HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Stars és a Dab is hosszabbításban nyert

2009.09.25. 21:40 F. Kapus

A pénteki fordulóban ismét bebizonyosodott, hogy minden idők legkiegyenlítettebb bajnoksága lehet a mostani. Az eddigi egyetlen veretlen, a Mol Ligát két remek idegenbeli győzelemmel kezdő Fenestela 68 Brassó Csíkszeredában kapott ki a problémáktól zajos UTE-tól. A tavalyi magyar ezüstérmes 6-2-re nyert, pedig a 44. percben még 1-1 volt az állás. Az esti két budapesti mérkőzés nagyon izgalmasan alakult. A Miskolc nagyon szívósan küzdött a Vasas Bp. Stars otthonában, a végjátékban sikerült is egyenlítenie. Sándor Szilárd a hosszabbítás első percében eldöntötte a mérkőzést, így 5-4-re nyert a Stars, de egy vélhetően bekalkulált pontot elveszített. Háromszor vezetett a Ferencváros a Dab.Docler ellen, de a vendégek mindig egyenlítettek, sőt az utolsó harmadban 4-3-nál átvették az előnyt. Az 56. percben azonban előnyből egalizáltak a hazaiak, így jöhetett a hosszabbítás, tehát itt is 4-4 lett a rendes játékidő végeredménye. A ráadás elején nagy lehetőséghez jutottak a zöld-fehérek, két percig 4 a 3 ellen játszhattak, de nem tudtak gólt szerezni. A dunaújvárosiak viszont egy percen belül kihasználták az ezt követő előnyüket, így 5-4-re nyertek.

52 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon örülök, hogy egyelőre egész kiegyenlítettnek tűnik a mezőny. Nincsenek papírforma-gyanús meccsek, akárki nyerhet. Izgalmas.
Remélem jövőre is lesz MOL liga, és remélem több csapattal, akár másik országból is. Csak így tovább!
Halkan jegyzem meg, ilyen meccseket már tv-ben is érdemes lenne nézni.
Ez gyors volt! :)

Ma itthon követtem az eseményeket. Bizony! Ez az évad végre összerázza a csapatokat.
No itt is gratulálok a Bikáknak, és ezúttal a Fradinak is!!! Jó meccs volt, még sok ilyet. Az est negatívuma a fradi minősíthetetlen szurkolói (nyilván nem mindenki, csak a hangosabbik fele) és hogy Kiss Tomi nem képes megfogni egy korongot sem... valami vaxot kéne kenni a lepkésébe vagy nem tudom... ha nem ő véd, simább a mai.
@Gaudi: Én idáig csak egy meccsen (szégyenlem!), a múlt heti Stars-DAB-on voltam kint. A fele jó volt (EBEL mérce a szint). Szóval, lehetne tévés-meccs majd a MOL-ból is.
Szép volt lilák!
Bevallom őszintén, nem hittem volna, hogy nyernek, de az ilyen győzelmek különösen szépek :)
gratulalok a szerkesztoknek az operativ jelentesert.
erdekesen alakul a Liga.
Izgalmas, jó meccs volt, a Fradi nagyon szimpatikusan, jól játszott, úgy látom, hogy náluk sem mehet biztosra senki sem idén. Szurkolóinak egy része továbbra is egy .... (ide lehet bármit gondolni, ami nem értelmesebb egy gumicsizmánál), de remélem, hogy nem miattuk kell megítélni őket, bár sajnos eddig csak erre volt példa. védelemben és kapusposzton egy kicsit bizonytalanok voltunk, ezen mindenképpen javítani kell, s nem szabad megmondani a srácoknak, hogy az aktuális szövkap a lelátón ül, mert akkor mindig nagyon idegesen játszunk :) Lényeg a győzelem, Mclaughlin meg legközelebb ragassza magára a felszerelését, mert elég laza volt rajta a ruha :DDD
@Spigott: Petikét dicsérd, ne a ruhára fogjuk!!! :D
@Stommy: jogos :)) Odaüt a kapusnak, aztán még neki áll feljebb, még szép, hogy megkapta a magáét :D
Petike nagyon határozottan lépett fel :) Petikének elvették a maciját , aztán már rohan is :) Amúgy szép volt :) Szurkolókon kívül tényleg minden normális volt. Grat a Maciknak is :)
Gratulálok a Fradinak a több mint tisztes helytállásért, és a Bikáknak a nagy szívvel kicsikart győzelemért! Az ellenfél hangos "szurkolói" a szememben kiírták magukat a hokidrukkerek közösségéből a meccs során Kákán elkövetett mocskos gyalázkodás miatt, én innentől soha, egyetlen szóval sem fogom illetni őket, megszólításaikra nem reagálok: nem levegők, senkik, semmik.
Nah, hát akkor a mai Fradi-DAB meccsről

Két harmadot elalibiztünk, míg a Fradi támadásai ötletesek voltak, míg bírták szuflával. Davis és McLaughlin nagyon jó vásár volt, állandó veszélyt jelentettek és Jánosiék is jól nyomták, csak Feil elügyetlenkedett két ziccert.

Viszont az is látszott, hogy sokkal gyorsabbak és erősebbek vagyunk a Fradi védőinél. Könnyen le tudtuk tenni az ütőt a jégre a kapu előtt.
Bár a hátsó alakzattal nálunk is problémák voltak. Kiss Tomi ma nulla volt, vagy 3 gólban benne volt, az utsó kettő pedig valami nevetséges volt. Ha nem Ő véd ma, sima a meccs. Sajnos Tőkésit is rég láttam olyan indiszponáltan játszani, mint az első két harmadban.

A harmadikban a Fradin látszott, hogy fárad. Erőlködés nélkül fordítottunk, és simán behúztuk volna a meccset, ha bemegy a kapuvas, vagy ha Kiss Tomi nem balsorsú ma.

Ami a mi javunkra döntötte a mérleg nyelvét, az az, hogy a Fradi előnyben nulla volt. Teljesen erőtlenek és veszélytelenek voltak (egy ajándék góljuk volt így), míg mi 4 előnyből 3-at belőttünk. Amikor kimaradt, akkor pedig csengett a kapuvas.

Nem érdemelt a Fradi vereséget ma, bár amiatt örülök, hogy jó érzés volt mosolyogni a végén arra az 5-7 részeg baromra, aki "Szilassy nyisd ki a szemed"-ezett, vagy "Pusztulj Paraszt"-ozott, amikor egy újvárosit fejbe talált a korong... Bohócok voltak....
A többiek viszont teljesen korrektek és normálisak, ferencvárosiak között néztem a meccset, semmi probléma nem volt.
@Spigott: Sajnos, én 1993-1994-ben megtapasztaltam a Kisstadionban egy Fradi-DAB meccsen (az újvárosiak akkor kezdek a felnőtt mezőnyben 17-18 évesekkel)! Már amit a Fradi szurkolói művelnek. Műveltek! Mentségemre szolgál a -5 fok, és az akkori kedvesem. Szóval...gázspary-jel fújták a vendégpadot. Szánalmas! pont hu. Mivel 10 percre lakom a Kisstadiontól...és a hideg...meg a bóméfók..."zuglói vagyok nem cigány olé, olé..." val válaszoltam. Ez csak egyszer fordult elő velem. Gusztustalan volt, amit műveltek már akkor is. Viszont úgy látom, hogy a zöld-fehér szurkolók be vannak kódólva bunkóságra. Kár! A csapat kezd szimpatikus lenni. Csabi (Jánosi) pl. nem messze dolgozik tőlem.
A mai meccsben az egyetlen pozitívum, hogy nyertünk. Hihetetlen gólokat kaptunk, de mindig sikerült bedarálni a ellenfelet. Az viszont pozitívum, hogy ilyen játékkal is miénk lett a két pont és az is ahogy a hátrányokat kivédekeztük. De ennél több kell.
Jah, azért remélem McLaughlin nem fázott meg :)))
Még szüksége lehet rá a Fradinak.

Ha hagyják még egy kicsit őket, csúnyábban végezte volna...
Kicsit más szemüveggel az FTC - DAB meccsről.
Az első két harmadban a DAB-nak nem sok köze volt a mérkőzéshez. Azt hiszem úgy löttek két gőlt, hogy maguk sem tudták, hogy került a korong a kapuba. Viszont cserébe a túloldalon volt 2-3 kapusvas. A 3. harmadban megint jött a szokásos 5-3, amit jól használt ki a DAB. Utána sem sikerült sok akciót vezetni, de azért így is összejött egy gól. Én azért nem Kiss Tomi nyakába varrnám a gólokat. Néhány zsiráfot ugyanis a védők is bemutattak. Amúgy Beau hülye volt, és ezt jól használta ki a DAB. Jv-ről jót vagy semmit. De sajnos látható, hogy HM-nek ez még magas szint. Gyakorlatilag gátolta mindkét csapatot helyezkedésével.
Amúgy jó meccs volt, szerintem Ted Satornak is tetszett.
@Nyuszí O_o: "Az ellenfél hangos "szurkolói" a szememben kiírták magukat a hokidrukkerek közösségéből a meccs során Kákán elkövetett mocskos gyalázkodás miatt"

járjon ez bármilyen következménnyel is, nem hangzik jól :)

mondjuk Káka marását én sem adom, egyrészt, mert amikor igazán rákaptam a dolgok ízére még nálunk játszott, másrészt mert ha jól tudom, nemzeti. no mindegy, azért picit túldimenzionáltnak érzem a problémát. Lát, helyrejött, innentől kezdve ez marás. jöhet a zúdulat rám:)

jó volt a mai meccs, sator úrnak is tetszhetett. mondjuk az hihetetlen, hogy mért ennyire nehéz megítélni a leseket, komikus tévedések voltak. próbálom elhitetni magammal, hogy dab szimpatikus csapat, egyelőre sikertelenül. ez van. A Fradinál a csapat szimpatikus, a szurkolók nem, a dabnál meg fordítva:)
@Tillasz: Azért a Fradi is lőtt pár olyan gólt, amit ők sem gondoltak volna. Főleg a 2. felvételére leszek kíváncsi.
@szorgalmas: "Lát, helyrejött, innentől kezdve ez marás. jöhet a zúdulat rám:)"

Avass be, mert erről nem tudok, hogy helyrejött :) Ez sehogy sincsen túldimenzionálva.
@OliBLOOD:
Pedig egyszerű volt.
Valamelyik DAB-os hátvéd zsiráf közben saját kapuja elé ütötte a korongot, míg a másik Hofit lökte fel, aki estében belepiszkált a korongba.:-)
Én ott álltam. Tényleg vicces volt.:-)
@szorgalmas: igazából csak az érdekelne, hogy miből gondolod, hogy Káka szeme helyrejött? :S Nem lát rá, de ilyet még arra sem mondunk, akinek balesete volt és felépült belőle, nemhogy olyanra, akinek még ez sem adatott meg. Szánalmas és patkány dolog, mint azok, akik ezt "éneklik"
@OliBLOOD: De említhetjük a harmadik és negyedik gólt is, ami csak akkor ment volna be könnyebben, ha senki nem áll a kapuban.
@Spigott: Bár ez elég hülye megfogalmazás, de annak tudom be, hogy késő van és már alváshoz készülök :):)
@Tillasz: ez a második gól volt? Az tényleg elég szánalmasra sikeredett. Viszont a 3. 4. pedig egyértelműen feleslegesen és rossz helyre pattant ki Kicsiről...

Azért a két kapuvasunk nekünk is megvolt, de az a szomorú, hogy két harmad alibivel is nyerni tudtunk. És csak saját magunknak köszönhetjük, hogy nem a rendes játékidőben.

Sztem Sator viszont nem ájult el a meccstől, messze nem játszottunk úgy, mint az Újpest ellen. Sőt, sztem a Stars ellen is jobbak voltunk
jó, hát akkor összefoglalom. a dab ma ritka szarul játszott, alibizett, az eddigi leggyengébb játékkal rukkoltak ki a fiúk, szerencséjük sem volt, a Fradi 4 gólt kapott ajándékba, satornak sem teszett, de így is nyert. ez a valami.

ui: hát, akkor mielőbbi teljes felépülést neki. nekem személy szerint a legvállalhatóbb játékos a dabból. de ő biztos nem csinál ebből ekkora ügyet.
Felépülni már nem fog. nem hinném h neki tetszik ez az undormány rigmus. és csak a fradisták engedik meg maguknak.
@Gabberboy: hagyd, úgysem érti, azt hiszi, egy tartós szemsérüés olyan, mint egy horzsolás, meggyógyul pikk pakkra.
Mi az igazság?? Mert a Fradi honlapon ez van:

...ám Beau ellenfele nem vállalta fel az ökölpárbajt, inkább magára húzta csatárunkat, és a míg földön voltak ráhúzta a mezt. Ez az eset gyébként azt is jelenti, hogy az amerikai kihagyja a vasárnapi meccset (köszönjük Stars-zsűri!!!)
Igazatok is van senki ne írjon semmit a Stars-Miskolc meccsről !
Úgy szar ahogy van ! A Starsban egyetlen egy ember volt aki meghalt a jégen az a Roger gyerek ! A többi szívtelen egymásra váró...... ! Igy sehol nem lesztek! Több szív,harcosság kéne vagy elveszítitek még azt a 100-150 nézőt is aki még kitart mellettetek !
@Boby80: Jó lesz az 300-400-nak is, bár nézőszám szempontjából a péntek rosszabb, mint a vasárnap, de szerintem az új név mindenképpen segít a csapatnak. Kétségtelen, a Stars ritka gyenge napot fogott ki.

Kérdés: Támad a Stars, kiállítás tőlük, de tovább engedik. A hazai korong-kontakt előtt miskolci kiállítást is befújnak. Egyszerre mindkettőt lezavarják. Ez kettős kiállításnak számít? (Lehet meg is válaszoltam, mert az ebből beszívott gól után nem egészültünk ki.)
@sean76: hát ez kicsit zavaros. Nem hinném, hogy ha a vétkes birtokolja a korongot, akkor továbbengednék a játékot. Ha a szabálytalanságnál esetleg nem birtokolták és közben elkövetett a miskolci is egy szabálytalanságot, akkor igen egybeeső, ami nem telik le góllal. Azt tudom elképzelni, hogy Svasznek bottal lökte Sikét, aki a korong kontakt előtt még rácsapott Svasznekre törlesztésképpen.
@Boby80: Annyira tragikus azért nem volt az a meccs, a macik szimpatikusan küzdöttek!A stars tényleg nem ma volt a legjobb, de voltak jó pillanataik!Néha olyan volt mintha leálltak volna, néha meg eldugták a korongot.Azt,hogy szívtelenek lennének az marhaság!
@Boby80: Szerintem is tööben vagyunk.

Nekem a Maszlov gyerek is tetszett, kicsit megvolt illetődve, de van esze a játékhoz, az nagyon látszik.

A másik: Hol vannak rácsos gyerekek a többi csapatban? Itt bátran felküldik őket még az első sor ellen is. Végre olyan a stars amilyennek lennie kell: egy keltető, ahol az "öregek" segítenek a 18 éves gyerekeknek. Ezért is járunk meccsre, nem csak az eredményért, az majd jön, ha ott tart a csapat.
@ob4: Ja és a miskolc is tök jól játszott. Nagyon gyors gyerekek vannak köztük. A szurkereik pedig teljesen frankók.
@jeges a maci:
Hát igazi boksz nem volt. Talán egy pofon utána Erdélyi Peti mgára ránotta Beau-t. Ilyenkor a jv-ék rávetették magukat a két játékosra és ment a gyömösz. Hogy ki vetkőztette le? Inkább a jv, mint Peti.
@a. Bárd:
Szerintem ne menj edzőnek, ha a kapust hibáztatod egy olyan gólért, ahol egy szem fáradt - már cserére készülő - játékos 3 védő között kapu felé tud menni, harmadvonalról lő, és a kipattanót tök egyedül tudja beütni.:-)
És tegnap elfelejtettem írni, gratula az UTE-nak és a Miskolcnak.
@ob4:
Így születnek a városi legendák.
1. Rácsos Pótz-Nagy Ágoston is, pedig ő már 40 (!) éves.
2. Valóban játszanak, meccsenként kb. 3-4 percet. Sajnos néha még annyit sem.
Pedig jó lenne, ha tudnák nyomni.
@szorgalmas: Látom szereted kiforgatni a mondatokat :)

Akkor valószínűleg azt is olvastad, amit írtunk, hogy a Fradi ötletes, szép támadásokat vezetett amíg bírták erővel, van két nagyon jó sora, Mclaughlin és Davis baromi jók együtt, szvsz bármelyik magyar csapatba simán beférnének.

Csak az előnyjátékot kell begyakorolni, mert ott nullák voltak.

De azért bocsásd már meg nekünk, ha a saját játékunkkal és csapatunkkal foglalkozunk inkább ;)

(Amúgy Káka sajnos megvakult a sérült szemére, sőt, ha nincs benne egy speciális kontaklencse amit No-ban készítettek számára, akkor nem is tudja kinyitni azt a szemét)
@Tillasz: Hát, senki sem állította, hogy a védelem a helyzet magaslatán volt, vissza is olvashatod.
Viszont ha jól emlékszem a 4. gól előtt hason lőtték Kicsit, a kipattanó korongra utánavetődött, de nem érte el. És így éppen a hasán feküdt, amikor Feil beemelte.

Ha ez nem kapushiba, akkor nem tudom mi az.

Benne van a játékban, előfordul, csak sajnos évek óta sok a kipattanója és nem fejlődik ezen a téren...

De majd a videó eldönti, hogy jól láttam/emlékszem-e
Megneztem a Brasso-Ute meccset. Egyenlo ereju csapatok kuzdelmet lattuk, barki nyerhetett volna, nem realis az erdmeny, a ket kapus bizonytalansagat az Ujpest hasznalta ki jobban, tobbet lott kapura, ez lett a vege. Vasarnap barmi lehet meg.
@csatoimi: erdmeny=eredmeny.Bocs. Ilyen ha mobilrol netezel.
@Boby80: "A Starsban egyetlen egy ember volt aki meghalt a jégen az a Roger gyerek ! A többi szívtelen egymásra váró...... ! Igy sehol nem lesztek! Több szív,harcosság kéne vagy elveszítitek még azt a 100-150 nézőt is aki még kitart mellettetek !"

Hova ez a vehemencia? 100-150 néző? Miért nem rögtön 10-15? Szerintem meg kétmillió:))

Tény, hogy nem volt nagy akarás, 4-2-ről simán elbuktak a fiúk egy pontot. De lehet, hogy azért tették, hogy Szirányi Bence gólpasszt adjon:))) (Gratula neki innen is!)
Sándor Szilárd továbbra is remek vétel. Azért azt látni kell, hogy a sorok nemcsak 2 meccs közt, hanem meccsek alatt is variálódnak, így persze, hogy zavaros még a játék. A Miskolcnak 3-4 olyan (számomra) bántóan durva üreskapus helyzete maradt ki, hogy a 2-5 sem lett volna túlzás... Mondjuk küzdeni tudásból tegnap tényleg nem volt jeles a Stars, az utolsó 2 percre sikerült felpörögni, hát ez azért karcsú. De sebaj, a vasárnapi Fradi-meccs emléke elhalványítja ezt a kis kilengést, egy pont bukó, újabb tapasztalat.

Bízom benne, hogy a szezon felénél már rááll a szám a hajrávasasra, talán majd a vízilabdaszezon kezdetével: a Komjádiban könnyebben megy a gyakorlás:)
@facsipesz:
Hoki szerető Barátaim ! Igazatok van én azért fogalmaztam ilyen keményen,hogy ébredjenek már fel elkezdődött a bajnokság ! A legjobb magyar játékos állomány a Volán után és légiósok nélkül !!!!
Tehát : ÉBRESZTŐ
Részben osztom Tillasz véleményét. Kicsiről ma kaptunk két gólt, de az ő nyakába nem lehet varrni az egészet. Két védőnk is támadóharmadban elkövetett szabálytalanság miatt került büntipadra, az egyikből gól lett, a másik 2 perc 4-3-at eredményezett. A védelem nem takarította a játékosokat a kapu elől, illetve hátrányban úgy kaptunk gólt, hogy lekontrázott minket a Fradi, mindezt 5 perccel a meccs vége előtt, tehát taktikailag is nagyon fegyelmezetlenek voltunk.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy Erdélyi szándékosan vitte volna mielőbb jégre Beau-t (ilyen alapon lehetne azt is mondani, hogy Beau szándékosan csúszott mielőbb el). Valójában egyikről sem feltételezem, hogy nem állna bele a bunyóba, sőt, Petikéről tudom. Nem lehet minden meccsen Fisera-Hüfi, ez most így sikerült! :)
Hamarosan fent a videó a www.docler.hu.

2009.09.25.FTC-DAB.D ocler összefoglaló néven
@ob4: azért még a Dab-ban is akad pár rácsos - Virág pl., aki a múltkor azt a szép úttörőző gólt vágta Beczének :)
@Boby80: Vágom. Értem. Vasárnap Újvárosban elő kell jönni a farbával.
@Boby80: "A legjobb magyar játékos állomány a Volán után és légiósok nélkül !!!!"

Erre azért nem vennék mérget! :) Az viszont érdekes, hogy mióta nem Cortina a kapitány az öregek is mintha százszor nagyobb motivációval játszanának! :P :)
OFF azért lenne hová színesíteni a meccseket: meg1yard.blog.hu/2009/09/26/petardakat_csempeszni_smafu - ha például ugyanezt mondjuk Kicsi vagy Krinó fölött megcsinálná valaki meccs közben... :)
ON a Stars-tehetségek (Volán mínusz légiósok!) itteni villantására én is nagyon kíváncsi leszek! már csak pár órát kell aludni :)
@vaze: nagyon májer, öcsém, ha érted, hogy gondolom :)
süti beállítások módosítása