HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ferencváros-siker a Winter Classicon

2009.12.27. 17:51 kerusz

Ráfázott a kényelmeskedésre az Újpest, az utolsó pillanatig küzdő zöld-fehérek két ponttal távozhattak a Kisstadionból. Négyezer néző előtt az újpestiek hamar átvették a kezdeményezést, Kiss Gábor előnyből az 5. percben meg is szerezte a vezetést. Feltűnő volt, a zöldek mennyire nem tudtak mit kezdeni az előnyeikkel, egy ízben másfél percig két fórjuk is volt, amivel nem tudtak élni. Egy óriási Marosi-helyzet után Kiss Gábor szólója is kimaradt, így 0-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok. A középső harmadban az újpestiek uralták a játékot, de a helyzeteket kihagyták. A harmadik harmadra az egygólos vezetésével elégedett lila-fehér csapat jött ki, nem erőltették a támadásokat, és ahogy ez lenni szokott, a ferencvárosiak 18 másodperccel a vége előtt hosszabbításra mentették a mérkőzést. A lilák nem tudtak újítani, a zöldek lendületben maradtak, és ismét a legvégén szereztek gólt Kauttonen révén, nem érdemtelenül. A vége 2-1, a zöld-fehérek két helyet előreléptek az OB I-ben, a Mol Ligában nem változtak a helyezések.

382 komment

Címkék: ute ferencváros ob 1 winter classic mol liga

Reméem lesz cikk arról, hogy miért nem engedtek be embereket érvényes jeggyel.Ekkora rendezési hibát elképzelni sem tudtam volna.
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/video-ervenyes-jeggyel-rendelkezoket-sem-engedtek-be-a-fradi-ujpestre-2011436
@OliBLOOD: valószínűleg nem hiba volt.
Annyira azért nem nagy baj, hogy ezeket nem engedték be....
@EamesPlywood: De normális emberek is hoppon maradtak emiatt.
Nekem meggyőzőbb volt az UTE játéka, a végén láttam ilyen hógolyózást meg petárdát, ez nem ilyen családi program, szóval szerintem elég gáz, azért csak kiment a focis söpredék,a szervezők jók voltak, kordában voltak a nem odavalók
Eléggé szinvonaltalan volt a meccs, és a körítés sem volt valami nagy...
jacint.blog.hu/2009/12/27/a_wc_n_toltottem_a_delutant
Tartottam balhétól,de arra azért nem gondoltam volna,hogy központilag generálják... Tartok tőle,hosszú ideig ez volt az utolsó ilyen kezdeményezés:(
Úgy érzem a fővárosi hokikultúra messze lemaradt már Fejér megyétől is,persze tisztelet a kivételnek...
Az pedig különösen elkeserítő,hogy Újpesten úgy gondolták,egy lőtt góllal is lehet meccset nyerni. Amatőr hiba,törvényszerűek voltak a történések. Fáj leírni,de a sportszerűség jegyében gratulálok a Ferencvárosnak és hokiszerető szurkolóinak(akinek nem inge...)!
Az UTE saját magának köszönheti a vereséget.
Szinvonaltalan meccs!!
Az Újpesti légiósok,megint nem tettek hozzá semmit!!!
Gyenge helyzetkihasználás!!
Gyenge rendezés!!
Legalább az öregfiúk kárpótoltak!!
@rihiranta&rantasila: ez egészen pontosan így van. Csak azt nem értem, miért nem tanultak abból az örök igazságból, hogy a hokiban a lazsálós csapatok mindig ráfaragnak.
@öregjátékos: Ahogy elnéztem "Eper" még ma is kenterbe verné Sájevicset!!!
Érthetetlen volt, ez a túlzott erőfitogtatás a karhatalom részéről. A kemény mag nem jár hokimérkőzésre. Az elővételben vásárolt jeggyel a kézben mindenki ideges lenne , ha kirekesztik. Én a Kocka és a Haszonits spori feleségével / vot női válogatott hölgyek/ szaladgáltam kaputól- kapuig. Mire bejutottunk , a Kocka már beköszönt a Krisztiánnak.
@progmet: Igen ez így van!nem hiába lett ö a legjobb!!fantasztikus volt!!sáj nem sokat ér!
@EamesPlywood: a tények hidegen hagynak, de jó fröcsögni. fogalmad sincs, hogy mi történt, kiket nem engedtek be.

én bejutottam időben, nagy élmény volt!
Azt mondjuk én sem értem,hogy akit nem érdekel a hoki,minek jön ki??
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1280242

"A stadionba néhány szurkoló nem tudott bejutni, mert a rendőrség - amely kiemelt kockázatúnak minősítette és ennek megfelelően biztosította a mérkőzést - az első harmad kezdetekor a találkozó megtartása érdekében a kapukat lezáratta, a jegyértékesítést pedig megszűntette. A szövetség (MJSZ) sajtóosztályának tájékoztatása szerint ezt a döntését azzal indokolta, hogy akkor egy, 50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez.

Az MJSZ közlése alapján azok a szurkolók, akik emiatt nem jutottak be a mérkőzésre, a Ticketpro jegyirodáiban visszaválthatják a jegyeiket."

Szerencsés lenne a következő hasonlót egy focimeccsel párhuzamosítani, hátha akkor csak a normális hokiszurkolók jelennének meg, és nem kellene attól tartani, hogy egy MAC-mezes gyereket kifújolnak és megdobálnak a nemnormálisak.

Hogy én Fradi-meccsre többet nem viszem ki a gyerekem, az tuti. Családi szektor. Az. Én kérek elnézést, hogy "ezek" bemehettek, "szurkolhattak".

Rossz belegondolni, hogy ezek odaszoknak a válogatott meccseire is...
@facsipesz: Válogatott meccsre ezek? Nem hiszem. Szerintem,ha ma meghallották a les szót,a partjelzőt kezdték szidni...
Ezek miatt nem hiszem,hogy a közeljövőben látunk ilyet!
@facsipesz: Családi szektorba sem engedtek be - tapasztalatból mondom. És nem igaz, hogy az első harmad kezdetekor függesztették fel a jegyárusítást, a kezdés előtt már egy órával sem lehetett kapni, és fél órával előtte sem lehetett bemenni. Mi nem fradistaként a fradista oldalon voltunk, és egyszerűen nem igaz, amit az erőszakos csoportról írtak-legalábbis akkor. A bejelentés után már simán lehet, de akkorra átmentünk a másik kapuhoz, ahol szintén nem jutottunk be...
@veghist: Mert az újpesti szektorba szerettek volna bejutni ezek a bizonyos erőszakos csoportok (zöldek).
@facsipesz: így kellene tenni minden rendezvényen: ha balhé van kilátásban jogos. De a focimeccseken vhogy mindig bejutnak az idióták...
sajnálom azokat akik nem jutottak be és nem tartoznak a csűrhékhez, de lagalább nem a balhéról szólt az egész...
@veghist: Nem latod, honnan ihletodik. Mit varsz el tole?
Kíváncsi vagyok az MJSZ nyilatkozatára. Hogy mennyire sikerült népszerűsíteni a jégkorongot ezzel a meccsel. Hogy akik nem járnak gyakran, azok most aztán nyilván kedvet kaptak. Lehet, hogy nem rossz, hogy ez nem került adásba...
@veghist: Kezdés előtt egy órával még biztosan lehetett jegyet kapni, és fél órával előtte be is lehetett lépni a stadionba. Legalábbis a Szabó József utcai bejáratoknál ez volt a helyzet.
Én előre szóltam ..
@kerusz: A stefániánál. ahol én voltam (ott volt parkoló) garantáltan nem.
@veghist: Most erre mit mondjak... Nagyon sajnálom, hogy jégkorongra kíváncsi emberek nem tudtak bejutni néhány idióta miatt.
A meccs színvonaltalan volt a golokon kivül nagyon gyenge volt az a golokbol is látszik az ujpest meg azt hitte 1 golal lehet meccset nyerni.

Rendezés: beléptetés sem volt egyszerű fél 11 után kezdték beengedni az embereket kapu modosításokkal mert a kijellt kapu bevolt rohadva így át a másikhoz.Ezeket az FTC-s szurkolonak mondott focihuligánokat a pénztárhoz sem szabadott volna engedni, mindennel foglalkoztak csak a meccsel nem ugy kezdödött a meccs h az ujpesti kispad szélén egy fiatal rácsos fejvédős "srác", játékos ült és fradisták ordenáré modon inzulttlták Baróti szolt a biztonságiaknak jellemző ez is rá és petárda mege gyéb is bekerült szóval rendezőség sokat hibázott ha ezek is kinn rekednek jobb lett volna az egész:)
A pályával egy baj volt ami baleset evszélyes is h csak a kapu mögött volt a palánk felett plexi potolhatták vna.

Winter classic egészében rendezést leszámítva nagyon jo kezdeményezés öregfiúk meccs kifejezetten jo volt számomra és a "nagy" meccs is a szünetekben lévő programok is meg a legszebb az egészben h több ezren kilátogattak sok sok fiatal jégkorongozó és amatőr hokis is ezt folytatni kéne futball huligánok nélkül ez nem az ő pályájuk. Ezt meg kéne védeni tölük Tisztelt szövetség.

Még több ilyen kezdeményezést...
Elég rossz volt a mérkőzés színvonala. A szervezés meg szintén klasszik volt, annak rossz értelmében. A múltnak ez a része egyáltalán nem hiányzik. Focis ultrák nem zavartak sok vizet. Maguk alá dobálták a petárdákat. Inkább olyan furcsán nem oda való volt az összes, a stadionokban félelmetesnek szánt gesztus. Jövőre rábízhatnák a szervezést mondjuk a szigetes társaságra.
Ezt már valamikor leírtam,de nálam egy Winter Classic nem egy meglévő hangulattan teknőben lenne,hanem mondjuk a Városligetben mobil-lelátókkal,és inkább a válogatott vonalat forszíroznám... Mondjuk egy MOL-liga válogatott-Idegenlégiós válogatott. Az öregfiúk meccs az maradhatna,sőt több korosztályt is bevinnék az eseménybe. Ha nincs klubvonal,vélhetően a nem oda illő elemek is inkább otthon maradnának!
a rendezés szánalmas volt
kimentünk időben, hogy lássuk az öregfiúkat is, de a stefánián a drága jó szövetség későn nyitotta ki a kapukat, majd ugye motozás, lassú bejutás, emiatt esélytelenek voltunk beérni a kezdésre

bent gondoltunk iszunk egy kis forralt bort, de hamar kiderült, hogy azt nem lehet, nagy okosság volt ennek a betiltása is

a meccs olyan volt amilyen, én örültem a végén, a dózsások nem. volt dobálózás, bottal kiütés, mutogatás minden, ami egy Fradi-dózsához hozzá tartozik.

a végén a kiengedés megint nevetséges volt, mondjuk a szövetség utána olvashatna annak, hogy mi volt Hillsborough-ban cirka 20 éve.
az meg azért felemelő, hogy a szövetség emberei szotyizgatás közben "lerúgom a fejed Te g*ci, a k*rva anyád, f*szszopó köcsög" és egyéb remek mondatokkal kísérik a szurkolók távozását

és ezek akarnak A csoportos vb-t rendezni
vajha oda beengednék az embereket érvényes jeggyel ?
Személyes élménybeszámolóm lila szektorból

Pozitív

+A rendezés szerintem jó volt. Nálam nem volt semmi probléma beléptetésnél
+Biztosítást is megfelelőnek tartottam
+Jó sokan kinn voltak
+Voltak hihetetlenül drámai pillanatok. 5-6-7 kihagyhatatlan sansz, ami többnyire pechesen pont nem ment be. Durva volt, hogy csak 1:1-re végződött a rendes játékidő
+A két kapus (főleg Becze) néha embertelenül nagyokat védett

Negatív

Nem tudom, ez a meccs alkalmas volt-e népszerűsítésre.
-Nem volt túl jó meccs (főleg a második harmad)
-A Fradi szektor egy része állatként viselkedett. Gondolok itt a petárdákra, dobálásra, folyamatos anyázás az UTE cserepad felé vagy egyszerűen csak arra, hogy néha azt éreztem, hogy rohadtul nem érdekli őket a meccs, hanem sajátjaik buzdítása helyett az ellenfél mocskolására koncentráltak. Röhejes. A folyamatos buzizás, f*sszopózás, kurvázás meg pont kis kölyköknek való. Gratulálok.

Szerencsére a lila szektor többnyire nem reagált a különféle provokálásra

-Jégszínházos performansszal nem lett volna gond, de az enyhén szólva kemény volt, mikor überhosszú bemutatójuk miatt a kivonult két csapat már leült, mert nem tudtak bemenni.
-Szerintem nincs még egy olyan nemzet, ahol egy kabala ilyen érthetetlen gyűlölettel kell hogy konfrontálódjon.
-A végeredmény igencsak fájdalmas volt :( Így kikapni különlegesen bosszantó

Ha legközelebb is terveznek Winter Classicot, vigyék le vidékre, mert ott sok ember talán még meg is becsüli.
Gratula a csapatnak!
Kedden ismétlés, talán simább meccsen!

Jövőre meg ugyanitt folyt. következzen!

Hajrá Fradi!
10.20-kor értünk oda, a pénztárnál álltak,beszélgettek.Kérdeztem, hogy nincs jegy?
A lilába volt, a családiba várták az újabb jegyszállitmányt. 10.50-kor bennt voltunk, némi vitatkozás után.
A szervezés rossz volt, a rendezők tájékozatlanok,
a rendőrök hozták a "szokásos formát". Egy jó dolog rendesen el lett barmolva.
@potocsi: Csak ne ugyanígy!
@freddyD: Becze jó napot fogott ki. Budai meg nagyon nagyokat védett. Csak azért nem voltam a lila szektorban mert nem akartam az ultra párbajban részt venni. Inkább barátokkal és a gyerekeikkel lógtam a családi szektorban. Meglepően nyugis volt végül ott a hangulat a lila oldalon.
@freddyD: Pedig Csúszka, a kabala igen rendesen "dolgozott", mindenkhez odament, lehetett Vele fényképeszkedni, és a második szünetben iszonyatosan nagy show-t nyomott...
Direkt ezért az eseményért utaztam vissza 230 km-t vasárnap reggel, hogy megnézzem a meccset. Kezdés előtt 15 perccel nem engedtek be minket érvényes fehér szektoros jeggyel a kijelölt kapunál. Átmentünk a másikba, de onnan is sokan visszaküldtek mondván, nem ide szól a jegyünk (előre vásárolt jegyről van szó). Másik is jöttek vissza, családok, gyerekekkel, pokrócokkal. Iszonyú veszélyesnek nézhettünk így ki így felszerelkezve! Hogy lehet ilyet csinálni, hogy a zöld és a fehér szektor bejárata ugyanaz?
Érthetetlen, hogy valahol máshol miért nem engedtek be minket? Azért mert azt az 50-60 főt nem akarták beengedni, még máshol beengedhették volna a normális népet. Nem?
Ezek után nem hiszem, hogy bármilyen meccsre is ki fogok menni! Inkább nézem TV-ből, amit lehet. A kanapémról talán nem üldöznek el! Természetesen a pénzemet kérem visszautalni a bankszámlámra, kezelési költséggel együtt.
@kozaka: még Hardi se jutott be, ez nagy szó!
Kíváncsi lennék, hogy ha tényleg kiment volna tízezer ember, ahogy titkon remélték, akkor mekkora lett volna a káosz. Ha már négyezer jegyet sem tudtak kinyomtatni az eseményre... mínusz az elővételben elkelt zsugák... Vicc.

A meccs kifejezetten alacsony színvonalú volt, melyen a győzelmet jobban akaró csapat nyert.
Nem tudom miről beszélnek....hogy nem lehetett bejutniii??? Ez hülyeség. Én meccs előtt negyedórával odasétáltam az egyetlen jegyárusító bódéhoz és egy kis sor állás után megvettem a jegyet,és bementem.Ennyi.A családi szektorból átmentem az újpestibe,mert onnan jobb volt a kilátás.A mérkőzéstől többet vártam,eléggé langyos volt,igaz a végéért megérte,igazi tűzijáték volt.
@kozaka: Akkor te pontosan tudod, hogy jártunk mi is, négy gyerekkel másfél évestől felfelé...
Istvánmezei útcából jutottam be.
Több néző volt, mint 4ezer, az oldalsó szektorokban nem volt lezárt szektor (előre úgy volt, hogy le lesz zárva a családi és a szurkolói szektor közötti rész) és a pálya mentén tele volt mindkét oldal, csak a 4 sarok volt üres, lézengős, a két kapu mögött meg ugye nem lehetett egyáltalán ülni.
@korihoki: A Szabó József felől, igaz? Nekünk a Stefánián a szervező azt mondta, hogy ez az egyetlen jegypénztár, ami működni fog. Állt is pár száz ember sorban, hasztalan.
Az NSO meg a 3300-at nem tudom honnan vette (kétezer-egyszáz elfogyott elővételben + százméteres sor állt fél órával a meccs előtt egy pénztárnál )
Szövetségből valamelyik pofa azt magyarázza éppen a Radio Cafén, hogy ők csak a rendezvény szakmai részéért felelnek, a többi nem az ő dolguk. Nagyon cinikus, beszari duma ez. Aztán meg a jégszínházat méltatta.
Minket gond nélkül engedtek be 10:45 körül és nem hittem volna, hogy az öreg fiúk meccs lesz az egyetlen értékelhető dolog, de az miatt mindenképpen megérte kimenni.
A mérkőzés borzasztó unalmas és színvonaltalan volt, aminél rosszabb már csak a szánalmas Fradi tábor volt. Miután egyetlen félreérthető, vagy látványosabb megmozdulást nem reagáltak le, hamar feltűnt, semmit sem tudnak a jégkorongról. Borzasztó volt szembesülni az előre tudhatóval, hogy őket a hoki a legkevésbé sem érdekelte. A rendőrség végig videózta az egész eseményt, de lesz ennek bármi értelme? Ha jövőre is megrendezik a Winter Classicot, akkor akik idén "bizonyítottak" ki lesznek tiltva? Attól tartok, költői a kérdés....
@quitz: A rendőrök azt mondták be a hangosbeszélőn, hogy a szervezők kérésére nem engednek be senkit érvényes jeggyel sem...
@Morgó Muki: Ez nekem már ott kiderült, mikor a MAC mezes gyerkőcöt újpestinek nézték azt elkezdték fújolni és toporzékoltak örömükben, mikor mellélőtt.
Viszont gratula a srácnak, ahogy csókot dobott nekik. Nagy volt :P
@Morgó Muki: Egyszerű, legyen DAB-Volán meccs,és lesz színvonal meg kultúrált szórakozás is.
Ha nem a fradi rendezte, akkor a szövetséget zárják zárt kapuk mögé?
Rossz céget bíztak meg a rendezéssel.A Fradi-Herta focimeccsel is befürödtek már a nyáron.
@veghist:
Meg a családtagokon kívül + 10 néző!
A Mol-ligában ezzel a 2 ponttal sincs sokkal beljebb a fradi, 5. és már csak két meccse van (Stars és a DAB ellen), az SC-nek meg kettőnél több meccse van és még az SC-nek van két pont előnye is.
Jövőre a classicon Stars is legyen,a balhé kizárva!
@canadien: Ott pont a régi rendező "cég" rendezte a balhét.
@semmisemszent: Mi arra is kimentünk volna...
@Lajos a mizse: Hát persze, és akkor lesz 643 néző...
Nagyon jó ötlet ez a WC de amikor megtudtam, hogy UTE- Fradi lesz egyből elment a kedvem az egésztől, sajnos jó volt a megérzésem, nem hinném, hogy az MJSZ tehetne a balhéról kicsit sajnálom őket mert bocsánat ezekkel a barmokkal nem lehet mit csinálni.
@Bencito: jövőre egy Volán-MOL Stars presztízscsata lehetne, csak lenne egy megfelelő nap erre.
@quitz: De úgy tűnik, tényleg nem a szövetség döntött a jegyárusítás és a beléptetés beszüntetéséről.
Én véleményem:

Rendezés szar. Az, hogy nem engedtek be szurkolókat botrányos. Az, hogy még érvényes jeggyel sem az végképp az.

És ezt hiba lenne "fociszurkolókra", "huligánokra" stb-re fogni. Ez a szövetség hibája, hisz ő a rendező. Ők úgy mossák kezeiket, ha megnevezik melyik megbízottjuk (Valton Sec. vagy rendőrség) a felelős. Esetleg elismerik a saját hibájukat.

Amúgy jó kezdeményezés, sok néző, jó hangulat. A meccs gyengus volt, de aki pl. megnézi az nhl-es WC-t, ott is messze elmarad a színvonal a "sima" meccsekéktől.

Számomra -no meg a nézők 80%-ának óriási volt a vége. Ugye minden jó, ha a vége jó.

Levették a legjobb játékosunkat, Hegyi sem 100%-os, Hucko is kidőlt, így ez igazi csapatérdem.

Ne azzal legyen telesírva ez a cikk, hogy milyen szar volt ez az egész!
@Lajos a mizse: hát ennél bármi jobb lenne sajna az ebel miatt a Volán kiesik :(
@Bencito: Te miért döntöd el mások helyett is, hogy mi lenne a jó(bb)?? Kint volt 4-6000 ember egy hokimeccsen. Ez mindennél nyomósabb érv!
Családi programra vittem 7 éves unoka öcsémet, és próbáltam magyarázni, hogy miért üvöltenek mint 1 sakál a túl oldalról " ÚJPESTI BARÁTOK , SZERETJÜK AZ ANYÁTOK" És még sok mást. Jó lenne úgy sporteseményre menni, hogy ne azon kelljen izgulni, hogy, hogy mentsem a családot ha balhé van....
@Bencito: meg lehet oldani, ez az EBEL-lel való takargódzás csak kamu, kontikupon is lehetett volna Volán.
@kerusz: Illetve az üllöi129-et olvasva úgy tűnik, többen is bejelentkeztek a dicsőségért, így a szövetség is: ulloi129.wordpress.com/2009/12/27/winter-classic-megkerestuk-a-jegkorong-szovetseget/
Minket nem tudnak megtörni!
Legjobb játékosunkat fosztották meg egy örök élménytől, de a CSAPAT, bizonyított!
Az esemény legszánalmasabb eseménye Döglégy Zoli fellépése volt!
@kerusz: ez most egy kényelmes helyzet mindenkinek
a rendőrség mutogat a szövetségre, a szövetség a valtonra a valton meg a rendőrségre

senki se hibás a szurkolók meg le vannak sz*rva
ad 1. rendezés: fél órával a meccs előtt még ittam sörömből, aztán bementem, volt nálam egy nagy fotós táska, a rendőr kultúráltan kérte nyissam ki, megtettem, beengedtek. Valahogy nekem még sosem volt bajom abból, hogy időben, normálisan megjelentem és be akartam menni, úgy látszik szerencsés vagyok...
ad 2. A meccs. Borzalmas volt, jégkorong... áhh... de nekünk ez való, kár, hogy két ilyen csapat mostanra ide jutott, hogy csak erre képesek. A lényeg persze a 2-1
ad 3. A szurkolás. Zöld szektorban voltam, de ez a sok f...opózás és hasonlók már engem idegesített, és ahogy én észrevettem a lilák megpróbáltak a maguk mondján színvonalasan, és nem lealacsonyodva szurkolni, kár, hogy a zöld oldalon sok az ostoba, barom, kutyaeledelnek sem való... igaz, ennyivel nagyobb is a tábor... ejj...
@potocsi: miért szabálytalankodott az előző meccsen. "Megfosztották" muhaha
@freddi:
És ugye a nagyobb botrány is elmaradt, mert a lila kispad háttal volt a fradistáknak így nem tudtak onnan dagadt szerencsétlenek mutogatni és hergelni mint szerdán!

Azt egyébként észrevetted, hogy itt (persze csak írásban) milyen sportszerűek a lilák?!
Nagyon bájos! :D
@Lajos a mizse: érdekes a Drogbáró borbás, igen, így kisbetűvel vajon miért játszhatott, egy súlyos sportszerűtlenség után?
A legjobb, hogy a fradisták milyen parasztok, mert faszszopóztak meg cigányoztak. De mintha a cigányozást, meg hogy anyám kurva, apám paraszt stb. mintha elég sokszor hallottam volna...

Ilyen téren egyik fél sem marad el a másiktól.
azért az vicces, hogy sokan fel vannak háborodva a trágár rigmusokon, miközben zana zoltán volt az egyik hivatalos showman a meccsen, akinek a dalszövegei szerintem semmiben nem maradnak el az egy-egy meccsen halható rigmusoktól
@freddi: görögtüzet, petárdát, vállról indítható rakétát hogy vittél be?
@Lajos a mizse: görögtűz...
emiatt sokan hisztiztek már az a csoportos vb alatt is
az nhl-s sztárok meg hiányolták
@Lajos a mizse: A rendőrnek, aki megmotozott adtam 5 rongyot és beengedte.
@E11: Azért ne keverd össze kedves barátom a szezont a f...-mal!!ö nem szokta hoki meccseken ezeket énekelni!!!ha jól tudom!!
@öregjátékos: Szegény MAC-os kissrácot is újpestinek nézték a szünetben, szóra se érdemes.
@öregjátékos: ez valszeg igaz is, csakhogy Zana ennek köszönheti az ismertségét, emiatt "sztár" és ebből kifolyólag lehet Ő egy showman egy ilyen mérkőzésen (meg persze a korong szeretete miatt, de a korongot szerencsére rengetegen szeretik)
@öregjátékos: Jól tudod,de valamire Neki is kell hivatkozni, ha más érve nincs.Márpedig nincs.
@Lajos a mizse: szánalmas,még a mezeket sem ismerik,de ez hagyán.a színeket!!
Az eddig leírtakhoz:

Gondoltam jó buli lesz. Elővételben megvettem 5db jegyet magamnak és a rettenetesen vérszomjas 4 további barátomnak éltetünk első hokimeccsére. Társaságunk két hölgytagja igen vérszomjasan nézhetett ki, főleg az, aki egy pokrócot is hozott magával.

Bejutni sehol sem lehetett, le se szarta senki, hogy érvényes jeggyel rendelkezünk, és nincs nálunk molotov koktél sem.

Erre itt olvasom a tisztelt kommentelőtől, hogy a "csürhe" jobb hogy nem jutott be..

Tudod mit barátom? Nyaljál be keményen.. Innen a Fradi-szektorból üzenem!
@E11: Aha... És melyik dalszövege szól valaki(k) ellen konkrétan?
Nem értem, hogy miért pont ob-1-es mérkőzást vittek ki? öregfiúk ok, de lehetet volna valami all-star gálás összeröffenést szervezni egy fradi ute helyett! Mindenféle kompetencia tesztel, ki tud gyorsabban korizni, pontosabban lőni meg ilyenek!
@progmet: Azért Svájcban is bemutatkoztunk a nagyvilágnak.... Úgyhogy reális "veszély". sajna
@Tiko: Tudod mit barátom? Nyaljál be keményen.. Innen a Fradi-szektorból üzenem!

Ez is szép megnyilvánulás!!tiszta IQ!!
Ez kábé olyan volt mintha "pop" rajongók mennének jazz koncertre és még reklámoznánk is nekik, hogy mekkora improvizációk lesznek, bakker inkább kimegyek ifire, ott csak az van akit érdekel is a dolog
@rezsi777: Egy ilyen Mol-gála is jó és megfontolandó ötlet. De ezek nem zárják ki egymást!
Még 1x: Ma 4-6000 ember volt kint egy Mol-liga mérkőzésen! Ennyit soha nem viszel ki egy gálára. Max. 1000-1500-at, ha jól van megszervezve. Mondjuk majd jövőre!
Ez a fradi tábor csupa szerencsétlen, buta parasztból áll, ha még a Fradiba hokiznék égett volna a pofám ma nagyon, nagyon nagyon! Bár így sem éreztem éppen jól magam.
A hokihoz közük nincs,de egyáltalán a sporthoz sincs! Ostoba birka az összes!
@öregjátékos:
" tiszta IQ!! "
Te ugye dózsás vagy?!
Persze nem baj ez. Mindenki rendőrnek szöletik, de van aki továbbtanul!
@imr: Írásodból ítélve te is eséllyel pályázol az MTA-tagságra...
@öregjátékos: az az IQ, ahogy ez kezelve volt. kérlek ne oltogass engem.
@Tiko: Meg volt az oka(remélem meg is tudjuk a rendőrség-rendezőség-mjsz triásztól), csak ez sajnos senkit sem kárpótol. 1200 ft-os jegyért senki sem fog perelni, az meg, hogy visszakapjuk az árát, nem vagyunk kisegítve.
És az a tényleg unfair a többi szurkolóval szemben - mint ahogy már leírtam - , hogy sok embert jegy nélkül is beengedtek az első harmadban.
@Morgó Muki: milyen törvénysértés történt, ami alapján bárkit is ki kellene tiltani, áruld már el, drága barátom?? hát miért nem írsz az ávónak egy komoly névtelen feljelentést? harcolj az igazadért barátom, nagy szüksége van rád a rendszernek!

az egyetlen törvénysértést a valton követte el a rendőrséggel karöltve. persze ez senkit ne zavarjon, aki ott sem volt, dörzsölje bőszen a tenyerét, hogy ő előre megmondta.

sok néző volt, jó szurkolás, derbyhez méltó "egymással foglalkozás", durván hatszor elhangzó apátok paraszt volt álllé, a másik oldalról (tehát nem értem ezt az egyoldalúságot a véleményekben).

szar meccs, de szép délután (lehetett volna)
@Lajos a mizse: így van. köszönöm a véleményed, teljes mértékben egyetértek.
@imr: micsoda bátor, karakán vélemény. miért nem ott mondtad el, akkor az érintettek tanulhatnának belőle!
@imr: kicsit cizelláltabban, de igazad van!
@E11: showman????Esetleg a Böröcki Pepi!!!a Zoli mint szurkoló volt kint!!!!Nem volt a kezében mikrofon,nem komferált semmit!!!Tényleg nem voltál kint!!
Csatlakozom:
Ez egy rém színvonaltalan meccs volt. Két rövid gondolat:
1: Itt egy klasszikus régi csatára akartak emlékezni. De a hiba ott volt hogy ebből régen is csak botrány volt a jégkorong hátérbe szorult, és a válogatott valahol a C csoport vége felé kullogott. A mai sikerek alapja Fejér megyében keresendő, a klasszikus párharcot pedig Volna-Dunafernek hívják. De tényleg ez pár jó egyéni teljesítmény mellett baromi messze állt az "A" csoportos szinttől (aminek a szélén már ott táncol a válogatott és a klub szinten a Volán).
2: Egy klasszikus párharchoz de még egy akármilyen komoly sportmeccshez is hozzá tartozik a szurkolás. Azzal egyetértek hogy a Fradi tábor már túlzásba vitte, nem kellett volna ennyit anyázni, a UTE kispadot inzultálni, a Fradi gólnál történtek pedig az ember állattá válásának tipikus példáját láthattuk, de egy klasszikus rangadó többek közt a fantasztikus hangulattól lesz jó. Ha kimegy 4-5e ember és csöndben áll a kis MAC mezes srácoknak nem fog beleégni az emlék a tudatukba. De mikor ez az 4-5e ember egyszerre buzdít! Szóval szerintem jó kezdeményezés volt, két SZINVONALASABB CSAPATTAL, KULTÚRÁLTABB de hasonlóan vehemens két táborral, és persze profibb szervezéssel még nagyon jó buli is lehet..
@imr:
Hát nagy pofáraesés volt "nyuszi"! Én is ideges lennék a helyedben!!!
:D
@semmisemszent: Dózsa??bárcsak rendör lennék,akkor rend lett volna bent!!
@Tiko: Az, hogy valakiket nem engednek be érvényes jeggyel,felháboritó.Az, hogy nem engedélyeznek jegyvásárlást, legyen az bárki, felháboritó.Vannak minden táborban olyanok, akik semmilyen sportrendezvényre nem valók.
Tudod mit barátom? Nyaljon be Neked a nyári villám.Üzeni Neked egy normális.
Na jó, akkor a sok fröcsögőnek egy ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ:

Napok óta erre készültem, reggel a barátnőmtől elutaztam Székesfehérvárra (135ft), onnan Budapestre (560ft) vettem két vonaljegyet a metró miatt (600ft). Eddíg 1295ft-omba került a buli, amit senki nem fog nekem megfizetni. Odaértünk a Kisstadionhoz, beálltunk a jegypénztárnál a sorba. Eltűnt időközben a pénztáros, mondván, hoz még jegyet. Nem hozott. Megjelent kb 250 rohamrendőr, bezárták a kapukat, és nekiálltak kötözködni az addíg csöndes, nyugodt Ferencváros drukkerekkel. (Jómagam nem vagyok Fradista, de a Fradi szektorba szerettem volna bejutni, mégis inkább feléjük húz a szívem, mint a lilákhoz, a haverom pedíg nagy fradista, de nem vagyok elfogult) Teljes lett volna a béke, de közölték, hogy senki nem mehet be. Nyílván aki érvényes jeggyel odamegy, azt kitépik a kezéből, elszakítják és visszaadják, majd meglöködik gumibottal, az nem fog örülni, és csöndben ácsorogni. Családok voltak ott kisgyerekekkel, és kb. 10 hangosabb, de békés fradista. A rendőrök azt hazudták, hogy bennt balhé volt, és azért nem mehetünk be, de a mobiltelefonok korában hamar tud informálódni az ember, tudtuk nagyon hamar, hogy a szemünkbe hazudtak a rendőrök. Utána az MJSZre hivatkoztak. Ismételten elmondom: ÉRVÉNYES JEGGYEL SEM LEHETETT BEJUTNI. Elindultunk a családi szektor felé negyed órával a meccskezdés előtt(addíg a Fradiszektornál balhét CSAK A RENDŐRÖK csináltak) A többi szektornál ugyanúgy családok vártak a bejutásra(hiába). Elmentünk, ittunk egy jó sört, és eldöntöttem, hogy többet meccsre Pesten SOHA, mert a politikáról szól az egész. Provokálják a népet, löködnek kisgyermekével várakozó anyukát, baráti társaságokat taszítanak arrébb gumibottal, aztán másnap lehozzák a sajtóban, hogy ilyen, meg olyan huligáncsoportok támadtak a rendőrökre és randalíroztak. Ez nekem nem hiányzik. Sokan videóra rögzítették az eseményeket, remélem közzéteszik az interneten, mert baromira bosszantó, hogy sok idióta minket szíd, akik áldozatok vagyunk. Azon felűl, hogy elcsesződött a napom, jelentős anyagi kár is ért, a hazautam ismét 560ft volt fehérvárig, majd onnan 160ft haza. És kénytelen voltam gyorsétteremben kajálni az otthoni ingyenes helyett. Ha ezt nem számoljuk, akkor 2015 ftomba került az, hogy stresszelhettem magamat mások idiótaságán, és bosszankodhattam egész nap.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN MJSZ! A BOCSÁNATKÉRÉS, ÉS ANNAK BEISMERÉSE, HOGY HIBÁZTAK A MINIMUM!
@semmisemszent: Sztem nem azért ment ki 4-6000 ember a kisstadionba, mert fradi ute ob1 volt! Ha csak erről lett volna szó akkor max a szokásos 800 néző! Az öregfiúk és a gálahangulat sok nézőt hozott be/ki! És ne feledkezzünk el a sztem megfelelő színvonalú promoról, ami a rendezvényt illeti.
Ha "műsort" nem bővítik vagy változtatják meg övőre, akkor nem fognak elmenni ennyien okulva az idei tőrténésekből és színvonalból!

És lehet, hogy a MJSZ-nek nem sikerült megszerveznie megfelelően a WC-t így elsőre, de ez csepet sem csorbítja az eddig elérteket.
jézusom most nézem milyen kommentek születtek... Ez mostanában mindennapos itt (régebben jártam erre akkor még kifejezetten szintvonalasak voltak a kommentek is), vagy csak most gerjedtek be ennyire az indulatok?
@korihoki: ja, hazudtam, én kérek elnézést.
@Vincenzo90: Neked is a politikáról szól minden hozzászólásod.
@Vincenzo90: kell a cirkusz a népnek, én már azon csodálkoztam, hogy a 11-es hírekben már kamerás bejelentkezés volt, 12-kor meg már hírtv-s, atv-s stb. kamerákkal rohangáltak.
szerintem jövőre inkább maradjunk ligaválogatott - légiósok winter classicnál, sajnos a célközönség így gáz finoman is fogalmazva, de tőlem lehet fedett pályán is fejérben 1 órát elvonatozom parasztmentes környezetért simán
@eradam: Milyen bemutatkozásról is van szó? Arról, hogy a szlovákok pofáztak, és valaki rendbeszedte őket? Aztán mivel ők hokiberkekben komolyabb szinten állnak nekik bármit szabad, és azárt is minket bántanak, amit ők tesznek? Vagy mire gondolsz? Arra, hogy mindenki agyon dícsérte a magyar tábort, hogy milyen fantasztikusan buzdították a csapatot?
először egy OB1-es meccs kommentjei legyőzik az EBEL-meccsét:D
@1nf3rn0: ami ma történt az színtiszta politika volt. ebben akkor sem fogsz megingatni, ha leírod, hogy hülye vagyok, te meg okos (ami mostanában többek teljes érvelési repertoárja)
Még a rendezésről annyit,hogy amikor az öcsémmel akartunk bemenni a Millenárisra a mezünkért, akkor beállt elénk egy biztonsági ember és közölte velünk, hogy itt csak újságírók mehetnek be, ez úgy kb. öt percig ment, hogy mi a csapat melegítőjében ott ,,téptük a szánkat", hogy csak a mezekért akarunk bemenni, aztán megjelent a portás és ő egyből beengedett minket, ez még úgy rendben is lenne, ha nem rohant volna be a Kisstadionba egy félőrült, aki csak azon a kapun mehetett be.
@szorgalmas: nyugi, azért ennyire nem kell ördögöt látni mindenben :D
Az avatarja adja a politikai töltetet.
@hokifan526: ja annyit még kihagytam a sztoriból, hogy a Millenáris felől rohant be az az úriember.
videa.hu/videok/sport/winter-classic-a-fradi-nyert-ferencvaros-hoki-jegkorong-Vxi6Ulyq0lCC7W73

ajánlom figyelmetekbe a válogatt hátvédjének és a svájci VB LEGJOBB MAGYAR JÁTÉKOSÁNAK nyilatkozatát

nincs az a Volán Kohász "örökrangadó" ami után így tudnának nyilatkozni az érintett csapatok játékosai
@Vincenzo90: Sajnalatos, hogy egy derek magyar emberrel ilyen megtortenhet, mindjart gondoltam, hogy nem a fradistakkal van a baj, sokkal inkabb a kommunista rezsimet kiszolgalo, magyarellenes karhatalommal. Zavarta oket, hogy osszegyult ennyi remek magyar ember, de remeljuk aprilisban ezek a dolgok megoldodnak.
@öregjátékos: jah, hogy a szurkolók bemehetnek a jégre ? ha ezt tudom akkor lehet én is benézek, megnéztem volna lentről, hogy mennyien is vannak, mert a lelátón állva igazából csak a szemközti oldalt látni
@csatoimi: Te voltál ott Flinta-mezben?:)
@potocsi: :D:D:D igen hosszúra nyúlt az a nyiltkozat! És minden egyes hazai volán mérkőzés után megemlítik a játékosok meg az énekes is a szurkolókat!
@rezsi777:
Hát konkrétan de!
Szögezzük le az öregfiúk is Fradi-Dózsa volt.
A nyolcvanas években és még a kilencvenes közepén is a BS-t töltöttük meg. Ami most beindított sok mindenkit az, hogy láthatja a régieket.
És a fiataloknak sem árt ha tudják, lehet csak egy játékot szeretni és akár sokan is kiváncsiak rád, de a Fradiért TÖMEGEK mozdulhatnak!
@1nf3rn0: Ha a beszámolóm a politikáról szólt, akkor ezek szerint ami történt az politika. Tudod én csak egy jót akartam szórakozni egy színvonalas hokimeccsen. Ennek áldoztam a napomat, és a pénzemet. És mit kaptam cserébe? Emberhez nem méltó módon bántak velem, löködtek, bántottak. Nem én tehetek róla... Lehet, hogy van politikai töltet abban, amit írok-bár nem ez a célom, csak szeretném, ha a szövetség, vagy akárki, aki ezért felelős bocsánatot kérne- de ebben az esetben EZ A SZÍNTISZTA IGAZSÁG!
@Vincenzo90: Arra hogy nyomatékosan megkértek (értsd: megfenyegettek h még egy balé és mehetünk haza) a görög tüzezés, himnuszagyalázás után. És nem a szlovákokról van szó, tudod jól.
@potocsi: basszus nagy volt a tábor. kár, hogy a játékosoknak nem szóltak, hogy a lelátón nem remek szurkolók, hanem szemét csürhe volt. na mindegy, ez is a rossz szervezés számlájára írható.

te jó ég, azok a gólörömök, még mindig lúdbörzök.
@E11: megint figyeltél!!a szünetben a játék miatt ment be!!tudod kapuralövés volt!!!
@semmisemszent: de ha jól veszem ki a szavaidból, te is azt mondod, amit én: sokan mentek ki az öregfiúk miatt!
@rezsi777: gondolom Énekesre gondoltál és nem egy zenészre :)))))))

ne félj, lesz még FRADI Jolán meccs nem egyértelmű kimenetellel, s lesz zöld pokol akár Fehérváron is, ahogy régebben töbször
@Vincenzo90: ne érts félre, akkor nem esett le :) Az, hogy valaki a szektorába való jeggyel nem jutott be a meccsre, az sajnálatos.
@Rock me Amadeus: Nem.:) Sajnos nem tudtam kimenni. Pedig keszultem nagyon.
Na akkor egy beszámoló az én szemszögemből:
A kezdeményezés jó,de a megvalósítás távol álltól a céltól több okból is.

Ez a mai két gyenge csapat nagyon gyenge meccse volt. (írhatnám a négy betűs szót a meccsre és a csapatokra is) Bosszantó hibák tömkelege mindkét oldalon, az első 10perc után a végét vártam. Elesik a csatár a piros vonalban,egy passzot nem tud lekezelni a másik,és az bukdácsolás... Mintha a Jég Veled-et néztem volna néha. Jövőre célszerű lenni olyan csapatokat meghívni,akik tudnak is jégkorongozni. Ha magyar akkor jó,ha külföldi akkor is. Csak játék legyen,ami élvezhető. Ez tragikus volt... Ezeknek a játékosoknak igen komoly képességbeli hiányosságaik vannak, a csapatokban kár idegenlégióst foglalkoztatni,vagy ezért a produktumért fizetést adni. Ha már egyszer amatőrök. Egy válogatott meccs + gálameccs több lelkes hokipalántát eredményezne.

A szurkolók nagy része (nem csak a Fradi huligánok) a szabályokkal sincsen tisztában. Az elején a palánkra nyomások ünneplése ezt szépen mutatta,vagy egyértelmű szituációk félreértése.

A rendezésről: Cimborám fél 1-kor még tudott jegyet venni,a Fradi arcok elől bement az újpesti szektorba és aztán átjött a családiba. A rendőrség nem volt a helyzet magaslatán, csak nézték az eseményeket, de ugye megszoktuk ezt már. A bemondó szerencsétlen volt,vagy volt bemondás vagy nem. A legnagyobb tévedés az lett volna,ha a békés szurkolók a családiban vagy az újpestiben vártak volna a csürhére,még a hidegben, szerencsére el lehetett jönni időben. A kabalamedve a lezárt szektorban császkált,ahelyett,hogy a gyerekekkel foglalkozott volna. Az alkohol kitiltása jó döntés volt,bár a langyos tea helyett,szívesebben ittam volna forralt bort.

A konklúzió: Az ilyen színvonalú jégkorongra pénzt adni kár (mint a 90-es évek eleje), a milliókat az utánpótlásra és infrastruktúrára kellene költeni,mert ez nem a jövő. Felemás érzéseim voltak korábban a Volán EBEL szereplésével kapcsolatban,de ez bizony szükséges,mert enélkül a válogatott se lenne sehol.
@rezsi777: Úgy összességében a Fradi-Dózsa miatt mentek ki ennyien.
@potocsi: egyértelmű!

És egy szoros Volán-fradinak, hidd el nem csak te örülnél ebben az országban!
Egy nap és helyreáll itt is a rend, egy évig a mai fórumozók többségének se hírét, se hamvát nem halljuk majd.
Lehet hogy a biztonságiak nem döntenek a lezárásról, ha az a 40-50 idegroncs fradista nem kezdi el sörösüvegekkel dobálni az újpesti oldalon jegyért sorba álló embereket. Persze sokkal kényelmesebb kommunistázni meg diktatúrázni, de nem ártana kicsit a tükörbe nézni néha...
Addig nincs probléma, amíg a focihulligánok nem keverednek a hokirajongók közé.
A foci nem sport, csak üzlet... és egyre nyálasabb, valamint színészkedős bábujáték az egész.
A szurkolókról nem is beszélek,mert ma is bizonyították milyen bő a szókincsük, és mennyire tudnak viselkedni... Biztos nem vélelten kellett bezárni az ajtókat...nekem senki ne magyarázza meg, hogy kötőszékben varroggattak amikor felröppent a hír, hogy balhé volt.
Azt pedig, hogy vidéken kell mérkőzést rendezni elég régen tudjuk, hisz ott még tudnak szurkolni, összefogni a csapatukért a szurkolók, nem pedig csoportos agyament birkaként tönkretenni emberek szórakozását.
Kérem a focihulligánokat huzzanak vissza a butyuta focipályákra,mert a hoki SPORT, nem pedig Cirkusz.
Sajálom azon embereket, akik hokimeccs helyett csak kerítést láttak.

Hajrá Jégkorong ! Hajrá Magyarok !
@öregjátékos: értem, akkor a szünetben lehet bemenni mezei szurkerként a jégre ? szedd már össze magad
nem tudom miért fáj neked, hogy zana nem mint mezei szurkoló volt jelen
@eradam: Nem voltam ott, nyílván te tudod jobban, hiszek neked. Csak ne keverjük a két dolgot, mert itt nem balhézó huligánokról volt szó, hanem balhét generálni PRÓBÁLÓ rendőrökről...

@1nf3rn0: Csakhogy nem elég az, hogy te azt mondod, hogy sajnálatos, és nics semmi visszhangja a dolognak, mert mi a biztosíték, hogy mégegyszer nem történik meg? Ezen kívűl pedíg a felelősöket felelősségre kell vonni. A szövetségen belűl ha valaki rossz döntést hoz, elvenni a pozícióját, ha a rendőrség hibázott, lefokozni a rosszul dolgozó parancsnokot, és a minimum egy bocsánatkérés. Szó sem volt semmiféle balhéról, egyszercsak gondoltak egyet, és provokálni kezdték a népet, és bezárták a kaput. Erre nincs értelmes magyarázat...

Az avatarom meg olyan, amilyen, mivel az egész indapasshoz egyetlen avatar jár, ezen a blogon is ez van kirakva. Eszem ágában nincs a politikát idekeverni, bár sajnos ebben az esetben megkerülhetetlen tényező, mert láttam, amit láttam, és senki nem magyarázza be nekem az ellenkezőjét, aki otthon ücsörgött, vagy szerencsés volt és bejutott. Nem mondok semmit, de érdemes elgondolkodni azon, amit először írtam. Ott van minden részletesen, ami történt.
@DVB: Az, hogy sokszor elestek szerintem az ottani jégnek volt köszönhető. Középtájt és főleg az egyik kapu mögötti "sarokban" rendszeresen elcsúsztak, ott valami nem stimmelhetett. Még az egyik jégszínházas úriember is egyből elzanyált ott
kicsit OFF, bár korong:
a jégkorong Isteneinek juniorjai okítják sogórékat
SWE AUT 3-0
@FRee:
Fogalmad nincs neked a magyarországi hokiról ember!
@E11: lehet!!!de a dalszövegeit akkor sem emlitette!!!szedd össze magad!!!vagy az fáj,hogy lilában volt?
@FRee: Nekem meg, aki ott voltam, nem csak írkálok hülyeségeket nem fogod bemagyarázni, hogy értelmes indokot tudnának adni arra, hogy miért is nem mehettem be. Ne hordj már itt össze nekem baromságokat, mert nagyon utálom, ha kicsesznek velem, és még meg akarják magyarázni, hogy én vagyok a hülye, és én tehetek róla.

A SZÖVETSÉG KÉRJEN ELNÉZÉST!
A szervezők azért egy "igazi Ferencváros szurkolót" a jégre is beengetek i48.tinypic.com/17erzq.jpg
@Video Tóni:
Csúsztatok lila?
Mehet a tények közé.
@Vincenzo90: Ott voltam, pont így volt, én sem vagyok fradista, sőt, ha nem családi szektor, akkor inkább UTE lett volna, jha bejutottunk volna...
@Video Tóni: Szerintem meg te nézzél tükörbe! Olvassad el, amit először írtam, az én beszámolómat, aztán adj magyarázatot arra, hogy minket miért rekesztettek ki!
@Vincenzo90: Esetleg a pályára fáklyát bedobó "gentleman" nem érdemelne valami büntetést?
Komolyan mondom, olyan jeleneteket láttam, amit hokimeccsen még SOHA! (kb. tízenegy éve vagyok rajongó...)
@veghist: Mondjuk az a Stefánia úti kapu felől eleve lehetetlen lett volna.
@Vincenzo90: "hanem balhét generálni PRÓBÁLÓ rendőrökről..."
Ne csináld már... Már ide is be lett linkelve több nyilatkozat, hogy a biztonsági cég kérte ezt az akciót. Most mégis hogy gondolod, hogy a mezei rendőr, aki ezek után parancsba kap egy ilyen utasítást, ott el kezd mérlegelni és tudatosat balhét csinál...

Marha nagy baromság, hogy te és mások nem jutottak be, de itt TÖBB felelős van, kezdve azzal a balhézni vágyó tömeggel, aki ezt ezek szerint elindította, egészen a biztonsági cégig, MJSZ, rendőrségig. Nem volt ez az összhang, ami marha ciki és igencsak amatőr.
Ez természetesen nem lehet vigasz senkinek, aki kinn rekedt...

Remélem a MJSZ valamiféle kárpótlást szándékozik még nyújtani, a jegyvisszaváltáson KÍVÜL. Még ha csak szimbolikus is, mert ez nagyon gáz volt
@freddyD: Ebben lehet valami,de a technikai képességek mellett,a korcsolyázásban is lehetne hova fejlődni. pl. sebességben
@freddyD: a fradi csarnokot zártkapusítani azonnal!:D
@Bencito: "Nagyon jó ötlet ez a WC de amikor megtudtam, hogy UTE- Fradi lesz egyből elment a kedvem az egésztől,"

Ez csak azért történhetett, mert az ÖRÖKRANGADÓ az a Fradi-Újpest. Téli Klasszikus. Az nem a vidék dolga.
Valóban gyenge mérkőzés volt, színvonalban az idei szezon mindegyik Fradi-UTE, UTE-Fradi mérkőzése verte. De nem érdekel, így nyerni óriási érzelmi löket, így a szezon legcsodálatosabb mérkőzése volt számomra! :)

Elhiszem, hogy semleges nézőként ez nem volt valami nagy dolog, de ezzel nem tudok mit kezdeni :)
@öregjátékos: helyette van DICSŐ MÚLTUNK!

s nem egy múló rosszullét vagyunk mint egyes csapatszerű képződmények
@kerusz: OK, de ezt nekünk nem mondta senki, és ne hidd, hogy mi voltunk ott csak gyerekekkel...
@peterszky: kit érdekelnek a semlegesek, egy DERBIN aratott győzelmet nem kell megmagyarázni

mert ugye van a FERENCVÁROS és a Rest of the World
@instant legenda: :-) 10/10.

Ma bebizonyosodott, hogy igenis él a jégkorong a fővárosban. Bajnoki nézőcsúcs. Abszolút. Ezt lehet magyarázni, csak felesleges. Garantálom, hogy idén nem lesz -és nem is volt- több néző Magyarországon rendezett bajnoki jégkorong mérkőzésen, legyen szó bármely -esetleg külföldi- bajnokságról.
Akkor én is összegzem a véleményemet, tapasztalataimat.
12:00 körül értem a Stefánia u. kapuhoz, 12:20-kor az előre váltott jegyemmel gond nélkül bejutottam. ennél a a kapunál jó sok rendőr volt, többen csak beszélgettek miközben tőlük 20-30 méterre a kerítésen át adták vették a piro cuccokat... no komment.
Lehet én is (sőt biztos) ideges lettem volna ha nem engednek be, de én még soha nem akartam kezdés után bejutni, így nem tudom emberek miért jönnek késve.

A meccs színvonala olyan volt amilyen, előtte egy Volán-Bécs és egy Spengler-Cup meccset láttam, lehet ezekhez mértem a tempót tudat alatt :)
A szurkolókról (illetve bizonyos esetekben "szurkolókról"): nem lehet a mai magyar jog alapján kitiltani a korábban már bizonyított réteget. Se fociról se innen. Ha megpróbálják látjuk mi történik. Mindenki hallotta mi ment végig. Nem védve őket, de egy dolog meg melítenék: minden csapat sportág meccsein van káromkodás aki most nyavalyog h így a gyerek meg úgy a gyerek az még nem volt meccsen vele soha, hallottam én már EBEL meccsen is percekig f..pó labancok meg hasonlókat pedig ott is volt gyerek bőven. Nem mondom h rendben volt ez így, mert nagyon nem, de egy meccsen nem hinném h ez lenne a legnagyobb probléma
@freddi: de csak nagyon sikítva az az esetleg :)
@potocsi: igen csak multatok!!:-)
@freddi: úgy értem hogy a szomszédban vannak 7-8 ezer fős bajnoki hokimeccsek is.
@eradam: a barátaim vidékról jöttek haza, több mint 200km távolságból. náluk ezért volt késés.

de ez abszolút nem releváns. ha én a 3. harmadra akarok bemenni érvényes jeggyel, akkor ugyan miért ne tehetném/tehetnénk?

(költői a kérdés, nem kell válaszolni;))
@öregjátékos: CSAPAT csak egy van: FERENCVÁROS
@eradam: a mérkőzés megkezdése előtt se lehetett már bemenni, szóval nem csak a késők szívták meg
@Tiko: Teljesen jogos, igazad van csak én nem tudom megérteni hogy 60 percet kifizetve miért akarnék csak 20 látni, de ok ettől még persze be kell engedni a szerencsétlent. És én is vidékről mentem, 6kor keltem :)
@potocsi: jolvan akkor örülj neki,és játszatok magatokkal!!
@Video Tóni: Csak nem vagy lilaba bujt voros? :) Csalodnek benned, haver.
@instant legenda: Hát látszik, hogy nem a vidék dolga ..., kár, hogy az egész mindig a balhéról szól
@Bencito: Légyszíves járjál máshová hazudni!
mondjuk a szlovák zászlós dózsa mezek is jók voltak...

a dubek meg a sikorcin a magyar nemzeti válogatottban is félig tót mezben fogja nyomni ?
vagy ott, hogy lesz ?
@DVB: Ez a Slavia meccsek utan tunhetett igy. :)
@freddi: meg az is bebizonyosodott, hogy szívós munkával át lehet törni a közönyt a jégkorongnak is. Megfelelő hírveréssel igenis ki lehet vinni sok nézőt a pályákra. Ma este például valószínűleg olyan televíziókban is tudósítottak magyar bajnoki jégkorongmérkőzésről, ahol eddig még soha.
@csatoimi: Nem, de nem kéne adniuk az ártatalan "Családi szektoros" Jauzsikát azoknak akik azért késtek el mert a balhé kedvéért tettek egy 2 km-es kitérőt az újpesti bejárat felé...
@freddi: 1. Nem hazudom, ez biztos furcsa lehet neked, de hidd el vannak még ilyen emberek. 2. Köszönöm, hogy megengeded, hogy oda írjak, ahova akarok ...
Sajnáltam, hogy nem lehettem ott. A hozzászólások alapján, már nem vagyok ebben biztos. Kicsit úgy érzem, hogy nagyon ellentétes vélemények vannak itt, nem lenne rossz majd olvasni egy külön cikket, ahol kitértek (kedves blogírók) a meccsen kívüli történésekre is.
Köszi.
@Rock me Amadeus: Köszi,Neked köszönöm hogy az ötödiktől idén háromszor kikaptatok
@Bencito: 1. hazudsz, mert azt írod, hogy ez a mai csak a balhéról szól.
2. én megkértelek!!!, hogy nem itt hazudozz.
Visszatérve a JÉGKORONGhoz, szánalmas, amit Kincses művelt... Bottal akasztásnál a jégen fekvő játékosnak mutogatta, hogy keljen fel. Nem egyszer, nem kétszer, legalább 4-5-ször!
Jobb lenne, hogyha hozzá értő játékvezetőket kérnénk fel ilyen meccsek lebonyolításához.
@zsolt007: gyere meccselni hohl-re!:P
@kerusz: így van.

És ezért is nagyon dühítő, hogy pár ember próbálja lerombolni ezeket a jó dolgokat, mert csak a balhéról írnak -amit igazából nem a szurkolók csináltak- és sok laikusban ezek a hamis kommentek azt a hamis érzést kelthetik, hogy egy ilyen rendezvényen félni kell és rossz lesz minden stb.
@jacint70: És a kinnt várakozó összesen kb 1500 békés ember(mert simán kinntragadtak ennyien, szerintem csak jeggyel 3-400 ember) tehet róla, hogy bennt valaki fáklyázott? Tegyék ki akkor azt az embert, de ne engem szivassanak meg miatta, nem ilyen balkáni állapotok kéne uralkodjanak egy európai országban, hogy totális a fejetlenség és mindenkit megszívatnak, akit kéne, azt meg eszük ágában nincs elkapni.

Arról meg kíváncsi lennék, hogy mi a véleményed, akinek az érvényes jegyet kivette a kezéből a rohamrendőr, eltépte és visszaadta neki.

Nincs ezen az egészen mit szépíteni. Valaki nagyon elszúrta, és a minimum egy baromi nagy BOCSÁNATKÉRÉS lenne a SZÖVETSÉG RÉSZÉRŐL, és a minimum az, hogy a felelősöket kirúgják. Egy magáncégnél ilyen alakokat ekkora hibáért úgy kirúgnak, mint macskát ....ni, pláne ha ekkora anyagi kárt is okoznak(gyengén számolva is legalább 1.000.000 ft jegybevételtől elbuktak).
@Video Tóni: Megnyugodtam. :) Tudod, igazabol semleges lennek, de mivel Flinta ott van a Fradiban, veluk tartottam. De megertelek Teged is, az a 18 mp nem lehetett egy idegnyugtato. En regebb ilyenkor kaptam az agyverzest. Tenyleg gyenge volt a szinvonal? Nem lehet, hogy a palyaval is gond volt? Sajnos nem lattam a meccset.
@Vincenzo90: Barack Obama már bocsánatot kért a CNN-en!
@Video Tóni: szánalmas a cinizmusod. Vincenzonak abban mindenképpen igaza van, hogy nem azt kell szivatni aki nem érdemli.

Fordított esetben én felemelném a szavamat érted, bár ezután a kommented után lehet meggondolnám.
egyébként senkit nem érdekel mit irogatnak ide bizonyos emberek ilyen focihuligán olyan strandröplada ultra halgasd meg a Fradis játékosok nyilatkozatát ők élvezték és megköszönték a buzditást,a többit meg ki nem szarja le Savanyú a Szőllő
@csatoimi: Gyenge volt a színvonal, rengeteg kihagyott helyzet mindkét oldalon, a rendes játékidőben elért döntetlen reális volt, mert egyik csapat se volt jobb a másiknál addig. A végére már borítékolható volt hogy a fradi nyeri a meccset, mert addigra ők már nagyon felpörögtek, míg az újpestiek már a zsebükben érezték a meccset 1-0-al, de bebizonyosodott hogy egy gól nem gól.
@zsolt007: azt vágod,hogy ez nem buzdítás volt!!!
@csatoimi: És utána még ott volt egy 17 mp is :)
@Video Tóni: Te egy igazán antiszociális ember vagy. És buta is. Meg naív. Amiről nem tudsz arról legalább ne beszélj, és ne okíts ki másokat, akiknek a hozzád hasonlók miatt még rengetegszer kell pórul járnia. Mert ha most hagyjuk, hogy így átverjenek, és megszivassanak, akkor legközelebb is megtehetik nyugodt szívvel. Szeretném, ha pozitívan csalódhatnék a Magyar Jégkorongszövetségben, de ahhoz az kell, hogy beismerjék, hogy hibáztak. Elvégre elméletileg a jégkorongsportért, a sportolókért és szurkolókért (érted és értem) dolgoznak. Ma pedíg ebben óriási kudarcot vallottak.
@csatoimi: Nem volt jó meccs, mindkét csapat a valós tudása töredékét adta, rengeteg volt a hiba. Viszont ennek ellenére izgalmas volt (mert szoros volt az eredmény), és örömteli, hogy kint volt ennyi ember.
@öregjátékos: Valakinek lett baja, 1 pofon nem csattant el és kit érdekel megba..tuk a lilákat!!!!!!!
@Vincenzo90: Mondjuk nagyjából órák óta olvasható az üllői129-en ez a szövegű cikk:

"A be nem engedett szurkolókkal kapcsolatban megkerestük az MJSZ sajtóosztályát. Az alábbi tájékoztatást kaptuk:

A mérkőzés kezdetekor a találkozót biztosító cég (a Valton, a szerk.) arról tájékoztatott bennünket, hogy a Stefánia utcai kapunál egy harminc-negyven fős társaság szándékozik belépni, és ők veszélyeztetik a találkozó biztonságát. Kértek minket állítsuk le a jegyértékesítést, és zárjuk le a kapukat. Mi ezt megtettük, mivel a rendezvény biztonságát tartottuk szem előtt. A lezárás után igyekeztünk mindenkit tájékoztatni arról, hogy másik kapunál be tudnak lépni, információink szerint a szurkolók nagy része be is jutott. Nagyon sajnáljuk az esetet. A fel nem használt jegyek a Ticketpro hálózatában visszaválthatóak. Felvesszük a kapcsolatot a Ferencvárossal, igyekszünk kárpótolni a kint maradt szurkolókat.

A kommentek közé kérünk Titeket, írjátok le, mit tapasztaltatok. Nem szeretnénk, ha ez csak úgy elfelejtődne."
@Vincenzo90: Igen, buta vagyok és naív is. Ezért tudtam megnézni a meccset élőben. Ígérem legközelebb kevésbé leszek antiszociális és inkább az utcai lökdösődést választom ahelyett hogy időben elindulok arra a meccsre amire "napok óta" készültem.
@csatoimi: valahogy mindíg egyetértünk. ezt még az első kommentedre reagáltam. bár ha jól látom azt törölték.
Arra azért kíváncsi lennék, ki az aki komolyan gondolja, hogy valaki, bárki is felelősségre lesz vonva akár a szövetség, akár a biztosítócég, akár a rendőrség részéről. Könyörgöm, egy Fradi-Újpest sportrendezvényről van szó...

A meccsről: gyenge színvonal, amihez a bírók is asszisztáltak.

A szurkolás pedig még jobb lett volna, ha a lilák nem maradnak otthon.
@kerusz: egy ilyen eseményen sehol sem az év meccsét látják a nézők. AZ nhl-ben is xarabb szokott lenni a Winter Classic, és akkor nem beszéltem a season openerről...azok ám igazán értékelhetetlenek. Szal ne így értékeljük!

A célnak megfelelt, jövőre lehet más városba vinni!
@kerusz: harminc-negyven??? ez szemenszedett hazugság, nem olvastad hogy 1500? :D Nem beszélve arról a 6-800.000 szudáni és nigériai testvérünkről akiket már az országhatáron visszafordítottak!
@zsolt007: én nem éreztem,hogy bármelyik fradis meg b....volna!!primitív vagy!!Én nemszurkolásrol irtam,mert ez csak szitok volt,pocskondiázás!!!Lehet téged sem érdekelt a meccs!!meg annak lett baja,miattad,aki nem jutott be!!
@Vincenzo90: Az a véleményem, hogy amennyiben igaz és bizonyítható, eljárást kell indítani ellene, kb. rablás, illetve hivatali hatalommal történő visszaélés miatt... (Nem vagyok jogász...)

Arra viszont én lennék kíváncsi, hogy neked mi a véleményed arról, hogy ezek a jégkorongra egyáltalán nem jellemző dolgok (kerítésrázás, bedobálás, fáklyázás) miért mindig egy csapattal kapcsolatban jelennek meg?

Apróság... Talán a második, de lehet, hogy az első harmadban elkezdtek bedobálni, igaz, akkor még "csak" papírrepülőket...
@Video Tóni: Igen, direkt csesztem el arra a pénzemet, és az egész napomat(merthogy vidéki vagyok), hogy rendőrök löködjenek az utcán, mert úgy teszek, mint aki be akar jutni a meccsre. Pedíg csak a gumibotra vágytam. Azt az egyet sajnálom, hogy meg nem erőszakoltak vele. Az lett volna az igazán jó. Meg még egy kis verés kellett volna, vagy hogy gumilövedékkel lőjenek rám. A szemetek, hogy merészeltek nem megverni?

Te sem gondolhatod komolyan, amit írsz. Ha nem voltál ott, akkor annyi kérésem lenne, hogy az eseményekkel kapcsolatban fogd be a pofád, és ne írkálj hazugságokat.
asszem ez a focihuligán hoki meccsen örök téma marad:D:D:D
@rezsi777: Mindig akkor téma mikor a Fradi nyeri a meccset a legtöbb embernek ez az igazi problémája
amikor a fradi nyeri vagy játszik?
Mekkora szerencsém volt ezzel a meccsel!

Ha arra gondolok, hogy a cimborát majdnem elcsábítottam családostul élete legelső hokimeccsére... És hogy megúsztam azt a kínos magyarázkodást a meccs után, "hogy dehát ez nem mindig van így, meg hokimeccsen tényleg mások szoktak lenni a szurkolók".. Huh, mák...

Ha a következő WC egyik résztvevője a Fradi lesz ismét, akkor kösz, nem kérek belőle.
Amíg ezeket a parasztokat (nem a normális szurkolókról beszélek!) nem vágják ki maguk közül, addig minek. És ha rászoknak a klubmeccsekre, akkor a Fradinak ugyan lesz egy "fantasztikus" szurkolótábora, de a jégkorong (a focival ellentétben) barátságos jellege (mármint a jégen kívül) megszűnik. Nyilván nem ez a cél.

Ahogy népszerűbb lesz a hoki, úgy fújja be a szemetet is a szél, sajnos.
@öregjátékos: Fradi-dózsa 2:1 ,szép álmokat
@jacint70: fáklyázás???
gondolom a görögtűzre gondoltál
ajánlok figyelmedbe svájci bajnokikat, igaz nem NHL színvonal, de legalább nem színházban érzed magad, hanem sporteseményen
@jacint70: nem dobálhat mindenki sörösüvegeket, sörösdobozokat...
@potocsi: Ja-ja... Az tűnt olyannak, mint egy fáklya...
@jacint70: A Volánra gondolsz?! :-) Ott csak a kerítésrázás hiányzik, talán mert nincs. Van bedobálás rendszeresen és fáklyázás is...

Fel kell fogni, hogy ez egy Fradi-Dózsa volt. Ehhez a tényhez képest semmi nem történt. A Görögtüzezés jó volt, látványos és szép. Sajnos egy(!) berepült a jégre. A többi tizenx pedig nagyon jól mutatott. Valószínű a világon bármelyik jégkorongcsapat játékosa örülne neki, ha ilyen látvánnyal köszöntenék a szurkolóik...
@facsipesz: Ember mi a fasz történt kitört a 3. világháború????.Derby az derby aki nem kötődik egyik csapathoz sem az sosem fogja megérteni ráadásul nem történt semmi olyan ami a iromádonyat jogossá teszi.Lehet hogy Volán meccseken az a módi hogy 4-en dobolnak meg 5-en csillagszóróznak de a hangulat kb nulla.
@Vincenzo90: Mi mindig egyet fogunk erteni, ebben biztos vagyok. Eljon meg a mi idonk, ugy latom mar egyre tobben vagyunk es mar elegen is.
Na látom megint bebizonyosodott minden szempontból, hogy BP-n a sport nem tartozik a kulturált szórakozások körébe, hiába szeretnék ezt egyesek. Az országok többségében ez nem így van ám, se szervezés, se szurkolás terén, talán Szerbiában van ez a színvonal. Azt is elképesztőnek tartom, hogy sokan valami csürhe miatt jogosnak érzik, ha nem szelektálnak, hanem senkit sem engednek be, sőt, van aki szerint aki nem ér oda időben az magára vessen.....ez azért nagyon kiábrándító.
@facsipesz:
"hogy dehát ez nem mindig van így, meg hokimeccsen tényleg mások szoktak lenni a szurkolók"..
Amire te gondolsz az a nyugdíjasotthonok összevont sakkbajnoksága.
A hokimeccseken ilyen hangulat van hosszú évtizedek óta!
Szokj hozzá, vagy válassz másik hobbit!
@Video Tóni: Több száz ember volt a kerítésen kívűl csak a Fradi szektornál. Semmi balhé azon kívűl, hogy a rohamdroidok nekiálltak keménykedni, kizártak minket, aztán löködtek. A szurkolók részéről az összes balhé annyi volt, hogy néhányan ordibáltak egy-egy rendőrrel, ami nem csoda ilyen állapotok közepette. Nem írtál sokkal nagyobb baromságokat a nigériai és szudáni szurkolókkal, mint amiket eddíg írtál.
Meccs: nagyon gyenge volt a színvonal, a meccs nagy részében úgy tűnt,hogy a helyzeteit elszórakozó Újpesttel szemben egy Budaival megerősített amatőr baráti társaság korongozik. Aztán megérezték az Újpest által felkínált lehetőséget és "kilelkesedték" magukból a győzelmet, ami így teljesen megérdemelt volt.

Rendezés 1: az olvasottak alapján a Stefánián igen aktívak voltak a rendőrök, de azt már nem sikerült megoldaniuk, hogy a meccs előtt ne jelenjen meg pár tucat fradista a lila oldal mögötti utcában. Nobel-díjas matematikusnak kell lenni ahhoz, hogy ezt az eshetőséget előre felmérjék. Vagy nem is volt ez olyan véletlen?...

Rendezés 2: bemondták vagy háromszor,hogy a lilák és a családi szektorban levők maradjanak a helyükön a meccs után. Ezt vajon milyen beteg elme találta ki? Szerencsére a meccs végén akadálytalan volt a kilépés, így ráadásul még ki is röhögtették magukat a rendezők.
@lidmark: pontosítok: Fradi azon belül is Rencz-drukker, hiszen övé a 16-os mez a Fradiban :)
Sajnos a ket NHL jatekos ota nem voltam Fradi-Ute meccsen. De annyit hozza tudnek fuzni a fradi szurkolokhoz, hogy Csikszeredaban mindig civilizaltan viselkedtek, igazi verbeli szurkoloknak tuntek, nem volt soha semmi problema veluk.
@zsolt007:
Ezek ott vidéken egymás f@szát verik nagycsendben, aztán amikor találkoznak az igazi lelátói hangulat halovány lenyomatával, összeszarják magukat! Régen mi Fradisták ennél sokkal "lendületesebbek" voltunk!
:D
@potocsi: mi van, te is tőle vásároltál, azért tudod ennyire????
@Vincenzo90: jaja,semmi nem történt.....www.youtube.com/watch?v=SzPZOWvdysY

ettől függetlenül a békés szurkolókat nagyon sajnálom, hogy nem engedték be.
@lidmark: Érdemes megnézni, hogy a fáklyázás alatt milyen rémülten ugrál a kalapos kislány a családi szektorban. Szerintem minimum halálfélelme volt!
@csatoimi: Mi a patásördög leszármazottai vagyunk :)
@semmisemszent: @zsolt007:

Óhe, ebbe a sárdobálásba nem akarok beszállni. Hokimeccsen (szerintem!) nem divat a "cigányozás", "buzizás", "faszszopózás", ha csak nem a "hangulat" kedvéért, ugye...

Nekem kizárólag ezzel van bajom! Ha ezt leveszed (az ellenfél szurkolótáborával való folyamatos foglalkozást a jégen történtek teljes figyelmen kívül hagyásával), akkor csillagos ötös! Így meg a megterített asztal sarkán egy szarkupac jelleget kapta a produkció.

Egyébként az "évtizedek óta" meg talán nem indok arra, hogy létjogosultsága legyen, és ez ne változzék meg.

Svájcban is remek hangulat volt (ha nem jobb, ha szabad ilyet mondanom...), és eszünkbe se jutott egy ilyen rigmus se, sőt a világ elitjének szurkolótáborainak se. Hm?

Személyeskedés kizárva, kérem, ne menjünk bele.
@disx3: Ebből mi a Fradi oldalon semmit nem láthattunk, és ezek oda sem értek, mert a rendőrök ahogy ráfordultak a Stefániára körülvették őket. Láttuk, hogy ott egy hangos bagázs, de azokat kordában tartották. És egy-két eldobott sörösdoboz miatt több száz embert nem beengedni... Amit eddíg mondtam azt mind továbbra is fenntartom.
@Vincenzo90: ulloi129.wordpress.com/2009/12/27/winter-classic-elo-kozvetites-es-kibeszelde/
...12:45-nél van egy kép és egy cinikus megjegyzés, hogy "direkt homályos"...na az épp nem a Fradi oldal...majd 13:30-kor értetlenül, megszeppenve "Mintegy 300 fradistát érvényes jeggyel nem engednek be a rendezők és a rendőrök… Állítólag balhé van az utcán."...na ez a cinikus csúsztatás!
Egyébként szerintem emészthető kategória volt ez a Winter Classic. Gratulálok a Ferencvárosnak, kedden majd ők sírnak :-)
@disx3: Bakker, mekkora frusztráltság dolgozhat ezekben a szerencsétlenekben?..
És tényleg, honnan kerültek elő?

Biztosan azért voltak ilyen zabosak, mert a családi szektorba szólt az elővételes jegyük, és nem mehettek be:)
@facsipesz: Ez egy derby amit leirtál minedkét oldalon megtörtént velejárója egy ilyen meccsnek legyen fallabda vagy bármi más,ha családias meccsekre akarsz járni járjál Fehérvárra ott kitünő hoki van,langyosabb nézősereg
@lidmark: a kislány 3:06-nál azzal, hogy a túloldalról érkező hangulattól ihletet kapva elkezd önfeledten ugrálni, bebizonyította, hogy rendbontó, huligán elem. előállítani, kitiltani.

a meccs résztvevőit sem értem, nonszensz, hogy pozitívan ítélik meg a meccset, és a hangulatot. szemetek.

jóval több volt a szurkolás mindkét oldalon, mint egymás szídása, persze mint már írtam, az is volt, nyilván.

mindenesetre szeretném megkérni a kommentelőket, hogy igyekezzenek összegyűjteni a negatívumokat, próbáljanak minél többet siránkozni. külön öröm, ha ezt olyan teszi, aki ott sem volt. a csürhézésért plusz pont jár!!
Mindenem a FERENCVAROS ! :)
@Video Tóni: Most már elég volt. Majd mindjárt én vagyok a hibás, hogy miért akkor akartam bemenni érvényes jeggyel meg négy gyerekkel amikor akartam... Szálj le a magas lóról!
@Ringleader: A homályos kép nem a Stefánia felőli bejáratnál készült, nem tudom, és nem is érdekel, mért homályos. Hogy a többi helyen mi történt, arról én meg nem tehetek, és azért engem nem rekeszthetnek ki.
videa.hu/videok/sport/ftc-ute-winter-classic-ferencvaros-fradi-hoki-jD872Tw9DJRT3jOH

nézem ezt a videot, és hallgatom a nyilatkozatokat alatta
úgy hallom, hogy a főszereplőknek tetszett a hangulat, asszem ők fontosabbak, mint néhány forumozó akinek kikapott a csapata és ezért minden zavarja

mondjuk van a videon egy kisgyerek, őt megsajnáltam, látszik szegényen a halálfélelem...
Nekem a legemlékezetesebb az volt, amikor az egyik fradis srác hátán megláttam egy feliratot, hogy "Magyar EBEL". Már majdnem felnevettem, hogy ugyan, szeretnétek, mi?, amikor kicsit még jobban felém fordult és láttam, hogy valójában a felirat "Magyar EBÉD". :DDD

Ha ez volt a legizgalmasabb abból persze következik, hogy a meccs maga felejtős. Érdekes, hogy 3 napja ugyanez a két csapat játszott 7-3-at, amihez képest ez az izzadtságszagú 2-1 elég lagymatag.
egy szemlyes hangú megjegyzés:
Köszönöm Omarnak a csodálatos önfeláldozó játékát, azt az iszonyú sok időt amit jégen töltött, és azt a GÓLT!
HAJRÁ FRADI!
@zsolt007:

A "derby" nem indok a "faszszopózásra", és főleg nem "szükséges velejárója". Ezt továbbra is tartom.

Lehet, hogy neked bejön (remélem, tévedek), de ez a stílus talán kezd tényleg nem a jégkoronghoz tartozni.

Ha nincs ocsmánykodás, már "langyos" az egész? Az indulatok szabadon eresztése nélkül már nem is "lendületes" a szurkolás?
@potocsi: óóó, hát csak hogy ennyire ismered Borbást, hogy mekkora Drogbáró? vagy tévedek?
@facsipesz:MIt vártál egy Fradi-Újpest meccstől,teadélutánt??????A normális szurkolás sokkal több volt a mai meccsen mint az első bejegyzésedben szereplő polgárháborús helyzetek.
@disx3: a videón látszódik egy halom éppen szolgálatban lévő dózsás, akik semmit sem csinálnak, azaz szerintük ez belefér a dolgok menetében.
innentől kezdve végkép érthetetlen amit a másik kapunál csináltak a mezei szurkolókkal...
@marhahusi: szép nagy, országos botrány volt ez pár éve. emlékszem, még a híradóban is téma volt.
@szorgalmas: ezt nem is tudtam, hogy ez ekkora ügy volt.
@zsolt007:

Ne túlozzunk! Nem volt polgárháborús! Csak szánalmas, oda nem illő, értelmetlen.
Ennyi.

Az MJSZ-nek is el kellene gondolkodnia, hogy ha tudja, hogy a Fradihoz csapódnak ilyen jómadarak is, akkor miért nevez ki egyáltalán olyat, hogy "családi" szektor? Nyilván, aki kiviszi a gyerekét, nem akarja, hogy másnap a kiskölök az óvodában/iskolában az ott hallott szöveggel villantson..

Tudjuk be első rendezésnek, nyilván sokat tanultak belőle, és nem hiszem, hogy ma jól alszanak.
@facsipesz: nézd egy tökéletes világban még igazad is lehetne
de amíg mondjuk a játékosok kimutogatnak a szurkolóknak, amíg bottal csapdosnak kifele, amíg a kispadról is hergelik a szurkolókat, amíg a biztonsági cég, rendőrség úgy bánik a szurkolókkal, ahogy, addig mégis mit vársz ?
@facsipesz: Szerintem a gyerekek itt tudnának villogni az oviban/iskolában felszedett szlenggel :)
@E11: Erre mondom, hogy ebből a meccsből nyilván mindenki sokat fog tanulni. Legfőképp a rendezők.
@marhahusi: Neki is készül majd egy "Omárka, te beszélni mádzsár" drapéria?
Hát, azok a barmok lehet csinálnak neki, de a lányok szerint szexi :)
@Video Tóni: Hát, azok a barmok lehet csinálnak neki, de a lányok szerint szexi :)
ez neked ment
@E11: ezt ugye nem azért mondod, hogy felmentsd magad és társaid? Erősen szánalmas kategória az a vonulás...ugyanakkor nálatok elég nagy százalékban voltak "elsőhokimeccses"-ek, akik azért nem a hokin szocializálódtak. Ettől függetlenül semmi bajom, csak akkor mire ez a nagy felháborodás? (és itt most nem a semleges szurkolókat értem!!!)
@marhahusi:
:D
Ne sokat mutogassuk, mert megindulhat a szinglicsajok áradata a mi meccseimkre is, mint a vállogatott vizipólóra szokás mostanában!
:D
@Video Tóni: Te nem ismered a "mi négerünk mindig fehérebb" elvet, ami idehaza mindennapos a sportpályákon :).
@Video Tóni: 1 Őt nem mi honositottuk 2 Nálunk nem az az elv hogy honosítsuk hogy utána tudjunk hozzni mégtöbb szlovákot
@sarq: Jaaa, azt hittem hogy mostanra ért el odáig a tolerancia :D
@zsolt007: Igen, az UTE jégkorongszakosztálya jogusult magyar állampolgárságot kiosztani ha úgy hozza kedve. Jövőre csatlakozunk az atomsorompó egyezményhez is és szén-dioxid kvótát is fogunk árulni.
@Video Tóni: És a világbéke??? Nem az lenne első? Ejnye:)
a meccsről: Volán drukker vok tehát pártatlan és a "családi" szektorban álltam aki azt mondja h a volán meccseken nulla a hanguéat annak azt üzenném h kösz ilyen hangulta nem kell a fradi szurkolók külön állatfaj:D
amikor bementem az Istvánmezei út felől kb 10 rohamrendőr lökdösött h siessek pedig aztán nagyon félelmetesnek és rendbontónak néztünk ki az 5 éves öcsémmel és az apámmalxD
a görögtűz nem kellet volna se a dobálózás:d
Gangsta Zolee pedig minden volán meccsen ott ül melletem és nagyon nagy arc:D:D
@Video Tóni:
Mondj valami újat, a belügy mindent elintéz, ez már fél évszázada így megy a Dózsánál.
@facsipesz: senki nem fog ebből tanulni semmit
a rendőrség folyamatosan és direkt hagyja ezt, legyen szó sporteseményről vagy éppen valamilyen politikai gyűlésről, felvonulásról
@Video Tóni: segíts már nekem kin volt ma szlovák zászló ? nekem valami dubek meg sikorcin rémlik
Ja plusz 1 EBEL mccsen azért jóval nagyobb a tempó közel nincs ennyi eladott korng kihagyott helyzet:D
Ez kb egy erős juniorligás meccs volt
@kocek94: A fehérváriak felvásárolták az összes csillagszórót igy nekünk csak csúnya görögtűz jutott
No, én láttam valamennyire a meccset, 1,2 harmad harmadik vége, közbe egyet gondolt a szgépem és nem adta :)
A meccs végig izgalmas volt, küzdelmes, kinn volt 4000 néző, az átlag 400 hoz képest...
Láttam a videókat a be nem engedésről, szánalmas..., ugyanakkor a balhétól való félelem erősebb volt a rendezőkben, ami érthető, sztem a 2000 elővételben eladott jegyhez mértek mindent előzetesen, oszt jött még háromezer ember, családos, happening résztvevő, és csuklyás vegyesen, erre bepánikoltak, hogy nem tudják elválasztani a két tábort, és jobbnak látták bezárni a kapukat, van ilyen.
A Nagy Winnetou mondá egyszer, hogy jobb egy igazságtalanságot elszenvedni, mint elkövetni, így gondolom, ha öt bejárat, (Fradi, UTE, családos, semleges, VIP) vonalkódos jegy stb lett volna, nincs cirkusz, és ebből sztem mindenki tanult és a következőkben jó, jobb lesz.

Kedvenc sztorim az István a király koncert Csíksomlyón, egy nappal a koncert előtt bejártuk a helyszíneket a rendőr csendőr vezetőkkel, mondtam nekik, itt holnap 2-3 százezer ember lesz, úgy készüljetek, összenéztek mögöttem és mutogattak ujjal a halántékukra, nekem meg mosolyogtak, hogy ugyan, semmiség, lesz tízezer, az meg könnyen megy,
így is volt du hatig alig lézengtek páran, aztán másfél óra alatt kijött még háromszázezer, hogy hogyan máig nem tudjuk, de egyszer csak ott voltak.
Lezajlott az egész 50 rendőr és 20 csendőr mellett, ha ott maradunk, vagy csinálunk vmit...

A koncert után két nappal felkerestek egy egy üveg borral és elmondták, hogy azt hitték mindennek vége, mikor özönlött a tömeg...

Ennyit a példabeszédről, a balhé elkerüléséhez -sajnos- kellett ez a nem túl szerencsés döntés is szerintem, így a be nem engedésről, nem pedig bevert fejekről szól a fáma, mindkét polgári leányiskolában nevelkedett szurkolótábor kiélvezhette a meccset, láttam, hallottam az elemi üvöltést az egyenlítő gólnál, és gondolom a játékosoknak ez tetszett (nekem is :)), így lett érdekes, így lesz beszédtéma, a fanyalgóknak annyit, hogy próbálják ki a kinti jeget egyszer :), nekem nagyon tetszett a meccs, a hajtás, az akarás, a színvonal meg megjön, a derbik általában ilyenek.
Na jóccakát.
mondjuk a zárt csarnokba elég nehéz görögtüzezni na mind1:D
@kocek94:
Így 15 évesen fogalmad nem lehet, hogy mi milyen állatfaj vagyunk, kis tapsifüles!
@semmisemszent: ezt nem sértésnek szántam;) am honnan tod h még csak 15 vok lehet h aza mezszámom:P
@Ringleader: én nem mentegetek senkit.
a hivatalban lévő dózsások szerint rendben volt ez a vonulás, sőt direkt ráterelték ezen embereket a sima szurkolókra
nem ismerős ez a megoldás valahonnan?

amúgy ugye tőletek is bent volt ez a réteg, csak ugye ők bújócskát játszottak ma, illetve azért egy fradista srácot sikeresen kiraboltak ma
jeeeezusom mi van itt :)
haaaat igy utolag orulok h a lilacsaladi szektorba vettem a jegyet a MAC miatt :)

a meccs tenyleg uberszar volt, pedig azt hittem hogy a pentekit nem lehet felulmulni

ezvan, ez a mi vinterklasszikunk, de legalabb volt :P

ja es nyertunk :D
@kocek94: Meg egy DEL meccsen meg nagyobb, egy KHL-en meg annal is. Akkor meg ugye meg ott van az NHL. Miert kell ezt mindig emlegetni? Amugy a mai Zagrab-Volan sem volt egy nagy szam. Na meg itt is vannak jo meccsek.
@csatoimi: állítólag a Bécs ellen NHL-szintű volt, azt olvastam abban a postban.:P
(ezért nem véletlen h a volán a magyar bajnok #23(L))
Hátigen jól döntöttemn h ide jöttem nem zágrábba nah de majd 1-jen:P
@Lajos a mizse: szegény Markonak 40 fokos láza van, ezért nem játszott ma

de amúgy se rémlik, hogy Fradi mezen szlovák zászló lenne, vagy, hogy Markot a magyar válogatottban szeretnénk látni, pedig a juniorban valszeg elférne
@E11: "egy fradista srácot sikeresen kiraboltak ma"
Az szép! :(

Gondolom a már a pályán idén is többször bemutatott: "Támadj hátulról, menekülj lélekszakadva, ugass ha már biztonságban érzed magad!" taktikát használták!
@Lajos a mizse: A 2004-es NHL szint lehetett.
Ennyi össze-vissza zagyváló embert régen olvashattam bárhol, pedig a net már csak ilyen...

A balhézó csoport kb. 100 rendőr szeme láttára sétált a dózsás kapukhoz a (Thököly - Dózsa sarkától), majd sétált teljes nyugalomban tovább, miközben a rend éber őrei lezárták vagy 10 autóval a Thököly utat.

Mikor feloszlottak a rendőrök mi kb 20-an teljes nyugalommal sétáltunk el ugyanezen az útvonalon - sárga mellényes rendezők igazítottak útba, hogy arra menjünk, pedig láthatóan nem dózsások voltunk, mégis arra küldtek - és érdekes módon nem dobáltunk semmit.Majd odaérve a Stefániára ennek a csoportnak a maradékát (lehettek még vagy 10-15-en is) és több száz embert illetve G.I. Joe-t láttunk, akik hangosbeszélőn és a tőlük megszokott kedvességgel a tudtunkra adták, hogy takarodjunk el a környékről is, mert be tuti nem megyünk.

Akkor nem értem melyik kapunál lehetett bemenni? Miért is balhéztunk, amikor az általunk nem túlságosan kedvelt "lilákok" mellett is egy hangos szó nélkül vonultunk el? És egyáltalán ha 20-30-50-100-teljesen mindegy mennyi ember balhézik valahol teljesen máshol, akkor miért engedik őket oda a bejárathoz (Főleg, hogy a Thökölyt azért csak sikerült nekik teljesen lezárni mindkét irányban), és "miattuk" miért nem engednek be senkit (férfit, nőt, gyereket)???
Nem kell végigolvasni, nekem ilyen volt (így írok, ne köss bele a helyesírásba):
Körítés:
Én karácsonyra kaptam 4 jegyet erre a rendezvényre (párhuzamos szervezéssel, de mindet a V-be.). Ebből 3-at nagy nehezen felhasználtunk, merthát a haveroknak volt már programjuk. 12.20-kor parkoltunk pár méterre a Szabó József - Thököly kereszteződéstől, 12.25kor találkoztunk a kapu mellett, nagy kegyesen felajánlottam két jegyre várakozónak a felesleges jegyemet (nem kellett nekik a családi szektorba..), majd bementünk mindenféle motozás nélkül. Megszemléltük, hogy milyen baró szerkójuk van a rendőröknek, elgondolkodtunk, hogy kellene, aztán azon is, hogy hova hordanánk az irodába..
Tea volt, meg kalács, meg fent is volt egy büfé - annak aki akart sorban állni, meg lehetett mindenféle szurker holmit is venni. A hölgy mosdó nem tudom merre volt, de láttam olyat, aki kereste, és a családi szektorba szép számmal voltak hajadonnak tűnők is. Kaptunk párnát, hogy üljünk rajta (volt aki használta), meg a már beharangozott kiadványt.
Szépen békésen néztük a meccset néhányan lila sálban, néhányan zöld-fehérben, de még sokféle mezes meg színes emberke volt. Néha hördültünk, hogy hogyhogy nem gól, meg hogy fogta meg, hogy hagyta ki, milyen szép passz volt, ilyenek. Egy személy pedig rendszeresen támadást rendelt el. A harmadik harmadra mozgolódni kezdtünk semlegesek is, mert azért ülni-állni nem mindenki bír egy helyben ilyen hőmérsékleten. Mi rigmusokat nem énekeltünk, mert nem tartozunk a nagy családhoz, sem a Táborhoz, szépet jöttünk látni, és tapssal, meg üdvrivalgással jutalmazni. Láttunk olyat is, úgyhogy jó volt.

Ahogy olvasom a vidékről kint marad fórumozóinknak is egy családi program lett volna ez a WC, kis gyerekkel nagy gyerekkel, még ha bajnoki összecsapás is. Túl nagy gáz nem lehet az ultrák anyagi javai körül, ha bírják a rengeteg meccs belépődíját - szerintem akkor már érthető, hogy megköszönik nekik a részvételt a csapatok, mégha bunkók is és mégha nem is jönnek ki miattuk ötször annyian. Ja, Budapesten nem is jönnének ki, annyi más program van (ezt nem én találtam fel).

A haverom szerencsésen 3 hete költözött Újpestre, gondolta, hogy most tanul néhány buzdítást: hát a lilákat nem hallottuk, lehet, hogy felénk nem terjedt a hang (V szektor). Mondjuk a meccsnéző múltjáról nem sokat tudok ennek a havernak, de a "Mocskos újpest" újdonság volt neki, meg a f*szszopó is. A lelátói zöldek hamar bemutatkoztak, és hamar fogadtunk, hogy többször lesz lilaszidás, mint zöld buzdítás - de nem számoltuk sokáig, emlékeim szerint 5 után jött az első buzdítás, hallomásra sem volt jobb az arány a végére sem. Volt egy hosszabb periódus, amikor elfelejtették szidni a lilákat, épp meg is jegyeztük, hogy elaludtak, de nem, akkor szedték elő a Berkis papírokat (who the f*ck is Berki???), és már ment is a saját csapatuk(?) szidása.. Jó kis szurkerek. Élnek-halnak a csapatért, ami talán pörgött volna, ha nem az újpestről üvöltöznek állandóan.. Kitaláltuk, hogy az újpestnek el kellene fogadnia, hogy mocskos és saját szurkolói szöveggé tenni.

Rendezéshez:
A "hangulatkeltő" fazon nem lett kedves a szívemnek. A fradi tábort akarta csak dolgoztatni, meg így fradi úgy fradi, holott a valamelyik youtube link szerint nem ők voltak a pályaválasztók. Meg is unták, annyira szerették ők is ezt a fradizgatást és mocskos újpest lett belőle (haj-rá-fradi helyett). Szerencsére a bemutatás sem sikerült neki a bejövő sorrendben, az újpestiek meg egyszerűen csak bejöttek - lehet, hogy nem így akarták a szervezők? Ez a fazon volt a magyar-norvég meccsen is újpesten a hangosbeszélő, de akkor meg semmit nem lehetett belőle érteni, szóval ez a hangosítás fényévekkel volt jobb az újpestinél. Pofátlanul bemondta, hogy a közönségből fognak választani a jelentkezők közül a félpályás kapuralövéshez. Hát véletlenül nem lehetett sehol jelentkezni, ellenben a fradi főszponzor kisfia persze résztvevő volt, meg Zolika (meg még ketten), de Zolika direkt mellé lőtt.
A jégszínházasoknak egyszer majd meg kellene mondani, hogy a pálya nem színpad - hátul is, oldalt is ülnek. Én mondjuk láttam őket, csak szociális érzésből vetem fel.
A Népstadion és intézményei híresek arról, hogy a kivetítő, ha van, akkor sem arra van, hogy nekünk jó legyen, hanem valami másra (nem sikerült még elméletet kidolgoznom arra, hogy mire akarják használni), és ismétlést itt se tudnak se bevágni, se később leadni a gólokról. És kb. ezért tök mindegy, hogy ki mennyire ért hozzá a lelátón, mert úgysem látod, hogy mi történt. Azt legalább bemondták, hogy mit fújtak éppen, ez elég volt, a szakmaizásra ott van a kispad.

Meccs:
Az első harmadban a lilák jobban nyomtak, szerintem a feléig a fradi nem is ment át a támadó harmadba. Az unalmas második harmad tök gyorsan elment, de itt is azt néztük, hogy támadó faultot kell befújni, hogy a fradi emberelőnyben lehessen.. Aztán az utolsóban Flinta mentett egy hatalmasat csukában becsúszva (bocs, nem tudom ki volt a lila, de átugrotta és jól nem lőtte be, de azért Botit kiküldték 2 percre). Az utolsó 5 percben kapkodtuk a fejünket, hogy jé, tudnak lőni, meg korizni, tudnak kapura lőni is, közelről is, távolról is, hajtani is tudnak, és aztán találtak egy gólt. Sajnáltam, semmi tűz nem volt a fradiban addig.
És egyszer volt egy páros kiállítás 2 perces, ami alatt 5-5 játszottak, és a visszatérők sem értették, hogy miért vannak hatan..
Jó éjt mindenkinek!
nah. én sokat járok Fradi jégkorong meccsre, és focimeccsre is.
Semmi olyan elítélendő dolog nem történt amiért ennyire ki kéne akadni.
70',80'-években is volt egy kis egymást ugratás,oda vissza magyarázás ,de ez kell egy ilyen Derby hangulatához,ez hozzá tartozik.
Nagyon nagy élmény volt nyerni az újpest ellen főleg így:)
HAJRÁ FERENCVÁROS
@kocek94: külön állatfaj? hát figyelj 15 évesen nem nagyon irogatnék ilyen fúúú de jóóó kommenteket mert magadat égeted le,szimplán annyira paráztál,.. balhé lesz,hogy a sport szelet ott volt már a kis alsógatyádba.
De most őszintén,semmi "komoly" dolog nem történt, megy mindenkibe a majré ,hogy jézusom ezek felgyujtják a stadion,a pályára tényleg nem kell bedobni,de ezt te úgyse értheted.
@pKn:
"holott a valamelyik youtube link szerint nem ők voltak a pályaválasztók"

Leülhetsz!
1-es.
@semmisemszent: Aludni nem kéne már?
Bocs fiúk, engem egy öregfiúk videó érdekelne, ha van valahol feltöltve - legalább a gólok... az első "feledről" lemaradtam :(
@Ivcsu: Ezt azért rajtatok kívül mindenki érti. Nem véletlenül nem lettem fradista, pedig fradi által "szponzorált" sportsuliba jártam. (irónikus, hogy most ott a starsnak van pályája, és én pont nekik drukkolok. Nem jött be, hogy a szomszéd srác mindig metrófoggantyúval járt haza.
Nincs ezzel semmi baj, csak van aki jobban szeret a saját csapatával foglalkozni, nem az ellenféllel. Csak ne csodálkozzatok, ha magatokon kívül mások szemében a viselkedésetek nem szimpatikus. De beleférni belefér, ha nektek így jó.
@Ivcsu: Az a különbség, hogy a jégkorong, mint olyan, kezd elválni a neandervölgyi-jellegű szurkolástól. Legalábbis általában..

Valamikor "jópofa" volt, meg "belefért" ez a stílus, ma már szerencsére nem.
Jó estét mindenkinek!Szerintem gyalázat , hogy az érvényes jeggyel rendelkező embereket nem engédtek be , persze persze balhé megelőzés meg minden de akkor is , dvtk elleni incidens ót ha rendőrök meglátnak 10 fradi szurkolót eggyüt menni a tescoba, még azokat is feloszlatják... Olfvasom itt a kommenteket és mindig nevetek egy jó nagyot ,mert a fradi meccsekről szóló írások után a kommenteknek több mint a fele arról szól, hogy szurkolunk mi fradisták.Kedves újpesti jégkorong barátok nem unalmas? Úgy írjátok le az egész szurkolást mintha lelki erőszakot követnénk el rajtatok , miközben ti szép csendben eggyik zsebetekben bibliával békésen neznétek a meccset...Az meg ,hogy tizen éves srácok szájkaratéznak a blogon , hát mit mondjak, haha ,sztem erre csak ennyit lehet mondani és hagyni kell a picsába.Én személy szerint Volánnak is szurkolok ,de hogy minden meccs után azzal kell jönni , hogy ott milyen a színvonal és itt milyen , maradjunk annyiban hogy a volán nem hiába játszik az osztrák ligában ,de azért ennyire ne fényezzük már őket két másik csapat meccséről szóló fórumban , a végén még elkopnak.A meccsről meg annyit hogy igen ezt elszúrta az ute , megszerezték a vezetés és cső...Leültek..Hokiban az egygólos előnyre ráülni hiba , de gondolom ezt tudtátok eddig is ha nem , mostmár igen.Sztem az utéből el kellene küldeni a picsába azt a külföldi sort,ez a hol van , hol nincs kedvem játszani...Gondolom nem kevés pénzt kapnak ,helyettük lehetne mással is próbálkozni (fiatalok,magyarok ,külföldiek).De a lényeg az , hogy nyertünk , lehet hogy nem színvonalas játékkal de nyertünk,lehet kevés helyzetből, de ugye azokat is be kellett ütni...A végére meg annyit , hogy elnézést ha itt ott helyesírási hibát véltek felfedezni elnézéseteket kérem , mert ahogy olvasom nem nagyon szabad hibázni... :)HAJRÁ FRADI és joccakát
@taecleau: "Érdekes, hogy 3 napja ugyanez a két csapat játszott 7-3-at, amihez képest ez az izzadtságszagú 2-1 elég lagymatag."
Azért 3 napja kellett ahhoz a kiváló felkészültségű és abszolút pártatlan játékvezető hathatós közreműködése is.:-((
a kisgyerekek a szünetben törley pezsgőt kaptak ajándékba:-D
Egy Budaival és némi szerencsével jobb volt a Fradi. Sajnos, jellemző az idei évre, hogy szar a helyzetkihasználás. A többivel (körítés, szurkolás) nem volt különösebb gond stadionon belül. A rendőrség szereplése ismét kritikán aluli volt, de gondolom 3-4 éve ezen már senki nem lepődik meg :(
@Rock me Amadeus: Hát ha egyszer nem a Gulliver játéknagyker, hanem a Tassi italnagyker a Fradi szponzora, akkor mit lehet tenni?
Megeshet az is, hogy Ganxta Zolika győzelmére számítottak.
Bár neki meg gyenge lett volna a pezsgő.:-)
@Bertuzzi: Hahaha! Mégpedig akkorát, hogy segíteni kellett neki levinni, mert a nagyker-támogató nem gondolt arra, hogy gyerekek is lehetnek, congrats:)

@xtx: Igazad van! Itt mindenki UTE-s, és 15éves..
@Lajos a mizse: Tudod, nálunk sajnos nem úgy megy jelenleg, hogy bemegyünk Erzsébetre és veszünk egy mezt. Amúgy volt, nem is kevés, annyi biztosan, mint a túloldalt.
De szép nap volt a tegnapi! És így az egész évet széppé teszi! Hajrá Fradi!
Elolvastam a hozzászólásokat és örömmel veszem, hogy néhány fradista írni is tud (ezek szerint). Valószínűleg ők nem azok akik a szünetben a kapuralövő 5 éves (!) forma kisgyereknél fújoltak és kurva anyáztak. Valószínüleg ők nem azok, akik a rengeteg kisgyerek jelenlétében azt skandálták végig, hogy "b@sszátok az anyátok"... Kívánom, hogy az összes ilyen trágárkodó undorító görénynek (fradi keménymagnak szokták hívni ha jól láttam) száradjon le tövig a pénisze.
@Kid A: Az újpesti keménymagnak nem kívánsz hasonlókat, hisz szerintük anyánk kurva stb. Egyenlő mérce? Kis buzi.
@búbánat: A fradis kisfiú Tassi Attila néven volt bemutatva, apuka biztos tudta, hogy gyerekrésztvevők lesznek.
@freddi: Egyáltalán nem hallottam újpestiektől hangos csoportos ocsmány trágárkodást. Ezért őket nem írtam. Amúgy pont leszarom ha kinyírjátok egymást, mert egyik oldalra sem tartozom és mindkét csapat is elég szar. Már egy Ebelben a nevetségesség tárgyát képeznék... Nem voltam sokszor Fradi-Ute meccsen, de amúgy jégkorong meccsen már igen. Sehol olyan görény undorító gárdát nem láttam mint a Fradinál. Ettől a klubot nem utáltam meg, de a keménymagnak továbbra is jó leszáradást kívánok. Menjenek inkább focimeccsre! Illetve helyesebben: maradjanak ott...
huhh, végigolvasva ezeket a kommenteket, áldom az eget, hogy lemondtam a meccset és mentem inkább Zágrábba.. pedig ez se volt egy diadalmenet :)

Amit ebből le lehetett szűrni:
1. két gyenge csapat szar meccse
2. annál is szarabb rendezés
3. mocskos lilázás...
@freddi: tényekkel ne vitatkozz!
@Kid A: Hidd el egyik fél sem maradt el a másiktól a szidalmazásban. Esetleg létszámban...
Az hogy ez szerinted fos, meg ebel stb, akkor ebel meccsre kell járni, magyar meccsre nem. Csak ez esetben nem túl ildomos idehányni a kommentekbe egy olyan cikknél, ami egy magyar meccsről szól.
@Rock me Amadeus: Te se, hülyegyerek! 13 vs. 25. Ennyi elég, Dózsika?
@Rock me Amadeus: Te se, hülyegyerek! 13 vs 25. Ennyi elég, Dózsika?!
@freddi: De szép volt az élet kommunizmusban egyeseknek...
@miki78: mennyi pénzt lettél volna hajlandó feltenni arra, hogy a két tábor egyáltalán nem foglalkozik egymással? Téged őszintén meglepett, hogy ez így alakult?

@Kid A: azt hiszem, ezt nevezik szelektív hallásnak:)
@freddi: Nem hiszem el, mert ott voltam (a családi szektorban) és nem vagyok egyedül a véleményemmel... Kizárólag a Fradi keménymag hangját lehetett hallani. Amennyiben Te is hozzájuk tartoztál és van gyermeked, kívánom, hogy álljon ki egyedül a jégre úgy, hogy több száz félelmetes, pszihopata felnőtt vicsorogva kurva anyázzon neki. Utána nézzen végig egy mérkőzést, ahol ugyanez a több száz felnőtt percenként skandálja hogy "b@sszátok az anyátok". Tudod ezután, ha a gyerek ágybavizel, az a normális, ha nem, akkor jó eséllyel ő is ilyenné válik. Választhatsz...
Ami a meccset illeti, attól még, hogy gyenge színvonalú a magyar bajnokság, attól még szeretem nézni, mert jégkorong-kedvelő vagyok. De ettől a sportágtól és a szurkolóitól mérföldekre van az a (sokak számára megfélemlítő) hangulat, ami tegnap a meccsen volt...
@szorgalmas: Azt hiszem ezt nevezik elvakultságnak :)
@Video Tóni: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ezzel a hozzászólással nagyon magasra tetted a lécet, aligha fogja mostanában bárki átugrani!:DD
@freddi: Na ne vicceljél. Kb minden 30. ocsmány rigmusra kaptatok hasonló választ. És ott sem az egész szektorból, hanem két tucat embertől, aki már nem bírta visszafogni magát (ami egyébként szintén nem kellett volna)

A zöld tábor többször említette az Újpestet, mint a lilák. És ez nem azért volt, mert mi kussoltunk volna

A jégszínház előadás alatt(!) is biztosan felvételről szólt a mocskos lilák
@Kid A: jó. csak a pontosság kedvéért: álllé-állé, apátok paraszt volt állé, anyátok kurva volt állé, te meg fradista lettél álllé. durván ötször-hatszor, és nem két ember.

engem ez nem bánt, csak ne mondjuk a fehérre, hogy fekete.
@Lajos a mizse:
Elnézést, elragadtattam magam.
De a szépen megfogalmazott dolgokat pont azok nem értik, akiknek érteni kéne. Naivan azt gondolom néha, a megnevezett emberkék is tudnak változni még.
@Video Tóni: Valószínű a szüleidnek, ezáltal neked igen. Rendőségnél dolgozni, holott földművesnek születtek, ott egymásba szeretni, a rendőrségtől panellakást kapni, legyártani Tónikát, aki az állami rendőrcsapatnak szurkol... Újpesti álomélet. Csak valahogy kurvára nem irigyellek...
@szorgalmas: Amennyiben ilyen volt, az is ciki, az ilyeneket ugyanúgy elítélem. Amikor ennyi gyerek van kint egy mérkőzésen, akik a jövő reménységei, akkor ezeket félre kéne tenni...
@freddyD: azért ez a 30-szoros szorzó is torzít, erősen...
Persze létszámban 8x annyi fradista volt, mint újpesti, így valószínű minden hatványozottan hallatszott.

Minden téren uraltuk a tegnapi napot.
@Kid A: hangterjedésről hallottál már ? tudod leginkább arra terjed amerre kiabálják, illetve ugye az se mindegy, hogy egy 150 fős tábor kiabál vagy egy 2000-s
@freddyD: és a sz*r fradi sál ami végig mutogatva volt felénk ?
@freddi: csak játékban nem, holnap lehet bizonyítani
Emberek, nezzetek a jo oldalat a dolgoknak es ne vitazzatok egymassal. Egy ilyen nagy hagyomanyu osszecsapason mint az FTC-UTE, mindig lesz feszultseg, kemeny mag meg mindenhol van, persze ahol mult is van. Par eves multal ezt nehez felfogni, lehet frocsogni, hogy szinvonal igy vagy ugy, kulturalt szurkolas meg amugy, attol a hagyomany meg hagyomany. Ezt nem kell szem elol teveszteni.
@szorgalmas: nem, nem lepett meg :) csak arra gondoltam, - egy kicsit naivan - hogy egy Winter Classic más, ez arról szól, h kivisszük a gyerekeket, népszerűsítjük a hokit... de hát nem.
@Rock me Amadeus: Mennyi lett a vége?! Tehát uraltuk. "Majd jövőre..."
@Video Tóni: nektek biztosan, ezért is emlékeztetek meg róla büszkén a kommunista rendőrség emblémájával

a mezeteken lévő tót zászlóval meg gondolom az északi szomszédnak hódoltatok egy kicsit, ahova tartozni szeretnétek
@csatoimi: ilyenkor szokta "szorgalmas" nick kérdezni,hogy kint voltál a meccsen?:-D
@E11: Igen, a Fradival szembeni családi szektorban (ahol majdnem az összes családos volt) kizárólag a Fradi keménymag hangját lehetett hallani. Amit a mondandód második felében írtál az így van. Az Ute szektorban szerintem csak a töredéke ült létszámban a Fradiénak. Lehet, hogy ezért nem hallottam a hangjukat...
Különben a másik ami undorító volt, az erőltetett rendőri jelenlét. Lehetett volna ezt diszkrétebben is kezelni, nem úgy, hogy az ember börtönben érezze magát. Arról már nem is beszélek, hogy egy több ezer fős rendezvényen 2 (!) teás pult és semmi forralt bor (mondjuk az biztos a fent említett prolik miatt nem volt, de azért nekünk, civilizált vendégeknek jól esett volna...).
@csatoimi: Köszönjük, hogy valaki legalább felfogja a dolgokat és nem álomvilágban él. Jó volt! A hibákat jövőre javítani és akkor még jobb lehet...
@freddi: 3-7, tehát uraltuk, "majd jövőre", holnap lesz igazi tét
@szorgalmas: "milyen törvénysértés történt, ami alapján bárkit is ki kellene tiltani, áruld már el, drága barátom?? "

Igazán örülök, hogy barátomnak szólítottál, bár nem emlékszem, hogy valaha találkoztunk volna.
Remélem, jól tudom, hogy tilos petárdázni, és dobálni a pályára. Tudom, hógolyó, papírrepülő és puha párna repkedett, ami nem balesetveszélyes, de ettől még tilos. De tudod mit? Efölött szemet hunyhatunk. A kerítés rázása is megérne egy misét, mert az is csak azért maradt a helyén, mert ellentartottak. Szóval ok volt, ami miatt egyes szurkolókat ki lehetett volna zavarni.

"az egyetlen törvénysértést a valton követte el a rendőrséggel karöltve. persze ez senkit ne zavarjon..."

Ha ez igaz, akkor előtted is nyitva a bíróság kapuja, jelentsd fel őket, elhiszem, hogy hibáztak. De az egyik oldal törvénysértése nem legalizálja a másikét, tehát érvként hozni elég szerencsétlen dolog.
@Rock me Amadeus: Ezen nem voltam kint, de bizony rengeteg ilyen nagy multu, hagyomanyu merkozesen voltam. Mindenhol van feszultseg, meg anyazas, meg minden. A szinhazban nincs.
@freddi: " Jó volt! A hibákat jövőre javítani és akkor még jobb lehet..."

Ez a lenyeg. Semmi mas. 
@csatoimi: jól van, vicceltem, amúgy azt hittem Te vagy kint volános Flinta-mezben.
@Rock me Amadeus: Arra gondolsz, mikor már tét nélkül játszottunk, hisz elsőként bejutottunk a final fourba. És a legfontosabb, hogy volt egy plusz tót légiósotok, ő volt a legjobb, Babic.
egy ideig még bírtam követni, hogy ki kivel van, aztán olyan lett ez a komment mint a tegnapi meccs.
@Kid A: egyrészt kb a tizede volt a dózsa tábor a miénkhez viszonyítva, mondjuk a többség biztos éppen szolgálatban volt a stefánián

másrészt ugye felénk kiabálták a dolgaikat, de mivel nyilván mi voltunk a címzettek, ezért ez rendben is van

azt gondolom a szövetség relative könnyen kitudja javítani azon rendezési hiányosságokat, amik rajta múlnak, a rendőrséget meg talán egy új kormány lerendezi
@freddi: jó játékos, hetet ütött Budainak
@freddi: jó játékos, hetet ütött Budainak
@csatoimi: Rengetegen nem, de néhányon én is voltam már, és meghúzható egy vonal, hogy a kemény mag szereti e a sportágat, a csapatot és elsősorban a sajátjait űzi, hajtja előre, vagy a fő motiváció a másik mocskolása, a balhé keresése, a sportág, a csapat tisztelete, szerete, annak támogatása pedig másodlagos. Szerintem ez a második elfogadhatatlan, függetlenül a balhé mértékétől. Egyébként nem járok rendszeresen jéghoki mérkőzésekre, de az eredményekre és az itteni blogon (sajnos az utóbbi időben sok a felesleges személyeskedés) tapasztalt kultúrált hozzászólás elvitt néhány Volán meccsre és nagyon remélem, hogy ez a negatív, mocskolódó stílus nem rohasztja el a sportág körül kialakuló pozitív képet.
@E11: szeretem amikor nézőszámokkal jöttök, valószínű azzal sem juttok be a final4-ba.
Ezt nem gondoltam volna hogy idáig fajul a dolog.
Szerintem nagyon naív volt az az illető, aki azt hitte, hogy egy Fradi-Újpest meccsen nem fog csúnya szó elhengzani. Aki volt már kint ilyen meccsen, vagy csak olyanon, ami kicsit is éles volt, akkor tudnia kell, hogy igen i sjelenvan. Mert én már Vasas meccsen is hallottam buzivárosoizást, igaz csak pár embertől, de hát minnél nagyobb a tömeg annál több ember tud szurkolni is.
A be nem engedést továbbra sem értem. Addig ok, hogy volt egy 50 fős mag aki sörösüveget dobál. De szerintem ezt úgy kellett volna lerendezni, hogy azt a társaságot hirtelen körülvenni a rendőrökkel, igazoltatni, a dobálózókat előállíttatni, a beléptetés pedig mehetett volna tovább. Nem pedig mindenkit kitiltani innentől kezdve.
A nézőszám szerintem nagyon jó volt, egy nem túl sok téttel bíró meccsen. De azt is tudhatta mindenki, hogy egy ennyire beharangozott örökrangadóra nem csak a családok fognak kimenni. Dobálózás, görögtűz: Úgy volt hirdetve, hogy a régi idő hokija. Régen nagy divat volt a hógolyózás, fix volt, hogy ha marad hó, akkor ez megismétlődik. Pályára dobálást én is elítélem. De ne csináljunk úgy, mintha egyedül csak itt lenne. Fehérváron egy időben népszokás volt teleszórni a pályát mindennel ha nem úgy alakult a meccs, ahogy ők tervezték. Görögtüzekkel nekem semmi bajom nyitott pályán amíg nem dobálnak vele. Látványos hangulatfokozó eszköz.

Az pedig szerintem vicc, hogy jövőre valami gálát kellene rendezni WC néven. Balhé tuti ne mlenne, helyette viszont összejönne maximum 2000 néző.
Valaki meg tudja mondani,hogy képeket hol találok az eseményről?
@OliBLOOD: lehetne egy Újváros-Volán meccs és előtte meg "öregfiúk" meccs, ahol Tokiék az Újvárosban nyomnák :))))
@miki78: Lehetne, csak pár kérdés:
-Mikor ér rá a Volán?
-Milyen tétje lenne?
-Hol lenne?
Ugyebár sem Fehérváron sem Újvárosban nincsen nyitott pálya. Egy ideiglenes pálya felállítása elég költséges szerintem. Ha ugyanígy a Kisstadionban lenne akkor nem hiszem, hogy tömegek mennének a két városba főleg a tétnélkülisége miatt.
És ezek a WC folytatására vonatkozó kételyeim. Kíváncsi avgyok, hogy jövőre meg lesz-e szervezve.
@OliBLOOD: Igen? egy gálán maximum 2000 néző? Úgy mint a válogatott felkészülési meccseken? Azt is hívhatjuk gálának, hiszen tétje nem volt, mégis megtelt az aréna és egyetlen vicsorgó kopasz majmot sem láttam trágárkodni és szitkozódni...
Igenis van igény a kulturált hokirendezvényekre és amennyiben szerinted naivitás ezt elvárni egy Fradi-Ute meccstől, akkor ezt is elhiszem neked. Csináljunk inkább ismét Fradi-Ute meccset és garantálom neked, hogy jövőre akkor ott lesz egymással szemben a 200 ordenáré fradi és ute majom... Hát az tényleg sokkal jobb ;)
@OliBLOOD: jó, a részleteken nem gondolkodtam :))
@miki78: Szerintem legyen egy amatőr hokikupa (esetleg gyerek). Aztán egy DAB Docler - Bp. Stars...
@OliBLOOD: amúgy szerintem ennek nem a tét a lényege, hanem a sportág népszerűsítése, meg h a fiatalok találkozzanak azokkal, akikre esetleg felnéznek!
@Kid A: Az Aréna egyes meccsekre megtellik, de az i stény, hogy tavaly a VB előtti felkészülési meccseken az Icecenterben nem volt teltház. Pedig nem olyan nagy csarnok az, ráadásul nem akármilyen ellenfelekkel játszottunk.
@OliBLOOD: Abszolút értem, amit mondasz és egyet is értek Veled, de sokan naívak vagyunk és azt gondoljuk, ha a világ más részein meg lehetett oldani, hogy a balhézókat kitiltják, akkor itt is. Ha nem megy nagyban a focipályán, akkor megy kicsiben a hokipályákon. Ha az egyik oldal azt mondja nincs rá pénz, akkor a Jégkorong Szövetség, ha már azt állítják, nem állnak rosszul, akkor áldoz erre. Azt sem lehet mondani, hogy mindez előzmény nélküli. A görögtűzzel is csak az a baj, hogy tilos, mert az ökör bedobja a pályára, ahogy meg is tette, meg amúgy is balesetveszélyes.
@OliBLOOD: azért, mert az Icecenter a világ vége után van 2 méterrel.. Oda csak a fanatikusok mennek ki!
@miki78: Magyarázat mindig van :)
@Kid A:
Vicces ám látni a mai szánalmas vergődésedet!
Hát bizony nagy csalódás lehetett látni, hogy bizony téged csúnyán átvertek és az a sport, amit a gyermekednek te választottál nem az arisztokratikus elvonulás sportja, hanem a kemény küzdelemé és ha ilyen van bizony a lelátó is megtelik. Máskor utána kell nézni, hogy milyen meccsekre telt meg valaha a BS és elporoszkálni egy golfklubba ott tényleg lehet lenézős dumával etetni a hozzád hasonló többi gyáva, haudós szerencsétlent.
@Morgó Muki:
"azt gondoljuk, ha a világ más részein meg lehetett oldani, hogy a balhézókat kitiltják, akkor itt is"

1; Ez véletlenűl sem igaz!
2; Ez a szánalmas kispolgári rinya amit lerendeztek, nagyon távol van a hoki szellemétől.
Ez ám a Winter Classic! SZÁNALMAS!
@semmisemszent: Úgy látom írásaimon megsértődtél, ezek szerint Te is a vicsorgó, artikulátlanul üvöltő, ordenáré kopasz majmok közé tartozol?
A "szánalmas vergődésedet" szófordulatot bizonyára a google-el kerested ki, mert ilyen szavakat szerintem nem ismersz és nem is helyén alkalmaztad, ha úgy láttad, hogy én itt vergődtem:)
Amennyiben neked a jégkorong a kurva anyázásról szól, nagyon sajnállak. Inkább ezt az ocsmány csürhét kéne szerintem jól kisöprűzni a meccsről, hogy a civilizált emberek jól szórakozhassanak a meccsen az emberszabású majmok nélkül...
UI: amúgy nincs gyerekem, csak ismerem azt a fogalmat, hogy tolerancia és józan belátás és egy sportmérkőzésen nem kelek ki emberi mivoltomból.
Na hozzászólsz majom ?:)
@szamarhegy: En kb 15 evig jartam olyan meccsekre, ahol altalaban mindig verekedni kellett(steaua-SC) vagy legalabbis benne volt a pakliban, hogy megszedik a kepedet a meccsen. Evekig csak egyedul kisertem el a csapatot Bukarestbe, mindig is mondtak, hogy ne menjel mert veszelyes, anyumek meg mindig idegeskedtek szegenyek, hogy vajon hazater-e a fiuk. De ez nem vette el a kedvemet a sportagtol, sot egyre jobban szeretem, a vegen ugy megszoktam a cirkuszt, hogy ha nem volt, mar furcsa volt. :) Egy igazi rangadon barmilyen furcsan hangzik is, de a ket csapat szurkoloi utaljak egymast, mindegyik meg akarja mutatni, hogy o az ur a lelaton, ez mar hozzatartozik a nagy multu merkozesek torteneseihez. Ez igy van mindenhol.
@semmisemszent: a szánalmas kispolgári rinya? szerintem meg az artikulátlan ordenáré bazmegolás áll távol a hoki világától...
@Kid A: és legyen DAB-Stars öregfiúk is !
@Kid A:
He-he!
Ez mindent alulmúl!!!
@csatoimi: Lehet, hogy így van Romániában. Én inkább az amerikai és európai, civilizáltabb formát kedvelem. Mert ott NINCS ÍGY!!! kicsit ki kéne nyitni a szemet emberek, nem kell a kulturális visszamaradottsághoz hamis ürügyeket keríteni, hamis legendákat szőni...
@Kid A: Rangadó, nem értem ezen mit nem lehet felfogni. Én meg egy-két válogatott meccs miatt tudnék a sírba menni, pl. a téli olimpia selejtezőjén. A sok koca veri a drukkballonját, mert a tenyere piros lenne a tapsolástól, csúnyán néz, ha hangosat kiáltok, csúnyán néz, ha hangosan éneklem a Himnuszt. Sokkal jobb, inkább a "csürhe". És a játékosok is ezen a véleményen vannak a VB után, ahogy láttam a nyilatkozataikat :)
@Kid A: Szerinted Erdély is románia?! Ez mindent elmond rólad, gyökértelen köcsög.
@freddi: Nézd meg a térképen és siránkozzál nagymagyar f@sz.
@peterszky: Én a sok kocát most a fradi táborban láttam. Az például mondjuk vicces volt, amikor öregfiúk meccsen egy pozsgás arcú kis koca össze -vissza gyalázta az újpesti öregfiúkat. Szegény torkaszakadtából üvöltött. Azt se tudta hol van jól láthatóan, azt hitte az már az éles mérkőzés. Az egész családi szektor rajta röhögött:D
@Kid A: Nem a kinézetre használtam a kocát :)
@peterszky: tudom, de én meg igen :)
@Kid A: Gratulálok, jellemes ember vagy.
@freddi: Te meg magyar anyanyelvünk védelmezője kicsi huszár :) "jellemes ember" :D
süti beállítások módosítása