HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az UTE retróban játszik a Kisstadionban

2009.12.08. 17:10 F. Kapus

Az újpesti csapat játékosai a hétfői edzés után az öltözőben kitalálták, az NHL mintájára retrómezt csináltatnak maguknak a december 27-ei Winter Classicra. Az elhatározást hamar tett követte, tovább után máris be is tudjuk mutatni a mintát.

Ezen a terven Buzás Norbert december 27-ei meze látható, aki nagybátyja iránti tiszteletből a legendás Buzás György mezében szerepel majd az FTC ellen. A terven látható grafika az 1960-as években viselt mezről származik, egy abban a korban készült fotót is mellékeltünk az alábbiakban.

102 komment

Címkék: mez ute winter classic

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sáj sisakja is retro lesz? :)
Remélem a játék is olyan lesz, mint a moszkvai testvércsapaté (dinamo)!
Én javaslom, hogy kapusok is retrózzanak és ennek jegyében koppintsák le a képen látható kapus fejvédőt és maszkot :))))))
Nekem tetszik ez a kezdeményezés. Remélem a Fradi is átveszi a retró mez ötletét.
@uprmedia: Ööööö ez itt a Dózsára utal :))))))
Tényleg, a gutaütés fogja kerülgetni erre érzékeny lila sporttársainkat, ha meglátják, hogy nem UTE van a mezen, hanem a Dózsára utalóm D betű:)))))))) Engem annak idején páran maceráltak ezzel a fórumokon, hogy nem Dózsa hanem UTE. Meg aztán szurkolni is retrósan kellene: ÚÚÚÚÚÚÚÚÚjpesti DÓÓÓÓÓÓÓzsa :)))))))))))
Hamár újpest Retro hol van a rendőrség logója,címere
@check: arányleg kevés embernek okoz gondot kettéválasztani a két dolgot, de látom, Te közéjük tartozol.
@zsolt007: Te inkább gyakorold hogyan kell helyesen leírni az ÉDOSZ-t.
@zsolt007: Mikor láttál olyat újpesti mezen?
@Fejér Lilla: Látom azért nem buzog benned túlzottan a humorérzék...:)
@check: Benned egy identitászavaros szálinvárosit tisztelehtünk vagy mostanában vándoroltál be oda?
@Video Tóni: Jesszus, apa már MEGINT kezdőőőőődik :))))
A kapus sisakján ott a Mol és az egyik felszereléseket forgalmazó cég "M" betűje. Hol itt a retro? :D:D:D:D
@check: Talán azért, mert a szmájlik nagyvonalú használata sem fedte el, hogy poénnak gyenge volt. Ahogy gondolom, zsolt007 is poénosnak szánta a rendőrségi címeres megjegyzését, de nem az... ;)
@peterszky: Úgy látom egy fradi szurkoló állította össze ezt a klippet, de attól még jó lett :)
@peterszky: Nem kötekedésképpen,de ez látszik a hozzászólásokon is:)
Egyébként meg a mez jó ötlet,remélem a másik oldal is bevállal valami hasonlót!
@Fejér Lilla: Én meg azt gondolom, hogy ha lejött a poén - még ha gyengének is minősül számodra - akkor akként kell kezelni. Nem pedig vérig sértődve kötekedő megjegyzést tenni.
@peterszky: ősrégi volán drukkerként mondom:
KURVA JÓ PROMÓ!!!!!!!
@peterszky: nagyon jo csak az a legnagyobb baj,hogy öszesen nem lesz 500 nézzö:((sajnos:
@székely zsiraf: Ugyan... Szerintem sokan lesznek.
@peterszky: Sajnos én is pesszimista vagyok e téren. Budapesten jelenleg nincs túl nagy respektje a jégkorongnak,ez manapság a vidék privilégiuma. Ráadásul a helyszínnel sem vagyok igazán kibékülve. Ezt a rendezvényt talán meg lehetett volna "próbálni" a Városligetbe vinni,mobil-lelátókkal,ami mondjuk 2-3000 emberre tökéletes megoldás lenne.
Túl érzékenyek vagytok ti mindenre ami a múltban történt.
@progmet: nem igazán értem, miről beszéltek. egy átlag csütörtöki derbyn is kint van 500 néző. én 4 ezerre tippelem a létszámot. sokakat megmozgat ez az esemény, olyanokat, akik rég voltak korongon. a városliget senkinek nem mond semmit, a kisstadion ellenben... szóval nem értem ezt a pesszimizmust.

a retró mez jó ötlet, remélem megvalósul nálunk is. csak azt nem értem, hogy ha a kép szolgált a mez alapjául, akkor miért nem hasonlít rá, legalább a minta:)
@progmet: Városligetet újítják a télen elméletileg, ezért nincs nyitva. Nem tudom, ki az az elmebajos, aki télen betonoztat, pláne egy télen használt jégpályát...

@székely zsiraf: Hidd el sokan lesznek. Mi barátok, rokonok Fehérvár környékéről megyünk legalább 10en. Pestieknek meg alap, hogy kötelező, még Vasas szurkolóknak is, nemhogy Fradistáknak és Újpestieknek. Mellesleg annyi kéne, hogy a várost, vag
@progmet: Városligetet újítják a télen elméletileg, ezért nincs nyitva. Nem tudom, ki az az elmebajos, aki télen betonoztat, pláne egy télen használt jégpályát...

@székely zsiraf: Hidd el sokan lesznek. Mi barátok, rokonok Fehérvár környékéről megyünk legalább 10en. Pestieknek meg alap, hogy kötelező, még Vasas szurkolóknak is, nemhogy Fradistáknak és Újpestieknek. Mellesleg annyi kéne, hogy a várost, vagy a BKVt kiplakátolni.
@Vincenzo90: Plakát terv az van, de lehet, hogy a lilák nem örülnének, ha azzal árasztanánk el a várost :)))
@peterszky: Tapasztalatbol beszélek voltam mindkét pályán teis tudod hány nézö szokot lenni200-300 max ha jársz teis tudod.2004ben amikor Nidermayerék voltak itten emlékszünk rosz idö havazás max akkor is ha voltunk 600an és azota csak romlot a szinvona,ez van ez az öszinte valoság ,szerintem.
@peterszky:

i46.tinypic.com/14bstph.jpg

Erre gondolsz? Te csináltad?

( gy.k: Az UTE logót tessék nézni, az az érdekes. De nem megsértődni, ez még belefér a vicces csípkelődés kategóriába szerintem... )
@peterszky: A 4000 ember a minimum. A lezárásokkal kb. 9000-en férnek be a Kisstadionba majd a meccsre, szerintem legalább félház lesz. Remélem, rácáfol a nézőszám a pesszimistákra.
@székely zsiraf: Jó időben viszont lehet ember dögivel. Csak megfelelő reklámot kell csinálni neki. Plakátokat mindenhova, és az ismerősöket, családot meghívni. Sör, hotdog, meccsnézés családostul, és igazi hokiünnep a jégen.
@székely zsiraf: Nekem minden ismerősöm azt mesélte, hogy Niedermayerék idejében 3-4000-en kimentek. Fradi - UTE-n is erzsébeten tele volt a hazai rész, az nem tudom mennyi pontosan (800-900-1000 talán). Az első idegenbelire mi megtöltöttük a vendéget a Megyeri úton, most nem x-elgetném ki a fejeket a képen, hogy az hány vendég néző :)

Szerintem sokan lesznek.
Nameg mondjuk lehetne olyan akció, hogy vidéki csapatok bérletesei is olcsóbban jutnak a jegyhez pl, meg hasonló ötletek ezerszám lehetnének.
@Vincenzo90: Látom anyósom örömtől csillogó szemét,amikor kiviszem a meccsre:)))
Hot-dog nem kell,zsíroskenyér kell!!!
@Vincenzo90: Előre látom lelki szemeimmel anyósom csillogó tekintetét a meccsen:)))
Hot-dog nem kell,zsíroskenyér kell!!!
Nemazért, de Niedermayerékre tényleg nem csak 1000 ember volt kíváncsi. Ilyen statisztikát nem is tudom, hol lehet találni. Még a Volánszurkolók is kimentek a Volán-Fradira, ami akkor annyira nem volt jellemző. Akkora érdeklődés a Fradi előző 20 meccsét kb összesen ha övezte. Nem lenne vicces, ha nem tudna a Volán indulni az EBELben, és megint 300 ember járna a meccsekre, nem 3000.
@progmet: Igazad van a zsíroskenyér jobb. Mellesleg nem anyósra gondoltam, csak feleség, gyerekek, vagy éppen barátok, barát, barátnő, haveri társaság, el kell vinni mindenkit, akit csak lehet. Ráadásul jó lehetőség, hogy megszerettessük a hokit új emberekkel.
@székely zsiraf: alábecsülöd a dolog jelentőségét. de nem akarok ezen vitázni, úgyis kiderül majd.

niedermayerékre durván 3 ezer ember jött ki a kisstadionba. a meccs elmaradt, a kápmegyeri pótláson már valóban nem voltak ennyien.
elég hülyén fog kinézni, ha csak a Dózsa játszik retróban... a fradi mi volt régen: Kinizsi?
@check: ez nem halloween? :D
@emu11: Kinizsi a Miskolc volt. Fradista érzelműek biztosan jobban tudják,de nekem fogalmam sem sincs róla,hogy a rákosi-érában egyáltalán volt-e jégkorong szakosztálya a zöldeknek...
bp. kinizsi néven még bajnokok is voltunk rákosi pajtás regnálása alatt.
@szorgalmas: A proféta beszéljen belöled mi is megyünk 6on és legyünk nagyon sokan igy legyen!!!!!!!
Nagyon klassz mezek,csak a reklámokat kéne levenni.A szlovák ligában is nagyon mennek a retro mezek.
@check: Ha még azt is tudnád, hogy kik találták ki először a Dózsás retro mezt ... ;)
@forestjr: meg hogy hogy nézett ki eredetiben...
@Lazlee: Ezt én is kérdezném a válogatott mezemmel kapcsolatban... :) .
@forestjr: jaj nekem, csak nem? Kikeresem az összes emiatt engem cseszegető hsz-t a fórumokról vazze :DDDDD
Csak azt nem értem miért csak a logó+felirat retro? Úgy illene, hogy a minta (csíkozás) is az eredetit kövesse...
Látom, a jégkorongszurkoló fradisták is olyanok, mint a futballszurkolók: alapvető dolgokkal sincsennek tisztában, akár a közelmúlttal kapcsolatban is :-)

nézzünk egy kis történelmi leckét!

Az FTC csapata 1950-51 között ÉDOSZ SE (Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezete) néven szerepelt. 1951-56 között Budapesti Kinizsi SE, röviden Bp. Kinizsi, vagy csak simán Kinizsi volt a nevük. Színűk: piros-fehér. Címerük: sakktábla szerűen négy felé osztott, piros-fehér színű pajzs, benne hatágú vörös csillag (bizonyos változatokban ötágú a csillag). A klub első bajnoki címét 1951-ben, Bp. Kinizsi néven szerezte.

Kinizsi volt a Miskolc, de volt a Fradi is. Sőt, fociban a Vasas is (1944-ben), meg a Temesvár...
Ezek nem kizáró okok.

----------

Niedermayerről és Strudwickról.
Tényleg volt egy olyan meccs, ami sok néző lett volna.
2005. február 22-én tervezték megtartani, mintegy 1500-2000 szurkoló gyűlt össze.

Néhány fotó:
old.utehoki.hu/kepek/200405/050222_ftcute/050222_ftcute_000.jpg
old.utehoki.hu/kepek/200405/050222_ftcute/050222_ftcute_004.jpg
old.utehoki.hu/kepek/200405/050222_ftcute/050222_ftcute_005.jpg
old.utehoki.hu/kepek/200405/050222_ftcute/050222_ftcute_007.jpg
old.utehoki.hu/kepek/200405/050222_ftcute/050222_ftcute_008.jpg

Egyébként volt több Niedermayeres Fradi-Újpest is.
1. március 5-én, Káposztásmegyeren, 1200 néző előtt
2. március 12-én (bronzmérkőzés), Kisstadionban, 600 néző előtt
3. március 16-án (bronzmérkőzés), Kisstadionban, 600 néző előtt

(volt korábban a szezonban még két FTC-Újpest a Kisstadionban, mindkettő 300 nézőt vonzott).

No akkor ennyit a tényekről :-)
A retró mezről.

Tetszik, jó ötlet. De lehetne tiszta fehér helyett törtfehér (vajszínű) az alapja, úgy még retróbbnak nézne ki :-)

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!
@check: Nekem az a véleményem, meg rajtam kívül még sokaknak, hogy tetszik, nem tetszik, el kell fogadni a belügyminisztériumi múltat is. Az egyesület legnagyobb sikerkorszakai arra az időszakra tehetőek. A zrikákat valaki felveszi, valaki nem, én utóbbi csoporthoz tartozom, vagy röhögök rajtuk egyet, vagy csak szimplán átfutok rajtuk :) .
@gabute: Ki mondta egy szóval is, hogy nem volt a Ferencváros Bp. Kinizsi? :)
@gabute: a pontosság kedvéért: a március 16-i meccsen niedermayer eltiltás miatt nem játszott:)

a korábbi két kisstadionos meccsből csak egyre emlékszem, arra is csak azért, mert -12 fok volt, és a sírás kerülgetett a harmadik harmad közepén:D
@forestjr: Első korrekt írás ezzel kapcsolatban.Az hogy belügyözésre jön az ÉDOSZ meg a Kinizsi kettő között párhuzamot nem vélek felfedezni,minket elakartak nyomni meg akartak szüntetni ezért kellett olykor más névvel színnel játszani.Ti meg a belügyesek csapata voltatok de még így is a sikeresebb klub a mienk,tetszik nem tetszik ez van!
@székely zsiraf: olvasd el gabute komentjeii és megláttod nem tévedtem sokat:))
@szorgalmas: bocs, igazad van, tényleg akkor volt az eltiltása. Csak az érkezés dátumát és az utána játszott egymás ellenieket szedtem össze, de figyelmetlen voltam :) Mindenesetre egy NHL-es akkor is volt a jégen.

Ő:
www.youtube.com/watch?v=tY6on9CbTqk

:-)))
@zsolt007: Felesleges belemenni, de azért offolnék egy kicsit, amíg ki nem takarítanak :) . Szóval az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy '56-ban elsőnek vettük vissza az Újpest nevet, de a Honvéddal együtt visszatették ránk a "régit". Azokról az ÁVH-sokról pedig felesleges itt szót ejteni, akik a "Hajrá Újpest" rigmus után vitték az embereket a domb mögé megleckéztetni. Tehát nem minden úgy volt, ahogy az az elképzeléseitekben él, persze attól függetlenül rengeteg pénzt nyomott a klubba a BM, és mégis sikeresebb klub vagytok. De hogy is nézne ki, ha mindenki Fradista lenne? Sokan a mai huszonévesek közül felcsapták gyerekkorukban a Népsportot, és mivel tele volt veletek, hát felcsaptak zöld-fehérnek. Persze ez tényleg nem ide tartozik, de egy sör mellett bárkivel megbeszélek bármit.
@gabute: De progmet pont lila szimpatizans :) Te pedig a fradistakat szolitottad meg.
forestjr-t kiegszíteném egy kicsit, hogy jobban lássuk a történelmet:

1956. november 2. (péntek), Magyar Ifjúság c. újság:

Megalakult az FTC és az MTK
Az UTE után csütörtökön újjáalakult a régi nagy sportegyesületek közül a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Testgyakorolók Köre is. Az FTC, az MTK és az UTE ideiglenes forradalmi bizottmányai máris felvették a kapcsolatot egymással s elhatározták, hogy november 2-án, pénteken a magyar sport átfogó kérdéseit közösen tárgyalják meg, mert részt kívának venni a kialakítandó új magyar sportélet átszervezésében.

-------------

tehát az UTE után :-)
@peterszky: mondhatnám emu11-et is :)De nem tartok mindenkit nyilván, hogy hova húz.
Bevallom, tévedtem, mikor azt mondtam, hogy a csapat(ok?) nem fognak retró mezre költeni. Tényleg meglepő kicsit. Évekig ugyanabban a szerkóban hokiztak és akkor erre a meccsre beszereznek újat? Na mindegy, én csak örülök neki.

A meccsre meg szerintem most már kimegyek, még ha kicsit rossz előérzetekkel is.

Egyébként szerintem már az is nagy szó volna, ha ezren kimennének... Ez a 4000-es szám amit egyesek emlegettek nagyon utópikus. Sajnos. De ne legyen igazam
Mi 4-en (akik Svájcban is voltunk) megyünk, plusz 3 emberről biztosan tudom, hogy jön. Csak összejön az a párezer lassan :)
Nekem a Kisstadion örökké hazai pálya, se kápmegyerre sem az erzsébeti csarnokra nem gondolok hazai pályaként...
Viszont nem örülök a celebek bevonásának. Ganxsta Zoli még csak-csak elférne ha a dózsa lenne a pályaválasztó de Levike nagyon gáz - főleg, hogy Svájcból is hazahúzott idő előtt hiába volt ingyen jegy, ingyen szállás! Semmi köze a jégkoronghoz!
@freddyD:
Ne izgulj! Ha jól tudom a játékosok megveszik a mezt.:-)
Meg kell hogy mondjam,a hülyeség határtalan.
Az 50-es évek politikája által elvetett nadragulya mag, a mai napig hozza korcs hajtásait.
Ha nektek ez jó, egyétek, vigyétek.
A mez csak azért retro, mert annak nevezik.
gyönyörű mez!!! Lehet én is beszerzek!
Gratula a kitalálóknak!
@gabute: ha már történelem
megszűnt az mszmp kb, leomlott a berlini fal, kivonultak a szovjetek, de állt még az újpesti dózsa

ennyit a kényszerről
Egyetértek UTEAPUVAL!
Szánalmas vita, kár volt végigolvasni! A mez viszont szép, gratulálok a kezdeményezőknek! Ugyanis az egész posztnak ez volna a lényege!
nem olyan mint a kepen levo de azert szerintem jol nez ki es kit erdekel hogy dozsa vagy ujpest ugyanazok a jatekosok fognak jatszani akik eddig szoval ertelmetlen ezen vitazni
@E11: Lehet. De narancssárga mezt akkor se húztak ránk soha. Ennyit arról, ki mennyire fekszik le.
@szorgalmas: Újpestivé sem azért váltak a szurkolók, mert a Belügy volt a háttérszervezet. Hanem mert volt ott egy Törőcsik, Fazekas vagy Ancsin, Pék.
@Fugeute: nem értem, hogy mennyiben reflektáltál az általam linkelt képre. valószínűleg nem értek valamit.
Többen szórakoznak itt velünk, hogy így rendőrcsapat meg úgy rendőrcsapat. Közben meg a saját csapatuk néhány fillérért felváltja a tradicionális mezt egy teljesen abszurd narancsszínűre. Erre írtam, hogy a "lefekvésnek" különböző fokozatai vannak: van, akinek nincs más választása, és van, ahol azért nem teljesen kényszeres a dolog. Aztán belinkeled a képet, ami teljesen rendben van, a fradisták nem akarják lecserélni a zöld-fehéret. De akkor fogjátok fel ti is, hogy mi sem a belügy miatt lettünk Újpest drukkerek, hanem a csapat miatt. Szerintem érthető.
@Fugeute: szerintem a narancssárga mez elleni tiltakozás akkor lehetett volna intenzívebb, ha valaki megöli berkit. a jó ég tudja már melyik vidéki túrán a lelátón összeszedtek 10 zöld fehér mezt, ugyanennyi ember fel a kerítés tetejére, és fel az égbe a mez. ha ez lefekvés, ám legyen.

én is szoktam dózsázni, anyósom is. én fricskából, ő nem. mondjuk az, hogy 1990 májusában még az újpesti dózsa lett a bajnok fociban, valóban furcsa. de az is igaz, hogy azóta felnőtt egy generáció a leátón, amelyik lilában számomra tetsző módon áll sok mindenhez (hogy ennyire csöpögős legyek: a hazához pl.). és nem az újpestet tekintem ellenségnek. hanem mást, másokat. de ha ez a rivalizálás, fricskázás (nálam néha 1-2 pofon is belefér, kaptam én is szépen) elvész, akkor számomra az egész értelmét veszti.

most majd páran beírják, hogy mekkora ordas off, hülye vagyok, minek ilyenekről beszélni. pedig szerintem néha nem árt.

na de ON, milyen lesz a zsíros kenyér a WC-n?
on: fasza, és a forralt bor is.

off:
Ahogy nem a szurkolóitokon múlott, hogy lett narancssárga mez, úgy rajtunk sem, hogy lett belügy. Senki nem lelkesedett ezért, sem ott, sem itt.
Clear?
Még mindig és mindig.Ezeket az ostobaságokat az impotenciához tudom hasonlitani.Ezek szellemi impotenciák, a korlátoltság netovábbja.

Egy latin mondás: Non est ad astra mollis e terris via.
(Nem könnyü az út a földröl a csillagokba.)
Mi azért jól elvagyunk ebben a homokozóban, ne taposd össze a várunkat.
@Uteapu: veled nem vitatkoznék sosem. nekem te vagy a zsinórmérték. a bölcsesség. a jó. a szellemi erekció. faszt. a szellemi magömlés.

gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo.
(a víz a követ nem erejével, hanem gyakori esésével vájja)
@szorgalmas: Lilahagyma lesz rajta. ;)
@kerusz: A zöld szektorban inkább zöldhagymát kérünk :)))
valaki az utefanok kozul mondja mar el miert van az ute mostani cimereben horgony?
@qx92: A régi szép időkben Újpest szervesen kötödött a Dunához a téli kikötő és a hajógyár révén, ráadásul a befagyott öbölben rendszeresen alakítottak ki korcsolyapályát is.
@szorgalmas:

A pofonok nálam csak akkor férnek bele, ha te kapod. Ha én, és kultúrember szurkolótársaim, akkor nem. A zrika oké, de a fizikai erőszaknak semmi keresnivalója nincs a lelátón.

A Dózsa névvel soha nem volt semmi bajom. Sem akkor, sem most. Számomra, kedvenc klubom legsikeresebb korszakát idézi és - tartok tőle - fogja is még sokáig.

BM: a múlt rendszerben a sport is állami volt. A "kiemelt" klubok mögé "bázisszerveket" rendeltek. Az sem volt rosszabb "bázisszerv" a többinél, ha csak abban nem, hogy 90-ben úgy levették rólunk a kezüket, hogy majdnem vége is lett a klubnak. Miközben Torgyánék még jó sokáig tutujgatták a nemzeti kincset.

Na, de oldjuk egy poénnal! Kérdezem a havert, hogy jön-e a Winter Classicra. Azt kérdi, minek? Amikor ő hokira járt, akkor három csapat volt a bajnokságban, de minden meccs Winter Classic volt! :) És ez nem is volt olyan régen...
@Liladínó: én kapom, nyugi. nem szoktak hoolok végigmenni az oldallelátón, hogy anyukákat rúgdossanak, legalábbis én nem tudok ilyenről ;)

"Torgyánék még jó sokáig tutujgatták a nemzeti kincset. " - más fórumokon sokszor volt téma, ne menjünk bele. iszonyú messzire vezetne. de amúgy nem.

@kerusz: a zsíros kenyéren, és az adventi koszorún minden fenntratás nélkül elfogadom a lila színt. máshol nem:)
@szorgalmas: Nem rossz válasz.Örülök, hogy némi kutakodásra,gondolkodásra kényszerültél.Ha nagy a szükség, előkerülnek a jól elrejtett értékek, ami minden magban benne van.Az ember sok mindenre képes.Neked miért ne sikerülne? Ne add fel!
volt régen egy kollégám. állandóan latin szentenciákkal traktált mindnekit, és ettől iszonyúan intelligensnek érezte magát. soha nem mondtam meg neki, hogy sanszosan hosszabb ideig tanultam latint, mint ő. Rumliban volt ragozással, fordítással (vagyok néha maga is). a declinatiok emlegetése kapcsán valószínűleg valami pornográf dolog jutott volna eszébe. szóval bemagolt 20 szentenciát, és ettől kezdve a fasorban nem volt senki hozzá képest.

a legapróbb gyakorlati feladat, probléma hatására leblokkolt, a kreativitás írmagja sem volt meg benne.

nem is tudom, hogy jutott ez most eszembe.
dúrva, de ma még a Blikkben is láttam ezt Winter Classicos "flyert"!
Vmi alakul...
@Lazlee: Azért egy Nemzeti Sportnak jobban örülnék :) Gondolom azért ott is van, én évek óta nem veszem a nyomtatottat. Azért elkeserítő, hogy egy Blikk által több emberhez eljuthat egy ilyen hirdetés.
@peterszky: egy cég, csak jutott a nyomtatottNSOba is...
@check: Csak azért vártam vele pár napot, hátha kijavítod magad. A D legkevésbé vonatkozik a Dózsára, mint a Dinamóra...lásd a következőkben:
engine.koduleht.net/templates/baltichandball/files/mdl_news_2_1.php/dinamo_minsk_logo.jpg
www.frasnitaleague.com/img/fsq/Dinamo%20Tirana.png
www.bulifm.de/infusions/fussball_manager/img/users/Dynamo_Dresden.png
upload.wikimedia.org/wikipedia/az/2/2f/BFC-Dynamo-Berlin.png
www.rtbf.be/sport/sites/rtbf-sport/files/images/Dinamo-Kiev.png
www.dynamomoscow.net/downloads/1845.gif
www.seeklogo.com/images/D/Dinamo_Bucuresti__80_s_logo_-logo-D8AED95A8C-seeklogo.com.gif
www.eurohockey.net/logos/bg/sofdin.gif
...a volt keltei blokkban a belügyeseknek ugyanúgy megvoltak a csapatai (ezek szinte mind Dinamo néven), mint a honvédelemnek (CSKA, Steaua, Honvéd). Általában ezek vitték a prímet az akkori időkben. Nem nagyon volt választási lehetőség. Egy sztálinvárosinak ugye nem kell elmagyarázni :-) A 75-ből ítélve, gondolom ezeket még te is megélted :-))
süti beállítások módosítása