HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Közelebb kerül-e a Brassó a Dabhoz?

2009.10.31. 15:44 kerusz

A válogatott keretbe hét játékost adó dunaújvárosiak kérésére már ma lejátsszák a második Brassó-Dab.Docler mérkőzést. Összefoglalónk is van. Tovább után a részletek.

Tegnap újabb nagy verést kapott a Brassó, egyelőre nem igazán látszik az alagút vége. Szerencsétlenségükre a mezőny jelenlegi legjobb formában levő csapata vendégeskedik náluk, így nem lesz könnyű összeszedni magukat. Antal Előd edző a mérkőzés után morális problémákat látott, korábban az ellenfelek erőnléti problémákat említettek a brassóiaknál, komoly edzői feladat lesz gatyába rázni a nyáron a tavalyi Mol Liga győztes HC Csíkszereda hazai húzójátékosaival erősítő csapatot. Velük ellentétben a Dab.Docler sem erőnléti, sem morális gondokkal nem küzd, úgy néz ki, mostanra MacCallum mesternek azt is sikerült elérnie, hogy a csapat a megnyugtató vezetés megszerzése után se engedjen ki. A csapat fölényesen vezeti a Mol Ligát, ma újabb lépést tehetnek a négyes döntő felé.

A tegnapi, kissé viharos véget ért Újpest-Ferencváros mérkőzésről összefoglalónk is van, melyet alább nézhetnek meg.

A három újpesti és két ferencvárosi játékos eltiltását eredményező bunyót szintén meg tudjuk mutatni.

 

124 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@csatoimi: Sokan ugyanezt gondolják a hokiról.
@vaze: Gergely a játékvezető, aki hajlamos egy mérközést becsületesen szétfujni :)
@csatoimi: Nehezen tudják kitermelni egy közvetítés költségét.
Kevés a szponzor.
Jelen pillanatig nem volt gond a játékvezetésel, Tőkési 10 percét nem értettem
@MJ01: máshol írtam, a francia szövetség 160 ezer eurók költ jövőre a közvetítésekre. Nyilván mások a nagyságrendek, de itthon sem olcsó mulatság. Egyelőre az lenne a legjobb, ha minden meccset fellőnének a netre, azért az nem lehet olyan bonyolult.
@csatoimi: aggasztó az előnyös játékunk! :S
Magosi a golszerző szép egyéni akció végén, 4-5
akit esetleg érdekel: a Sportklub hajnali 1-kor leadja a meccset
port.hu/pls/w/tv.channel?i_ch=102&i_date=2009-10-31&i_where=1
sűrűsödnek az események
MacSwaynt, Korolt a válogatottba! :))
@natee: Akkor meg sem kerul olyan sokba. Csak musorido kellene. :)
@vaze: viszonylag hamar felálltok a Brassói harmadába azonbana kapú előtt túlbonyolitják a helyzeteket és kevés a kapúralövés
(Brassó harmadába)
5-3 ellen Brasso nem lott kapura.
@Gabberboy:
MacSwayn magyarul már 1től 10ig ismeri a számokat :) .
Nika mesterhármas. Durván nyomja idén az ember :)
@MJ01: Akkor már túl is szárnyal egy két magyart :)
@venyige: ez az amikor elkezdünk egyénieskedni és eltérni a taktikától. Sajnos gyakran előfordul, főleg ha az elején elmegyünk pár góllal
@check: De Elekesnek nehezebb volt, gyengebb csapatban jatszik :)
Kicsitől sem láttam még meg nem engedett testjátékot :D
Kiss Tamás 2 perc? Mit csinált?
@vaze: Charging van írva az eseménynaplóban, szerintem szemből lebontotta Fiserát :)
Kicsi gólpasszt adott, ahh :DDD
@Gabberboy: A saját kiállítása alatt :):):)
Pezsgőt Nikának, a szezon első emberhátrányos gólját lőtte a Dab az elébb :)
első hátrányban lőtt gólunk a szezonban, ha jól számolok! Kicsinek is első asszisztja!
Egy baj van a Brassoval. Nincs meg az elso sora. Csak a tobbi harom. Az elso az meg nagyon hianyzik.
@venyige: @csatoimi: Köszi nektek a közvetítést.
@Spigott: ilyenkor neki kellene fizetnie, nem? :)
@vaze: Elég sok első összejött :)
Hátrányban nem sokan adnak gólpasszt :)
@csatoimi: Galaniszt a Volánba :)
@venyige: jó, csak azért kérdem, mert az MJSZ honlapon 4-8 van a statisztikában
csatlakozom! Én is köszönön a közvetítést!
@Spigott: már javították ott is, köszönöm szépen a közvetítést nektek
"A Fradi heti 1- et edz, de az Újpest heti 2-t, ahogy egy profi csapathoz illik"
Ezt nem nagyon értem. Én Amatőr létemre is heti min. 4- et jégen vagyok....
brassó-DAB:4-9
2.mérkőzés eredménye.
@Spigott: azért fű alatt Zsoci is adott 4 gólpasszt! :)
@venyige: Inkabb a DAB-ot az Ebelbe. :)
dab meccsekről van videó?
@vaze: Ja, Nika 4+0, Magó 1+5, Zsoci 0+4, Macswayn 1+3 jól tolták :)
@csatoimi: Én is a Te felvetésedet tudnám helyeselni, nem a másikat :D
@csatoimi: Végre valaki egyetért velem
Jo csapat ez a DAB, nem tudom milyen a tamogatoi hattere, de erre a csapatra mar simman lehetne epiteni, akar ebel szinten is.
@venyige: Az is nagyon jo lenne. Csak mig ez a DAB-nal max penzkerdes, nalunk meg ott van a nagy tavolsag is, nem tudom mennyire vallalnak ezt a csapatok.
@vaze: összességében abszolút nyeresége van az összes csatornának a hoki közvetítéseken. Nem a pénzzel, hanem a macerával van a bajuk:

a) 1 millió Ft befektetéssel (közvetítő kocsi bérlése, kamerák bérlése, kamera kezelők, riporterek fizetése, utazási költség, stb.) közvetítenek élőben egy meccset, amit megnéznek 80 000-en

b) 0 Ft befektetéssel leadnak felvételről valami póker versenyt, amit néznek 10 000-en.

Az első esetben több a bevétel (reklámból), de meg kell érte dolgozni. A második esetben bár kevesebb a bevétel, de tuti pénz, és nem kell érte semmit sem csinálni.
@csatoimi: attól azért egyelőre messze vagyunk és nem is tudom, mikor jut el oda a magyar hoki, hogy a támogatói két ebel-csapatot el tudjanak tartani. Ahogy én látom, apránként építkezünk és közben igyekszünk nem aknára lépni. Mindenesetre jó magyar szokás szerint ellendrukkerekből nincs hiány
@csatoimi: Ahhoz nagyjából meg kellene ötszörözni a költségvetését a csapatnak szerintem.

Mondjuk érdekes dolog ez: Zágrábban a nulláról csináltak egy EBEL-csapatot, minden héten 6000...7000 ember előtt játszanak, az az 5 eurós jegyárak mellett a 27 alapszakasz-meccsel számolva is csak jegybevételből 810.000 EUR. És akkor még a vendéglátást és a minden meccsen teljesen "kifosztott" ajándéktárgy-bolt bevételét nem számítom. Ha ebből meccsenként mondjuk 10.000 euro tisztán megmarad, már akkor is egy jó adagot tesznek hozzá a költségvetéshez. Igaz, Zágráb az EBEL második legnagyobb városa.

Mindezek mellett felmerült az is, hogy ha bejutnak a rájátszásba, akkor az Arena Zagreb lenne esetleg a meccsek helyszíne (en.wikipedia.org/wiki/Arena_Zagreb). Ez egy 15.000 nézőt befogadó csarnok (mellesleg Demján Sándorék cége építette), ahol jelenleg ugyan nincs jégkészítő rendszer, de ha ezen múlik, akkor mobil jégpályát telepítenének.
@gabute: szerintem alábecsülöd a költségeket és a póker népszerűségét is. Bár én ebben (is) abszolút dilettáns vagyok! :)
Előbb utóbb sikerül majd aknára lépni. Jelen pillanatban úgyis mindenki tudja mi lesz a vége a nagy Újvárosi építkezésnek. Eléggé pesszimista vagyok ebből a szempontból. Én speciel nem nagyon szeretném Galaniszékat is a Jolánban látni pár éven belül.
@kerusz: Eleg lenne egy harmas szorzo is. A Zagrab allami tamogatassal van az Ebelben, azert igy konnyebb, mint aprankent osszeszedni a penzt.
@vaze: Fejlodni maskent is lehetne, csak ahhoz meg be kell vonni valakiket, ez a Mol liga is jo kezdemenyezes, viszont nem artana meg 2-3 erosebb csapat.
@Gabberboy: Most nem írnám le ismét a véleményemet, amit az AZari-interjúhoz leírtam. Számomra meglepő álláspontot képviseltek ott is egyes fórumtársak.
@csatoimi: épp ezért nagyon pártolom ezt a szlovák déli divíziót, onnan lenne 2-3 jobb csapat. (bár sajnos az erdélyi csapatokat asszem akkor hanyagolni kéne, bár brassói reptérrel, és egy fapados légitársasággal kassa pozsony bp meccsnapi menetrendel akár még bele is férne)
Szóval ha elszúrjuk ezt a lehetőséget, mérges leszek.
"Antal Előd: – Mentálisan gyengék voltunk az egész meccsen, sajnos a DAB nagyon jó napot fogott ki." - Ez igaz, csak sajnos az eddigi összes meccsre érvényes (kivétel esetleg a Fradi-Brassó), ellenük valahogy mindenki nagyon jó napot fog ki. Az edzőurak és a szakvezetés nem kellene magukba is nézzenek kicsit?
@check: Ismerem a véleményed azt hiszem, én is egyet értek nagyrészt. De ha ebből az egészből ki lehetne jönni pozitívan, akkor Azari bácsi megcsinálná. Egyelőre marad a papírforma. Papírról jut eszembe, mi van a Hamburger céggel, és a Hankookkal ? Nagy rejtély.
@Lazlee: Minket azert ne hanyagoljatok el :) Kozosen kene valamit kitalalni.
@Gabberboy: Most nem akarok új vitát nyitni, hogy mit hogyan és nem is akarok okoskodni, de azért egy esélyt adni kellene a dolognak meg a csapatnak.
Hankook teljesen passzív, egyelőre nem is lesz lehetőségük ilyesmire (beruházás), a Hamburger nincs a jégen (igaz a honlapon aranyfokozatúként van jelölve), Dunapack van. Egyébként bevizsgáltam a jeget meg a palánkot hát nem jó a helyzet. Az 5 körből 3ban a DAB van (2 docler) van még egy körben reklám, meg pár a jégen itt-ott és kész (mondjuk a Dunaferr is támogató???). A palánkon a 2 évvel ezelőttihez képes feleannyi reklám van. A mezeken is van kihasználatlan felület még.
@check: Lehet tudni, hogy mennyivel jarul hozza a varos a csapat koltsegvetesehez?
@csatoimi: Hát ennek utána kellene néznem
@check: A palya kinek a tulajdonaban van?
Dunaferr támogat, mondjuk a felnőttet nem tudom , de az utánpótlást mindenképpen. A Hamburger tudtommal külön van a Dunapacktól, igaz, mindkettő papírgyár, de két külön cég. Hankook meg azt hittem, csak a focitól távolodott el, mert csak ez ügyben mentek velük tárgyalások. Persze én sem vagyok bennfentes, csak érdekelnének az ilyen dolgok.
a fradisták ma sem bírtak magukkal: a focimeccsen is balhéztak... miért kell ez a nézőtéren nem értem...

a hokiban benne van a bunyü, de csak a pályán...
A dunaferr utánpótlást támogat,a hamburger már nem támogató,a jégpálya a városé,a jégkészítőgép/csavarkompresszor pedig megint másé,amit jelképes 1 forintért kaptak meg és ez komoly,mert ott voltam az önkorm.gyülésen amikor ez történt/Az utánpótlás pénzt akar a játékosokért és a csapat anyagi biztonsága és a dátum szerinti pontos fizetés Azari úrnak és a DOCLER köszönhető,illetve a többi támogatónak.KÖSZÖNJÜK!!!
A Hankook senkit nem akar támogatni,az önkormányzat pedig tavaj 4 millával támogatott egy profi sport rendezvényt,amit az egyik városatya gyerekkori barátja csinált,mig a hoki utánpótlásnak 2 milla éves pénzt intéztek.Ez folyik itt Dunaújvárosban.
Az új sportkoncepció pedig arról szólt és ez nagy felháborodást keltett,hogy minden pénz mennyen a férfi kézinek,a többiek meg tartsák el magukat!Egy nagyon nem korrekt üzletember,aki a ffikézi táján voltak érdekeltségei,intézte ezt így!Megbukot a mutatvány
@csatoimi: csak közösen lehet értelmesen továbblépni, ez Dunaújvárosban evidencia. Helyi cégek vannak, csak egyrészt válság van, másrészt gigaberuházások vannak, tehát ez elég kedvezőtlen időzítés, miközben versenyt futunk az idővel. Ja, és most, hogy a Dunaferr leadott majdnem minden sportot, maffiamódszerekkel megy az egymás nyírása, főleg az egyik nyír mindenkit.
@mastamind: Nem egyszeru nalatok sem a helyzet. A varos a jeget legalabb ingyen adja?
@vaze: Milyen egymas nyirasa megy? Nem ertem ezt.
Majd a Dechatlonra leszek kiváncsi
@csatoimi: Férfi kézilabda mindenek felett. Minden pénzt oda, a többi éljen meg, ahogy tud.
@kerusz: Kb ezt vagtam le en is, csak azert ertetlenkedek, mert egy varosnak egyforman fontos kellene legyen az egesz. A varosi tanacsot a varos lakosai kozosen szavaztak meg, nem csak kimondottan a kezilabda szerelmesei.
@csatoimi: Dunaújvárosban a sport támogatásának egy sajátos mutációja van jelen. Eltekintve a kevés kivételtől a szponzoráció itt nagy részben azt jelenti, hogy hogyan lehet az adott sportszervezet támogatásából elfolyatni valamennyit (értelem szerűen minél több a támogatás, annál többet). Amikor valami korrekt módon megy az mindig sért valamilyen érdeket és megakadályozódik.
Sajnos azt kell mondani, hogy a városvezetés vastagon felelőse a kialakult helyzetnek. Egyrészt a város mozgástere az elmúlt évek nonszensz kategóriájú beruházásai miatt jelentősen csökkent, másrészt a fentebb vázolt helyzet kialakulása nem lett volna lehetséges a vezetés asszisztálása nélkül. Magam nagyon kíváncsi vagyok, hogy a választások után milyen felállás lesz és felcsillan-e a remény a változásra.
@kerusz: Nalunk ilyen szempontbol eleg fair a polgarmester. Nem ad tul sokat, de azt legalabb felosztja becsuletesen. A tobbit meg mindenki szerezze meg maganak. Szerencsenk van, a polgarmesterunket altalaban minden sport erdekli, nem kimondottan egy sport. Nala nincsenek favorizaltak, mindenkin segit ahogy tud.
@check: Remeljuk a valasztasok utan csak jobb lesz. Minden jot kivanunk nektek, innen Csikszeredabol.
@csatoimi: Köszönjük a bíztatást, reméljük a legjobbakat. Csak most már a támogatók köre is beszűkült és ez sem elhanyagolható dolog.
@check: Hat igen, tamogatok . . . Ezt ugy kepzelem el, hogy minden tehetos ember, jovedelmenek egy bizonyos szazalekat vissza kene forditsa a koz javara, legyen az sport, de akar barmi, ami egy kozosseg vagy nemzet javat szolgalja.
@check: "Magam nagyon kíváncsi vagyok, hogy a választások után milyen felállás lesz és felcsillan-e a remény a változásra."
Ha nem tünt volna fel,már most Fidesz vezetés van,és már most látszik,hogy a foci (megye1) a favorit.
Igaz én még emlékszem,hogy 95-96.-ban még önkormányzati űlést is befejeztek előbb a Fideszesek kérésére,hogy kiérhessenek a hoki meccsre!
Igazából én azt sem értem, hogy miért nem pályázta még meg valamelyik csapat (én a DAB-ot szeretném, ha megtenné) pl a Digi tv-t, mert speciel nekik a MOL liga tuti nyerő lenne, mert Romániában és Magyarországon is érdekelt a cég. Én megpróbálnám a vezetőség helyében! De sajnos én ehhez kicsi vagyok!

Egyébként gratulálok Kicsinek, hogy a saját kiállítása alatt adott egy gólpasszt!

Csak így tovább fiúk! HAJRÁ DAB!!!!!
@horika38: Én nem arra gondolok, hogy eddig ez a sport volt, most meg másik lesz a kedvezményezett. Hanem arra, hogy megváltozhat-e a szemlélet. Úgy en block...
@Vicus013: Szerintem ez így partizánban nem megy. Még azt is el tudom képzelni, hogy a jogokat birtokolja valaki/valami cég. Mindenesetre Liga szinten nem egy elvetélt gondolat, kérdéses azonban mi a Digi álláspontja. Újonnan induló csatornaként a minél több előfizető megszerzése az alapvető cél, ez pedig a legnézettebb műsorokkal lehetsége s- lásd BL.
@Vicus013: Úgy tudom, hogy a Sport1/2 birtokolja a hazai jogokat. Adnak is kb 7 meccset ebben az évben...
Nem tudom meddig él a szerződésük, de addig más csatorna sajnos nem játszik.
Ahhoz képest, hogy a Sport1/2 birtokolja tegnap éjjel a Sportklubon adták le a pénteki meccset! Ezt én nagyon nem értem!
@Vicus013: a magyarországi jogokat :)
Kinti meccseket adhatja a sportklub, sőt azt hiszem kint ők ajogtulajdonosok.
süti beállítások módosítása