HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újváros egyelőre bevehetetlen

2009.10.19. 12:06 F. Kapus

A dunaújvárosiak a miskolci vereség után visszataláltak a győzelemi útjára, 6-1-re verték az előző fordulókban többször is remeklő Ferencvárost. Az SC Csíkszereda Stars fölöttti dupla győzelmével megkezdte renoméja visszaállítását, és rögtön a második helyig szaladt előre, a Dab.Docler mögé. Végre az UTE is bemutatkozhatott hazai pályán, egygólos sikerrel tette, a fiatal tehetségekkel és nagy tartással bíró Miskolc volt a legyőzött.

J. P. MacCallum, az újvárosiak kanadai edzője elégedett volt a találkozó után, elmondta, a szezon során először tapasztalta, hogy csapata három harmadon át jól játszott. Hoffmann Attila, az FTC csapatkapitánya viszont elismerte, sima vereséget szenvedtek. Képben és hangban ez volt a Dab.Docler–FTC:

Az UTE nehezen verte meg a Miskolcot, de Pék György vezetőedző szerint 6-3-as vezetésük után ezt csak maguknak köszönhetik. Bemutatkozott 21 éves szlovák védőjük, Justin Javorek, gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Mayer Péter Miskolc-edző úgy látja, a középső harmad elején növelhették volna előnyüket, de nem tették, csapatának pedig meg kell tanulnia nyomás alatt játszani. Az UTE-Miskolc itt tekinthető meg.

A Vasas Bp. Stars kétszer is nullra kapott ki az SC Csíkszereda vendégeként. A budapestiek három meccs óta nem tudnak gólt lőni, 181 perces a csendjük. Pleszkán József személyében 16 éves ifjúsági válogatott kapus mutatkozott be náluk Csíkszeredában, közel 93%-os hatékonysággal védett, ezért lett csak 0-4 a vége. Az első mérkőzés egyetlen gólja itt látható.

Nyerges Lajos Brassóba igazolt, megvan az erdélyi csapat első légiósa a szezonban. A román bajnokságban már be is mutatkozott az UTE és az FTC tavalyi támadója. A Steaua ellen tette mindezt, és gólt is szerzett. Mindhiába, a fővárosiak 5-2-re győztek Csíkszeredában. A szezont két Mol Liga- és két román bajnoki győzelemmel kezdő Fenestela 68 Brassó a remek rajt után zsinórban nyolcadszor kapott ki. 

42 komment

Címkék: videók mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galanisz zsenialis szerintem a volanban a helye jovotol ott tudna meg igazan fejlodni
amugy le a kalappal JP elott szerintem nagyon jo munkat vegez
@qx92: sztem meg Fehérvárt Dunaújba.
Ha megyünk szlovák Ibe, nem kell aggódni a megfelelő terhelés mmiatt.
Kicsit már sok lesz ez a "volánban lenne a helye".....Nagyon jó helyen van Nika a társaival együtt!
@Lazlee: hat ha mentek a szlovak 1-ben akkor jo lessz
@Demko: oke akkor ne legyen a volan de szerintem akkor menjen ki EBEL DEL2 valamerre ahol magasabb szinten jatszak ezt a jatekot
@qx92: Nyugi, lehet, hogy az egész Dab magasabb szintű bajnokságban fog játszani. ;)
@qx92: ez a déli divízió a legjobb ötlet amit mostanában hallottam; én nagyon bízok benne.
Talán nem kéne az Ujvárost mindig szétszedni.Nem lenne jobb inkább mégegy Magyar EBEL csapat?
Ahogy látom,nem szabad Őket "felbosszantani", mert utána nagyon harapnak.
@Uteapu: Épp tegnap tárgyaltuk az egyik cimborával, hogy tavaly is amikor a Macik legyőztek minket, akkor a következő meccsen az ellenfél nagy verést kapott.:-)
Sajnos azért ez Ebel-hez sokkal több pénzt kéne összekalapozni, mint a szlovák I-hez.

Ráadásul ha vmi csoda folytán lenne lehetőség (keret) rá és még egy magyar csapat is indulhatna, akkor valszeg a Volán kerete is gyengülne. Mittomén mi a jobb.
Egy erősebb magyar csapat (szponzoráció/reklám szempontjából ez), vagy két gyengébb (válogatott szempontjábol sztem ez).

Én lennék a legboldogabb, ha egyszer összejönne, de akkor reaktiválni kéne Pacákot, hogy szórja a gólokat az osztrákoknak :)

Sohasem fogom elfelejteni az EHL győztes Feldkirchnek lőtt mesterhármasát
@check: Na ezt szeretném én elkerülni, meg is nézem a sorsolást.
Bár sztem semmivel sem jobb jelenleg a Kohász mint egy jó formában lévő Újpest.

Leszámítva a kapus posztot (és Nikát) :)
@Uteapu: az "elkerülésről" már lekéstetek :)
@a. Bárd: Azért találkozunk még.
"A szezont két Mol Liga- és két román bajnoki győzelemmel kezdő Fenestela 68 Brassó a remek rajt után zsinórban nyolcadszor kapott ki"....sajnos kilencedszer....a Steaua ellen mind a 4 meccsüket elvesztették....valami nagyon nem akar működni, a játékoskeret alapján jóval többre hivatott ez a csapat.
@a. Bárd: Az tény hogy a hazai meritési lehetőségek szűkösek. Pénzt nehéz összeszedni de O.G. IS belecsapott a lecsóba és lám mi lett belőle.Úgy látom Azari is tudja mit csinál.Közhellyel szólva,bátraké a szerencse.Valamerre lépni kell,és ehhez kéne a szövetség és a hokisok összefogása is.Ez utóbbi a leg nehezebb.A szekeret,illetve a szánkót egy irányba kéne húzni.
A Volán egy telített oldat, megvan a tökéletes keret. Ha sikerül jó munkát végezni, EBEL élcsapat lehet belőle, akár meg is nyerheti a sorozatot. Nem kell fölvásárolni minden jó játékost. Majd akkor örülnék, ha a DAB is föl tudna építeni egy EBEL szintű csapatot.
most nézem, hogy a Miskolc meccs szombaton lesz, kb az a legrosszabb időpont a hosszúhétvégén számomra
@Vincenzo90: De értelem szerint felvásárolni könnyebb/gyorsabb, mint kinevelni egy EBEL generációt. A Volán is ezt az utat járja ugye. Jóformán nincs olyan komolyabb magyar játékos, akit ne hoztak volna már szóba a Volánnal kapcsolatban.

Nem hiszem, hogy van annyi magyar játékos, hogy két komoly EBEL csapatot összerakjunk. Ha mégis, akkor pedig annak a többi magyar csapat látná kárát. Ismét jönne a régi szakadék.

De ez mind csak fikció, csak akkor tudjuk meg ha valaki elég tökös lesz és tényleg "belecsap a lecsóba".
Én kíváncsi lennék rá...
Anyagilag és játékos szinten is messze vagyunk mi még az EBEL-től :) Párszor előtte még el kéne kapni a volánt az ob1 döntőkben, aztán lehet keresni több szponzort, abból lesz a pénz, pénzből meg az EBEL:D De ez nem 1-2 év, ugyanúgy mint a Volánnál. Szlovák 1. ligát jövőre ! :)
Persze hogy messze vagyunk, nem is lenne reális. Főleg úgy, hogy heti két meccset játszunk csak, az EBEL terhelés töredékét sem kapják a srácok.

Első körben valóban a szlovák 1 tűnik elérhetőnek, de mint tudjuk, elég lassan őrölnek sajnos azok a bizonyos malmok :S
Na, kinőtte a DAB a magyar bajnokságot? :)
@forestjr: ponfix ugyanezt akartam írni. Előbb verjük meg a Macikat, aztán nézgelődjünk. A kérdés persze nem fair, mert ha jól tudom, a szlovákok esetében bajnokságok integrálásáról merünk nagyot álmodni, nem pedig egyéni partizánakciókról, ami azért nagyon nem mindegy! :P
@forestjr: vinnénk magunkkal az Újpetet is. :P
@Lazlee: Ha már ennyi magyar jelentkező van, szerintem egy paradigmaváltás sem árt:
léptessük be az EBEL-csapatokat a MOL Ligába :-D
Halassy nem tudom mit láthatott Korol góljánál, főleg azért, mert Lecsó lett az ok...Orbán nagyot hibázott a gólunknál, régi barátunk, Schellin pedig persze nem hibázott...nagyon tetszett viszont h próbálta jóvátenni a hibáját egyre többet lőtt kapura és sokkal többet ütközött...Szegény Budai, nagy gólokat kapott és ez nem válogatott szint volt:S
és akinek legjobban örültem:GYŐRI TAMÁS!!:D:D
@gabute: EBEL nem bírná a MOL szintjét az a baj. ;-)
@Gabberboy: Hülyeség az egész. Amúgy sem mennének bele a közösködésbe, mert fizetniük kéne a magyar csapatok utazását és szállásolását Ausztriában az első két évben :))

Legalábbis ez lenne a minimális feltétel és hát válság van... :)
@Nyuszí O_o: ja-ja-ja! Lassan minden fiatal betalál, ha meg úgy elkapja a fonalat, mint Kiss Dani, akkor nemtom mi lesz! Mondjuk az is elég sokatmondó, hogy J-P. nem nagyon nézte, ki ellen küldi be a negyedik sort, így többször előfordult, hogy a Jánosiékkal egyszerre voltak jégen és nem nagyon látszott. De Lecsó is nagyon összekapta magát, húzzák egymást a játékosok! Nagyon jó lenne minél tovább ezt a címet olvasni a hazai meccsek után! :)
@vaze: Ez így igaz, ahogy leírtad, de azt is figyelembe kel venni, hogy ezeknek a játékosoknak nagyon hamarosan egy komoly perspektívával bíró jövőképet kell rajzolni. Mert ha nem, akkor csoportosan keresnek maguknak lehetőségeket.
@Nyuszí O_o: A kérdésed úgy lett volna helyes, hogy mit nem látott: a korongot (ami sumákban átcsúszott Budai alatt a másik oldalon) és ezért belefújt.
@a. Bárd: Ezt az egész dolgot csak azért említettem, mert néhányan már ezen gondolkodnak ( nem itteni kommentezők ). Ezen ha csak gondolkodunk, már úgy is lehetetlen, nagyon messze vagyunk tőle:) De kíváncsi vagyok, akkor mi lesz, ha véletlen megszakad a Volán sorozata és egy másik magyar csapat nyeri meg a bajnokságot, hányan fogják azt mondani, hogy ők is mennének külföldiába, vagy a Volán jöjjön haza :D
@check: van jövőkép, tudatosság-okosság terén a mai vezetés példaértékű munkát végez. Az más kérdés, hogy a globális (válság) és lokális (ld. a városi Sportkoncepció aktuális vitája) folyamatok finoman fogalmazva sem kedveznek az ilyen elképzeléseknek. Azt viszont Hal védelmében kell elmondanom, hogy hasonló szitut, bár abból nem lett gól, a mi kapunknál is azonnal befújt, amint szem elöl tévesztette a korongot, tehát a döntéssel lehet vitatkozni, a következetességgel nem!
és ha még lenne is a maciknak pénze akkor milyen jó kis csapatot lehetne csinálni!!!
@Gabberboy: Erre mérget vehetsz :)

De ettől függetlenül várom, hogy a Volán sorozata megszakadjon.

Rajtuk kívül mindenkinek jót tenne
34 komment,nulla észrevétel..:D
Újváros egyelőre bevehetetlen...és egyenlőre?
Bocs....
Egyenlőre a sorozatgyilkos darabolja a testét az embernek mielőtt elássa a kertben. A szó amit keresel az az egyelőre =))) Múltkor meg mertem ezt említeni , majdnem leharapták a fejem.
Magyarul helyesen van írva .
@hitman47: Semmi gond, mindenki hibázhat, még Te is. :)
@vaze: Értem, de ez annyira kikívánkozott belőlem! :D
@Gabberboy: Ugyan már! Az egyenlőre valamely fegyveres testületnél általánosan elfogadott vagy szabványosított gyenge minőségű alkohol tartalmú ital.
Ajjajj kellett pár másodperc mire felfogtam :DD
süti beállítások módosítása