HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyon jó korosztály az 1994/95-ös

2009.12.20. 11:32 F. Kapus

Szombaton jobb volt a játék, értékelte a franciák elleni négygólos sikert az előző napi ötgólos győzelem után jobbára elégedetlen Marton Tibor, a serdülőválogatott edzője. A magyar válogatott vasárnap 14 órakor a szlovénekkel a tornagyőzelemért csap össze.

"Az eredmények után céljaink továbbra sem változtak. Keressük a csapatot, teszteljük, figyeljük a játékosokat, azt, hogy ki mire képes. Játékban és aktivitásban is felülmúltuk a francia csapatot, a házi statisztika alapján 49:29 arányban többet lőttünk kapura.

Az 1989-es korosztálytól követem az utánpótlás-válogatottakat. A mostani csapatig mindig az volt a jellemző, hogy van néhány kiemelkedő képességű játékos, akik húzzák a csapatot. Ez az 1994-95-ös generáció az első, ahol nyugodtan játszhatunk négy sorral, mindegyik képes megoldani a feladatot. Nagyon jó korosztály ez, érdemes velük többet foglalkozni. Fontosnak tartom a hiányosságok hangsúlyozását velük szemben. Ezért a legfontosabb, hogy még komolyabb taktikai fegyelmet verjünk beléjük.

A blogon olvasott Nummelin-interjú jut eszembe sokszor. Számtalanszor elmondom a srácoknak, ha felmennek ötven másodpercre a jégre, akkor nem elég negyvenig koncentrálni, betartani a dolgokat, az kevés. Ugyanígy fontos, hogy ha egy meccsen már ötször jól bevittük a támadóharmadba a korongot, az nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve erre a feladatra kevésbé kell odafigyelni. Nem, hatodszor is jól kell bevinni.

Nagy pozitívum, hogy hajtunk, kemények vagyunk testjáték területén is. A szombati mérkőzésen úgy tűnt, ténylegesen is legalább ennyi a különbség a két csapat között, ahány góllal nyertünk. Fontos momentum, hogy mindkét meccsünkön elszakadt az ellenfelek cérnája, de a mi játékosaink talán egy kivétellel nem vesztették el a fejüket, pedig nagyon kellett ügyelnünk arra, nehogy sérülést szenvedjenek játékosaink."

38 komment

Címkék: marton serdülő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát még a '96-os!
Tudom, hogy nem ide tartozik, de mi van Galló Vilmossal? Mostanában nem találom a nevét a Bp. Stars rostereiben.
@Corzez: Svédországban tanul és edz, ha jól tudom.
@MeLa: Igen, a Flemingsberg IK 95 csapatában játszik, Hári Norbert csapattársa. www.lagsidan.se/fik95
ugy tunik a szlovenoke jobb
@Föld-lét: Pedig milyen kicsi ország, 2 millió lakos. (kosár, foci, kézilabda, hoki)
@Corzez: Kercso szerint 6 NHL es is lessz.
@hokihari: Szerintem ezt ő sem gondolta komolyan, de legyen neki igaza. Nem hiszem, hogy rajta múlni fog bármi is.
Az elmúlt pár év draftjait megnézve évente 1-2 dán, norvég, fehérorosz, svájci, német játékjogát foglalják le. Jelen pillnatban sem felnőtt, sem utánpótlásszinten nem vagyunk egy szinten velük. Véleményem szerint a hátrányunkat nem lehet 5 év alatt ennyire ledolgozni. Az biztos, hogy a felzárkózás folytatódni fog. Én már annak is örülnék, hogyha az elkövetkezendő 4 korosztályból lenne 6 draftolt. '96-ból pedig talán 2-3 játékos. Majd kiderül. Ez az egész a jövő zenéje, sok idő telik el addig és rengeteg munka kell hozzá. Reménykedni lehet és kell is.Az okunk meg van rá.
@hokihari: Mellesleg gratulálok Janinak az első pontjához a div1-ben. Termelje továbbra is őket. Hadd főljön csak az NHL-csapatok feje a drafton!
@hokihari: Nem értem mi a probléma. Kérem, elmagyarázná?
Azzal tisztában vagyok, hogy akit draftolnak az nem lesz egyből NHL-játékos. A nagy része sohasem lesz az.
@Corzez: Semmi problema.Csak attol hogy 2 dant draftolnak,valoszinu sosem jatszik NHL-ben,persze kivetel akadhat.A fontos a draft utan hogy jatszol.Ha latna menny konkurens van csak itt svedbe,Kanadaba 10-szer ennyi,ruszki stb....
Ahhoz hogy magyar oda keruljön muszaj nivos ligaban jatszani ,es ott is kiemelkedöen.
@Corzez: Ne szívd mellre,nagy az ego hariéknal.:) G.Vili meg hiányzik,de nem állt meg a Stars szekere nélküle sem.Ez a lényeg!
@Corzez: Bocs,nem akartam kioktato lenni,csak innen sok minden maskeppp latszik.
@hokihari: Részemről nincs harag. Az egész vita, nem tudom nevezzem-e ennek, abból indult ki kettőnk között, hogy sokallom azt a hatot. Azért kételkedem, mert látom, hogy milyen nagy a verseny. Svédből csak olyat draftolnak, akinek van Elitserien vagy Allsvenskan tapasztalata. A SuperElitben is meccs/pont feletti vagy ahhoz közeli átlag kell egy csatártól, hogy bekerüljön. Gondolom pont Önnek felesleges ezeket a dolgokat megemlítenem, aki ezekkel a tényekkel teljes mértékig tisztában van, hiszen pont aktuális.
@Corzez: En csak beszelgetesnek gondoltam.Szerintem a 6 lehetetlen,de elöbb utobb valakinek sikerul.
@hokihari:
Mindig az első a legnehezebb.
@hokihari: Beszélgetésünk során én is emellett foglaltam állást.
Kíváncsian olvasgatom az utánpótlás fórumon,a kölyök versenykiírással kapcsolatban háborgók véleményét.A kíváncsiságom annak szól,hogy mikor nyúl bele a T. Szövetség a serdülőjébe is?Ez gondolom egy BIZONYOS csapat helyezésétől függ...
@canadien:
Szia!
Látom szereted a tüzet csinálni:)
Nem elég a bejegyzéseket kíváncsian olvasni,jobb lenne figyelmesen:))
Szövetség meg nem nyúlt bele a versenykiírásban,sajnos a versenykiírást a szövetség és az érintett 4 csapat is egyféle képen értelmezte mint ahogy valóban szerepel a kiírásban

Erre meg „Ez gondolom egy BIZONYOS csapat helyezésétől függ” No comment,nem szép ilyesmit írni.

Amúgy idén már volt rá példa ,hogy a versenyszabályzat ellenére a szövetség „belenyúlt „ a kölyök bajnokságba (nem írta senki,hogy két „bizonyos csapat érdeki miatt”

Az valóban nem volt szép és szerintem szabályellenes is!
@M.T.: A kölyökben nem vagyunk érintve nem is véleményeztem,CSAK a hőbörgést olvasom.A serdülővel kapcsolatban viszont vannak híresztelések és ezért félelmeink is!Az eredeti kiírás öt csapatos rájátszásról szól.De miből gondolod,hogy én melyik csapatra céloztam :) ?
Tudom én…:) és Te is:)

De azon a fórumon is írtam a 2009 június 17.én elküldött versenykiírásban 6 csapat szerepel. Ezt a liga fogadta ahol minden csapat képviselője ott volt és minden csapat megkapta írásban júniusban. Nem tudom ki és miért terjeszt 5 csapatot.
Azért mert a hülyeség ragadós és terjed nem lesz igazság:)Milyen híresztelések vannak??
@M.T.: PL.az idő rövidsége miatt csak 4 csapatos lesz a felsőház ill.a kölyökhöz hasonló módon páros mérkőzések lesznek két győzelemig.
@M.T.: Az alapszakasz első három helyezettje viszi a szokásos 3,2,1,pontot a rájátszásba?!?!?Vagy ez még nem dőlt el?!:)Grat a tegnapi meccshez! A 3. harmadot volt szerencsém látni.Elég melós volt,de legalább nem szabadultak el az indulatok.
Szia!

Sajnos nincs „szokásos” mert évről évre változik a csapatok száma. Szerencsére egyre több csapat van így a versenyszabályzat is változik,mert ugye egyértelmű nem ugyan az a lebonyolítás jó 9 vagy mint ahogy idén van 11 csapatra.. Remélem hamarosan beáll egy fix létszám és akkor nem kell évről évre változtatni. Bár ez az én magán véleményem csak.

Nekem megvan az az e-mail amit a szövetség június 17.-én küldött 11 csapatra 6 csapatos felsőházi és 5 csapatos alsóházi rájátszásra,azóta semmi nem változott,remélem nem is fog. Nincs semmilyen bónusz pont. Ez minden csapat megkapta!!!!Ezért nem válaszoltam az előző kommentedre sem,mert néha olyan hülyeségeket hallok,nem értem ezek honnan jönnek.

Tegnap az első harmadban játszottunk jól a 2.3. harmadban gyengék voltunk. Légyszi több meccsünkre ne gyere ki mert az alba ellen is a 2. harmadra jöttetek aztán onnantól kezdve nem igazán ment és tegnap a 2.3. ban sem.:)))))))

Hát szerintem gáz ha az utánpótlásban elszabadulnak az indulatok!!
@M.T.: Ha már ennyire hangoztatod a versenyszabályzat betartásának a fontosságát, akkor nyilván Te sem tartod helyesnek, hogy a kölyök bajnokság rájátszásába is "belenyúlt" a szövetség, hiszen a 60 %-os szabály értelmében jó néhány játékos nem játszhatott volna a továbbjutó csapatokban, ha a szövetség nem módosítja a mérkőzések után három nappal az erre vonatkozó szabályt.
@ducks:
Szia!

Nem nagyon ismerem az átigazolásokat a kölyök bajnokságban. Voltak komoly szezon közbeni átigazolások a kölyökben??? ???????
Ha jól tudom az átigazolást utánpótlásban január 18.-án lezárták.

Amúgy eléggé rossz volt a versenyszabályzat mert egyfelől lehetett január 31.ig igazolni másfelől aki nem játszott az alapszakasz 60% az meg nem játszhatott volna.Tudomásom szerint,UTÉ-ban,Starsban,Volánban,MAC-ban,Dunában,ilyen új igazolás nem volt. Volt? Szóval valaki átigazol és nem játszik ez a kettő ütötte egymást.
Én amennyire tudom ezt a 60% szabályt az OB I/B miatt hozták,mert volt olyan csapat aki a rájátszásra berakott jó pár OB I-es játékost.
@M.T.: Az eredeti szabály szerint nem csak az átigazolt játékosok nem játszhattak volna, hanem senki, aki nem szerepelt 60 %-án az alapszakasz mérkőzéseinek (pl. sérülés, vagy más miatt). Így azért már van több jogosulatlanul szereplő játékos is. (hacsak nem visszamenőleges volt a módosítás)
@ducks: Hát én úgy tudom,hogy na nem átigazolt játékos volt hanem mondjuk abban a csapatban játszott akkor arra nem vonatkozik. Butaság is lenne,hogy mondjuk valaki sérült akkor az nem játszhat ha 60% nem volt pályán,vagy mondjuk egy alsóbb korosztályból feljátszónál is problémás lehetne.
@M.T.: Részlet a versenyszabályzatból:
"Csak az a játékos nevezhető a mérkőzésre, aki/akinek:
­ versenyengedélye az adott sportszervezethez tartozik (szerepel a sportszervezet rajtlistáján),
­ életkora megfelel az adott korosztálynak, illetve fel/lejátszás szabályának,
­ nincs eltiltva és — halasztott mérkőzés esetén — a mérkőzés eredeti időpontjában is nevezhető lett volna,
­ érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezik (Külföldi orvos által kiadott sportorvosi igazolás, csak hiteles magyar fordítással együtt érvényes. A sportorvosi igazolások érvényessége 18 év alatt: 6 hónap, 18 év felett: 1 év),
­ ugyanazon a napon még nem szerepelt bajnoki vagy MK-mérkőzésen. Ez alól kivétel a kuparendszerű lebonyolítás, és a kettős játékengedéllyel a Női Bajnokságba is játékengedéllyel rendelkező női sportolók esete.
­ egy adott bajnokságban (korosztályban) az alapszakaszt követően – amennyiben van rájátszás – csak olyan játékosok nevezhetők, akik sportszervezetükben az alapszakasz mérkőzéseinek legalább 60%-án nevezve voltak."
Ebben én nem látok semmilyen megkülönbözetést az eredeti és az átigazolt játékosok között.
Amúgy a buta szabályokat is be kell tartani.
Most akkor mégis van döntetlen a serdülő rájátszásban?!Ezek a túlbuzgó képzetlen,felkészületlen bírók pedig mindenáron el akarják dönteni,hogy ki a jobb...
Biztos nem ismerik az aktuális versenykiírást.
@canadien: Szia! A rájátszásban NINCS döntetlen! A serdülők még "CSAK" a középszakasznál tartanak. Ott pedig úgy tudom van, illetve a Versenybíróság Elnökének levele szerint van.
@MeLa: Középszakasz.Bocs.És a bírók ezt nem tudták a MAC-Csíksz. meccsen?Csak utána derült ki ez is?
@canadien: ezt nem tudom. Nem csak a bírók nem tudták, hanem a zsűri sem. Mondjuk azt azért nem nagyon értem, hogy ha nem voltak biztosak benne, miért nem telefonáltak...

Az mondjuk jó, hogy az elején derült ez ki és nem utólag kell módosítani több eredményt.
süti beállítások módosítása