HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Galvins a hét legjobb védője a KHL-ben

2010.01.11. 22:12 kovacsistvan

Hétfőn három mérkőzést rendeztek a KHL-ben. A Metallurg Novokuznyeck büntetőkkel verte az Amurt, a Barisz ötöt vágott a Szibirnek. A nap rangadóján az Avangard a Szalavat Julajevet fogadta, hosszabbításba torkollott a meccs, Siskanov döntött. Az omszkiakhoz tartozó hír, hogy Gyenyisz Kuljast megszerezték a CSZKA-tól, cserébe Filip Metljukot és Jevgenyij Kurbatovot adták. André Lakos családi okok miatt távozott a Traktortól, új csapata a Red Bull Salzburg. A khl.ru szerkesztői a múlt hét legjobb védőjének Guntis Galvinst, az Alba Volán egykori légiósát választották.

AmurMetallurg Novokuznyeck 1-2 (b.u.)
G.: Ling (Sirokovs) ill. Dudarjev (Golovin), Dudarjev (győztes büntető)
K.: 6-8
Kapusok: Moss, 32:22-től Murigin
Bobrovszkij

Avangard
Szalavat Julajev 3-2 (h.u.)
G.: Szvitov (Siskanov, Jagr), Siskanov (Szvitov, Jagr), Siskanov (Babcsuk) ill. Kutyejkin, Grigorenko (Radulov)
K.: 2-4
Kapusok: Rämö
Jerjomenko

Barisz
Szibir 5-0
G.: Gavrilin (Nemirovsky), Romanov (Stümpel, Szavcsenko), Szpiridonov (Nemirovsky), Zsajlauov, Gimajev (Gavrilin, Szpoiridonov)
K.: 8-8
Kapusok: Kuznyecov
Kljucsnyikov

52 komment

Címkék: khl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezek szerint nem tiltottak el senkit az avangardból?
Kár, hogy nem játszik már nálunk.
@kiralyfi: Csak pénzbüntetések voltak. A Vityaz 4 millió rúbeles büntetést kapott, míg az Avangard 1 milliót. A két edző 50 ezret; Verot, Sugden, Szvitov és Vlaszenkov pedig 150 ezret. Egy rúbel kb. 6,3 forint.
Sok ilyen vedo mint Galvins, nem fog hanyodni a Volanban.
@csatoimi: Hát sok nem, ez igaz, de azért most van egy még jobb, szerencsére.
@csatoimi: Nem is értem miért nem próbálunk abból az irányból hasonló játékosokat igazolni.
Ha csak minden 3. jön be akkor is jól járunk.
@F. Kapus: Hát ebben SAJNOS nem értünk egyet... Galvins a valaha Volán-ban játszó legjobb légiós volt, és a legjobb védő. Ehhez szerintem nem férhet kétség. Gratulálunk Guntis-nak! Nekem is ő volt a kedvencem. Mondjuk azért összességében mind3 légiós védőnk nagyon hasznos és jó, de nem Galvins-szintűek.
@F. Kapus: A Sapa Fehervar AV 19 csapatara gondoltam. Te melyikre? Van egy Volan a KHL-ben is? :)
@csatoimi: Persze, hogy van Imi! Nem hallottad még? Traktor Volán! :-)
@kovacsistvan: Valahogy nem lehetne felvenni Galvins urral a kapcsolatot es kesziteni vele egy interjut a KHL-el kapcsolatosan? Szerintem sokakat erdekelne. Meg egy rigai utat is bevallalhatnank nyugodtan.
@sutyi2: abszolút egyetértek, Guntis volt a legjobb eddig.
@sutyi2: Akkor erre gondolhatott F. Kapus :)
@csatoimi: Na hogy csavarjak egyet a gondolatmeneten, éppen hogy csak én gondoltam a Sapa Fehérvár AV19-re, te meg nem. Merthogy Galvins az Alba Volánban játszott :)
@csatoimi: Mikor mentek Rigába? Van még egy hely? :-)
@F. Kapus: Akkor talan igy: Az Alba Volanban jatszo Galvinsnal meg a Sapa Fehervar AV19 csapataban sincs jobb hatved, esetleg azon az egyen kivul, akire te gondoltal. :)
@csatoimi: Hát az tuti, hogy van egy JOBB hátvédünk most... :-)
@sutyi2: Szeretnek hallani egy velemenyt a KHL-rol, ugy elsokezbol. Ha valaki eljonne, szivesen mennek. Nincs olyan messze, 1400 km. Hajnalban indulsz, este ott vagy.
@csatoimi: Egyszerűbbet mondok, hívd fel Galló Illést, tegnap úgyis két KHL-essel játszott együtt. :)
Milyen nyelven beszél Galvins?
@durex26: nézem a honlapokat, na meg első és másodkézből, de amit tudunk, hamarosan megírjuk
@ecs: Te is tudnal egy interjut kesziteni valamelyik nagyagyuval, Moszkvaban. :)
@F. Kapus: Van eselye, hogy valamelyik KHL-es csapatban jatszon?
@csatoimi: Esélye nyilván van, csak senki nem tudja megmondani per pillanat, hogy mennyi és hogy mikor. De gondolom, először az MHL-ben kell megmutatnia tudását.
@F. Kapus: Örülnék egy magyarnak a KHL-ben. Vagy kettőnek. :-)
@F. Kapus: Lehet tudni valamit azokrol a fiatalokrol, akik Galloval egy csapatban jatszottak es ha nem csal az emlekezetem a CSZKA Moszkvahoz kerultek? Mire vittek vajon? Szurkolok nagyon Illesnek, remelem hamarosan lesz egy uj kedvenc KHL vagy NHL csapatom.
@csatoimi: Hát ennek utána kell néznem.
@medvid: Nyilván szubjektív dolog ez. Szerintem Ackeström annyival jobb Guntisnál, amennyivel rutinosabb. (Ne felejtsük, tavaly még a DEL egyik legjobb védőjének tartották.) És Guntis annyival jobb Ackeströmnél, hogy fiatalabb, gyorsabb.
@Grundolf: Édesapnak volt egy észrevétele az első EBEL-es szezonunk elején/közepén, mikor látszott, hogy a légiósaink elég gyengék (Galik, Dostal, Gosselin, talán McSwayn is itt volt már), hogy miért nem lehet hozni egy sornyi 17-20 éves orosz "rakétát" sokkal olcsóbban a szlovák és "díszkanadai" légiósok helyett? Egy új vonalat is megismerhettünk volna ezáltal, napjaink legjobb vonalát, és akkor nem erőltettük volna se a szlovák, se a méregdrága amcsi/kanadai játékosokat. Mondjuk ehelyett a finn/svéd arculat jött be, ami szintén nem tűnik rossznak, de mi a véleményetek? Ha az első szezonban 4-5-6 tehetséges, gyors orosz vagy volt orosz tagállamokbeli játékost hoztunk volna (mint pl. Galvins), többre lehettünk volna képesek? Sztem érdekes elképzelés, nem?
@KCs: Nos, akkor ki is a jobb? :-) Szerintem együtt nagyon durván jók lennének, maradjunk ennyiben! :-) Amúgy meg Guntis-tól nem láthattál túl sok rutintalan megmozdulást, meccset befolyásoló, vagy gólt eredményező hibát... Nem? Én legalábbis nem emlékszem rá.
@sutyi2: Szerintem az a baj, hogy az orosz ligában nagyon magasak a bérek, még az olyan kaliberű játékosoké is, akik ott perememberek, de nekünk esetleg erősítést jelenthetnének. Nem véletlen, hogy elvétve vannak orosz légiósok az európai élbajnokságokban.

A Jesenice megpróbálta amúgy, de nem jött be nekik - az egy szem Makrov félig-meddig bevált, igaz, őt is kirúgták ősszel, de visszakönyörögte magát.
@KCs: Most már magasak, tudom, de 2 éve is azok voltak? Azzal nem vagyok tisztában... És vajon 17-18 éves korban nem nagyobb fejlődés nekik az EBEL, mint az orosz junior ligák? Ezt, mint orosz hoki ligákkal kapcsolatban laikus emberke kérdezem. :-)
@csatoimi: Galló 4 évig volt Guszev (redarmy.cska-hockey.ru/team.php?id=30) és Kucserov (redarmy.cska-hockey.ru/team.php?id=25) centere a Belije Medvegyiben, mindketten a CSZKA Moszkva MHL-es csapatában nyomják, miként egyik bekkje, Ozsiganov (redarmy.cska-hockey.ru/team.php?id=14) is, akivel legtöbbször együtt játszott. Atajev (www.mhkdynamo.ru/roster.php?tournament=23&team=80&player=11) sporttárs pedig a Dinamóban védekezik. A KHL-ben még egyikük sem kapott lehetőséget.
@F. Kapus: Nagyon koszonom. Szerinted miert nem vittek Gallot is a CSZKA Moszkva MHL-es csapatahoz? Jol ment nekik egyutt, van azzal valami gond, hogy nem orosz allampolgar? Olyan reg kint van, ugy tudom mar hokiorosznak szamit.
@csatoimi: Ha jól tudom, csak egy ukrán légiós van az egész MHL-ben, de neki is van orosz útlevele. Nem tudom, hogy a magyar állampolgárság és útlevél akadályt jelent-e.
@F. Kapus: Szurkolok nagyon neki, valahogy nem kellene hatrany legyen a szarmazasa, ha nem akarja Medvegyev, hogy valahol tuntessunk ez miatt Moszkvaban, surgosen csinaljon valamit az erdekeben. Miben tudnank mi segiteni neki?
@csatoimi: Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket. Azt gondolom, egy tehetséges játékos bármilyen úton-módon meg tudja mutatni, mit ér. Persze hogy ezzel mire megy, az nem csak rajta múlik. Szerintem kb. abban tudunk segíteni neki, hogy biztatjuk, szurkolunk és imádkozunk érte.
@F. Kapus: Ha szereted-ha nem, ezek sajnos leteznek, de remeljuk Gallo annyira jo lesz, hogy tul tudja tenni magat ezeken. Rajtunk biztos nem fog mulni, sem a szurkolas, sem a biztatas, sem az imadkozas miatt.
@csatoimi: Köszönet!A külföldön játszóknak nagyon segíteni nem lehet,de a hazai utánpótlásnak lehet segíteni nagyon!
@Gallohoki: nyílvános hogy Illésnek milyen szerződése van? Two way? egy évre - több évre?
@F. Kapus: @csatoimi: Kedves Barátaink! Ahogy Canada úgy Oroszország is nagyon védi az érdekeit, s nemcsak hokiban; s így nagyon nehéz évek alatt megszerezni azokat a papirokat, amelyeknek birtokában csak a hokira koncentrálva arra készülhessenek, hogy a legnagyobb tervek valósuljanak meg az évtizedes álmokból.
@KCs: "Nyilván szubjektív dolog ez. Szerintem Ackeström annyival jobb Guntisnál, amennyivel rutinosabb. (Ne felejtsük, tavaly még a DEL egyik legjobb védőjének tartották.) És Guntis annyival jobb Ackeströmnél, hogy fiatalabb, gyorsabb."

ez jogos. Galvins talán látványosabban játszott, ezért is lehet(ett) népszerűbb (tegyük hozzá, Oscar vasárnapi alakítása se volt csúnya :) )
A KHL-drafton Galló Illés már jégkorong-oroszként volt a listán, nem a külföldiek között. Talán ez már jelent valamit.
@csatoimi: Az a helyzet, hogy egyszer csináltam egy interjút Oleg Maskaev profi bokszolóval, aki egyébként nem sokkal később világbajnok is lett Hasim Rahman kiütésével. De nem volt olyan érdekes figura, hogy az udvariaskodáson meg az általánosságokon túljussunk. De ha elmondod mit kérdezzek meg az Omarktól, leíratom a választ a mezedre. :)
@ecs: Kerdezd meg, hogy mivel a svedek nem valogattak be az olimpiai keretbe, hajlando lenne-e felvenni a magyar allampolgarsagot, es mi biztosra igerjuk, ha kijutunk egyszer az olimpiara, visszuk ot is. :)
@csatoimi: És miután felvette az állampolgárságot, szólunk neki, hogy ja, és előbb 3 évet kell játszania a volánban, hogy válogatott lehessen, de ha siet, még Szocsira odaérhet :)
@ecs: És ha Omark játszana egy magyar KHL-csapatban?
@ecs: @kovacsistvan: En is erre gondoltam. Nem azt mondta F. Kapus, hogy Budapesten keszitik elo a palyat egy KHL csapat indulasara? En komolyan vettem, es meg azt is mondta, hogy finn edzo lesz. Akkor ebbol semmi nem volt igaz? :)
@csatoimi: Szoktam én nem igazat írni? Időpontot nem írtam, remélem. :)
süti beállítások módosítása