HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A saját kezünkben van a sorsunk

2009.12.30. 21:57 kerusz

A célunkat nem adtuk fel, egy hatos széria első mérkőzésén vagyunk túl, ha tudjuk hozni a szezon elején kitűzött célokat, továbbra is bízhatunk a playoffban, nyilatkozta Énekes Lajos a grazi vereség után. A Sapa Fehérvár AV19 edzője szerint szerencsénk sem volt, de ha az elején nem dolgozunk meg érte, később sem tud megtalálni bennünket.

"Tizenhárom perc alatt háromgólos hátrányba kerültünk megint. A három gólból kettőt az első két emberhátrányunkból kaptunk. Bármennyire is szerettük volna elkerülni a zágrábi mérkőzés megismétlődését, megint pontosan ugyanaz történt, mint vasárnap.

A második harmadra rendeztük a sorokat Negyven percen keresztül megmutattuk, képesek vagyunk küzdeni és nyomást gyakorolni az ellenfélre. Rengeteg lehetőséget puskáztunk el, nem túlzás állítani, ha az ellenfél kapusa nem véd olyan jól, akkor több gólt is szerezhettünk volna. Persze minden mérkőzésnek megvannak a maga tanulságai. Szerencsénk sem volt Grazban, de ha az elején nem dolgozunk meg érte, később sem tud megtalálni bennünket. A harmadik harmadra egészen komoly fölénybe kerültünk. A saját statisztikáink szerint 15-6 volt a kapura lövések aránya ide. Csoda kellett ahhoz, hogy ne kapjanak több gólt a graziak, de ahogy mondtam is, nem érdemeltünk volna győzelmet, mert az elején nem tettünk érte eleget.

Hetényi Zolit azért cseréltük le, mert nagy volt a nyomás rajta. Tizenhárom perc alatt kapott három gólt, úgy éreztük, nem lenne jó, ha tovább is kitennénk őt a hazai rohamoknak. Ráadásul Satosaari bevethető volt, és szerencsére helyt is állt a kapuban.

Ebben a szezonban az idegenbeli mérkőzéseink jó részén komoly gondjaink vannak az első húsz-huszonöt-harminc percben. Ekkor nem megy igazán a játék, sokszor komoly hátrányt szedünk össze. Bármennyire tudjuk, hogy kell túllépni az árnyékunkon, sokszor nem sikerül. Nem fizikai fáradtság ez, inkább a fejekben nincsenek meg a játékosok. Ezt nekik kell tudniuk megoldani, felnőtt emberek, mindenkinek más szükséges a ráhangolódáshoz.

Bízunk a kellemesebb folytatásban. Tartjuk magunkat a rájátszást érő pozícióban, továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk. A célunkat nem adtuk fel, egy hatos széria első mérkőzésén vagyunk túl, ha tudjuk hozni a szezon elején ezekre a szakaszokra kitűzött célokat, továbbra is bízhatunk a playoffban."

A Fehérvár továbbra is 5. az EBEL-táblázaton, pénteken a Linzet fogadjuk.

35 komment

Címkék: énekes ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy szükség lenne arra a győzelemre. A Linz ellen nagyon kemény lesz, de meglehet. Remélem Palkó és Pire betalál!
Hajrá Volán!
A Linz elleni meccsre ha minden igaz viszem a fél családot, köztük 2 hokiszüzet, muszáj lesz nyerni!!! :D
Vízválasztó meccs lesz a Linz elleni. Ha nyerünk mehetünk a 4. helyért.
Reszkess Linz! Jön a FEHÉRVÁRI CUNAMI!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Rajtam nem fog múlni... Én kint leszek és buzdítom a Fiainkat... :)
@DominiKing: Nem akarok ünneprontó lenni, még csak pesszimista sem vagyok, de a tabellát és a pontszámokat elnézve nekünk nem a 4. hely a reális.. Egy pillanat alatt lecsúszhatunk. Amúgy meg a rájátszás szempontjából teljesen mindegy, hogy 4. vagy 5. helyen végzünk.

A Linz is nagyon erős, persze nekünk nagyon kell az a két pont!!! Remélem meg is lesz és tartjuk magunk mögött a többieket..
@miki78: Nem mindegy, mert a 4. helyezettnek pályaelőnye van. Ettől függetlenül egyetértek, a 4. hely álom.
@alpec: @promontor: ha a Red Bull lesz az ellenfél, akkor szerintem mindegy, de ne legyen igazam!
Szerintem butaság a 4. helyről beszélni.3 pontra van a 8. és a Linz elleni meccs után megint 2 idegenbeli meccs jön.Ha nem nyerünk a Linz ellen,akkor komoly bajba kerülhetünk főleg ami az önbizalmat illeti.Én már akkor boldog leszek,ha 1 osztrák csapat és a medvék mögöttünk végeznek.
@fehérváricsabi: Ezért írtam, hogy ez a meccs vízválasztó lesz. Aki látta a Graz és a Vienna elleni hazai meccsünket, az a mutatott teljesítmény alapján nyugodtan reménykedhet akár a 4. helyben is. Én nem leszek szomorú akkor sem, ha "csak" a 8. helyen jutunk a rájátszásba, de ne legyünk kishitűek, ezek a fiúk már többször bebizonyították a játékukkal, hogy kiemelkedő teljesítményre is képesek.
Reszkess Linz! Jön a FEHÉRVÁRI CUNAMI!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@miki78: a salzburg előrébb végez 4.-nél, isten adja, hogy ne 3.-ok legyenek, mert mi a Villachot és a Zágrábot megelőzve leszünk alapszakasz 6.-ok.

Graz, Linz, Bécs sorrendben szeretnék ellenfelet a playoffra :)

Salzburg erős és marha messze van, a KAC Graz és Linz erősségű, de geci messze van, Bécs kicsit jobb idén, mint KAC, de legalább közel van, sokan leszünk :)

Villachot levernénk, mint a büdösszart (:D), de sajna nem végez annyira elől...

Hajrá, Volán!

BÚÉK
@alpec: Egyetértek veled, a Salzburg vagy a Bécs lesz az alapszakasz győztese, nekünk pedig a Gráz lenne jó ellenfél. Most csak kb. 80-an voltunk Grazban, de 500 szurkoló nagy hangulatot tudna csinálni, a graziak úgyis csak a bemondó után tudnak tapsolni és szurkolni. Egy másik ideális lehetőség az lenne, hogy mi leszünk a 4. helyen és a Villach az 5. Ennek azonban elég kicsi a valószínűsége.
Hajrá Volán!
Hát a playoffról az a véleményem,hogy nekem mindegy kit kapunk az első körben,csak ne a Salzburgot vagy a Bécset :)
15 óra után meglepetés überrássung szörprájsz ezen a linken! :)

81.93.193.14:8000/listen.pls
@Leo945: OLÉÉÉÉ ...Máárryyy SUZZYYYY fan Team ;)
BOLDOG ÚJ ÉVET HOKIBARÁTOK!
késik a szörprájsz
Lajosnak igaza van. A saját kezünkben van a sorsunk. Éljünk vele!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Hinni kell benne Fiúk!Küzdeni,mint eddig tettétek,és akkor nektek nincsen lehetetlen,megmutattátok már jó párszor mindenkit le tudtok győzni!!!
Rajtunk nem fog múlni,mi megtesszük amit nekünk kell,éltetünk benneteket,szurkolunk míg hangunk van.
Hajrá Fiúk!Hajrá Volán!!!!
B.U.É.K.
"Csússzunk a jégen, Alba Volán mezek újra a néző téren,
Hideg alap ez a levegő, de neked a csapat, ami számít
döntő gólt lő!
Pattan a korong, az ütő a kézben, ki itt a góré, hajolj be, és nézd be!
Őrjöng a tömeg, a trombita harsog,
mindenki tudja, hogy ki lesz a bajnok!
Újra és újra, együtt jutunk a csúcsra!"

B. Ú. É. K. !
@alpec: @TheKaszi: én is a Graznak vagy a Bécsnek örülnék a legjobban ezek közül, de a grázi csarnok szerintem nagyon szar, hangulattalan, akkor menjünk inkább Bécsbe :)
Csak jussunk be. Ott azt már bármi megtörténhet. BÚÉK mindenkinek. Holnap a csarnokban találkozunk.
Az újévben én azt szeretném, ha a csarnokban lenne normális hangosítás, és egy jó nóta, úgy mint Zágrábban a góloknál volt, valamint továbbra is egy jó Volánt..
Atya-gatya emberek! A jégkorong tv bakiparádéjában többen nagyot alakítottak, de amit Sofi villant a végén, az legalább plusz száz új tinirajongó a Volánnak. P.R. menedszer lelkem könnyekig meghatódott ekkora zsenialitástól. :)))

www.jegkorong.tv/index.php?video_id=20092010

BUÉK mindenkibe, aztán csak finoman a bulizással, mert hatra ki kell érni a csarnokba!
Mary Zsuzsi dalt kérünk a góloknál legközelebb!!:D
@Dachstein: Na, túlzásokba ne essünk :D
De meccs előtt vagy szünetben lehet megszólal ;)
@ekanai: meccs előtt szólhatna újra a tradícionális Tomayasu Hotei himnuszunk, nem lehalkítva, hanem ahogy belefér, mester :))
@ekanai:
De csak pont olyan hangosan, hogy még tudjunk a lelátón beszélgetni. :)
süti beállítások módosítása