szerint csak akkor volt baj, mikor kikapott a favorit?

Tény, hogy szerencsésebb lett volna az olyan, mint a tavalyi, de mindenkinek ugyanannyi esélye volt, sőt a DAB még otthon is játszott
@sziszi_15: szerintem erre Káka adja meg a választ a legpontosabban a már idézett interjúban, a hokiban más hagyományok vannak, ott nem szokott egy meccs dönteni egy ilyen hosszú sorozatról. ezzel együtt persze egy szavunk sem lehet, a Dab is elfogadta a lebonyolításai rendet - majd tenni kell róla, hogy jövőre ne maradjon ez a sportágidegen megoldás. három aspektust még említenék a tegnapi történés kapcsán - és összefügg félig-meddig a lebonyolítással.
1. a Dab nehéz helyzetbe hozta magát a vereséggel a majdani szponzorvadászatok során. picit sarkítva egy nem szakmai berkekből érkező támogatót (vagyis a potenciális támogatók meghatározó többségét) egyszerűen nem érdekli, hány ponttal nyertük a Liga alapszakaszát, ha a tévémeccset az Újpest és a Stars játssza, ha nincs az eredménylistán a trófea stb. (még az esetleges bírói tévedések se érdeklik)
2. a sport dunaújvárosi helyzetében - elvonások, új egyesület, forráskiesés - nagyon nehéz lesz meggyőzni a szintén nem a hozzáértésükről híres döntéshozókat arról, hogy fontos sportág fontos csapata születik újjá a városban (nekik nem is az a dolguk, megjegyzem, hogy megadják vagy nem adják a fórt, pláne nem, hogy belövik vagy nem lövik be a helyzetet), ha a tények azt mutatják, hogy egy jelentős (pontosítanék: az első igazán jelentős) siker kapujában megtorpan a gárda.
3. a játékosok talán nem is tudják, mennyit ártottak saját maguknak tegnap - azzal együtt, hogy korábban azt említettem, hosszú távon akár fontos pozitív hozadéka lehet a vereségnek, hogy tudatosult bennük: nem lég kiküldeni a botot meccselni. a rövidtávú negatív hatások között említhető viszont, hogy a Dab fiataljait megint úgy könyvelhetik el, hogy mentálisan még éretlenek egy komolyabb bevetésre - és ha arra gondolok, mekkora harc megy majd egy ljubljanai válogatott helyért, és milyen érvkészletet birtokolnak mostantól újra a "megbízható, tapasztalt idősebb" játékosok, akkor megint csak van okom, hogy mélyen elszomorodjak. és ha a kezemre teszem a szívem, akkor még azt is ki kell mondani, hogy nem alaptalan az aggodalom - Ljubljanában sem lesz alkalom javítani, ugyebár. (itt jegyzem meg, max. respect a Sapa Fehérvár több játékosának - nem csak a dunaújvárosiaknak -, hogy tegnap a helyszínen tekintették meg a meccset). Tokival a második harmad szünetében meg is beszéltük, hogy sajnos nagy a baj.
viszont ma lehet köszörülni a csorbán - és nagyon kéne is: olyan ez, mint amikor az artistát egy esés után azonnal visszazavarják a trapézra - mindenki tudja, hogy képes megcsinálni a mutatványt, de leginkább neki kell elhinnie. Hajrá Bikák!
@freddyD: Nem csak akkor van a baj vele. Már a szezon kezdetén se tetszett sokaknak, és nem csak újvárosiaknak.
Remélem jövőre visszatér a tavalyi lebonyolítás.
@kiralyfi: kb annyira, mint a feltételezés, hogy Gröschl szándékosan kiszedi Orbánt a játékból. :))) Biztos, Glen szólt az egyik leguniverzálisabb játékosának, hogy azt a 6th védőt ki kéne szedni a játékból :))))))

amúgy tényleg Orbán lökte Gröschlt a kapuvasra, aki ezt sérelmezte. Sajnos rosszul dolgozta fel és utána ment. Ennyi. Előfordult már ilyen a jégen mással is.

Fociról meg egy apró érdekesség. A 3. harmadban Hegyi szimplán lekönyökölta a palánknál. Mivel azokban a percekben meleg volt a szitu, tekert vissza védekezni. Ezt csak azért írom le, mert mindig megmosolyogtat, ha egyik másik csapatot úgy állítják be, hogy paraszt, a másik meg sosem csinál semmit! Aha, a hoki az pont ilyen...
Csan nem mindenki olyen ovis, hogy ezeket felhántorgatja.
@qx92: nem rég a Dab is megfojtotta a Stars játékát, mikor 7-0-val elkalapáltak minket. Teljesen széttörték a Stars támadásait!
@Nyuszí O_o: Azért itt szeretnék egy dolgot tisztázni. Semmi sem jogosít minket fel arra, hogy a következő div.I. világbajnokságot egy meccsesnek tekíntsük. A lengyelek legalább olyan játékerőt képviselnek mint mi, sőt! És a britekkel is nagyon megszoktunk szenvedni! Korea sétagalopp lesz, de már a horvátokkal is vigyázni kell, mert kiszámíthatatlanok ők is. Szóval minimum 3 és fél komoly meccs vár ránk.
Jaj, hagyjuk már ezt a lebonyolítás-sirámot. Ha nyer a DAB, vagy az SC, biztos vagyok benne, hogy senki le se sz...á!
@Bertuzzi: Kiíráskor is ment már ugyanez, csak akkor a többi csapat szurkolói is ezen a véleményen voltak.
De úgy látszik egyeseknek ez nagyon tetszik. A végén jövőre az OB1-ben is bevezetik annyira jó.
@Nyuszí O_o: Az első két pontban leirtakat bizonyára a helyzet ismerete és a tapasztalat mondatta Veled. Sok mindent nem lehet hozzáfűzni de elég elszomoritó.
A harmadikban emlitettek összességében érdekesebbek, mert a vitathatatlan tehetségekből hiányzik az, ami a nagy generációt ilyenné tette, és ez aggasztó. Ezek a gondolatok sokkal fontosabbak, mint egy kiirás milyenségén agyalni és elveszni buta apróságokban.

Egy javaslat:a kezed tedd a szivedre, mert ahogy irtad az egészségtelen! bocs.
@OliBLOOD: (Titkon és csak neked bevallom: nekem sem tetszik ez a kiírás, és remélem, hogy jövőre nem így lesz megoldva.) Nyilvánosság előtt: az OB1 rájátszásában több meccsen dől majd el a továbbjutás, ott lehet bizonyítani és szerintem fogtok is. Aztán majd szurkolok nektek, hogy a lehető legtöbbször csípjétek meg a Volánt! A MOL-liga nektek elszállt az idén, nem ezen kell keseregnetek, hanem teljes elszántsággal nekimenni az OB1 döntőjének, mert az lenne az igazi kudarc, ha így vagy úgy, de az sem jönne össze a DAB-nak.
Furcsa olvasni a kommenteket úgy, hogy jelen pillanatban pozitívan érint a kiírás, mert nagyon sokatokkal egyetértek, ugyanakkor mégsem. Nálunk Közép (Kelet) Európában szokás a szabályokat hipp-hopp átírni, megváltoztatni, és sokan ezzel a lehetőséggel (lobby) élnek is, hol többé, hol kevésbé. Ami a DAB-ot érinti, valóban sajnálatos, hogy így alakult a helyzetük, de az edzői stábnak úgy kell felépítenie a szezont, hogy már tudta a legelején, ha meg akarják nyerni a Final Four-t, akkor a formaidőzítést is erre a hétvégére kell terveznie. (már a MK négyes döntőjén sem volt a DAB az igazi, de az egy tipikus Közép-Európai utólagos szervezés "gyümölcse" volt) Szerintem az eset teljesen szakmai érintettségű.
Hogy jövőre mi lesz? 2011 :-) Lesz + 1 Steaua, egy megerősödő Brassó (mindkét csapat "kedves", sportszerű román szurkolókkal ;-)) Teszem azt, lesz egy DAB-Csíkszereda (713 km) és egy Újpest-Steaua (821 km) elődöntő egy esetleges DAB-Steaua (816 km) döntővel...pfff...ha oda-visszavágókat rendeznek, elődöntőben 3, döntőben 4 nyert mérkőzésig, az nem egyszerű kiadás a csapatoknak, és ugye azt realizálja mindenki, hogy egyik csapatot sem veti fel a pénz.
Szépek az álmok, de a realitás talaján maradva, sokat nem lehet változtatni a helyzeten :-(
@Ringleader: Ezért marad az OB1, ahol a kiírás jelenlegi formájával mindenki meg lehet elégedve.
Talán azon sem ártana elgondolkodni a DAB háza táján (csapatvezetők, csapat, szurkolók), hogy a hirtelen jött jó teljesítmény (azért ennek tavaly nem volt ekkora előjele) miatt az elvárások is sokkal nagyobbak, és szinte magatokat lovaltátok bele a "várt" eredményekbe...amik ugye jelen pillanatban nem váltak be...ilyenkor sokkal nagyobb a csalódás is!
@Ringleader: Igaz, de mondjuk egy mindenki mindenkivel final four megis igazsagosabb lett volna...szerintem!
@Joegep: ebben igazad van, viszont akkor még kevesebb értelme van az alapszakasznak, és a szervezők járhattak volna úgy, mint a Continental Cup szervezői...az első nap után teljesen érdektelenné vált az egész...ettől függetlenül talán igazságosabb...így utólag ;-)
Először is, én is nagyon sajnáltam a Dabot, mert sportolóként ezt a kiírást én is igazságtalannak tartom. DE, számomra elfogadhatatlan, hogy sportolók azt nyilatkozzák, hogy őket a bronz már nem motiválja. Ez egy sportembertől elfogadhatatlan. Másrészt (tisztelet a kivételnek) PROFI játékosok, akik ebből élnek, hogyan engedhetik meg maguknak, hogy egy akármilyen mérkőzés előtt (nem hogy bronz) hajnalig igyanak. Ez egy amatőrnek sem megengedhető, nem hogy mégegyszer hangsúlyozom profi játékosoknak. Ezek után, a Csíkszereda megérdemelné, hogy a dobogóra állhasson. Jobb lenne, ha tisztelt játékosok, is elgondolkodnának, amikor úgy gondolják, hogy ők kinőtték a MOL ligát. DAB szurkolóként, úgy gondolom hogy ez a pofon kellett ahhoz hogy a fiúk visszavegyenek az arcukból. Remélem, hogy az OBI-et alázattal és sportemberhez méltón megnyeritek!!!
@Ringleader: Erre en is gondoltam, de megis maradok ennel a variansnal, annal is inkabb, mert egyetertek veled a penzugyi reszevel kapcsolatban, szerintem ezert is mentek bele a csapatok ebbe a lebonyolitasi rendszerbe...igaz utolag folosleges mar okoskodni!
@kalapsajt:
Ki nyilatkozta ezt a Dab-bol, vagy csak ugy altalaban ertetted?
Az ivaszatos resznel ki(k)re gondoltal?

A tobbi resznel egyetertek, hisz szezonkozben sok ujvarosi mar ebelt emelegetett...
@lodoki: A tények makacs dolgok !!!Érted !! Nem leb@szási szándékkal. Te nem vagy SZTÁRSZOS az biztos.
@Bpstars: ovis? kisgyerek, te még akkor is csak tologattad a kicsi kocsit,és ticsi tocsit mondtál, mikor én már jégpályán jártam, de nem baj:)
egyébként büszke lehetsz a cicátokra,aki ha nem tud verekedni,lásd tegnap,akkor hajat húz bunyó közben. kicsit kislányos megoldás, ahogy büszke lehetsz szabinára is ,aki bunyó helyett menekült. ja,ha ott voltál tegnap,akkor láthattad volna,hogy sille,kangyal,svasznek trió mit művelt folyamatosan...szeretni való a csapatotok lássuk be:)
@csatoimi: hánynom kell néha a hozzászólásaidtól!!
Kíváncsi vagyok melyik bolygón élsz, ahol nem látod, hogy JP igenis jól végzi a munkát, és próféta szóljon belőled, hogy JP marad (LEGALÁBB) még 1 szezont Dunaújvárosban.
Szerintem is valamiért szúrja a szemed, de személyes véleményem, hogy örömmel ny.lnád fényesre neki, ha arról lenne szó.
Nem szívesen lennék most egy újvárosi játékos helyében sem.
Nagy borzalom ezt feldolgozni, hogy a trófeát a kangyal csókolgatja.
@FOXMULDER: "Szerintem is valamiért szúrja a szemed"

Elmondtam, hogy miert. Nem ertetted meg. Nem baj. En megertem, hogy most ideges vagy. Viszont kangyal, az inkabb legyen Kangyal, meg Neked is. Jo magyar emberhez meltoan, igy illik.
@csatoimi:
Nekem nincs min idegeskednem.
Nem értettem meg, mert ilyen butuska vagyok.

És kangyal nevét akkor írom nagybetűvel, ha majd megtanulok írni.
Nálam nagybetűvel ilyen nevek írodnak:
Galanisz Nikandrosz, Jonathan Patrick MacCallum, Azari Zsolt, és ne maradjunk Újvárosban nehogy elfogult legyek
Mihály Árpád, SOFRON ISTVÁN.
viszont kangyal, bocsánat
de nálam egy kisbetűs senki.
@Joegep: Nem szeretnék neveket írni, nem hiszem hogy jobb lenne attól, bár úgy gondolom, hogy a fiúk teljesítményén látszott a legjobban, hogy ki volt bulizni és ki nem.
Szívből kívánom nekik, hogy ezután a pofon után, ahogy írtam is a sporthoz méltóan alázattal és sportemberhez méltón nyerjék meg az OBI-et.
@FOXMULDER: Eleg baj, ha egy emberrol igy gondolkozol, aki szivet-lelket kiadta a MAGYAR valogatottert is, a tavaly a HC elleni elodonton a szekely himnusz eneklesenek kezdetekor mar mentek lefele, visszahivta a csapatat es tiszteletteljesen alltak a HC szurkolok elott, megkoszonven a szurkolast is. KANGYAL BALAZS igenis egy nagy ember, a magyar jegkorong emblematikus alakja o.
@csatoimi:
igen, igen aki 30évig csinál valamit, azt már emblémaként ráragasztják, akár így akár úgy.
IGAZ, 30év az 30év.
Képzeld, Azari Zsolt is kiadta már a szívét lelkét egypárszor, nem részletezem, hogy szerinted miért nem való a válogatottba...
Tudod van egy latin mondás:

"Aetas semper aportat aliquid novi."
Ezt jelenti: minden korszak hoz valami újat.
Az öreg BILLnek jutott egy Mol arany.
@FOXMULDER: jó, hát ilyet én is tudok - a stílus az ember, ugye.
Mivel nem láttam a meccset, nem akarok beleokoskodni - és Bill játékát ismerve értem is, mi itt az ellenszenv oka. Az efféle köcsögölés mindenképpen méltatlan egy ilyen játékoshoz, és ezért nem kell vakon imádni. De azért, amit előtte mutatott, bőven megérdemli, hogy ne írják kisbetűvel a nevét. Utáljad, ahogy akarod, üvöltsd a mennyből a Kangyalt, ha úgy tetszik, de a tisztelet az jár akkor is. Már értelmes emberek között.
@csatoimi: Imi, ha láttad a bronzmeccset, akkor láthattad, hogy a DAB csapata a Székely himnusz éneklésekor felsorakozott az SC szurkolók előtt, majd a végén megtapsolták őket. Sőt Azari külön is odament hozzájuk. remélem ez azért megváltoztatja a róla kialakított véleményedet.
@Raon: a BILLt azt már nagyjal írtam:) :)
Nem vagyok értelmes ezért írtam kisbetűvel....
nem ismerem Kangyalt személyesen, elnézést ha véleményem miatt valaki itt megsérült...
Nálam a JÉGKORONG EMBLEMATIKUS FIGURÁJA ott kezdődik, hogy Ancsin, meg Ocskay és Ladányi és Palkovics és igen igen fel lehet hördülni TŐKÉSI LAJOS.
Kangyal nem az nekem.
Se kisbetűvel, de naggyal sem.
Riszpekt attól még Billnek, szapporó az szapporó.
süti beállítások módosítása