HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Elhalasztják az Újpest–Starst

2009.09.30. 09:40 F. Kapus

Az UTE október első hétvégéjén az eredeti tervvel ellentétben sem tud hazai jégen játszani. Még csak a hét második felében érkezik meg a hűtőberendezés javításához szükséges alkatrész, így nagy valószínűséggel jövő kedden vagy szerdán tudják beüzemelni a gépet. Erről Ancsin János tájékoztatta a jégkorongblogot. Ezért az UTE további Mol Liga-mérkőzések sorsáról tárgyalt ellenfeleivel.

Pénteken a Dab.Doclert fogadták volna, a dunaújvárosiakkal sikerült megegyezniük a pályaválaszói jog cseréjéről. Vasárnap a Vasas Bp. Stars készült a Megyeri útra, a szomszédokkal nem jutottak közös nevezőre, így azt a mérkőzést el kell halasztani, tehát ekkor egyik negyedik kerületi együttes sem játszik.

Nagy kérdés még, hogyan sikerül helyreállítani versenysportolásra alkalmasnak a pályát a következő héten, mert ha péntekre nem jön össze a stabilan üzemképes állapot, illetve a festés, akkor további gondok adódnak. Merthogy ismét egy Dab.Docler elleni hazai meccsük lenne a liláknak, de az újvárosiak akármennyire is rugalmasak a kérdésben, további cserére nincs lehetőség, hiszen mindkét Fejér megyei mérkőzésüket lejátsszák ekkorre. Ez esetben ismét csak a halasztás lenne a megoldás.

54 komment

Címkék: ute jégcsarnok mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem csodálom hogy a Stars nem ment bele a cserébe, náluk a közönségkori több bevételt hoz mint egy hazai meccs...
@Video Tóni: nem hiszem. Annyian még nincsenek, ráadásul a közönségkori nem a centerpályán szokott lenni (én legalábbis eddig csak az edzőpályán voltam)

Egyébként a pályaválasztói jog cseréje mellett van lehetőség a jog feladására is, illetve semleges pályán lejátszani (nyilván pénzbe kerül)... De a bajnokság komolytalanná válhat, ha túl sok meccset kell tologatni.
Azért remélem Újpesten jövőre beszereznek egy tartalékgépet is pluszba ilyen esetekre.
Szerintem egyszerűen félnek tőlünk.
@fradigy: jó Neked! de majd én is megoldom valahogy... egyszer :D
@orion66: Kizárt. Egy olyan csapatról beszélünk, mely vagy 4 évig ugyanazokat a mezeket hordatta ;)
Halkan teszem hozzá, mert F. Kapus kiszaszerolja, és csinál egy újabb bemártós posztot, hogy ez az egész helyzet innét van a vis maiortól, ezért tartozunk egy köszönettel azoknak a csapatoknak, akik belemennek a cserékbe, időpont tologatásokba. Tudom, tudom, eleve fel sem merülhet, hogy ne menjenek bele, mert akkor az egész bajnoki kiírás borulna - de így is alkalmazkodniuk kell a megváltozott szituhoz, borul az eltervezett program.
@Video Tóni:

Ez jópofa volt! Az van, hogy míg az ute kevés ft-ért jut hozzá a jéghez és saját magukon kívül nem nagyon kell egyeztetniük senkivel, addig az icecenterben mostanában 6-8 csapat adja egymásnak a kilincset,
akikkel érvényes szerződése van a csarnoknak a jégidőkre.
Miért nem bérel jeget az ute ezekre a meccsidőpontokra az icecenterben? Nagyon messze azért nincsen.
Aztán ha megoldódik a helyzet lemondja, (ha idően szól biztos van jég) persze a szankciókkal együtt, vagy továbbértékesíti, de ez a halasztgatás, ez nagyon béna. Persze biztos van szerződése a NUSIval az üzemeltetésről, el kéne olvasni talán mond valamit ilyen esetekre. (mondjuk fizet máshol jeget, utal pénzt, stb)És akkor még van aki megnevezi a stars-t, mintha tehetne erről az egészről.

Lsd pl a zalaiak is fel tudnak jönni ide, hazait játszani.

Egyébként a pénteki jégdiszkó az tök vicces, a lányok imádják.
@ob4: És ha még egy kicsivel többet fizetett volna az UTE akkor még a legyet is elkapjátok?
Te jó ég! 2009et írunk.Több mint 1hónapja megy a mizéria a jég körül,honnan hozzák azt az alkatrészt,hogy még mindig nem ért ide.???Biztos hyper super különleges lehet,egyedi darab ,mert csak azt tudom elképzelni,hogy:Kikellett hozzá bányászni a megfelelő alapanyagot nem is a földről ,hanem a marsról.Egy Észak amerikai mindenki elől elzárt titkos laboratórium még titkosabb kohójában formába öntötték.A nasa bevizsgálta ,bonyolult titkos csatornák útján komoly konspirációval került újpestre,3x is megkerülve a földet,de sajnos mire ideértek vele,az ute ügynöke elfelejtett a még bonyolultabb titkos jelszót,és ezért nem vehette át az alaktrészt,amit az FBi ügynöke így visszavitt ,és most személyesen Chuck Norris és Bruce Willis hozza ,és adja Ancsin jani kezébe a kincset érő alkatrészt,hogy végre az ute hazai pályán fogadhassa az ellenfeleit,remélhetően még ebben a szezonban.Más verziót el sem tudok képzelni
@Video Tóni: Csatlakozom ob4-hez. A stars is bérli a jeget az icecentertől, úgy hogy ezt bárki megtehetné. De mindegy is mert azt már észrevettem, hogy a stars bármit csinál, vagy nem csinál úgy is csak fikázást kap.
@869065: Tényleg csak egy kérdés, mert nem vagyok teljesen tisztában a Stars-os viszonyokkal, de nem Gyima üzemelteti a jégcsarnokot ill. a csapatot is? Mert akkor elméletileg saját magától bérli a jeget.
@forestjr: Azt még hozzátenném, hogy természetesen nem akarom áthárítani a Stars-ra a felelősséget, ez a helyzet teljes egészében a mi hibánk.
@exL:1:
5 éven keresztül rendeltem ipari hűtőkbe (mint amilyen most kerül(t?) a fehérvári csarnokba is) alkatrészeket. Ha nem volt az európai központi raktárban, akkor le kellett gyártani, és az kb 5-6 hét. Sajnos nincs ezen mit csodálkozni, az alkatrész értékesítés nem élvez prioritást. És a legjobb lobbi mellett sem lesz 4 hétnél gyorsabb szállítás, kivéve persze, ha a rendelés súlyos tíz milliókat hozna a cégnek. De egy amerikai tulajdonú multinál ezen nem kell csodálkozni.

Tudomásul kell venni, ha az ember karácsonyra kisbabát szeretne, nem december elején kell elkezdeni gondolkozni rajta...

Nyilván kapott a felelős személy ajánlatot tartalék alkatrészek tartására + megfelelő karbantartásra, de ugyebár ez mind pénz kérdése. Ezek a multi cégek pofátlanul nagy árréssel dolgoznak, nyilván van olcsóbb megoldás. De annak hosszú távon ez az eredménye...
@forestjr: Ez amúgy példa nélküli lenne hazánkban, mármint hogy valaki saját magától bérel valamit.
Épp most vasárnap akartunk kimenni az ominózus meccsre... :( Ejj-ejj
@exL:1: Kisszériás berendezések (márpedig az ilyen hűtőgépek azok) alaktrészei nem úgy állnak a polcon a jégpályaboltban, mint a gatya az Aranypókban.
@forestjr: Ne legyetek túl szigorúak önmagatokhoz! Ha nem zárják be a csarnokot, vagy legalább beengedik a tmk-sokat, nyilván hamarabb orvosolható lett volna ez a probléma. Az meg a minimum, hogy segítünk a másiknak. Mondjuk a Berta-affér után azon meg az újpestieknek nem kell(ene) csodálkozni, ha a Stars be akarna tenni, HA be akarna tenni (amit én még nem látok bizonyítottnak)...
@forestjr: Igen a Gyima üzemelteti a jégcsarnokot, de a felnőtt csapathoz semmi köze, az a Kangyalé. Ebből kifolyólag a Gyimától bérli a jeget a felnőtt csapat. Hát ez a helyzet.
@869065: Hát persze. Semmi személyi összefonódás nincs az IceCenter és a Stars között.
Tényleg, mi van a "Berta-üggyel"?
@vaze: Szerintem a Berta-ügyben az Újpest nem a Starsszal akart kitolni, hanem inkább Bertát szerette volna megtartani olyan módon, amiből hamarosan tankönyvi eset lesz a "hogyan ne vezessünk jégkoroncsapatot" témakörben.
@869065: Ezt a hülyeséget még talán Magad sem hiszed el.
LEhet el kellett volna hívni MacGyver-t, ő megoldott volna bármilyen problémát. :))))
@Fejér Lilla: ez nem hit kérdése, hanem tudom, hogy igy van. A Berta dolog, pedig valszeg a biróságon fog folytatódni. Más kérdés?
@869065: De a bíróságon nem a Stars lesz az egyik fél, ugye, jól sejtem?
@869065: Kangyal a klub alkalmazottja, nem pedig csak a felnőtt csapaté, nem?
@kerusz: Ute-Berta párviadal várható.
@Fejér Lilla: A felnőtt csapat "cégének" ügyvezető igazgatója. Gyima pedig az icecenterhez tartozik, az pedig egy másik cég. Szóval, mikor igy dobáloztok a különböző "vádakkal" elöször tájékozódni kéne, nem mindjárt fikázni. Tehát ez az egész azt jelenti, hogy ha az UTE nagyon akarna, tudna a Gyimától jeget bérelni. Már ha van hely.
@kerusz: azt gondoltam hogy nem áll glédában a polcon több tucat belőle,de nem most romlott el az ominózus berendezés
@869065: bpstars.hu/csapat.php?method=klubIgazgatas

Klub igazgatás:
Szabó István elnök,
Kangyal Balázs klubigazgató,
Gágyor Péter titkár,
Imre Lajos nemzetközi kapcsolatok

Gyima, mint a Stars egyik edzője, ebben a minőségében egészen bizonyosan a klubhoz tartozik, elég érdekes lenne, ha nem így történne.
@exL:1: nem is most rendelték meg hozzá az alkatrészt.
@Fejér Lilla: Sajnálom, hogy nem hiszel nekem, ez tavaly került fel a honlapra, azóta már mások az "erőviszonyok". De ha Te ezen akarsz még mindig rágódni, hát egészségedre! Üdv!
Ha jól tudom, a Gyimától bérli a jeget a Stars, és ugyanők alkalmazzák őt mint utánpótlás edzőt. Lehet ez nem jelent semmit, de Magyarországon megszokhattuk, hogy nem mindig az van a papíron, ami az igazság.
@vaze: No igen, max. respect az Újvárosnak! Rosszul fogalmaztam, nem teljesen a mi hibánk, de a Starsra felesleges fújni, ha nem akarnak halasztani, az ő dolguk, nem az ő hibájukból alakult ki a helyzet.
@kerusz: akkor nem raktak elég bélyeget a levélre vagy elrontották az irányító számot :-)
@Fejér Lilla: amúgy ilyenkor mi a teendő? A Vasas Bp. Stars (mint különálló jogi személy), odatelefonál az Icecenterbe Gyimának, aki egy jégcsarnokot üzemeltet, hogy figyu, akkor most a vasárnap 16.00-tól 21.00-ig jönnénk és szólj a bérlőknek, akinek szerződésük van, hogy majd máskor? Nem hinném...

Az UTE is bérelhe tidőt, ha akar.

Max. respect az Újvárosnak, hogy ilyen rugalmasak, nem olyan egyszerű alkalmazkodni a folyamatos változásokhoz...
azért remélem mielőbb megoldódik az Újpesti jégcsarnok körüli üzemeltetési probléma.
Lehet, hogy nem a Stars-szal akartak kitolni, de velük is sikerült elég rendesen, végül is egy 38 MOL Liga meccsen 45 pontot termelő játékosról beszélünk, ami a 13. helyhez volt elég a kanadai táblázaton, a magyarországiak közül meg a harmadikhoz.
Szánalmas pont hu! Én kérek elnézést, márt most.
@Fejér Lilla:
Nem tudom, miért vagy ilyen értetlen?
Stars ugyan úgy fizet a jégért mint bárki, annyi előnyt élvez, hogy center pályán edzenek.
Gyima csak edző a Starsnál a sok közül, a létesítményért viszont Ő felel.
@geriszu: vagy átmegy a szomszéd szobába, vagy lemegy a Budapest Stars edzésére, amit mondjuk éppen Gyima tart...

A lényegről: Nyilván nem lehet egy jégbeosztást csak úgy felborítani, főleg, ha vannak bérlők számosan.

Ami roppant érdekes, hogy mi a ráktól megy tönkre ennyire hat év alatt egy (két) hűtőkompresszor?
@kerusz: itt nem fizikai korlátok vannak. Egyértelmű, hogy bármikor tudnak erről beszélni, az más kérdés, hogy jelen estben ez semmit nem számít.

Ezen én is gondolkodtam. Szerintem az ég világon semmilyen karbantartás nem történt ez alatt az x év alatt. Gondolom a NUSI nem foglalkozott vele, mert úgy gondolták, az egyesület a gondokkal is foglalkozzon, ne cask az előnyöket élvezze. Az UTE meg azt mondta nem az enyém a pálya tulajdonjoga, akkor minek öljek bele pénzt.
@geriszu: azért vannak fizikai korlátok is. Az IceCenter mindkét pályája tele van délutánonként és esténként. Persze, hogy lehet azt mondani egy bérlőnek, hogy most jön az UTE vagy akárki más, és ezért a rég lefoglalt pályát odaadják nekik, de ha túl sokszor csinálod, akkor el fog menni. Lehet persze, azt is mondani, hogy béreljen az UTE délelőtt 10-kor jeget az IceCenterben, és játsszon akkor bajnokit, de az is messze van az ideálistól - különösen, ha mondjuk nem is budapesti csapattal játszanának. Tisztán látszik, hogy azzal, hogy a hokisokat kitúrták a Gyakorlóból és a helyettesítésére kiszemelt Megyeri úti pályát sem készítették fel arra, hogy képes legyen átvenni a Gyakorló szerepét, továbba a Millenáris és a Kisstadion sem használható még, komoly jéghiány van Budapesten. Gyakorlatilag tök mindegy, mennyit fizetnél a jégért, mert egész egyszerűen nincs jég olyankor, amikor kellene. Három olyan pálya hiányzik jelenleg, ahol a szezon nagy részében komoly időt foglal el a jégkorong, és ebből az egyiknek gyakorlatilag 24 órás üzemben kellene működnie most a NUSI elképzelései szerint (Megyeri út), miközben a másik helyettesítő pálya sem nyílt még meg.

Akkor még arról nem is ejtettünk szót, hogy a Millenárison első nekifutásra az állítólag megfelelő referenciákkal rendelkező kivitelező egészen konkrétan kontármunkát végzett, így ki tudja, milyen minőséget lehetett kiverni belőlük a végére, miközben szem előtt kellett tartani azt is, hogy mindenképpen el kell készüljön a pálya szeptemberre.

Szerintem a NUSI felelőssége idén megkerülhetetlen. Tök mindegy, milyen a Magyeri úti csarnok előélete, a NUSI áprilisban bekeményített, átvette a hatalmat, mert kellett neki a pálya. Ezzel a felelősséget is a nyakukba vették, az UTE boldogan mutogathat rájuk, mert nem tudják bizonyítani, hogy szar volt minden már áprilisban is. Innentől egyértelműen az ő (NUSI) felelősségük, hogy az alatt a három hónap alatt, amikor a légy sem mehetett se ki, se be (az ő akaratukból), nem ellenőrizték, hogy a pálya alkalmas-e arra műszakilag, amilyen szerepet szántak neki. Én még olyat nem láttam, hogy a tulaj ne nézte volna meg, hogy mit és milyen állapotban vesz át. A bezárás indoka egy átadás-átvétel volt (Sportfólió - NUSI), így a minimum, hogy tisztességesen adják és veszik át a létesítményt. Hogy itt valaki kurvára nem végezte el a munkáját, az tuti.
@freddyD: Az a majd 4 év az kettő, plusz minket nem támogatnak sem állami cégek, sem semmilyen megyei jogú város sem.
@bonsay: Akkor talán fogalmazhatunk úgy is, hogy az egyik egyesület önkormányzati támogatást kap és fizet piaci jégárat (egyik zsebből másik zsebbe), a másik meg nem kap önkormányzati támogatást (és további támogatást önkormányzati cégektől), de kap kedvezményt a jég árából. Furcsa dolgok derülnének ki, ha mindenki kiterítené a lapjait.

Félreértés ne essék: legalább az a pénz, amit mondjuk Hardi papa becsatornáz a hokiba, a hokiba kerül és nem pedig mondjuk a Nagytétényi Nyugdíjas Horgász Egyesületbe, de nem nagyon érdemes a szeplőtelenséggel jönni. Azt is remélem, hogy mondjuk a Főtáv, az ELMŰ, Budapest Főváros, vagy Budapest Főváros IX. kerülete a jövőben is legalább ennyit tol be a hokiba. Tartok tőle, hogy az Erzsébeti Farkasoknál jóval nagyobb a tagdíj, mint a Starsban, pedig ők is csak a piaci árát fizetik meg a pesterzsébeti jégnek.

Ha körülnézünk, a Stars, Miskolc, Volán sem mondhatja el magáról (az UTE mellett), hogy közpénzből egyáltalán nem gazdálkodnak. Csak egyikük olcsó jeget kap, a másikuk meg pénzt.
@Fejér Lilla:
Nem egyik zsebből a másikba,mert a csarnok nem a Gyimáé,Ő is csak egy alkalmazott.Ő az üzemeltetésért felelős.Egyébként ha tényleg tiszta lappal játszana mindenki, nagyon meglepődnél és homokba dugnád a fejed szégyenedben.Nem az utolsó írásodra gondolok.......
Az összefonodás elméletedre./Stars IceCenter/
Szerinted, ha legnagyobb bérlő nem a piaci árat fizetné, hogy tudna müködni a legnagyobb magyar jégcsarnok?"Hardi papa"Nem a jégcsarnokba tolja a pénzt, hanem a Starsba.Ezt kéne felfognod, hogy a kettő nem ugyan az, mégha kívülről annak is látszik.Más gazdasági társaság.Gyima itt is ott is csak alkalmazott.
@bonsay: Nem elmélet ez. Nem hinném, hogy nagyon érdemes lenne nevekkel dobálózni, mert nem érdemlik meg, hiszen lehetővé teszik egy színvonalas csarnok és egy színvonalas csapat működését. De azért nem kell úgy tenni, mintha nem lennének érdekes kapcsolatok csarnok és csapat (egyesület) között. Az érintettek egyébként nem is tesznek úgy, mintha semmi közük nem lenne egymáshoz, nem értem, miért kell itt erőlködni az ellenkezőjének a bizonyításán.

Ha igazad lenne, akkor nyilván csak a véletlen műve lehetne az a sok névazonosság a csarnok vezetői/munkatársai/tulajdonosai meg a Stars egyes vezetői/munkatársai/játékosai között. Kétmillió budapesti között ez csakis így lehet.

De még egyszer: nincs ezzel semmi baj, sokkal jobb, mint mondtam, hogy a Főtáv a hokiba tol pénzt, mint ha mondjuk a Nagytétényi Nyugdíjas Horgász Egyesületbe tolná, és annak is csak örülni lehet, hogy a Fővárosi Önkormányzat egyáltalán tol pénzt a hokiba. Azt sem nagy ördöngősség feltételezni, hogy az Önkormányzat érdeklődése a hoki iránt nagyban köszönhető annak, hogy a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi, és Szociálpolitikai Bizottság Sport Albizottsága elnöke egy Starsos hokis apuka. Csak nem kell ezt tagadni. Meg nem kell ilyenkor az egyik csapatot bezzeg-példaként emlegetni a másikkal szemben. Nem ettől lesznek csúnyák meg nem csúnyák a csapatok. Túl sok magyar jégkorongot meg magyar politikát láttam ahhoz, hogy ez alapján ítéljek. És minden egyesületnek van éppen elég a rovásán, akár a közelmúltból is.

Éppen ezért nem is félek attól, hogy bármelyik csapat is töredelmesen feltárná a hátterét, így szégyenkeznem sem nagyon lesz miért.
@bonsay: Neked (nektek) meg azt kellene megérteni, hogy bár jogtechnikailag kétségtelenül van különbség a "közpénzből veszek piaci áron jeget" és a "közpénzből támogatott olcsó jeget veszek" megoldások között, mégis, az adófizetők szempontjából ez így is, úgy is közpénzből vásárolt jég marad.

És nem hinném, hogy bármivel is erkölcsösebb egy klub politikai kapcsolatait önkormányzati támogatás kitalpalásához felhasználni, mint olcsó jégidő kibrusztolásához.
Ha lesznek bizonyos változások, akkor megérted az egészet.Addig jegeljük az ügyet, mert olyanról vitázol amiről nem ismered a tényeket.
süti beállítások módosítása