HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Zdeno Chara lesz a szlovák csapatkapitány

2009.12.10. 16:50 Hblog

Zigmund Pálffy ott akar lenni az olimpián, ezért négy és fél év után visszatér a szlovák válogatottba. Már ott van Jan Filc szövetségi kapitány keretében, jégre léphet a három december 15-19. közötti felkészülési meccsen Csehország, Fehéroroszország és Svájc ellen. Utoljára 2005 májusában, a bécsi vb-n szerepelt a válogatottban.

Az Európában játszó szlovák hokisok számára a három decemberi meccs jelenti az olimpiai főpróbát, az olimpiai keret december 29-ei közzététele előtt ez az utolsó válogatott rendezvény. A mostani 24-es keretben 17 játékos van a KHL-ből, 3 a svájci, 2 a szlovák, 1 a cseh, 1 a svéd bajnokságból. A szlovák extraligát Zigmund Pálffy mellett a kapus Jan Lasak (Kosice) képviseli. Jan Filc szövetségi kapitány szerint a mostani európai keretből 12-14 játékos lesz ott a végleges olimpiai keretben, a többi hokis a tengerentúlról jön majd. Köztük lesz Zdeno Chara, a Boston kőkemény védője is. Azt már most bejelentették, hogy az óriás lesz a válogatott csapatkapitánya.

Az olimpiai felkészülés jegyében Pálffy máshol is megméreti magát a nemzetközi porondon: kölcsönjátékosként a cseh HC Energie Karlovy Vary színeiben december 26-31. között Davosban részt vesz a Spengler Kupán. A klasszis egyébként önmagához képest picit kevésbé brillírozik a mostani extraligás idényben: meccsenkénti pontátlaga 1,53 (az előző szezonban 1,8 volt), gólátlaga 0,46 (tavaly 0,91 volt).

Szlovák extraligás hír, hogy Jan Faith edző nem sokáig maradt munka nélkül, a HK Spisska Nova Ves lecsapott rá. Egy ismerkedési szakasz után Faith vezetőedzőként fog dolgozni az iglóiaknál, Dusan Kapusta pedig bizonyára a csapat másodedzőjeként folytatja.

28 komment

Címkék: szlovákia olimpia vancouver pálffy chara

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

en inkab annak orulnek ha Zsigo mezen lenne a C.. :/ megerdemelne.. de az is igaz hogy Zdenonak tob tapasztalata van a "csapatkapitanysagal" :) ..+nemertem hogy hogy tudhassak mar eszt.. ..a csapat kapitanyt szokas(tradicio) szerint utolso felkeszulo meccsen a csapat valaszt az oltozoben. ..mi lesz ebbol megint!? c c c :/ :D
A cikk érdekes,jó de mint kommentező ki nem sz.... le ki lesz a CSK, Hajrá Magyarok
Charanal jobbat ugyse talalnanak, evek ota mar a Bostonban is o a C, Norrist is nyert, egyszoval egy vilagklasszis vezeregyeniseg.
Palffy nagy jatekos, de azert hogy o legyen a C Chara mellett egy kicsit tulzasnak tartom. Max ha Zdeno nem lesz ott Vancouverben,de remelem ez nem fog elofordulni... Palffynak max nyomnek egy A-t :)
@taszi: 684games 713points-NHL, ez lesz a harmadik olimpiaja, 2002ben swedeket o verte ki es dontobe vitte a csapatot, ove volt a arany assist 100masodpercel finale vegetol passzolt Bondranak a aranygolra RUS:SVK 3:4, ............ ;) ..ez nem zdeno, aki foleg a magassaganak(es annak a defence kinasznalasanak) koszonheti Norris trophyt (a liga legjob VEDOJE).. ..eszt nemazert irom mert bajom van Zdeno nominalasaval (birom ot nagyon), de a csapatkapitanyt ne a popularitas alapjan valasszak.. :/ ..de ha Chara, akkor legyen Chara :)
Szerintem nem az számítt ki a kapitány,attól nem lesz jobb a csapat.évek óta már lejton vannak a fiúk,most miért lennének jobbak...
mindket jatekos klasszis de en Palffyt jelolnem szerintem azert o jobb mint Chara de ezt nehez ossze hasonlitani mert egyik tamado a masik vedo
azert szerintem senki nem banna ha Palffy a Volanban brillirona kevesbe foleg ilyen mutatokkal :) dehat vegul is o egy hoki zseni
Nincs ebben semmi meglepő. Charara felnéznek a társai :)
Szo szerint :) Szerintem nagy meglepetes lett volna, ha nem Charat jelolik, megha Pallfynak jo mutatoi vannak a hajdani NHLbol. Azert par evet serules miatt kihagyott, utobbi idoben "csak" otthon jatszott, azert a szlovak extraliga megsem NHL, raadasul az NHLben sem diszelgett a mellen a C (ha jol tudom, es az A?). Chara Bostonban kapitany, ami alapito csapata az NHLnek, tehat tagja a supersixnek. Birom en Palffyt is, gyerekkorom talan legkiemelkedobb NHLes szlovak hokisa, de jelen allas szerint Charat jobb valasztasnak tartom a C-re.
azokban az idokben szerintem inkab Peter Stastny az aki kiemelo szlovak NHLes volt 977games 1,239pontal.. ..cca egyidosek, csakhogy Stastny jatszas hejet, olimpian a szlovakcsapat manager-je marad.. :)
Zdeno Chára jo választás,vagy Marian Hossa is jo volna.Chára jo arra ,hogy akárkit szétver az NHL-ben,meg brutálisat lo,de Lubomír Višnovsky gyorsabb.Pállfy-tol vannak jobb szlovák hokisok.Jo de nem a legjobb.Stan Mikita volt a legjobb szlovák Chicago-bol Boby Hull-al!
@Dukla Trenčín: ugyhogy te is a legnepszerub, legjob hokist valasztanad csapat kapitanynak?
Mikita:)? jah, de taszi gyerekkora legkiemelob hokisarol volt szo.. :)
csapat kapitánynak nem a legjobb kell, hanem akire hallgatnak (tisztelik a többiek) és képes lelket önteni a egész csapatba, képes irányítani őket
@2002: gyenge a szokincsem, segitesz? (musi to byt osobnost)
Egyenisegnek kell lennie.
Hossa remek jatekos, csak ugy mint Gaborik, de (meg) nem vezeregyenisegek. Chara viszont mar az es kapitany is, tapasztalattal valamint van egy megjelenese :) Szoval a birok ot fogjak olyan komolyan venni, mint mas csapatok kapitanyait, mivel o Chara..
Mindketto nagyon nagy nev es kivalo jatekosok. Chara kituno valasztas CSK-nak. Es Palffy vagy Hossa megerdemli az A-t . Nincs ezzel semmi problema. Meszaros megy az olimpiara? Tavaly lattam Pragaban Tampa mezben, nem is jatszott rosszul. :-) Szerintem ha minden szlovak KHL es NHL jatekos bevetheto, akkor barkit megszorongathatnak. Magyarkent is szurkolok majd nekik az olimpian.
Az biztos hogy nagyon eros keret johet ossze erre az Olimpiara. Viszont az is egyre valoszinubb, hogy egy ideig ez lesz a legerosebb keret. Egyre kevesebb a minosegi fiatal hokis, Gaborik ota igazan nagy nev nincs is az NHLben. Ami viszont jo, hogy van ket stabil 2. szamu kapus Halak es Budaj. Tatarra es Panikra viszont kivancsi leszek mi lesz beloluk, ok meg vihetik sokra vihetik...
@Taszi: Egyeniseg! (eszt a szot kerestem) Koszi :)

@FedorovS: olyan jatekosnak mint Meszaros, tutibiztos heje van a keretben ;)
@lacikaSVK: Druszám!
nem csesztetésből, csak mert kérted, és mert nagyon tisztelem, hogy idegen környezetben próbálsz helyesen magyarul írni.
ezt, helye (a j/ly tollbamondások több oldalt tettek ki alapoktatásunkban, utáltuk is :D)
@Dukla Trenčín:Nem kötekedésből mondom. Attól hogy magas, még nem biztos, hogy megver mindenkit.Ahogy láttam ezek az óriások valami botrányosan lassúak. Oda megy egy Holeczy Roger simán összecsapja, ha Roger okosan verekszik. Mire megmozdul, addig körbe futja 2-szer. Nem akarom bántani Zdeno-t, de soha nem láttam gyorsan korizni.Ettől függetlenül minden tiszteletem Chara-nak. Ezért állítanak be kisebb tagokat a kapuba, mert fürgébbek. Azt utálom a legjobban, hogy ilyen magas arcok emberkednek, mert ők most nagyok, utána meg sírnak ha bertörik a bordájukat. Amúgy meg nem is magasak mert mindik összegörnyedve mászkálnak:D
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Attól hogy magas, még nem biztos, hogy megver mindenkit.
- De, tuti biztos :) Meg senki se verte meg ot az NHLben sem, se kis furge, se nagy lassu barom allat, se Holeczy Roger. Nem mondom, hogy soha nem is fogja, de azert mar par eve kemenyen nyomja az NHLben, szoval lett volna ra ideje a tobbieknek. Raadasul Chara elsodleges feladata nem a bunyozas, viszont ha meg kell vedeni a csapatbol valakit, akkor nem riad meg 1-2 pofontol. A masik, hogy ez nem box, ha megnezel egy hokibunyot lathatod, hogy egymas nyakat/mezet fogjak es ugy utik egymast. Na most ha az ellenfeled keze 10cm-el hosszabb, Te ot nem tudod megutni, o teged viszont igen :) Nezz meg egy Chara bunyot, elvezetes :)
@Dukla Trenčín: Off:Te hokizol?
Dec.19-20-án meglessz rendezve a hagyományos amatör turné Trencsénbe.Az idén is meghivtak,Osztrák csapattal megyünk.Többek között ott lesz egy Budapesti,és egy Csikszeredai csapat is.A tavaly nagyon jol telt,szervezés ellátás na meg a sör minden nagyon jo volt.
Gratula a Trencsénieknek!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: De sajnos megver mindenkit az NHL-ben,mert eddig nem kapot ki senkitol!Persze o is kap,mert anélkul nem megy.Mikor František Musil volt Calgary Flames hátvéd,most szkaut akkor azt mondta rá hogy lassu,mert tul magas és nincs eséja az NHL-re.Borzazto nagyot tévedett!!!Lo mint az állat!!!Lehet hogy nem egy Gáborík a gyorsaságban,de o védekezo védo,nem támado.Most márt minden emberelonyben fent van a jégen.A you tube-en meglehet nézni Zdeno Chára vs.David Koči! A cseh Koči kikezd vele,és Chára jol megadagolja.Pedig Koči sem semmi.Vér mindenhol.Chára-nak csak az okle.Nézétek meg ajállom.Chára egy NHL-super stár!!!
@kapusLaci: Igen valamikor hokiztam,most már csak figyelem a hokit,de mindent amit tudok.A junioroktol az oregekig.Talán a fiam Lukáš fog hokizni.De ezt o fogja eldonteni.Addig is jo hokizást és szorakozást az amator bajnokságon!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Hát szerintem nézd meg majd az NHL ben szereplő kapusok magasságát. Nem kisebbek mint a többi játékos.
A fürgeség nem múlik a magasságon teljesen (lásd NBA, ott a 2m körüliek hogy mozognak)
Amúgy szerintem is jó választás volt Chara, plusz 4és fél év válogatott kihagyás után nem lenne szép dolog neki adni rögtön a C-t. Szerintem :)
@sziszi_15: Mondjuk az észak-amerikai kapusok mindig is nagyobbak voltak, mint európából jövő társaik:D Na mindegy én csak tapasztalatból mondtam ezt, hogy a kisebb gyorsabb. Bár vannak kivételek. Bryzgalov medve méretekkel kegyetlen jó kapus. NBA az teljesen más ott nem kell a játékosnak hordania kilós, fél kilós protektort, mint a kapus esetében.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Szerintem méretben Kosecskin a legnagyobb 200 centijével és 105 kilójával, pedig nem egy Macska.
süti beállítások módosítása