HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hegyi Ádám a Ferencvároshoz igazolt

2009.10.13. 12:48 F. Kapus

A fiatal csatár és a magyar bajnok szerződést bontott. Hegyi Ádám Fodor Szabolcs után a második magyar válogatottkeret-tag jégkorongozó, akinek a nyári erősítések után nem jutott szerep klubjában. A 20 éves támadó ebben a szezonban csupán egyszer lépett jégre a Sapa Fehérvár AV19 színeiben az EBEL-ben. Nem csoda, hogy váltott.

"Sajnos idén nem kaptam annyi játéklehetőséget, mint tavaly – értékelte a helyzetet Hegyi Ádám blogunknak. – Úgy érzem, ennyi idősen a legfontosabb, hogy sok jégidőt kapjak. Ahogy néztem, idén a Mol Liga is izgalmas bajnokság lett, a Ferencváros is erősödött. Végül is több dolog szólt mellettük, azért írtam ide alá. Amikor nyáron gondok voltak a szerződésem körül, már akkor is megkerestek az FTC-től. Másrészt édesapám is játszott zöld-fehérben, bajnok is volt, úgyhogy kedves ez a klub nekem is."

A támadó elmondta, szerződését közös megegyezéssel bontották fel. Ez azt jelenti, hogy saját maga rendelkezik játékjogával, a szezon végéig állapodott meg az FTC-vel. Viszont a fehérvári vezetéssel abban maradt, nyáron keresik egymást, és megbeszélik, kinek mi a szándéka. "Magyarországon hosszú távon ott lehet a legjobban fejlődni, ezért szívesen visszatérnék. Persze csak ha komolyan számolnak velem, és kapok lehetőséget. Barátságban váltunk el, mindkét fél fontosnak tartotta a másik érdekeit."

Hegyi tavasszal tagja volt a válogatott keretnek, de mérkőzésen nem lépett jégre. "Nem gondolom, hogy a váltással távolabb kerültem volna a nemzeti csapattól. Sőt, ha itt jól játszom, az sokkal értékesebb, mintha a Fehérvárban a padon ülök. Úgy értékelem, kaptam egy esélyt a csapatba kerüléshez. Ha az FTC-ben kiemelkedem, Ted Sator ugyanúgy felfigyelhet rám, mint máshol. Tehát ebben a helyzetben a legtávolabb akkor kerültem volna a válogatottól, ha Fehérváron maradok."

43 komment

Címkék: átigazolás hegyi ftc fehérvár hegyi ádám

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok sikert, remélem még látunk kék fehér mezben.
3 sor(s)társa is adós azért a pontokkal...sajnálom, hogy távozik. Sok sikert!és több jégidőt
Sok sikert a Fradiban Ádám, de azért hazavárunk Fehérvárra. Jó lenne ha még láthatnánk együtt játszani Sofit és Hegyit.
Egyik szemem sír, a másik nevet ....
Sajnálom a távozását az idei EBEL-ből...:(, és örülök hogy Fradi színben kap(hat) lehetőséget..:-)
Hajrá Fradi!!!
Na, és mikor jön az új center Elomo helyett? Nagy a csend..
A Volán utánpótlás-stratégiájának ékes példája. Nem valami olyan volt mondva, hogy be kell építeni a fiatalokat a csapatba? Végülis lehetett azért számítani erre, gondolom Kóger érkezésével még kevesebb lehetőséghez jutott volna...
Nem olyan könnyű ám úgy csapatot építeni, hogy közben eredménykényszer van. Nem kevés pénzekről van szó. Még szerencse, hogy Magó végül nem ment oda, játszhatna a Miskolc színeiben ellenünk...
@uprmedia: holnap lesz ankét ott megtudakolhatod az illetékesektől.
@check: jah, mert Hegyit ki helyett játszatnád a Volánban? Van egy fiatal sor, ott lehet variálni, aztán ennyi.. És akkor még ott vannak a Miskolcra küldött srácok is.. őket szvsz azért nem adták el, mert velük még számolnak.
De ne mondd, h nincs fiatal: Hetényi, Kóger, Nagy, Sofron, Benk, Jobb.. de Vas Jánost se mondanám öregnek.. ha ehhez adjuk a 4 miskolcit, akkor egész jó az arány. Persze ha csak fiatalokkal állnánk ki az EBEL-ben, akkor rendes pofonokat kapnánk.
@miki78: Azért Benk helyett tudott volna játszani míg Kóger vissza nem jött, de valami miatt mégse őt játszatták, de akkor miért erőltették a leszerződtetését.

Én személy szerint nagyon sajnálom , hogy elment, de az biztos inkább játsszon mint a padon üljön..

Sebaj holnap még egy kérdéssel több amit feltehetek..

Ma meg úgyis győzünk.

Hajrá Volán..
@miki78: Pl: Peterdi helyett...
Ő se mutatott eddig túl sokat, sajnos
@brunzwik: azért, mert nem ugyanaz a poszt. :)

@Scofi: hát én máshogy látom, szerintem a belét kiteszi egy olyan ligában, amilyen erősben még soha nem kellett játszania. Persze, hogy nem tűnik ki azonnal. Viszont az első pillanattól kezdve min. 90, jobb pillanataiban 110 %-osan hozza magát, nálam az egyik pozitív meglepetés az új igazolások között. Még a góllövésben kell előrébb lépnie, és minden ok lesz.

Hegyiről: sajnálom, hogy elment, de Kóger Dani vita nélkül eggyel magasabb szint, így tényleg nem sok játéklehetőség jutott volna neki. A mostani MOL liga jó lehetőség neki, ha ott kitűnik, akkor sok lehetőség nyitva állhat előtte. Örülök, hogy a nyáron történtek utén korrekten le tudta azt beszélni a klubbal is. Sok sikert, Gomez! :)
Nevezzétek meg Fehérváron hány fehérvári nevelés játszik ? (ennyit a fehérváriak után pótlás neveléséről)
@Koksz: várjál kitalálom, Te tudod a választ: sok az újvárosi!
Kérdem Tőled miért nem maradnak újvárosban? Mert -többek között-nincs lóvé, márpedig ez is szerves része egy profi jégkorong szakosztálynak, úgyanúgy mint a játékos kinevelése... Nézz körül az ebelben, de akár a Mol ligában is, ahol pénz van, ott döntően posztra veszik a játékosokat és nem kinevelik (részben az eredménykényszer miatt) kisebb részben építkeznek a saját nevelésűekre.
@Koksz: Tovabbmegyek. Hány pittsburghi nevelés játszik a Penguins-ben? (Ennyit a pittsburgi utánpótlásnevelésről) Ja, hogy Stanley kupát nyertek?!
Hegyi Ádámnak pedig köszönök mindent amit a Volánban tett és további sikeres karriert kívánok! Bárhol is legyen az.
@mike80: Hmm, ennél azért árnyaltabb a kép, ezt amúgy te is beláthatod, ha végiggondolod, mekkora motiváció/lehetőség például egy beérett játékosnak az EBEL-ben játszania a MOL Ligához képest. Tudok olyan játékosról, akinek forintra ugyanannyit ajánlottak tavaly Dunaújvárosban, mint Fehérváron, ráadásul dunaújvárosi nevelés - szted melyik csapatot választotta? A pénz egy dolog (megjegyzem, fontos), mégis azt merészelem gondolni - illetve így is érzem :) -, hogy jobb egy olyan csapatnak szurkolni, amelyikben a játékosok meghatározó többségét éveken át látod: a fejlődésüket, az erősödésüket, vagy például azt, ahogy elkezdenek látni a pályán, 10-ből 8x belemennek olyan megoldásokba, amilyenbe akár még tavaly is csak 1-2 alkalommal mertek volna. Jelenleg a magyar szcénában az Alba Volán 19-et is beleértve egy ilyen gárdát ismerek, az történetesen Dunaújvárosban van.
Üdv.
@mike80: Nem az a baj h sok az Újvárosi hanem az h nem foglalkoznak a saját nevelések csapatba építésével
@ifjvit: Te is tudod, hogy ez durva csúsztatás - a kérdést ugyanis úgy kell feltenni: hány fehérvári nevelés játszik a jelenlegi felnőtt élvonalban? Sokkal árnyaltabb választ kapsz - és nem is biztos, hogy annyira elszomorítót, amennyire a Stanley-s riposztod sugallja :)
@Koksz: Ha az adott posztra a saját nevelésnél jobbat kell szerződtetnie, részben az eredménykényszer és akár a tudásbeli hiányosságok miatt, akkor szerintem másodlagos az általad említett lokálpatriolizmus(??). Persze emócionális szempontból nézve abszolút igazat kell adjak Neked,
viszont az én aspektusomból nézve egyszerűen "csak" cirkusz és kenyér kell a népnek....
Sajnálom hogy elmegy,szerintem simán befért volna,és lehetett volna egy lendületes ellenfelet fárasztó fiatal sor tagja ( hegyi, nagy , sofron,maklári flinta)de valami előttem rejtélyes oknál kifolyólag nem játszatták,pedig satornál mindig kapott lehetőséget ,és szerintem élt is vele .A mostani csapatból vannak páran akik nem ütik meg az ebel szintjét,még alulról sem,de talán a mol ligában sem tünnének ki nagyon,mégis játszanak rendszeresen.
@Joegep: aki jár meccsre tudhatja nagyjából kikre gondoltam
Kedves Újpest vezetősége figyelmébe !!!
Lehet így is
-Gabbá elengedte Ádámot közös megegyezéssel , békében,,,RESPECT
Nem azon fáradozik mint maguk ,hogy derékba törjenek egy karriert..... Arra jöttem rá ujpestről mindenki menekül...Talán magukba fordulva kéne a hibákat találni és nem aljas módon mindenkit és mindenen áttaposva közlekedni.
"Nálunk van a legnagyobb összetartás"
majdnem lefodultam a székről.......
Tehát maguk csak ártanak a Magyar Jégkorongnak...
Köszönjük nem KÉRÜNK MAGUKBÓL..
Rendet a Magyar Jékorongnak....
@miki78: @ifjvit: Kollégák! Nem volna a dologgal semmi probléma, ha anno Sator-esetben az egyik indok nem a fiatalok be nem építése lett volna és a szezon előtt ugyanezt nem hangoztatta volna Ocskay papa több ízben, pl. Tolvanen mester szerződtetésekor is. Nekem az szúrja a szememet, hogy ez a fiatalokatépítünkacsapatba duma csak parasztvakítás, aztán meg elküldik őket Miskolcra, meg jegelik a padon. Azt már megszoktam, hogy a Volánban 1x újvárosi játszik. Korábban már leírtam a vélemyényemet a dolog kapcsán bővebben, és tartom is: 20 éve nem változik semmi Fehérváron stratégia terén.
Igenis a fiatal sorban lehetett volna variálni, Egyáltalán nem nyújtanak olyan teljesítményt, hogy szétrobbanthatatlanok lennének.
Sok sikert Gomez és jó sok jégidőt és gólt!
@exL:1: Sajnos nem igazan van lehetosegem Ebel meccsekre jarni,mert vagy 1000 kilometerre tartozkodom Fehervartol(a legkozlebbi lehetseges helyszin),azert kerdem,hogy kikrol van szo,de ha titok...
@Joegep: segitek, egyik egész jól beszéli a szlovák nyelvet,másiknak már saját ellentábora is van az ABCS :-)
@Koksz: Ember tisztában vagy az utánpótlás nevelés definiálásával? Mert a hozzászólásodból nem jött.
@exL:1: Csak nem ránk gondolsz :DDDD
@Nyuszí O_o: Csak egy példa volt. Csúsztatni a jégen szoktam a korongot. ;) Megvallom őszintén, hogy félig már megírtam egy jó hosszú választ, de meggondoltam magam. Így csak annyi, hogy kicsit unalmas már ugyanazt a lemezt hallgatni újvárosi szurkolók részéről. Igen leborulok a nagy újvárosi nevelés előtt! (mellékesen jegyzem meg, hogy idén voltam már Újvárosban MOL liga meccsen is, mert nem minden Volán szurkoló nézi le a többi magyar csapatot, és érdekel a többi magyar játékos, csapat is)
@check: Arról nem én tehetek, hogy klubvezetés részről ki mit mond, ígér. Az meg, hogy az Adriánékat kölcsönadták Miskolcra szerintem igen is jó ötlet volt. Még mindig jobb mintha a padon ülnének, + az a pár junior meccs. Meggyőződésem, hogy fognak ők még a Hajós Rolival EBEL-ben játszani. Legalább is remélem.
Ma meg lenyomjuk a Villach-ot és kész! :) Hajrá Magyarország! Hajrá Fejér! Hajrá Volán!
Ui.: Azért így is hosszú lett. :P
@brunzwik: en feltetelezem ondrejcikre es Benkre gondolsz amugy ugyanonann vagyok mint Joegep szoval nekem sincs lehetosegem meccsre jarni sajnos
Elnézést, hogy közbe szakítom a magas röptő vitát! Csak arra lennék kíváncsi, hogy streamet tud-e valaki az esti meccsre?
@Fibonaci: Szerintem a két esetet nem lehet ,és nem is kell összehasonlítani .Szó sem volt arról ,hogy az Ákos nem játszhat,csak ő az újpestben nem akar .Hidd el ,nem lesz mindenhol oyan "jó" dolga ,mint az Utéban .Ezt valószínüleg sokan értik./pl.Ő sokkal több mindent megengedhetett magának ,és legyünk őszinték nem mindig tette oda magát a meccseken./Az Ádám játszani szeretne ,teljesen igaza van ,és ha a Volánban akkora szükség lett volna rá ,ilyen könnyen nem engedik el.Bocsi ,ha hosszú voltam!
@ifjvit: Nem is a te felelősségedet feltételezem. Én pont arra céloztam, hogy Ocskay papa víz prédikálása mellett bort iszik...
@check: Azért Kóger hazai nevelés és fiatal is. ;) Húú, ma hogy ment nekik is. Látványosan felpörgette az érkezése a fiatal sort. Egyébként grat a DAB-nak mai győzelemhez!
@qx92: szerintem keversz valakivel én semmi ilyesmit nem mondtam, olvass vissza.
@ifjvit: Na igen, eggyel több. De azért ettől még a megállapításom igaz.
Gratulálok én is a Volánnak, sajnos csak az utolsó harmad felét láttam, megnéztem volna szívesen (állítólag a fiatal sor jól nyomta, még Sofron is - és ilyenkor nem látom...:D)
Akár kölcsönbe is adhatták volna. Ha jól tudom egy éves szerződése volt, így ennek túl sok haszna nem lett volna. Így volt(1 éves szerződés)?
Hegyi sok sikert neked, baratsagos es rendes sracnak ismertelek meg, kivanom, hogy almaid valjanak valora, bizonyitsd be, hogy Te sokkal tobbet erdemelsz. Fogom figyelni palyafutasod es szurkolok nagyon neked.
@uprmedia: Jön vissza a Nathan Martz! Állítólag a héten már játszik is.
Budai - Székely Mádai, Nagy, János, Hoffmann, Hegyi. Akár a válogatott harmadik sora is lehetne.
Ádám, sok sikert a Fradiban, sok gólt és játéklehetőséget!:) Remélem még láthatunk fehérvári színekben!
süti beállítások módosítása