HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Berta Ákos első fokon az Újpesté

2009.10.01. 20:21 F. Kapus

Az átigazolási bizottság elutasította Berta Ákos átigazolási kérelmét. Az UTE hokisa a Vasas Bp. Starsban kívánja folytatni pályafutását. A háromórás tárgyalás végén Hudák János, a bizottság elnöke ismertette a döntést. Az UTE és a játékos közötti szerződést gyakorlatilag érvényesnek nyilvánították. Az első fokú határozat ellen 15 napon belül fellebbezhet a válogatott csatár. Berta sorsa tehát még bizonytalan, de az már fix, hogy Székely Mádai László mégsem igazol át a Ferencvárostól a lila-fehérekhez.

Berta Ákos a számára kedvezőtlen állásfoglalás után még egyszer az átigazolási bizottsághoz fordult, állapítsák meg, nem köti szerződés az Újpesti TE csapatához. Ez ügyben az első fokú tárgyalásra csütörtökön 15 órakor került sor. A játékos számára ismételten kedvezőtlen döntés ellen Bertáék fellebbeznek, mondta a csatár blogunknak.

"Természetesen egyáltalán nem értem a bizottság döntését, és tovább harcolok az igazamért. Továbbra is edzésben vagyok, remek formában érzem magam, csak sajnos ezt a pályán nem tudom bizonyítani. Nem szeretnék visszamenni Újpestre."

Másodfokon a szövetség elnöksége dönt majd, a testület legközelebb október 12-én ül össze. Hudák János blogunknak elmondta, a rendkívül szövevényes ügyet megismerve az összes körülmény figyelembe vételével hozta meg a testület a döntését.

Székely Mádai László mégsem igazol az UTE-hoz. Az FTC 26 éves hátvédje hosszú sérülése után kedden edzett először jégen, nem a Megyeri úton, hanem a pesterzsébeti csarnokban. Hogy miért, arról a következőket mondta blogunknak: "Hosszú történet végén döntöttem amellett, hogy mégis a Ferencvárosnál folytatom a játékot. Maradjunk annyiban, jobbnak érzem, ha itt maradok."

A korábban felnőtt válogatottságig jutott bekk térde még nem alkalmas a játékra. "Fájdalmat éreztem az edzés során, így még talán heteket kell várjak arra, hogy mérkőzésen is pályára mehessek. Nem tudják eldönteni az orvosok, mi a gond a térdemmel, de a legvalószínűbb, hogy a térdkalácsomból levált egy csont. Október 20-ára kaptam időpontot CT-vizsgálatra, akkor derül ki egyértelműen, mi a probléma. Addig csak akkor játszom, ha panaszmentes leszek."

A jégkorongsportot tanulmányai mellett űző Székely Mádai László szakdolgozatain dolgozik, történelemtanár és kommunikációoktató szakon végzős hallgató. Mint mondja, feltett szándéka, hogy a diploma megszerzése után tanítani szeretne, akár gimnáziumban, akár általános iskolában. "Akkor Jánosi Csabával megalakíthatjuk majd a csapaton belüli tantestületet" – tette hozzá.

57 komment

Címkék: ftc ute berta székely mádai

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de vicces fiú ez a Lacika :-) A Pázmány doktora :)
Berta is azok közé tartozik immár, akik soha a büdös életbe nem szerződnének még egyszer Újpestre, amíg ezek a nagytudásúak vannak a szakosztály élén.
@Fejér Lilla: Azt én sem értem hogy ezek után milyen hozzáállást várnak majd tőle a pályán...
@Video Tóni: Arra gondolnak, hogy mindenképpen be akar majd kerülni a válogatottba, így pedig az őt kisemmizőknek is hajtani lesz kénytelen. Gusztustalan! Kár, hogy Ancsin ekkora intenzitással építi le nimbuszát...

Székely-Mádainak meg mielőbbi jobbulást kívánok! Bár azt nem értem, hogy ha lassan egy hónappal ezelőtt sérült meg, akkor miért csak október 20-ára kap CT-időpontot... ez persze nem őt, hanem a klubját minősíti!
@vaze: Egyelőre most dőlt el, hogy melyik is a klubja...
Van egy játékos. Aláírt egy szerződést saját akaratából. Ezt a szerződést egyoldalúan meg akarja szegni. Saját akaratából.

Miért is az Újpest a szemét? Biztos én vagyok a hülye, de rajzolja már le valaki.
@gabute: mert ez nem a Berta Ákos története... :) de hívőkkel nem vitatkozom, ha nem haragszol! :)
@gabute: Elég cinikus szemlélése ez a dolgoknak. Pont úgy, mint amikor Baróti ártatlan arccal közli a vele készült videóinterjúban, hogy Bertának van egy kétéves amatőrszerződése a a klubbal.
Büntessék meg ha szerződés szegést követett el,ok.Mindenre van normális megoldás,hisz magyar ország a jogi kiskapuk hazája. Visszaerőszakolni egy olyan klubba ahonnan elakart jönni,annak mi értelme van???semmi.Válogatott közeli játékossal miért kell így kicseszni rejtély.Nyilván Pék mester nem az elsősorba teszi be, ha játszatja 1általán.Milyen hozzáállást lehet elvárni egy játékostól abban a klubban ahonnan elakart menni,de nem engedték el,?A döntéshozókat kellene odaköltözteni a saját anyósukhoz (főleg ha kinem állhatják az öregbugyit)és rájöhetnének milyen jó is ott lenni ahonann elvágynak ,de nem lehet elmenni.......
Gondolom Berta szereti a jégkorongot. Sőt, ez az élete. Ha nem olyan lesz a hozzáállása, majd legfeljebb úgy döntenek, hogy nem játszatják amíg le nem jár a szerződése. El nem mehet, mást nem csinálhat. Miután lejár a szerződése, addigra a kutyának sem kéne a meccshiány miatt. Ergo akár a válogatottság miatt, akár más klubcsapat miatt, de jó hozzáállásra lesz szüksége.

@gabute: Osztom, pedig nem vagyok Újpest fan :)
Úgy tűnik az UTE nem engedi el semmiképpen Bertát ,főleg a Starsba nem! A két csapat vezetése ellenséges lehet egymással-ezt bizonyítja több volt újpesti oda-vissza igazolása. Berta értékes játékos,tehát játszania kell.! Legjobb lenne ha visszatérne Újvárosba! Ilyen fiatalon sokan meggondolatlanok,hiszen azt mérlegelni kell:amennyiben elhagy egy olyan csapatot amelyben az egyik legjobb,az még nem jelenti máshol is az lesz! Újpesten furcsa dolgok történnek évek óta,pld. még Ladányi,Horváth,Peterdi sem tudott náluk jól szerepelni.! A légiós igazolásaik pedig nagy hozzánemértést igazolnak. Vagy bejön egy igazolás ,vagy nem ilyen alapon válogatnak. Az meg "találomra" is benne van ,hogy 1-2 vagy mint tavaly 5 jó légióst igazolnak. Főképp mert évek óta "gyakorolják"! Tehát az UTE vezetése szerintem alkalmatlan. Ez magánvélemény,de sokan igy gondolják.!
Újpesten évek óta az a módi, hogy ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is! Sajnos már egy kezemen nem tudom megszámolni, hogy a hozzá nem értő vezetés miatt hány fiatal hagyta abba a jégkorongot. Lassan illene odafigyelni, hogy mi is történik arrafelé!
Egy profi játékos, a profi hokiklubjával (ingyenes)amatőr sportolói sportszerződést ír alá. Nem kell hozzá nagy helyismeret, hogy érezzük, valami nem stimmel ezzel a szerződéssel. A döntés természetesen az átigazolási bizottságé, de szolgáljon ez minden fiatal hokistának tanulságul! Előbb elolvasni, aztán aláírni! (és bármi kétség esetén nem szégyen segítséget kérni!)
@vaze:
Kértél Te mostanában CT időpontot?
Én tavaly igen. Nevetséges volt, két hónap, protekcióval. Igaz pénzért hamarabb is ment volna, de szerintem elég sok TB-t fizetek, hogy igénybe vegyem az egészség ügy szolgálatait.:-(
Sok dolog még nem világos sokak előtt, de egy dolog a papír, másik az igazság.
Szerintem a jogrendszerünk papír alapján dönt, és nem az igazság szerint.:-(
@Tillasz: sajnos az elmúlt években kellett egy párszor. Éppen arra gondoltam, hogy a klubjának lehetne annyi anyagi vagy társadalmi tőkéje (kapcsolata), hogy egy ilyen sérülés után azonnal elintézzen az egyik legkomolyabb hátvédjének egy gyorsított CT-t...

Ami meg a jogrendszert illeti, információim szerint az átigazolási bizottságban Hudáknak van a legmagasabb jogi végzettsége (zérus). Mondjuk ez a történet annyi helyen sántít, hogy a józan paraszti ész is bőven elegendő lenne annak belátásához, hogy itt valami sántít. Mindenesetre az öreg Bertában emberükre akadtak, még ha nem is tudják szerencsétlenek! :)))
bos a szóismétlésért, az egyik sántít nem stimmel :)
Bertával újpesten ennyire szarul bántak, hogy ennyire undorodik oda visszamenni, holott ezek szerint szerződése van velük?
Nem egészen értem mi lehet a háttérben. Így szurkolóként mindig azt véltem észrevenni, hogy megbecsülik Bertát, még a gyenge tavalyi szezonban is.

Na mindegy, ő tudja. Van ő olyan jó játékos, hogy el tudjon majd helyezkedni valahol
Azt kijelenthetjük, hogy ez a helyzet senkinek sem jó. Sajnálom, hogy nem akar visszatérni hozzánk, nagy kár érte.
De az is biztos, hogy hangulatos UTE-Szársz meccsek várhatóak idén is...
Szerintem ilyen szinten meg kell legyen az a protekció, amivel mihamarabb be tudják nyomni egy CT-re. Én tavaly jártam hasonló cipőben, az első vizsgálaton kaptam MRI-re 2-3 hétre időpontot, ráadásul még azt is sikerült egy héttel előrébb hozni... pénzbe pedig nem került. Ennyi idő alatt egyébként már egy atroszkópos vizsgálatból is fel lehet épülni ha nincs komoly gond. Ha nem a körzeti ambulancia rendelésre megy az ember, akkor hamar le lehet ezt zongorázni. Egy sportorvos pedig tisztában van azzal, hogy ha egy sportoló ebből "él", akkor mindent megtesz azért, hogy mielőbb intézzen neki időpontot. Inkább azzal húzzuk az időt, hogy elhitetjük magunkkal, hogy nincs komolyabb gond, pihenünk, majd elmúlik...

Bertánál amúgy az X+1 éves szerződésnél nem a +1 évről folyik a vita?
@freddyD: Bertával konkrétan nagyon kibasztak, ő meg oktondi módon hagyta magát behúzni a csőbe.
@hokiss: Sokan tettek ezért nagyon sokat mindkét oldalon (Újpest, Stars), hogy ne tudjanak egymásról jó szándékot feltételezni.
@Fejér Lilla: Így van, MINDKÉT oldalon.
@pokerface: Bertának a tavalyi szezon végén lejárt a szerződése. Új szerződést írattak vele alá, amiről annyit biztosan lehet tudni, hogy amatőrszerződés. Ez már önmagában elég mókás, tekintve, hogy Berta egyértelműen a Mol Liga legjobb magyar állampolgárságú játékosai közé tartozik (tavaly a bő válogatott keret tagja is volt).
@Fejér Lilla: És miért írta ezt alá?
A csapatom vezetésével(?) már nem is érdemes foglalkozni.Tragikus,pontosabban tragikomikus.
Berta jó képességü,értékes játékos.Nem egy-két klúb veszithet a kiesésével,hanem a hokink.
El kell emgedni!
A Stars-ról is megvan a véleményem,de ne az legyen a cél,hogy ki tud jobban a másik alá vágni.
Ugyis kevesen vagyunk a ligában.Ez olyan óvodás vitatkozásnak tünik.Amig a szövetség nem lesz következetesebb és határozottabb,amig klúboknál dolgozhatnak "amatör"vezetök ilyesmi mindig lesz sajnos.
@Fejér Lilla: Emlékeim szerint már elmúlt 18 éves, amikor Újpestre igazolt. 18 éves kora után meg mindenki teljes körűen felelős a saját tetteiért. Ha nem tetszik el lehet menni, vagy gyámságot lehet kérni...

Az Újpest vezetői rengeteg baromságot elkövettek, de hogy nem tartottak gépfegyvert Berta homlokához, hogy írjon alá, az 100%. Ha meg mégis, akkor vannak tanúk, és bizonyítható.

Vigye nyugodtan bíróságra az ügyet. Lesz, ami lesz.
@exL:1: én még emlékszem eg papírfecnire. Úgy 2001 környékéről. Amire fel volt írva, hogy "Én Ladányi Balázs nem igazolok a Volánhoz."

Pedig már ott edzett. Pedig már a meze is megvolt. És erre hivatkozva visszaráncigálta a Dunaújváros. És ott játszott még évekig, ontotta a gólokat.

Szemét Újpest!!!!!!!!!!!!!
@hokiss: Ladányi pontkirály volt az Újpestben, Horváth meg csapatkapitány.... hagyjuk már a hülyeséget.
@Fejér Lilla:
Az Amatőr szerződésen belül költségtérítést lehet adni.
Azon belül meg bármekkora összeg kijöhet, aminek nincs SZJA vonzata.
Amúgy szerintem itthon nincs profi játékos!:-)
Papíron legalább is.
@Tillasz: annyira szép ez a magyar valóság. Így már érthető mi zajlik itt.

Nem látok más megoldást, mint hogy a ligában intézményesítenének néhány szabályt, pl. milyen formai követelményeknek kell megfelelni egy szerződésnek, fizetések szabályozása és hasonlók. És nem ártana egy játékos-szakszervezet sem a hasonló esetek kivédésére. Ez a költségelszámolásos humbukk szánalmas, még ha értem is, hogy a kis költségvetésből így lehet a legtöbbet kihozni, csak aztán ez meg ide vezet.
@gabute: nem fecni volt, de lényegtelen. Mert nem is találsz senkit Duncsiban, aki védené Takácsékat. Egy-két elvakult őrültet leszámítva. A párhuzam, úgy vélem, nyilvánvaló! :)
@vaze: Én sem védem Joósékat.

Hanem Bertát támadom. Mert hülyeséget csinált. És az Újpestre akarja kenni.

Joósék hibáinak felsorolása igen sokáig tartana. Ez nincs köztük. Ez Berta hibája.
@gabute:
Én tényleg nem szeretnék ebbe beleszólni, de Te tudod miért írt alá Berta? (Persze hülye volt, mint mindenki más aki hasonló helyzetben van.)
"Ha nem tetszik, el lehet menni." Ezt sokaknak mondták már Újpesten, de úgy látszik, mégsem mindig igaz.:)
@gabute: Sajnos, ez is csak részben Berta hibája.
@Fejér Lilla: Azt mindannyian tudjuk hogy fakalapáccsal vernek szeget a falba,de ha nem lenne Berta által aláirt valami a kezükben,azért Ők sem mennének fejjel a falnak.Valoszinü,hogy "késön" kapott jobb ajánlatot,vagy "későn"sértették(?)meg,de Ősem menthető fel.Ettől függetlenül még mindig azt mondom,hogy el kell engedni.Kár minden játékosért,ha bármilyen okból is, de kiesik a hokiból,bármilyen rövid időre is.Böléék lehetnének uriemberek ebben az esetben.(ne nevess!)
@Tillasz: Fogalmam sincs, hogy mit írt alá Berta! De gyanítom, tud olvasni. És amennyiben szükséges volt, a szemüvegét is elővette az esetnél!
@Fejér Lilla: És még kié? Berta aláírta, hogy két évig marad Újpesten. Ez az Újpest bűne? Ne vicceljünk már. Komolyan, itt egyesek kétségbe akarják vonni Berta önálló cselekvőképességét, vagy rá akarják fogni, hogy analfabéta...

Senki sem kötelezte, hogy írjon alá. Szabad akaratából kanyarította oda a nevét. Mint ahogy a szabad akaratából olvashatta volna végig, hogy mit ír alá. Ennyi.
Pletykák szerint nem azt írta alá, hogy még két évig marad Újpesten, az már csak az aláírás után "került" hozzá a papírhoz.
Gondolom az érintettek hamarosan előállnak a részletekkel! Berta hibázott, de egy elég gusztustalan történetben volt balfék. 20 évesen megtanulta, hogy egyeseknek mennyit számít az etika.
@gabute:
Én nem azt írtam, hogy mit írt alá - mellesleg én sem tudom -, hanem azt, hogy miért.
Tudod a Történelem ismer furcsa "Öngyilkosságokat"!
@vaze: Az első mondatoddal ráhibáztál, de néhány nap még kell ehhez, addig türelmet kérünk.
@gabute: Egyelőre elégedj meg annyival, amennyit vaze írt (itt: @vaze)
@Fejér Lilla: szóval, amit vaze írt 13:40-kor...
@Uteapu: Nem későn kapott jobb ajánlatot, és nem későn sértették meg. A történet sokkal gusztustalanabb.
@Spigott: A pletykák szerinti állitás már nem sportszakmai dolog.Ez nagyon veszélyes és más jellegü dolog,más kategoria.
@Fejér Lilla: Látom képben vagy.Felvilágositanál minket is vagy lebegjenek "bizonyos "dolgok.Ha közel vagy a tűzhöz,tenned kéne ellene,ha nem akkor nem tudunk sokan mit kezdeni állitásokkal.
@Uteapu: ld. gabuténak 13:50-kor írt válaszomat.

Mit értesz azon, hogy közel vagyok a tűzhöz? Nem vagyok az UTE jégkorongszakosztályával semmilyen hivatalos kapcsolatban, kivéve, amikor megváltom a belépőmet a meccsekre és ezzel alávetem magam a mérkőzésen érvényes szabályoknak.
@Uteapu: ez az egész ügy már rég nem sportszakmai kérdés (sosem volt az). Sportszakmai kérdésekben sosem az MJSZ átigazolási bizottsága az illetékes és általában fellebbezni sem lehet sportszakmai ügyek ellen.
@Fejér Lilla: "gusztustalan"dolgokat csak bennfentes ismerhet, a többi kavarás.Ezeket nem szeretem.Lesznek az ügy végén konkrétumok,addig kár a témát ragozni.
@Fejér Lilla: a "később"szóra utaltam.
@Tillasz: hogy miért azt már csak ő tudja. Ennyi.
@gabute: Ez nem újdonság,Ladányi bármelyik magyar csapatban lehet gólkirály! Horváth szerinted jól érezte magát újpesten? akkor te mondasz nagy hülyeséget! Továbbá velük miért nem tudott az UTE túljutni 2006-7-ben a DAB teljesen újonc játékosokkal felálló csapata ellen? Akkoriban az UTE-ban 13 szlovák játszott! Frissíts fel az emlékezeted mielőtt hűlyeségeket beszélsz! Egyébként rengeteg újpesti szurkoló elégedetlen a hokiszakosztály vezetésével,nem én.!
süti beállítások módosítása