HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Túl Classic!

2009.12.28. 10:30 quitz

Nekem ez a magyar Winter Classic túlzottan klasszikusra sikerült. Hozta a magyar sportélet összes rossz sztereotípiáját. A legtöbb szó arról fog esni, miért nem engedték be azokat a szurkolókat, akiknek jegyük volt, vagy jegyet akartak venni. A biztonsági cég, a szövetség vagy a rendőrség a hibás? Ki hozta azt a döntést, hogy bezárják a kapukat? Már elindult a mutogatás, de nem lesznek nagy meglepetések, mindenki a  klasszikus formáját mutatja. Ennél fontosabb: legközelebb nem a nyolcvanas éveket kéne másolni.

A rendőrség előre szólt, hogy Budapest öt kerületében igazoltatni fognak, valamint ruhaátvizsgálást foganatosíthatnak. Telerakták a helyszínt rohamosztagosokkal. Amikor úgy döntöttek, hogy helyzet van, akkor vezényszavakat kiabáltak a jegyüket lengető szurkolóknak. Pont azt a szerepet játszották, amiért sokan meccsre járnak a nyolcvanas évek vége óta, és ami miatt még többen elszoktak ettől.

Az ultrák szeretik az erejüket új díszletek között felmutatni. Futballbajnoki szünetben jól jön egy-egy ilyen esemény, ahol megmutatják, milyen lenne a hangulat, ha ráérnének máskor is. A hangos szurkolás, a nagy kiabálás, a sok dob jót tesz. A másik tábor szurkálása is jóleső. Ezek a körülmények kétségtelenül segítenek abban, hogy néző és játékos egyaránt nagynak érezze a tétet, fontosnak a buzdítást. Az viszont, hogy a játékkal nem törődnek, a szabályokat nem értik, és kifejezetten trágárok, nem segít.

A szövetség sokat fog mismásolni. Nem ismerik el felelősségüket a minősíthetetlen szervezésért, a jegyterjesztés hibáiért. Úgy tesznek, mint akik szerettek volna egy csodálatos ajándékot adni a sportrajongók közösségének, de nem tehetnek arról, hogy félresiklott. Sajnos nagyon nehezen tudnak lépést tartani a hazai jégkorong fejlődésével. Majd a futballhuligánokat fogják okolni, hogy elrontották ezt a szép ünnepet.

A keményvonalas hokirajongók igazán csak a serdülőtornákon találják meg az igazi hokit és az értő nézőket, akik gyakran szintén apukák. Nekik ez újabb bizonyíték arra, hogy saját hazájukban üldözöttként kell élniük. Ismét ellopták tőlük a jégkorongot. Tőlük, akik annyit szenvedtek érte. Fogadkoznak majd, hogy soha többé nem ülnek fel a csábításnak.

Ezzel az idei Winter Classickal senki sem lehetett elégedett. Nekem egyszerű dolgok hiányoztak. A szervezők biztosítsák a jegyvásárlást, a bejutást és a kijutást. Jó lett volna tudni, ki hova mehet be, melyik szektorba hol árusítják a jegyet. Ha inni szeretnék valamit, akkor egyszerűen megtehessem. Akár forralt bort is. A mosdó ne legyen használhatatlan. Ha van kivetítő, akkor legyen visszajátszás is. Ha egy óra szünet van a két meccs között, legyen valami műsor.

Az egész rendezvény lényegében volt klasszikus. Foglyul ejtette a múlt. Ezt az eseményt mintha szürke zoknis párttitkárok és kultúrosok szervezték volna, akik azt hiszik, a retrohullámmal újra sikk lett az, amiben élnek. A retro azt jelenti, hogy nincs szolgáltatás, durva a portás, a pincér, citrompótlós a tea, fenyeget a rendőr. Nem kell rá költeni semmit, régen sem költöttünk. Sajnos ez a retro nincs eléggé távol tőlünk, hogy vicces legyen. Az a korszak, amit sikerült felidézni, az a nyolcvanas évek C csoportos vergődése, ahol a jégkorong az ellenállás egyik formája volt. A sportolók vagy csibészek, vagy nemes gladiátorok voltak, de semmiképpen sem a szó mai értelmében vett élsportolók. Ültünk egy lepukkant létesítményben, hosszan sorban álltunk a bejutásért, a műteáért, a háztartási zsírból kent kenyérért. Néztük az enervált meccset és azt a szurkolást, aminek ahogy a nyolcvanas években, most sem volt sok köze a sporthoz.

A kommunista korszak öröksége a jégkorong üldöztetésének nosztalgiája. Olyan, mint a katonatörténetek. Szívesen idézzük fel, de nem akarjuk újraélni. Mi nem vagyunk oroszok, hogy a szovjet hoki köré kanyaríthatnánk egy cukros-habos nemzeti jégrevüt. A magyar jégkorongnak sosem volt igazi aranykora. Ha valamikor, akkor talán a harmincas években volt nemzetközileg jegyzett. Volt két-három komolyan vehető csapat, néhány sokoldalú atléta, és hétvégénként egy-kétezer ember a műjégpálya fa lelátóin. Ha valamit, akkor ezt érdemes lehet visszahozni. Gyönyörű környezet, igazi fakapuk, békebeli hangulat, forralt bor, jó szervezés. Valahogy így nézne ki:

181 komment

Nagyon egyszerű, nem kell a Winter Classicot az UTE-Fradi között megrendezni addig, amíg ez a néhány tucat mocsok sporteseményre bemehet. Addig meg kell próbálni a Volán-DAC meccset megrendezni. Az iihf honlapján pontosan a nyitott pályás meccsekről értekeznek. Ausztriában közel 30.000 jegyet adtak el egy ilyen meccsre. Persze nálunk ez az anyagiak miatt problémát jelent, és végre örülhetünk, hogy a bajnokságunk csarnokokban zajlik! A Kisstadiont le kell dózerolni és a helyére felhúzni végre egy normális hokistadiont! Én is fagyoskodtak sokszor ott, jól esett a zsíroskenyér, a palacsinta, a tea, de arra nincs szükségem sem nekem sem a családomnak, hogy rettegve nézzünk egy meccset, úgy mint annakidején egy Fradi-Lehelt vagy Fradi-Dózsát...Persze ez nem csak létesítményen múlik, illetve elsősorban nem azon. De tele van a hócipőm a tapló hülyegyerekekből...
@bruins: Kérlek mutass már egy képet, videót, ahol rettegő arcokat látsz. Nekem még nem sikerült ilyet találnom, pedig elég sokat megnéztem már.
@Morgó Muki: Én meg ennél durvább megnyilvánulást nem tapasztaltam a környezetemben, mégis én lettem kirekesztve. Teljesen ok nélkül. Baromira bosszantó, nagyon sajnáltam is, hogy nem Zágrábba indultam inkább.
@peterszky: van, aki szeret rettegni. élvezi.

ne kérdezd miért, én sem értem.
@zsolt007: Ritka pillanat: Liladínó valamiben egyetért Zsolt007-tel!

Kezdeném azzal, amiben nem :): "családias hangulat" helyett én a lelátóra garantált fizikai biztonságot és erőszakmentességet követelek minden szurkolótól és rendezőtől. Ha ez megvan, akkor viszem a kisgyermekeimet és mehet a szenvedélyes buzdítás, ami - persze - nem nagy baj, ha nem trágár.

Viszont egyetértek Zsolttal abban, hogy ma Magyarországon Winter Classicot csak két csapat között lehet rendezni: UTE és FTC. Egyrészt ennek a párharcnak van a legtöbb évre visszatekintő hagyománya, másrészt, amikor még a meccsek elsöprő többségét nyitott pályákon játszották nálunk, akkor - jórészt - ez a két csapat versengett végső győzelemért.

Az egy más kérdés, hogy kell-e Winter Classic; de ha igen, akkor az lila vs. zöld! (Ettől még mindenki tudja és el is ismeri, hogy a magyar hoki súlypontja ma Fejér megyében van és az igazi minőséget a Volán és - a jelek szerint egyre inkább - a Dunaferr képviseli.)

Fontos még megvizsgálni, hogy mi volt a rendezők célja a Winter Classic-kal. Ha csak egy "karácsonyi ajándék a szurkolóknak", akkor a dolog blőd, öncélú és - valószínűleg - felesleges. Azt hiszem, többről kellene, hogy szó legyen. Mi, újpesti törzsszurkolók, komolyan a fejünkbe vettük, hogy megpróbáljuk feltornászni hazai nézőszámunkat. Ha a csapat is felfogta volna, hogy tegnap legalább 800-1000 olyan hokiszerető lila szimpatizáns ácsorgott az ócska lelátókon, akik talán több mint 10 éve nem voltak hokimeccsen, akkor lehet, hogy 50-100-200 emberrel beljebb lennénk a középszakasztól...

Végül a posztról: örülök, hogy kritikus és igaz poszt született és nem egy hazug bájolgás arról, hogy milyen meseszép is volt ez a Winter Classic. Nos, valóban kritikán aluli volt a szervezés, a jegyelosztás, a jeggyel rendelkező szurkolók sima hazaküldése, a "büfék" kínálata, a WC (mármint: klotyó) előtti sorban állás, stb.

Ha jövőre lesz hasonló, Tisztelt Rendezőség, kérjük, hogy segíthessünk!
Hihetetlenül túl van hörögve és misztifikálva az egész szarság.

Sokan jönnek itt a régi fejér megyei rangadókkal. Most komolyan. Aki azt állítja, hogy akkor nem volt Széliget és Kangyalt "imádó" rigmusok az ellenfél táborától, van nem zengett az Újváros b.ziváros vagy a F.szopó Fehérvár, az nem is járt ott.
Az tény, hogy most sokkal barátibb a helyzet (hál Istennek), de ebben gondolom az is közrejátszik, hogy az utóbbi időben nem vagyunk egy súlycsoportban, nem vagyunk egymás ellenfelei és mindenki elkezdett nosztalgiázni. (én is)

Aki pedig azt képzeli, hogy valaha is lesz egy békés Fradi-Újpest (vica-verza) bármilyen sportágban, az nagyon is téved.

A Ferencváros és az Újpest szurkolókra igen is szükség van a magyar pályákon, amikor szurkolnak, baromi jók, az már más kérdés, hogy sok emberből sokkal több a barom.
De aki nem szereti a jégkorongot, úgyis elkopik, aki szereti, idővel rá fog jönni, hogy a pályára dobálni bűn. Főleg, ha a mellette álló még nagyobb szurkolótárs nyakon vágja.

Nincs illúzióm, ez nem holnap lesz.

Nem várható el, holmi jégkorongos szurkolói kultúra betartása senkitől, főleg úgy, hogy Mo-on ilyen nincs (most kezd alakulgatni), illetve úgy, hogy a Fradinak és az Újpestnek lassan másfél évtizede nincs egy értelmes csapata. Így vagy 300-an vannak, akik jó fejek, vagy 3000-en, akik állatok és nem ismerik a hokit.
A Szövetségnek meg üzenem, hogy nem volt 50-60 fős randalírozó csoport a Fradi-szektor bejáratánál, és nem csak 30-40 jeggyel érkező maradt kinnt, hanem több száz ember csak ennél az egy kapunálm, ráadásul nem az első harmad kezdetekor zárták be a kapukat, hanem kb negyed órával előtte.
@Vincenzo90: Abszolút mértékben megértelek és igazad van. Nekem is volt ismerősöm, aki kint maradt, de addigra már rég bent voltak, akiknek nem kelett volna. Zágrábbal jobbban jártunk volna mindketten, még akkor is, ha kikapott a Volán, bár az öreg fiúk meccs miatt maximálisan megérte kimenni.
Nem szóltam még hozzá, de most muszáj!
Abban az esetben, ha bejut egy komolyabb, valóban balhéző csoport a meccsre, és verekedést kezdeményez, akkor azért ki vállalta volna a felelősséget? Költői a kérdés, tudom. A másik dolog, amire reflektálni szerettem volna: azért Újpest-Fradi, mert ennek a mérkőzésnek van a legnagyobb múltja! Tény, hogy a nyolcvanas években komoly balhék voltak, de az is tény, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évet leszámítva nem az Újvárosról, és a Fehérvárról szólt a magyar jégkorong. Az elmúlt tíz évben valóban kiemelkedik a Volán a mezőnyből, de a DAB már nem ennyire egyértelmű számomra. Tény, hogy idén nagyon megy nekik, de tavaly nem volt a csapat olyan elementáris. Az, hogy Zágrábban nem volt balhé, nagyon dícséretes, és mindenhol ezt a fajta hozzáállást kellene meghonosítani. De a Zágráb, és az Alba még nem is játszott egymással tizenvalahány bajnokságot eldöntő, végső mérkőzést, ahol azért kissé feszültebb lehet a hangulat...
Ja, még valami: Kedves fehérvári társaim! Nálunk egy-egy EBEL meccsen nem szokta-e véletlen legalább a fél csarnok azt ordibnálni időnként, hogy "fasszopó labancok, áléáléóóóó"? Ha más csinálja, akkor lehet, hogy félelmetesebb, de vagy az sem elítélendő, vagy az is az, mikor mi tesszük. És nem azok szokták kiabálni, akiknek közük nincs a hokihoz, hanem az igazi törzsszurkolók!
@Liladínó: Egyetertek veled. Szerintem kell a Winter Classic, csak persze valami magyarosabb nevvel meg jobb lenne, nem szeretem ezeket az angol megnevezeseket. Azon gondolkodom mar egy jo ideje, hogy ebben a ket nagy multal rendelkezo csapatban, hogy nem lat senki potencialt egy akkora varosban mint Budapest, a keruletek miert nem allnak rendesen a csapatok moge, a sok gazdag pesti vallalkozo meg miert nem fordit valamit vissza a penzebol, ilyen celra is. Beszeltem a Tonival, elmondta, hogy mit terveztek, nekem nagyon szimpatikusak az ilyen kezdemenyezesek, barmilyen szinu csapatrol is legyen szo. Sok joerzesu ember ha osszefog, lehet valamit csinalni.
gyerekek volt ám nekünk KSi-k, Bvsc-k is
@csatoimi: Akkor biztos a Hockey Club elnevezést sem szeretted :D
@csatoimi: Sajnos nem mindenki gondolkozik úgy, mint te, pedíg akkor az ország és a jégkorong sem ott tartana, mint most. És valószínűleg én sem rekedtem volna kívűl. Már megint egyetértek azzal, amit mondasz, azt hiszem inkább akkor kéne írnom, mikor nem így van. :)
szerintem ez a focikultúra vs. hokikultúra hülyeség. Minden közösségnek saját kultúrája van. Felénk az ultrák között sem szokás szidni az ellenfél táborát, mert mi úgy fogjuk fel, hogy mi a csapatért vagyunk ott. Vannak akik ezt másképp, pedig lehet hogy ők is foci ultrák vagy épp hoki szurkolók. Azért szeretném ha egyszer kialakulna egy masszív hoki ultra közösség is az országban és láthatnánk ilyeneket: www.difhockey.se/bilder/bildgalleri/090103_02.jpg
Jaj a Jászberényt ki ne maradjon
Jelentem, én is jól éreztem magam! Kb. 10 fős vegyes társasággal (25-58 év közötti) voltunk kint, és jelentem nagyon jól éreztük magunkat! Egyrészről az ember ismételten átélhette azt az élményt amelyet az 50’ években épített öntöttvas wc-k használata okoz, fagyoskodhatott (forralt bor jól jött volna), nosztalgiázhatott a lelátó, világítás, büntetőpad színvonalán, illetve találkozhatott olyan régi hokisokkal, akikkel esetleg évek óta nem. Tegnap minden valamikori hokis (aki csak úttörőig, serdűlőig játszott az is) kint volt, rengeteg emberrel találkoztam, mindenki mosolygott, és valahogyan az 1-2 bekiabálás sem tudta a kedvünket elrontani. A legtöbben azért mentünk, és hívtunk olyan embereket, akik nem jártak korábban hoki meccsre, hogy átélhessék mindazt (legalább érintőlegesen) amit valaha mi átéltünk!
Persze lehetett volna jobb is a meccs színvonala, de szerintem a fradi most indult el a csapatépítés hosszú útján, az első lépés már megvan (végy egy jó kapust!), Budait élvezet volt nézni! Aki ennél sokkal jobb színvonalra számított az nem tudom, hogy követi a MOL liga eseményeit, egyébként meg eddig a két topicon kb. 400 komment egyike sem foglalkozott azzal, hogy olyan volt néhányszor a meccs mintha félig megfagyott emberek kergették volna a korongot, a hideg miatt lelassult a játék, pontatlan passzok tömkelege, korongkezelési problémák, egyebek okoztak gondot ezeknek a fiúknak!
@a. Bárd:
" Nem várható el, holmi jégkorongos szurkolói kultúra betartása senkitől, főleg úgy, hogy Mo-on ilyen nincs (most kezd alakulgatni) "
O.K. nincs hokikultúra. nevezzük ahogy akarjuk, de az tény, hogy teljesen más egy jégkorong-, mint egy focimeccs, szurkolás szempontjából is!
@Vincenzo90: Igen mondjuk, hogy f.szopó labancok, amikor már olyan nyilvánvaló a részrehajlás, hogy az mindenki zsebében kinyitja azt a bizonyos bicskát.
DE! Nem várjuk vérben forgó szemekkel a KAC, vagy G99-ers szurkereit, és nem a balhé kedvéért megyünk a Raktár utcába, hanem egy színvonalas, jó iramú, élvezetes hoki meccs kedvéért.
Ezt találtam a Magyar Hírlapban...

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 17.§-a a következőképpen rendelkezik:

„Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni.”

E jogszabályra figyelemmel európai parlamenti képviselőként és az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának tagjaként az alábbi körben kérek felvilágosítást Öntől.

Sajtóhírek szerint a mai napon a Kisstadionban jégkorongmérkőzésre került sor, amelyről az érvényes jeggyel rendelkező Ferencváros drukkerek mintegy 200-300 fős csoportját a rendőrség „kitiltotta”, őket – videofelvételeken is látható módon – csapaterővel, megfélemlítő fellépéssel távol tartotta. A helyszínen lévő (láthatóan elkeseredett, de teljesen békés) „Fradi-szurkolókról” a rendőrök videofelvételeket is készítettek.

Egy rövid sajtóközleményből annyit lehetett megtudni, hogy a rendőrség a fellépést azzal indokolta, hogy : „50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez”.

Kérdéseim a következők:

1. Mi volt a szokatlan, s valószínűleg a diszkrimináció jogi tilalmába ütköző, így az európai emberi jogi normákat sértő rendőri intézkedés valódi ténybeli alapja, indoka?

2. Mi volt az intézkedés jogi alapja? (Kérem, szíveskedjék pontosan megjelölni az intézkedés alapjául szolgáló jogszabályt!)

3. Amennyiben igaz, hogy „50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez”, kérem, szíveskedjék az erről szóló videofelvételt haladéktalanul a nyilvánosság elé tárni, s részemre is megküldeni.

4. Amennyiben ténylegesen ez utóbbi lett volna a helyzet, szakszerű és arányos rendőri intézkedés az lett volna, hogy az 50-60 erőszakos személyt a rendőrség elszigeteli a jogkövető magatartást tanúsítóktól, s biztosítja, hogy az utóbbiak bejuthassanak érvényes jegyükkel a mérkőzésre. Miért nem ez történt?

5. Szándékozik –e a rendőrség kártérítésben részesíteni azokat a szurkolókat, akik a rendőri intézkedés miatt nem jutottak be érvényes jeggyel a mérkőzésre?

6. Egyes megjegyzések szerint a rendőrség ezúttal, s más esetekben is politikai hovatartozás alapján alkalmaz diszkriminációt a Ferencváros drukkereivel, támogatóival szemben. Volt-e már valamiféle vizsgálat annak megállapítására, hogy ezek a vádak igazak-e?

Tisztelettel várom válaszát, tájékoztatását.

Morvai Krisztina
EP képviselő
@Morgó Muki: Tegnap hol volt igazi balhé?? Ha volt, akkor reklamálj a rendőrségnél és a biztonságiaknál, hogy miért nem csináltak rendet.
@peterszky: vajon miért indultak sokan haza a családi szektorból a 3. harmad közepén? Talán mert a kisgyerekes családok hokira voltak kiváncsiak, nem a ketrecrázásra.
@Vincenzo90: Miért, akkor hol tartana a magyar jégkorong?
@Video Tóni: Hoki Klub Csikszereda. :)
@Rock me Amadeus: senkit nem láttam hazaindulni. te láttál? (a kérdés természetesen költői)
@Vincenzo90: Mondtam, hogy mi mindig egyet fogunk erteni. Erre mar regebbrol rajottem en is. :)
Magyar Hírlapnak is gratulálok ehhez az íráshoz

"Fradi-sállal tilos volt belépni a Winter Classicra"
Zseniális ferdítés
@szorgalmas: képzeld, láttam, én is eljöttem. F*sznak hiányzik, hogy kiégjen a kabátom vagy magadfajtád szétrúgja a s*ggem.

Mindig ez a "láttad?", "kint voltál?", unalmas már.
@Szoljanka: Persze, ez mind igaz. Csakhogy a fradiszurkolók többsége ugyanúgy nem akar balhét, csak erőt fitogtat azzal, hogy trágárságokat kiabál. Nagyobb tömegben több a hülye, és ez Volán meccseken is így lenne, csak a Volánnak még nem szurkol a fél ország. Csak tudod ez mind lényegtelen kérdés, hiszen a probléma az, hogy a balhézókat nem szűrik ki, míg ártatlanok százait szivatják azzal, hogy kirekesztik a stadionból.

A jégkorong kultúra VS hokikultúra meg úgy marhaság, ahogy van... Ahol igazán sokan járnak hokimeccsre, ott ultrák is vannak. De nem is kell messzire menni érte, Szlovéniában a Jesenice ultráit ha megnézzük, elég balhés banda. Folyton verekednének, Klagenfurthban is támadtak már rá a biztonságiakra, próbáltak bemászni a jégre, és többek közt égő KAC sálat dobtak be a pályára. Ez nem sportág kérdése, ilyenek mindenhol vannak. Csak kordában kell tartani, és normális keretek közé szorítani. Svájcban például nem ijed meg a paraszt, ha lát egy görögtüzet, és nem csodálkozik, ha végig énekel-ordít a meccsen az egész tábor, de szó sincs balhékről sem persze.
@Szoljanka: Ki nem hagyd a Red Bull-tse :-D
@moszkvicssluszkulcs: Morvai Krisztina elott megint kalapot emelek. Barcsak minden magyar igy gondolkozna.
@freddi: Idézd légy szíves, hol állítottam, hogy volt balhé?
@Rock me Amadeus: ja, sorry, azt hittem, tegnap sem voltál kint. amúgy tényleg unalmas, legalább egy hétig nem jövök most ezzel.

hát, igen, tényleg jobb, hogy eljöttél, főleg, ha gyúlékony a kabátod. sok kabát kigyulladt, durva volt. én a ti oldalatokon pattogó fehér kabátos zsebhuligántól féltem nagyon. 50 méterről meg akart ölni mindenkit a barátaival. de szerencsére legyőztem a félelmem, így láttam a meccs végét.

de én soha, soha nem rúgnálak seggbe!!
@csatoimi: Kedves Imi, szeretettel köszöntelek! Köszi és beszéljünk majd ezekről a dolgokról alkalomadtán!
@freddyD: Akkor ajánlom figyelmedbe a 4es pontot. A meccs előtt negyed órával, mikor kirekesztettek minket, nem volt sehol semmilyen randalírozó csoport. Azok, akikre hivatkoznak, valószínűleg azok, akik a meccs kezdete után jóval odaértek hozzánk. Balhét nem csináltak, csak kikérték maguknak, hogy nem mehetnek be. Ha mégis úgy döntött a rendőrség, hogy kockázatos őket beengedni, annak hozzánk mi köze? Ne mondj már te is baromságokat úgy, hogy ott sem voltál!
@Vincenzo90: Sok mindenben igazad van, bárcsak lenne olyan általad említett igazi nagy görögtüzes szurkolás, mint amit szeretnénk, persze balhék nélkül...
@WeR: Az Ő szurkolóik ha jó emlékszem csak egyszer jöttek el Fehérvárra, akkor úgy viselkedtek ahogy várni lehetett tőlük... Mi meg még nem voltuk Slazburgban ...:)
Morvai Krisztina elmehet a p*csába, nem ő állt 10-20m-re a biztonságiaktól akik felé záporoztak a sörösüvegek vagy 1 percen keresztül!!! Állatok ezek nem szurkolók, még jó hogy nem engedték be őket...ez nem megkülönböztetés...egy jégkorong mérkőzés az egy társadalmi esemény aki nem viselkedik méltón ahhoz hogy beengedjék ne csodálkozzon rajta ha kint marad!

Más kérdés hogy a jeggyel rendelkező békés szurkolókat be kellett volna mindenképpen engedni!
@zsolt007:

Az UTE-Volán döntő egyik meccse után egy állat parasztkodott, velünk az 5éves gyerekem. Itt több szurkoló kért elnézést, hogy nem tartozott közéjük, és ez aztán tényleg nem jellemző az ottani szurkolótáborra, csak a focimeccsről "ugrott át" egy-két delikvens.
És tényleg.

Nem várok el hasonlót, csak hogy kicsit érezzük, hogy ez a stílus jégkorong-berkekben olyannyira nem játszik, hogy egyenesen kínos.

A kártyás rendszer értelmetlen, kiröhögnének minket, ha ezeket az idiótákat nem tudná a normális tömeg a pályán kívül tartani.
@moszkvicssluszkulcs: Ó, Istenem, ennek a csajnak nincs más dolga? Talán a politikusoknak aztán baromira nem kellene itt ugrálniuk.
Én kérek elnézést.
@Vincenzo90: nahát, és az európa? :D (mé nem mutatja a tv? akkor én nem is hiszek neked!)
(:D)

Szerintem a legnagyobb baj, hogy sokak szerint a hokikultúra = nhl szurkolói kultúra. De Európa más, nézzük meg a kosármeccseket. Kint megy a "defense" ordibálás, itt a kontinensen meg elég durva szurkolások mennek: török-görög válogatott találkozót nézzetek meg 1x
@Vincenzo90: Valóban nem voltam ott, mert akkor már bennt voltam a lila szektorban...

Szar volt az összhang a szervezők között, aminek sajnos a normális drukkerek lettek az áldozatok, de akkor is baromság ebbe is belevinni a politikát, meg mindenféle agyament összeesküvéselméleteket összehordani, mint amit a Magyar Hírlap akar ilyen cikkel.

Na mindegy, most már nem szólok hozzá a témához, gyanítom ezt a cikket is lezárják hamarosan.

Olyan jó lett volna, ha hetekig másként kommentelünk a WC-ról, pl, hogy milyen jó, izgalmas meccs volt és több ilyet kéne
@facsipesz: amúgy az a baj, hogy tényleg vagy túl fanatikus egy társaság, vagy túl unalmas (mármint a hangulat). Tudom a volánnál a kettő között vannak, de azért ne fasszopó labancozzatok, mert nem tesz jót a sportnak :D ezt hagyjátok meg nekünk, focidrukkereknek
@webmestar: A törökök meg a görögök között Ciprus miatt kicsit meleg a helyzet. Ez azért hozzátartozik.
@freddyD: ja csak a meccs szar volt. ha nincs az utolsó 6 perc (hosszabbítással együtt) akkor már nem is emlékeznék rá
@webmestar: Nem igaz! Lehet ocsmánykodás nélkül is rendes hangulatot teremteni! Voltál te Svájcban?
@facsipesz: a görög bajnokságban egy szimpla meccs is elég parázs hangulatú. Nem feltétlenül a balhékra gondolok.

pl. egy pana meccs: www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E

De ez elég off:)
@webmestar: Én is így gondoltam ;)
Második harmadban ha ültem volna és nem lett volna olyen hideg, lehet hogy elbóbiskoltam volna :P

Lehet, hogy a korai időpont miatt a játékosok is álmosak voltak
@facsipesz: Persze hogy lehet! Csak kell hozzá sok ember és minél kisebb gyűlölet. Magyar válogatott pl. ne játsszon a Szlovákokkal...
@szorgalmas: Kösz!

Amúgy Morvai Krisztina doktor kint volt?
@csatoimi: A sok gazdag pesti vállalkozó leginkább a törvényesség határait súroló módszerekkel tett szert a vagyonára. :) Ezért aki teheti, csendben lapít a "befektetésein".
@webmestar: Szomorú dolgok ezek. Szerintem játsszon, de lehet, hogy nem mennék ki rá, mert a frusztrált idiotizmusnak semmi nem vetne gátat, és iszonyúan égne a pofám, mert rásütnék a közönségre, hogy "ez a mai magyar jégkorong szurkolótábora".
@webmestar: Én nem voltam Svájcban a vb-n de haveromék akik voltak azt mondták hogy iszonyú jó volt a hangulat, és a tv-ből is ez jött át nekem. Pedig az első meccset a szlovákokkal játszottuk.
MJSZ honlapján: "...akik nem tudtak részt venni a rendezvényen, és ezért érvényes, de kezeletlen (azaz a jegy szelvény részét sértetlenül, le- vagy beszakítás nélkül tartalmazó) belépőjeggyel rendelkeznek, azt a vásárlás helyszínén, a vásárlást igazoló bizonylat (nyugta) felmutatása mellett 2009. december 30-i jogvesztő határidővel visszaválthatják."

1. Mi lesz azzal, akinek a rendőrök betépték a jegyét?
2. Miért csak 3 napot adnak a visszaváltásra?
3. Mi van, ha nem tartotta meg a vásárlási nyugtát? Vagy ha nem is kapott olyat.
@TheGreatSPR: És mi van azzal aki vidékről utazott fel nem kevés pénzt költve az utazási költségre(akár autó, akár tömegközlekedés). Azt is megtérítik?
Tisztelt Ferencváros szurkolók!
Kérdem én, ha a következő jelenet www.youtube.com/watch?v=SzPZOWvdysY ellentétesen zajlott volna (lila ultrák vonultak volna, hasonló magatartással a fradi-szektor előtt - csak és kizárólag azért, mert a rendőrök direkt arra terelték őket :-)))), akkor is ennyire mentegetnétek az eseményeket? Költői kérdés volt! :-)))
@Ringleader: Kire voltak az urak igy felboszulve? :)
@Ringleader: Furcsa ez a videó.Állítólag sok rendőr volt kint. Számomra hihetetlen, hogy a magyar rendőrség napjainkban ilyen eseményt egyszerűen végignéz és semmit nem tesz. Mert ez az utcán zajlott, ott csak ők intézkedhettek volna. 0:38-nál és 1:25-nél látszódik, hogy ott van 1-1 adag rendőr akik moziznak. Ezt a csoportot kellett volna megállítaniuk, igazoltatni és akik feléjük dobott sörösüveget az ellen intézkedést kezdeményezni (ugye szokott lenni videózó rendőr is amely felvétel alapján lehet intézkedni). Ehhez képest itt csak állnak, majd mindenkit kitiltanak.
@adamnfl: Szerintem meg te mehetsz el a picsába. Engem rekesztettek ki minden ok nélkül, nem téged. Morvai pedíg azokért áll ki, akiket jogtalanul tartottak kinnt, nem a balhézókért. Ha nem érted meg, ami oda van írva, akkor általános iskola alsó tagozatát ajánlom, a szövegértés órákra külön hangsúlyt fektetve.
Én őket nem mentegetem. egy csoport hool akik a lila hoolokra vadásztak. De őket nem nekünk kéne megfékezni, és a meccshez sincs köze, ezért nem is értem miért hoztad fel:)
mellesleg volt kint 300 lila, akik kimentek a bunyóért, de a meccsre nem, mert az nem érdekelte őket.
@Szoljanka: Ez így van. És örülünk is neki. De mutass 3000 ferencvárosi, vagy újpesti szurkolót, aki az elmúlt 10-15 évét jégpályán töltötte, és "megfertőzte őket a hokiőrület"

Éppen ezért vagyunk szerencsések itt Fejér megyében, mert a szurkolók nagy része gyakorlatilag a jégpálya mellett nőtt fel. Nekünk is megvolt az egymást gyűlölős időszakunk, csak a körülmények (és a fehérvári igazolások;)) úgy alakultak, hogy szerencsére enyhülni látszik a helyzet.

Bár azért megnézném mi lenne itt, ha a 7. meccsen dőlne el a bajnoki cím sorsa :)
@quitz: Ja, kösz a cikket, egyetértek!

Majdnem mindennel.
"A magyar jégkorongnak sosem volt igazi aranykora."

Szerintem nem igaz, az aranykort most éljük át. Néha kicsit savanyú, kicsit magyaros, de talán kialakul, ha mi (mind) nem csesszük el.
Tegnap mi is kint voltunk. Nekem spec belefert 2 jelent kivetelevel amit a fradistak eloadtak. Sztem nem volt felelmetes, vagy rettegest kelto. Veluk szemben voltunk, elvileg csaladi szektorban, de az ujpestiek kozott, mert ott fertunk el.

A kivetelek pedig:
1, golnal minek kell szetbontani a keritest? Vagy ha nem akarjak szetbontani akkor ugycsinalni mintha? ;)
2, Nagyon nyakonb*sztam volna azt aki a gorogtuzet a jegre dobta! Minek kell?

A bufesek benak voltak teny. A rendorok is benaztak, pedig sztem nem most csinaltak eloszor. Sztem forralt bor rendori utasitasra nem volt. Es gondolom a rendorok ha erosnek ereztek volna a torteneseket, akkor betudtak volna menni a fradiszektorba, kiemelni azt a 3 majmot aki nagyon csovalta a farkat, de nem volt ra szukseg.. szemelyszerint szamitottam ra, hogy lesz uvoltozes. Ha jol emlexem a szezon elejen volt 2-3 fradi meccs, ami szurkoloi rendbontas miatt szakadt felbe....:)
@csatoimi: az urak kifejezést talán mellőzném :-)))
@OliBLOOD: teljesen igazad van, hiszen az elég gyenge minőségű videóról is látható ki, kit dob és mivel. Számomra még az a furcsa, hogy kerülhettek egyáltalán oda a hatalmas rendőri készültség mellett?(de most senki ne jöjjön a rendőrök direkt odaterelték őket dumával) Azért nem szívesen gondolok bele, mi van akkor, ha épp akkor érkeznek újpest szurkolók...balhé...ami persze nem volt!
@webmestar: A magyar válogatott nem is egyszer játszott a közelmúltban Szlovákiával! Az egyiken volt szerencsém ott lenni a Sportarénában és semmi probléma nem volt. A hoki VB-re nem tudtam menni, de olvasd ezt:
jegkorong.blog.hu/2009/04/21/sorozzunk_egyutt_a_szlovak_drukkerekkel
majd ezt:
jegkorong.blog.hu/2009/04/23/sorozzunk_egyutt_a_magyar_drukkerekkel
@Fibonaci: Sajnos nem. A dontot fogjak kozvetiteni, nezem ottan. Ev vege, a csaladdal is kell lenni. :) A Mol liga donton viszont ott leszek.
@SzDaniel: ja es meg annyi, hogy belulrol azok a szektorok amik nem voltak lezarva igencsak tele voltak! Az nem nevezheto uresnek ami levan zarva ;)
OFF: mén valaki a Karntner Derbyre Klagenfurtba?
@Ringleader: Szerintem valakinek a szemelye zavarta oket. Allt ottan valaki, akit mi a felvetelrol nem lathatunk.
@OliBLOOD: Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy az szakszerű intézkedés lett volna, ha kétszer öt drab rendőr elkezdi ezeket igazoltatni? A videó egyébként jó, fényes bizonyítéka annak, hogy itt lényegében kultúráltan szórakozó fiatalokról van szó, akiktől a félelemkeltés legapróbb formája is távol áll. Ugye jól sejtem, hogy ők a családi szektorba igyekeztek? :)
@csatoimi: ahogy hallatszik inkább többesszámban fogalmaznak...tehát nem egy személy ellen, hanem pár lilát invitálnak egy baráti beszélgetésre :-)
@peterszky: Az a kép nincs meg, amikor VS bemos egyet az izgága fradistának, aki toporzékolt a kispadunknál?
Ha egy politikus végre kiáll azokért, akiket képvisel, az egyáltalán nem elítélendő szerintem, inkább követendő példa, pártállástól függetlenül. Ha minden párt együtt követelne magyarázatot a rendőrségtől, hogy mért nem azt az állítólag-és a videó tanulsága szerint valójában is- balhés csoportot tartották csak kinnt, akkor én lennék a legboldogabb. És az egyáltalán nem politizálás, ha pártállástól függetlenül valaki kiáll az igazságért. Eldobni 3 sörösdobozt lehet, hogy akkora bűn, amiért nem engednek már be a stadionba, és ezt meg is értem. Csakhogy akkor miért kell odavezetni őket többszáz békés Fradista közé, összemosni az embereket, és mindenkit löködni, provokálni? És miért kell minket kirekeszteni velük együtt? Mellesleg mikor odaértek(körülbelűl 150 rendőr vette őket körül) ők is békések voltak, minket meg senki nem tájékoztatott, hogy előtte elhajítottak 3 sörösdobozt a biztonságiak felé.
@vaze: :) :) :) Na ezen jot nevettem.
@vaze: A Fradi szektornál ezek húsz percel az után voltak ott, hogy bezárták a kaput, és akkor is a rendőrök terelték őket oda(nem öten, 150en vették őket körül, maguk a fradisták voltak kb. 30an). Szerintem ez semmiképpen sem szakszerű intézkedés. Minek hozzák őket oda, minek mossák őket össze velünk, és minket miért nem engednek be, helyette gumibottal taszigálnak? Légyszíves magyarázd meg, mert te nyílván ott álltál, és láttál mindent, én meg nem, ezért te jobban tudod!
@vaze: már a videón kétszer ötnél több rendőr látszódik, ráadásul reggel a rendőrség azzal nyitott, hogy közleményt adott ki, hogy jópár kerületben autóátvizsgálást, motozást tarthat akármikor a meccs miatt. Ehhez képest a legnagyobb nyugalommal végignézik ahogy őket dobálják, majd amikor ezek elmentek alakzatba formálódnak ésmásokkal elkezdik a kiszorítós játékot.
Félre ne értsen senki, nem a videón látható rendőrök a hibásak. Ők önmagukban nem intézkedhetnek. De azér a rendért felelős rendőri vezetőnek észre kellett volna vennie ezt a csoportot amikor az újpesti bejárat felé tart és oda csoportosítani az erőket. Szerintem ez simán megelőzhető lett volna.
index.hu/bulvar/hirek/2009/12/27/fokozott_rendori_ellenorzes_budapesten/
Tegnapi Winter Classicra újra ráharapott a Morvai féle jobbik hogy túlzott fellépés és emberi jogok stb nyílt levelében kér ezekre magyarázatot, csak ez megint marháknak egy ujabb adalék h nekik mindent szabad.

Hol van azoknak az emberi joga akik a meccs elötti napokban az interneten megjelent h egy fradistát december 26-án engednek ki a sittről és újpesti vért akar látni 27.én ez elég elriasztó a békés embereknek akik féltik maguk és szeretteik testiépségét, sokkal többen is lettünk volna ls igazi család program lett volna mint külfödön de itthon ez jelenleg csak álom.Kapjunk már észbe megint ezek sírnak h miért nem engedték be őket már az első hullámot se kellett volna nem csak a 2. hullámba érkező kemény fradi magot.

ez magyarország lehet gondolkodni
@Ringleader: Sajatos modjat valasztottak a barati beszelgetesre invitalasnak. De egy barati beszelgetes mindig jol jon. :)
Nem volt olyan rossz egyébként ez a Winter Classic, mint sokan írják. Láttam persze már jobb meccset is, a zöldek magukhoz képest is gyengén játszottak, mi meg elkészültünk az erőnkkel a végére - ami meglep, mert ebben voltunk jók eddig. A rendes játékidő végén már sejteni lehetett, hogy nem mi nyerünk, a lélektani előny a Fradinál volt már ekkor.
A szurkolás olyan volt, mint bármelyik Újpest-Fradi rendezvényen, se jobb, se rosszabb. Persze ment az osztás oda-vissza, a legalpáribb rigmusokkal, de azért nem ez határozta meg a szurkolást. A hógolyózás pedig inkább vicces, mintsem félelmetes: ahogy néztem, mindkét oldal vigyorgott egy-egy találatnál. A meccs végén volt egy kis ugrabugra a kerítésen zöld oldalon, semmi több.
Azt nagyon adtam, mikor Döglény Zoli egy pszt-tel nyugtatta a hőbörgő zöldeket:)
A körítéssel (büfé, slozi) nem nagyon volt időm foglalkozni, a meccs kötötte le a figyelmemet.
@csatoimi: igazad van...és látod még sörrel is megkínáltak :-))))
@csatoimi: Lesz még sokkal szebb világ és jövő...
@Fugeute: Döglégy, természetesen:)
@kiralyfi: Normális esetben azt mondanám, hogy ott a pont, de tényleg ne keverjük ide a politikát! Hiszen ez a cél, ne nyaljunk már be ilyen mélyen. Aki elcseszte, annak az anyukáját! Politikai hovatartozástól függetlenül.
@OliBLOOD: persze, hogy megelőzhető lett volna, illetve meg is kellett volna előzni, bocs, én úgy vettem le, hogy a videón látható rendőrökön kéred ezt számon. Egyébként kimondottan tragikusnak tartom, hogy ezen ennyire megy a szájtépés. Én azt mondtam a WC előtt, hogy majd a közönség eldönti, érzi-e igényét az ilyen rendezvények iránt. Nos, 4-5000 ember volt kint, emberemlékezet óta nem voltak ennyien nem válogatott meccsen (beleértve az EBEL-t is természetesen), szerintem tehát ez óriási siker. A híradók, a politika és a többiek sajnos elsősorban a balhé iránt érdeklődtek, ami mellett a pozitív tartalmak nem jelentek meg. Az is több, mint hiba, hogy az MJSZ hivatalos közleményében két hosszú paragrafuson át foglalkoznak a hool-okkal és a jegyvisszaváltással, majd a végén 2,5 sorban sikernek értékelik az eseményt. Hát még azt sem tudjuk eladni, amink van?
Minden tiszteletem a Voláné, a jelen kétségkívül az övék. Az is tény, hogy az utóbbi 10-15 évben sikerült leszoktatni a Fradiszurkolókat a jégkorongról, minek következtében sok fiatal Fradiszurkoló még az életében nem járt hokimeccsen, és talán a szabályokat sem ismerik.
De ne feledjük, hogy annak idején épp a fociszurkolók jártak jégkorongmeccsre is télen, és szinte minden focimeccsre járó tisztában volt a szabályokkal. Vicces mikor úgy írnak egyesek a Fradi és úpesti okiról, mintha nem lenne hagyományuk. Ha egy valamijük is van, az épp a múltjuk, a hagyományuk.

Mindent meg lehet venni pénzért, egy jól működő, eredményes klubot is létre lehet hozni ideig, óráig, de hagyományt, múltat nem lehet pénzért venni. Akár tetszik, akár nem, a honi jégkorong mostani szinten való megmaradásának egyik legfontosabb feltétele egy újboli erős Fradi és Újpest lenne!
@dome841: na jó, ez azért már tényleg több a soknál. majd megnézem, hogy te milyen képet fogsz vágni, ha egyszer szabadulsz. egyszerűen irigy vagy mások örömére, ennyi.
nem leszólni akarom én a hokiszurkolókat, mert nagyon tisztelendő amit tesznek. én alapvetően fociszurkoló vagyok, a jégkorong egyedül áprilisban érdekel egy hétre...
kint voltam tegnap a Fradi-Újpesten, természetesen a zöld-fehér magban. bár nagyjából értem, mi az "igazi" hokiszurkolók bánata, szerintem nagyon nem jól gondoljátok.
úgy hiszem, a magyar sportot a külföldön is népszerű sportágak tekintetében az viszi előre, hogyha minél több néző és érdeklődő van, tekintet nélkül arra, hogy milyenek azok a nézők. egy sportágat a médiafelhajtás tesz felkapottá, ezáltal profibbá.
egy példa. a DVSC most játszott 3 hazai meccset 40 000 "hotdogzabáló" szurkoló előtt a BL-ben. én, mint aki nem tud elképzelni sporteseményt szurkolás és bizony az ezzel járó heves indulatok nélkül, nem kedvelem különösképpen a nagyon elcsépelten divatdrukkereknek titulált réteget (pláne, ha még DVSC-s is...). azt azonban el kell ismernem, hogy ha csak a mi rendszeresen meccsrejáró rétegünk jönne ki állandóan, akkor lehet hogy a hangulat hozna egy szintet, de az életben semmi fejlődés nem lenne. szükséges az a 35 000 divat, mert az érdeklődés pénzt hoz, egyszer talán elindul valami... én pedig a focink/hokink javulását tartom mindennél jobban szem előtt.
szóval ugyanígy vagyok a tegnapi meccsel is. ha nagyobb az érdeklődés, akkor az csak jót tesz a sportágnak. nekem elfogadhatatlan azt olvasni, hogy bár kevesebben lettek volna... igenis, minden érdeklődő kell, legyen az lila vagy zöld vagy trágár vagy békés!
@AIR: Itt mindenki örül, ha egyre több a szurkoló. Mindenki tudja, hogy úgy lehet fejlődni, mert úgy lesz pénz. Ha viszont olyan emberek jönnek, akik miatt másokat nem engednek be, vagy inkább nem jönnek ki, akkor nem nyertünk semmit. Te is örülsz, ha sok ember vesz körül, de megválogatod őket, mert a mennyiség - önmagában - nem érték!
@AIR: Kívülről látod a dolgokat, ami sok esetben előny, sok esetben hátrány. A hazai szurkolótáborok egyike sem angyal, de majdnem mindegyiküknél történt egy váltást és el tudják választani a heves szurkolást a balhétól, a bunyótól. A verbális és a fizikai agressziót. De ebben még van mit előrelépni. És ennek nagyon komoly pénzügyi-anyagi okai vannak: ahol a balhé vagy a negatív képek-tartalmak elviszik a médiafelület 80%-át, oda a szponzor nem fog pénzt tenni. Ehhez persze mi is asszisztálunk, amikor aránytalanul sokat foglalkozunk ezekkel.
ja, és ne gondoljuk, hogy az ezek vannak többen, ugyanis ez óriási tévedés!
@vaze: "Én azt mondtam a WC előtt, hogy majd a közönség eldönti, érzi-e igényét az ilyen rendezvények iránt. Nos, 4-5000 ember volt kint, emberemlékezet óta nem voltak ennyien nem válogatott meccsen (beleértve az EBEL-t is természetesen), szerintem tehát ez óriási siker."

Az lesz a kérdés, hogy mennyien gondolják a közönség részéről, hogy köszönik szépen, nem lesz második.
Elsőre bebizonyosodott, hogy van rá igény. Ha ezt az igényt sikerül szinten tartani, akkor mondhatják azt, hogy siker.

Divatszurkolókból lesznek a törzsszurkolók.
Még reggel gondolkoztam, hogy utazok közel 200km-t ezért a meccsért, de ahogy olvasgatom és hallom a visszajelzéseket, nem bántam meg, hogy maradtam és pihentem, pedig aztán nagy hokiőrült vagyok, de így ünnepek között a pénz nagy úr... no mindegy...

Meglepődve olvasom viszont a Jegesmedvék fórumát... Kissé érdekes szájízzel vettem tudomásul több ok miatt is, hogy a tegnapi mérkőzés hangulatfelelőre egy kolléga volt illetve, hogy Ő egy másik csapat hangulatfelelőse is szokott lenni... :S Arról nem beszélve, hogy 2 évvel ezelőtt meg Ő buzdította hasonlóképpen a lilákat.... holnap meg másféle szerephez jut... :S
Nekem ez magas... Aki érti érti, aki nem nem...
Közben az SC 4-0-ra vezet a Brassó ellen
@pokerface: Pedig ott van a hozzászólásodban: "a pénz nagy úr" :)
@szorgalmas: Nem akarod megérteni, látom. Beverte a vonuló fradis kemény mag, de mindegy sz@rjuk le, csak a másé volt, nem a tied.
@peterszky: nem tisztem más zsebében turkálni, nem tudom mennyit fizetnek egy ilyen szereplésért, de nem azon múlik a megélhetése... számomra furcsa és kész
@pokerface: Nekem mondjuk örömteli volt, mivel sokáig azzal riogattak minket, hogy Gengszter Zoltán lesz a sómen, a miskolci figura jobb volt :) A végén be is lopta a szívembe magát a beharangozóval :D
Nagy élmény volt a Winter Classic. Igaz,egy EBEL-hez szokott szurkolónak "kissé" lassúnak tűnt az iram. A vak szerencsének köszönhetően jó szektorba sikerült jegyet venni. Fradi keménymagtól jó távol...Ott békésen lehetett nézni a meccset, és szurkolni, hol egyik csapatnak, hol a másiknak.
Azért örülök, hogy a szívem a Voláné. Itt vagyok otthon...
@Vincenzo90: fogadjunk, hogy magasabb végzettségem van mint neked, f*szfej! azt hiszem neked vannak szövegértési problémáid:D olvasd már vissza mit írtam:D Gratulálok!
süti beállítások módosítása