HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pillanatokon belül indul az NHL, 1. rész

2009.09.30. 22:46 Ryan O'Brien

Péntek hajnalban kezdődik az NHL 2009/2010-es szezonja. Szokás szerint óriási mozgás volt nyáron a játékospiacon. A szezon rajtja előtt sorra vesszük a csapatok, latolgatjuk az esélyeket. Hat részt terveztünk, kettő lett belőle. A Keleti Konferenciával kezdünk.

Az Atlantic-divízió élére a Pittsburghöt várja mindenki. A Stanley-kupa-győztesnek Sidney Crosbyval, Jevgenyij Malkinnal, Szergej Goncsarral és Marc-André Fleuryvel nem lehet más a célja, mint a címvédés. A bajnok két védőjét veszítette el, akik a playoffban rengeteget tettek a sikerért. Hal Gill Montrealba, Rob Scuderi Los Angelesbe szerződött. Helyettük a 32 éves Jay McKee érkezett. Dan Bylsmának most egy teljes szezon áll a rendelkezésére, hogy felépítse csapatát.

A Philadelphia erős lesz, főleg hátul. Eladták a fiatal Luca Sbisát, helyette Chris Pronger jött az Anaheimtől. Elől is nagyon jók, a kapitány Mike Richards mellett Jeff Carter tavaly nagyszerűen teljesített, Briere, Simon Gagne (ha egészséges), valamint a fiatal Van Riemsdyk sok örömet szerezhet a Wachovia Centerben. Egy jó kapus kellene, Ray Emery, aki Ottawából érkezett Biron távozása után, bizonyíthat.

A New Jersey Brian Gionta, Bobby Holik és John Madden nélkül kezdi a szezont, biztosan playoffos lesz, kérdés, mennyire valósul meg Jacques Lemaire edző jóslata, hogy a Devils ördögi hokit fog játszani.

Meglepő, hogy a szakértők nem bíznak a New York Rangersben. Annyira, hogy még a playoffra sem érzik alkalmasnak. Pedig Marian Gaborik, Vaclav Prospal és Ales Kotalik érkezett, miközben elment a tavaly 58 pontos Scott Gomez, hazatért az orosz Nyikolaj Zsergyev, Markus Naslund pedig visszavonult.

A másik New York-i csapatnál a legizgalmasabb kérdés, hogyan kezdi profi karrierjét az 1/1-es John Tavares. A nagyon fiatal csapat számára ez megint a tapasztalatszerzés éve lesz. Végre profi kapusok vannak Long Islanden: Martin Brion és Dwayne Roloson érkezett, Rick DiPietro még mindig csak gyógyulgat.

Amennyire leírják a tengerentúli szakírók a Rangerst, annyira sokat várnak a Bostontól. Nemcsak a Northeast-divízió győztesét, de egyenesen Kelet legjobbját látják benne. A Bruins a nyáron eladta Phil Kesselt, Axelssont, Patrick Eavest, Aaron Wardot és Steve Montadort. Tavaly káprázatos alapszakaszt produkált, de a Carolina megállította. Claude Julien edző munkája lehet a biztosíték a sikerre.

A Buffalo eladta az orosz Makszim Afinogenovot, aki az utóbbi időben nem tudott sokat tenni a csapat sikeréért. A védelemből Teppo Numminen és Jaroslav Spacek ment. Mike Grier és a bostoni Montador a legfontosabb érkezők.

A Montreal tavaly nagyon elszúrta, pocsékul ünnepelte 100. születésnapját. Bár továbbjutott, meccset sem nyert a playoffban. Ennek megfelelően óriási változás volt a keretben. 11 meghatározó játékos ment vagy fejezte be, de nyolc fontos hokist igazoltak, köztük Marát, Gillt, Spaceket a védelembe, Moent, Cammallerit, Giontát, Scott Gomezt a csatársorba. Rögtön az első játéknapon az örök rivális Torontóval játszanak.

A Maple Leafs is nagy változáson ment keresztül, Phil Kessel, Wayne Primeu és Mike Komisarek a legnagyobb fogás.

Nagy kérdés, mi lesz az Ottawa sorsa, Dany Heatley, aki elvágyódott a csapattól, végül San Joséba igazolt.

A legbiztosabb győzelmet a Southeast-divízióban Washington arathatja. Ez az a csoport, ahonnan az utóbbi években két csapatnál több sosem jut a playoffba. Tavaly a Carolina nagyszerű sorozatot produkált, de kizárt, hogy az alapszakaszban a Capitals elé lépjen. A Capitalst Szergej Fjodorov és Viktor Kozlov hagyta ott, helyettük a dallasi Brendan Morrison és a philadelphiai Mike Knuble érkezett. A kapuban Szemjon Varlamov is tapasztaltabb lett egy évvel, és Alekszandr Ovecskin is garancia a sikerre. A Carolina legnagyobb vesztesége Frantisek Kaberle, igaz, a cseh tavaly csak 30-at játszott.

A Tampa Bay, a Florida és az Atlanta nem lehet nagyon jó. A Lightning a fél csapatát lecserélte, Alex Tanguay a legnagyobb erősítése. A Panthers Ville Peltonent, a legjobb védőjét Jay Bouwmeestert, valamint Richard Zedniket veszítette el. A Thrashershez szinte senki sem jött, és az már tavaly is látszott, hogy Kovalcsuk egyedül kevés.

A legtekintélyes tengerentúli szaklap, a The Hockey News igyekezett megtippelni az alapszakasz végső sorrendjét. Szerintük a következő lesz a vége: 1. Boston, 2. Washington, 3. Pittsburgh, 4. Philadelphia, 5. New Jersey, 6. Carolina, 7. Buffalo, 8. Montreal, 9. Ottawa, 10. Tampa Bay, 11. Toronto, 12. Florida, 13. New York Rangers, 14. Atlanta, 15. New York Islanders.

Hát van min vitatkozni. A hazánkban szépszámú Rangers-szurkolósereg tagjai például biztosan gutaütést kapnak, ha meglátják a fenti listát. Várjuk olvasóink tippjeit.

32 komment

Címkék: nhl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van egy eladó pulcsim, ha vkit érdekelne
<a href="http://kepfeltoltes.hu/view/091001/cstlooyt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg"><img src="http://kepfeltoltes.hu/thumb/091001/cstlooyt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border="0" alt="A képet a Képfeltöltés.hu tárolja."/></a>
XL, navy.
Soha nem volt rajtam.
4000 HUF

az alsó sor lekaparható. :D
@ryanobrien: b+ papírcica, nem írtál volna bele LOLt nem lennél már ma kibaszva, mert különben igazad van, mégha köcsög is vagy, mint szoktál.
@Lazlee: De, akkor is ki lenne baszva, bár lehet, hogy kurva nagy hokiszakértő, de a netikettel sincs tisztában.
Végre, már vártam!:) Go Red Wings!!:)
hogy a témához is hozzászóljunk: sztem a capsnak kicsit erős az a 2. hely, sajnos szokásuk minden évben tartani 1-2 hosszabb rövidebb mélypontot, amikor szinte mindenki elveri őket, viszont a philly elég erős lett, a pitssburgh sajnos nem lesz hajlandó elfelejteni hokizni, max annyi előnye lesz a capsnak, hogy a philly és a pingvinek egy bitang kemény csoportban vannak, ahol gyakori a körbeverés. mindegy az a lényeg, hogy washington meccsel kezdődik az idei szezon a tvben :D
Nagyon jó,hogy van NHL közvetítés,de adhadnának a MOL-ligából is hetente legalább 1 meccset! Helyette rengeteg ismétlés fut,mindegyik sportadón!
@hokiss: Az ismétlés sokkal olcsóbb, mint kimenni kamerákkal/átvenni külföldről a jelet...
Csodalkozom, hogy egy Antropov szintu jatekost " szinte senkinek" nevezel, tavaly 60 pontja volt, nagy erosites.
. . . vagy akar Afinogenovot, a tavalyi 20 pontja ellenere.
Éljen a hoki!! Jó és igazlmas meccsek kellenek!

A MOL Liga meccsek közvetítését én is támogatnám, elég kiegyenlített a bajnokság. Nem tudom, hogy egy MOL szintű céggel a hátunk mögött miért nem igazán kerül képernyőre.
En a Devils-t az elso 3-ba varom.
Sott mondhatnam ugy is, hogy a Boston mellett az elso 3-ban a Pittsburgh, Philadelphia, New Jersey 3-asbol kerul meg ketto. Igy az elozetes varakozasok es az elmult evek jatek kepei alapjan.
Először is go wings go :D, Lazlee kurvajó a pulcsi, ha piros lenne megvenném :D. Tampa szegény a tavaly ahány támadót vett, most pont annyi védőt :D, ezek nem ismerik a középarányt. A craps, hogy mit keres a második helyen nem értem :).
@Lazlee: ja most olvastam az utolsó sort, mégse kell :).
hmmm, azert szerintem tul veszelyes kijelenteni h tampa NEM LEHET nagyon jo, dehogynem, lecavalier vegre teljesen felepult vallserulesebol, plusz stlouis gyorsabb mint fenykoraban:P, vedelembe is jott ohlund,hedman,walker:) Go Tampa
ejj, kutya egy vilag ez. valamiert a Philadelphia soha nem volt kedvenc, sot, ha lehet bukjon. erre az egyik fo kedvenc Pronger odamegy. hasadj kette sziv :D a Tampa remelem feltamad es meglepetest okoz. Lecavalier nelkul a play-off nekem nem az igazi.
Hajrá Rangers!!!! Bár szomorú vagyok Brashear miatt, egyáltalán minek neki pénz??? Örüljön neki hogy egy egyáltalán ilyen csapatban játszhat...
Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings! Red Wings!
Nah akkor először is LET'S GO PENS! Aztán meg remélem, hogy sikerül a címvédés. Bár, hogy két ilyen jó játékos is elment az nem túl jó hír. Szerintem a Penguins inkább alacsonyabb helyen fog bekerülni a rájátszásba, mert csak akkor megy nekik igazán jól, ha nagy a nyomás rajtuk. Bocs de a Detroitot alapból nem komálom, márcsak azért sem, mert Hossa ott van, a Flyers meg ősellenfél. De remélem hasonlóan izgalmas lesz mint tavaly. A Capitalsnak meg jó esélyei lehetnek, ha nem csak Ovetskinre építenek. A Detroit persze még szerepelhet jól, de egy elbukott döntő meg is viselheti őket. Az, hogy valaki az elbukott döntő után ismét ott legyen a döntőben az most a pingvineknek sikerült, de előtte ha jól tudom 11 évvel sikerül valakinek, tehát nem egyszerű. A Rabgers jó lehet, láttam élőben a Penguins ellen őket (a Penguins nyert), de majd elválik. További szép napot és izgalmas évadot mindenkinek.
A montreal-i igazolások elég keménynek tűnnek nekem: Mara - Gill - Spacek, illetve újra együtt Gionta és Gomez.... ebből lehet valami!

A Pittsburgh remélem jó lesz, bár a címvédésre azért vagyonokat nem tennék!
Let' Go Rangers! Utána Red Wings és utána Capitals!
@csatoimi: Afinogenov régen nagyon jó játékos volt, de tény, hogy mostanában nem megy neki. Azt látom, hogy a koronggal most is csodákat művel, csak éppen a végét bukja be szinte mindig: a kapu mellé lő, rosszul passzol vagy elveszik tőle, mert túl sokat pepecsel...
@NHL ati: Afinogenovot es Antropovot remelem Te nem latod "szinte senkinek".
#1Calgary Flames, #2Pálmafások:D
Hajrá Phoenix, nem lehet minden évben szarnak lenni.....
a rangerst a szakértők állandóan leírják a hét playoffmentes szezon miatt. csak azt felejtik, hogy az a lockout előtt volt azóta viszont minden évben ott voltunk a playoffban és ez csak öt csapatnak sikerült rajtunk kívűl.
@csatoimi: @csatoimi: Antropov komoly erősítés az biztos. Hatalmas, erős, és ügyes is, és most már szépen termeli a pontokat.

Ellenben Afinogenov az elmúlt két évben nagyon harmatos. Több pont kellene tőle, és jobb +/-, mert ez így kevés. Jó, volt sérült is, de ha jól rémlik azért is ücsörgött a nézőtéren, mert nem tudott formába kerülni, és az edző elégedetlen volt vele...
Ha kicsit pontosabban tudna játszani, sokkal jobban megbecsülnék.

Ja, és LET'S GO CANES!!!! :-D
Primeau nagy erősítés? Hejhaj..az okés, hogy ma játszani fog a Habs ellen, de nem az ügyessége miatt tartjuk, max PK-ban.
Beauchemin, Stalberg, Gustavsson? Meg még sorolhatnám.. :-))

Go Leafs Go!
GO PENS! ennyi... :D 2010
@Szekig: az ki van zárva, mert az első három mindig a divíziók első-első helyezettje, ezért max. a 4.-5. helyezett lehet az Atlantic 3 csapatából kettő.

@LET'S GO PENS!: Hossa már nincs a Detroitban..
@BöszmeBivaly: Nos ebben igazad van. Rosszul fogalmaztam. A top3ról íram, játékerő szempontjából.
Figyelmetlen voltam. Köszi a javítást!

Bár lehet egy neves játékossal kevesebb lesz az öregek közül. Sanahan szerződést bontott a devilsnél. Lehet visszavonul.
Szerintem a Pens keményen meg fog izzadni, minenki őket akarja majd levadászni. A Leafs nekem eléggé meggyőzőnek tűnt a pre-season meccsek alapján, pláne, hogy befutott közben Kessel is. A Caps nem igazán erősödött, bár Knuble harapni fog Ovecsék mellett. Alig várom a kezdést!
süti beállítások módosítása