HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Háromesélyes mérkőzésre van kilátás

2009.11.27. 14:43 kerusz

Teljes fordulóra kerül sor ma este a Mol Ligában, igazán érdekes mérkőzésekkel. A listavezető Dunaújváros a döntős álmokat dédelgető Újpesthez látogat a forduló rangadóján, Peterzsébeten az utóbbi időben rendszeresen kiélezett csatákat hozó Ferencváros–Miskolc párharc következő felvonására kerül sor. A Vasas Erdélybe látogat.

Magyar idő szerint fél hatkor Csíkszeredában a Brassó ellen lép jégre a Vasas Budapest Stars. A meccset a Sportklub élőben közvetíti. A brassóiak legutóbb az Újpest ellen már megmutatták, nem felejtettek el gólt ütni, más kérdés, hogy gyenge védekezésük miatt a hét találat sem volt elég a mérkőzés megnyeréséhez. Kedden megsérült a csapat kapitánya, Tankó Attila, nem is tudta folytatni. Játéka ma is kérdéses.

A Vasas ifijúsági korú játékosai nélkül utazott el, és mivel a csapat honlapja szerint Sille még nem egészséges, újra nagyon szűk keret áll Glen Williamson rendelkezésére. A négy védőjátékos mellett így ismét Gröschl Tamás kap védőfeladatot a mérkőzésen.

Este hatkor a Megyeri úton a Dab.Docler lép pályára. Tavaly az újpestiek emelkedtek ki a magyarországi csapatok közül, idén a dunaújvárosiak. Első két idei mérkőzésükön a Dab fölényesen nyert, de az Újpestet sok gond hátráltatta a normális felkészülésben.

Pék György a Dab.Docler elleni legutóbbi meccs kapcsán kijelentette, ha teljes csapattal tudnak kiállni az újvárosiak ellen, és a jéggondok is rendeződnek a Megyeri úton, akkor egyenrangú partnerei tudnak lenni a listavezetőnek. A lila-fehérek szakvezetője nem hazudtolta meg magát, elismerte, az általa említett feltételek már maximálisan teljesülnek, így rajtuk a sor, hogy bebizonyítsák, vannak olyan jók, hogy legyőzzék J. P. MacCallum csapatát. "Vladimir Dubek helyrejött, játszhat a Dab ellen. Minden bizonnyal a Kadlubiak, Petran, Dubek, Sikorcin, Kiricsenko légióssorral állunk fel a listavezető ellen. Becze kapusunk beteg volt, még nem lendült formába, így az utóbbi hetekben stabil Sájevics kezd. Annak ellenére, hogy mostanában nem úgy szerepelünk, ahogy várható, háromesélyes mérkőzésre van kilátás. Úgy kell játszanunk, hogy rájuk kényszerítsük akaratunkat, és győzelemre törjünk. A találkozó kimenetele azon múlik, melyik csapat áldoz magából többet, ki akarja jobban a sikert. Aki langyosan küzd, az veszíteni fog. Ilyen gondjaink eddig nem voltak, de a góllövés neuralgikus pontot jelent életünkben, a helyzetkihasználásunkon feltétlenül javítanunk kell."

Hasonlóan látja J. P. MacCallum is. A szakvezető azt emelte ki, hogy állandó nyomás alatt kell tartani az ellenfelet, nem szabad engedni, hogy a saját játékát játssza. "Ez lesz az első meccsünk ebben a szezonban Újpesten. Tavaly ők voltak a jobbak, most szeretnénk megmutatni, hogy idén már mi vagyunk azok. Nem lesz egyszerű, mert legutóbb is 11 gólt ütöttek a Brassónak, látszik, nem gond nekik a góllövés. Az fog nyerni, aki rá tudja kényszeríteni az akaratát a másikra."

A Dab.Docler minden játékosa egészséges, leszámítva a hosszabb ideje sérült Jonkl Lászlót. "Ilyen sérülések után nem szabad siettetni a visszatérést, rengeteg példa mutatja, hogy könnyen rá lehet sérülni. Jelenleg úgy látom, nem fog mérkőzést játszani február előtt, de fiatal még, a pályafutása szempontjából fontosabb, hogy tökéletesen meggyógyuljon, mint az, hogy idén esetleg egy-két mérkőzéssel többet játsszon."

Este hétkor kezdődik a Ferencváros és a Miskolc csatája Pesterzsébeten. A közelmúltban közönségszórakoztató, kiélezett, parázs hangulatú mérkőzéseket vívott a két csapat. Idén a ferencvárosiak megerősödtek, és szerencsére úgy tűnik, ebben velük tartott a Miskolc is. Mindkét csapat képes rendszeresen éles mérkőzésekre késztetni a jobb csapatokat is, és időnként győzni is. Legutóbb mindketten idegenben győztek a liga nagycsapatai ellen, a Miskolc a Csíkszeredát, a Ferencváros az Újpestet verte.

Szergej Oreskin, az FTC edzője: "Nagyon várjuk a Miskolc elleni mérkőzést. Csapatunkból mindenki egészséges és játszani fog. Legutóbb azt mondtam, a jó játék a legfontosabb, ezúttal a csapatjáték minőségén van a hangsúly, a legfontosabb számomra jelen pillanatban a csapategység."

Mayer Péter, a Miskolc vezetőedzője nehezebb helyzetben van, öt játékosát is sérülés miatt kénytelen nélkülözni. A Csíkszeredában remek formában védő Duschek Dávid térde egy kapu előtti tolongásnál megcsavarodott, ez azon a meccsen még nem okozott gondot, de térdszalagjai megnyúltak, kihagyásra kényszerül. Így Bálizs Bence és Gyenes Dávid lesz a két miskolci kapus Pesterzsébeten. Hősies sérülést szerzett Dányi Róbert, aki az SC ellen lövést kívánt blokkolni, ezért a korong útjába vetette magát, szerencsétlenségére arcon találta a pakk. Az alsó ajka szétnyílt, az ínye felrepedt, egy foga kiesett, kettő kilazult, a ellátták, összevarrták a sérült részt. A korábbi sérületek közül még nem jött rendbe Sike, Egri és Petres. A szakvezető hosszabb interjút adott az icehockey.hu-nak. Az FTC elleni meccsről nekünk ezt mondta: "Háromból kétszer mi nyertünk idén, ez mutatja, hogy bármikor képesek vagyunk legyőzni a Ferencvárost. A zöld-fehérek ellen az utóbbi években mindig jó, kemény és érdekes meccset játszunk, a pillanatnyi forma dönt."

181 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennyit a fergeteges 3. harmadról :(
@Spigott: valóban nagy húzás volt a DAB-tól, de van ott egy kiváló edző is.
@Gabberboy: Szerintem nem maradna ép csontú ember az ellenfél csapataiban, ha ők ketten beindulnának! De nem is jutna el sok támadás a mi harmadunkig, ha ők lennének egy párban.
Na az első sornak megint elgurult a gyógyszere
Zsociék kiküszöbölik a Brassó elleni csorbát :)
Zsoca megint betalált, már 6:2-re megyünk!
3-6... előre a gólrekord megdöntéséért :)
potyognak a gólok elég szépen! Hol lesz a vége? 4-8
Megjött a gyorsvonat, mi fura van abban????
4-6 nem akarok izgalmakat
Na irgum-burgum, nem leszünk igy jóban 4:6
Remélem az UTE szívni fogja magát a végéig. Szükségünk van a 60 perces szoros mérkőzésekre.
Mindenki jól jár vele.
Nem ám tényleg lőnek hatot Sevelának, pont ezt ecseteltem korábban
megkaptam a szoros meccset. :)
Azért a kiállitási arány eléggé vicces!
6-3 ellen az igen :) Pék bácsi okosan csinálta.
Tököm kivan már a sok emberhátránnyal...
Megint hátrányban vagyunk. Sokadszor.
@gogosz: De azért azt nézd meg, hogy hogy lett ilyen szoros, kettős előnyben jött az 5. gól!
és megint ki vagyunk állítva
az hármas előny volt :)
@gogosz: Én kint voltam a meccsen, az összes jogos volt! 6-6, az idegekre hathat.
Varjú spori addig adta a kiállitásokat nekünk, amig az Újpest nem tudott egyenliteni! Érdekes módon most nem kozmetikázza a jegyzőkönyvet, itthon bezzeg minden spori kozmetikázik, és közel egyenlőre hozza ki a kiállitási arányokat!
@Vicus013: Látom Vicus. Ki tudja mi zajlik ott.
@forestjr: Egy szóval sem mondtam hogy nem jogos. Mert nem láttam.
@Vicus013: Nem kell mindenképpen a bíróban keresni a hibát, amíg nem látod a meccset a saját szemeddel... bár itthon is ez van, egy laza hazai két percért mindenki anyázik, meg ordibál össze-vissza. Remélem magára ismer aki olvassa :)
6-6 után bezzeg befúj egy hazai kiállítást is...
Igen Gabber az 3-as előny volt, mert most került csak be a jegyzőkönyvbe, hogy levitték a kapust, mikor kettősben voltak!

De azért a a 18-8-as kiállitási arány engem dühit!
Benne van a játékunkban a sok kiállítás nem tagadom, de az furcsa hogy ekkora előnyünknél keménykedünk ennyire. Nem logikus.
@Gabberboy: Tudom mire gondolsz, és biztos, hogy volt benne jogos is, de azért nem hiszem, hogy ennyire nagyon szabálytalanul játszanak a fiúk, mert nem jellemző rájuk, ha igazából belegondolsz!
@gogosz: Hogy lettem volna már kint? Itthon vagyok és betegen ütöm a billentyűzetet :) . Úgy látom megkapjuk a hazai pályát, viszont azt hiszem még így is megnyeritek a meccset.
Magó jött és büntetett 6:7
@Spigott: Gólt is lőttök belőle, gondolom ez már nem probléma :) .
@forestjr: ámen! 6-7
de még nincs vége
Mindenesetre ennyi gól esetén sajnos nem beszélhetünk nagy színvonalról a mérkőzés kapcsán. Hacsak nem sziporkáznak a támadók.
@Vicus013: Ha igazán belegondolok, azt tudom elképzelni, hogy amilyen ütközős hokit játszunk, a bírók ezt nem nagyon szokták meg, és befújnak olyat, ami lehet, hogy máshol szabályos, de itthon még nem olyan kemény és pörgős a hoki mint máshol.
@Zsootika: Nem volt még kiírva az eredmény, de Kiricsenko büntije hamarabb lejárt, mint két perc, ezért mertem gondolni, hogy megszereztétek a vezetést. Sajnos :( .
7-7, tudnék csúnyát is írni:S
7-7, is ilyenkor vagyok göthös. Kurva ideges vagyok.
Jézusom, mi megy ott, egy ide , egy oda, nagyon kíváncsi leszek az összefoglalóra.
@Gabberboy: Ez már én is beszéltem Fülivel még a nyáron, hogy az idén ez lesz a baj,mert a biróknak nem fog tetszeni, és sajnos sokszor teljesen szabályos bodicseket is befújnak! Ehhez fel kellene nőniük a játékvezetőknek, de remélem azért eljutunk majd oda is, majd egyszer....
Ahogy hallom Sájevicsnek is köszönetet mondhatunk a nyolcadik találatért :)
Ez tippmix meccs, srácok?
betojok :)
12gól egy harmadban
Vége. Gratulálok a DAB-nak.
Nikának már csak egy gól kell a jósolt 3+3-hoz. :)
Egy viziladba meccsen nincs ennyi gól!
Szerintem a Megyerin az utolsó két meccsre háromszor akkora kapukat raktak be, 34 gól eddig 2 meccs alatt. :)
Azért ez vicces volt, frissitettem egyet és most került be a 14. percben született UTE gólhoz Dubek neve!
Itt meg mi történt?

Újpesti TE - Dab.Docler 7:9 (1:2, 0:1, 6:6)

Mit csinált a budapesti szlovák csapat?
@Fibonaci: Majdnem tökéletesen eltaláltad, nagyon ügyes vagy!
Én nem tudom mit mondjak. Nem láttam a meccset de valahogy nem tudok igazán örülni. Nagyon eszeveszett meccs volt ez.
@Gabberboy: Minősíthetetlen, hogy két meccsen 16 gólt kaptunk. Az ütött gólokat így felesleges is számolgatni.
@Pentele: Szlovák csapat? Ezt hogy érted?
@nazgul: Idáig még csak nem jutott el a bundabotrány, ha arra gondolsz :))
@forestjr: Nem akarom a kapusokra fogni, de tavaly ilyen nem nagyon fordult elő. Mint ahogy sok más sem, szóval ez nem kiindulási alap, csak egy szerény vélemény.
Gratulálok a DAB-nak. Kedvenc csapatom vezetőinek pedig ajánlom figyelmébe, hogy kapus nélkül a komoly meccseket ritkán lehet megnyerni. Még ha nem is csak rajtuk múlik...
@forestjr: Szerintem arra gondol hogy a Szllovák sorotok igazán kitett ma magáért. De túllőt a célon. Nem sportszerű.
@forestjr: Sehogy! Nem megyek bele mert nem bírunk kiszállni. Mindenki azt ért alatta amit akar.
@Gabberboy: Tudom, hogy mi a probléma, de attól függetlenül kritikán aluli az egész. Kíváncsi vagyok a jegyzőkönyvre, hogy mennyit lőttünk kapura, de egy kis aprópénzben lemerném fogadni, hogy megint 60 felett vagyunk. Lövünk mindenre, ami mozog, a kontrákat meg futószalagon kapjuk.
@Pentele: Ha belemész, akkor nem fair azzal kontrázni, hogy nem akarsz belemenni. Így nem tudlak komolyan venni, de gondolom ez nem nagyon zavar.
Azért ma Peter is belenyúlt a lecsóba, szóval ez nem a kapusok és a védelmek napja volt
@Bertuzzi: Csatlakozom. Mindenesetre őrült meccs lehetett.A fene egye meg, hogy itthon kell ülni csöpögő orral.Gratulálok az Újvárosiaknak,eszméletlen a fiatal soruk.Jó lenne hallani a kinntlévőktöl véleményt.
Sziasztok! Segítsetek, ti ilyenkor hol nézitek a meccseket? Én a sportklubon néztem a SC Brassov meccset ott néha bemondták az eredményt, de sajnálom, hogy nem láttam.
Spigi,mit csinált Sevela Lecsóval? :-))
Már most gyüjtöm a "háttér információt" a vasárnapi fogadáshoz.
Mindjárt dumálok telon Lecsóval,megkérdem mi volt a sok kiállitás.
Jézum, 32-30 a kapura lövés, 62 lövésből 16 gól.
@skategirl: az Online közvetítések pont alatt, az aktuális dátumra kattintva követjük a meccseket. Sajnos nézni nem tudjuk őket.
@Uteapu: Jobbulást kívánok neked! Nálunk meg későn nyílt ki a kaszárnya kapuja.
Maclaughlin ha jól látom beszedte a második nagybüntetését, így vasárnap nem játszik ellenünk, ha minden igaz
A helyszíni beszámoló alapján Sáj elmehet akár Moszkvába is.
Megérdemeltük volna..g .
Schellin is kapott 5+20-at, most még nem tudom, hogy ő játszhat-e vasárnap
Azért egy 6-6 os harmadik harmad elgondolkodtató, kiváncsi lennék azok beszámolóira akik látták. Ez így (kívülről)komoly koncentrációs probléma, hiszen a harmadik harmadra gyakorlatilag eltűntek a védelmek, töltés nélkül lőtt mindkét csapat.
@Spigott: 3. nagybüntetése,így játszik ellenünk ő is, és Schellin is.(neki az 1. volt)
grat Somának a 2+2-hez és Focinak a 4A-hoz!

egy kérdésem lenne vkihez., aki kint volt a Megyerin. Tényleg 300 alatt volt a nézőszám?
Jahh látom, csak megtévesztett, hogy ebből a háromból csak kettő volt 5+20, egy meg csak simán 20 :)
Hááát, röviden, vagy hosszan értékeljem a meccset? :)

A 3. harmad elég meglepő (és mulatságos) is volt, gyakorlatilag ami kapura ment, az gól lett. 6-2 után azt hittük megvan a meccs, de gyakorlatilag időnk sem volt kiengedni, lőttek egyet a lilák és vérszemet kaptak. Megérdemelték az egyenlítést, de mi meg a győzelmet, ha tudtunk 9 gólt ütni :)

A kiállítások nagy része jogos volt, a tököm tele van a támadó/semleges harmadban elkövetett hülyeségekkel. Bár az is igaz, hogy az Újpest megkapta a hazai pályát, azért náluk is lehetett volna több kiállítás, de nem ezen múlt. Benne van a pakliban.

Az utsó harmadra Sevela elveszítette a fonalat, kapta a kötényeket rendesen :S A védők is balsorsúak voltak.
Bár Sáj is elizgulta a végét, nem is kicsit :)

Katasztrófa volt, de túléltük. És legalább nem unatkoztunk :)
Azért Azari gólját érdemes lesz majd visszanézni. Nem volt kicsi...

Kevesen tudjuk, na :)
Természetesen lehetséges, hogy Sáj valami bombasztikusakat is védett, amiket nem látni, de szerintem nem merész kijelenteni, hogy 3-4 gólnál (főleg az utolsó kettőnél) érthetetlen dolgokat művelt...

Palko-val ezt a meccset szerintem megnyertük volna. Pék általában mindig cserélt kapus poszton, Becze miért nem védett?
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy Sáj 0-2-nél ziccert fogott, amikor Tika egy az egyben vitte rá hátrányból. De persze ez nem magyarázat a végén elkövetett hibájára.

Viszont a videón látszik, hogy az első 6 gólnál hányszor tudtunk megállni a kapu előtt és keresztbe passzolni Sáj előtt. Nem volt előtte védelem, nem csoda, hogy leamortizálódott. De nyilván az újpestiek többször látják Őt védeni, jobban ismerik.

De tegnap az utsó harmadban azért Sevela sem volt csúcsformában. Bár jól takarták előle a lövéseket.

Sokkal több ilyen pörgős meccs kéne...

jah, sokadszor köszönjük a hibátlanul gyors munkát az összefoglalókkal kapcsolatban. Max respect
@freddyD: Kevés unszimpatikusabb nyilatkozatot láttam, mint ez a Nagy László, talán Pék mesterrel, meg Pagével versenyezhetne...
@Szoljanka: Nem egészen értem mire/kire gondolsz ?!
@Szoljanka: Ja most már értem.

Egyébként az nso.hu-n ideiglenesen ingyenesen lehet elolvasni a nemzeti sportot, akár a mai számot is.
@freddyD: E hónapban minden nap így olvastam, neten...
süti beállítások módosítása