HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dab.Docler nyerte a Magyar Kupát

2009.12.30. 19:53 kerusz

A hazai közönség örömére a Dab.Docler nyerte meg az egy év szünet után ismét megrendezett Magyar Kupát, a bronzmérkőzésen a jóval motiváltabb Miskolc kerekedett felül a Ferencvároson. Egyértelmű közönségsikert aratott a kupa, a döntőt háromezren látták a helyszínen.

A délutáni bronzmérkőzésre a Ferencváros a fiatal Hortay Olivérrel a kapuban állt ki az utóbbi időben nagy mumus Miskolc ellen. Jobban kezdték a mérkőzést a zöld-fehérek, de góljaikra a miskolciak mindannyiszor góllal válaszoltak. A harmadik, emberhátrányban szerzett találat után a ferencvárosiak játéka szétesett, három perc alatt három gólt ütve fordítottak a borsodiak. Az utolsó játékrészre Hortayt a válogatott Budai Krisztián váltotta a kapuban, de ő sem tudott már segíteni. A lefújás előtt nem sokkal Maklári még gólra váltott egy kettős emberelőnyt, ezzel alakult ki a 3-6-os végeredmény, a Miskolc hosszú idő után újra éremmel gazdagodott.

Izgalmasan alakult a döntő az első két harmadban. Az Újpest hihetetlen mennyiségű helyzetet hagyott ki, a Dunaújváros viszont kitűnően sáfárkodott a saját lehetőségeivel. Két gyors megugrásból és egy kapu előtti birkózásból Azari, Magosi és Papp Viktor szerzett gólt, így az első játékrész végére háromgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. Nagyon bekezdett a lila-fehér gárda a második harmadban, de gólt csak Hetler lövését követően tudtak szerezni. Minden más alkalommal vagy Sevela, vagy valamelyik védő tisztázott. A 29. percben kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, időt kértek és a kapust is lehozták, így 6 a 3 ellen támadhattak. A húzás nem jött be, egy elrontott lövés után előrevágott korongra a büntetőpadról visszatérő Győri Tamás rajtolt rá, visszapasszolt a kapu elé és Azari az üres kapuba lőtt. Az utolsó játékrészre visszaesett az Újpest, nem tudott közelebb kerülni a hazaiakhoz, akik még két gólt szereztek és végeredményben sima, 6-1-es győzelmet arattak.

A torna legjobb védője Pozsgai Tamás, legjobb csatára Borbás Gergely, legjobb kapusa pedig Peter Sevela lett.

A villámgyorsan tető alá hozott Magyar Kupáról ismét bebizonyosodott, hogy hasznos kezdeményezés, amelyet nem szabad olyan mostohán kezelni, ahogy az az utóbbi időkben történt. Folytatás remélhetőleg a következő szezonban, akár több résztvevővel is.

135 komment

Címkék: magyar kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megjöttem, de csak holnap íropk, alszom még egy-két dologra.
Üdv: Thomas AV,Bárd velük személyesen is találkoztam:)
Gratula Miskolcnak! Hatalmas dolgot vittek véghez. Jövőre, ha együtt marad a társaság, akkor kegyetlen erősek lesznek és ez a magyar hokinak csak jót tehet. Ja és gratulálok a többi csapatnak. Nem akarok rosszat Sevelanek, de remélem egy külföldi játékos megfigyelő sem látta a MK döntőjét:), mert akkor kalap kabát, elmegy és nem lesz ilyen jó kapusa a Dab-nak!
Nézem, nézem a tegnapi meccsünk összefoglalóját (amiben Logopédus Hoffmann próbálja formálni a magyar szavakat), de sehol nem látom a hatalmas zöld tábort. Huszonketten eszik a magot a kapu mögött. Miért kell ennek a többszöröséről hazudozni, nem értem.
hát igen az UTE elég gyenge volt, a sok kihagyott helyzet megbosszulta önmagát!!! a Miskolctól gyönyörű ez, végre nincs olyan csapat amit simára lehet venni!!:):)
mi az a több mint 60perc kiállítás az UTE-nél???
@Fugeute: Na ezzel a hozzászólással úgyanarra a szintre kerültél...
Arra vajon mi lehet a magyarázat, hogy a lilák csak olyan 30-an voltak (+ az a 8-10 emberke az ülőszektorban mellettem)? Pedig készítettek egy drapériát, hogy '89 óta várnak kupagyőzelemre, ehhez képest alig voltak... Ennyivel kényelmesebb volt a fotel?
Egyébként nem panaszkodom, jó 3000 néző volt, jó hangulat, de kicsit furcsa volt a lila tábor érdektelensége...
Csúszka szegény megpróbálta rábírni a népet egy hullámzásra, de ezúttal is sikertelen volt :)))). Aztán spontán csak összehoztuk. :)))))
@ÉN#21#: Hetler 32 perces bűntetése miatt 60 perc...
Gratulálok a Bikáknak! Sajnos az elején elbaltáztuk a helyzeteinket, az Újváros pedig a kevés helyzetéből talált három gólt. Szerintem Pék hatalmas hibát követett el, megpróbáltuk matematikailag és pszichológiai szempontból is elemezni az ügyet, de sehogy se jöttünk rá, hogy mitől lett volna ez a jó megoldás. Menni kell előre, a döntőben újra találkozunk.
@Licsimi: Melyikkel? Mert van pár esélyes:)
Helyzet Fehérváron? Prince küldhetne sört, szomjúhozom.
@check: Megkérdezhetted volna tőlünk, ott voltunk ;) .
@forestjr: Na igen, úgyis elég régóta lógsz nekem még egy zsíroskenyér-tea kombóval :)))). De egye fene 5-én is jó lesz :)))))
@check: Megbeszéltük, forest mezben leszek, ha rámszólsz, vendégem vagy :) .
@forestjr: Oké, én meg check mezben :)))). Csak az a gond, hogy Újpesten fizikai korlátai vannak a táborok szocializálódásának tehát majd keveredjél arrafelé :)
Ja, vaze barátom kedvéért (aki éppen iszik valahol...): Színész válogatott!
@check: Jogos, valahogy majd megoldjuk. Ha nem sikerül, akkor Újvárosban meccs után, ott szabad a gazda :) .
@csatoimi: Eddig a legtöbbször ivó pozícióban láttam, szóval lejetséges :) .
@forestjr: mar csak azert, mert a hazai meccsek utan mindig csak masnap jon kommentelni. :)
@Fugeute: Megemlíteném, hogy a maradék oldalt volt, mert sokan nem szeretik a kapu mögötti részről szemlélni a mérkőzést. És ez nagyobb szám, mint a kapu mögötti szekcióé.
@peterszky: Ilyenek nálunk is voltak, nem kevesen ;)
@forestjr: Ti írtátok, hogy Winter Classicra minek, nincs tétje, MK-ra minek, nem vagyunk ellenfelek. Itt a döntő, volt tétje, volt jó ellenfél is.
@peterszky: Félrebeszélsz, én ott voltam ma a döntőn. Te nem.
Megérdemeltük ezt beérett McCallum edző munkája sokkal jobbak vagyunk mint Matejov idején az ÚTE első harmadban veszélyes volt de ők kihagyták mi belöttük a ziccert és 3-6 os felálásnál is nem tudták ugy tartani a korongot ahogy kellett.
Sevela nagyon jol védett megint sérülten is fenn maradt.

volán jusson messzire EBELbe és DAB-úte döntő jó lenne.
aztán a bajnok a volánnal egy nyert meccses derbi:)

HAJRÁ BIKÁK
Gratula a Kohásznak,és a Maciknak is,összességében érdemes volt a 2 napban megtekinteni egy-egy meccset a MK-ból.
ami viszont tényleg örök: a finom forralt bor és a különleges fűszerezésű Lilahagymás kenyér varázsa:)

Hajrá Magyar Hoki!
remélem jövőre Csíki csapat is ott lesz a kiírásban meg mondjuk egy "ifi-kis" Volán!
Gratula DAB-nak.
Nem rossz ez a második hely sem, jövőre majd jobban összeszedik magukat a lilák
Gratula nekünk, gratula Borbinakj, Pozsinak, Sevelanak! Mielőtt még többet mondanék, mindenképpen meg kell kérdeznem, hogy ez akkor most másnap vagy sem?! :)
Nah, hazaértem :)

Fogalmazzunk úgy, a foglalkozás elérte a célját :)

Az Újpest emberesen belekezdett, várható volt, hogy nem bírják végig. Szerencsére nekünk hamar jött az első (kettő) gól, így (bár izgultunk) sima volt a meccs.

Papp Viktor jól helyettesítette Nikát, Magosiék is Istenek voltak. Az egész jól sült el, kösz mindent a büfés lányoknak.

Jah, és Fisera, nem felejtünk ;)
Csupa jóóót...
Amúgy királyfinak üzenném, hogy józanul jobb fej vagyok ;)

Én is, meg a többiek is :)
És még valami:
Ahogy ma valaki a DO-n fogalmazott, "régi idők emlékét idézte ma minden: a csarnok, a nézőszám, a csapat - a GYŐZELEM!"

Kösz az egész őszi teljesítményt, méltó ünneplés volt a mai nap.

Ha pedig Fodorra nézek, mindig Fisera fog eszembe jutni ;)
Thx
Egy dologban viszont igazat kell adnom az egyik DO-s hozzászólónak:

"Régi idők emlékét idézte ma minden: a csarnok, a nézőszám, a csapat - a GYŐZELEM"

Méltó megkoronázása volt az őszi szezonnak ez a mai nap.

Jah, és ha mától Fodorra nézek, mindig Fisera fog eszembe jutni.
Thx
@a. Bárd: Hát ez beszarás.

20 percig nem jelent meg az utsó kommentem, csak amikor beírtam másodszor.

Mindegy. Ez legyen ma a legnagyobb bajom :P
@vaze: mivel ilyen a rendszer mindenki lathatja, 2 ora fele vetodtel haza. :)
Gratula az Újvárosnak, bár nem lepett meg :)

A Miskolc viszont szépen araszolgat előre. Reméljük, hogy a jövőben még jobbak lesznek és létrejön keleten is egy hoki fellegvár!
@foma: ezen a meccsen is ott voltál?:)
@csatoimi: de csak azért, mert a Dab sokkal komolyabb csapat lett, mint legutóbb:)
@Maple Leafs77: amelyik a magyar határon belül fekszik
@Fugeute: Ivcsunak maximálisan igaza van, Hetler egy valódi ökör, kár, hogy már Fisera többet nem lesz a jégen:) Hetlernek sikerült elrontani egy kicsit az Újpest meccs alatt kivívott tiszteletét.
Hetlernek néha elborul az agya. Nem először és gyanítom nem utoljára ;)
@Bertuzzi: Örülök, ha egy lila így látja a helyzetet, minden MAGYAR hokibarát szívesen látna egy bitang erős DAB-ot, aki versenyezhetne a Volánnal.
@Fugeute: Annyira ne legyél büszke az Ute fanok megjelent számával. Ha én 20 évig várok egy sikerre, és a főváros reprezentatív csapata vagyok, hát nem 43 szurkolónak kellene megjelenni, akiből 20 meg sem szólal egész meccsen. Egy apróság: az elődöntőn volt kb 30 zöld és talán 4-5 lila sálas. Gangsta Zolin kívül egy ember merte felvenni az Ute mezt, ezen gondolkodj el kicsit.
@a. Bárd: tökéletes volt ez így:)
@a. Bárd: Te ilyen messze laksz a csarnoktól?:) jó későn értél haza:)
csatoimi: Mol liga négyes döntőn is remek lesz a hangulat, mennyi ment át a tévében a hangulatból? hogy tetszett a meccs?
@kiralyfi: A meccs jo volt, de meg jobban tetszett volna, ha az UTE a szamtalan helyzetebol be is ut parat, mert igy viszonylog hamar eldolt. A hangulat nem tudom milyen lehetett, mert en csak a vaze hangjat hallottam. :)
@csatoimi: Vaze nem a kocsmában nézte a meccset?:)
Én már várom a Mol döntőt, igaz Fisera nélkül, de talán Galanisz már tud játszani. Elméletileg 3 hét pihenő, remélem nem lesz súlyosabb. Nálunk elkezdődött a szebb jövő:)
@csatoimi: dabdocler.hu: "Jan Fisera sem húzhatta magára a Dab szerelését, hiszen a krónikus hátsérüléssel küszködő, s több hónapos pihenőre "ítélt" kőkemény cseh bekkel ma közös megegyezéssel szerződést bontott a csapat vezetése."
@F. Kapus: Koszi. Ez igazan sajnalatos.
@kiralyfi: Erről próbáltam írni az éjszaka is, de úgy látom, hogy nem találtam be, szerintem ne azokat "vonjátok felelősségre", akik ott voltak. Vagy azokat, akik sokkal többet tesznek a csapatért, mint amit elméletileg kellene.
@csatoimi: viszont nem ittunk, ezt tanúsíthatom!!! a legdurvább pia, ami ma a guriban lement, a dús ásványvíz volt!!! lám, például én is simán felkeltem 7.50-kor, és már el is jutottam addig, hogy látom a klaviatúrát :))
@F. Kapus: Én személy szerint nagyon sajnálom Fiserát, nagyon jó kis védő, kár, hogy nem segíthet :(
Viszont így lehet, hogy kell egy bekk, mert tegnap Pozsi duplázott Lencséssel a meccsel és eddig 4 teljes sorral játszottunk mindig.
@kiralyfi: örülök, hogy ezek szerint én voltam a másik Ganxsta mellett:-P Én láttam, mert én ott voltam:-P Amúgy vagy a látásod rossz, vagy számolni nem tudsz.
@Rock me Amadeus: Azért sajnos olyan sokat nem tévedett...
Én személy szerint is sokkal több újpestire számítottam, bár így utólag, lehet hogy azoknak volt igaza, akik otthon maradtak.
A lilák igencsak jól pörögtek tegnap, csak szerencsére nem lőtték be a helyzeteket, így sima lett.
na, akkor picivel komolyabban.
1. gratula a KÖZÖNSÉGNEK - minden tekintetben a régi idők hangulatát idéző tömeg és szurkolás volt, ezt az esti/éjszakai bulin meg is jegyezték azok, akik átélték. Kákát kérdeztem, milyen volt kimenni, lakonikus volt: "Mint régen!!!"
2. nagy-nagy gratula a CSAPATNAK, és így utólag már kb. érthető is a pihentetős koncepció: ha az elmúlt hetekben játszunk két ulibuli meccset egy könnyen verhető ellenféllel (más meg nem nagyon akad a placcon mozgósítható), akkor ugyan meccsben maradnak a srácok, de
a. elbízzák magukat
b. nem tudnak annyira pörögni akkor, amikor nagyon kell.
így viszont minden klappolt: két harmadon át recsegett a gépezet az elődöntőben, de aztán Lali fontos gólt lőtt a Macik ellen, az volt az MK fordulópontja szerintem - ezt tegnap illő módon meg is köszöntem neki (egy pohár ásványvízzel természetesen), és bár volt egy nyögvenyelős meccsünk - a Maciknak küldjünk egy láda Borsodit, könyörgöm, annyira ót tett a csapatnak, hogy megnehezítették a dolgunkat tegnapelőtt!!! -, meg volt egy nagyon kemény döntő, aminek az eredménye roppant csalóka.
3. gratula az UTE gárdájának, kőkeményen küzdöttek, 3-1-nél és 5-3 ellen komolyan aggódtam, szerencsére az újpesti vezérkar meghúzta a 6-3-at, ami nekünk dupla hozadékkal járt: 6-3-ra nincs figura (5-3-ra még csak-csak, bár mértékadó újpesti forrásaim szerint abban sem túl erős a csapatuk), sokan vannak a jégen, mindig van egy fölösleges játékos, aki tanácstalanságában csak "bent van", most éppen mögüle (már nem tudom ki volt) emelték ki a pakkot, amiből Zsoci a másodikat lőtte. 3-2 helyett 4-1, a meccs ezen fordult meg teljesen - innen már csak mi b.szhattuk (voltna) el...
4. Nika a Dab jelenlegi keretének legnagyobb tehetsége és legjobb játékosa, de amit a Kiss-Azari párossal tegnap Papesz (Papp Viktor) művelt, az a szó szerinti iskolajáték volt. de tényleg szó szerint: így és ebben nőttek föl, túlzás nélkül a mini óta nyomták együtt így hárman, még nem láttam gólösszefoglalót, de biztos vagyok benne, hogy mind az első, mind a harmadik gólnál nyilvánvaló lesz, miről beszélek: az elsőnél Papesz csinálta meg Zsoci gólját, a harmadiknál Zsoci adott lényegében becsukott szemmel olyan helyre asszisztot, ahol TUDTA, hogy ott lesz a társa - nagyon nagy királyság volt, nekem főleg azért, mert amint megtudtam, hogy Nika nem játszik, gyártottam és terjesztettem egy tökéletes elméletet - ami bejött!
5. köszönet a hokiszüzeknek, akik hagyták magukat rábeszélni és tömegesen jöttek - a szabályok ha nem is egyszerűek, de tanulhatóak, az élvezeti érték kimagasló, jöjjenek máskor is, azt kívánom!
6. köszönet a szervezőknek, közreműködőknek, támogatóknak, Csúszkának, mindenkinek: nagyon szép két nap kerekedett, ezer százalék, hogy a magyar hokinak szüksége van az ilyes ünnepekre.
boldog új évet mindenkinek, és drága tehetős emberek, vállalkozók, lehetséges szponzorok, tessetek figyelni: van itt egy nagyon jó sportág - és van ezen belül is egy csapat: szerethető, eredményes, fiatal, és ezzel a kapussal és ezzel az edzővel nagyon-nagyon sokra hivatott. basszus, ideírom: igen, az EBEL-re is.
csákány
-öcaline-
És amíg még meg tudom tenni:

Szlovénverésben gazdag nagyon Boldog Új Évet kívánok minden blogolónak...
@Nyuszí O_o: Énekes is megmondta, dőreség EBEL-re készülni, max 1-2 játékosnak (vagyis lenyúlják őket).
Bajnok Újpestet és Kupagyőztest! (BUÉK)
uppsz, azt meg igen erősen elfelejtettem, hogy egy újévi akciót is javaslok a kedves szurkertársaknak és csapattagoknak: 2010. január 1-jén, pénteken 3/4 11-kor ismétli a döntőt a Sport Klub, és arra gondoltam, nézzük együtt a Guriban egy pohár ásványvíz (mentes!!!) vagy forró csoki mellett.
tudom, első látásra riasztó időpont, főleg azoknak, akik keményebben homorítanak ilyenkor, mint máskor (én nem, hiszen ismertek), viszont alaposabban belegondolva már nem annyira, sőt: józanodásra és rátöltésre egyaránt tökéletes program :)
jó lenne, ha akár itt, akár levlistákon, wiwen, fácsén menne - csapjunk egy görbe utószilveszteri délelőttöt, meccs után meg húzhat mindenki haza lencsét ennei, hogy dőljön a lé, mint a pelyva, barátaim!
csákány
ö.
@Rock me Amadeus: le, persze, ha lenyúlhatják - de pont arról szól a mese, hogy meg kéne próbálni olyan hátországot teremteni, ami legalábbis gondolkodóba ejtené a játékosainkat. mert most együtt van a csapat (meg az edző, őt se felejtsük ki a kombinációkból), és azért például Magó példája legalábbis elgondolkodtató kell hogy legyen nekik: őt vitték volna már most - és kb. a Miskolcban villanthatott volna ellenünk (most meg a DO-címlapon emeli a kupát - ez azért különbség). ez is egy perspektíva persze, de éppen azt merészelem gondolni, hogy egy sportember képes ilyen szituációkban már középtávon is gondolkodni. hadd ne soroljam az ellenpéldákat, meg most nem is lenne elrontani egy ilyen szép ünnepnapot kesergéssel.
na, majd meglátjuk, most viszont munka van, még el kéne búcsúznom valahogy a drága olvasóktól például, mielőtt beledőlünk a szilveszteri örömködésbe hatezerrel.
@Nyuszí O_o: Lényegében egyetértek veled, azzal a kiegészítéssel, hogy meg kellene adni a lehetőséget ennek a társaságnak, hogy valami nagyot produkáljon.
@Rock me Amadeus: Énekes véleménye nem igazán releváns a téma szempontjából.
Pék Gyuri monnyon le :)
@csatoimi: szerződéskötésnél eltitkolta a már meglévő sérülését, ezért az azonnali szerződésbontás, kár érte.
@kiralyfi: en is sajnalom, kivancsi lettem volna ra a negyes donton.
@forestjr: Isten ments, hogy azokat bántsam, akik ott voltak, és lelkesedtek. Nekem az a fájdalmam, hogy a fővárosban sajnos nem nagyon mozgolódnak az emberek sportesemények kapcsán. Inkább úgy írom, nagyon kevésnek érzem...Azt gondolom , a hokicsapat -UTE- is több szurkolót érdemelt volna a helyszínen. Most majd azok találnak be, akik valamilyen ok miatt nem tudtak eljönni, de akkor is ez az igazság. Hozzáteszem, az állatokra nincs is szükség semmilyen sportban a lelátón, de nekem ez szívfájdalmam.
@Rock me Amadeus: tévedni emberi dolog, de sokat azért nem tévedtem, az biztos, és megkövetem , akik ott voltak...
Amíg el nem felejtem , minden blogtársamnak - HOVATARTOZÁSTÓL FÜGGETLENÜL - nagyon boldog új évet, eredményes szurkolást és SZEBB JÖVŐT kívánok.
Találka legközelebb meccsen : elsején, Volán-Linz:)
@kiralyfi: a fene vigye , egy napot is nehéz kibírni hoki nélkül:)
@kiralyfi: Koszonjuk es viszont kivanjuk neked is. Igy igaz, egy SZEBB JOVOT mindenkinek.
BUEK.
@kiralyfi: nézzd a eurosport2-n a Splenger kupa döntőt,csakhogy mára is legyen egykis hockey;)
@Thomas_AV: és még 4 meccs a junior vb-n:) ezeket csak a neten lehet nézni, de a svéd tv sok meccset ad:)
lesz pl egy svéd-finn és egy kanada-usa meccs:)
közte egy svájc-szlovák, orosz-cseh :)
Én nagyon bízom abban hogy ezt a csapatot egyben tudják tartani az illetékes emberek. Nagyon kéne már egy kis összefogás e téren. Maximális respekt Azari úrnak az eddigi munkájáért. Van még potenciális erő ebben a dunaújvárosi régióban, talán valamelyik odaáll emellé a szimpatikus vezetés mellé és megteremti a sikeres folytatás feltételeit. Az én véleményem az, hogy már nem bírnám ki azt hogy megint más szüretelje le a mi munkánk gyümölcsét! Arról nem beszélve, amikor az idegen tollal való ékeskedés ráadásul éppen a mi kárunkra történik. És itt most semmi negatív érzésem nincs a Volán irányába, ők nem tehetnek arról, hogy megfelelő ellenlábasuk nincs ezen a piacon. Úgy gondolom, hogy ha most nem tudunk előre lépni, akkor talán soha nem látott mélységekbe is hullhatunk. Az emberek újra átérezhették a régi hangulat mámorát. Ha azt most megint elveszítjük akkor azt már sokan nem fogják többet eltűrni és elfordulnak ettől a szép játéktól. Ne legyen így, de én így érzem.
Mindettől függetlenül legyünk optimisták, és bízzunk a jó folytatásban! Hajrá Kohász!!!
hoppá & nagy-nagy bocsánat, sajnos időviharba kerültem, a Guri holnap (1-jén) délelőtt nem lesz nyitva - úgyhogy a közös meccsnézést (ott) nem lehet. szorivagyok, az akció lefújva, BÚÉK!
-öcaline-
@gogosz: a dunaújvárosi régió ereje mellett jó lenne - az egész sportág szempontjából - találni még szponzort, mecénást, támogatót máshol is. nagyon drukkolok a Miskolc megerősödésének - az irány jó, ez kétségtelen, a lelkesedésük meg tényleg ülve nyalja a Holdat, ezt tegnap is megtapasztalhattuk -, szerintem az igazi áttörést még két-három vidéki bázis megerősödése (Debrecen, Szeged..?) jelentené, és persze nagyon-nagyon kéne egy vagy két erős fővárosi csapat. jelen állás szerint erre látok legkevesebb esélyt, de 5-10 évre nem merek jóslatokba bocsátkozni. na, tényleg BÚÉK, mindenkinek!
Buék mindenkinek!
2008-hoz hasonló 2010-es esztendőt kivánok a válogatottnak, egy erősődő Mol-ligát /OB1-et a klubjainknak a Kárpát-medencében, és Ebel-győzelmet a Volánnak!
@Nyuszí O_o: Egyetértek Veled! Egyébbként ez a Volán-Macik együttműkődés nagyon jól sült el! Szerintem mindenki nagyon jól járt vele!
Minden kedves jégkorong rajongónak, játékosnak, edzőnek ...... sikerekben gazdag nagyon BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT kívánok!!!!

Karácsony elmúlt, közeleg az új év, békesség, szeretet megadassék.
Bút és bajt mit az Ó év adott töröld ki szívedből, s kezdjél új lapot.
Emlékezz a jóra és a sok szépre, igy kezd el boldogon az új évet.
Bánat és baj messzire kerüljön, szeretettől szíved felderüljön.
Legnagyobb kincs a békesség, s szeretet, harag soha ne töltse el szívedet.
Szeretetben, egészségben teljen minden napod, ez a legjobb mit kívánhatok!

BUÉK!!!!!!!!
Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok, hasonló sikerekkel, mint a 2009es év. Ha jobban bele gondolunk mik történtek ebben az évben, azt hiszem, ha a jövő évi is ilyenre sikeredik, senki nem szólhat egy szót sem :) Hajrá Magyar hoki, sok sikert 2010ben is az összes klubnak, akik azon fáradoznak, hogy mi szurkolók, jól érezzük magunkat :)
@check: igen egyszer csak összejön az a hullámzás :D :D :D
Én nagyon jól érzetem magam!
Kevés volt a Fradi és UTE szurkoló,de azért ők kitettek magukért.
A Macikról nem is beszélve.
És hát ugye a Bikák.Háát gratula.Szép volt,a játék is és a szurkolás is.
De legközelebb jobb közreműködést kérek tőletek velem.(hullám):D:D:D
BÚÉK mindenkinek!!!!
Boldog Új Esztendőt kívánok minden kedves fórumozónak!
Legyen részünk sok győzelemben, gólban és mindenekelőtt hatalmas szlovéniai sikerben, hogy ismét átélhessük azt az eufóriát, amiben 2008-ban volt részünk, és ismét úgy várhassuk a következő világbajnokságot, mint 2009 telén-tavaszán!

Sziasztok!
3-1-nél 5on3 lehozni a kapust hatalmas hülyeség. legalábbis számomra érthetetlen
@derfed: Egyáltalán nem hülyeség, csak nem a meccs közepén
@adamnfl: meccsdöntő hülyeség, maradjunk annyiban. bármikor.
@Nyuszí O_o: Ha jól emlékszem, erre egyszer már ráfáztak Dunaújvárosban, bár akkor a végén jártunk, és egy gól volt a különbség. Akkor nem tűnt olyan hülye taktikai lépésnek, még ha gólt is kaptak belőle, azt hiszem Erdősi révén.
@Gabberboy: az nem Dunaújvárosban volt, hanem az elődöntő utolsó mecsén a Megyerin 3 vagy 4 éve, amikor Tigrisnek nem kellett beütnie ahhoz a gólt, hogy megadják - ő kötött ki egy akasztás után a ketrecben, a korong nem (technikai gól volt, utána sokat ugrattuk a játékost, hogy ő már akkora istencsászár, elég, ha ő kerül a kapuba...) :)
most újranézve a meccset egyértelmű, mekkora mellényúlás volt ez a döntés. és persze egy tévedést is korrigálnék, Papp Viktor gólja egy kipattanó után esett, ami viszont egy érdekes matematikai és stiláris problémát vet fel. lövésnél ugye azt szokás mondani, hogy vagy bemegy, vagy nem, ami matematikailag 50-50%, de így a képlet alapvetően hamis, és az úgynevezett kanadai vagy NHL-stílusnak egy alapvető tudományos megoldásához jutunk. van ugyanis egy harmadik opció, vagy bemegy, vagy fogja a kapus, vagy kipattan és lesz vele valami (a kapus többnyire már vert helyzetben, csak - illetve persze: "csak" - jókor kell jó helyen állnia egy ügyes kezű befejező embernek, csatának, centernek, aki bepofozza az üres kapus ziccert). a képlet a következőképpen módosul: kerekítve 33-33-33 százalék jut egy-egy opcióra, az első és az utolsó opciót (bemegy és üres kapu) összegezve 66, ami azért egy nagyságrenddel több mint 50. ez is meccseket dönthet.
és ha már az ismétlésnél tartunk: még egyértelműbb, hogy nem volt sima meccs (4-1-ig!), illetve feltűnt, milyen sok volt a felesleges/idegi alapú szabálytalanság a Dab részéről. a múltkori felsorolásból kihagytam Sevelát, egyértelmű azt is, hogy nélküle sokkal szorosabb a meccs, ha egyáltalán megvan, de ez a sok ajándék 2 perc nagy feladatot ad JP-nek.
ezzel együtt persze nagy-nagy gratula a srácoknak, jó volt újranézni a diadalt!
csak így tovább!!!
@Nyuszí O_o: Nézz utána jobban a dolgoknak.2007.11.02 Dunaújváros-Ute 4-2.Erdősi lőtte a negyediket.
@foma: Papa, megint emlékszel valamire, talán már akkor jártál hokimeccsen?:) Egyébként Tied a pont:)
Újpestnek meggyőző volt a támadójátéka, a 6-3 szitu meg kétélű volt, dehát gyáva népnek nincs hazája, gratula a Dabnak, jók voltatok, reméljük jövőre is lesz magyar kupa
süti beállítások módosítása