HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ez ebben a ligában nem megengedhető

2010.01.07. 13:23 F. Kapus

A szezon leggyengébb teljesítményét sikerült bemutatnunk Ljubljanában, értékelte csapata keddi vereségét Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője szerint gyáltalán nem az történt a pályán, amit a szakvezetés szeretett volna, nagy egyéni hibákból gólpasszokat adtunk az ellenfélnek, saját magunkat csak kétszer hoztuk ilyen helyzetbe. A sok betegség után a Villach ellen Ondrejciken kívül mindenki az edzők rendelkezésre áll.

"Három nap alatt két hosszú utazás fárasztotta betegségekkel sújtott csapatunkat, a hiányzók mellett többen is nem teljesen egészségesen játszottak Ljubljanában, de így is meg kellett volna nyernünk a keddi meccset. A sok kulcsemberét nélkülöző ljubljanai csapat nagyon jól küzdött, játékosaikat jól motiválta, hogy az eddigi kevesebb szereplési lehetőség után övék lehet a főszerep. Pedig összesen csak 15 mezőnyjátékost tudtak nevezni, 7 védőt és 8 csatárt, és ez nekik adott plusz erőt.

Közülünk sokan úgy gondolták, gyengébb ellenféllel találkozunk, de ismét kiderült, ebben a ligában nincs rossz csapat. Az EBEL-ben nem indul gárda, amelyik ellen megengedhetnénk magunknak, hogy ne teljes erőbedobással és koncentrációval küzdjünk. Hiába volt a harmadik harmadban 20-6 a kapura lövési arány a javunkra, hiába volt sok helyzetünk és kapuvasunk is, ez ebben a játékban általában így szokott lenni, mert az első két harmadban egyáltalán nem voltunk jobbak ellenfelünknél.

A Villach ellen nyerni kell, sok pontot vesztettünk el az utóbbi öt meccsen, és a hatos sorozatban minimálisan elvárt hat ponthoz két hazai sikerre van most szükségünk. A ljubljanai játékkal kevés esélyünk lenne a győzelemre csütörtökön, de annál ma jobban fogunk játszani. A kérdés az, mennyivel. A csapaton a fáradtság a tapasztalatok szerint két nap után jön ki, ez ma van, de az edzésmunkával próbáltunk segíteni. Ondrejcik visszatérésére körülbelül egy hetet várnunk kell, de a betegek felépültek. Palkovics Krisztián belázasadott az előző mérkőzés előtt, lázcsillapítóval kezdte a meccset, nem játszott rosszul, de a felénél szólt, hogy nem érzi jól magát, ezért a végére az öltözőben maradt. De Vas János és David Bornhammar mellett mostanra ő is meggyógyult."

A csütörtöki mérkőzés kezdési időpontja rendhagyó: 18.15 óra. A találkozót a Sportklub Tv élőben közvetíti. A Villach elleni kilátások három ok miatt is biztatóak. Egyrészt hazai pályán mindkétszer simán, 5-1-re és 6-2-re nyert a Fehérvár. Másrészt még nem volt hazai meccs, amelyen a Sportklub Tv nyilvánossága előtt ne szerzett volna pontot a magyar bajnok. Harmadrészt, a szezonban még nem volt sorozat, amikor egymást követő három találkozón is pont nélkül maradtunk. Márpedig az elmúlt két fordulóban nulla pontot szereztünk. A Villach a hírek szerint három játékosát fogja nélkülözni, Mikael Wahlberg, Jonathan Ferland és Wolfgang Kromp sem utazik Székesfehérvárra.

A magyar EBEL-csapat Satosaarival a kapuban kezd. Három bekkpárral (Tokaji–Alen, Ackeström–Jobb, Horváth–Bornhammar) és a következő négy csatársorral vesszük fel a küzdelmet: Palkovics, Martz, Mihály – Kovács, Fekete, Vas J. – Ladányi, Vas M., Sofron – Kóger, Nagy, Peterdi. A két csatárcsere: Benk és Vaszjunyin.

134 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kocek94: De jó egyeseknek! :D Én most indulok busszal, és FELmegyek Fehérvárra, kábé 50 perc az út, na hol lakom? :D Mindegy...
De ma nyerünk, a 4:0 nagyon nagyon jól hangzik! Ahh...
@kocek94: Köszönöm ,hogy megvédtél, pedig most látom, hogy te is fehérvári vagy. Megnyugodtam, hogy nem minden fehérvári utálja ha "LE" megy egy pesti szurkolni a FEHÉRVÁRNAK, holott megtehetné azt is, hogy kimegy egy közeli FTC vagy Újpest meccsre helyette.
Hajrá FEHÉRVÁR! Hajrá Magyar Hoki!
@Skandinávia-mánia: 4:0 na neee:D11-1:D:D ha feljössz akk veszprém környéke?talált?:D:D
kezdek rajonni h BP valami godorbe van es onnan csak fel lehet menni mindenhova.... ide meg le... :D
Úgy fogok beesni, de remélem megéri a rohanás!
Hajrá Volán, csak a 2 pont!
@kocek94: Inkább Sárbogárd környéke ;)
Amúgy a város hierarchiája és az égtáj is érvényesül, hogy fel vagy le megyünk. Ezért van, hogy Csudapest fel, a Vidék meg le...
@DominiKing: mi fehérváriak tartsunk össze:D:D@Skandinávia-mánia: wííí eltaláltam:Dez egy földrajz 5ös:D
@kocek94: Megkapod az ötöst, leülhetsz! :) Szimpatikus vagy (nekem a földrajz a szívem csücske)...na de ez már OFF.
ON: Mostmár tényleg megyek, mégegyszer HAJRÁ VOLÁN!
@kocek94: De én pesti vagyok és pont az a baj, hogy én "LE" megyek. Ettől még összetarthatunk?
@kocek94: De én pesti vagyok és pont az a baj, hogy én "LE" megyek fehérvárra. Attól még összetartunk?
A Csomafalviak lemennek vagy felmennek?:))
@DominiKing: természetes hogy összetartunk!!!
Hajrá Volán! Már most indulok haza, hangolódok a győzelemre :)
@kocek94: Kösz, megnyugodtam, mert már éppen egy követ kötöttem a nyakamba és a Dunának készültem menni, amiért lecikizett valaki, hogy én "LE" megyek fehérvárra.
Az életem mentetted meg!
Uraim (esetleg Hölgyeim)! Mindenkinek köszönöm a támogatását a "LE-FEL, oda-vissza fehérvárra" kérdéskörben. Most sürgősen keresnem kell, itt alant, pesten egy Sport Klub csatorna fogására alkalmas televízió készüléket és light cola mámorban úszva megtekinteni a FEHÉRVÁRI CUNAMIT.
(Aki meg nem támogatott a fent jelzett témakörben, azt pedig elkeserítem, mert a meccs időponjában visszajövök!)
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Ja! Még szavaztam egyet Sofira.
@DominiKing: kicsit túl lett reagálva ez a térképészeti kérdés, de @N.Grist: védelmére azért annyit, hogy valószínüleg pesti szájból még ritkán hallotta, hogy mondjuk FELmegyek Miskolcra
Megelőlegezem az eredményt - a ljubljanai meccs után nagyon dühösek lesznek a fiúk, nagyon elrakjuk a Villachot. szerintem AV19 - Villach 7:1.
Ha nem ez lesz az eredmény, akkor...... biztosan más lesz:-))))
hajrá AV19, hajrá MAGYAR HOKI!!
@tolsztoj: én is arra számítok, hogy ezekben a srácokban van annyi önbecsülés magukkal és a közönséggel szemben, hogy a ljubljanai kudarc után bizonyítani akarnak és fognak is
Itt pesten vizsgázgatás közben nem igazán van TV-m, tud valaki egy működő stream-et?
Előre is köszi!
hopp már látom h működik a korábban belinkelt, akkor remélhetőleg innentől a kérdésem tárgytalan :)
@barney's: Én is ezt kérdezem. Volt értelme ezt elkezdeni?
A tv-ben is felhívták a figyelmet, hogy szavazzunk Sofira. Ebben az esetben nem jó, hogy otthon játszik a csapat, mert csak mi, nem fehérváriak tudunk még szavazni, mert gondolom ők mind kinn vannak a meccsen. Este 7-ig még lehet szavazatot leadni.
Azért bosszantó, hogy ennyire vezet egyszerre az osztrák játékos, amikor lénygében nem sokat produkált, Sofron viszont egyértelműen mutatott valamit, és még feljövőben is van - mégiscsak azért többen vagyunk a Kárpátmedencében mint a sógorok (kb. 2:1-hez), talán a németek is szavaznak, vagy valami turpisság van a dologban - vagy horribile dictu az anyaországban még mindig cask a foci számít??!!!
@N.Grist: Igen ezen mindig fent akadsz. A pesti oldal tengerszint feletti magassága 100-150 méter a Budai-hegyek legmagasabb pontja 529. Hőn szeretett városod 155-230 méteren fekszik. Tehát a "lemegyek Pestről" tényleg nem igaz, viszont ha Budával együtt kezeljük Pestet ( ami ugye így is van) és átlagot vonunk, akkor már nem is lehet kifogásod eme megfogalmazás ellen.
:D
Hetthéssy Zoltán: "írják meg ha tudják hogyan lehet hokimeccsen 3 pontot szerezni" Jaj, Istenem...
Hát akkor Hajrá Volán!
Mindenki nyomjon 15 percenként egy szavazatot Sofira! Bár ezt az előnyt szerintem már nem lehet behozni. :/
@ifjvit: Csatlakozom.
Közben szédületes volt Kovács gólja.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@DominiKing: gyere a lánchid sörözőbe, meccs, sör, wifi :)
Vas Jankóóó 2:0 :)
2-0. Ez már CUNAMI a javából!!!!
pill megkérdezem...
van, több hektóval :)
@DominiKing: VÉGRE LECSAPOTT A CUNAMI:):):) remélem továbbra is így marad!!!
@MecKenna: Fanta is van? Mert szeretem keverni, csakhogy ártson.@barnabas7: Ez eddig nem is cunami, hanem már Armageddon (a Villachnak).
Én is szavaztam a Sofira egy csomószor.
Szóval rajtam nem múlt:) :)
Még mindig nincs rendes világítás? v csak nekem tűnik úgy a stream-en?
@FOXMULDER: Sajnos már lezárták.
1. Schumnig 15958
2. SOFI 10869
3. Futottak még
De nálam Sofi az első!
@eradam: nem lenne egyszerűbb az, hogy "elmegyek Fehérvárra", "elmegyek Pestre"?
2-2.
Továbbra is hajrá Volán!
a cunami lecsendult de remelem Jarmo mester megrengeti a tengerfeneket a szunetben
@kislo: elég sz@r nálam is a stream, melyiken nézed? Az usstream-en? Vki nem tud vmi jobbat/másikat? Kösz.
Remélem, nyerünk, de ez hetek óta elég gyenge játék
@kislo: Szerintem nem csinálták még meg. Elég "félhomály" van a vendégszektor előtti kapunál. Lassan már két hónapja nem világít. Szerintem ideje lenne megjavítani.
@ifjvit: hát énis úgy látom! :(
mondjuk attól meg lehidaltam h a zágrábnak milyen szép csarnoka van ...
Közben a balfa# klagenfurti megnyerte a szavazást 15 ezer szavazattal Sofi előtt, akinek 10 ezret tudtunk összehozni.
Van valami különleges oka,hogy Satosaari véd nem pedig Hetényi?Mert ahogy én látom ég és föld a különbség a két kapus formája között az utóbbi hónapokban és nem a finn javára...
Másnak is elszállt a stream, vagy csak nekem?
pont a legjobbkor...
nekem sem megy mar , fenebe kozelrol kepernyore szegezett tekintettel neztem
@EA: szerintem mindenkinek
mi a francnak ment el pont a vegen ember off air aa
elszállt vazze...
vki vmi mást?
off air...
fassszzoommmm
az emberelőnyök mennyire nem jönnek be az vmi hihetetlen:=(
nekem is elszállt.
ekkora fájdalom....
most mennyire ideges vagyok hihetetlen
@peterbalogh: mikor maskor, ha nem most...
:-/
kaptuk ám az előnyöket orrba szájba :S
még egy előny a végére...
Ilyen szinten impotens előnyös játékot... :S
7db előny banyek, majdnem egy harmad!
kivettuk a kapust csak epp nem latom...
7 mp buli a kapujuk elől.
ez 4-2 gyanus csak nem a "cunaminak" :(
hat ez a vereseg fajo mindenki szamara 2-0 rol csodszap golok utan kikapni ... eleg rossz
Áffene és engedtük, hogy megnyerjék... kiengedtünk a kezünkből egy győztes meccset, a második harmadban elbíztuk magunkat és nem koncentráltunk eléggé, kár érte.
a francba, ezt nem hiszem el, na ez a hullámvölgy!!!
nem lett 4-2 csak 3-2 de vegul is ez mar nem oszt nem szoroz :( meg a kac is beelozhet a zagrab pedig feljohet 1 pontra
ez elmúlt 6 meccsen nem jön az a cunami
2-3
Csakazértis!
Aaaaaalbaaaa Volán!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Inkább sajnos most cumi jött. :(
az 5 hely most mar 4 pontra van megiscsak a 7-8 a realis nem az 5-6 de vegul is azzal is be lehet kerulni a rajatszasba es ez a lenyeg
@DominiKing: És te ilyen Sofron István fan vagy egyébként?
Laikus miskolci hokiszurkolóként két dolog nagyon szemetszúró: ilyen előnyös játékkal az EBEL-ben nem lehet nagyot alkotni illetve ideje lenne már elgondokozni a kapusok szerepén...
@FOXMULDER: Nem. Én MAGYAR fan vagyok.
7 előnyünk volt.sztem ebben a 7 előnyben nem lőttünk 7szer kapura
Mezőnyben egyértelműen jobb volt a Volán, de a két csapat emberelőnyjátéka nem volt egy súlycsoportban. Pedig az ővék sem volt valami jó.
Szépek az egyéni akciók, hosszú indítások- no meg a küzdeni akarás- de ilyen emberelőnyös játékkal a playoffban 4- 0- lal búcsúzunk az első körben.
Már ha egyáltalán bejutunk. A brianconi légiónak és Vasnak elég hosszú lett ez a szezon már eddig is.
Szerintem most nálunk senki nem nyújt rosszabb teljesítményt. Pont. Csak kikapni lehet ilyen szörnyű büntetés-kihasználással. Mi a vért csinálnak a fiúk edzésen?
nem vagyok nagy szaki.. de miért nem kértünk időt az 56. percben, az utolsó kiállításnál, és nem küldtünk 6 embert a 4 ellen ?? már akkor nem volt veszteni valónk..
szomorú, de nem a világ vége.. az alapszakasz végén kell jó helyen lenni, azt nem jegyzik a nagy könyvben hogy most hol állunk..
remélem hamarosan vége lesz ennek a rossz szériának.. és azért mert korábban kényeztettek bennünket, szárnyalt a csapat, azért nem kell most szidjuk mert ők is emberből vannak.

bízzunk bennük, Hajrá AV19!!
Nem igaz - egy picit feljebb azt írtam és (egy kicsit) hittem is, hogy: "szerintem AV19 - Villach 7:1 - ha nem ez lesz az eredmény, akkor...... biztosan más lesz:-))))".
Hát sajnos biztosan más lett! :-((( De nagyon!
Ez most már valódi hullámvölgy, de reméljük hogy most már VÉGE!!!
Most kell nekik a segítség igazán! amint vége a vizsgáknak megyek is megint meccsre!
OJJAJ.

Sajnos azoknak lett igaza akik azt mondták hullámvölgyben vagyunk, pedig nagyon védtem a srácokat, de most már ők is így látják.

Nem értem, hogy lehetünk ilyen rosszak emberelőnyben, semmi elképzelés nem volt a támadásainkban, tragédia.
@DominiKing: szupeeeeeer,
mert én viszont Sofron István fan vagyok :) :D
magyar fan is, de inkább Sofi fan!!
És hát Mihály Árpi is ugyanolyan hullámvölgyben van, látszik mennyire kulcsszerepe van a Volán játékában, ha ő nem jó akkor a csapaton is nagyon meglátszik. Pedig ő is annyira küzdött, de hát nem volt ma ez elég.
@kislo: Szívemből szóltál!
Igenis most kell buzdítani őket! A srácok is tudják, hogy ez nem az igazi. Lehet itt szakmailag a szemükre hányni mindent(ember -előny -hátrány, sor cserék és kapusteljesítmények), de azért aki látta az utóbbi vesztes meccseket, az nem mondhatja, hogy nem küzdenek (zárójelbe mondom csak, hogy ráadásul, szerintem minden esetben még jobban is játszottak mint az ellenfél). Senki nem gondolhatja, hogy direkt minket akarnak felbosszantani a sok kihagyott emberelőnnyel. Én abban reménykedem, hogy ez nem hullámvölgy, hanem csak balszerencse.
(Egyébként a cunaminak van hullámvölgye!)
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@DominiKing: "Egyébként a cunaminak van hullámvölgye!" :D:D:D
ENNYI!
Hetét a kapuba!!!
Ennyi emberelőnyt nem kihasználni, elég nagy könnyelműség. Nem pihentetni, babusgatni kell a fiúkat, hanem végre kidolgozni egy értelmes és eredményes taktikát az előnyök kihasználására.
Jó lenne visszatalálni a helyes útra, míg nem késő...
Nekem előnyben nagyon hiányzik Ladányi a kapás oldalról, ahol a válogatottban is megszoktuk. Mivel benne látom azt, hogy korong járatás után a blokk odaérése előtt lőni tud. Vagy onnét olyan passzt adni amire nem érhet oda blokk. A felállás még csak meg van, de nincs tiszta lövőhelyzet. De lehet, hogy tévedek.
1. Magunkat vertük meg azért mert nem használtuk ki a helyzeteket és csak eztán jönnek a kihasználatlan előnyök

2. Nagy Gergő büntetése egy vicc, le akarta ütközni a gyerek Gergő kifordul, az meg nekiesett a palánknak ...

3. Megint elvitték Tomi lábát, de most legalább kaptunk 2 percet

4. Bornhammar kiállítása a semmiért, ebből kaptuk a 3. gólt

5. Vesztes meccs után is illik körbe menni és megköszönni a szurkolást ...
Az a csapat, amelyik 2 gólos vezetésnél elhiszi, hogy nyert, általában megszívja. Ez történt ma is én úgy láttam.
Valaki írta fent, hogy nem direkt nem lövik be a helyzeteket, előnyöket. Szerintem senki nem is gondolja így, csak nagyon bosszantó, hogy annyi szép helyzetet hagyunk ki és annyi tiszta helyzetben lövünk mellé...
Kéne egy ember a csapat mellé, aki rendberakja fejben őket. Várható volt, hogy eljön egy ilyen időszak, hosszú a szezon, nem lehet mindig topon lenni, csak elég rosszkor az alapszakasz utolsó felében jött ez a visszaesés.
Srácok, lesz ez még jobb is, csak ne adjátok fel! HARCOLJATOK, mi veletek harcolunk!

HAJRÁ VOLÁN!
@Bencito: Legutóbb 5+VF járt érte. Mondjuk azért ez a szitu nem ugyanaz volt.
Ebből tanlunk igazán, nem az easy meccsekből! Azt gondolom a Vb felkészülés szempontjából jobb ha mi kapunk néhány megpattanó peches gólt mint ha mi lőnénk szerencséseket!
A sikerért elvitathatlanul meg kell dolgozni, magától nem jön, ezt legalább jól megtanuljuk!
Ladányi szerintem nem hozza a tőle elvárhatót (demotivált), az elvégzett munkát/befektetettt energiát hiányolom( pont azt, amit a VB-n ő hiányolt a fiatalokból). Vas Márton sem meggyőző sajnos, elég ránézni a kanadaira és látszik az idei év nem a hullámvölgyekről, hanem a folyamatos ponthiányról szól nála.
Martzet nem látom magyar válogatott szintű centernek! Sajnos Kiscsicsó óta ez hiányposzt az első sorban, de Martz még így sem válogatottba való! Ha már honsoítunk nem "magyart" legalább tuti legyen!!!!!!
Dunaújvárosból kell egy center a válogatottba, tudjátok kire gondolok. A másik hármat a Volánból meg lehet oldani!
Pire Földim! Szedd már össze magad. Ott ahol -20 van ilyenkor, nem ilyen kisassszonyok játszanak befagyott segglyukkal mint te ahogy nyomod meccsek óta! Mutasd már meg milyen kemény tökű székly legény vagy a sok sírósszájú között!!!!!!! Csűrbe a sírósokkal!!!

Üdv,
Szabi
süti beállítások módosítása