HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vegyenek jegyeket a ljubljanai vb-re

2010.01.12. 11:12 F. Kapus

A szlovén szervezők hétfői tájékoztatása szerint kedden délben indul a 2010-es ljubljanai divízió 1-es világbajnokság belépőinek értékesítése. Magyarországon az IBUSZ-irodákban és a Ticket Express oldalán keresztül lehet jegyhez jutni. A többszöri változtatás miatt egyelőre kezeljük némi fenntartással ezt a hírt. Részletek és árak tovább után.

A szlovén szövetség arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a hazai válogatott találkozóira csak a szabályok által meghatározott mennyiségű jegyet, azaz a teljes befogadóképesség tíz százalékát bocsátja a rivális szurkolók rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy a záró napi, reményeink szerint döntő jelentőségű meccsre mindössze 430 jegyet biztosítanak számunkra. A másik négy magyar mérkőzésen nem lehet gond a belépéssel, a tapasztalatok alapján ezeken a találkozókon nem nagy a szlovén érdeklődés.

Gaál Sándor, az IBUSZ-sportiroda vezetője megerősítette ezt az információt. Amennyiben a szlovének nem korlátozzák az internetes elérhetőséget, akkor megoldást az jelenthet, ha az ottani jegyértékesítési oldalon, az eventim.si alatt vásárolunk jegyeket. Az előzetes információk alapján a belépők 10, 15 és 18 euró árban lesznek, természetesen a szlovén meccsek a magasabb árúak. Hogy a magyar rendszerben forintosítva mennyi lesz a végső ár, arra csak 12 óra után derül fény.

185 komment

Címkék: magyarország vb válogatott ljubljana jegy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@OliBLOOD: erről vmi leírást OTP részről tudnál adni?
@Lazlee: www.otpbank.hu/portal/hu/Bankkartya/Biztonsag/Internet

@OliBLOOD: nem hinném, hogy gond lenne ha valaki a rendes kártyáját használja, AES-256-os titkosítás van rajta a fizetésnél, legalább annyi esélye van annak, hogy ellopják a kártyád, mint, hogy innen megszerzik az adatokat! Persze, jobb félni mint megijedni és igazat adok neked, hogy ezzel a megoldással is csökkenteni tudod a kockázatot.
De ebben az esetben nem hinném, hogy lenne félni valónk. :)
@Morgó Muki:
Pick up evening box office 1,50 EUR - helyszini felvétel

Registred mail other countries 11,00 EUR - anánlott levél

FEDEX express mail other countries 30,00 EUR - FEDEX express levél magyarul futárszolgálat
Köszi kollégák a részletes infókat.Sokan leszünk áprilisban Laibachban.
@Bencito: Azért tényleg jobb félni :)
Én már jópár éve rendszeres netes vásárló vagyok. Mindenféle honlapon hsználtam éveken át. De pár hónapja hívott a bankom, hogy a VISA értesítette őket, hogy valószínűleg megszerezhették a kártyám adatait és visszaélhetnek vele. Pedig az egy frissen megújított kártya volt, amit csak biztonságos oldalon használtam. Ingyen letiltották és küldtek újat, ráadásul terhelés se történt rá, de az elsődleges kártyánkkal azért inkább ne fizessünk sehol neten :)
Pénteken fél 2-kor indulunk Jesenicébe, egy hely még van, 8000 rugó az útiköltség. Ha érdekel valakit írjon, Bp-ról indulunk, de tudunk fékezni Fehérvárnál:)
3 jegy megrendelve...az egész B szektor a miénk lesz vajon?:)
@Voitih: 8000 rugó????? Nem 8000 HUF, vagy 8 rugó? :)
Jó utat, ha a hegyek közt már látszik egy hatalmas kohó, akkor odaértetek:)
Azt tudja valaki, hogy miért csak a helyszíni felvételt ajánlja fel s miért csak Diners card-al lehet fizetni?... Másnál is így van?
@sean76: Nálam is ez volt. Aztán csak a szlovén meccsre foglaltam és megjelentek a normális kártyák is.
Igen, illetve ha összesen kettő darab jegyet veszel, csak akkor ajánlja fel ezeket... No comment.
6 újabb magyar a B-ben... :)
Ha így megy a szlovénok is megtapasztalják milyen otthon az vendégjáték... :)
Mi a különbség a 15€ és 18€ szektorok között?
A 18-as oldalon vannak a magyar helyek (amik elfogytak), ezért oda vásárol a mieink többsége.
Akkor +4 fő a B-ben! :)

@lakota: a 6 főt hogy sikerült egyszerre?
Simán. Bekattintgattam őket és fizettem.
Aztán még kettőt ;)
Még a végén nem jut a szlovéneknek jegy.. :DDDDDDDDD Mi meg kiabálhatjuk, hogy ITTHON VAGYUNK!!! Bár úgy lenne....... :)
@edudus: Nem rossz, de az igazi az lesz, ha Kassán vagy Pozsonyban tudjuk majd ugyanezt tenni.
Üdv Mindenkinek!

Annyira jó látni, hogy mindenki már hoki lázban ég! Remélem sikerül a szlovénokat meglepnünk, mint a pályán, mint a szurkolásban! Én 21 db jegyet szereztem be az Ibuszon keresztül, tudom sokaknak szomorúságára, de ez olyan esemény lesz remélem, mint a tavalyi A csoportos Vb. Jó lenne újra átélni azt a fiesztát és örömöt, amit ott tapasztalt az ember gyakorlatilag az összes magyar arcán. A lényeg szóljon hangosan a Ria - Ria Hungária és teremtsünk hazai hangulatot, ennyit megérdemelnek a fiúk! Mindenkit arra biztatok töltsük fel (amíg lehet) a csarnokot magyarokkal és legyen a miénk az egész "piros szektoros rész) :) Ne csak egy magyar szektor legyen hanem a csarnok féloldala! Hajrá magyarok!!!
@dzsozy01: én különben azt mondom a B felvásárlása után inkább elöször a szemben lévő szektorokat vegyük meg :D
@Lazlee: ahogy gondoljátok, de a szervezőkkel szemben sztem jobb ha egységben az erő, Pekingből kiindulva, ha 2 oldalra szét tudnak szedni minket hivatalosan azzal csak nekik kedvezünk, de ti tudjátok gondoljátok át!!!!
@Lazlee: Azzal az a gáz, hogy a legutóbbi ottani VB-n pont ott volt a szlovén tábor.
Persze ha felvásároljuk, akkor ott is magyar tábor lesz. De szerintem is jobb lenne egy oldalra venni. Így is meg fognak lepődni, hogy mennyi olyan magyar lesz, akik az elküldött jegyeken kívül elővételben vásárolt a szlovén honlapról.
A szervezők azért gyanítom tudnak számolni... ;)
Ők ui. látják honnan rendelték a jegyet.
Szintén jó kis szállás oldal:

www.hostelsclub.com/

Mi az Alibi Hostelben foglaltunk, elég jó helyen van és 4500/fő/éj sztem baráti.
@lakota: Ezt én is néztem....ahh...lehet már szállást is kéne foglalni, hogy legyen hol aludni?? :DDDDDDDD
Hát, ha a jegy megvan minek várni?
@lakota: Kösz a szállást nézegetem már egy ideje, csak egy dolgot nem találok, hogy parkolójuk van-e, mert az autót jó helyen akarjuk tudni. Te nem találtál erről valami infot( sajnos az angol tudásom hagy némi kívánni valót maga után)?
@stronc 06: A belvárosi szállásoknál általában nem igen van parkoló. Max lerakjátok a vasútállomáson vagy a csarnoknál. Utóbbinál úgy is sok rendőr lesz. :)
www.hostelbookers.com-on is érdemes körülnézni. Igaz a nagy hoselkeresőkben nagyjából ugyanazok szerepelnek. Arra figyeljetek még, hogy 1eur/fő/éj a túrisztikai adó, amit általában az árak nem tartalmaznak.
Megvannak a mi jegyeink is a B szektorba! :) Most már csak abban kell reménykednünk, hogy tényleg a magyar-szlovén meccs lesz a "döntő".

Köszönöm a segítségeket hasznos volt, bár én így is megszenvedtem vele, de saját hülyeségből, így adok egy jótanácsot. Alaposan nézzétek meg, hogy jó számokat írjatok a bankkártyaszámhoz, lejárathoz, stb., mert én hol egyiket, hol másikat írtam el. :) Hiba esetén pedig csak error üzenetet küld, amitől ideges lettem, emiatt mást írtam el, akkor megint anyáztam és így tovább... :)
@Morgó Muki: ha ki is kapnánk mondjuk a lengyelektől, szvsz akkor is ez a döntő, mert ha itt nyerünk, akkor... körbeverés, számolgatni kell. :)
Na, negy jegyet en is megvettem a vb-re. Addigra kesz lesz a Csikszereda feliratos magyar zaszlom is, mar csak aprilis kell kozeledjen minel hamarabb.
Sajnos szállás problémáim nekem nem lesznek, csak egy napra tudunk menni a haverokkal és így természetesen a szlovén meccset választottuk. Úgyhogy remélem tényleg az lesz a döntő. Bár bizonyos esetben nem bánnám ha egy tét nélküli, eseménytelen rossz meccs lenne :D
@OliBLOOD: Akkor keresgélek még. Kösz az infot!
az eventim.si-n ez a kiírás van: Tickets for Hungarian fans will only be sold by Hungarian hockey association therefore all tickets bought by Hungarian customers on www.eventim.si will be cancelled automatically.

Basszák meg.
@salemi: Ez érdekes, és csak ennél a meccsnél írják ezt. Ha elkezdik a törlést az hamar ki fog derülni, mert hamar kiürül a B szektor és meg kell jelennie az összegnek a számlákon.
Mondjuk ha az első napig nem fogy el az összes jegy, akkor max jól bevásárolunk a maradék jegyekből a helyszínen. Mert ott már nem hsizem, hogy nézni fogják kinek adják el (max nem mezben megyünk venni és lengyeleknek adjuk ki magunkat)
@salemi: Megnéztem az ülésrendet, beszürkítették, azaz lehetetlenné tették a rendelést a hivatalos magyar szektor mellett a B-ben. Remélem, nem törlik a jegyeinket!
Én még ezt a szállást néztem: www.aladin-hostel.com/
Ez sem annyira drága mint a hotelek, viszont nem a belvárosban van, de kb ugyanolyan távolságnyira a csarnoktól mint az alibi hostel. Ráadásul van ingyenes parkolási lehetőség.
@kőtörő: Szerintem inkább kibővítették. Mert a fekete keret ami eddig csak a C szektor körül volt már a B szektor körül is van egybeolvadva a C-vel.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a maradék jegyet elküldik nekünk itteni értékesítésre, viszont több rendelést nem fogadnak el tőlünk.
Ilyet lehet???

"Tickets for Hungarian fans will only be sold by Hungarian hockey association therefore all tickets bought by Hungarian customers on www.eventim.si will be cancelled automatically."
A kozzetett angol nyelvu uzenet, gondolom sokakban, kerdes(eke)t vet fel.
Kik minosulnek "Hungarian Customer"-nek (magyar vasarloknak)? IP cim alapjan? - nyilvan butasag ez alapjan donteni, mert ez csak az internetkapcsolatrol ad infot. Cim alapjan? - szinten butasag, mert lehetek en magyarorszagon elo szloven allampolgar is.
Egy szolgaltatas igenybevetelenek megvasarlasa es ellenertekenek kiegyenlitese utan, az elado visszavasarolhatja-e a szolgaltatast akkor, ha az esemeny az eredeti tervek szerint megrendezesre kerul? Vegigolvasva az oldalon talalhato szabalyzatot, erre utalo reszt nem talaltam.
Szoval tobb sebbol verzik ez ...
Nekem a C-szektorba szól a jegyem, de ettől függetlenül ide nem érvényes az az EU-s dolog, hogy minden állampolgár egyenlő, és nem lehet a tagországokban a szolgáltatásokat állampolgárság alapján korlátozni??

Azé a jegy, aki előbb megveszi. Ha a szlovéneknek nem vásárolták meg időben, akkor magukra vessenek. Szerintem.
@OliBLOOD: igazad lehet. De akkor is, amit művelnek... játszanak az idegeinkkel. Ezek még a tito-i tervgazdaságban élnek?
Fontos információk következnek. Beszéltem az eventim.si illetékesével, aki azt mondta, hogy a szlovén szövetség kérésére a magyar szurkolók csak korlátozott számban juthatnak jegyhez. (Ezt tudtuk eddig is.) Az internetes programot elrontották, mert a C mellett a B szektort is a magyaroknak akarták fenntartani (első körben csak 286 jegyet adták át az ígért 430 helyett). Ezt tegnap vették észre, ezért az addig beérkezett összes foglalást törölték, a befizetett pénzeket visszafizetik.
Ezzel egy időben a B szektor jegyeit az IBUSZ rendelkezésére bocsátottaák. Gaál Sándor IBUSZ-sportiroda vezető tájékoztatása szerint második körben kaptak még nagyságrendileg 200 db jegyet a magyar-szlovén mérkőzésre, amelyekből jelenleg még több mint száz megvásárolható náluk. Hajrá!
A továbbiakról később tudunk tájékoztatást adni. Az biztos, hogy azoknak, akik nem jutnak jegyhez, érdemes felkutatniuk a déli határ mellett élő rokonokait, remélhetőleg a szlovéniai jegyirodákban nem kell állampolgársági vizsgát tenni a jegyvásárlás előtt.
@F. Kapus: @wildmann:
Valszeg az minosul magyarnak, aki magyar cimre kerte a jegyet -> ha atallitod szloven cimre (pikk pakk lehet egy valos cimeg googlezni) ES helyszini atvetelre, akkor sztem nincs alapja a torlesnek.

Meg miert ne mehetnek en szloven taborba magayrkeny szlovencsapatnak szurkolni? ;)
@SzDaniel: Hát a törlésnek most sem volt alapja. Ezek után ha a véleményemre vagy kíváncsi, én biztosra mennék, és kiutaznék jegyért mondjuk Lendvára (ha ott van jegyiroda), de mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. :)
Most beleptem, kapott az accom egy szloven cimet. Jegyem meg mindig booked statuszban van.
@F. Kapus: En osztrak cimrol vasaroltam jegyeket, helyszini atvetellel. Raadasul ertesitest sem kaptama torlesrol. Akkor hogy van ez?
@SzDaniel: Ezt hol nezed meg? A terkepen?
@bagyula: Ugyertve a teremrajzon?
Meg1x ertelmeztem, tehat, igazabol ezzel az eventim deklaracioval az a szitu, hogy ok lesz*arjak hgy milyen szurker vagy, azt ott magyaroknak tartottak fent, es arra a szovetseggel szerzodtek le, tehat ha szloven is vagy torlik... igy jartal. Ugyanakkor a weben altalaban ha vki vhol elkefel vmit, pl webaruhazban azert szokta vallalni a feleloseget...

Ha a masik oldalat nezem meg, akkor most az ibusz tud eladni ujra +200 jegyet, tehat ha bemegyek lesz. Csak amig a penzem nem er vissza es a jegyem booked statuszban van addig nem akarok ibuszolni.
@bagyula: Amikor regisztraltam az eventim rendszerebe, kaptal egy mailt, hogy a jegyed allapotarol barmikor tajekozodhatsz, ha belepsz.

eventim.si , englishre valtasz ( ha nem beszeled a szlavot) aztan belepes, es a megadott email a usernev, es adtal egy passzt.

Ott meg ottvannak az orders tabpagen a vetelezeseid.
@SzDaniel:
nem magyar IP-rol, nem magyar lakcim megadasaval, nem magyar hitelkartyaval vasaroltam jegyeket a B-be, helyszini atvetellel.
az altalanos szabaly, "...az addig beérkezett összes foglalást törölték, a befizetett pénzeket visszafizetik.", szerint a foglalasomat torolni fogjak es visszaadjak a penzt.
teljesen fals es kozepkori megoldas. ok hibaztak, nem en. en fizettem nem ok. a minimum az lenne, h felajanlanak 4 jegyet a mellette levo szektorba - suru bocsanatkeresek kozepette. szerintem.
@bagyula: ja most latom a "my orders-nel". Nekem "Printed" statuszban van.
@wildmann: egyetertek! de a megalazkodasukra nincs szuksegem. :)
@SzDaniel: Ez nem azt jelenti, mint ahogy te értelmezted, sajnos: "Tickets for Hungarian fans will only be sold by Hungarian hockey association therefore all tickets bought by Hungarian customers on www.eventim.si will be cancelled automatically."
@bagyula: Erdekes, hogy bar osszesen 4 jegyet rendeltem (2 a lengyel mecscre, 2 a szloven meccsre) most 4 jegyem "booked" es 4 jegyem "printed". Dogoljek meg ha ertem! :(
@F. Kapus: Jo de mit jelent Hungarian customers? Roman allampolgarok osztrak cimmel minek szamitanak? Az EU-ban ugy tudom a lakhely szamit.
@SzDaniel:
nyilvan a bocsanatkeresukbol nem lesznek magyar golok, de ezt stilusosan igy kene rendezni egy customer-focus vilagban :)
beleptem s megneztem a My Orders-t, a statusz: booked, printed. akkor ez most hogy?
/*sajnos nincs lehetosegem magyaro-on jegyet venni, igy a magyar szektor kizarva. legalabb szeretnek a magyar szektor mellett - azt ne vegyek mar el*/
Lassan nem ártana, hogy a magyar szövetség lépjen valamit az ügyben, mert ott verik át a magyar szurkolókat ahol nem akarják...
Ha jól értem, akkor a szlovén Eventim odaígérte a C és a B szektort az IBUSZ-nak. Valószínűleg ki is fizette azt az IBUSZ. Ezután a weboldalt elrontották és lehetőséget adtak arra, hogy a B szektorba jegyet vegyél. Miután rájöttek a hibára nincs más választásuk mint törölni minden B szektoros rendelést. Tökéletesen mindegy, hogy magyar vagy szingaléz rendelte.
Annak külön örülök, hogy ma rendeltem 4 jegyet a pénz már könyvelés alatt van a számlámon, használni nem tudom, az Eventim oldala szerint van 4 foglalt (booked) jegyem, miközben azt törölni fogják, ha minden igaz és most menjünk el az IBUSZ-ba újra megvenni, miközben még a gyakorlatban nem törölték a foglalásom, de a pénzem sincs már meg gyakorlatilag. Remek helyzet! Hogy is írtad F. Kapus a kommentek elején?
"F. Kapus 2010.01.12. 12:46:00
@Morgó Muki: Soha ne higgy a szlovéneknek! :) "
Fene hitte, hogy ennyire igazad lesz! Tudnál mondani 5 számot 1 és 90 között? :)
@F. Kapus: De ez kicsit ellentmondasos nem?
Most akkor hungarian fans vagy everyone? Hiszen a B ahova vettuk szinten IBUSZ fenhatosag, tehat ok nem adhatnak oda. -> elbasztak, es minden B szektoros jegy torles.
@SzDaniel: Ebben az esetben veszek 2 A szektorosat oszt jonapot!
Meg az eljaras is milyen mar? Kiirjak a websitera ahol jegyet lehet venni. Nem felveszik velem a kapcsolatot pedig regisztracional telo es email is kotelezo volt.

Megis, honnan ertesulnek rola hogy canceleltek? Normal esetben vettel jegyet egy koncertre, nem mesz vissza naponta nezegetni, hogy mi a helyzet a jegyeladasssal (most ez nem egy normal helyzet :)) ) es ha epp visszatertel tudatosult, hogy mi is van!
@bagyula: Jo de a penzem meg nem mozdult meg.
@bagyula:
jaja, adja magat, h vegyunk az A szektorba. csak mi van, ha az is tevedes miatt foglalhato jelenleg?
- mert azt meg az esemeny foszponzoranak tartjak fenn, csak elfelejtettek a webes foglalasi rendszerben letiltani ... pohh
@SzDaniel: Nekem első dolgom volt e-mailt nézni, de oda nem küldtek semmit. A legutolsó e-mailem arról tájékoztat, hogy sikerült jegyet rendelnem.
Egyébként az IBUSZ hogyan fogja eladni azt a jegyet, amit én még most is foglalok? Vagy ha már én azt látom, hogy nem foglalom, akkor sikerült törölniük? Arról vajon küldenek e-mailt?

Azt az imént elfelejtettem, hogy megköszönjem F.Kapus, hogy beszéltél az Eventim-mel is meg az Ibusszal is. Köszönjük!
KONTAKT:
Turizem Lendava d.o.o.
Glavna ulica 38, P.P. 113
9220 Lendava

Tel.: +386 (2) 5788 390
Fax.: +386 (2) 5788 391
info@lendava-turizem.si

Itt biztos tud valaki magyarul, egy email-es próbát megér, hátha tudnak segíteni!
Irtam a kozponti cimre rinyalo levelet.
Mindenestre kezdtem banni, hogy az iden tobb mint 1500 EUR-t koltok el Szloveniaban teli vakacio celjabol (6 fo). :(
Tudom, hogy nem kívánságműsor, de lehetne olvasni egy rendszerezett összefoglalót az eddigi tapasztalatokról. Ha jól értem, a szlovén meccsre az összes, magyaroknak fenntartott hely elkelt, mi tehetnek a magamfajta lassab reagálású emberek ebben az esetben? Irány a B-szektor, de hogyan? Ip-cím szerint van-e szűrés? Csak személyes átvétel van vagy küldenek elektromos levelet? Stb. Köszi előre is!
@vaze: Első körben kijelölték a C szektort a magyar szurkolóknak és oda csak az Ibusznál lehetett jegyet venni. Miután ez igen hamar elfogyott, így többen is a szlovén eventim oldalán rendeltünk jegyeket a magyar szektor melletti B szektorba. Pár órája úgy tűnik, az összes B szektoros jegyet törölni fogják, mert az is az Ibuszé, így majd ott lehet venni ismét. Azt nem hiszem, hogy bárki tudja, ez mikor lesz, mert én most is foglalok az eventim.si szerint 4 jegyet a B szektorban és gyanítom, ezzel vagyunk még így páran.
@vaze: A lényeg az, hogy a szlovén szövetség kérésére az eventim.si csak a magyarok részére fenntartott helyre akar jegyet biztosítani nekünk a magyar-szlovénre. Ezért azt gondolom, kockázatos máshová foglalni, mert lehet, hogy onnan is törölni fogják. Két megoldás látszik hatásosnak, de lehet, hogy másnak van jobb ötlete.
1. Külföldi ip-címen áthurkolni a dolgot (a legjobb nyilván a szlovén) és szlovén címre elküldetni a jegyet. Ez persze nem egyszerű, de szerintem ez a 100%-os megoldás. Én nem választanám a helyszíni átvételt, mert a franc akar április végéig ezen izgulni.
2. Amit előbb is írtam, én biztos, hogy beszervezném 10-20 ismerősömet, és kimennék egy határ menti eventim irodába a jegyért. Ez tűnik a legmegnyugtatóbbnak.
Persze nem akarok okoskodni, ez csak az eddigi tapasztalatok és a mai telefonok eredményének metszethalmaza.
Zárójel: az eventimet nem akartam egyéb, megkerülő útak lehetőségéről kérdezni, nehogy azokra is kitaláljanak valami védelmi mechanizmust :)
@vaze: @Morgó Muki: Az IBUSZ-nál a frissen érkezett jegyek is mindjárt elfogynak, ezt hallottuk az egyik vásárlótól épp most.
@F. Kapus: Köszi! Ha minden igaz, épp mostanában intézik nekünk!
aki a B-szektorba vett jegyet, annak is törlik elvileg? vagy csak azoknak, akik a többi (szlovén) szektorba vett jegyet?
@Pyró: A B szektort tuti, a többiről nincs biztos info.
@F. Kapus: Most hivtam az ibuszt, mar nincs jegy.
@F. Kapus: Egyébként az megérne egy misét, milyen jogon tiltja meg egyik EU-s állam a másik EU-s állam polgárainak, hogy jegyet vegyenek egy országok közötti sporteseményre. Ez így elsőre ellentmond ismereteimnek az EU-s alapjogokról, bár nem vagyok jogász.
@F. Kapus: és az nem lehet, hogy az IBUSZ egyeztetett az eventim-mel és csak a megmaradt jegyeket árusítják/tották? mert értesítés még nem érkezett arról, hogy a rendelésünket törölték volna
@Pyró: @F. Kapus: Azt sem értem, hogyan lehet eladni olyan jegyet, amit én foglalok az eventim.si szerint.
@Morgó Muki: eddig még elvileg nem adták el, csak a megmaradtakat.
@Pyró: @Morgó Muki: Sajnos van egy jó pár kérdés, amire mi sem tudjuk a választ még. MIvel közel 200 jegyet kapott az IBUSZ ma a B-be, ezért szerintem a foglalt jegyeket törölték, mert annál jóval kevesebb volt már üresen, nem?
szerintem volt 200 üres hely a B-ben, de lehet hogy csak én akartam úgy látni :)
@F. Kapus: Az egész B szektor kb. 400 helyes, amikor én vettem járhattunk a felénél. Nem lehetetlen, hogy amíg nem törlik rendeléseinket, addig nem tud az IBUSZ eladni.
Köszi minden infóért, bebukós egy hetem van!
@F. Kapus: Ha csak 200 jegyet kaptak, akkor szerintem nem törölték. Ha jól számoltam az 338 fős szektor. Kb a harmada volt foglalt ha jól saccolom (de a fele semmiképpen nem)
@vaze: Esetleg egy magyar–szlovén jeggyel javíthatok a hangulatodon, mielőtt végképp a poharadba dőlsz? :)
@OliBLOOD: @Morgó Muki: Igen, én is úgy láttam iccaka, hogy kb. a harmada és a fele között fogytak el a jegyek. Hát akkor izgatottan várhatunk, hogy mi lesz.
Bár telefonban aszonta nekem a szlovén témafelelős hölgy, hogy törölve lesznek a jegyek, mégis hátha nem, ki tudja.
@F. Kapus: Ez azért lesz jó, mert közben lehet, hogy a cimborám megvette újra az IBUSZ-nál. :) Bár ez még mindig a kisebbik rossz, mert úgy látom, érdeklődőből nem lenne hiány ha feleslegessé válna néhány jegyünk. :)
@F. Kapus: A pohárba dőlést nem is értem, mi okból kéne megakadályozni, és az az igazság, hogy legalább kettő jegy kellene, és akkor nagyon sokan fognak rám megharagudni, plusz még a bizalmaddal is visszaélek. Akárhogy is, nem nagyon tudom elképzelni, hogy ha nincs munkahelyi elfoglaltságom, akkor hogy a fenébe ne láthatnám én azt a meccset. Aztán persze lehet, hogy naiv vagyok! :)
@F. Kapus: Az elmúlt egy heti szálláskeresésünk eredményeként megtanultam, hogy mindig mást mondanak a telefonba, mint a valóság :)
@F. Kapus: Köszi a gyors riasztást. 8 jegyet ma felmarkoltam az IBUSZban, 15:30-kor azt mondták, még kb 40 darab van. Ez elég régen volt. Kis segítség dolgozóknak, ha még nem késő: a Savoya IBUSZ 8-ig van nyitva.

Akik eddig lemaradtak, azokért sem aggódnék, apró trükkökkel magyarokat nem lehet visszatartani a csarnokfoglalástól.

Ötlet: a Volán holnap játszik Jesenicében, valaki csak megy, akit meg lehet bízni egy kisebb pakk átvételével.
Megszámoltam: jelenleg 637 jegy van Madzarski navijaci számára kijelölve. Ez 207-tel több, mint a kötelező minimum. Feltételezem, hogy az Ibusz is megkapta a "magáét" és az a 207 online vásárló is tegnap óta foglalt... Akinek kell még jegy, irány a B szektor maradéka, aztán jöhet az A is... :)

Kíváncsi lennék EU-ban mikor nem lehet online vásárolni EU-s állampolgárnak egy nemzetközi jegyértékesítő oldalon...
@F. Kapus: Az általam rendelt 4 jegy státusza "booked", "printed". De azért kezdek komolyan aggódni.
@kőtörő: Holnap rákérdezek még egyszer erre.
@F. Kapus: Előre is köszönöm. Remélem, ha már kinyomtatták (ha hinnék a szlovéneknek...) nem égetik el vagy ilyenek.
Amennyiben van valakinek két jegye,amit lepasszolna a szlovén-magyarra kérem jelentkezzen:
koma86@vipmail.hu
305304911
süti beállítások módosítása