HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tavares gólt lőtt élete első NHL-meccsén

2009.10.04. 11:23 Ryan O'Brien

A Chicago visszavágott, de a Detroit megint kikapott az európai meccseken. Másodszor is magabiztosan nyert a Washington. Sidney Crosby és John Tavares első találkozását a Pittsburgh sztárja nyerte, mindketten gólt lőttek, Tavares élete első meccsén az elsőt.

A New York Islanders–Pittsburgh meccs remek csatát hozott, nyert a Penguins, de az Islanders is ponttal zárt. Crosby a Pittsburghnek szerzett vezetést, a második harmad végén Tavares góljával már az Islanders ment, a fiatal tehetség gólpasszt is jegyzett. A két játékos lett a meccs két legjobbja. A bajnokság hivatalos honlapja a tanár és a diák csatájaként jellemezte a meccset. "Csalódás, hogy vereség lett a vége, de hát a bajnokkal játszottunk – mondta Tavares. – Nincs gond, túltesszük magunkat rajta, folytatjuk a munkát. Nagy álmom teljesült."

Tavares az Islanders történetének 18. játékosa, aki góllal ünnepelte debütálását. A Pittsburgh nagyon nyomott az utolsó harmadban, egyenlített is, de Trent Hunter 17 másodperccel később lőtt góljával megint vezetett a hazai csapat. A végén Ruszlan Fedotenko alakította ki a 3-3-as eredményt. A szétlövésben Crosby és Kris Letang is betalált – utóbbi lett a győztes gól szerzője –, a másik oldalon Tavares és Jeff Tambellini elrontotta a büntetőt. A Pittsburgh 42-szer lőtt kapura, a hazaiak 28-szor.

Antti Niemi és Craig Anderson volt a játéknap két gól nélküli kapusa, a Chicago a Floridát, a Colorado a Vancouvert nullázta le, az Avalanche még nem kapott ki.

3. játéknap, 2009. október 3.

Florida Panthers–Chicago Blackhawks 0-4
Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 3-0
St. Louis Blues–Detroit Red Wings 5-3
Boston Bruins–Carolina Hurricanes 7-2
Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 1-2 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 2-5
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 3-4 – szétlövéssel
New York Rangers–Ottawa Senators 5-2
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 6-4
Atlanta Thrashers–Tampa Bay Lightning 6-3
Columbus Blue Jackets–Minnesota Wild 2-1
Dallas Stars–Nashville Predators 2-3 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Calgary Flames 3-4
Anaheim Ducks–San José Sharks 1-4
Los Angeles Kings–-Phoenix Coyotes 3-6

33 komment

Címkék: nhl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"az európai mecseken"? Nem is tudtam, hogy Pécs adott otthont a mérkőzésnek :). Meh ezek szerint Európán kívül is van Mecsek? :)
Az előszezon meccsek után nem gondoltam volna, hogy a Pens ilyen jól kezdi a szezont. A mutatott játék is tetszik, a tavalyi idényhez hasonlóan most is rengeteg a kapura lövés.
Go Pens
A Chicago a St Louist nullazta le. Ezt elnezted :)
Nagy munka lenne feltenni ide a gollovoket is? Olyan unalmas vegigbongeszni kulon-kulon az egeszet :(( Kulonosen mobilrol, sajna csak ez van keznel legtobbszor.
Azért szép, hogy 5ből 4 PP gól, ott folytatjuk ahol tavaly abbahagytuk :(.
A vilag legjobb jatekosa megint harom pontot csinalt.
Hol van Dubinsky OVe-hez képest :)... :D
Konyorgom, valaki mondja mar meg, hogy ki az a Dubinsky? :)
@csatoimi: www.nhl.com/ice/player.htm?id=8471273&view=stats#&navid=nhl-keymatch

A sans ellen 2+1-et ért el, gondolom egy Rags szurkoló finom humoráról van szó! :)
@geriszu: Koszonom, de en is csak viccnek szantam, ismerem jol :) viszont en egy olyan emberrol beszeltem, aki eddig minden meccsen harom pontos volt, de tudom azt is, hogy a vilag legnagyobb hokisat nem kell bemutassam nektek :)
@csatoimi: minden meccsen= 2 meccs
A világ legjobb hokisa pedig, ha az eredményeket nézzük, akkor Malkin, ugyanis tavaly a világ legjobb bajnokságában alapszakasz és playoff MVP volt. A másik, az a Crosby nevű, meg a WSH-PIT meccseken egyértelműen Ovecs főlé nőtt.
@Walmer: Elismerem Malkin es Crosby nagysagat is, Ovecskin iranti tulzott szimpatiam onnan ered, hogy kint voltunk Kanadaban a vb-n, az orosz-finn elodonto elott neztuk a bemelegitest, es arra gondoltam, hogy ha mar itt vagyunk, csinaljunk egy kepet vele. Ahogy elovettem a fenykepezogepet es kozelebb leptem Ovecskin fele, egybol mondta, hogy sajnalja de nem. Csalodottan tettem el a gepet es persze jo szekely szokas szerint, egesz meccsen szidtam, nagykepu fasz meg ilyenek. Vege van a meccsnek, alldogalunk a jatekos kijarat mellett, jonnek az oroszok, persze mi nagy sertodotten ra sem nezunk Ovecsre, erre O odajon hozzank: fiuk, ne haragudjatok, de meccs elott az ember ideges, koncentral, massal van elfoglalva mint fenykepezkedes, de most johet a foto. Kepzelheted, majd hanyat estunk, egy ilyen nagy sztar megjegyzi ezt az apro kis incidenst es a meccs utan jova akarja tenni, holmi csoro kis legenyekkel szemben mint mi, nekunk ez nagy szo volt. Azota a kedvenc jatekosom, addig is elismertem jatekosi nagysagat, de akkor mint ember is nagyon szimpatikus lett nekunk. A kep ahogy Ovecskinnel olelkezunk, be van ramazva es otthon is ki van teve es az irodam falara is. Bocs ha untattalak csak gondoltam megirom, hogy ne nezzel bolondnak, ha tulzasba dicserem ot.
@csatoimi: Nekem a sunyi könyökölései és a nulla védekezése miatt nem tartom nagyra, igaz a másik kettőt se :D. És könnyű nagynak lenni egy olyan csapatnál, ahol az a taktika, hogy passzold Ovienak Ő majd megoldja :D. Koválcsukéknál nem jön be, de ő még nagyobb képű mint a fentemlített ;).
@durex26: Ha ugyanabban a csapatban az lenne a taktika, hogy passzold mit tudom kinek, akkor sehol sem lennenek. Azert ez a taktika naluk, mert egy ilyen szintu jatekosuk van. Te ha nem is, de a szakemberek nagyra tartjak, gondolom szamara ez a fontosabb :)
@csatoimi: Azt ne mondd, hogy nem ajánlottál neki HC-s szerződést. Pedig jól mutatott volna a Palkovics-Pálffy duó mellett! :)
@durex26: azért az sem rossz védekezés, ha valaki elöl bóklászik, és kiveszi az ellenfél három emberét a támadásból. az oroszok így verték meg kanadát a vb-döntőben, ahol is kovalcsuk a meccs felét a jégen töltötte.
@F. Kapus: Tudtam, hogy hosszu szerzodese van a Washingtonnal, na meg Palkovics es Palffy koze centert kerestunk, ezert sem lett volna jo. Na meg az sem volt mellekes, hogy aznap nem en nyertem meg a kanadai lotto huzasat, pedig vettem sorsjegyet :)
Már elnézést de ez csapatsport :D. Ha akar egyéniben kitűnni keresse fel Plushenkot és rövid időn belül átképzi :D, és mégnagyobb sikere lesz az ugrándozásnak :). Na jó vicceltem, nagy játékosnak tartom én is, csak nem szimpatikus :). És vannak jobbak nála ;).
@AG 2.0: Na akkor én veszem a sört :D, de ahogy elnézem inkább bort :).
@csatoimi: ez így tényleg nagyon korrekt, köszi.
@AG 2.0: na, azért álljunk meg, mert egyrészt nem így verték meg, mésrészt Gretzky ellen sem kellett 3 ember, nemhogy Kovalcsuk ellen.
@Walmer: Így talán igazabb a mondat: Gretzky ellen sem volt elég 3 ember, miként Kovalcsuk ellen sem. :)
@F. Kapus: Legyen, bár bevallom bántja a fülemet, ha egy Kovalcsukot egy sorban emlegetünk egy Gretzkyvel. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy Ilja rossz játékos.
@Walmer: Az egy sorban emlegetést te kezdted, csak annyi a lényeg szerintem, hogy ha egy klassziscsatár jó formában van, akkor majdnem tök mindegy, kik és hányan próbálják megfogni, nemigen sikerül.
@F. Kapus:
"Az egy sorban emlegetést te kezdted"

bazmeg tényleg:-)

"egy klassziscsatár jó formában van, akkor majdnem tök mindegy, kik és hányan próbálják megfogni, nemigen sikerül. "

És ha Bourque és Coffey áll rá?
És arról még nem is beszéltünk mi van akkor ha egy mindent elsöprő erő egy mozdíthatatlan akadállyal találkozik.
@Walmer: Azért Weber és Hamhuis se rossz.
süti beállítások módosítása