HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyon fontos lenne két pontot szerezni

2009.10.27. 11:13 F. Kapus

A speciális játékokban mutatott teljesítményben volt különbség a két csapat között vasárnap, értékelte a Bécsben látottakat – összefoglaló itt – Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Öt az öt ellen egyenrangú partnerei voltunk a Vienna Capitalsnak, esetenként föléje is nőttünk, tette hozzá. A Jesenice ellen ma este nem lehet hibázni, hiszen ahogy a szakember is elmondta, a rájátszásért folytatott harcban a közvetlen riválisok elleni eredményeknek óriási jelentőségük lesz a végén.

A Sportklub Tv ismét élőben adja a mai EBEL-meccset, ez önmagában is jó jel, szinte mindig nyer ilyenkor a csapat. Visszatérve a Vienna elleni mérkőzésre: "Voltak jó részek, többször sikerült megközelítenünk bécsi ellenfelünket. Ám ilyenkor mindig jött egy hiba, ezért utolérnünk nem tudtuk őket. Az emberelőnyöket remekül használták ki. Öt az öt ellen partnerek voltunk, többször fölénybe is kerültünk, de a helyzetkihasználásunk nem volt jó. Pedig a kapu előtt aktívak voltunk, többet lőttünk, mint ők. Igazán jó mérkőzést játszhattunk volna, ha nem követjük el a komoly hibákat."

Az új svéd hátvéd, David Bornhammar két idegenbeli meccs után kedden mutatkozik be a fehérvári közönségnek hazai pályán. Énekes Lajos szerint az 55-ös bekk eddig átlagos teljesítményt nyújtott. "Kiemelkedő momentumai nem voltak, de látszik, az eddigieknél többre lesz képes. Érződik rajta a meccshiány, úgy gondoljuk, javulni fog."

Hétfőn egyéni feladatokat kaptak a játékosok, kötelező edzés nem volt. "Két idegenbeli meccsen vagyunk túl, és kedden fontos mérkőzés következik, egy hokisunk sem lehet fáradt, ezért könnyebb program szerint dolgozunk. Kedden délelőtt a bécsi tapasztalatok értékelésével kezdünk, aztán a hiányosnak bizonyuló részeket a gyakorlatban is átvesszük. Mindenki tudja, nagy jelentősége van annak, hogy kedden nyerjünk, és az ellenfelünk nulla ponttal távozzon."

A csapat összeállításában nagy változás nem várható. Kóger bokája lassan gyógyul, elképzelhető, hogy csak a jövő heti válogatott szünet után tér vissza az EBEL-be. A kapuban minden bizonnyal ismét a Vienna ellen nem a tőle megszokott formáját mutató Tommi Satosaari kezd. "Rossz szájízzel jött le a pályáról finn kapusunk vasárnap, gondolom, ő is úgy érezte, egy-két gólban benne volt. Profi, szeretné rendbe tenni a dolgot, megadjuk ehhez az esélyt számára."

A Jesenice a liga utolsó helyezettje. Eddigi nyolc igenenbeli mérkőzéséről kivétel nélkül vesztesen távozott. Lebecsülésükre azonban semmi ok. Egyrészt két győzelméből az egyiket a Fehérvár ellen aratta, sikerült 6-2-re kikapnunk Szlovéniában. Másrészt néhány fordulóval ezelőtt Klagenfurtban, majd odahaza a Salzburg ellen tudtak pontot szerezni. A csapat életében nagy változást hozott az öt fordulóval ezelőtt érkezett Dov Gromet-Morris kapus. A tavaly a Grazban remeklő amerikai néha csodákat művel. Hét pontjukból négyet utolsó öt meccsükön szereztek, mióta velük van.

Gromet-Morris úgy látja, komoly esélyük van ezen a héten a felzárkózásra. A nyolcadik helytől kilenc pontra vannak, de Fehérváron is győzni szeretnének, hiszen egyre jobb formát mutat a csapat. Vasárnap a Fehérvárt fogadják, tehát a szlovén és a magyar bajnok kétszer játszik a héten. A keddi mérkőzésen náluk is lesz egy hiányzó, amerikai csatáruk, Bobby Robins kétmeccses eltiltását tölti.

Az eredeti programhoz képest változás, hogy a következő fordulóban nem pénteken, hanem csütörtökön fogadja a Red Bull Salzburgot a Fehérvár. Mégpedig azért, mert az EBEL hivatalos osztrák tévécsatornája, a Sky Sport ezen a héten ezt a meccset választotta. Az őszi szünetre tekintettel a Salzburg-meccset a 14 éven aluliak ingyenesen tekinthetik meg. Kedden és csütörtökön is kaphatóak lesznek a pénztárban a jegyek a jövő heti Pannon Hoki Kupára.

77 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel jesenice

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerünk Fiúk, Mindent bele!!!
valaki online stream-et fog tudni mondani?
Flintarol tud valaki valamit? Mi van vele? Meg ott van a Volannal?
Gyerünk Fiúk, ma meglesz a két pont!!!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
---BLL---
@csatoimi: Az érdekelne engem is, hogy mikor szándékoznak végre játszatni is..... Nem a legjobb ha csak a padon ül.
@csatoimi: Szia Imi!Ma tali meccse előtt vagy utána?
@rol71: Szia. Itt vagy Csikban? Lehet meccs elott is, utan is, vagy akar most is.
...és a SportKlubon 18:45-től élőben adják.

@mL: Talán a ustream.com-on próbálkoznék a helyedben.
Hát jó lenne, ha a Sportklub átvenné a csütörtöki meccs közvetítését.
Pf esélytelen HUN-TUN kézimeccs lesz abban az időpontban....
Na, talán van annyira erős ez a csapat, hogy kibírja az én jelenlétem is. :))
Hajrááááááááá Voláááááááááááááááááááán!!!
OFF:
Tud valaki valamit Nathan Martz-ről, most visszajön vagy sem? vagy én nem tudok valamit:)
Ha minden igaz, 29-én jön az olaszok buszával, és utána minden kiderül, és reméljük mindenki derül :-)
@FürtösFülike:
Pénteken érkezik,addigra a papírjai is rendben lesznek.(FM Hírlap)
Mondom én :-) Jesenicében, már nyomhatja is...
Remélem ma elvesszük a kedvüket a jégkorongtól is... :-)
es streamet senki se tud nem lessz? mert nincs fent a www.lsport.we.bs oldalon a magayr sportklubb nme ertem ...........roman adok amit itthon is nezhetek pl digisport.ro fent van es a magyr sportklub nincs nem ertem ! ha valaki tud streamet irjon leccives
@hokista25 csikszeredabol: asszem a fehervartv honlapján lehet nézni, persze nem élőben.
@hokista25 csikszeredabol: nem akarom elvenni a kedved, de sportklubhoz nem szokott stream lenni. Esetleg nézz körül itt, hátha találsz majd működő linket (bár nekem múltkor egy sem működött):
stream.forumx.hu/

Vagy ami még lehet, hogy Durex mester ma is tesz fel ide valamit. :)
@hokista25 csikszeredabol: www.fehervartv.hu Felvételről adja a meccset, azt tudod onlájn nézni.
20:45-től megy.
Hajra Arpi! Golt (golokat)varunk ma toled!
koszi nektek megprobalom ekj vagy hanem ahogy pierre mondta a ferhervar tv ott felvetelrol megnezem ... hajra arpi golt golt golt akarunk (nem 1 et)
durex26, tudsz ma esetleg streamet??:)
Számomra nem egyértelmű, hogy most akkor Kóger a válogatott meccseken sem játszhat?
@durex26: Ha egyszer mindketten kint leszünk a csarnokban, vendégem vagy bármire! HÁLÁS KÖSZÖNET azért, hogy minden kedden tudom élőben követni a meccset!
Miért tűnnek el mindig a hozzászólásaim???

Durex, ha egyszer mindketten kint leszünk a csarnokban, vendégem vagy bármire! HÁLÁS KÖSZÖNET, hogy minden kedden élőben tudom követni a meccset!
no mégse tűnt el... :) Ha valaki illetékes erre jár, légyszi törölje a duplázást! Köszönöm! :)
durex26:miert nincs kep?
@subbass20:

durex26 2009.10.27. 19:00:38
sziasztok "rádió megteszi"?
Válasz erre

Szerintem örüljünk annak, ami van.. :)
kösze durex a rádijót!Egész hangulatos így hallgatni:D
en orulok de azert jobb lenne keppel;)
koszonjuk durex26!!!!!!!
Vas János mekkora kapuFÁT :D:D lőtt az iméént!
ha radio miert mondjak h mutatjak?
@subbass20: Valójában nem rádió, hanem a Sportklub adása, amiből Durex csak a hangot tudja felnyomni a netre.
jajj ertem...:(koszi h fel vilagositottal:)
Nincs igazság a Földön, ha ma a Jesenice nyer... :O
de még Vaszjunyin is kapufákról beszél:D
haajj de nem szeressuk a lederert....
@peterbalogh: Én örülök neki, hogy ő közvetít. Együtt él a meccsel...mellesleg már sokkal jobb mint tavaly...
Nem néztem most,de a fehérvári Vörösmarty rádió is általába nközvetíti a hazai meccseket,neten
hat en nemtom de az a lenyeg hogy GOOOOOLLLLL!!!!!
:)
szerintem is sokkal jobb mint tavaly, látszik hogy készül a meccsekre, és kommentálja is.
hajra volan!!!!!!!!!!!!!
megegyszer nagy koszonet durex26-nak!!!!
Nincs semmi baj Lédererrel. Nagyon lelkes és ez a lényeg! Inkább legyen a kommentátornak egy két hülye kérdése és megjegyzése, mint hogy egy 100% szakértő lelketlenül fapofával közvetítsen végig egy meccset!
Csak a Zagrab meg a Ljubljana ki ne egyenlítsen....
Szép volt, Fiúk! Csütörtökön folyt. köv., csak akkor már én is a helyszínen! :):):)
Szép volt Srácok!
Csütörtökre pedig mutassátok meg Page-nak!

Durex26, köszi mégegyszer a hangot!
Ejj Jankó, hogy felrakta!!! :D
Mégegyszer köszi, Durex, az ajánlatom áll, természetesen!

A Zagrab kikapott, a tehenek egyik kanadaija meg kiállítatta magát csütörtökre is.. :)
Éééés, a Ljubljana is kikapott... :) Szép ez a nap! :)
És meg van a 6 meccsenkénti 6 pontos átlag is.
Meg van fiuk, nem volt konnyu de meg van.
Hajra fiuk nagyon fontos 2 pont az ellenfeleink mind vesztettek, es most a tehenekre kell koncentralni, mindent bele.
szép volt fiuk, jó meccs volt, és szívesen, sajnálom, hogy képet még mindig nem tudok szolgálni.
Grat. a fiúknak a mai győzelemhez,kellett ez a 2 pont mint falunak az áram!!A lényeg a 2pont volt akármi áron is és a Jesenice pont nélküli távozása!Árpival mi történt?Eddigi leggyengébb produkciója volt a mai!Palko Matrixot nyomott, Vas Janko végre belőtte a szólóját és Ratyinsonnak adta a műsorközlő!!Ő ott a kalitkában melyiket meccset nézi?Cseh 2-t??Barátom is közel állt ma a góllövéshez-ráadásul fonákkal-de a kapus "bravúrral" hárított!Csütörtökön más fokozat és nagyobb odafigyelés kell a győzelemhez.(Toki első,Balu második gól előtti hibája akkor nem engedhető meg))Folyt. köv. csütörtökön!
@rol71: Baromi unalmas minden győztes meccs után azt olvasni, hogy ki hol mit hibázott, de az igazán unalmas az, hogy állandóan a dunaújvárosiak közül valakivel foglalkozol. Már annyiszor leírtam, csak az hibázik, aki csinál is valamit, ha tudsz jobbat a helyükre ajánld be, ha nem, akkor pedig ne személyeskedj, mert ez egy csapat! A légiósok is hibáznak - most is megtörtént - néha foglalkozz velük.
Szerintem ma Pedró volt a legjobb, rég láttam tőle ilyen teljesítményt.
@orion66: Ugye csak viccelsz? Ha egyszer sérült a bokája mivel játsszon? Kérjek kölcsön egy egészségeset? @veghist: nekem is tetszett ma Pedró, de Vas Jankó és Marci is, Godó pedig hozta a szokásosat. Nincs mese Ő a passzkirály!
@banyszi: Miért itt csak a szépet és jót lehet leirni???
Ha hibázott akkor nem lehet leírni, ha elolvasod akkor láthatod, hogy nem szidott senkit csak azt írta ilyen hiba nem engedhető meg.
És ebben meg teljesen igaza van.
Amúgy elárulok neked egy titkot az egyik ex-újvárosi az egyik kedvenc játékosa...
@banyszi: Nem annyira evidens a válasz: még az is elképzelhető, hogy addigra helyre jön az a sérült boka, így még talán játékra is jelentkezhet Jövő hétvégén. Az más kérdés, hogy lehet jobb lenne, ha pihentetve lenne a Pannon utáni első EBEL meccsig.

@rol71: ma elég finoman fogalmaztál, ami tőled szokatlan, de kezd egész emberséges lenni :)
Ha leírod a rosszat, írd le a jót is. Nem tudok olyan játékost mondani, aki csak rosszul játszik, vagy csak és kizárólag hibái vannak egy meccsen.

Amiben egyet értek: minimalizálni kell a hibákat, főleg a saját kapu előtti, utolsó emberes hibákat. Ez tény. Az is, hogy magasabb koncentráció szükséges a csütörtüki meccsen a 2 ponthoz.
Ami szintén fontos: tényleg ne csak vajködben éljenek a szurkolók. De nem mindegy, mit hogyan közölsz. Ma nem voltam elégedett a játék képével, de fontosabb, hogy meg van a két pont, és a többi meccs is jól alakult számunkra.

Nem értem, miért kell egy-egy hibát kiemelni egy-két játékosnál. Én is szoktam bosszankodni, ha szarul passzol valaki, vagy éppen szöszmötöl a pályán, de mégse ez marad meg bennem, hanem az adott napi összteljesítménye: mennyi jó passza volt, mennyi rossz, hogyan játszott, hasznos volt-e ma a munkája.... és így tovább. Azért, mert valakinek van 5 rossz passza vagy megmozdulása, attól még lehet, hogy igenis jól játszott. Ezt vegyétek figyelembe.
Minden meccsen minden egyes játékos megpróbál egy hibával kevesebbet véteni, ugyanakkor 1x kevesebbet hagyjuk kapura lőni az ellent, mi pedig meccsenként mindig feljebb és feljebb toljuk ezt a szintet.
Persze ez ilyen kiegyensúlyozott ligában sajnos nem megy lineárisan. Vannak jó és rossz periódusok. Az viszont tagadhatatlan, hogy ettől a társaságtól valós elvárás a playoff. Mert képesek rá. Addig el kell jutni, akármilyen játékkal, de el kell jutni, ott pedig már ki lehet énekelni a sajtot.

Csütörtökön pedig igenis fel kell kötni azt a gatyát, mindenkinek, és nem csak apait meg anyait kell beleadni, hanem még a nagyszülőkét is. Mert ha már eljön PP és alakulata, ráadásul osztrák sporttévével, akkor igenis meg kéne mutatni, hogy ott a helyünk, jogosan az osztrák bajnokságban, a playoffban, és igenis komolyan kell minket venni. Valamint azt is meg kell mutatni, hogy milyen egy igazi magyar szurkolás, milyen a magyar virtus, és hogy nem egy balkáni jöttment csürhével állnak szemben.
@brunzwik: Még véletlen sem gondolom, hogy csak jót lehet leírni, egyszerűen bosszant, hogy állandóan ilyeneket olvasok. Velem pl Toki hibája simán feledtette "hibáját", Vas Janinak adott gólpasszával, aztán csak ennyi. Természetes, hogy mindenki másképp látja, láttam én is, hogy nem játszottunk jól, de nyertünk és itt a lényeg! Gratulálok a fiúknak! Hajrá csütörtökön is.
@banyszi: Ez kicsit bonyolultra sikerült, de nagyon siettem, a lényeg sztem érthető!
süti beállítások módosítása