HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mégsem a Miskolc maradt le?

2009.12.23. 22:54 kerusz

Korábbi információink ellenére úgy tűnik, mégis a Vasas a legnagyobb vesztese a Magyar Kupa selejtezőknek. A hivatalos versenykiírás szerint ugyanis a helyezések eldöntése a selejtezőben a következő módon történik: "Azonos pontszám esetén – sorrendben - a nagyobb gólkülönbséget illetve a több lőtt gólt kell figyelembe venni. További egyenlőség esetén az a csapat jut tovább, aki az elmúlt évi bajnokságban jobb helyezést ért el." Ennek megfelelően, mivel a Miskolc gólkülönbsége -2, a Vasasé pedig -3, a borsodiak jutottak a négy közé. Az icehockey.hu is javította az oldalán a hírt. Az első helyen nincs változás: mai nagy gólkülönbségű győzelmével mindenképpen az Újpest jutott tovább.

89 komment

Címkék: magyar kupa selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wow!! HAJRÁ MACIK...Fehérvárról Biztos megy egy különítmény a Blue Line Legióból a Miskolci szurkolóknak besegíteni;)
Hajrá Magyar Hoki!!
Most mutogass kangyal:)
@Thomas_AV: gondoltam, hogy a maciknak szurkoltok, folyton (pl. EBEL) unalmas lehet az Újvárosnak:-P
A matekos poszt akkor hiábavaló volt? Kerusz átvert mindenkit!:-D A WC-n mindenkinek fizet egy forralt bort!
Érdekes hogyan lehetett így kiírni a sorozatot és az is, hogy egyik érintett sem tudott róla.
@OliBLOOD: na igen, mi van, ha üt a végén egy üres kapus gólt a Stars? Akkor az az év égése.
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_1041

Ha én el tudtam olvasni november 22-én ezt a cikket akkor a vezetőink miért nem?Leirom itt is,hogy a kapuslehozatallal estünk ki majdnem...Bravóm,éljen a profizmus...
Kerusz, 50 fekvőtámasz!
@Miskolcifan: Év vicce lett volna, ha a Vasas tudta volna ezt a szabályt és ők is lehozzák a kapusokat, hogy megpróbálják javítani a gólkülönbségüket. Mindkét csapat üres kapuval játszott volna :)))
@Miskolcifan: profizmus az, ha a csapat győzni szeretne minden helyzetben. A kapuslehozatal meg ezt célozza. Le a kalappal!:P
Szerintem a Stars tudott róla, hogy mik is a szabályok. Csak meglepődtek, amikor a mi "profijaink" gratuláltak.

A meccs végén a zseni edzőnk levitte a kapust, a Stars ütött is egy üres kapus gólt, csak épp Halassy nem adta meg les címén.

Aztán habzó szájjal korholtak Halacskával a pestiek. Amit akkor nem értettem, hogy miért teszik. Most már nyilvánvaló. Az edzőnk fogalmatlan, legalább annyira, mint az általa erőltetett játékosok.
Mayer Péter: – Közel álltunk a döntőbe jutáshoz, de sajnos képtelenek voltunk saját árnyékunkból kilépni, így a tévéből követjük majd a finálét.
a dabot már sikerült néhányszor metréfálni miskolcon... újvárosban nehéz lesz, de nem lehetetlen. Hajrá Macik!
@forestjr: Ja látom Oli már elsütötte a másik topikban :) .
@forestjr: Remélem Mayer tényleg csak a TV-ből követheti a finálét.Egy ekkora szarvashiba után én minimum lemondanék...
@Miskolcifan: Ha gólt kaptok, akkor az az évtized edzői bakija.
@Miskolcifan: azért ennyire nem kell túlzásba esni, mindenesetre égő lett volna.
@forestjr: ezt meg én sütöttem el
@Miskolcifan: meg ezt is:P
@Peeetike: akkor Kangyal miért mutogatott?
@kisby: Biztos a játékosok is ezt mondták volna,ha úgy alakul...Szerintem elfogadhatatlan,hogy egy edző arra nem veszi a fáradtságot egy sorsdöntő meccs előtt,hogy elolvassa a szábályokat.
@Rock me Amadeus: mert ő a mutogatós bácsi :)
@Miskolcifan: utólag vagyunk okosak, hisz még tartott a fradi-ute meccs! Ezt azért ne feledjük!
@Rock me Amadeus: Szerintem ők se tudtak róla. Egyszerűen csak zabosak voltak mert a vonalbíró befújta a lest. Ha tudják hogy ezen múlik sokkal jobban hisztiztek volna.
@Rock me Amadeus: De tulajdonképpen az a meccs már egyáltalán nem befolyásolta azt,hogy a Vasas vagy mi esünk ki...Számomra már tegnap világossá vált,hogy ha pontot szerzünk,vagy 1-el kikapunk akkor a 4 között vagyunk.
A Stars nagyon hullámzik mostanában, remélem, a rájátszásra nagyot villantanak. Ha nem, hát jövőre, az igazi szurkoló kivárja..:)
@emu11: Remélem nagyobb ellenállást fogtok kifejteni mint legutóbb! Mert a múltkori teljesítményetek itt Újvárosban nagyon szerény volt. Igaz a mienk is! Mégis simán nyertünk. Bízom benne, hogy most két jól játszó csapatot látunk majd.
@facsipesz: Legyen igazad,de amig a Stars ilyen "kangyalos" addig marad a fényképezőgép vakuja a villantásra.
akkor egy kérdés: a mai végleges kiállítás vonatkozik a MOL-ligás meccsre?
@Miskolcifan: sztem meg elolvasta a blogot, és nekik hitt.
Nekem ez hízelgő lenne kerusz helyében. :)
@facsipesz: Pont erről beszélgettünk nemrég Kerusz kollégával, hogy ti vagytok az örök talány. Jó képességű játékosok, felkészült edző, a magyar átlaghoz képest biztosabb háttér, és mégis...
ennyire agyhalott nem lehet valaki mezei szutyokként tudtam hogy a stars akkor léphet tovább ha 2-vel nyer legalább,miskolci szurkolókét agyvérzést kaptam volna mikor mínusz 1-nél lehozzák a kapust
Hát lehet, hogy hihetetlen, de szerintem a csarnokban senki sem tudta, vagy legalább is senki sem jelezte, hogy tudná ezt az ici pici apróságot, már ami a szabályt illeti. Én legalább is nem láttam egyetlen örömittas maci szurkolót sem. Bár a szurkerek jelentős része a sztarsosok "lejövetelével" volt elfoglalva.:))
Én magam is komoly perceket szenteltem délelőtt annak a kis egyszerű irománynak a megértésére, hogy milyen eredménynél, milyen továbbjutás várható.
A blog komolyságát jelzi, hogy mindenki, beleértve a miskolci szakvezetést is, vakon hitt benne. Ettől, még hiba a hiba, de szerencsére, most jól sült el.
Bár így utólag beleborzongok a kapus lehozatalába, valamint a les címén meg nem adott gólba.
Ja, olyan zenéink vannak!!!Péterfy Bori, Vad Fruttik:)))))))
@Peeetike: Ez egyébként nem volt annyira vicces. Kangyalt mindig megvédtem eddig, végülis a válogatottból nem lógott ki lefelé általában.
De most, ahelyett hogy a tahó játékostársát (Gergely Csaba), aki hergeli a közönséget, leállítaná, még ő is beáll mutogatni. Elég pitiáner dolog...

Fura ezt kimondani, de Kangyalhoz képest Halassy jv a profizmus szobra volt, pedig ő már hagyományosan folyamatosan kapja az ívet Miskolcon. (ő mondjuk meg is dolgozott érte az évek alatt)
@moszkvicssluszkulcs: meg a "szájbergyerek kérjél bocsánatot":D
@moszkvicssluszkulcs: Jelentkezik akkor az egyetlen kivétel :D Mondtam én Egri úréknak is,de elhessegettek...A végére teljesen belémmagyarázták,hogy kiestünk :D
@moszkvicssluszkulcs:

"Én legalább is nem láttam egyetlen örömittas maci szurkolót sem."

Ezen mi is röhögtünk, de mentünk koccintani a Cornerbe utána :)

"a, olyan zenéink vannak!!!Péterfy Bori, Vad Fruttik:)"

Régi szép idők...
Volt mikor Gary Glitter, Judas Priest, AC/DC ment, most meg már annak kell örülni, ha nem a pannon reklám zenéjét hallja az ember.
@Miskolcifan:Szavakat nem találok erre mire alapozták az egészet.Elképzelem magamat ahogy hazamegyek a csarnokból hogy kiesett a fradi majd otthon szembesülök hogy továbbmentünk és dobálom a gépemet a nyolcadikról
még jó, hogy nincs a starsnak szurkolótábora, végén szétverték volna hazafelé a vonatot, ha jön egy telefon:P
@Shikaka: Kangyal mindig is erről volt híres
@Miskolcifan: Legközelebb(reméljük nem lesz)kiabálj, szerezd meg a mikrofont!!:)))))
@moszkvicssluszkulcs: Kiabáltam én,dehát nem lehetett azt hallani a meccs hevébe :D
@Rock me Amadeus: bezezg az ute 'tábor'. Az bztos szétverte volna :)
@Shikaka: Tudod, izlések és......:))))
Még egy szó a zebrákról. Halasy megalapozta már a hírét Miskolcon(is), rengeteget szidtam én is. Akkor most elmondom, hogy 57 percig észre sem vettem, hogy ő a spori. Mondjuk az utolsó 2 ítéletével bebetonozta a vasas győzelmet. De a mai vereséget tilos az ő nyakába varrni.
@forestjr: nézd meg a magyar kupában a gólszerzőket és rájössz, ki miért, mennyire van előrébb v. hátrébb!
Na mindegy, ebből is tanulni kell!! Ezt az elfeledett szabályt, és annak hozadékát kapja most a Jézuskától a miskolci hokis társadalom.
Én pedig hagy kívánjak elsőként Boldog Ünnepeket, minden hokiőrült szurkolónak, játékosnak, vezetőnek, játékvezetőnek, blogírónak ...
@Bpstars: Tavaly se voltatok előrébb, pedig voltak légiósok és válogatottak is.
Ezúton szeretnénk minden Miskolci kollégának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni ezzel az ajándékkal :P

Találkozunk 29-én!

És ne feledjétek:

~Pestről a (K)angyal
Eljön hozzátok
Pásztorok, Pásztorok~
@Bpstars: @forestjr: Fight! :)

@a. Bárd: Parasztok! Parasztok!
@vaze: gondoltam rá, de a Béke és Szeretet egyik legjelesebb ünnepén erős moderálásba kezdtem magamat illetően :)
Pedig már úúúúúúúgy örültem, hogy jön Svaszi és Fodor Fiserához :(
@a. Bárd: idézni csak pontosan szépen vagy ez egy másik... :)
Off:

Erről az egész ügyről nekem a köv. videó jut eszembe:

www.youtube.com/watch?v=4PbrFT8Pa8Q

Megjegyzés: Aki a fenti videón felismerni véli keruszt vagy Mayert, az kérem, jelezze :)

On
@a. Bárd:
jah:
Kerusznak meg így ismeretlenül is üzenem, hogy csak az hibázik, aki dolgozik. Én baromi lusta lettem volna kiszámolgatni, úgyhogy respect!

Egy miskolci vezetőnek pedig illett volna utánanézni és számolni a dolgoknak...
Hokiberkekben azért történnek nagyobb bakik is:

www.youtube.com/watch?v=gjQeX6xp5-c
@a. Bárd: Azért ez nem menti a hibámat akkor sem, ha történetesen éjjel kettő körül próbáltam meg beharangozni a harmadik napi magyar kupa-mérkőzéseket. Ebből is tanultunk.
Remélem eljött a pillanat amikor Egri István, Lukács György és Kósa Bertalan elgondolkoznak a Máyer Klán "áldásos" miskolci tevékenységéről !

Nem igazán mentésíti Máyer edzőt az a tény, hogy senkinek , még a Vasas-Bp Stars játékosainak sem volt fogalma a dologról.

Mint edző, teljesen megbukott már azzal is hogy egy lelkileg és taktikailag felkészületlen Magyar Válogatottat engedett ki az U20 világbajnokságon az Angolok ellen.

A kis-család többi tagja hasonló nagyívű történések mentén segíti ( nem kis pénzért ) a miskolci , illetve a Magyar Jégkorongot.

Tisztelettel : AZ EGYIK SZPONZOR !!!
@ostobakeskartekonyak:
1) Te kb annyira lehetsz a macik szponzora, mint én
2) Ha mégis az lennél, akkor a csapatvezetők helyében én rád nem lennék olyan nagyon büszke, sőt a te kiakolbólításoddal kezdeném a rendrakást
3) Gyorsan olvass, mert nagyon hamar ki lesz szedve mindkét hsz, legalábbis remélem! :)
@ostobakeskartekonyak:
Ennyi örömöd legyen az életben, hogy ezt leírhattad...

vaze:))))))
@moszkvicssluszkulcs: De legalább a neveket írná le normálisan, ha már idejön okádni.
Mea culpa.

Kicsit felbosszantott amit itt láttam reggel.
Tegnap este a nézők úgy jöttek el a csarnokból hogy a sokak arcán a csalódottság és a lemondás látszott.
Mosolygó ember nem volt egy sem.
Ez nem egy jó poén, vagy valami híres angol szketccs.

Keserüsség az ami feltört.
Még egyszer elnézést.
@ostobakeskartekonyak: Mi itt már tegnap éjszaka átestünk ezen a katarzison.Ki-ki habitusa szerint szörnyülködött/röhögött a történteken. De úgy láttam, mindenki csak a 2. gondolatát írta le, miután többször mély levegőt vett.:))))
Ez egy ilyen hely... Bocsánatkérésed elfogadva!:)))
Kicsit zavaros nekem ez a frusztrált Kangyal-fóbia....
Mindenekelőtt azon akadjunk fenn, mennyire tényező lett a Miskolc idénre, nincs akit ne vertek volna meg, ez nem csak a volános különítményt, de Mayert is dicséri.
Mayert a Miskolci játékosokért lehetne kellene dicsérni de azok nem nála kerültek be a felnőtt csapatba és közülűk talán Popovics játéka fejlődött az elmúlt 2 év alatt.
@Thomas_AV: Így van, ott leszünk elvégre játszik ott egy pár Volános srác, meg az asszony is miskolci!
A Medve nem játék :)
Go Macik Go!
BLL
@facsipesz: Ne legyen zavaros.
Szeretjüüüüüüüüüüüüüüüüüük :)

(ahogy Ő is minket gondolom)
Azért a tegnapi történet legnagyobb lúzere, már csak a kiesés kapcsán is a Vasas.
1. Nyilván ők sem tudták a pontos kiírást, mert miután kiállították Egrit 59.12-nél, le kellett volna hozni a kapust, mert nekik kellett még egy gól.
2. Lehet, hogy tudták a kiírást,de Mayer egy zseniális edzői húzással keresztül húzta a számításaikat, mert lehozta a kapusát, hogy a Vasas ne tudja lehoznia kapusát.:))))
3. Azt láttuk tegnap este, hogy milyen az önelégült sztarszos mosoly. Így aztán szerettem volna látni akkor is az arcukat, amikor megtudták, hogy kiestek.
Mindegy, ez a történet örök tanulságul kell, hogy szolgáljon mindenkinek.
@moszkvicssluszkulcs:

A tegnapiről nem ő tehetett, ez egyértelmű.
@lidmark: Popovics, mióta nem mehetett el ingyen (csak pénzért mehetett volna) olyan, mint egy dúrcás óvodás. Nekem nem tetszik, hogy ilyen 'lesz.rom' hozzáállással is játszik folyamatosan.
@Shikaka: Szerintem ne csodálkozz szeretett volna előrébblépni egy jobb csapatba nemesebb célókért küzdeni,ettől függetlenül idén jó csapat van Miskolcon
@zsolt007: Én Patrikot a Volánba látnám szivesen :) Túl sokat nem lépne előre ha másik itthoni csapatba igazolna...
@Miskolcifan: hát, a mostani Volántól pedig még nagyon messze van
@Miskolcifan: Ezt komolyan mondod? Hiszen bármennyit erősödött a Miskolc idén, azért még mindíg a leggyengébb magyar csapat! A tabella nem hazudik.
@zsolt007: Na igen, de abban nincs igaza, hogy itt már nem tud fejlődni. Ha más nem hozzáállásban van mit tanulni a keret más tagjaitól.

Bizonyítja ezt az is, hogy fizetni már senki sem volt hajlandó érte...
@gogosz: Azért ne nézzetek annyira hülyének,hogy azt hiszem,h a mostani "állapotába" elférne a Volánba...De gondolom Tóth Adriánék esetében is az a cél,hogy 3-4 év múlva majd ők alkossák majd a Volán egyik sorát.Tehetségük alapján erre meg is van az esélyük,ahogy szerintem Patriknak is meglenne.
@Miskolcifan: Amivel nem értettem egyet veled, az az volt, hogy más magyar csapatban már nem fejlődhet tovább. Ez bizos hogy nem igaz.
@gogosz: Ezt én nem irtam :P Annyit mondtam,hogy túl sokat nem lépne előre és ezt most is tartom.Tanulna biztosan pl. a Dunaújvárosba,de a hozzá hasonló fiataloknak a magyar csapatok közül csak a Volán lehet sajnos perpektiva...
Egyébként abban kétség kivül igazad van,hogy amig ilyen félamatőr módon alakulnak itt a dolgok addig komoly előrelépést nem várhatunk.És mielőtt jönne valaki a pénz kérdésével,az semmibe se kerül,hogy valaki elolvasson két sort egy versenykiirásba.
@Shikaka: hát ahhoz képest, hogy szerinted le..., elég ponterős. Nem hinném, hogy nem tenne meg mindent a csapatért.
Nem tudod a hátterét (vagy nagyon jól tudod csak a vezetői oldalon állsz), hogy is zajlott ez az "elmennék" történet... Egy be nem tartott szóbeli igérettel indult..., majd nagyon érdekesen az elnökség részéről folytatódott. Az hogy saját edzője próbálta áztatni a válogatottnál, már csak hab volt a tortán.
Ja és soha nem mondott olyat, hogy itt nem lehetne fejlődni!

Hajrá Macik!
Budapest stars, a nagy HULLÓCSILLAGOK kancsal Kangyallal az élen. Halasiról meg ne is beszéljek, mert arról egy regény káromkodást lehetne írni. pfff
Egy a lényeg HAJRÁ MACIK!:-D
A zenéről elmondanám, hogy dettó ugyanezeket hallottam múlt héten a debreceni VB-n... Elég gáz volt szerintem "lenyúlni"...

A Maciknak gratula, megnéztem volna mindkét csapat arcát, amikor kiderült a tuti :)
Popovicsról mindent lehetne mondani csak azt nem hogy nem hajt és nem döglik meg a pályán !Rosszul játszik túl vállalja magát nem jól nem pontosan lő ez tény .
@Luki82: Üdvözlünk a hokibarátok blogjában.Olvasgass,tájékozódj más jégkorongos honlapról is.
@lidmark: Totálisan igazad van sok hiányossága van még..., tehát van min javítania... Remélem sikerül neki
A MAGYAR HOKI-nak is be kell járnia minden fejlődési lépcsőt, melynek során tanulni fog a hibákból, mint ahogy eddig is tette.

A médiába a fésült információ kell, hogy eljusson, hiszen nem lehet érdekünk, hogy más sportághoz hasonlóan káoszt, képzetlenséget, széthúzást, anarchiát lásson a felületes olvasó.

Valószínüleg a sportvezetők is cikinek tartják tájékozatlanságukat, de tudomásul kell venni, hogy ez a sportág hányatott helyzetéből adódóan tartogathat hasonló meglepetéseket játékos, edző, szponzor, néző, szülő részére egyaránt.

Ha az elmúlt 70-80 év kiegyensúlyozott lehetőségeket adott volna szeretett sportágunk számára, akkor mindenki jogosan kérhetné számon a résztvevőket hiányosságaikért, de manapság örülünk kell, hogy az OB-I. ennyi csapattal képes indulni.
Ez azért megsüvegelendő dolog Kovács Zoltán részéről
icehockey.hu/index.php?pg=news_13_1128
egyben beismerése annak is, hogy elég kapkodva lett összeállítva az idei Magyar Kupa (azért mindannyian örülünk, hogy legalább volt!)
Azért az itt kommentelők között akadt pár "mezei szutyok" (elnézést a kifejezésért, nem a sajátom), akinek a világ legtermészetesebb dolga volt a kiírás (egymás elleni mérkőzés helyett a gólarány döntött), de a "hokis" embereknek ez teljesen idegen volt.
Ezért szeretném ünnepélyesen felmenteni:
Mayer Pétert a mérkőzés végi húzása, a meccs utáni nyilatkozata(i) miatt (gondolom a Maci-fanok azóta megbékéltek vele, bár azóta volt egy Brassó elleni páros-meccs is),
valamint keruszt az 50 fekvőtámasz elvégzése alól ;-)))
süti beállítások módosítása