HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenki keményebben végezte a dolgát

2009.12.15. 10:39 F. Kapus

Készültünk rendesen a Graz elleni mérkőzésre. Az előző időszak kissé keserű tapasztalata azt mondatta velünk, elég ezekből a rossz szájízű vereségekből, mondta blogunknak Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője így folytatta: A meccs előtt elég határozott edzői utasításokat kaptak a játékosok. Jarmo Tolvanen még az utolsó megbeszélésen is nyomatékosította, hogy mindenképpen a két pont megszerzését várja a csapattól. Látszott a brigádon, hogy mindenki a magáévá tette ezt a gondolatot.

"Az elején két gyors gólt lőttünk, aztán szépített a Graz 2-1-re, így előnnyel mentünk a szünetre. Ennek ellenére az első harmad után találtunk lyukakat a játékunkon. A játékosok megfogadták a tanácsot, addig is keményen dolgoztak, de a huszadik perctől még keményebben végezte mindenki a dolgát. Igaz, kellett a szerencse és a remek kapusteljesítmény is, hogy növelni tudjuk az előnyünket a szintén remekül játszó Graz ellen. A záró harmadban is folytatni tudtuk az addig is mutatott jó játékunkat.

Sokat voltunk büntetve a mérkőzésen, de ez a végére fordítva sült el, erősebbé tette a csapatot. Ebből is látszott, mentálisan teljesen rendben volt a társaság. A közönségtől fantasztikus biztatást kaptunk, ami nagyon sokat emelt azon a hangulaton, ami a pályán amúgy is uralkodott. A végén rendkívül értékes két ponttal lettünk gazdagabbak.

Sokan megkérdőjelezték Mihály Árpád 5+20 perces büntetésének jogosságát. Maradjunk annyiban, nem játékosunk akarata irányította az ütőjét a veszélyes zónába. De ez a bírói ítélet is csak tovább emelte játékosaink küzdőszellemét, és hősiesen védekezték ki abban a kritikus időszakban az ötperces hátrányt. Egy emberrel kevesebben is olyan teljesítményt nyújtottunk, ami maximálisan alátámasztotta győzelmünk jogosságát.

Az elmúlt két mérkőzésen hatékonyabb volt az előnyös és a hátrányos játékunk is. De vannak még kínos időszakok, elsősorban a fóroknál. A védekezéssel teljesen elégedettek lehetünk. Zártabb alakzatban állunk fel hátul a speciális játékokban, ez egyszerűsítés a korábbiakhoz képest. Kevesebb mozgást igényel, kevesebb gondolat jár ennél a fajta védekezésnél a játékosok fejében, könnyebb betartani, kisebb a hibázási lehetőség.

A szezon elején úgy gondoltuk, a tavalyihoz képest aktívabbak leszünk a hátrányos védekezésben, mert akkor nehezebben tud az ellenfél felállni. Aztán láttuk, hogy a módosítás ellenére sikerült a riválisoknak hatékonyan megoldani az ilyen szituációkat, és az egyéni hibák szaporodtak. Így visszatértünk egy olyan szisztémához, ami hasonlít a tavalyihoz, és eddig úgy tűnik, ez hatékonyabb. Ez jóval több önfeláldozást igényel, és jelentősen több fájdalommal jár. De úgy tűnik, ezekben az erényekben nincs hiány nálunk, nagyon jól állunk ebben a tekintetben."

A listavezető elleni fantasztikus 4-2-es győzelem összefoglalóját itt és itt tekinthetik meg kedves olvasóink. Csapatunk 32 mérkőzésen szerzett 36 ponttal az 5. helyen áll az EBEL-ben, előnyünk a 9. Olimpija Ljubljanával szemben kereken 10 pont. A Fehérvár legközelebb pénteken játszik EBEL-meccset, Linzben.

16 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Büszke vagyok erre a csapatra! Szép volt Fiúk!!!
@M.Lac: Nem csodalom. :) A fiuk minden tiszteletet megerdemelnek, rengeteg erot adnak a mindennapokra! Rendesen szamolom a napokat a kovetkezo meccsig! :)))
Le a kalappal az eddigi teljesítmény előtt!!! Csak félve mondom, merjünk egy picit merészebben gondolkodni és ne a mögöttünk 10 ponttal lemaradt csapat vereségéért szurkoljunk, hanem, hogy inkább verjék meg a közvetlenül előttünk állókat. A Graz elleni meccsből is látszik, hogy idén semmi okunk az "osztrák fóbiára", mert igenis ennek a nagyon jól összerakott csapatnak ellenük is van keresnivalója. Tehát Linzben győzelemre fel! (Ha kikapnánk sem kell a Dunának menni, csak előre ne sulykoljuk bele a fiukba, hogy az osztrák csapatok ellen nyerni csodával felérő dolog.)
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@DominiKing: Ha nem is csodával felérő dolog nyerni osztrák csapatok ellen, de ahhoz közeli .Az ebel meccsek legtöbbje olyan mint egy nő:kiszámíthatatlan,de ettől érdekes:))oly mindegy ki hol áll a tabellán, hogy a meccs itthon lesz vagy idegenben,lényegtelen,a pillanatnyi forma, szerencse és a sporik döntik el a pontok sorsát. Nemcsak a hazai pálya hátrányát kell leküzdeni,hanem a sporikat is.Lajos nyilván nem fog a bírókra soha rosszat mondani,nem teheti meg,de aki kijár a meccsekre,az láthatja a finoman fogalmazva nem épp pártatlan bíráskodást.Most hogy szerencsére stabilan ott vagyunk a középmezőnyben ( per.pill 2 osztrák is mögöttünk van)szerintem a schiedsrichterek még jobban oda fognak fújni,lassan itt a hajrá,és az osztrák csapatok is megfogják kezdeni az önsegélyezést.Lesz rakás döntetlen az egymás elleni meccseken,így a gyengébb csapatok is hozzájutnak a végelszámolásnál szükséges pontokhoz,épp úgy mint tavaly.Ezért is szerintem reálisabb a mögöttünk lévő csapatokra figyelni,nem pedig azokra akik előttünk vannak.
@exL:1: de ha egyfolytában hátrafelé tekintgetünk, óhatatlanul hozzájiuk mérjük magunkat, ami az idei szezont nézve teljességgel alaptalan. Lassanki kell mondani: a mutatott játék alapján a 4-6.hely reális
@exL:1: Mindenben egyetértünk. És többek között ezért is nagy dolog, hogy jelenleg itt állunk a tabellán. Mivel már túl vagyunk az alapszakasz felén, higgyünk benne, hogy ezek a fiúk ilyen ellenszélben, továbbra is erre képesek.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
" A védekezéssel teljesen elégedettek lehetünk. Zártabb alakzatban állunk fel hátul a speciális játékokban."

Ezt már meccs közben észrevettem. Szuper volt, amikor 4-5-en lezártuk a kapuhoz vezető területet!
Az eredmény is mutatja, hogy hatásos ez a védekezés.
S kevésbé is fárasztó, mint az emberfogásos védekezés.
@M.Lac: Azt hiszem, ez a legjobb szó, büszke lenni a csapatra, és ŐK is legyenek büszkék magukra, mert csodálatos élményekkel ajándékoznak meg bennünket. Ha jól számolom, idegenben már beértük tavalyi önmagunkat a 12 szerzett ponttal, a hazai tabellán ugyan ötödikek vagyunk, de csak két pontra az első. Ráadásul már a 32. meccsen megvan a 36 pont, felszabadultan tudunk játszani a következő négy meccsen. Hajrá Volán!
Nem tipikus magyar kommentekkel találkoztam:))
Mindenki dicséri a csapatot!
Hát a valoság az hogy meg is érdemlik!
@pfrancesco: ahogy te is irtad a 4-6 helyezés lenne a reális,meg innen a play off-ban a továbbjutás is összejöhet.
Na de még mindig nagyon sok van hátra,remélem hogy nem lesznek sérülések,és eltiltások.
Hajrá Volán!
@exL:1: De azt nem ma kezdik el, sasok-tehenek:2-5:)
Lassan el lehetne gondolkodni a szövetségben, hogy nem a Jarno Tolvanent kéne inkább mégiscsak szövetségi kapitánynak kinevezni. Azt gondolom, hogy rohadt jól végzi a munkáját, és Sator mesternek a Medvescsakhoz igazolásával elveszett az az előnye, hogy majd jobban nyomon követheti a többi magyar csapat tevékenységét is.
Így már neki is csak a Volánra van némi rálátása, arra is csak akkor, ha éppen velük meccselnek. Ehhez képest Tolvanennek fényévnyi előnye van vele szemben. Százszor nyugodtabb lennék, ha egy olyan ember dirigálná a csapatot, aki fél évet együtt élt és lélegzett a válogatott játékosok nagy részével, mire kezdődik a vébé.
Kicsit offolok, de Újabb támogatók csatlakoztak :)

www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2338
@M.Lac: Off ide Off oda de ez jo hir.
Offolhatnál napont többször is ilyen hirekkel!!!
@M.Lac:
Ez is azt bizonyítja: ha lassan is, de egyre többen fordulnak kis hazánkban a jégkorong felé!
www.bluebrothers.eu/news.php?extend.516
Lehet nekünk is ki kellene próbálni...:D Egy próbát meg ér, hátha észhez térnek a sporik is:)
@Zsoldos91: Groznik két meccses eltiltát kapott, abból az egyiket felfüggesztve.
süti beállítások módosítása