HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Dunaújváros rendezi a Magyar Kupát

2009.11.23. 09:03 F. Kapus

December 29-én és 30-án Dunaújváros ad otthont az egy év szünet után újjáéledő Magyar Kupának, olvasható az MJSZ honlapján. Lesz selejtező is, részletek tovább után.

Mivel idén az öt magyarországi Mol ligás csapat vehet részt az MK-ban, valamilyen módon el kell dönteni, melyik lesz az az egy közülük, amely kiesik. A kiírás értelmében az OB I. december 7-ei állása szerinti első és második helyezett automatikusan tagja lesz a final fournak, a bajnokság harmadik, negyedik és ötödik helyezettje pedig körmérkőzést vív a továbbjutást jelentő két helyért. A tabella jelenlegi állásából látszik, hogy a matematikai esély még mind az öt csapat előtt adott a második helyre, de az eldőlt, hogy az egyes rajtpozíciót a Dab.Docler kapja a Magyar Kupában.

A majdan rivalizáló három együttes december 21-23-án játssza a rostáló kört, 3–4., 4–5., 3–5. sorrendben. A pályaválasztó kiléte sorsolással dől el. A legtöbb pontot gyűjtő két csapat jut tovább. Az elődöntőben az OB I. listavezetője a selejtezőből továbbjutó két gárda közül azt kapja, amely az OB I.-ben aktuálisan rosszabbul áll.

73 komment

Címkék: dunaújváros magyar kupa mk dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit furcsa lebonyolítás, de legalább van Magyar Kupa!

Az jobban tetszett volna, ha az első 3 automatikusan résztvevő, 4-5 játszik a fennmaradó helyért és 3 napos minitornán dőlt volna el, hogy kié a kupa.

De így sem lesz rossz!
Kicsit sajnálom, hogy a volán nem indul(hat?).

Szívesen láttam volna egy Dunaújváros - Székesfehérvár derbit!
És talán le lehetett volna mérni, hol is tart a MOL liga.
Furcsa ez a december 7-i állás is. Ha jól számolom addigra egyes csapatok ennyi mérkőzésen lesznek túl:
DAB-Fradi-Miskolc: 13
Vasas: 12
UTE: 11
Bocsánat, ha már kupa az OB2-ből nem lehetett volna egy csapatnak lehetőséget adni ?
@hüjeliba: Mér jó az hogyha tönkreverik őket?
@zsolt007: Valahogy engem nem zavart kb. tíz éve, hogy hússzal veri a Tisza Volánt a Dunaferr és az Alba Volán. Legalább Szeged és Debrecen is látna MOL-Liga csapatot.
Szerinted fociban mire jó az alacsonyabb osztályú a nagyobb ellen?!
Szerintem is sokkal jobb lenne, ha a másodosztályú csapatok is szerepelhetnének!
Ahoz hogy mindenki részt vehessen a kupában ahoz jobban szervezettebnek kell lennie az egész éves kiirásnak! szal az még odébb lesz
Nagyon rossz az elnevezés!
Ez nem Magyar Kupa!! Ez a Mol ligában indultak részére kiírt KÖRMÉRKŐZÉS !!!

@tiriakos: a felvetésedre ez a válasz!
@zsolt007: Többek a Volánt hiányolják a névsorból. Visszakérdezek! Miért jó, ha a Volán tönkreveri a MOL Ligás ellenfeleit, mert szerintem ez lenne. Indok persze, hogy legalább felmérjük, hol tart a MOL az EBELhez képest.

Mivel pl. Debrecen 1-2 éven belül szeretne indítani csapatot a legfelsőbb honi bajnokságban, így pl. le tudnák mérni hol tartanak a MOLhoz képest.
@Zsootika: Szerintem decemberben bármikor el tudna menni edzés helyett az Újváros mondjuk Szegedre, vagy a Fradi Debrecenbe. Nem többször, egyszer.
@drukker60: helyesbítenék. Ez az OB1-ben induló csapatok számára kiírt körmérkőzés.
@fradigy: Persze, legyen részese mindenki a kupának. De ehhez (is) előre gondolkodás kell. EZ a kupa pedig most, szezon közben lett összedobva. És ez így is jobb, mintha nem lenne semmi.
Jövőre arra kell törekedni, hogy ennél is jobb legyen.
Legyenek OB2-esek és a Volán is. Csak ilyenkor az a kérdés, hogy mikor kezdődjön. Mert az OB2-esek miatt szezonkezdet előtt nem nagyon lehet, mert lehet akkor ők még nem lesznek jégen. Máskor pedig a Volán miatt nem lenne jó, mert akkor nekik az EBEL megy.
@pokerface: igazad van, de a cikkben is így szerepel, de attól füügetlenül még mindig sáros egy kicsit!
A Volánnak az év vége felé sok - sok meccse lesz az Ebelben. Még Karácsonykor és Új Évkor is játszanak!
@pokerface: Ki mondta, hogy tönkre veri a Volán a mezőnyt?
Visszakérdezek: Nem a MOL ligás csapatok szimpatizánsaitól halljuk, hogy nincs nagy különbség az EBEL és magyar versengés között?
Lehet, hogy igazuk van, lehet, hogy nem.....
@pokerface: Na ez az! Itt okoskodhatnak mindenféle alap nélkül, pusztán megérzésük szerint az ilyenek, mint Te. Azt a tönkreverést azért megnézném, látva a válogatottban a volán játékosok produktumát és a dabosok produktumát! (Pl.: A dab fiataljai 5 az 5ben felálltak a szlovénok ellen, a volán játékosai 5 a 4ben sem voltak képesek erre...)
Nyilván nem azt mondom, hogy a dab nyerne a volán ellen, de biztosan meg tudná őket szorongatni. Pláne hazai pályán. Tönkreverésről szerintem szó sem lehet, ellenben egy igen izgalmas, küzdős, ne adj isten kétesélyes meccsről mindenképpen. (Ami mostanában - valljuk be - egy kicsit hiányzik újvárosból.)

Egyébként teljes mértékben Olival értek egyet:
Még ez is jobb, mintha nem lenne.

Hajrá DAB!!! :)
Hurrá-hurrá, lesz Kupa. Én személy szerint örülök, hogy kis játéklehetőséghez juthatnak a csapatok a nagy szünetben. Ráadásul tétért megy a dolog. Persze vannak hiányosságok, de egyetértek, jó hogy lesz, ha nem is tökéletes. Jövőre előre le kell zsírozni a dolgot, és szerintem is be lehet vonni a vállalkozó kedvű OB2 csapatokat.
Annak örülök,hogy végre Újvárosban is lesz vmi esemény hosszú év szünet után...
@tiriakos: Ne haragudj, de nem én kezdtem és nem érzem okoskodásnak, pusztán az OB1/B-s csapatok mellett próbáltam felszólalni. Mert miből gondolják egyesek, hogy pl. egy Debrecent péppé vernének?
Elismerem a DAB fiataljainak kimagasló képességét, de egy sor nem biztos, hogy elég a Volán ellen, de ne legyen igazam.
Viszont abban sem vagyok biztos, hogy egy jó napot kifogó Debrecen esetleg ne tudna megszorongatni mondjuk egy olyan Miskolcot, akik kifogják hullámvölgyekkel teli napjukat. Remélem érted a mondandóm lényegét. Abszolút nem okoskodni akartam, elnézést ha így érezted. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha már Volán is, akkor miért ne lehetne OB1/b is? Már csak azért is, hogy népszerűsíthessék a helyi hokit még ha nagy zakó is lenne a vége.
De osztom többek véleményét, örüljünk ennek is és a jövőben biztosan kitalálnak egy olyan megoldást, amiben minden az MJSZ kiírásai alá tartozó csapat részt vehet.
@pokerface: Nos a DAB nem egy sorból áll, a tegnapi meccs is igazolta ezt. Tavaly nagyon egyértelmű volt a helyzet a Volánnal szemben, idén azért szerintem közelebb kerültünk.
Egyébként egyetértek, én nem minden vállalkozó kedvű csapatot szívesen látnák a kupában.
@Thomas_AV: veled értek egyet. már mindenki esélyeket latolgat meg szervezkedik. én most a legjobban annak örülök hogy végre végre valahára kihasználhatjuk a csarnokot valami országos nívósabb rendezvényen ami azért tömegeket is megmozgathat. az én örömöm csak egy ponton bibis: nagyon szeretném ha erre az eseményre végre újra működésre bírná az üzemeltetés azt a hatalmas kijelzőt... (légyszi légyszi légyszi :D )
Ez a kupa valóban nagyon gyorsan lett "összedobva", még azt is feltételezve,hogy a blogon elhangzott,-miért nincs-,kérdések kapcsán.
Jól előkészitett MK- kell az OB2 csapatainak részvételével.Egy kupasorozat erről szól.Nekik is fontos lenne ott ülni a családi asztalnál.
A történet arról szól, hogy az újvárosi fiatalok nincsenek hozzászokva, hogy egy meccs bizony 60 perc kőkemény koncentrációból és szünet nélküli hajtásból áll. És a legnagyobb MOL Ligás rangadókon is van 10-15perc üresjárat, amikor lassítanak a csapatok. Nem beszélve a tegnapi Brassó meccsről.

A Volán ellen rá lennének kényszerítve erre, mert egy játékosanyagban erősebb csapat ellen játszanának, köszönhetően többek között az ottani újvárosiaknak, akik miatt a mi szemszögünkből is szimpatikus csapat kezd lenni a Volán (7-8 éve nem hittem volna, h valaha is ilyet mondok) :)

Az már más kérdés, hogy a Volán mennyire tudja átadni azt a nyomást a MOL Liga rájátszásában, amit az EBEL-ben kap az osztrákoktól. Sajnos az elmúlt évek alapján nem nagyon. És itt nem az eredményre, hanem a mutatott játékra gondolok (lásd a tavalyi újvárosi meccset, ahol érdekes körülmények mellett kaptunk ki, vagy az Újpest elleni döntőket).
Félek, megint jön majd a szöveg, hogy a Volán csak tudása 60-70%-át játszotta, nem úgy mint az Ebel meccseken.
Hátha idén máshogy lesz...

Bocs, ha hosszú voltam :)
@tiriakos: Na pont az ilyen emberek miatt érzik magukat sztárnak a DAB, amúgy igen tehetséges fiataljai...
Ilyen összehasonlítást tenni nem utal nagy hozzáértésre. Ez kb. ugyanolyan, hogy ha Fradi megverte az UTE-t, akkor a Miskolc is megveri, mert előtte a Miskolc megverte a Fradit...
A lényeg a lényeg, még ha el is buknák a MK-t a Mol ligás csapatok, szurkolói szempontból is érdekes és talán látványos meccsek lennének a Volán elleni derbik.

És ugye ezeket a meccseket mindenki szereti :)
Szerintem meg legyen nagy hoki ünnep, este meg a szurkoló táborok menjenek el bulizzanak egyet közösen,kultúrált keretek között!Hátha javit a kölcsönös tolerancián!A székely tesokkal pl szánkózás volt az első szeredai DAB meccs után!
Jövőre lehetne gondolkodni több,más osztály beli csapatok részvételével lebonyolítandó MK-ról!Nem is csak az eredmények miatt,hanem mert mások munkáját,kitartását és a jégkorong iránti elkötelezetségét jutalmaznánk azzal,hogy jégre lépnének olyanok ellen,akiket a válogatotban,tv-ben és a lelátóról nézhetnek!!Nagy élmény lenne nekik!!...szép napot!
@pokerface: egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett... Teljes mértékben egyetértek Veled az alsóbb osztálybeli csapatok bevonásáról. Pontosan azon érvek mentén, amiket Te is felsoroltál.

@Licsimi: "Ilyen összehasonlítást tenni nem utal nagy hozzáértésre."
Soha nem mondtam, hogy értek hozzá. Én az 10 millió szövetségi kapitány országát képviselem... :):):)

De azért egyértelműen látszik a példámból, hogy kemény, látványos derbi lehetne mostanában egy DAB-Volán. (Mást nem is akartam mondani a felhozott példával. És sztárolni sem akartam senkit.)
@tiriakos: örülök, hogy sikerült közös nevezőre jutnunk egy kis félreértés után :) További jó szurkolást!
Hol van még a DAB - Volán, magyar kupán egyelőre a DAB - UTE - Stars - Macik - Fradi meccsekre kell koncentrálni, aztán márciusban jöhet a DAB - Volán :P =)
Némelyik hozzászólást olvasva olyan érzésem van,mint anno az oviban.Volán vs. ob 1es csapatok közti szurkolói megnyilvánulás hasonlít a kiscsoportos bebee az én apukám magasabb mint a tied,-neeem is az én apukám viszont erősebb mint a tied.stb...Volán nyilván nem indul mk-ban,mert rettentően zsúfolt az ebel menetrend ünnepek alatt közt és egyből után is lesz forduló.Talán úgy lehetene megoldani hogy mindenki indulhasson,ha a kíírás a szezon kezdete előtt lenne.
@Gabberboy: nyilván nem csak a DABról beszélek, csak hát kivel példálozzak, ha nem velük :)

A véleményem ugyanúgy áll az Újpestre, a Starsra, mint a többi MOL ligás csapatra
@exL:1: Nyilván. Ezzel tisztában is vagyunk.

De attól még hiányozhatnak, nem? :)
Gyerekek a lényeg hogy lesz egy kicsivel több jégkorong....mindegy hogy hogyan kivel mikor a lényegen nem változtat...
köszönöm Azari Úr...(Tudni illik az ő kezdeményezése az egész)
És felettébb hálás vagyok hogy ez pont DUNAÚJVÁROSBAN ......
@Uteapu: Feltéve, hogy akarnak nevezni egyáltalán.
@exL:1:
Nagyon jól szóltál.
Alig járok ide, hisz az óvoda elveszi az ember kedvét.
Ellenben nem erőszakolok senkire semmit, így távol maradok.

Egyébként most örülni kéne, hogy elkezdődik valami, minden nagyobb esemény-sorozatot először tapogatózva elkezdenek.
Amennyiben sikeres lesz az idei dolog, jövőre ki lehet és ki kell terjeszteni (majd ha a szezon előtt le van tisztítva a naptárba, egyelőre mondom, örüljünk, hogy van).
És mivel ebben az időszakban még értékelhető sportműsort sem tudnak a televíziók levadászni ezért nem is lehet rá nehéz valamelyik csatornát megnyerni:)
@hokikori: Legutóbb a Sport TV adta; de karácsony és szilveszter között nem lesz hiány jégkorongban, mert Spengler Kupa az Eurosport2-n. ;)
Én nagyon örülök a Magyar Kupa megrendezésének, de kissé bonyolult ez az előselejtező rendszer. Szerintetek, ha már kupa és magyar, akkor mint a fociban, nem kellene az OB/I-es csapatokat is bevonni? Vagy legalább a Debrecent, aki úgyis nemsokára az élvonalba szeretne indulni. Ha valaki a Debreceniek részéről olvassa a hozzászólásomat szeretném ha válaszolna nekem.
Azok akik OB1/B-s csapatok kuparészvételéről meg első osztályú debreceni csapatról fantáziálnak voltak az elmúlt 5 évben másodosztályú bajnokin???
Óriási a szakadék a két osztály között:
az OB1/B-t amolyan kórházi elfekvőhöz tudnám hasonlítani(picit durva a hasonlat,bocsi!)sokszor amatőrebb feltételekkel mint az amatőrbajnokságokban!(alacsony mérkőzésszám,heti 1-2 edzéssel,régi öregfiúkkal,és olyan játékosokkal akik iskola vagy munkahely miatt nem tudják vállalni egy profi(OB1-es) csapat edzésmennyiségét).
Technikás játékosok nyomják itt is az ipart,de sokkal kevesebb edzésmunkával,ezáltal a sebességkülönbség is trabi-bmw kb.

Debrecenről: jó kis csapat sok régi Leheles öregfiúval,de könyörgöm:miért akartok Mol-ligás proficsapatokkal összeereszteni olyan csapatot ahol az 50éves Razov,a szintén 50közeli Balla,és a 40-es Bálint Artúr húzóembernek számít?
Az más kérdés,hogy Kósa polgármester mindíg megpedzi ezt az "OB1-es Debrecen" témát amikor jópofizni akar a szövetségnél...(már a 2005-ös vébé óta lebegteti ezt folyamatosan,ha akarná már régen össszehozhatta volna.)
@Bari22: Tegnap voltam OB I/B-s meccsen. Vargyas Lászlóé minden tiszteletem. Nagy a szakadék, nem tagadás.
DE! Nem nagy élmény egy másodosztályú jégkorongosnak egy MOL Ligással, jobb esetben egy válogatottal egy jégen lenni? Kicselezni? Bodicseket adni neki?
És te voltál 10 évvel ezelőtt pl. Dunaferr-Szeged húsz-nullás meccsen?
Egy olyan időpontot kellett volna választani, ami a Volánnak is jó. Egy igazi Magyar Kupában minden csapatnak szerepelnie kellene. Ez egy jó lehetőség lenne a MOL Liga hazai reprezentánsainak, hogy összemérjék erejüket a Volánnal és bizonyítsák, hogy jó úton járnak, megkezdték a felzárkózást. Közönség szempontjából is jó lenne.
Nekem is beszart a komment küldése
@vaze: mert te is egyre durvábbakat írsz
Csikszeredat miert hagytak ki a Magyar Kupabol?
@Borsy: Egyelőre örüljünk annak, hogy lesz, nem sokon múlt...

Amúgy szerintem nem lehetetlen az optimális megoldást megtalálni: ősszel-télen lemehetne a selejtező, akár alacsonyabb osztályú csapatok bevonásával, ha erre van igény (bár értelme szerintem nem sok van), aztán az aktuális naptár figyelembevételével vagy a szezon végén vagy a szezon elején megrendezni egy final four-t a Volán részvételével.
Szerintem is ez lenne a helyes megoldás.
csak azt fogalmaztam meg szépen, hogy csak viccnek szánták a Magyar Kupa elnevezést. :D
hehh
Egy jó tanács:
Rossz a komment küldés, ezért, ha valaki hosszabbat ír, akkor másolja ki, hogy vissza tudja másolni!!!
@Bari22: Tudtommal Debrecen nem összevásárolt csapattal akar indulni majd az első osztályban, hanem igyekeznek saját nevelésre, helyi fiatalokra építeni. Jó példa erre pl Könczei Áron, aki u16-os létére u18 bő keretébe kapott behívót elvileg, tehát az utánpótlásuk jó úton halad. Az elmúlt két szezonban rengeteg erdélyi gyereket csaltak Debrecenbe, akikre építhetik a jövőt. Szóval ezért nincs még MOL ligás csapatuk. És ugye minőségi háttér bázis nélkül lehetetlen egy városban hosszú távon minőségi hokit fenntartani lásd Jászberény... Fogalmazhatnék úgy is, hogy a ház alapját már felépítették, kezdik felhúzni a falakat. A fiatalok és szurkolók szempotjából még egy 20-0-ás mérkőzésnek is motiváló tényezője lehet, hogy tudják kemény munkával hova juthatnak.
Az hogy elkezdődött valami, erős túlzás, mert Magyar Kupa eddig is volt. (Utoljára 6 csapattal) Tehát max újrakezdődött és nem a legjobb formában. Előző szezonban néhány vérmesebb szúrkolónak az volt a baja, hogy miért játszhat egyáltalán a Volán a bajnoki címért. (valahol még meg is értem) Erre vetették fel többen, már akkor is, hogy jó lenne, ha szezon után lenne egy Magyar Kupa, ahol bizonyíthatná a Volán, hogy ő a legjobb, a magyar bajnokit, meg hagyják meg azoknak, akik végignyomták az ob1-et. Én is Volán szúrkoló vagyok, de elég necces lesz majd beadni a népnek, (ha jól alakulnak a dolgok és Ebel PO-ban sokáig menetelünk), hogy mondjuk egy hónap pihi lesz az Ob1-eseknek.
Végül: Örülök minden hoki rendezvénynek, de ezt én nem hívnám Magyar Kupának.
Na most talán sikerül elküldenem.
Jogos a felvetés.Azt gondolom nem az akaráson, hanem a lehetőségeken múlik.Ha a részvételükhöz támogatást kapnának, sokat jelentene a csapatoknak.Népszerűséget,ismertséget és talán támogatókat is hozna nekik.Nem is utaztatnám őket, hanem -ahová lehet-,vinném az OB1 csapatait.Más látni az ikonokat,(hál'Istennek vannak),mint hallani róluk.Ha valamit nem izlelünk, nem tudjuk igazán értékelni.
@kerusz: Az előzőt Neked irtam ,mire elküldtem lemaradtál mint cimzett.
De honnan veszi mindenki, hogy a MOL ligások a legjobbjaikkal állnának oda az OB1/B-s csapatoknak? Tavaly láthattuk, hogy a juniorcsapat ellen is milyen csapatok játszottak.
@Uteapu: Ez rendben is van, de az OB I/B-s csapatok azért sem törik össze magukat, hogy egy szezonban meglegyen a 20 (húsz) mérkőzésük.

Amúgy az OB I/B-vel és a Magyar Kupával kapcsolatos véleményünket májusban már leírtuk itt: jegkorong.blog.hu/2009/05/26/hblog (hátulról a harmadik és második bekezdések)
@OliBLOOD: Nem vagyok a diktatórikus intézkedések hive,de ezt kötelezővé tenném a MOL ligások részére.Az új bazisok kialakulásának,az alapok szélesitésének része a minőség bemutatása.Nem beszélve a kupa értékessé tételéről.
@kerusz: Visszaolvasva a cikkre, már nem biztos, hogy OliBLOOD-nak irt első mondatomat ugyanigy irnám le, de elveiben nem változna.Nem lehet, hogy az OB1/B szervezése, szabályozása teszi ezt lehetővé?
Persze tudom,hogy milyen nehéz klubot fenntartani, működtetni, egyáltalán létrehozni,de a Macik is igy kezdték.
@kovacsistvan: Újváros-Szeged 20:0-án nem voltam,de volt szerencsém végigkínlódni92-ben vagy 93-ban talán(már nem emlékszem pontosan) egy Fradi-Debrecent amikor a zöldek 32-őt vágtak az újoncnak.Ez volt az a szezon amikor úgy kezdődött a bajnokság,hogy kb másfél hét alatt lenyomtak a csapatok egy komplett kört Fehérváron,és utánna még volt két kör(az már normálisan: váltott pályaválasztással)
egyébként egy Újpest-Lehel miatt voltam akkor lennt,ez csak extra volt.
Aztán a többiek is szépenkitömtékőket,voltam egy UTE-DAHC 23-6-on,meg egyszer Jászberényben is ahol 18-at nyomtak Vodopjanovék.Ezeknek a meccseknek semmi értelmük nem volt,csak megfázni lehett rajtuk.(persze,azért kimentünk...:-))

Egyébként az akkori Szegedet(OB II) csíptem:ott játszott akkor már a Lehelből Pápai,Leleszi és Kulikov is.

A Magyar Kupához:
Az OB1/B-s csapatok magasról leszarják,és nincs is pénzük,idejük a plusz meccsekre(lásd:amikor tavaly simán leszavazták a csapatok azt a javaslatot,hogy dupla-kört játszannak az OB1/B-ben.)
@pokerface: Azt nem tudom hogy most hány tehetséges gyerek van a debreceni utánpótláscsapatokban(ha,sok annak örülök),de 2 vagy 3 éve csak úgy tudtak nevezni a juniorbajnokságba,hogy különengedéllyel túlkorosakat is szerepeltethettek.Elég vicces volt amikor az astrában,junior bajnokin Fradi ellen a legjobb debreceni "junior" a 45-körüli Razov volt(aki egyébként jól nyomta és asszem 4 gólt lőtt)
Én minden új csapatnak örülnék az OB1-ben(és az MK-ban),de szerintem belátható időn belül nem hiszem,hogy,elsőosztályú csapat lesz Debrecenben(és sajna Berényben sem..:-( )
@Bari22: Idén nem szavazták le a dupla kört. Viszont final four lesz az oda-visszavágós rendszer helyett.
Szegeden akkor már fedett csarnok volt, megfáznom nem sikerült, viszont ámulva néztem az akkoriban B-csoportba felkerült játékosok vendégjátékát. Nem is beszélve az 1999. márciusi magyar-román meccsről Szegeden.
Na nehogy már kitaláljátok itt nekem, h a Volán nem verné tönkre az egész MOL ligát??? :-) Én azt mondom nem a legszerencsésebb a lebonyolítás, de legalább van kupa!
@sutyi2:

TAVALY NEM SIKERULT NEKI DE IDEN ELINTEZNE :D
@@Boy@: Az idei csapat azért jóval stabilabb... Igaz, hogy elment "A VEZÉR', de jött helyette számtalan nagyon jó válogatott játékos, és a légiósok is bitangjók, sztem egy MOL ligás csapatnak sem lenne esélye sem, ez a realitás. Aki látta a Villach, Linz, Zagreb, KAC elleni hazai meccseket élőben, és kint volt a Pannon kupán is, az érezheti, h miről beszélek. Az EBEL kegyetlenül megerősödött 2-3 év alatt... Szerintem...
@sutyi2:

Ez igaz de tavaly akkor is kikapott a HC-tol
@@Boy@: Enyhén lesz@rták azt a meccset, de tény, kikaptak. :-) Ezzel nehéz vitába szállni. :-)
@sutyi2: Hat tenyleg elszartak de most nagyon jok a fiuk
@@Boy@: Hát igen, hihetetlen ellenfelek érkeznek ide hétről-hétre, és hányan, de hányan mentek már le idén lógó orral a jégről! :-) Purdie, Shearer, Fox, Kalt, McLeod, Hecimovic, Westlund, Leahy, Matthiasson... Hogy csak hasraütésszerűen a legjobbakat említsem. Már csak a Graz és a Bécs skalpja hiányzik nagyon! Nameg itthon a Ljubljanáé. De ami késik... Hajrá Volán!!!
... az nem mulik . BAr nem vagyok volan szurkolo HAJRA VOLAN !
@sutyi2: hülye vagy, de így szeretünk :)
@Lazlee: Hogy engedte beírni, hogy hülye? :D Amúgy köszi a bókot! :D Bezzeg mikor kijöttél AV EBEL meccsre, persze, h vacakul játszottunk... :D Úgyhogy többet ne is gyere! :-P
Én egyébként azért is nagyon örülök, hogy kis városunkban kerül megrendezésre a Kupa, mert végre megtelik a csarnok (reméljük), és az én legnagyobb kedvencem, az istenkirály Kurt Macsweyn sziporkázhat telt ház elött.
A Volános vezetőség menesztette szegényt, de nem téma, mert úgy tűnik hogy itt Dunaújvárosban nagyon jól sikerült neki a beilleszkedés, és úgy látom, hogy a csapatban is jól helytáll.
Szerintem nagyon jófej lehet a srác, a társaság motorja. Hajrá Kurt, és hajrá Dab.
"THERE'S SOMETHING WHICH DOESN'T NEED DICTIONARY BECAUSE IT'S INTERNATIONAL!!!"
süti beállítások módosítása