HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Salzburg döntőzni akar a Kontikupában

2009.11.26. 23:35 Hblog

Péntektől vasárnapig mérkőznek a csapatok a Kontinentális Kupa döntőjébe jutásért. Két helyszínen, Bolzanóban és Liepajában négyen-négyen küzdenek. Mindkét csoportból a legjobb jut a január 15-17. között, Grenoble-ban megrendezendő fináléba, ahol a rendező mellett a fehérorosz Junoszty Minszk helye már biztos.

A csoportbeosztás kísértetiesen emlékeztet a tavalyira. A D jelű négyes ismét Bolzanóban találkozik, a házigazdák mellett a szlovén Maribor (tavaly is ott játszottak), a brit Sheffield Steelers (tavaly a Coventry képviselte a brit hokit) és a csíkszeredai csoport győztese, a HYS Den Haag (tavaly a Dab.Docler) csatázik.

A Bolzano Foxes jelenleg harmadik az olasz A osztályban, két ponttal a vezető Asiago és eggyel a Renon mögött. A tavalyi csapatból Johansson és Ignatjevs idén már a hétvégi rivális hágaiakat erősíti, de érkezett két, amagyar szurkolók számára ismert játékos, a védő Ray di Lauro Linzből és a támadó Juha Riihijärvi Bécsből.

A sheffieldiek tavaly az EIHL megnyerésével szereztek jogot a kupaindulásra, de idei formájuk messze van az ideálistól. Az összesen hat hazai játékos mellett főleg kanadai légiósokat foglalkoztató csapat 17 mérkőzésen 12 pontot gyűjtött, ezzel utolsó előtti.

Egy éve a szlovén bajnokság második helyén állt a Maribor, amikor Bolzanóba utazott, idén a meggyengült csapat ismét második, egypontos hátrányban az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Triglav mögött. A keretben a kanadai védőn, Daniel Terentán kívül mindenki szlovén állampolgár. A tavalyi csapat jobbjai a Jesenice és az Olimpija EBEL-keretéhez kerültek vagy külföldre szerződtek. Az általunk is jól ismert Matic Kralj például Nagy-Britanniába. Pótlásukra a saját juniorcsapatból, illetve a Mladost és a Medvescak tavalyi szlovén bajnoki keretéből jöttek játékosok.

A negyedik induló a Csíkban győztes HYS Den Haag. Róluk szinte mindent elolvashattak egy hónapja itt és itt. Az akkori hétvége legnagyobb tanulsága az volt, hogy jó játékkal meg lehet szorítani őket a félelmetesnek hitt névsor ellenére is. A Hollandiában eddig egyeduralkodó csapat kisebb hullámvölgybe került, legutóbbi öt mérkőzéséből hármat elvesztett, egyszer a Heerenveen, kétszer a Tilburg győzte le.

Sokak szerint a másik csoport aránytalanul erősebb. Liepajában a kazah, észt és litván ellenfeleken túljutott Cracovia Krakow, a rendező Liepajas Metalurgs, a fehérorosz bajnokságban játszó Szokol Kijev és a Red Bull Salzburg küzd.

Az ukránokon nem látszik, hogy őket is elérte a gazdasági válság. A játékosok egyes hírek szerint hónapok óta nem kapnak fizetést, így a válogatottal gyakorlatilag egyenértékű keretből az elmúlt hetekben távozott Navarenko, Hnyigyenko, Oleg Blahoj, Tolkunov, Roman Blahoj, Konyin, Olekszjuk és Karcsenko. Ennek ellenére tartják a lépést a vezető Junoszty Minszkkel (28 mérkőzés, 63 pont).

Eggyel kevesebb mérkőzésen kevesebb mint feleennyi pontot (26-ot) gyűjtött a Szokollal azonos bajnokságban játszó házigazda. A Metalurgs főleg fiatal hazai játékosokra épít, számosan korosztályos válogatottak, de csoda lenne, ha ők mehetnének tovább.

Valószínűleg kevesen számítottak arra, hogy a második forduló krakkói csoportjából nem a kazah Karaganda jut tovább. Az első napon azonban a lengyelek legyőzték őket, és ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert. Keretükben számos lengyel válogatott játékos is játszik, akik valószínűleg áprilisban, Ljubljanában is pályára lépnek ellenünk.

A Red Bull Salzburg legutóbb leszerepelt a Kontinentális Kupában. Pierre Pagé idén nem szeretne hasonlót átélni, így most komolyabban veszik a feladatot. Egyértelmű célként a döntőbe jutást jelölték meg Salzburgban. Ehhez Lettországban csoportgyőzelmet kell aratni. "Idegenben mindig nagyon nehéz a feladat, ráadásul nem sok információnk van a többi résztvevőről. De bízunk saját játékerőnkben. Augusztusban már szép sikereket arattunk a nemzetközi színtéren, erre építünk, akkor is, ha a bajnokságban nem mindig tudtunk annyira jó teljesítménnyel előrukkolni, mint nyár végén. Mostanában felfelé ível a formánk, azon leszünk, hogy Liepajában emeljük a játékunk intenzitását" – mondta Pagé.

A mester 27 fős keretet jelölt a túrára. Érdekesség, hogy a teljes EBEL-keret mellett a farmcsapat egyes játékosai is repülőjegyet kaptak, így a három légiós, Brent Aubin, Michael Schutte és Jason Beckett, valamint négy  osztrák hokis: Fabian Ecker, Patrick Maier, Martin Mairitsch és Philipp Ullrich. Nem tarthat a küldöttséggel Daniel Welser és Dominique Heinrich, akik vállsérüléssel bajlódnak, valamint az új influenzát elkapó másodedző, Reijo Ruotsalainen sem. A szakembert a farmcsapat vezetőedzője, Mario Richer helyettesíti Lettországban.

7 komment

Címkék: kontinentális kupa 3. forduló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én csak azt nem értem, hogy ha a deadbull el tudott menni a Konti Kupába az EBEL mellett, akkor a Volán miért nem? Szerintem most már nagyon érdekes lenne, mit tudnánk felmutatni nemzetközi szinten.
@Raon: gondolom a Salzburg eddig a framcsapattal nyomta, csak a döntőre viszik az EBEL-es keretet, a Volánnak erre se pénze, se játékoskerete.
@munkagep: a Bulls sehol nem nyomta eddig, mert most kapcsolódnak be.
Egyébként valóban érdekes kérdés, hogy hogyan tolnak el 2 meccset.
Egyetértek ott lenne a helyünk a Konti Kupában, hasznos lenne megnézni, hogy milyen játékerőt képviselünk a fent említett csapatokkal szemben, és ha Dead Bull el tudott "kéreckedni" az EBEL-ből, talán mi is megpróbálhattuk volna...
Hajrááá AV19!!!
@Lazlee: Már az idény elején, a sorsoláskor sem terveztek meccset a Salzburgnak ezen a hétvégén, és a döntő idejére is van tartalék játéknap betervezve. Gondolom, a Volán, a Jesenice és az Olimpija nem nagyon akart indulni, így lett az Újpest a magyar és a Maribor a szlovén induló.
És ne feledkezzünk meg Gebei Péterről sem, aki Bolzanoban mindhárom napon meccset fog vezetni!
Sok sikert Retye!
Bárhogy is alakul a RB hétvégi vendégszereplése, szerintem pár hétig ki lesznek facsarva rendesen, amit ki kellene használnunk... Ettől függetlenül még majh' drukkolok is nekik (kivételesen), mert az elért eredményük az EBEL erősségének egyik mérője lesz. A Sokolon már - ha nehezen is - de túljutottak...
süti beállítások módosítása