HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Rövidebb, pörgősebb edzéseket tervezünk

2009.12.10. 09:37 F. Kapus

Kifejezetten könnyű kezdés után kifejezetten gyenge mérkőzést játszottunk kedden, értékelte a Jesenice ellen látottakat Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője.

"Túl könnyen szereztünk kétgólos vezetést, ezután azt hittük, megvan a győzelem. Régi rossz szokásunkhoz híven elkezdtünk könnyelműen hokizni, hajmeresztő dolgok sokaságát engedtük meg magunknak, főleg az első harmad hátralévő részében. Ennek a hozzáállásnak szoros, szenvedős meccs lett az eredménye, amely vereséggel ért véget. Azt kell mondani, a körülményeket figyelembe véve teljesen reális eredmény született, gratulálni kell a Jesenicének a győzelemhez. De minden rosszban van valami jó alapon örülnünk kell annak, hogy ilyen játékkal is szereztünk egy pontot.

A második harmadtól ismét nagy akarattal játszottak játékosaink, ahogy végig kellett volna. De ekkor a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, sok hibával, pontatlanul hokiztunk. Szerdán átnéztük a meccs felvételét, megállapítottuk, hogy a társaság egészén szellemi és fizikai fáradtság lett úrrá. Egy ilyen hosszú szezonban természetes, hogy vannak hullámvölgyek, az a szakvezetők feladata, hogy ez a mélypont minél rövidebb legyen. A következő időszak munkáját ennek rendeljük alá. Jelentősen változtatunk az edzésmódszeren, rövidebb, de sokkal pörgősebb edzéseket tervezünk, a gyenge részeket, mint például az emberelőnyös játék, még nagyobb hangsúllyal gyakoroljuk.

Fel kell készülnünk arra, hogy a következő időszakban sokkal többet kell dolgoznunk a mérkőzéseken, és ennek ellenére elképzelhető, hogy ez eredmények nehezebben jönnek majd. De ha a szekér beindul, jönnek majd a pontok, mint eddig. A legutóbbi két-három meccsen lassabban gondolkodtak és cselekedtek a játékosok, sokszor nem jó megoldást választottak a döntési helyzetekben.

Nagyon fontos és nehéz két mérkőzésünk következik a héten. Pénteken Salzburgba megyünk, vasárnap a Grazot fogadjuk, már az egy pont megszerzése is bravúr lenne. Lezárult az ötödik hatos szériánk is, és most is megszereztük az előírt hat pontot. Ebben a tekintetben nem, de a játék színvonalában az elvárások alatt maradtunk. A következőkben az ilyen elvesztegetett pontok duplán megbosszulhatják magukat, tehát nem sokat ekkorát hibázhatunk a jövőben.

Betegeink, sérülteink közül Kovács Csaba csütörtökön megy kontrollra, bízunk benne, hogy hamarosan visszatérhet a csapatba. Ladányi Balázs állapota nem javult sokat, még szerda éjjel is lázas volt. Természetesen folyamatos orvosi felügyelet alatt gyógyul. Mostantól ennél sokkal többre és okosabb játékra számítunk, az edzésmunkával megpróbáljuk elérni, hogy a fáradtság minél hamarabb elmúljon."

A Jesenice elleni 3-4 videói megtekinthetők itt és itt.

22 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugy legyen! Viszlat Salzburgban! :)
Reális az elemzés és az elképzelés is.
Kivánom, hogy ez hozza meg az eredményességet!

A betegek csak akkor lépjenek pályára, ha már teljesen egészségessek! /Sajnos a sport egyre inkább beigazolja, hogy nagyon oda kell figyelni!/
nem lesz itt baj, csak CSAPATjáték legyen!

MINDENKI passzoljon!
Egyszer a Tehenek is kifoghatnak egy gyengébb napot... Minden előfordulhat, ezek a srácok tettek már csodát... HAJRÁ VOLÁN!
@1VOLÁN: Meg Mihaly Arpi is!!! Koveteljuk!!! :)
Meglesz legalább az 1 pont @bagyula: kiszurkolja!!
egy biztos: Martz paszol. max néha beírat magának ezt-azt :) alkalmazkodik a magyar virtushoz: mögötted megy be a forgó ajtón és előtted jön ki :) mégis csörgedezik benne magyar vér :):):)
@csatoimi: mit tudsz arról, hogyan rendezték egymás között a Bécsben történteket? a 3. gól előtt szép passzt adott neki
@pfrancesco: Megbeszeltek. Mindketten profik, nem ragadnak le egy ilyen aprosagon. Itt nem az az egy pont volt a gond, hanem hogy ilyen egyaltalan megtortenhet.
@csatoimi: én régóta figyelem a hokit, de az hogy bemondásos alapon osztogatják vagy foszogatják a pontokat, nos azon nagyon-nagyon meglepődtem!!!
mondtam hogy Martz egy igazi csibész, utánozhatatlan figura. Szurkolok Pirének hogy kimásszon a hullámvölgyből, mert ugyan vezeti a listát, de sztem gödörben van /Más is persze/ :):)
ÜDV
1 dologban kellene javulnunk, de nagyon, ezt pedig szerintem mindenki tudja és látja,hogy az emberelőnyös helyzetek kihasználása.Osztrák csapatok gyorsan járatják a korongot,rengeteget koriznak hozzá,pillanatok alatt bemennek a támadó harmadba, mig nekünk ehhez cirka 40másodperc kell.Ha ezen nem változtatunk, teljesen felesleges az ellenféltől kiállítani a játékosokat,hisz 5-5 ellen sokkal eredményesebbek vagyunk ,mint 4 vagy ne adj isten 3 ellen.
@exL:1: tökéletesen egyet értek!!! azért az is érdekes, hogy pont akkor nyújt SARO is gyengét amikor a csapatnak sem megy... hatnak egymásra, kétségtelen
@pfrancesco: amikor olvasom Lajos mester meccs előtti beharangozóit,mindig reménykeddem, mert elmondja átnézték az elöző meccsek sarkalatos pontjait,kielemezték az előnyös hátrányos felállások hibáit,és kijavitják.Ilyenkor mindig bizakodom ( mint annak idején matek érettségin,hogy minden okés lesz )de meccsről meccsre ugyanazt látni, szenvedünk előnyben ,mint a volga parti hajó vontatók ellenszélben
Teljesen korrekt nyilatkozat, szinte minden szavával egyetértek.

@pfrancesco: szerintem Árpi nem teljesít gyengén, és nincs hullámvölgyben.(Szerzett pontjai is őt igazolják, még akkor is ha volt köztük szerencsés találat).A csapat viszont igen, és ez nagyban befolyásolja az ő teljesítményét is.
Szerintem nem játszott mindenki rosszul Kedden, pl nekem Árpi és Vas Jankó játéka tetszett. De a játékosok többsége valóban nem volt csúcsformában, és ez már elég ahhoz, hogy azt a pár játékost aki mondjuk jó formában van, magával húzza.

Az akarattal nem volt gond, az ilyen fizikai és szellemi fáradtság ami most úrrá lett a fiúkon, teljesen természetes egy ilyen hosszú szezonban. Remélem azért mihamarabb regenerálódunk. Talán már Salzburgban:)
Tévedésben vagytok. Mihály Árpi inkább játsszon rosszul, csak jöjjenek a győzelmek. :) Kicsit túl sokat foglalkoznak vele, ez szerintem felesleges, és talán neki sem tesz jót. Amíg nincs valami kirívó dolog, addig nem kell az egyéneket csesztetni vagy ajnározni. Mihály Árpi mindkettőből többet kap, mint kéne... Szerintem.
Sziasztok!

Szerény véleményem szerint nagyobb baj van az emberhátrányok kivédekezésével, mint az előnyök belövésével. Ez utóbbiban való erőlködésünk persze szembetűnőbb, főleg az utóbbi 10-12 fordulóban (korábban volt idén 22 % is).

Az emberelőny kihasználásunk a tavalyihoz (12,0 %) képest az utóbbi idők gyengélkedésével együtt is jóval jobb mint tavaly (18,6 %), tehát idén 100 előnyből 6-tal több gólt lövünk mint tavaly.

Az emberhátrányos védekezésünk idén (72,9 %) lényegesen gyengébb mint tavaly szezon végén volt (82,4 %, 3. hely). Tehát 100 hátrányból 9-10 góllal kapunk többet az előző évinél! Ez nagyon sok! Szerintem...

Így ugyan 100 előnyből +6 góllal állunk, de 100 hátrányból gyenge 10 góllal többet kapunk, mint tavaly. Így a mérleg -4, egyenlő számú előny és hátrány esetén!

Amennyiben ehhez még azt is hozzávesszük, hogy többet (166 eddig) vagyunk hátrányban, mint előnyben (134 idén) véleményem szerint jól látható, hogy az EMBERHÁTRÁNYOS játékunk javításában van igazán tartalék! Szerintem...

Az igazi persze az lenne, ha a PP és a PK százalék összege 100 fölött lenne (tavaly 94,4, idén eddig 91,5).

Úgyhogy gyakoroljuk csak a hátrányos védekezést is szorgalmasan, úgyis többet leszünk hátrányban mint előnyben, főleg a rájátszásban!

Röviden ennyi...
@cuceró: Ezt nagyon jól leírtad!
Tavaly tényleg sokkal hatékonyabban védekeztük ki a hátrányokat. Furcsa pedig a mostani hátvédeink (Oszi, Allen, Bornhammer) jobbak mint a tavalyiak. Más szisztémát játszanak, gyakorolnak a fiúk???
@solarys: ezt sajna nem tudom megmondani.

Ellenben tény, ha a tavalyi PP és PK %-ok lennének idén is a csapatnál, úgy 7 azaz hét góllal jobb lenne a Volán gólaránya (pedig milyen gyenge PP % volt tavaly)!!

Szóval az igazi gond az emberhátránnyal van az én meglátásom szerint. Bár az utóbbi időben nagyon gyenge kellett legyen a PP % is, hogy 22-ről 18,6-ra csökkent!

Ezáltal még szebbnek tűnik ez a megszerzett rengeteg pont! És talán még több is lehet a csapatban, ha javul a speciális soraink teljesítménye!

HAJRÁ VOLÁN!
A több pont talán abból is adódik hogy több gólt szerzünk mint korábban. Ezek hozzák magukkal a több győzelmet, pontokat.
Az előnyös játékot nehezebb lenne javítani, rövid távon, mint a védekezést.
@kapusLaci: Megprobalom! :) Amugy ceges Karacsonyt hagyok ki a meccsert de barmi legyen is az eredmeny, nem banom!
süti beállítások módosítása